Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών 11/12/2019 (ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, 2019)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Έχουμε τη νόμιμη απαρτία. Λοιπόν, διαπιστώνεται η απαρτία και ξεκινάει η συνεδρίαση. Δύο ανακοινώσεις θέλω να κάνω εγώ. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προσανατολισόμαστε να γίνει... Λοιπόν, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προσανατολισόμαστε να γίνει την 4η 18 Δεκεμβρίου, 6 ώρα το απόγευμα, με κυρίως υπηρεσιακά θέματα, δηλαδή να μαζέψουμε όλη τη χρονιά ό,τι υπάρχει υπόλοιπο. Και μετά θα ακολουθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τον Προπολογισμό, αφού γίνει η Οικονομική Επιτροπή και πάει η απόφαση της στο Παρατηρητήριο. Δεν ξέρω, αλλά εξατάτε από πότε θα πάει στο Παρατηρητήριο και πότε θα απαντήσει στο Παρατηρητήριο. Ναι, η Οικονομική Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα και μετά αναλόγως τους χρόνους του Παρατηρητήριου. Και μια ακόμα ανακοίνωση να κάνω. Την επόμενη εβδομάδα θα προκηρύξουμε τη θέση του Συνειγόλου του Δημότη, για την οποία ήδη έχουμε καθυστερήσει. Λοιπόν, αν υπάρχουν οι επικεφαλείς των παρατάξεων, αν θέλουν το λόγο προ ημεριασίας διατάξεως, κάποιος... Μίσο λεπτό. Ο κ. Μέγκας, η κ. Καλογιάννη, ο κ. Νάτσες. Η κ. Τσουμάννη. Ο κ. Τσουμάννης, έτσι το λόγο. Η κ. Τσουμάννη και ο κ. Πατσούρας. Η κ. Μαρκούλα Σοφία Παρούσα. Η κ. Τσουμάννη. Νομίζω ότι θα πήγαμε τη σειρά. Δύο θέματα, κ. Πρόεδρε. Το ένα αφορά την συζήτηση και την ελλείψη απόφαση την Επιτροπή Διαβούλευση επί του θέματος που θα συζητήσουμε, που θέλουμε να την καταγγείλουμε ως διαδικασία. Και την καταγγέλουμε ακόμα σαν διαδικασία την διαβούλευση, γιατί και γι' αυτό δεν συμμετέχουμε και θεωρούμε ότι απλά δημιουργεί επίφαση δημοκρατίας και διαλόγου. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό τις φορείες που συμμετέχουν, ενώ θέματα που αφορούν τους φορείς δεν περιλαμβάνονται και συνενούν με μεγάλη ευκολία στην προετοίμασια του τεχνικού προγράμματος. Το τεχνικό πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να είναι από το αντικείμενο και προϊόν συζήτησης με τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης. Απέχουμε, αν θέλετε, και συνειδητά με αυτή τη διαδικασία. Το δεύτερο αφορά το εξής που θέλουμε να θέσουμε. Την Παρασκευή το μεσημέρι κόπηκε νερό, για οφείλει 360 ευρώ σε πρώτη κατοικία από τη ΔΙΑΐ. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο, όχι απλά να κόψουν το νερό, την Παρασκευή το μεσημέρι, που με τη δική σας νομιμοτητα δεν πρέπει να συμβαίνει Παρασκευή για να δίνετε δυνατότητα στον κόσμο έστω να τη θμίσει. Για αυτή την τεράστια οφείλει το 360 ευρώ, φτάσαν στο σημείο να αφαιρέσουν και το υδρόμετρο. Γι' αυτό και καταγγέλουμε την πολιτική σας χρονιάρες μέρες και απαιτούμε στην πρώτη κατοικία να μην ξαναϊπάρξει διακοπή νερού. Τουλάχιστον, αν θέλετε, σεβαστείτε αυτές τις ιδιαίτερες μέρες, που υπάρχουν παιδιά, άνεργοι, οικογένειες, ηλικιωμένοι, άρρωστοι άνθρωποι. Αυτό είναι μάλλον το κοινωνικό πρόσωπο αυτές τις μέρες της δημοτικής αρχής. Αυτά. Κύριε Πατσούρα. Το θέμα που ήθελα να αφήξω είναι αυτό που έχει προηγηθεί και από τη χθεσινή ημέρα και πρέπει να υπάρχει μια ενημέρωση σχετικά με τη μεταγκατάσταση του μουσικού σχολείου, το τι προτείνεται να κάνει η δημοτική αρχή. Και γενικά πρόκειται σε ένα ζήτημα με σώροι αντιπαράθεσεις από τους καθηγητές, γονείς, μαθητές. Σε κάθε περίπτωση και ένα δελτίο τύπο από τον Δήμο Ιαννητών και από τη δημοτική αρχή, το οποίο κατεμένα χρησιμοποιούνται πράξεις που είναι απαράδεκτες και πρέπει να απολογηθεί κάποιος. Όπως, παραδείγματος χάρη, εκεί που αναγράφει ότι οι καθηγητές του μουσικού σχολείου, οι οποίοι υποκινούν και τους μαθητές, αποκρίνοντας τα πραγματικά γεγονότα ή παραποιώτος μέρος των αυτών. Θεωρώ ότι στα πλαίσια και της δημοκρατίας και του διαλόγου και της συζήτησης, η χαρακτηρισμή είναι αυτή απαράδεκτη και θέλω να μου απαντήσει κάποιος, ποιος είναι αυτός που σκέφτηκε αυτούς τους χαρακτηρισμούς και διατυπώθηκαν και σε ένα τέτοιο επίσημο έγγραφο, που είναι δελτίο τύπου του Δήμου, δηλαδή, και γιατί το αναγράφει αυτό. Σε κάθε περίπτωση ανακύπτει ένα θέμα, το οποίο δεν είναι μόνο στο μουσικό σχολείο, αλλά αυτή τη στιγμή έσκασε το μουσικό σχολείο, σε πολλά ισαγωγικά, με το ζήτημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Γιαννητών και τα προβλήματα, τα οποία είναι γνωστά και μην χρησιμοποιήσετε πάλι την γνωσή τακτική, μην χρησιμοποιήσετε λίγες μέρες στη Δημοτική Αρχή. Πολλοί από εσάς έχετε διδελέσει και τη Δημοτική Σύμβουλη ή σε προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, επομένως γνωρίζετε πολύ καλά ότι και όταν καταρρίζετε τους προπολογισμούς, και θα μιλήσουμε για το τεχνικό πρόγραμμα αργότερα, βλέπετε ποια είναι τα προβλήματα και όσον αφορά σε σημαντική, μια σημαντική εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι η λειτουργία των σχολείων, ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τους χώρους και δεν υπάρχουν, και αντί να λύνεται με σοβαρότητα και με διάλογο πολλές φορές, το οποιοδήποτε θέμα προκύπτει και με δημοκρατικό είδος και τρόπο, αυτό που ουσιαστικά κάνατε εξ αρχής είναι να πετάξετε μια λύση, την οποία αρνήθηκαν ουσιαστικά και το ίδιο το Μουσικό Σχολείο και η λειτουργία του μέσα, οι εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, και προκειμένου να σώσετε αυτά που είπατε χθες, ουσιαστικά προφαίνεται σήμερα και γενικότερα να απαλύνετε λίγο κάπως την κατάσταση, μην επιθυμώντας να οξυνθούν τα πνεύματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση όσον αφορά, αν πρέπει και πού πρέπει να ιδρύθουν νέα σχολεία, νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα προκύπτουν καθημερινά τέτοια ζητήματα και μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθεί λύση όσον αφορά και το πρόγραμμα της στατικότητας στο Μουσικό Σχολείο, να έρθετε σε επικοινωνία και με τη Μητρόπολη και τα θέματα αυτά να πιέσετε σε αυτή την κατεύθυνση και να μην πετάτε ότι το φταίξιμο δεν είναι της Μητρόπολης ή του καθενός, αλλά είναι το φταίξιμο των εκπαιδευτικών, των γονέων, των μαθητών και ούτω καθεξής. Ευχαριστούμε τον κ. Πατζούρα. Το λόγο έχει ο κ. Μπαρτζόκας για τα θέματα που τέθηκαν για τη ΔΕΙ και μετά ο κ. Δήμαρχος. Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε. Κύριε Πρόεδρε, οι πληροφορίες που έδωσε η κυρία Τσουμάνη για την αφαίρεση του υδρομέτρου από μια συμπολίτη μας είναι οι ΜΙΣΕΣ. Υπάρχουν κανονισμοί κατ' αρχήν στη ΔΕΙ, όταν κόβεται το νερό, όταν σφραγίζεται ο σωλήνας και πότε αφαιρείται το υδρόμετρο. Είναι τρία διαφορετικά στάδια. Λοιπόν, στην συγκεκριμένη περίπτωση αφαιρέθηκε το υδρόμετρο, διότι παρότι ενώ είχε σφραγιστεί ο σωλήνας παρέχει νερό στο σπίτι, οι συμπολίτες μας πήγε μόνοι της και τον αποσφράγισε. Όπως γνωρίζουμε ότι κάποιοι άλλοι προβέρνουν και σε άλλες πιο παράνομες ενέργειες να βάζουν σωλινάκια και να κάνουν μπαϊπάς, όπως λέμε. Και ήρθαν σήμερα στη ΔΕΙ, εγώ με τον κ. Δήμαρχο είμαστε στο πανεπιστήμιο, με κουστοδία συνδικαλιστών. Αλήθεια, ο κάθε πολίτης μας, του οποίου κόβουμε το νερό, συμπλήρωσε πάϊ με κουστοδία συνδικαλιστών στη ΔΕΙ. Η λύση... Κυρία Τσουμάνη, σας παρακαλώ. Νερό είπατε. Νερό είπατε για ρεύμα. Σας παρακαλώ. Αφαιρέθηκε το υδρόμετρο, διότι είχε παρανομήσει η συντημότης μας και είχε μόνη της πάει και είχε αποσφραγίσει την παροχή. Κυρία Τσουμάνη, σας παρακαλώ. Δεν προβλέπει τέτοια συζήτηση. Οι λύσεις που δόθηκε... Θα απαντήσει όπως λέει και μετά τελείωσε. Και μετά τελείωσε. Είναι υπεύθυνος ο κ. Μπαρτζόκας. Κυρία Τσουμάνη, αν δεν σας εγκανοποιεί η απάντηση... Αν δεν σας εγκανοποιεί... Αν δεν σας εγκανοποιεί... Όχι, όχι. Αν δεν σας εγκανοποιεί η απάντηση δεν προβλέπει το μόνο σας. Μπορούμε να συζητάμε τρεις ώρες για αυτό το ζήτημα. Ωραία, θα σας απαντήσει ο κ. Μπαρτζόκας. Αφήστε τον να απαντήσει. Αλλά μην ξαναπαρεμβαίνετε, σας παρακαλώ. Οι λύσεις που δόθηκε ήταν πολύ απλοί. Και θα μπορούσε να είχε δοθεί εξ αρχής. Να ενταχθεί στις δόσεις τις οποίες διαφημίσαμε κατεπανάληψη... και σήμερα βγήκε και σχετικό δελτιοτύπου. Με αποτέλεσμα η μηνία δόση να είναι πολύ μικρή... και να μην επιβαρύνεται με το ποσό που νομίζει ότι είναι δυσβάστακτο. Λοιπόν, έτσι λύνεται το πρόβλημα. Τώρα, χρωστάω μια απάντηση στον κ. Λαδιά. Δεν ξεχνάω κ. Λαδιά. Από την περασμένη συναιδρία είχατε πει αν έχει παραλυφθεί το έργο... που συνδέει το αντιλιοστάσεως στην Κρία με την δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη. Αυτό το δίκτυο σολυνώσεων, το οποίο είναι προβληματικό. Είναι ένα έργο 20 ετίας σχεδόν. Ενημερώθηκα και εγώ ότι έχει παραλυφθεί. Γνωρίζω ότι υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία που λέει ότι δεν ήταν καλό εξ αρχής, δεν έχω άποψη... και η δεύτερη που λέει ότι άργησε να περάσει νερό από αυτές τις ολύνες... και αυτό της προκάλεσε κάποια ζημιά. Γίνονται προσπάθειες, όπως σας είπα την άλλη φορά και εξακολουθούν. Γίνονται προσπάθειες να επιδιορθωθεί. Πρώτα, με δικά μας μέσα και με ευθύνο... με όσο το δυνατό με μικρότερο κόστος. Αν ολοκληρωθούν και δεν τα καταφέρουμε, τότε θα πάμε σε άλλη λύση. Αλλά προσπαθούμε να λυθεί. Ο κύριος Δημανούς. Ο κύριος Χρυσοστόμου, ευθύμιος παρόν. Λυπάμαι που η κυρία Τσουμάνη αμφισβήτησε... την ποιότητα της λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης. Τον αντίον μπορώ να διαβεβαιώσω και συνάδελφοι που βρέθηκαν... το βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας που έγινε η διαβούλευση... ότι έγινε μια πολύ καλή επικοδομητική συζήτηση... με πολίτες και φορείς που συμμετέχουν δια του νόμου... και σύμφωνα με αυτό που έχουμε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο... στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Είπα και το επαναλαμβάνω ότι παρότι η Επιτροπή Διαβούλευσης... προβλέπεται να έχει περιορισμένη συμμετοχή στα δρόμενα του Δήμου... κυρίως όσον αφορά τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα έργων... εντούτοις η Επιτροπή Διαβούλευσης υποσχεθήκαμε... ότι θα λειτουργήσει καθόλου τη διάρκεια του χρόνου... αναταχτά χρονικά διαστήματα και θα συζητάει με πολίτες και φορείς... όλα τα μίζωνα προβλήματα που απασχολούν την πόλη. Είτε εμείς θέτοντας την ατζέντα... είτε ήδη οι πολίτες και φορείς θέτοντας την ατζέντα... ώστε να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο... που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην εμβάνθυνση των σχέσεων... ανάμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους πολίτες και φορείς της πόλης. Ο κ. Μπατρόκας απάντησε με σαφήνια τι ακριβώς έχει συμβεί. Θέλω να πω λοιπόν κάτι. Ότι υπάρχει μια τιμολογιακή πολιτική... η οποία κατανοεί τα προβλήματα που πολλοί συμπολίτες έχουν... και γι' αυτό προβλέπει την διαδικασία ότι μπορείς να πληρώσεις... με 100 δόνες, δηλαδή με αλάχιστα χρήματα το μήνα... έτσι ώστε και η επιχείρηση να μη ζημιώνει... και ο πολίτες να μην υφίσταται τις συνέπειες μιας κακής πρακτικής. Η διακοπή και η αφαίρεση τρομέτων δεν είναι η καλύτερη δυνατή πράξη... όμως επιβάλλεται από τον κανονισμό λειτουργίας... και πρέπει να λειτουργεί ισότημα προς όλους... όσους δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Δεν θέλω... Είπαμε τελείως. Δεν θα κάνουμε διάλογο. Όχι, όχι. Κυρία Τσουμάνη, το ρωτήσατε αυτό πολλές φορές. Κάποιοι έχουν αναλάβει εργολαβία... τα λαϊκά συμφέροντα είναι θεδρομένα. Λοιπόν, είμαι το άνθρωπος των μηχανισμών και των εργολάβων. Κυρία Τσουμάνη, είναι αδιέξοδο αυτό που κάνετε τώρα. Λοιπόν, να μιλήσουμε για ένα σημαντικό θέμα... που ανέκυψε αυτή την εβδομάδα... και έχει σχέση με το μουσικό σχολείο. Και θα ζητώ την κατανόησή σας για τέσσερα λεπτά... προσπαθώντας όσο περιεκτικά και γρήγορα μπορώ να σας περιγράψω... την αλληλουχία των γεγονότων... που τεκμηριώνουν αυτό το οποίο είπαμε στην ανακοίνωση... την οποία είναι με δικά μου λόγια. Εγώ φέρω ακέρια την ευθύνη των όσων γράφτηκαν... δεν θα πετάξω την μπάλα αλλού, εγώ το έγραψα με τα δικά μου χέρια. Και θα εξηγήσω ακριβώς γιατί συνέβη. Εγώ πρώτη φορά επισκέφτηκα το μουσικό σχολείο... στις 13 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη μέρα του σχολικού έτους. Ο διευθυντής του σχολείου με ξαναγησε... και μου έδειξε τα τρομερά πραγματικά προβλήματα... που αντιμετωπίζει το σχολείο αυτό... στο οποίο δεν είχε επενδυθεί τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου μας... πολλά πράγματα, αντίθετα η περιφέρεια είχε κάνει ορισμένα έργα... έτσι υπήρχε μια ανισοκατανομή. Υπήρχαν χώροι που ήταν πολύ καλοί... και υπήρχαν χώροι που είναι σε τραγική κατάσταση. Από την πρώτη μέρα γυρίζοντας στο Δημαρχείο... έδωσα εντολή στο εργοτάξιο... να πάει και να δει τι μπορεί να κάνει. Έχω και θα τα καταθέσω αυτά στα πρακτικά... μια λεπτομερή έλεγχο από το εργοτάξιο... ποια είναι τα σημαντικά προβλήματα, τι μπορεί να γίνει άμεσα... τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει σε δεύτερο και τρίτο χρόνο. Πήγε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου... πήγε ο γενικός γραμματέας του Δήμου, πήγε ο αντιδήμαχος... πήγαν προσπαθώντας να βρούμε λύσεις τουλάχιστον άμεσες... για να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και τις υποδομές αυτού του σχολείου... το οποίο πραγματικά είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σχολείο... και στο οποίο οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρινο θαλμού... υπηρετώντας τη μουσική σε μια πόλη με μια τέτοια μουσική παράδοση. Στην πορεία, λοιπόν, διαπίστωσα πολύ γρήγορα... ότι στο σχολείο αυτό δεν είχε προχωρήσει... η ανανέωση της εκμίσθωσής του. Το σχολείο ανήκει στο κληροδότημα Γεωργίου Σταύρου. Είχε λήξει η σύμβαση τον Απρίλιο του 2019... και για να ανανεωθεί η σύμβασή του έπρεπε να υπογράψει... να εγκρίνει η Επιτροπή Καταλληλότητας για τα σχολικά κτίρια... τον οποία αποτελούσαν τότε ο κ. Μιχάλης Ράπτης... ως διευθυντής της δευτεροβάθμιμες εκπαίδευσης... Μαγκλάρας, Κολιοκότσι, Βασιλείο Ελένη... και ο κ. Μπακάσας Δημήτριος, ο οποίος είναι στην Κοζάνη... και ο οποίος μάλλον είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη... γιατί ήταν ο καθήλιε εναρμόδιος για τα σχολικά κτίρια. Παρότι η υπηρεσία είχε στείλει προς την Επιτροπή... έγγραφα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή... δεν είχε γίνει απολύτως τίποτε. Πανήλθαμε λοιπόν και προσπάθησα με κάθε δυνατό τρόπο... να εξασφαλίσω το πρακτικό καταλληλότητος... του συγκεκριμένου σχολείου. Επειδή ο κ. Μπακάσας, ο καθήλιε εναρμόδιος υπέθνος... κολλησιεργούσε, επικοινώνησα με τον κ. Μπακάση... και επικοινώνησα και με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου... που υποπτεύει τον κ. Μπακάση για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία. Και έτσι μετά από καφιστέρηση μηνών, 8 Νοεμβρίου... γνωμοδοτεί λοιπόν η Επιτροπή ότι ο χώρος είναι κατάλληλος... για παράταση της μίστοσης, εφόσον ο εκμιστοτής ιδιοκτήτης... που επαναλαμβάνω ότι είναι το κληροδότημα του Γεωργίου Σταύρου... προσκομίσει τα έγγραφα που καταδεικνύουν... τη στατική επάρκεια του κτιρίου... τη νομιμότητα της κατασκευής τους ή αιτιολογημένη εξαίρεσης της... και την τήρηση των διατάξεων του ΓΟΚ... που έχει σχέση με την πυροπροστασία... τους χώρους στάθμιβους αυτοκίνητων... και τις κατασκευές και εγκαταστάσεις για αμέα. Αυτή είναι η μόνη γνωμοδότηση της Επιτροπής... που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε... να είναι κατάλληλο για λειτουργία του κτίρου αυτός... ώστε να συνεχιστεί η μίστοση του κτιρίου... εάν δεν υπάρχουν αυτά που πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης. Εγώ λέω αυτό, θα σας απαντήσω. Όχι είναι η απάντηση, αλλά αυτή τη στιγμή... όταν τελειώνει μία μίστοση για να ανανεωθεί η μίστοση... πρέπει να προσκομίσει σωσμένα στοιχεία. Προφανώς, έχουμε πει εκατό χιλιάδες φορές... ότι τα περισσότερα σχολεία μας δεν είναι νόμιμα ή δεν έχουν άδεια. Αυτή τη στιγμή, όμως, παρουσιάζεται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα... για το συγκεκριμένο σχολείο. Μιλάμε για το μουσικό σχολείο. Επομένως, το σχολείο αυτό λειτουργεί... χωρίς να υπάρχει άδεια καταλληλότητος. Γιατί έχετε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τι πρέπει να κάνεις? Στήλαμε το επόμενο έγγραφο στον ιδιοκτήτη του κτήρου... και του ζητήσαμε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες... σύμφωνο με το συγκεκριμένο έγγραφο. Η απάντηση, λοιπόν, είναι ότι εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα... να κάνουμε όλα αυτά τα απαραίτητα που υπάρχουν... και κάνετε ό,τι εσείς νομίζετε. Δεν υπάρχει α... Δεν πληρώνομαι εμείς τώρα μίστομα από τη στιγμή που δεν έχει... αφήστε λίγο να τελειώσει κάποιος... και ρωτάτε αν είναι κάτι. Λέω, αφού δεν έχουμε υπογράψει την παράταση της σύμβασης... δεν πληρώνομαι και νίκιο, προφανώς. Δεν μπορείς να πληρώσεις όταν δεν έχεις σύμβαση. Λοιπόν, λοιπόν, υπάρχει ένα πρόβλημα... και υπάρχει ένα αδιέξοδο, υπάρχει μια εξίσωση δυσεπίλητη. Λοιπόν, τι έπρεπε να κάνουμε... πρέπει να σκεφτούμε τι δυνατότητες υπάρχουν. Μία από τις δυνατότητες που υπάρχουν... είναι να βρούμε έναν άλλο εναλλακτικό χώρο... που θα μπορούσε, γιατί η εύκολη λύση είναι... χτίστε ένα καινούργιο σχολείο, σύμφωνο απόλυτα... και δεν αφορά μόνο το μουσικό σχολείο. Πρέπει άμεσα να κάνουμε όλα εκείνες τις ενέργειες... για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τα διδακτικά κτίρια σε αυτή την πόλη. Αλλά αυτό όμως δεν είναι μια διοικασία που μπορεί να μας λύσει... το άμεσο πρόβλημα το οποίο έχουμε να επιλύσουμε μπροστά μας. Συγκροτήθηκε, λοιπόν, μια επιτροπή... η οποία έψαξε να βρει από τον Αντιδήμαρχο... από την Προέδρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης... από την Τεχνική Πρισία να ψάξουμε να βρούμε χώρους κατάλληλους... σε όλη την έκταση του δήμου, είτε είναι δημοτικοί χώροι... είτε είναι παλιά σχολεία, είτε είναι άλλοι που μπορούμε να εκμιστώσουμε. Από αυτές τις διαδικασίες, η Επιτροπή είπε ότι δύο είναι... οι δυνατοί χώροι που μπορούν να στεγάσουν ένα τέτοιο σχολείο... που θέλει πολλές αίθουσες για τους μαθητές, περίπου 20 αίθουσες... και πολλές μικρές αίθουσες για να διδαχθούν τα μουσικά όργανα. Αλλά θέλει πολλές και μικρές αίθουσες. Το ένα είναι εκεί που ήταν παλιά το ΠΕΣΙ στο Ριζάριο... ένα κτίριο το οποίο ανοίξει το Υπουργείο Κοινωνικών... πώς το λέγεται αυτό τώρα... και το οποίο όμως έχει μέσα μηχανήματα αφημένα εδώ και κάτι δεκαετίες... αλλά πολύ μεγάλης αξίας, τα οποία δεν ξέρει πού να τα πάει... και δεν είναι διατεθειμένο να έρθει σε συμφωνία για εκμίστωσή του. Και το δεύτερο είναι το σχολείο της Περιβλέπτου. Σχολείο που λειτουργούσε μέχρι πριν από δύο ή τρία χρόνια, αν δεν κάνω λάθος... και το οποίο ξέραμε από τον Σεπτέμβριο μήνα που το είχαμε δει... ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σχολείο έχει αεροριφέρα, έχει ασανσέρα, έχει όλες τις... είναι σύγχρονο σχολείο και θα μπορούσε να χρησιμεύσει. Η Επιτροπή είπε ότι εάν γίνουν κάποιες παρεμβάσεις σε αυτό το σχολείο... ενδεχόμενα, τα λέμε όλα με κάθε επιφίλεξη θα μπορούσε. Και είναι το οποίο, λοιπόν, κάναμε την προηγούμενη Τρίτη... καλέσαμε τον διευθυντή του σχολείου, τον κ. Τζάνη... και πήγαμε στο σχολείο της Περιβλέπτου. Είχε συνοδευόταν από συνεργάτη του από το σχολείο... και εμείς ήμασταν δέκα άνθρωποι, διευθυνσταιχνικών υπηρεσιών... ο γενικός γραμματέας, ο αντιδήμαρχος, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση... και με τη δική μου παρουσία, φυσική παρουσία. Και είδαμε όλους τους χώρους αναλυτικά του κτιρίου. Ο κ. Τζάνης είπε ότι είναι ωραίο το κτίριο, αλλά δεν φτάνει. Στη συζήτηση που γινόταν, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι... σε απόσταση 100 μέτρων από το σχολείο υπάρχουν δύο συνεχόμενα κτίρια. Μια πολύ μεγάλη αίθουσα που χρησιμοποιεί ο πολιτιστικός ήλωγος... και ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμεύσει για τα γεύματα... γιατί τα σχολεία αυτά είναι ολοήμερα και έχουν και μεσημεριανό... σε πολύ καλή κατάσταση και κολλητάμε την αίθουσα αυτή. Υπάρχει το παλιό δημοτικό σχολείο σε καλή κατάσταση... από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών. Ο κ. Μπρίκος είπε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, από τους πρώτους όψους τουλάχιστον. Το οποίο, καθομολογιαν των ίδιων, θα μπορούσε... είναι πέντε μεγάλες αίθουσες με χωρίσματα να είναι ο χώρος των μουσικών οργάνων. Οι καθηγητές, ο κ. Γιούλης και ο διευθυντής... ζήτησαν τα σχέδια από το σχολείο. Στείλτε μας τα σχέδια για να τα μελετήσουμε ως σύλλογος... και να δούμε αν πραγματικά κάνει ή δεν κάνει... είναι φτάνουν ή δεν φτάνουν οι αίθουσες ή τι άλλο χρειάζεται να κάνει... σε αυτό το κλίμα. Και εμείς δεσμευτείκαμε και τρεις μέρες μετά... που ο γενικός γραμματέας και η διευθύντρα της πολοδομίας... επισκέφτηκαν το μουσικό σχολείο να αποτυπώσουν τις αίθουσες... και τις ιδιοριθμίες που έχει το σχολείο, τις μονώσεις του και τα λοιπά... για να έχουμε και εμείς μια πληρέστερη εικόνα... των αναγκών του συγκεκριμένου σχολείου. Και ενώ βρισκόμαστε σε αυτό ακριβώς το σημείο... δέχουμε μια επιθετική επιστολή την οποία ο διευθυντής του σχολείου... την έδωσε και στη δημοσιότητα, υποτίθετον ήταν επιστολή προς εμένα... όπου με καταγγέλει ότι εγώ επωπερρώμενα πετάξω το σχολείο στην περίβλεπτο... ότι οι μαθητές θα φύγουν, ότι τα σχολεία, τα μουσικά πρέπει να βρίσκονται... στο κέντρο της πόλης όπως ήταν στα Δολιανά δηλαδή... γιατί στα Δολιανά ήταν το σχολείο αυτό... για να μην ξέρουμε από πού ξεκινάμε τώρα. Εγώ είδα σε διεκούψα. Πειράζει. Πειράζει, γιατί αυτό δεν είναι διάλογος. Λοιπόν, ωραία. Στο οποίο με καταγγέλει ότι εγώ τους έδωσα ένα έγγραφο τελεσίγραφο. Εγώ ούτε έγγραφο έκανα και προφανώς όλη αυτή η συζήτηση που είδατε... απείχε πολύ από το τελεσίγραφο. Ήταν μια συζήτηση, ελάτε να δούμε μία άλλη εναλλακτική λύση. Βακριά από εμένα τα τελεσίγραφα... και ούτε εξέφρασα καμία άποψη για την στατική επάρκεια του κτιρίου. Είπα απλώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε αν είναι κατάλληλο το σχολείο... διότι χρειάζεται να ελεγχθεί και η στατική επάρκεια. Μεταξύ του ενός και του άλλου υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά. Και δεν έφτανε λοιπόν αυτή η επιστολή. Την επόμενη μέρα βγαίνουν λοιπόν οι μαθητές... και αυτό ήταν αυτό που ενοχλεί περισσότερο... οι οποίοι τα παιδιά μαθαίνουν από ποιον... προφανώς όχι από εμένα ούτε από τα μέσα ενημέρωσης... αλλά από τη διεύθυνση του σχολείου... και διαμαρτύρονται ότι το κάνει η επίτηδες η Ιερά Μητρόπολη... γιατί θέλει να φέρει τη βελά... ότι εγώ το κάνω για να κλητώσουμε τα ενίκια... ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο... και αφήνουμε τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα επικίνδυνο κτίριο... και με ένα σωρό άλλα τα οποία έγραψαν τα παιδιά... και τα οποία χθες μετά από δύο ώρες συζήτηση τα παιδιά... και επειδή τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα από εμάς... είχαν καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί. Μόλις είπα ακριβώς την πραγματικότητα... και δεν δίστασα να το γράψω και παίρνω και ακέραια την ευθύνη... ότι οι καθηγητές του σχολείου όταν ο κ. Τζάνης γύρισε και τους είπε την πρόταση... δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Το ξέρεις ότι κάθε αλλαγή που υπάρχει... αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουμε και σαν κοινωνία. Κανένας μας δεν θέλει να ξεβολευτεί. Κάθε αλλαγή, κάθε ξεβόλυμα δημιουργεί προβλήματα. Και ένας εύκολος τρόπος, λοιπόν, για να ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα... είναι να το μεταφέρεις στο παιδί. Λέγοντάς του ανακρίβειες. Μια πράγματα που εγώ δεν είπα ποτέ. Εγώ δεν είπα ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο. Εγώ και αλίμονον αν ήξερα ότι είναι επικίνδυνο και τα παιδιά ήταν μέσα. Είπα ότι αυτό δεν μπορεί να έχει άδεια καταλληλότητος και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Και είναι και καλά σήμερα λειτουργία που άδρανε. Τι θα γίνει του 1η Σεπτεμβρίου. Τα λέω φωναχτά και δημόσια εκεί μπροστά σας. Δεν θέλω να κρυφτώ πουθενά. Το να χρησιμοποιήσω στους μογλοβραχείων τα παιδιά και τους γονείς. Δεν είναι ξυπνάδα. Είναι να πετάς την πάλα σε άλλο γήπεδο γιατί δεν θέλεις να πάρεις την ευθύνη. Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο. Αυτό θα το πούν οι αυτοί που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των σχολείων. Η Σχολική Επιτροπή, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας. Υπάρχουν θεσμοί που θα εξετάσουν. Εγώ πρόταση έκανα. Και τους είπα ναι υπάρχει και δεύτερη πρόταση. Και το είπα και χθες αυτούς. Όλη την έκθεση του Δήμου είμαστε πρόθυμε να τη μελωτίσουμε, να διαπραγματευτούμε, να συζητήσουμε. Η πρόταση αυτή εξακολουθεί. Αλλά κανένας δεν φέρνει μια εναλλακτική πρόταση. Στο ενδιάμεσο διάστημα, η νίκη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία συζήτησης με την Περιφέρεια και τον Σεβασμιό τον Μητροπολίτη, ο οποίος έχει την ευθύνη του κληροδοτήματος Γεωργίου Σταύρου. Να δούμε αν υπάρχει εναλλακτική λύση που έχει σχέση, μια και δεν μπορεί να αναλάβει το κληροδότημα, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα χρήματα τα οποία χρειάζονται, να βρεθεί μία άλλη εναλλακτική λύση, να βελτιωθούν οι οικονομικές υποδομές, να νομοποιηθεί το κτήριο, να ειλικθεί η στατική του επάρκεια για να μπορέσει να λειτουργήσει. Αυτή είναι λοιπόν κάθε αλήθεια που έχει σχέση με το μουσικό σχολείο. Στη διάθεση λοιπόν του σώματος είναι όλα τα έγγραφα στα οποία είναι όλες οι προσπάθειες. Αν θέλετε να με κατηγορείτε τι είναι, γιατί είναι για το μοναδικό σχολείο που δαπάνισα δεκαπλάσιο χρόνο για οποιοδήποτε άλλο σχολείο που υπάρχει. Και εδώ μπορείτε να δείτε όλη την αλληλογραφία αυτών των τελευταίων τριών μηνών με την μεγάλη προσπάθεια να λυθούν τα τεράστια προβλήματά του και να λειτουργήσει ομαλά. Από αυτού λοιπόν δεν δέχομαι κατηγορίες ότι κοιτάω να λειτώσει ο δήμος στα 50.000 που δεν λειτώνει τίποτα έτσι καλλιώς ή ότι εγώ θεωρώ να απαξιώσω το σχολείο, να το ξεπετάξω σε ένα χωριά, να πω και κάτι άλλο. Η περίλεπτος είναι δήμος Ιωαννητών. Πρέπει να μάρουμε μια απόφαση όλοι. Ότι ο δήμος λέμε ότι πρέπει να είμαστε όλοι ένα, πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε. Όταν λοιπόν βλέπουμε την περίλεπτος και είναι εξωρία, δεν είμαστε ένας ενιαίος δήμος. Πρέπει να αντιληφθούμε δέκα χρόνια μετά την εφαρμογή ενός συστήματος... Καλύτερα θα ήταν από εδώ. Σας εγκιώμε. Δεν έχω πρόβλημα κύριε Πατσούρα να πάω. Δεν έχω πρόβλημα. Κύριε Πατσούρα, τώρα αυτό όπως καταλαβαίνετε δεν είναι μια συζήτηση. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν το Δημαρχείο ήταν στην περίλεπτος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εσείς μπορεί να έχετε, εγώ δεν έχω. Αυτή είναι ακριβώς η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Λοιπόν, για να ξέρετε ότι θα γίνουν ό,τι πρέπει... και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθούν όλα τα προβλήματα... κύριε αμέριμά μας είναι τα παιδιά στο σχολείο να διατηρηθεί... να επεκταθεί και να αποτελεί ένα κόσμιμα του Δήμου μας. Μακριά λοιπόν από εμάς κάθε προσπάθεια να διασαλεύσουμε την τάξη... ή να υπονομεύσουμε το συγκεκριμένο σχολείο και κανένα σχολείο της πόλης. Λοιπόν, εάν υπάρχει κάποια ερώτηση πάνω σε αυτό, νομίζω ότι... Ναι, ναι. Η κυρία Κονίδου παρούσα, ο κύριος Ευαγγέλου Φίλιππο Σπαρών... και ο κύριος Βίνης Γεώργιος Σπαρών. Ήθελα να το προτιθώ με πολύ ψυχραιμία και σοβαρότητα... πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα... γιατί δεν είναι ζητήματα αυτά τα οποία μπορούμε να παίζουμε σε καμία περίπτωση. Καταρχήν να πω ότι το θέμα της σχολικής θέσης... είναι ένα θέμα το οποίο είναι προβληματικό και ποσοτικά... και αν θέλετε και σε σχέση με τους τύπους στις περισσότερες περιπτώσεις της νομιμότητας... για να μην τρομάζουμε τον κόσμο, γιατί τουλάχιστον να μην τρομάζουμε τον κόσμο. Το κομμάτι της νομιμότητας... στο μεγαλύτερο ποσό των σχολικών κτιρίων είναι στους τύπους... και βέβαια και αυτοί οι τύποι πρέπει να μας τεντάξει σε σχέση με τους τύπους. Αλλά είναι ένα θέμα το οποίο είναι πανελλήναιο, δεν είναι τοπικό. Έτσι για να το ξεκαθαρίζουμε... και πιστεύω ότι σε αυτή τη διαχρονική προβληματική κατάσταση... η οποία υπάρχει σχετικά με τη σχολική στέγη... τον πρώτο λόγο έχει το κράτος, το οποίο πρέπει να φροντίσει... να ανομοθετήσει με έναν τρόπο για να λυθούν τα προβλήματα των στιχολικών στεγών... διότι κυρίως προέκυψαν από λάθη του κράτος. Δηλαδή τα περισσότερα κτίρια σχολικά τα οποία δεν είναι αδειοδοτημένα... είναι κτίρια τα οποία έκανε ΩΣΚ. Βέβαια έχουν ευθύνες και ινομαρχίες σε ένα σημαντικό ποσοστό. Άρα εδώ πρέπει να είναι αληθινά κεντρικά ένα ζήτημα. Για να έχουν τα σχολεία και νομιμότητα... αλλά υπάρχει και δεύτερο ζήτημα. Δεν έχουν και ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Προσπαθώντας ως αντιδήμαρχος να υποβάλω μια πρόταση... ενεργειακής αναβάθμισης στο τότε ΕΣΠΑ... για να μπορέσουμε να συντάξουμε ένα σφάκελο και να μπορούμε να μπούμε στο πρόγραμμα... απαιτούνταν δύο βασικά νομιμοποιητικά για κάθε σχολείο. Ξεκάθαρο ιδιοκτησιακό και οικοδομική άδεια. Για τα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο πρόβλημα των Ιωάννινων. Ένα είναι αυτό που ήθελα να επισημάνω. Το δεύτερο που πρέπει να πω είναι ότι οι αρχές πρέπει να είμαστε ψυχαροί. Και γενικά όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα... δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο να αντιπαρατεθέμεθα. Και αν υπάρχει μια αντιπαράθεση καλύτερα να μένεις στις κλειστές πόρτες... και να μην βγαίνεις έξω και να δεν κάνεις κανένα καλό. Και το τρίτο το οποίο θέλω να πω είναι ότι κάποια στιγμή... πρέπει όλοι να οριμάσουμε. Και όταν αντιπολιτευόμαστε να μην κάνουμε φτεντή αντιπολίτευση... και να δράτουμε την ευκαιρία τέτοιων αντιπαραθέσεων... της εκάστοτες αρχής ή δημοτικής αρχής... για να αρχίζουμε να φωνάζουμε και να λέμε... να, η κακιά δημοτική αρχή η οποία δεν δίνει λύση στο ΣΑΠ... δεν δίνει λύση στο Μουσικό Σχολείο... δεν δίνει λύση στο θέμα της μεταγκατάστασης του άλλου σχολείου... ο οποίος δεν πάει σε περιπτώσει. Θέλει όλοι με σύναιση και συνέναιση να σκύπνουμε πάνω στα προλύματα... να βρούμε τις λύσεις, γιατί μερικές λύσεις δεν βρίσκονται εύκολα. Αυτά. Η απάντησή μου, κύριε Μπέγκα, στα στρανδελτίου τύπου... οφειλόταν στο γεγονός ότι είχαν ήδη δημοσιοποιήσει... οι μαθητές και ο διευθυντής του σχολείου επιστολή... και επομένως έφυλα να δώσω και εγώ μία απάντηση. Κύριε Καλογιάννη, ο κύριος Νάτσης, άλλος. Εμείς θα θέλαμε να θέσουμε μία ερώτηση. Και τώρα, κύριε Δήμαρχε, σε ποια φάση βρισκόμαστε... τι κάνουμε τελικά για το μουσικό σχολείο. Πιστεύω ότι είπα στην επιτροπή που με επισκέφθηκε χθες... που απαρτιζόταν από καθηγητές με τον διευθυντή... το Σύλλογο Γονέων και εκπροσώπους των μαθητών. Εάν μπορούμε να βρούμε κτίριο σε όλη την έκταση του δήμου... που πληρεί τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει σαν μουσικό σχολείο... να μας υποδειχθεί, εμείς δεν βρήκαμε, και το λέω και στο σώμα. Και εμείς θα πρέπει να κάνουμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες... για να δούμε αν αυτό το σχολείο κάνει... και θα μπορούσαμε να προηγούμε στην εκμίστωση του. Το δεύτερο πράγμα είναι, γιατί είναι μια επικοινωνία... με το κληροδότημα του Γεωργίου Σταύρου... να δούμε εάν υπάρχει δυνατότητα να ασχοληθούμε περισσότερο... με το κτιριο αυτό, να δούμε πώς μπορούμε να λύσουμε... τα οικονομικά προβλήματα του κληροδίου μας... που δεν έχει τη δυνατότητα, δεν το κάνει γιατί δεν γουστάρει. Δεν μπορεί να το κάνει, δηλαδή τα οικονομικά του... δεν του επιτρέπουν να κάνει μια δαπάνη τόσων χιλιάδων ευρώ... που απαιτεί οι παρεμβάσεις που απαιτούνται. Για να δούμε αν μπορούμε να ξεπεράσουμε... να δούμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές του σχολείου αυτό... ώστε αυτό το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί... και να πάρει την άδεια καταλληλότητας. Ο κ. Νάτσης, ο κ. Γκώτας και η κ. Ατσίλη και τέλος. Υπάρχει ένα θέμα, θα φτιάξουμε σχολεία. Την προηγούμενη περίοδο συζητάγαμε... και γινόταν εδώ τσακωμός και με τον κ. Τσουμάνη... για τους παιδικούς σταθμούς και πού θα πάνε τα παιδιά... αφού δεν έχουμε παιδικούς σταθμούς. Έναν μπορέσαμε να φτιάξουμε. Δηλαδή, έχει προτεραιότητα για την κοινωνία. Κλείον σχολεία από εδώ, κλείον σχολεία από εκεί. Έχουμε κτίρια τα οποία δεν χρειάζεται. Πήγαμε να γίνουμε και Ευρώπη να φτιάξουμε μουσικό σχολείο, αθλητικό σχολείο και το εγκαταλείψαν στην τύχη του. Έχουμε προτεραιότητα. Θα συζητήσουμε αν πρέπει να γίνει και θα βάλουμε στις προτεραιότητες... της δημοτικής αρχής και της πόλης μας... τι θα κάνουμε με το στεγαστικό των σχολείων. Είναι η λύση όλοι, θα πάμε να κάνουμε πιάνο εδώ, εκεί. Αυτό δεν χρειάζεται αυτού του είδους στα σχολεία. Και πρέπει να είμαστε περήφανοι που πετύχαμε στην πόλη μας να έχουμε ένα μουσικό σχολείο. Αλλά αυτό πρέπει να μας απασχολεί σαν δημοτικό συμβούλιο... και να πούμε ότι στα τέσσερα χρόνια θα έχουμε φτάσει πού. Στην κατασκευή, στη μελέτη, στο χώρο, στη χρηματοδότηση. Πρέπει να βάλουμε ένα στόχο και να το κάνουμε. Αγαπητοί συνάδελφοι, το θέμα των σχολείων και των σχολικών περιουσιών... είναι ένα από τα πολύ σημαντικά και σοβαρά θέματα που ενιανοικτεί η πολιτεία... που είχε πάντα την αρμοδιότητα και την ευθύνη τους... αποφάσισε να πετάξει κυριολεκτικά την αρμοδιότητα αυτή... στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. Συνεπεία αυτού έφυγαν πάνω από την πολιτεία και από τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας... στα πολύ σοβαρά και μεγάλα διαχρονικά προβλήματα, στατικότητας πολιοδημικών θεμάτων... και βεβαίως οι δήμοι καλούνται να διαχειριστούν μια κατάσταση... η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη. Βεβαίως εδώ τοπικά έχουμε και ειδικό θέμα γιατί μιλάμε Γεωργίου Σταύρου... συνδέεται και με τα θέματα των αγαθοεργών. Από τη δική μου πλευρά θα έκανα μια σκέψη, πρόταση... θα τη δείχνουμε βέβαια στον κ. Δήμαχος που έκανε πάνω... πάνω ό,τι μπορούσε να περάσει από το χέρι του... ίσως αφαιρώνοντας περισσότερο από τον απαιτούμενο χρόνο... να γίνει μια πρόταση στο Γεωργίου Σταύρου... μήπως από τα μελλοντικά μισθώματα που θα καταβάλει ο δήμος... μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία των παρεμβάσεων... και να τα συμβιζηφίσει από τα μελλοντικά μισθώματα. Θεωρώ είναι κάτι άμεσο και εφικτό... και από εκεί και πέρα να συζητηθούν... και να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατές δίσεις. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με τους παιδικούς σταθμούς. Κανένας δήμος δεν ήθελε να πάει στους παιδικούς σταθμούς. Μια νυχτή φύγαν οι παιδικοί σταθμοί... και ερμαδιόνται αυτοί πέρα στους οργανισμούς τουρπικής αυτοδιοίκησης... που δεν είχαν ούτε την εμπειρία, ούτε τα χρόνια, ούτε και τη δυνατότητα. Συνεπώς, από τη δική μου πλευρά, κάνω αυτή την πρόταση... μήπως αυτές οι παρεμβάσεις να γίνουν από τη τεχνική μας υπηρεσία μια μελέτη... και να συμφωνήσουμε με το ίδρυμα... ότι δεν θα πληρώνουμε μισθώματα για τα επόμενα δύο-τρία χρόνια... εάν αυτό το ποσό που καταβάλλουμε και δεν είναι ευκαταφρόνητο... είναι πολύ σοβαρό το ποσό. Αν δεν κάνω λάθος, το μίσθο μου ήταν 4,5 χιλιάδες ευρώ. Άρα, σημαίνει ότι περίπου 50 χιλιάδες το χρόνο. Εάν σε μια τετραετία, πενταετία αυτό καλύπτει την δαπάνη... που απαιτείται για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις... να την κάνουμε εμείς τη δαπάνη και να συμψηφιστούμε τα μελλοντικά μισθώματα. Αυτή είναι η πρότασή μου. Ναι, θα γίνει μίσθωση. Θα γίνει μίσθωση. Για να γίνουν οι εργασίες, προφανώς θα γίνει... Ναι, νομίζω... Κύριε Συνάβη, συγγνώμη. Νομίζω ότι η Επιτροπή Παιδείας και είναι βέβαιον αυτό... και η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια... και απευθύνω και μια έκκληση σε όλα τα μέλη... να αντιληφθούν ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και σοβαρό... αυτό το έργο που έχουν αναλάβει. Και προς αυτή την κατεύθυνση, θα ριπίνει ο Θωμάς Χαρτιάς... που ορίστηκε από μας εκπρόσωπος, φέρνει γύρω γύρω όλα τα σχολιά... και καταγράφει τα προβλήματα. Να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και όχι μόνο για το συγκεκριμένο σχολείο... για όλα τα σχολιά να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις... με συνεργασία αυτονόητη και των διευθυντών... εκεί όπου υπάρχει διάθεση, εκεί όπου δεν υπάρχει διάθεση... με παρέμβαση δική μας. Κύριε Συνάντη, θα ξεκινήσω από το γεγονός... ότι η σχολική στέγη σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζει δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι πολλά σχολικά κτίρια δεν έχουν οικοδομικές άδειες... και πολλά δημόσια κτίρια γνωστό σε όλους κάποιες εποχές χτιζόταν... χωρίς να βγαίνουν οικοδομικές άδειες... με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να χρειαστεί να νομιμοποιηθούν... και δημόσια κτίρια και στην πόλη μας... όπως και το αστυνομικό μέγαρο και το δικαστικό μέγαρο. Έτσι υπάρχουν και σχολεία. Ειδικότερα όσον αφορά το δήμο, το δικό μας και τη σχολική στέγη... θέλω να πω ότι εδώ είναι λίγο μεγαλύτερο το πρόβλημα... ως προς αυτή την τυπική προϋπότηση της οικοδομικής άδειας... γιατί τα περισσότερα σχολικά μας κτίρια είναι παλαιά, είναι πολλών ετών... και με την λειτουργία του ΟΣΚ τότε δεν έχουμε και δεν υπάρχουν... και αυτό το έχουμε εξαντλήσει στις δύο προηγούμενες θητείες... αναζητώντας τους φακέλους των οικοδομικών... τόσο στην πολεοδομία και αυτό μας στήριξε η υπηρεσία σε πολύ μεγάλο βαθμό... όσο στην περιφέρεια, γιατί παλαιά τα σχολεία και τις άδειες... τους φακέλους σε αυτούς τους είχε η περιφέρεια... όσο και στο ΟΣΚ στην Αθήνα και βεβαίως και στις υπηρεσίες τις δικές μας. Ελάχιστος τους φακέλους μπορέσαμε να βρούμε, γιατί οι υπόλοιποι δεν υπήρχαν. Άρα το πρώτο ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε... και θα πρέπει, το είπε και ο κύριος Μπέγας, θα πρέπει να το δει το Υπουργείο συνολικά... να κάνει μια ρύθμιση για να τακτοποιηθούν κυρίως τα σχολικά κτίρια. Διαφορετικά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και όταν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, δεν μπορούμε ούτε το ιδιοκτησιακό να ολοκληρώσουμε... γιατί αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι ελληλέγδιτες... και ουσιαστικά ο φάκελος και για το ιδιοκτησιακό... το να μεταγραφούν δηλαδή τα σχολικά ακίνητα στη μερίδα του Δήμου... έχει τις ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια δικαιολογετικά για την τακτοποίηση. Άρα κάποιες σχολικά κτίρια σήμερα θεωρούνται αυθαίρετα... λόγω έλλειψη οικοδομικής άδειας. Εάν αυτά είναι κατάλληλα ή ακατάλληλα. Μακροσκοπικά σήμερα η υπηρεσία που έχει τον συνεχή έλεγχο... διαπιστώνει ότι δεν είναι ακατάλληλα σαν κτίρια. Όμως τυπικά έχουν αυτό το ζήτημα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει... και δεν μπορούμε αυτά, πέρα από το τυπικό... ούτε να τα εντάξουμε σε κάποια προγράμματα. Το πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε και με τα σχολικά κηλικεία. Όπου είχε συμφωνηθεί υγειονομικές διατάξεις... για να πάρουν κηλικιάρχης άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος... θα έπρεπε να έχουν οικοδομική άδεια. Ευτυχώς πολλά κηλικεία συνέχισαν να λειτουργούν... με τους παλιούς κηλικιάρχες... οι οποίοι είχαν με προηγούμενο εικοθεστώς άδεια και κάπως έτσι το ξεπεράσαμε. Τελευταία αντιμετωπίσαμε ένα τέτοιο ζήτημα εκεί κάπου την άνοιξη... και είχα μιλήσει και με τον κ. Αρλέτο τότε για ένα σχολείο στην παιδινία. Ευτυχώς με τον ίδιο τρόπο έτσι ξεπεράστηκε. Τα ζητήματα της σχολικής στέγης... όσον αφορά τη δευτεροβάτια δεν είναι ιδιαίτερος μεγάλο... όσον αφορά την ποιότητα των κτιρίων αλλά και τον αριθμό... έτσι ώστε να ικανοποιούν το μαθητικό δυναμικό που έχουμε στο δήμα στη δευτεροβάθμια. Όμως η σχολική στέγη έχει ιδιαίτερα προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση... τόσο σε νηπιαγωγία πολλά των οποίων είναι σε μισθωμένα κτίρια... όσο και σε δημοτικά σχολεία. Όμως τα κονδύλια και η χρηματοδοτική πόρη που υπάρχουν για ανεγέριση σχολείων... είναι πάρα πολύ λίγοι. Και εδώ θα πρέπει πάλι, δεν ξέρω αν μπορούν να αναζητηθούν... εμείς, ως προηγούμενη δημοτική αρχή... προσπαθήσαμε και καταφέραμε τουλάχιστον να ξεκινήσουμε... τα νηπιαγωγία στους παλιούς στρατιωτικούς φούρνους... προσπαθώντας να αποσυμφορήσουμε λίγο το μεγάλο συγκρότημα της Ακαδημίας. Εν προκειμένου τώρα, για να μην κουράζω το σώμα... θα πρέπει να δούμε... και είχαμε να επισημάνω και η προτεραιότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής... στην ανέγερση σχολικών κτίριων, ήταν αφενός μένει η νέα ζωή... όπου εκεί έχουμε τρία δημοτικά σχολεία... τα οποία έχουν πολύ μεγάλο αριθμό σε μαθητικό δυναμικό... και οι υποδομές τους δεν είναι αρκετές και ικανοποιητικές... όχι μόνο σε ένα σύγχρονο σχολείο, αλλά για την γενικότηρη λειτουργία. Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της Ανατολής... στην ίδρυση του Τετάρτου Δημοτικού... όπου και εκεί υπήρχε πολύ μεγάλο ζήτημα... λόγω του αυξημένου μαθητικού δυναμικού. Όμως η στέγαση του στο παλιό γυμνάσιο είναι προσωρινή. Εκεί απαιτείται για μια ακόμη φορά... να ανεγερθεί ένα Τέταρτο Δημοτικό σχολείο. Ο χώρος από την πράξη εφαρμογής υπάρχει... στην περιοχή της Αγίας Σοφίας όπου υπάρχει και νηπιαγωγείο. Είναι δύο μεγάλες προτεραιότες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Βεβαίως, έρχομαι τώρα στο Μουσικό σχολείο... και θα πάω λίγο πριν το 2003... όπου για πρώτη φορά με την κατεστάθεια από τα Δωλιανά... το Μουσικό σχολείο, όπως είπε και ο κ. Δήμαρκος. Αυτό το κτήριο ξεκίνησε σαν μια τεχνική σχολία... αν δεν κάνω λάθος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια... στις προδιαγραφές ενός σύγχρονου σχολείου-εκπαιδευτηρίου... για μαθητές είτε πρωτοβάθμες είτε δευτεροβάθμιας. Έγινε τότε μια μεγάλη ανακέννηση προκειμένου... εγώ αυτό το λέω από την εμπειρία μου ως αντινομάρχης τότε... για να ανακενήσουμε την Ακαδημία, το συγκρότημα της Ακαδημίας. Ανακενήσαμε αυτό το σχολείο τότε ως νομαρχία... αυτό το κτήριο του Γεωργίου Σταύρου... και όπου περιτροπήσα να εξάμεινω μεταφερόταν τα σχολεία της Ακαδημίας... μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακέννηση της Ακαδημίας. Το μαζεύω, το μαζεύω, το μαζεύω. Το μαζεύω, το μαζεύω. Έχετε δίκιο, το μαζεύω. Συγγνώμη, συγγνώμη. Το μαζεύω, έχετε δίκιο. Έρχομαι στο μουσικό. Με συγχωρείτε, με συγχωρείτε. Συγγνώμη, με αφορμή αυτό. Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι στα θέματα προημερισίες διατάξεων... Δεν είναι προημερισίες, κύριε. Όχι, στα θέματα αυτά που συζητάμε, προημερισίες διατάξεων... Όταν θέτουν επικεφαλή στον παρατάξεο κάποια θέματα... απαντούν οι αντιδύνες, απαντούν δίπλα και τελειώνουμε. Έχετε δίκιο και εγώ το πρότεινα. Και εγώ το πρότεινα. Έχετε δίκιο. Κλείνω, κλείνω. Έχετε δίκιο. Στην σύσκεψη που κάναμε, το πρότεινα και εγώ, αλλά επειδή παρασύρθηκα... επειδή είναι σε κρεμότητα το μουσικό. Εν πάση περιπτώσει, κλείνοντας, λέω και κωδικοποιώ... ότι το μουσικό σχολείο, τις δύο προηγούμενες θητίες του δήμου μας... προσπαθήσαμε, ήταν ένα κτίριο το οποίο βεβαίως δεν ήταν κατάλληλο για μουσικό σχολείο. Δεν είχε τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις. Όμως και σαν κτίριο ήθελε μεγάλες παρεμβάσεις. Τα δύο και την τελευταία τέτρα ετία... τόσο από τη Σχολική Επιτροπή έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις... αλλά πολύ με σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και από την περιφέρεια... και έγινε ένα αξιοπρεπές σχολείο. Και το ζήτημα εδώ δεν είναι τι άλλο απαιτείται οικονομικά... κι αυτό θέλω να καταλήξω... δεν είναι το οικονομικό για το οποίες άλλες παρεμβάσεις, εκείνο που μπορούμε... για να πάρει την άδεια καταλληλότητας που επιβάλλεται να γίνει... είναι η τακτοποίησή του από αφθαίρετο, είναι η πολεοδομική του τακτοποίηση. Αν έχει πολεοδομική τακτοποίηση θα πάρει την άδεια καταλληλότητας... και η πρόταση η δικιά μας είναι να συνεχίσει, κύριε Δήμαρχε, το ξέρω ότι είναι δύσκολο... να λειτουργήσει το Μουσικό Σχολείο σε αυτό το κτίριο... μέχρι να μπορέσει η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο... να εξεύρει εκείνα τα κονδύλια ώστε να ανεγερθεί... βάζοντας μια προτεραιότητα στα Γενικά Σχολεία και βεβαίως και στο Μουσικό Σχολείο. Άρα η προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα... είναι να τακτοποιηθεί πολεοδομικά αυτό το κτίριο... και επειδή είναι δημόσιο κτίριο, εδώ είναι και η πολεοδομία... δεν έχει εκείνες τις δαπάνεις που έχει ένα ιδιωτικό κτίριο... που θα πρέπει να εξελίξει την προσπάθειά του... από την έλλειψη της οικοδομικής άδειας. Λοιπόν, μια πρόταση ο κ. Ζούμπας και κλείνει το θέμα παντά ο κ. Δήμαρχος... επί το προτάσιο Νάτσι, Γκόντα και Τσίνη και Ζούμπα. Επειδή έχουμε ένα διδικασμένο ως αγαθοεργά στο κτίριο που υπάρχει τράπεζα πριώς... νομίζω και επειδή έχουν μπει κάποια χρήματα και είναι κατάλληλοι οι χώροι... μιας και η περιφέρεια Επίρου έδωσε ούτως ώστε να φτιαχτούν οι χώροι. Οι χώροι μουσικού γυμνασίου θέλουν δικούς χώρους, μικρούς χώρους... κάτι που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν και στα πέδρες δημοτικά διαμερίσματα. Νομίζω μια προγραμματική σύμβαση, κύριε Δήμαρχε, με την περιφέρεια Επίρου και το κληροδότημα... μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Αγαθοεργών, που είναι ο Μητροπολίτης... νομίζω είναι ίσως η κατάλληλη λύση ούτως ώστε και να διοδοτηθεί και όχι, αλλά το σημαντικό είναι αυτό... γιατί δεν συνέχισε το μίσθιο πέραν τη διαδικασία, δηλαδή έπρεπε να γίνει νομιμοποιήσει... για να συνεχιστεί το μίσθιο, είναι σημαντικό αυτό, έτσι. Το ερώτημα για να υπογραφεί η νέα συνέχιση της σύμβασης για άλλαξε οργοτώσα χρόνια... χρειάζεται να γίνει έλεγχος καταλληλότητας, γι' αυτό λοιπόν σταμάτησα. Το δεύτερο λοιπόν είναι, είπε ο κ. Ζουμπασκάτη, το οποίο το είπα και εγώ προηγουμένως... η προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με την περιφέρεια να μπορέσουμε με το κληροδότημα... να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες παρεμβάσεις... και να μπορέσει το κτίριο αυτό να αποκτήσει την άδεια καταλληλότητας, εάν μπορέσει. Ο κ. Νάτσας έθεσε πραγματικά ένα κέντρο ερώτημα. Το επανελαμβάνε σχεδόν όλοι, ότι χρειαζόμαστε νέες σχολικές μονάδες σε όλη την έκταση του δήμου. Και αυτό είναι το οποίο πρέπει με ένα πολύ καλό σχεδιασμό να βρούμε τους απαραίτητους χώρους... να φτιάξουμε τις απαραίτητες μελέτες για να μπορέσουμε να βρούμε και τα αντίστοιχα κονδυλία. Είναι μια διαδικασία όμως που έχει, απαιτεί κάποιο χρόνο. Χρειάζεται όμως με σχεδιασμό να προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Το εξήγησα και στους φίλους του μουσικού σχολείου που μου είπαν... ρέσμευσε για ένα νέο μουσικό σχολείο... γιατί αν θέλετε να είμαι εύκολος στις υποσχέσεις και στο θα, λέω ναι. Το πάνε είναι πόσο μπορείς να το υλοποιήσεις μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Και δεν θέλω να λέω ποτέ ψέματα. Είπε κάτι ο κ. Γκώτας και το μεγάλο πρόβλημα εδώ... δεν είναι αν θα καταβάλουμε εμείς χρήματα τα οποία θα τα συψηφίσουμε. Το αίτημα είναι ότι δεν μπορούμε να εκταμιεύσουμε χρήματα... όταν δεν μας ανήκει ένα κτίριο. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε έναν άκαμπτο φτιαγμένο μηχανισμό... τόσο άκαμπτη γραφειοκρατική που δεν σου επιτρέπει να δαπανάς χρήματα... να εκταμιεύσεις χρήματα για να κάνεις κάτι όταν αυτό δεν σου ανήκει. Δεν είναι το πρόβλημα δικό μας ρευστότητος. Είναι το πρόβλημα που δεν μπορείς να εκταμιεύσεις χρήματα. Δεν είναι άκαμπτο το ελληνικό δημόσιο. Είναι ο καλύτερος τρόπος να είσαι αντιπαραγωγικός, δυστυχώς. Ολοκληρώθεια συζήτηση. Προτείνονται δύο θέματα εκτός εμμερισίας διατάξεως... αν θα τα εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρώτο είναι αποδοχή προσθέτω όρου για λήψη επιδυτικού... τοχοχρειωλυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακατών και Δανείων... για το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 για την εκτέλεση του έργου... βελτίωση ανακατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου. Αυτό το θέμα θα το εισηγηθεί ο κ. Βάβας... για να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο αν είναι επίγον, καταρχήν. Και το δεύτερο θέμα είναι... αποδοχή χρηματοδότησης του Πουργείου Στερικών... για κάλυψη λειτουρικών δαπανών των σχολείων. Είναι συντηρηματική για το έτος 2019. Κύριε Βάβα, για το πρώτο θέμα που έχει να κάνει με έναν επίπλεον όρο... επειδή πρόκειται να δημοπρατηθεί το έργο... υπήρχε ένας πρόσθετος όρος στην απόφαση 26-24-4 του 2019... του Δημοτικού Συμβουλίου... για πρόσθετες εγγύησης απέναντι στο Ταμείο Πραγματικών και Δανειών... όσον αφορά σε περίπτωση που κηρυφθεί ακριβώς ο ανάδοχος. Και για το δεύτερο θέμα είναι στο αμέσιο επόμενο θέμα... στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που έχουμε την αναμόρφωση προϋπολογισμού. Έχουμε αύξηση εσόδων κατά 29-7-80... και δεν είχαμε εγγράψει στην ημερήσια διάταξη... την αποδοχή της επίπλεον επικορύγησης. Ναι, αυτό που δημοπρατούμε... χρειάζεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου... να υπάρχει μια τροποποίηση με συγκεκριμένη διάταξη. Κυριατσήλ. Λοιπόν, εγκρίνεται το κατεπίγον της συζήτησης των θεμάτων αυτών. Ναι. Λοιπόν, για το πρώτο θέμα, για την αποδοχή του προσθέτου όρου... συμφωνούμε ομόφωνα. Για το δεύτερο θέμα, την αποδοχή της χρηματοδότησης... συμφωνούμε ομόφωνα. Και προχωράμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Θέμα πρώτον, έγκριση τεχνικού προγράμματος... του Δήμο Ενωτών του 2020. Ιησυχητής ο κύριος Αλληλέτου. Κύριε Αλληλέτου. Μισό λεπτό. Μετά την εσήγηση του κύριου Αλληλέτου... θα συνονιωθούμε ότι θα λάμπουν τον λόγο επικεφαλής... και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι θα τον λάμπουν τον λόγο... θα το δηλώσουν από την αρχή. Ερωτήσεις πρώτα και μετά το αποθετήσεις από την αρχή, όμως. Ναι, ναι. Και οι συγγειτές, ναι, αλλά να το δηλώσουν από πριν... να μην παίρνει τον λόγο καθέας με τα κυρία Αλληλέτου. Κύριε Πρόεδρε, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άστρο 266 του νόμου 3852 του 2010... όπως τροποποιήθηκε και ισχύει... έχουμε για το μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό των δήμων... εκπονίτη τετραητές επιχειρησιακό πρόγραμμα... το οποίο ξεδικεύεται κατέτος σε αιτήσιο πρόγραμμα δράσεις. Το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος του αιτήσιου πρόγραμματος δράσεις... και επισκυνάπεται σε αυτό ως παράρτημα. Ο αιτήσιος προπολογισμός σε κάστο έτους, καθώς και το αιτήσιο τεχνικό πρόγραμμα... πρέπει να αναρμονίζονται με τις κατευθύνσεις και τις παραδοχές... του αντίστοιχου αιτήσιου πρόγραμματος δράσεις... καθώς και με το τετραητές επιχειρησιακό πρόγραμμα. Ειδικά, για την ψήφιση και εκτέλεση του προπολογισμού και του τεχνικού πρόγραμματος... του πρώτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου δεν απαιτείται να έχει προηγηθεί η κατάρτιση και έκριση... του επί τετραητούς επιχειρησιακού πρόγραμματος και αιτήσιου πρόγραμματος δράσεις. Για το πρώτο έτους κάθε δημοτικής περιόδου, αντίστοιχος αιτήσιος προπολογισμός... και το αντίστοιχο τεχνικό πρόγραμμα λογίζονται ως προσχέδιο του αιτήσιου πρόγραμματος δράσεις... μέχρι την κατάρτιση και έκριση αυτού. Το αιτήσιο πρόγραμμα δράσεις του πρώτου έτους δημοτικής περιόδου οριστικοποιείται με την κατάρτιση και έκριση του τετραητούς επιχειρησιακού πρόγραμματος. Με το άρθρο 208 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, όπως συμπληρώθηκε και ισχύει, ορίζονται τα εξής. Τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια, καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων... δηλαδή τουλάχιστον μήνες πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους, να αποφασίζουν για το αιτήσιο τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει με σειρά προτεραιότητες τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν και που η δαπάνη τους πρέπει να αντιμετωπιστεί με το κάθε είδους έσοδα του προπολογισμού. Η δαπάνη του κάθε έργου προλογίζεται κατά προσέγγιση, σύμφωνα με προκατακτικές εκθέσεις, προμελέτες, μελέτες ή άλλα στοιχεία. Δεν απαιτείται κατανομή πιστώσεων όταν το έργο ξυπηρετεί όλα τα δημοτικά ή τοπικά διαμερίσματα ή όλους τους οικισμούς του Δήμου. Δεν επιτρέπεται εκτέλεση έργου που δεν περιλαμβάνεται στο ιττήσιο τεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, κάθε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος επιτρέπεται μόνο ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συζήτηση και η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος στον Δήμο πραγματοποιείται σύμφωνα με το σχέδιο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σύμφωνα με την περίπτωση γράμμα το Άρθρο 63-3852 του 2010, η Εκτελεστική Επιτροπή καταρτίζει και εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο του τεχνικού πρόγραμματος του Δήμου, έχοντας λάβει υπόψη την εισήγηση του Συμβουλίου Κοινότητας Άνω Τρακοσίου Κατήκων, καθώς και δύο βασικές πολιτικές μες επιλογές. Η πρώτη είναι η ισόρροπη κατανομή πόρων, έργα δηλαδή σε όλη την έκθεση του Δήμου, που θα απαντούν σε πραγματικές ανάγκες των κατοίκων. Η δεύτερη είναι η επιτάχυνση του επανεβάσιμου που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Και εδώ καταγράφεται ένα πραγματικό πρόβλημα. Έξι ουσιαστικά χρόνια, μετά την ένταξη της τρέχουσας πραγματικής περιόδου, ο Δήμος Ανητών έχει δημοπρατήσει και έχει την εξέλιξη μόλις ένα έργο. Πρόκειται για τον υπεργογείο τους παλιούς στρατιτικούς φούρνους. Επίσης, η εξέλιξη με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ είναι και η αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλασση στις παλιάς στρατιτικές φυλακές. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που παραλάβαμε. Και δεν είναι στιγμή, βέβαια, για πόδους ευθυνών. Είναι η ώρα να αναλογιστούμε όλες τις ευθύνες μας και να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να ελουπίσουμε ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει τρομακτικές καθυστερίσεις. Το πρόγραμμα του Δήμου μας για την νέα χρονιά περιέχει έργα και υπερρυσίες που προέκυψαν ως συνεχιζόμενα από τον προπορισμό του 2019, καθώς και νέα έργα που κρίνουμε απαραίτητα. Συντάχθηκε αφού προηγήθηκαν συναντήσεις με όλα τα συμβούλια των κοινοτήτων, αναδημοτική ενότητα, καταγράφηκαν προτάσεις και προτεραιότητες και έγινε δεξοδική συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Παρά το γεγονός ότι τακτική χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί, δεν πάβει να είναι ενεπαρκής ώστε να καλύψει το σύνολο των δραστηριοτήτων που καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίζει του νόμου της αλλά και της φυσεώς της. Παρά το γεγονός ότι τακτική χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί, δεν πάβει να είναι ενεπαρκής ώστε να καλύψει το σύνολο των δραστηριοτήτων που καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων. Παρά το γεγονός ότι τακτική χρηματοδότηση τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί, δεν πάβει να είναι ενεπαρκής ώστε να καλύψει το σύνολο των δραστηριοτήτων που καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων που καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων. Αυτές διαμορφώνουν ένα νέο πλαίγμα ανάπλασης για να ζωγώνει στο κέντρο της πόλης και των κοινωνιτήτων, διανύξεις οδών, συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση σχολείων, συμμετοχικές διαδικασίες οι οποίες υλοποιούνται καθώς επίσης υπάρχει σε εξέλιξη οι προηγούμενοι διαδικασίες του συμμετοχικού προεπολογισμού, μελέτες, αθλητικές υποδομές οι οποίες βελτιούν τον υποδομό των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων είναι πρωτοριότητα της δημοτικής αρχής, αναδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξη των αθλητισμών με τα έργα να βάθουμε στους αθλητικών υποδομών, στόχος μας είναι αδιοδότηση, πιστοποίηση όλων των αθλητικών χώρων. Μέσα από κάθε έργο περιλαμβάνει στο τεχνικό πρόγραμμα, εκπληρώναν την προσδοκία των πολιτών για στοιχειώδες υποδομές σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε κοινότητα του δήμου μας. Περιοχές παρεμιλημένους όπως το κάτω Νεχορόπολο, η Νέα Ζωή, η Μπρισσούλα, τα Καρταμίτσα κλπ. αποτελούν πρωτοριότητα της πολιτικής μας στόχευσης, για βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, μέσω μια σειράς έργων που θα ελοποιηθ στοιχειώδες υποδομές και την καθημερινότητα του πολίτη. Όμως, για εμάς, η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει είναι η εκπώνηση του τοπικού χωρικού σχεδίου, όπου έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου για τη χρηματοδοξή του. Ένα σχέδιο που θα αναθεωρήσει το γενικό προοδερνικό σχέδιο και τις χρήσεις της γης στο σύνολο του δήμου και το οποίο είναι επίσης άρριχτα σεδεδεμένο με την εκπώνηση σχεδίου βιώσαμε σε σχέση κινητικότητας, το ΣΒΑΚ, με σκοπό να αποτυπώσουμε τις ανάγκες της πόλης στη σύγχρονη εποχή. Προκύπτει, αυτά πω, δεικτά από την προσπάθεια, ο στόχος, ο σχεδιασμός, ο δημόσιο συμφέρον των πολλών και όχι εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα για να εξασφαλίσει την εμπνεία των λίγων. Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι η αποτελεσματικότητα στον επιτύχιο δήμο στη χρηματοδότηση, ένταξη και ελλοποίηση έργων, πέρα από των πρωτοβουλειών και τις οργανωτικές ικανότητες δημοτικής αρχής, οφείλεται και σε ένα μεγάλο μέρος στην ευσυνειδησία των υπαλλήνων του δήμου, που λειτουργούν με υπευθυνότητα. Γι' αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που εργάστηκαν με αφοσίωση και αναδειοτέλεια για αυτό το αποτέλεσμα. Συνεπιστώτας, θα πω, και το τεχνικό πρόγραμμα χωρίζει σε τρεις ομάδες. Έχουμε στην πρώτη ομάδα τα συμβασιοποιημένα έργα, που είναι προϋπολογισμού 16.500.000 ευρώ περίπου. Στη δεύτερη ομάδα, που είναι σε φάση δημοπράτισης και είναι τα 6.700.000 ευρώ περίπου. Και τα νέα έργα, που θα δημοπρατηθούν το 2020, είναι περίπου στους 41.270.000 ευρώ. Με βάση όσα προνανέφερα και με την υπαρρίθμου 5, πρακτικό 4, του 2019, απόφασης εκτελεσχής επιτροπής σας, καλό να ψηφίσουμε και την έγκληση του τεχνικού πρόγραμματος του δήμου. Επίσης, εδώ πρέπει να σας πω ότι οι πιστώσεις για το 2020 είναι δεχομένους να αλλάξουν κατά την ψήφιση του σχεδίου του προϋπολογισμού σύμφωνα με την κατανομή, ουσιαστικά σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού. Όπως θα έχουμε, δηλαδή, στην οικονομική, είναι δεχομένως να έχουμε κάποιες μικρές αλλαγές όσον αφορά τη ΣΑΤΑ. Αλλά αυτό θα αποτυπωθεί με σαφήνια στο σχέδιο του προϋπολογισμού. Λοιπόν, ποιοι θέλουν να υποβάλλουν ερωτήσεις και μετά θα ανοίξουμε το κατάλογο των ομιλητών. Ερωτήσεις παίρνουν σειρά τώρα από εδώ. Κύριο Ιουζεφίνης, ένας, μισό λεπτό. Ιουζεφίνης, Ιωτίτσας. Νάστος. Νάστος Παμμό. Νάστος Παμμό. Νάστος Παμμό. Ρωσμάς. Ρωσμάς. Ρωσμάς. Ρωσμάς. Ρωσμάς. Ρωσμάς. Ρωσμάς. Και ο Κύριος. Κύριε Αντιδίμαρχε. Πρώτον, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Μελέτη Σύμμανσης Ασφάλισης του Έργου Ολοκλήρωση Μεγάλου Δελόγου Δακτυλίου Πόλης Ιωαννίνων, Κόμβος Πανυπηρωτικού Σταδίου, Κόμβος Βογιάννου. Γιατί υπάρχουν μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα 2020, αφού το έργο έχει ενταχθεί. Μήπως δεν απλοπληρώθηκαν οι μελετητές ή οι τεχνικοί σύμβουλοι. Δεύτερον, υποστηρικτικές συμμελέτες για την ένταξη έργων στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 με προϋπολογισμό εκατό χιλιάδες ευρώ. Ποιες είναι αυτές οι μελέτες που δηλώνεται ότι είναι σε διαδικασία δημοπράτησης, ονομαστικά. Σε ποια φάση ακριβώς βρίσκεται η κάθε μια τους, εφόσον δεν εγγράφεται πίστος για το 2020. Σε ποια υποστήριξη έργων προγραμματικής περίοδου 14-20 αναφέρεστε. Γιατί δεν έχετε εντάξει προϋπολογισμό για μελέτες ορίμανσης για τα προτεινόμενα έργα για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Γιατί δεν έχετε εντάξει προϋπολογισμό για μελέτες ορίμανσης για τα προτεινόμενα έργα για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Για τα οποία υπάρχει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιανουαρίου 2019. Τρίτη ερώτηση, η μελέτη με τίτλο Ενεργειακή Αναβάθμιση και Παδί και Μετατροπή Τους Ευφιαίες Κτίριο Προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, που είναι ενταγμένη στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του 2019. Θεωρείτε ότι δεν θα έχει ανάδοχο ούτε το 2020 καθώς δεν εγκράφεται για αυτή η πίστοση για το 2020. Τι θα γίνει με την ένταξη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου που ανήκει στο ΒΑΑ για το οποίο υπάρχουν και χρήματα στο Πεπιπίρου. Να απαντάμε σε κάθε έναν που ρωτά. Όχι, θα είναι πολλές. Εάν συμπίπτουν, δεν θα ρωτήσει ο επόμενος. Σε κάθε ερωτότητα θα απαντάς. Να απαντήσω στη κυρία Καλογιάννη. Όσον αφορά τις μελέτες που είναι γεγραμμένες και αφορά το δακτύλιο είναι συμβασιωποιημένες. Δεν έχουν αποκλειωθεί οι μελετητές, οπότε υποχρεωτικά εγκράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα όπως ήταν σε συνέχεια σε εξέλιξη. Όσον αφορά για τις μελέτες του 21-27, ακόμα δεν έχουμε γράψει κάτι στον πρωπολογισμό. Θέλουμε να ολοκληρωθεί ο διάλογος το επόμενο διάστημα και από εκεί και πέρα θα ξαναχριαστεί με αναμορφώσεις. Συνδεχομένως, ανάλογα με τις δράσεις που θα μπορούσαμε άμεσα να κάνουμε, θα χρειαστεί για το 20 να αγορήσουμε μελετητές. Όσον αφορά για το κεπαβή, το κεπαβή ήταν κάτι το οποίο υπήρχε στον πρωπολογισμό. Δεν γνωρίζαμε ακριβώς τις συμβατικές υποχρεώσεις, γι' αυτό είπαμε να το αφήσουμε. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει με το κεπαβή, είναι ότι δεν υπάρχει κάτι συμβασιωποιημένο με κάποιον μελετητή. Υπάρχει και γραμμένη πίσω σε 90.000 ευρώ. Είχε γίνει μια προσπάθεια από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσω της Τράπεζας Πειραιώς να γίνουν κάποια ολοκληρωμένη μελέτη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, παρά μόνο κάποια σχέδια τα οποία έχουμε εδώ μπορούμε να τα συζητήσουμε και θέλουμε να γίνουν ανάλογες ενέργειες που απαιτούνται όσον αφορά για το κεπαβή, μιας και μιλάμε για το κεπαβή, για να μπορέσει να συσκοπηθεί, να εγγραφεί σωστά το οικόπαιδο στο κτηματολόγιο. Και από κει και πέρα θα είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει, όχι μόνο ως κεπαβή, αλλά ως διοικητικό κέντρο για το Δήμο Ενιτών. Αυτή η στιγμή υπάρχει εκεί, υπήρχε, υπάρχει για λόγους που δεν γνωρίζαμε πριν ένα μήνα από ξεκίνηση της διαδικασίας του τεχνικού προγράμματος. Θεωρούσαμε ότι πρέπει να ελέγξουμε όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις του Δήμου και να έχουμε αυτό το ποσό αν χρειαστεί κάτι. Θεωρώ ότι στη επόμενου διάστημα, συζητώντας για το Διοικητικό Κέντρο, θα έχουμε μια πιο καλύτερη συζήτηση με φράτου και πραγματικού. Υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση. Α, για τα 100.000 αυτά είναι συνεχιζόμενα, αφορά μελέτες που έγιναν, δεν υπάρχει περιεχόμενο. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος που είναι σε εξέλιξη. Είχα πει ότι θα γίνουν ενέργειες, δεν υπάρχει κάτι σε εξέλιξη. Υπήρχε, είναι συνεχιζόμενο, αρχίζει να υπάρχει κάτι σε εξέλιξη. Θα το χρησιμοποιήσουμε για εκείνους τους μελέτες να χρειαστεί. Για εκείνους τους μελέτες να χρειαστεί. Απλώς είναι συνεχιζόμενο από το προηγούμενο τεχνοκό πρόγραμμα. Είναι λίγο αξιοσημείωτο. Μπράβο, ευχαριστώ, Πρόεδρε. Πώς θα λειτουργήσετε μετά, εφόσον δεν υπάρχουν αυτές οι μελέτες για την προγραμματική περίοδο 14-20, πώς τελικά θα τις αξιοποιήσετε, αφού ακόμα και σήμερα δεν είναι κάτι εγγεγραμμένο για στην πίστος του 2020. Δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα το πώς θα τα αξιοποιήσουμε, γιατί όλο αυτό το πράγμα αφορά το σύνολο των δράσεων που θα απαιτηθούν από το πρόγραμμα. Λοιπόν, εμείς έχουμε τα εργαλεία αυτά, που αναλόγως από αυτά που θα χρειαστεί να επισπεύσουμε μέσα στο 2020, θα τα προχωρήσουμε. Όσον αφορά γενικότερα, γιατί αυτό πιθανά δεν είναι καντός, ότι υπάρχει μια καινούργια φιλοσοφία ως προς την διαδικασία του τεχνικού προγράμματος και σε σχέση με όλους τους εμπλεκόμενους που ήταν οι πρώοι του κοινοτήτου και τα κοινοτικά συμβούλια. Θέλουμε να έχουμε τις ανάλογες πιστώσεις και για τα ανάλογα έργα που απαιτούνται, μετά από τη συνεχή διάλογο που ξεκινήσαμε και θα τον ολοκληρώσουμε στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να έχουμε τις ανάλογες προτεραιότητες στα έργα αυτά. Λοιπόν, τα εργαλεία τα έχουμε, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απλότητος πρόβλημα και θα προχωρήσουν όλα άμεσα. Κυρίως Βίνης, ερώτηση. Η κυρία Τσουμάνε, ο κύριος Πατσούρας και μετά δημοτικοί σύμβουλοι. Κυρία Τσουμάνε, ερώτηση. Ορισμένες ερωτήσεις για να καταλάβω κιόλας. Σε σχέση με εκείνο το έργο στο Άσυλο Ανειάτον, στο οποίο έχετε πίστοση 600 ευρώ για φέτος, εγώ έχω την πληροφορία ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, αλλά για το 20 τι σκέφτεστε να κάνετε με 600 ευρώ, για το έργο 74 που αφορά το πάρκο Κουραμπά από το Πράσινο Ταμείο, αφορά το χώρο της παιδικής χαράς, που υποτίθεται είναι ολοκληρωμένο έργο, σκέφτεστε κάτι άλλο, γιατί σκέφτεστε να κάνετε, δεν προκύπτει από πουθενά. Για το έργο υποδομές δημοτικού φωτισμού, είναι το με αριθμό 189. Υποτίθεται ότι ψηφίσαμε ανταποδοτικά και εδώ βάζετε 80.000 ευρώ από ίδια έσοδα, γιατί το κάνετε και πώς το σκέφτεστε. Τα έργα για τα δημοτικά σχολεία 1,25 εκατομμύρια. Να μας αναλύσετε σε τι αφορούν μελέτες. Τα έργα για τα δημοτικά σχολεία, γύρω στο 1,25 εκατομμύρια ευρώ, δεν προκύπτει. Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι αν μπορείτε να αναλύσετε τι αφορούν. Για τη μετεγκατάσταση του εργοταξίου, έχει προϋπολογισμό 900 κάτι χιλιάδες, εσείς προγραμματίζετε 1,2 εκατομμύρια. Με βάση στο ότι σε τι φάση βρίσκονται και έτσι φαίνεται από τον πίνακα που μας έχετε δώσει. 200 χιλιάδες διαφορά. Αλλά τι θα το κάνετε αυτό το 1,2 εκατομμύρια για το εργοτάξιο, θα το μεταφέρετε φέτος. Έχουν ολοκληρωθεί μελέτες. Να μας αναλύσετε. 45 χιλιάδες ευρώ που είναι παλιό έργο. Το 57 έργο για τον ηλεκτροφοτισμό στα Λιθαρίτσια. Αν εκτιμάτε ότι χρειάζονται τόσα χρήματα για να γίνει αυτό. Ναι, το είδα. Και μια ερώτηση που θα μου πείτε ότι δεν είναι κακό προέρετα. Αντιλαμβάνουμε ότι το ζήτημα των παιδικών χαρών και του ΣΑΠ είναι προμήθειες και δεν είναι έργα. Γι' αυτό και δεν περιλαμβάνονται. Υπάρχει όμως πρόσκληση από τον Φιλόδημο μέχρι 31-12 του για όλες τις παιδικές χαρές. Αν θέλετε απαντάτε. Αν λέω σπίτε μου, το συζητάμε στον προϋπολογισμό, δεν υπάρχει θέμα. Και δεύτερο, το ίδιο και για το ΣΑΠ που λάβαμε απόφαση εκτάκτως. Αν πάλι και αυτό είναι προμήθειες, γιατί το ΣΑΠ δεν είναι μόνο τα προκάτσια από την περιφέρεια. Είναι και ο εξοπλισμός και όλα αυτά θα μπει στον προϋπολογισμό. Η μεταφορά λέω του ΣΑΠ, αυτά. Ερώτησε. Να απαντήσω. Φαντάζομαι για το άσσυλο νεάτον εννοείται για τις μελέτες. Για τις μελέτες, οι οποίες είναι σε σύμβαση, είναι υπόλοιπος σύμβασης. Αφορούν μελέτες, δεν αφορούν το έργο, γιατί το έργο αυτό θα είναι... Είναι η Ελεκτρομηχανολογική Μελέτη, αν κατάλαβα καλά. Συγκρόφωνα. Τα 600 ευρώ που βλέπετε για το άσσυλο νεάτον είναι η Ελεκτρομηχανολογική Μελέτη. Αυτά είναι οι μελέτες οι οποίες έχουν συμβασιωποιημένες από το... προηγούμενη δημοτική περίοδο. Είναι υπόλοιπα χρήματα να πληρωθούν, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Όσον αφορά για το αν θέλετε να σας πω για το άσσυλο νεάτον, ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την περιφέρεια πύρου... για να μπορέσουμε να πάρουμε την άδεια λειτουργίας. Θεωρώ ότι το Μάρτιο θα είναι έτοιμος πλήρη η μελέτη για να μπορέσουμε να υποβάλλουμε για αξιολόγηση. Για το Κουραμπά είναι ένα έργο που μεγαλύτερο κομμάτι, δεν θυμάμαι ακριβώς τα νούμερα, είναι στο Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα είναι από δικά μας, από ο ΣΑΕΠ. Σ' ακούσατε το θυμάμαι? Πεντακόσεις χιλιάδες με το Πράσινο Ταμείο, δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο. Νιακόσεις χιλιάδες και το δίνεις σε φάση δημοπράτηση. Είναι η ημέρα δημοπράτηση, αν θυμάμαι καλά η Κουσιγενάρη. Αφορά ολόκληρη το πάρκο, από το φιλαρμονική μέχρι και το πάρκο του από κάτω. Είναι όλη η ανάπλαση, είναι οικουρημένη η μελέτη για τις υποδομές του φωτισμού. Δεν θα πάνε σαν τα αποδοτικά. Και την παιδική χαρά όλων. Όχι το από πάνω το κομμάτι, όχι την παιδική χαρά την μπροστά. Έχει από κάτω παιδική χαρά, όχι, όχι, όχι. Έχει από κάτω παιδική χαρά, το πάρκο από κάτω, από τη φιλαρμονική μέχρι κάτω. Μιλάμε για τα δημοτικά σχολεία. Υπάρχουν ενάλογες πιστώσεις, είναι από το φιλόδημο, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί. Η μετεκατάσταση του εργοταξίου είναι ένας ένα έργο, το οποίο είναι γεγραμμένο από την προηγούμενη... Σε ποιο κωδικό μιλάτε, γιατί είναι δύο έργα. Επισκευές, έχει βγει, είναι δημοπρασία. Για ποιο κωδικό συζητάτε, το 1 εκατομμύριο είναι το έργο που έχει δημοπρατηθεί για τα σχολεία, το οποίο έχει προσωρινό ανάδοχο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σύμβαση ακόμη. Το 1 εκατομμύριο συζητάτε, το 1 εκατό, αν θυμάμαι καλά. Επισκευή και βελτιότητα. Αυτό είναι η ίδη σε εξέλιξη διαδικασία, έχει προσωρινό ανάδοχο, υπάρχει μελέτη συγκεκριμένη, δεν έχω τη μελέτη να σας πω ποια σχολεία και ποια στέγες φτιάχνουν. Πεσκευεία σχολείου, ναι, υπάρχει συγκεκριμένο. Έχει διάφορα σχολεία, δεν έχω τώρα τη μελέτη, διάφορα σχολεία, είναι 1 εκατομμύριο περίπου όλη η μελέτη του έργου. Μιλάμε για τη μετεκατάσταση του εργοταξίου, είναι λιγότερο από 1 εκατομμύριο, αφορά τα αποδοτικά χρήματα, είναι από την προηγούμενη περίοδο που συνεχίζεται, αφορά το οικόπεδο της Δημοτικής Ανατολής, της Κοινότητας Ανατολής, είναι απέναντι από τα Τζάμπο, ουσιαστικά. Είναι στο ίδιο οικόπεδο, στην ίδια περιοχή μάλλον με το πράσινο σημείο. Το συστήσαμε και το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έχει ακόμα βγει η πολυεδομική άδεια. Στο επόμενο διάστημα ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε και την πολυεδομική άδεια, ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε σιγά-σιγά να ολοκληρώνεται και το τεύχο της Δημοπράτησης, για να μπορέσουμε να το φτιάξουμε μέσα στο 2020. Παιδικές χαρές στο Φιλόδημο, όταν λέτε ποια πρόσκληση μέχρι τη 31-12, η προσκλήση του Φιλόδημου μέχρι τη 31-12 δεν έχει παιδικές χαρές. Έχει κατασκευή μεταφορά το που θέτει στεγάστον, το οποίο έχει καταθεθεί. Η προμήθεια είναι άλλη της διαδικασίας των παιδικών χαρών, έχει υπογραφεί η σύμφαση, είναι άλλη της διαδικασίας. Δεν είναι τώρα, έχει καταθεθεί, υπάρχει, ναι, υπάρχει ανάδοση. Κύριε Πατσούρα, ερώτηση. Είναι από οι δύο σπόρους. Αφορά, ουσιαστικά, την αντικατάσταση λαμπτήρων. Στόχος είναι της Δημοτικής Αρχής να μπορέσει να αποδεισμεύσει, ουσιαστικά, η διαδικασία των λαμπτήρων σήμερα που έχουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε αλλάξει, δεν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε τις λάμπες σε όλο τον δήμο. Η διαδικασία που βιώνουν, τουλάχιστον οι παλιότεροι συνάδελφοι εδώ μέσα, κάθε χρόνο, να μην έχουμε λάμπες, να παρακαλάνε οι πρόεδροι, το προσωπικό να μην φτάνει και όλα αυτά τα πράγματα. Στόχος μας είναι να γίνει υπηρεσία, μπαίνει με δύο σπόρους, για να μπορέσει να γίνει μελέτη, ώστε στο άμεσο διάστημα να δημοπρατηθεί και αμέσως μετά, στην πρώτη αναμόρφωση των ανταποδοτικών τελών, θα το κάνουμε εκεί. Στόχος, αυτή τη στιγμή, μπαίνει έτσι, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε να φτιάξουμε τη μελέτη, να δημοπραθείσουμε την υπηρεσία αυτή, για να μπορέσουν οι πρόεδροι και γενικότερα οι πολίτες να έχουν άμεση αντιμετώπιση και άμεση αντικατάσταση στους ανθρώπους. Κύριε Βατσούρα, ερωτήσεις. Η ερώτηση έγινε στο εξής. Στα έργα που είναι υπό εξέλιξη και στους κωδικούς που αναφέρει, ιοτεχνική μελέτη του έργου, ανάδειξη παραλύμνης περιοχής με δημιουργία περιπαδετικής και υποδελωτικής διαδρομής, στατική μελέτη παρακάτω, στατική μελέτη πάλι, μελέτη περιβαλλοντικών υπτώσεων, σύμμανσης, αυτά έχουν δοθείο από ευθείας ανάθεση, έργα? Πρώτη ερώτηση είναι αυτή, δεύτερη ερώτηση. Δεύτερη ερώτηση, όσον αφορά το έργο που λέει Μελέτη με τίτλο Ενεργειακή Αναβάθμιση ΠΚΑΒ και Μετατροπή Του ΣΕΦΕΣ ΚΤΕΙΡΙΟΣ ΠΡΙΝΑ ΔΙΚΙΤΗΚΙΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΡΙΚΙΣ ΕΝΟΠΕΙΣ Δημοτικών Υπηρεσιών, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στόχος όλες τις δημοτικές υπηρεσίες να στεγαστούν εκεί, επαρκεί αυτό, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη πέρα από την Ενεργειακή Αναβάθμιση.