Οι όροι, η έρευνα, ο ερευνητής / Διάλεξη 1 / Η ψηφιακή τεχνολογία στην ερευνητική δραστηριότητα - Βαβούρας Θεόδωρος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Η ψηφιακή τεχνολογία στην ερευνητική δραστηριότητα: Επειδή ξεκινήσαμε αυτό το εξάντρα λίγο πριν, θα χρησιμοποιήσω τα παρόλαβες που συνήθως χρησιμοποιόταν να ξεκινάει αυτός το μάθημα, που τώρα βλέπετε μπορεί να είναι λίγο αργά, αλλά νομίζω ότι έστω και αυτήν την ώρα θα σας προεθήσω να αργανώσετε καλύτερα τις σκέψεις σας, γιατί αυτό το μάθημα έχει δομιθεί με αυτόν τον τρόπο. Ίσως αν αυτό συμβεί, μπορεί τελικά αυτό που θα αποκομίσει από το μάθημα να είναι λίγο καλύτερο από αυτό που είχαμε αποκομίσει, αν ξεκινούσαμε όπως ξεκινήσαμε και χωρίς να έχουμε αυτήν την αστολογική αρχική εισαγωγή. Πρέπει να σας πω επίσης ότι αυτό το μάθημα έχει αυτήν την περίεργη λογή, γιατί έχουμε μαζέψει όλους τους ποιητές από όλες τις διαφορικές καλλιτέσεις, επειδή διδάσκεται για τελευταία φορά, όπως πιθανόν έχουμε ακούσει και είμαι σίγουρος ότι θα σας ταχύει όλα. Το επόμενο χρόνο τα πτυχιακά θα αλλάξουν μία από τη μορφή τους και θα είναι, τουλάχιστον αυτό που προσφέρει, ένα που θα προσφέρει θα είναι στην πλώσια και στην τεχνολογία, πολύ εξειδικημένο, και ένα άλλο που μου το προσφέρει η κυρία Σουρακή που το είχε ήδη παραγωγήσει σε θέματα παθολυγίας δόσης. Και ίσως και κάτι άλλο παρ' πάνω από αυτό που θα χρησιμοποιώ αυτό το τελικό βρέβο. Έτσι λοιπόν η ΜΠΕ είναι αφιέκτοιος, διότι όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως θα συζητήσουμε την οργάνωση μιας έρευνας σε διαφορετικούς τομείς, εντελώς διαφορετικούς τομείς, όπως είναι αυτή η φιλοσομιλία και της λόγω τελικής εργασίας. Θα πούμε όμως ότι ως προς την προσέγγιση, την καθηγητολογική προσέγγιση, μπορούμε να βρούμε εκείνα σημεία και αν δεν μπορούμε εμείς, δηλαδή που θα κλειδάσουμε το μάθημα, έπισης ότι μπορεί να το κάνετε εσείς. Μπορείτε εσείς να δίνετε απαραίτητες από μια εφαρμογή που χρησιμοποιείτε στην εμφανιωμένη βιβλιοσολογία για να τη μεταφέρτε στη οργανεία ή και το αντίθετο. Αυτό συμβαίνει συνεχώς. Οι μέθατοι, ας το πούμε, πραγματικοί έρευνας συνεχώς δανείζονται προσέγγισης η μία από την άλλη και από αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζεται. Από εμένας μην το βλέπετε δηλαδή μόνο αντικάρτενοι και το θετικό θα μπορεί τελικά να εμπλουτίζεται της απόψης μας. Η ανάγκη για ένα τέτοιο μάθημα σε ένα μεταφυγιακό προέκυψε κυρίως για δύο λόγους. Ο ένας ας το πούμε ήταν εσωτερικός λόγος και ο άλλος ήταν εξωτερικός λόγος. Ο ένας η στόχη ήταν εσωτερικός και εξωτερικός γιατί. Ο εσωτερικός λόγος είναι γιατί θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρχει έναν διευθύντως μάθημα που να βοηθήσει τους μεταφυγιακούς φοιτές να προχωρήσουν σε βιβλική έρευνα όχι να γίνουν καλύτεροι βιβλικές αλλά να αυξήσουν την επιρρομωσία τους στο τι ακριβώς σημαίνει βιβλική έρευνα. Τι σημαίνει δηλαδή συλλογή στοιχείων. Έτσι ώστε οι έρευμες τους πιθανόν να μεγειωθούν της επειότητας. Δηλαδή να είναι πιο αποδεκτές, πιο σωστά, δεν το να μου σωστά αλλά να το λέω δομιμένες, πιο καλά δομιμένες. Δηλαδή για να γίνουν περισσότεροι αποδεκτές από την ευκολική ερευμαϊκή κοινότητα και από τους διδάσκοντες. Από την άλλη μητέρα ο άλλος λόγος εξωτερικός είναι ότι έτσι φανταστήκαμε ότι θα μειωθεί η τριβία ανάμεσα στους σούπερ πάιθρους, στους επιβλέπους, στους καθηγητές και στους φοιτητές οι οποίοι γράφουν τη μεταπτυχιακή τους γιατί θέλουν. Γιατί εδώ πάντα υπάρχουν διαφορές θέσεων. Πρέπει δηλαδή να δούμε ένα κοινό κοινούς όρους, ένα κοινό χώρο διαλόγου, που θα μας βοηθήσει να κατανοούμε ένα στον άλλο καλύτερα. Τι σημαίνει δηλαδή. Εντάξει η μπλοκή μας σήμερα. Θα μπορούσαμε να ακούγουμε ότι η Ευρυκέρενα είναι απαντολή μια εισαγωγή στον κόσμο της αθλητήτησης. Στον κόσμο της αθλητήτησης γιατί. Γιατί και αν ξεκινήσει κάποια Ευρυκέρενα μπορεί ως ένα αθμά να είναι μια πρόοδος ή κουβλίδι που είδαμε σε ένα δείο. Όπου κάποιος συγγραφέας θεωρεί ότι η χρήση ενός εργαλείου, ή μιας μεθόδου, η διδασκαλίας, ή η ανάληση ενός ποιήματος, ή η προσέγγιση ενός λογοτεχνικού κουβλίου, είναι έτσι επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι είναι η καταμαχήδο, η προσέγγιση. Θεωρεί ότι είναι καταλαβαίνει. Εμείς μπορεί να αμφιβλητήσουμε αυτή την δική του θέση ή αυτή την δική του στάση. Και το να την αμφιβλητήσουμε χωρίς να παρουσιάσουμε δικά μας δεδομένα είναι μάλλον σχετικότερα εύκολο. Για να ισχυροποιήσουμε όμως τη θέση μας μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα. Το ένα είναι να ψάξουμε να βρούμε τι λένε και άλλοι ερευνητές πάνω σε αυτό το ζήτημα. Έτσι. Αυτό θα δούμε ότι λέγεται δευτερογενείς ερεύνημα. Να βρούμε δηλαδή τι λένε άλλοι ερευνητές πάνω στο ίδιο ζήτημα. Και εκεί να οργανώσουμε να ομορφήσουμε τις απόψεις και να πούμε να ορίστε ως προς αυτό το ζήτημα, ως προς αυτή τη θέση, ως προς αυτή τη στάση. Υπάρχουν κάποιοι ερευνητές που λένε αυτό, κάποιοι που λένε αυτό, κάποιοι που λένε αυτό. Αυτό σε ένα μέρος χρειάζεται να γίνει για να μπορέσει ο αναγνώστης, που θα διαβάσει τώρα αυτό το γράφημα, να κατανοήσει τις διαφορετικές στάσεις ή προσεγγίσεις πάνω σε ένα ζήτημα. Όμως πολλές φορές μπορεί να θέλουμε να καταγράψουμε τη δική μας προσωπική θέση πάνω σε αυτό, που μπορεί να διαφέρει ακόμη στις άλλες πράγματα. Έτσι. Τότε, λοιπόν, αμφισβητούμε όλες αυτές, αμφισβητούμε κατά κείμες αυτοί, αμφισβητούμε όλες αυτές τις θέσεις και θέλουμε να παρουσιάσουμε τη δική μας. Για να το κάνουμε αυτό, δεν αρκεί μια δευτερογενή σερεμνά, δεν αρκεί δευτερογενή σερεμνά, πρέπει να προχωρήσουμε σε πρωτογενία. Πρέπει δηλαδή να μας έχουμε δικά μας δεδομένα, να βρούμε έναν τρόπο, είτε μέσα από τη συλλογή δεδομένου σε μία κατάσταση, είτε μέσα από μία πειραματική κατάσταση να εφαρμόσουμε, δηλαδή ένα εθνικό μας πείραμα, να αποδείξουμε με κάποιον τρόπο ότι να ορίζεται υπάρχει και μία διαφορετική άποψη ή όψη σε αυτό το ζήτημα. Ωραία. Τότε μπαίνουμε στον κόσμο της αυγήλησης, της αμφισβήτησης, μπαίνουμε στον κόσμο της έρευσης. Να πεις το χώρι. Να πεις. Αυτή είναι η κοινωνική δεχοράντα με τα τύχη να πω με το διδακτορικό. Α, μια καλή ερώτηση λειτουργικής φύσης. Θα έλεγα ότι θα μπορούσε να το δει κάποιος σε αυτόν τον τρόπο. Γιατί στο διδακτορικό κάποιος οφείλει να κάνει μία αυθενική εργασία. Έτσι, ένα διδακτορικό οφείλει να είναι αυθεντικό, να ασχοληθεί με ένα ζήτημα το οποίο δεν έχει ασχοληθεί κανείς άλλος. Να παρουσιάσει δηλαδή καινούργιες θέσεις, καινούργιες απόψεις. Δεν φτάνει δηλαδή μόνο η παρουσία της δεύτερογενησης. Βέβαια, η δευτερογενητή έρευνα, η δευτερογενητή έρευνα είναι απαραίτητη σε όλο. Και σε μεταπτυχιακό και στο δεύτερο. Δεν μπορεί να αποκολήσουμε στην προσέγγιση ενός ζητήματος, χωρίς να έχουμε καταγράψει τις απόψεις όλων των άλλων πάνω σε αυτόν. Γιατί θα πρέπει να διαφορετηθούμε εμείς από όλους τους άλλους. Εάν αυτό έχει γίνει, τι κάνουμε? Θα ξαναφυγρήσουμε την τροχό. Έτσι. Άρα λοιπόν, θα πρέπει πρώτα να καταγράψουμε όλες τις απόψεις και να δούμε μετά εμείς όλη η αθεροποίηση σε σχέση με αυτές. Εντάξει. Στο... Μπορεί κάποιος να... Δεν είμαι σίγουρος αν γράψω στιγμές. Θέλω να πω ότι αν την έρευνα αντίστοια εργασίας, την οποία κάνουμε όμως με μία από όλες τις απόψεις, χρησιμοποιούμε και εμείς, σαν μέθοδο, πάλι θα την αναφέρουμε. Και με αυτή θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία μέθοδο που χρησιμοποιεί κάποιος για να το δείξει κάτι. Εμείς αυτή την ίδια μέθοδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή έτσι όχι παραλαγμένη, αλλά πρέπει να κάνουμε αναφορά σε αυτό και σε όλα τα άλλα που έχουν συμβεί για το ίδιο θέμα και αυτό με το οποίο προσπατευόμαστε μήπως, έτσι δεν είναι? Ως προς τη μέθοδο, έτσι. Όχι ως προς τη θέση τώρα. Ως προς τη μέθοδο προσέγγισης ενός πύλης ενός προβλήματος. Ανού θα είναι το ψάξιμο ως προς τη θέση και ανού θα είναι το ψάξιμο ως προς τη μέθοδο. Αυτό δεν μπορώ. Ωραία. Αυτό εξαρτάται από τους στόχους μας. Η ανήστοχη μας είναι, εκτός από το ίδιο το ζήτημα, να θέσουμε κάτω από την ερευνητική μας υπόθεση και τη μέθοδο προσέγγισης του ζητήματος, τότε θα πρέπει αυτό, η μέθοδος προσέγγισης, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μέθοδο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο μέθοδο που εκείνος χρησιμοποιεί. Προκειμένως. Και πολλές φορές το κάνουμε αυτό, βέβαια αλλάζονται σε κάποιες παραμέθους. Γιατί αν έχουμε, δηλαδή, ακριβώς τα ίδια σάφνες ή σάφνες με παραμονή, είναι παρόμοιο. Αν έχουμε ακριβώς την ίδια μέθοδο, αν έχουμε ακριβώς την ίδια σάφνη... Αλλά τα λεωμένα και τα πλητεία δεν πάει πολύ τόσο. Ακριβώς, μπορεί να προσκαμβάνουμε μια μεταπλητεία, δηλαδή να δούμε ότι κάποιος χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο, την οποία βρίσκουμε κατάλληλη. Όμως, υπήρχε μια μεταπλητεία που δεν την ίδια αυτός, δεν την διαρέφησε, δεν την έβληξε. Θα την εισάγουμε εμείς στην δική μας μέθοδο και θα πούμε ότι χρησιμοποιούμε τη μέθοδο αυτή, θα την περιγράψουμε. Προσθέτοντας όμως, αυτή την καινούργια μεταπλητεία, που εμείς θεωρούμε ότι μπορεί να λεωμοποιήσει τα λεωμένα. Θα πρέπει να σηκουρευτούμε ότι τα υποκείμενα είναι ίδια, η διαδικασία είναι ίδια, όλα τα άλλα ταιριάζουν και διαφοροποιούμε μόνο ως προς αυτή τη μεταπλητεία, για να μπορέσουμε μετά να πούμε ότι οποιαδήποτε διαφοροποιήσει καταγραφή, οφείλεται σε αυτή τη μία και μοναδική μεταπλητεία. Όλα τα άλλα ήταν βέβαια. Μπορούμε να το κάνουμε. Πολλές φορές όμως, η ίδια η μέθοδος, αντί δηλαδή να ερευνήσουμε ή να θέσουμε υποαρτηφίτηση και να διαρευνήσουμε μία στάση, μία ιδέα που παρουσιάζεται σε ένα συγγραφή ή σε μερικούς συγγραφείς, μπορεί να θέσουμε υποστηρίδη τη μέθοδο που ακολουθήσαμε. Τότε η μέθοδος γίνεται στόχος της ερευνάστησης. Η ίδια η μέθοδος, δηλαδή, μπορεί να είναι στόχος της έρευνας. Εάν το κάνουμε αυτό, τότε θα πρέπει να έχουμε ένα κεφάλαιο στην τροματική μας έρευνα, συμπληρωθεί μια σαναφορά, στα πρώτα 2-3 κεφάλαια, όπου να μιλάμε για μεθόδους προσέγγισης αυτού του προβλήματος. Γιατί τότε η μέθοδος γίνεται στόχος. Εάν είναι μέθοδος, δεν αποτελεί στόχος, απλά την υιοθετούμε. Ναι, είναι απλά το μέσο και την υιοθετούμε, μπράβο. Τότε δεν το καταγράφουμε σαν τσάπ, σαν πρώτα 2-3 τσάπ. Αν είναι, το καταγράφουμε στο όντελ. Εντάξει, λοιπόν. Και να έχετε αυτό το θάρρος, εσείς τώρα δεν με χωρίζετε προσωπικά όλα, με τους άλλους ομολαζόμαστε καλύτερα. Να έχετε το θάρρος να δοτάτε οτιδήποτε, όπως βλέπετε, κάνει με διόρκους ή πολλές φορές να αφηθητείτε και αυτά που λέω. Όπως κάνουν και οι συνάντητες σας, έτσι. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει θέμα στον πρόβλημα. Εδώ πρέπει να είμαστε πολύ αγγίδιοι και να μη φέρνουμε με ερωτήματα ο βρέμμας στο κεφάλι μας. Βέβαια, εγώ δεν είμαι σατιστικόδρομος, ούτε ασχολώ με την πρακτικολογία της έργου μας. Προσεχίζω αυτό το ζήτημα, κυρίως μέσα από την εμπειρία μου ως ερευνητής. Και επειδή δεν είναι να έχουμε κάποιον που να αποτελεί αυτό το ζήτημα, να αποτελεί το δικό του ερευνητικό επικίνονο, κάνω τα μαθήματα αυτά εδώ. Οπότε, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί σε... Λοιπόν, έτσι φανταζόμαστε ότι εκτός από θεατές, θεατές δηλαδή κοινή αναγώστες, μπορεί κάποιος να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή. Ο στόχος είναι αυτός, δηλαδή, να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για όλες τις ερευνητικές περιοχές. Και αφού ασχολήσαμε έναν ερευνητικό, θα έλεγα να μην το χάσουμε. Πρέπει να σας πω όμως ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί μια μονήρη συγγραφή. Είναι δηλαδή, αποτελεί μία, ας το πούμε, καρογερική. Η έρευνα έχει αυτό το μπαϊ πρώτα. Ότι θα χρειαστεί πολλές ώρες να ξεπεράσεις τη μόνη σας. Μελετώντας τις απόψεις των άλλων, καταγράφοντας τις δικές σας, αναλύοντας το ταλειδωμένα σας. Και κάντας συγγραφή της διατριβής σας. Αυτό δεν πρέπει να σας ευοποιήσει, γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία θα μάθετε πάρα πολλά. Τα οποία θα δούμε συστηνέχεια ότι μπορείτε να εργαστείτε κι άλλοι, με άλλους. Δεν είναι δηλαδή, αυτό είναι ένα στάδιο. Θα δούμε και ένα στάδιο. Ο ρόλος τώρα όταν επιβλέπουμε τα καθηγητή, αυτό που θα επιλέξεις είναι να γράψεις τις διατριβές σας, είναι κυρίως να υποστηρίξεις τους ταραλόγους. Αυτούς που θα ακολουθήσουν να περάσουν σε αυτήν την διαδικασία, αυτούς που θα ακολουθήσουν να τη ζητήσουν και δεν θα γράψουν μια διατριβή απλά καταγράφοντας τις απόψεις στον άλλο. Που μπορεί και αυτήν την διατριβή να είναι δεχτή. Ή μπορεί να δίνει, να κατεβράχνει τις διαθρητικές απόψεις που υπάρχουν πάνω σε ένα ζήτημα. Αυτή πώς λέγεται, όταν απλά κάνεις βαλή δημογραφική έρευνα, έτσι, ή δεν κάνεις δύο φορές συζητάσεις. Όταν... Αυτό λέγεται δεστερογητής έρευνα. Και είναι δεστερογητής γιατί μελετάς προσεγγίζεις ένα πρόβλημα από τις απόψεις, τον άλλο, πάνω σε αυτό. Οι αυτές οι απόψεις του άλλου μπορεί να μην είναι απόψεις θεωρητικές, μπορεί να είναι απόψεις που προέρχονται μέσα από ερευνητικές. Μέσα από έρευνα, έτσι. Αλλά είναι δεστερογητής για εσένα, γιατί δεν το προσεγγίζεις με τη δική σου πρωτογενή έρευνα, το προσεγγίζεις μέσα από τις απόψεις, τον άλλο. Είναι δεστερογητής. Αυτό καμιά φορά χρειάζεται. Στην οσία γίνεται πάντα και στην πρωτογενία έρευνα. Πρέπει να κάνεις τη δεστερογενή έρευνα. Δεν μπορεί να προχωρήσεις και να αντιμετώπεις ένας προβλήματος παρά μόνο όταν κατανοήσεις απόψεις όλων των άλλων. Για να δεις και πόσο διαφοροποιήσεις. Αλλά μία δευτερογενή έρευνα μπορεί να μεινεις σε αυτό το επίπεδο. Καμιά φορά μπορεί να δώσεις και απαντήσεις. Μπορεί δηλαδή να δοθούν απαντήσεις σε διάφορα προβλήματα. Μέσα από όλα τα δευτερογενή έρευνα. Συνήθως όπως αυτά τα λένε, εντάξει, δεν ξερρήσουν τα ελπιεκτικά, τα λένε σακτικά έσες. Ένα έσαι είναι μία δευτερογενή έρευνα. Μέσα από όλα αυτά τα λένε, εντάξει, δεν ξερρήσουν τα ελπιεκτικά. Μέσα από όλα αυτά τα λένε, εντάξει, δεν ξερρήσουν τα ελπιεκτικά. Μέσα από όλα αυτά τα λένε, εντάξει, δεν ξερρήσουν τα ελπιεκτικά. Αυτά τα λένε μία συνεργασία επιστοσύνης. Αλλά αυτό χωρίς να σημαίνει ότι ο φοιτητής θα είναι ένας υπάρχοντος υπηρέτης και θα κάνει ακριβώς αυτό που θέλει ο καθηγητής. Αυτό δεν βοηθάει την πρόοδο της έρευνας. Και αυτό γιατί. Γιατί αν... Γιατί αυτό συμβαίνει κατά κόνος στην ΠΑΠΡΟΤΕ. Έρχονται οι βιβλίτες και λένε, θέλω να κάνω αυτό εγώ. Πείτε μου τι να κάνω. Ή έρχονται οι βιβλίτες και λένε, πείτε μου τι να προχωρήσω να το προσεγγίσω. Ή ποια είναι η λοιπόθεσή μου. Έτσι. Στο ξενοπλισμό δεν συμβαίνει έτσι. Πρέπει εσύ να έχεις έτοιμη τη δουλειά και να τη συζητήσεις. Μπορεί μέσα από τη συζήτηση με τον ανεβλέποντα αγαπηδιώτης να συμβουλευνθούν ιδέες. Αλλά δεν να σου πει αυτός τι θα κάνεις. Γιατί μετά ο εργαλητητής τι κάνει. Απλά σου κάνει τη χαμαλοδουλειά. Ακολουθεί δηλαδή της επιταγής και της επιβλέποντας αγαπηδιώτης. Εμείς περιμένουμε, θέλουμε ειδικά στο μεταπτυχιακό επίπεδο. Θέλουμε ανθρώπους που έχουν δικές τους απόψεις και να μην φοβούν να τις κατεβαίνουν. Στον κατωκάτωση του τέλους της συγγραφής, το λιχό σας τώρα θα εμφανίζεται και όχι το λιχό σας. Μπορεί να εμφανίζεται η δική σας αγγελίδα. Όταν πάει το θαύμα. Τώρα, η ανάλυση των δεδομένων. Το πίσω όπως είναι η λογοτεχνία, η ανάλυση της στατιστικής προσέγγισης των δεδομένων, δεν τη συνηθίζει. Ή μάλλον δεν συνηθιζόταν στο παρελθόν. Τώρα βλέπω όλο και περισσότερο ανθρώπους που ασφαλώνται με την ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων, να χρησιμοποιούν τη στατιστική. Η στατιστική είναι ένας τρόπος προσέγγισης στην ανάλυση της συγκεκριμένων δεδομένων. Και αυτά τα δεδομένα, δεν θα παράγονται πάντα δεδομένα από πρόγραμμα και από πειραματικά. Μπορεί να είναι δεδομένα που πρόκειται από βιβλία. Θα μπορούσε κάπως, δηλαδή, να κάνει μια στατιστική ανάλυση των απόψεων διαφορετικών ανάλυτων λογοτεχνικών κειμένων σε ένα συγκεκριμένο ορίτισμα κείμενα του ΣΕΧΤΙ. Κι εκεί η ανάλυση, τα υποκείμενά του, τα υποκείμενα της ερεύνησης να είναι εμμένει από κείμενο του ΣΕΧΤΙ, για παράδειγμα, το αρχικό κείμενο. Και τα υποκείμενα, τα πραγματικά του ερευνητικά κείμενα είναι τα βιβλία από τα οποία παίρνει τις απόψεις. Και να είναι το βιβλίο του Τάδερ, του Δίνα και του άλλου. Αυτοί είναι τα σάπτρετ, να τα καταγράψεις αιτισκά και να... και με ακούς και να πει ότι αυτή θα την καταγράφω ένα, αυτή δύο, αυτή τρία και μετά θα την δω λίγο και θα δω αλληκά description, δηλαδή, περιγραφικά, πόσοι συμφωνούν με αυτό, αυτήν την ιδέα, πόσοι με αυτήν, πόσοι με αυτήν. Μετά να δω αν υπάρχει συσχέθηση αστωνόμουση, συμφωνούν με αυτήν την ιδέα και το background, που μπορεί και αυτό να το καταγράψουμε αυτό όπως θα το πει και να δω αν υπάρχει συσχέτηση γιατί θα το κάνουμε έτσι και θα λοιπόν. Έτσι. Βλέπετε ότι η αστυσσική μας βοηθά καμιά φορά σε μεγάλης οδημίας. Από ένα άλλο παράδειγμα, πάλι ό,τι σέξι. Αν χρησιμοποιείς ένα program που λέγεται Concordance σε σχέση με κάποιο κόρπος, αυτά που τώρα υπάρχουν και στο διάδειγμα, έχετε φαντάζομαι ακούσει για τα κόρπος, κόρπος, κόρπορα, στο διδηλυτικό και αυτά που βλέπουμε κάποια Concordance. Σε αυτά τι κάνεις. Υπάρχει ένα body, που είναι το βάσημα λελδωμένο, που αυτό μπορεί να είναι το κείμενο του σέξι. Και αυτό το program Concordance βοηθάει να κάνεις το εξής. Γράφει μια λέξη μέσα, ας το πούμε γράφει μπλάδιο, μπλάδιο, μπλάδιο. Αυτό το πρόγραμμα σου λέει, βλέπεις αυτό το κείμενο σε αυτό το σώμα, πόσες φορές υπάρχει αυτή η λέξη στα πτησικά. Και σου λέει, αυτή η λέξη εμφανίζεται με αυτές τις μορφές μέσα σε αυτό το κείμενο 350 φορές. Όταν το δεις εσύ που κάνεις λογοτεχνία, ότι αυτή η λέξη, ας το πούμε είναι μια λέξη που θα τη χαρακτηρίζαμε, είναι και work, και είναι μια λέξη, αν τη χαρακτηρίζουμε με το μπλάδι, με αίμα, με αίμα, με τέτοιο άλλο. Μια βία λέξη. Αμέσως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτό το έργο περιέχει μία μορφή βίας. Είναι ένα έργο που περιέχει μία μορφή βίας. Οπότε θα μπει κάποιος να πει, το Alphabet είναι ένα έργο που περιέχει μία βία. Βέβαια, αυτή θα είναι η σαντιστική προσέγγιση και μπορεί κάποιος να βάλει πολλά λαθασμένα συμπεριφέροντα τα πραστά. Γιατί μετά πάει να το δει και βλέπει όλα τα υπέροχα, ας το πούμε, συναισθήματα που αναλύονται εκεί και καταλαβαίνει ότι δεν είναι καμία σχέση με βία. Έχει βέβαια τη βία ως σαν ικομπαθρό, αλλά το πραγματικό ήταν αυτό που τραγματεύεται ο Βασίλης ο Σεξπηρίδης πόλιος. Είναι όχι η βία, αλλά η μοναξιά που νιώθει κάποιος όταν καταλαμβάνει την κορυφή. Η έρταση που νιώθει για να φτάσει μέχρι εκεί που θέλει να καταλάβει την κορυφή. Η μοναξιά που είναι αυτή, η βία που ασκεί σε όλους τους άλλους που θεωρεί ότι μπορεί να τον βάλουν την θέση. Και οπότε δεν είναι μόνο αυτό δηλαδή έτσι. Άρα η σαντιστική προσέγγιση δεν είναι μοναδική, ειδικά σαν πορετιακικά κείμενα. Θα πρέπει κάποιος να μπει στον πειρασμό και να το διαβάσει. Δεν φτάνει δηλαδή μόνο να το δεις σαντιστικά, εντάξει. Το ίδιο όπως κάνουμε εμείς και στις άλλες αναλύσεις στην βροσογεία. Βλέπουμε δηλαδή αρχικά τη σαντιστική προσέγγιση και μετά όμως προχωρούμε σε ποιοτικές παρατηρήσεις. Άρα λοιπόν εδώ έχουμε τους δύο κόσμους, ποιοτική ανάλυση, προσωπική ανάλυση. Νομίζω θα πούμε και για αυτό. Πάντως σίγουρα θα έλεγαμε ότι είναι αχετικό να προσφέρουμε κάποιες σαντιστικά αναλυσμές στις αναλύσεις μας, όταν προσέχουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα και οι βασικές περιοχές που θα αναφέρω εδώ είναι ανθρώπινη η μπροσολογία και τα μυσικωρία της ευρωκαιρμίας. Θα λέγαμε τρεις σημαντικές. Η μύσκετική μπροσολογία, η ευφαλμουσμένη μπροσολογία, η τακτική των μπροσόλων. Τώρα βέβαια την τακτική βάζουμε πάνω από την ευφαλμουσμένη μπροσολογία, πάνω από αυτή την οκκέλα, άλλη την ευφαλμουσμένη μπροσολογία. Πάντως η θεωρητική μπροσολογία νομίζω ότι έχει ένα καλύτερο σχέμα. Έχει, τουλάχιστον έχει εδώ. Κάπου λίγο. Η θεωρητική μπροσολογία ασχολείται παραδοσιακά με περιοχές όπως οι φροντιστικές παρεσίες, όπως είναι η φροντιστική, η γρανατική, η σύνταξη και τα λοιπά. Η ευφαλμουσμένη μπροσολογία είναι ξεκάθαρα μια περιοχή, η οποία θέτει σε ασφίζιες ή οτιδήποτε άλλο πράγμα για την θεωρητική μπροσολογία. Θα θέτει σε ασφίζιες, όχι μόνο, και θα περνά εμείς από τη βάση αυτής της έρευσης. Δηλαδή για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με την ευφαλμουσμένη μπροσολογία, θα πρέπει να μάθει να καταβεί τα αποτελέσματα έρευνας και στη συνέχεια να μπορεί να κάνει και αυτούς δικές του ερευμένες έρευνες. Τέλος υπάρχει η τακτική των μπροσών, όπου φανταζόμαστε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο front line της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παίρνουν στοιχεία από την ευφαλμουσμένη μπροσολογία, που γράφονται από τη θεωρητική έρευνα και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν στην τάξη. Ας δούμε την διαδικασία όταν όμως, πώς αυτά τα ευρήματα θα μπορούν να διδαχθούν, να μπορούν να μπουν μέσα σε ένα κορίκλου και συνέχεια να διδαχθούν. Αυτοί που φτιάχνουν τα προγράμματα στο ίντερνετ, τι είναι αυτό, διδαχτική ή εφαρμοσμένη? Τα προγράμματα στο ίντερνετ… Επάνω από εσείς… Ξέρω, μπροσό. Α, ωραία. Τι είναι? Για να πεις εσύ. Είναι διδαχτική ή είναι αυτό… Κοίτα λοιπόν. Συνδυασμός. Συνδυασμός. Όχι. Γιατί εφαρμοσμένη είναι η διαδικασία. Μπορεί να είναι διδαχολόγου, μπορεί να έχει εφαρμοσμένη, μπορεί να έχει και… Δεν απαραίτηται ο ένας να τα κάνει μόνο. Εάν πάμε προς αυτοί… Δεν είναι ο ένας, αλλά σίγουρα είναι ομάδα που έχει από όλα. Ναι, αν πάμε σε αυτή τη λύση, δηλαδή να έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται, σίγουρα αυτοί οι εργοσιαστές που δούλευαν με την δρασκαλία θα έχουν να δώσουν περισσότερες στρατηγικές δρασκαλίες, προσέγγισης στρατηγικές, και να ακούνε ότι αυτό μπορούμε να το διδάξουμε με αυτόν τον τρόπο, αυτό να το βάλουμε εκεί, να βοηθήσουμε στους σχεδιασμούς. Ένα συμφαρμοσμός στο λόγο σου μπορεί να προσφέρει τα ρυπτικά εμπρίματα. Να πει ότι αυτή η προσέγγιση σε αυτή τη στρατηγική δεν φαίνεται να είναι πολύ καλή, γιατί η έρα να έχει δείξει ότι δεν βοηθάει στρατηγοπονόση, οπότε καλύτερα να προχωρήσουν σε μια άλλη στρατηγική. Οπότε θα λέγαμε ότι σίγουρα η πιο χρήσιμη σε αυτή την περίπτωση ήταν η αυτοί που ήταν οι δάσκαλοι με τη βοήθεια τεχνικών. Σήμερα βέβαια επειδή η τεχνολογία γίνεται πιο ευκολική έκθεση, ενώ παλιότερα η τεχνική ήταν το κύριο λόγο και ρόλο, τώρα αυτό φαίνεται να κρύπτει και να πηγαίνει ο λόγος στους περισσότερους τους δασκάλους. Οπότε αν θέλεις να βάλω το δάκτυλο μου πάνω σε έναν, αυτός το βάζει πάνω στους δασκάλους. Αυτοί δηλαδή θα μπορούσαν να έχουνε μεγαλύτερο λόγο, γιατί πώς θα σχεδιστεί έναν αστρο-γενικαστικό παγκέντρο όταν θα τη δώσε. Όμως νομίζω ότι και αυτοί που κάνουνε φαγνό, θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Και οι θεωτικοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν, γιατί αυτοί θα δίνανε το υλικό. Θα μπορούσαν να δώσουν το θεωρητικό υλικό που θα μπει μέσα στο παγκέντρο έτσι. Οπότε ένας ευαρτωμένος λόγος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και να μαζίψει το μένα να δει στη πρώτη τοιτωτική εφαρμογή τι δουλεύει σωστά, τι δεν δουλεύει και μετά από αυτή, να πει ότι αυτό μπορούμε να το δουλειώσουμε, δεν θέλουμε να δουλεύει σωστά. Υπάρχουν ρόλοι για όλους. Αλλά αν θες κάποιον που θα λέει πιο σωστά αυτός. Καταμπίδιες, σίγουρα ή για ζωή μου να σε δώσω. Υπηγές. Που μπορούμε να ψάξουμε, όταν πάμε να κάνουμε έρευνα, πού μπορούμε να ψάξουμε. Η παραδοσιακή έρευνα, την γράφω Facebook, γιατί παραδοσιακά οι χώρες που έχουμε έρευνα, πρέπει να στείλει την προθήκη. Και εκεί πάμε να ψάξουμε αρχικά. Βλάξουμε την δευτερογενής έρευνα, γίνεται η κυρία της προθήκης. Αυτή η έρευνα είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Σήμερα την μπορούμε και περισσότερο να δυναγμώνουμε. Δηλαδή, ψάχνουμε περισσότερο ηλεκτρονικά. Χρησιμοποιούμε, δηλαδή, το Google, βρίσκουμε κάποια keyboard, βάζουμε στο Google και ψάχνουμε να δούμε κάποια άρθρα. Δεν είναι κακό αυτό, αλλά έχει ένα κακό. Κάποια δική προσωπική αλήθεια. Ότι, με αυτόν τον τρόπο, έχουμε πρόσβαση στις φυλιές που έχει όλος ο κόσμος. Δηλαδή, εάν εμείς βάλουμε τη λέξη keyword, ας πούμε, corporate, θα μας δώσει το Google ότι θα δώσει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι. Αν όλοι αρχίσουμε να διαβάζουμε τα ίδια δεδομένα, τα ίδια άρθρα, θα καταλήξουμε στο, μάλλον, να συμφωνούμε εκτός και άνθρωπος με έναν ερμηνεύτικο τρόπο τα δεδομένα. Αυτό, εγώ, δεν το βρίσκω ιδιαίτερα. Είναι καλό να το κάνουμε, αλλά αρκεί να μένετε μόνος εκεί. Αυτή η παραδοσιακή έρευνα έχει το εξής προνόμιο. Πάμε στην Επιδιοθήκη, πριν ξέραμε τι κάνουμε. Πάμε στην Επιδιοθήκη και, σήμερα, τα βιβλία τα βάζουμε στα ράφια ανατομής. Οπότε, εμείς ψάχνουμε, τουλάχιστον έτσι κάναμε στο τραγουδείο, πήγαιναμε εκεί. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιο βιβλίο, ο τίτλος του αρχικά να μας έλεγε ότι, εάν αυτό το κομμάτι που ψάχναμε ήταν κάτω από την ομπρέλα της διδακτικής, ψάχναμε βιβλία που να είχαν κάτι με την διδακτική. Ή να το είχασαν ο τίτλος ή να είχαν δεδομένη σκέψη ή οτιδήποτε. Τα είχαμε, αλλά πηγαίναμε πίσω στα βιβλία. Στη βιβλιαγραφία, στη βιβλιαγραφία. Όχι στη βιβλιαγραφία. Στο ίντεξ. Πώς το λένε αυτό το? Το ίντεξ. Ίντιτζε. Ίντιτζε. Τα κεφάλαια. Νομίζω ότι το πιο πραγματικό είναι να το παρήσετε στην αρχή. Στο τέλος του ίντεξ, ψάχνουμε, έχει τα keywords και λέει σε λίρεξ που υπάρχουν. Σαν μυασάριε. Όχι μυασάριε. Ναι, καταλάβαει. Ναι, ναι, ναι. Εάν δηλαδή εμείς ψάχνουμε με keyword long words, δηλαδή λέξεις δανείζονται, γιατί η ερευά μας αφορά long words. Πάμε πίσω, για να είμαστε πίσω στο ίντεξ, ψάχνουμε και βλέπουμε long words, το έδειχνε, και μετά σε 3, 4 ή 7 εβδομάδες φτιάχνει τις εμίδες όπου υπήρχε αυτοί οι long words. Γεννούσαμε να περάσουμε το βλήκο προς τα. Κι αυτός είναι ο γώστος. Κι αυτός είναι ένας καλός πρώτος από όπου ψάξαμε. Ακόμα και τώρα γεννούσαμε το βλήκο προς τα. Και βλέπαμε εκεί με μία σύντομη ματιά, βλέπαμε αυτοί αυτοί, τι λέγει ο long words, είναι ok. Έχουμε αύρα καλό βλήκο αυτό, το βάζαμε στην άκρη, θα το διαβάσουμε. Μετά πηγαίναμε στο όλο το βλήκο, μετά πηγαίναμε στο όλο το βλήκο και έτσι ψάχναμε. Τι γινόταν όμως, κάποια στιγμή, ενώ ψάχναμε δηλαδή για long words, βλέπαμε, μπορεί μετά ρεγερίζανε να βλέπουν και τα περιοχόνια. Κάποια στιγμή σε κάποιο βιβλίο μπορεί να έλεγε long words, see also, και να σου έδεινε έναν άλλο keyword. Και λέει, άρα δεν συμβαίνει, άρα δεν συμβαίνει, τί δεν χρησιμοποιούν τα ιδέα. Δεν χρησιμοποιούν όλοι τους ίδιους όρους για να περιγράψουν το ίδιο χάραμα. Και μετά έλεγε ένας άλλος κόσμος μπροστά μας. Και λέω, όμως, ρεζικαίκασε, πηγαίναμε πιο σκάλα το ίδιο, έλεγε, για να το κάνουμε εδώ και εκεί και ψάχναμε εκεί. Καμιά φορά φτιάχναμε ένα βιβλίο, το οποίο δεν είχε τίτλο που να έγραφε πάνω, να έγραψε, να είχε στήσει, να είχε καλή τάξη, να είχε τίποτα, αλλά μας και πρόσεχε ότι έφερε και έλεγε κάτι άλλο, για να το δολίγω αυτό το βιβλίο, το ανοίγαμε και έλεγε, κοίτα, ξαναδέσαι, αυτός έχει γράψει έναν όρλο και βάλει γι' αυτό το βιβλίο. Αυτά, εγώ τα λέω, αξιτέλντων φάνημας. Αξιτέλντων φάνημας γιατί, γιατί δεν τα ψάξαμε με την παραδοσιακή, την πολύ σπεσίφη συγκεκριμένη, πολύ σπεσίφη συγκεκριμένη τρόπο, το βρήκαμε κατά λάθος. Το όμως, το δικό μας λάθος, μπορεί να μας ανέξει μία πόρτα σε έναν όμορφο κόσμο, που βλέπει το θέμα μας με διαφορετικά μάτια, από άλλη γωνία. Αυτός ο συνδυασμός που μπορούμε να πάμε να κάνουμε εμείς, να συνδυάσουμε αυτό το θέμα με κάτι άλλο, μπορεί να μας κάνει μοναδικούς. Έτσι έλεγε να μας γίνεται μοναδική. Γιατί, γιατί αν το βάλω σε Google, ότι βάλω εγώ, θα το βρει και ο Γιώργος και θα το βρει και ο Βάρκος. Όλοι. Αν όπως το κάνω, βρω εγώ κάτι, ένα βιβλίο στην αναβουλευτική, σε εκείνη τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη, που έτυχε να είναι δίπλα ή παραδείγματα, μπορεί να μου δείξει έναν καινούργιο δρόμο, που δεν τον έχει δει κανένας άλλος στο κόσμο. Αυτό θα με κάνει μοναδικό. Γιατί, εμείς θα κάνουμε ερεύνηση, να ψάχνουμε τι? Μοναδικότητα. Δεν θα γίνουμε μοναδικούς. Μπορεί όμως να γίνουμε μοναδικοί. Άρα λοιπόν, το να ψάχνουμε παραδοσιακά, θέλαν και φλούσια. Και φλούσια. Να γίνουμε μοναδικούς και να έχουμε μούζα και μάσκρυ. Όχι καλό. Αλλά και εσύ σε αναβουλεύεις. Ας μην είναι μοναδική. Το βιβλίο μου όπως είναι η βιβλιοθήκη θα έχουμε. Η βιβλιοθήκης δεν έχω όλες τα ίδια βιβλία. Είναι από το κάποιο βιβλίο, που είναι το πιο τόσο πόνο. Θα έχουν τα παραδοσιακά, αλλά λέω ότι μπορεί να βρούμε κάτι ξεχωριστό. Είναι και ο τρόπος που θα χρήσεις εσύ, γιατί είναι ψήσοντα να ψάχνεις κάποια πράγματα. Σίγουρα. Ελεκτρονικά θα είναι δύσκολο να το βρεις αυτό. Γιατί είπαμε ότι όλοι θα έχουν την πρόταση στο ίδιο... Και μόνο στα ηλετρόνικα που έχουμε με τα τραπέκλα και τα ψάχνα. Σώματα. Ναι. Μόνο στα ίδια σώματα. Θα ψάχνουμε όλοι στο ίδιο σώμα. Αν διαβάζουμε όλες τις ίδιες σώματα, εκτός αν αρχίσουμε να ερμηνεύουμε διαφρονικά. Αλλιώς θα καταλήγουμε στα ίδια συμπεραντόνα. Και αν αρχίσουμε να καταλήγουμε στα πυροσύρια, στα ίδια συμπεραντόνα, αυτό γίνεται τύφο για την έρευνα. Γιατί έρευνα αυτή τη φύση της είναι τύχη από τη φύση της. Άρα, στέλνα, εγώ θεωρώ ότι μην λιδωρείτε, ας το πούμε αυτό το παραδοσιακό τρόπο. Μπείτε μέσα στην πληροθήκη σας. Παλαιότερα ο Φόνος έκανε ταξίδια ολόκληρα για να πάει στην πληροθήκη. Πήγαινε, δηλαδή, στο Λοντίνο κάποιος με μία βαλίζα μεταρρόκατου, μια μία άλια και γύριζε με δύο βαλίδες δηλαδή. Τότε πιλευόταν να κομπαθήσει. Και έργαζε φωτοτυπίες. Καθόταν, δηλαδή, στο Λοντίνο μια εβδομάδα και έργαζε μόνο φωτοτυπίες. Και εμάς φωτοτυπίες και εσέναν εβδομάδα φωτοτυπίες και τα κομπαθούσε με ένα σπίτι και τα πλάνε. Εντάξει. Εγώ το κάνω για παράδειγμα. Πηγαίνω στο Μόναχο που έχει μία πολύ καλή πληροφορία και ότι δεν προλαμβάνει να διαβάσω πράγματα, πρέπει να πάτε σίγουρα επί σχέση με διαφορετικές δημιουργίες. Όταν πάτε κάπου, ακόμα και για διακοπές, πάτε στην πράγμα για διακοπές, δεν θα σας κάνει κόπο πριν πάτε να ψάξετε, πάτε στον αντικείμενό σας και να πείτε, ας κάνω και μια βόλτα και να δω τι μπορώ να βρω. Εντάξει. Μια μέρα δηλαδή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη βιβλία και το βράδυ ξανά να με πείτε να το έξετε έξω με την πανέμορφη μπύρα, την τζέικη, την πάλι πιο ωραία μπύρα. Ωραία. Λοιπόν, η μία άλλη, ένας άλλος του υποσέντρα είναι να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά μέσα σε βιβλιογραφείες, σε βιβλιοτήκες. Αυτό δεν σημαίνει να ψάχνουμε στο ίντερνετ, γιατί οι βιβλιοθήκες έχουν τα δικά τους συσταρματικά, που μπορούν να μας βοηθήσουν να ψάξουμε ηλεκτρονικά κάτι, έτσι. Οπότε συνήθως τελειώνουμε με αυτό, πάμε και να δούμε σε ποια στάντς είναι αυτά που ψάχνουμε. Εκεί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τους keyboard. Οι βιβλιοθήκες είναι πολύ καλές, γιατί καταγράφουν και το keyboard που θα φανίζονται μέσα στα βιβλία. Ένας άλλος τρόπος είναι να πάμε σε μία βιβλιοθήκη, να ψάξουμε, αλλά να δούμε μόνο αυτά που περιέχει αυτή η βιβλιοθήκη, και να δούμε και αυτά που περιέχουν άλλες βιβλιοθήκες, γιατί οι βιβλιοθήκες τώρα συνεργάζονται. Έτσι, λοιπόν, μπορεί να έχουμε εμείς ένα άρθρος. Μπορεί να μην υπάρχει σε αυτήν τη βιβλιοθήκη. Μπορεί να μην υπάρχει σε αυτήν τη βιβλιοθήκη. Μπορεί να βρούμε και άρθρα, που να μην υπάρχει σε αυτήν τη βιβλιοθήκη, να πάρουμε σε μία άλλη βιβλιοθήκη, και να ζητήσουμε, εις πως, από αυτούς που είναι στη βιβλιοθήκη, να μας το στείλουν κάτι. Και όντως, αυτοί έρχονται στη σεβαφή και τους στέλνουν το άρθρο, τους στέλνουν και το βιβλίο. Κανέναν μπορεί να είμαστε ιερέοι να στείλουν και το βιβλίο, αλλά μπορεί να στείλουν και το άρθρο. Ειδικά τώρα με ένα B.D.F., αυτό γίνεται και πιο εύκολα, στέλνουν, δηλαδή, αυτό γίνεται καταφόρου. Και νομίζω ότι και εμείς έχουμε τέτοιες πρόταση, και εδώ έχεις συνεχίσει, οπότε άνθρωπος... Σεμινάριο. Ναι. Ήχε συνεχίσει πολλά πράγματα, κάλεγε συνεχίσει πολλά πράγματα, είχε υποπλήσει μέσα μας, από ό,τι είδα εγώ για μέρτυρα. Ναι, λόγω υποπλήσης. Κάτι μαντήσω, γιατί είναι άνθρωπος. Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, ναι. Αυτό σημαίνει, μπορείτε να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω, να πω... Είναι ένας τρίτος τρόπος και είναι αυτό που όλοι ομορήσετε, είναι να το πάτε στο Google. Το πράγμα το οποίο είναι το Google κάνει εξακολουγημένα αναζήτηση, δηλαδή όσο πιο πολύ ψάχνεις τα υγεία πράγματα, τόσο πιο πολλές φορές γίνεται η αποτελέσματα. Ενώ όλες οι μηχανές που του ανέφερα, θα σου βάλεις τα αποτελέσματα, τα οποία θα τα δει όλος ο κόσμος και όχι μόνος εσύ, γιατί μπορείς κάτι να ψάχνεις, αλλά επειδή σου ψάξει κάτι άλλο, σου παιδεύει ό,τι εκείνο. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό. Λέγε το ότι υπάρχει και αυτό.