Θησαυροί της Βιβλιοθήκης Κοζάνης: Σουίδας, Λεξικόν (ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, 2020)
: Σουίδας Λεξικών Το Λεξικών Σουίδας, η έκδοση του οποίου έγινε στο Μιλάνο και φέρει την ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 1499, είναι ένας ακόμη από τους ανεκτίμητους της αυρούς της Κοβενταρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Υπήρξε ένα από τα πλέον προσφυλή λεξικά των Βυζαντινών με γραμματικό, λεξικολογικό, ιστορικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο και θα πρέπει να συντάχτηκε το δέκατο μετά Χριστό αιώνα. Τη φιλολογική επιμέλεια της έκδοσης είχε αναλάβει ο Οθηνέος δάσκαλος Δημήτηος Χαλκοκονδύλες και την εκτύπωσή του Ιτσιοβάνη Βισόλη και Μπενετέτο Μάντζιο. Ακολουθήσαν με τα γενέστερες εκδόσεις του το 1514 στη Βενετία και από το 1619 μέχρι το 1705 στη Κολωνία, το Παρίσι και το Κέπριτς.