Το UP web TV στο εκπαιδευτικό workshop του Γραφείου Διασύνδεσης για την αγορά εργασίας (University Of Patras, 2019)
: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου και βρισκόμαστε στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών, το Γραφείο Διασύνθεσης, και ο κύριος Λεωνίδας Σεδωρακόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου, διοργάνωσε μια πάρα πολύ όμορφη μερίδα, ένα πολύ ενδιαφέρον επαγγελματικό workshop και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μας τα πει αναλυτικά. Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος για την πολύ μεγάλη προσέδευση του κόσμου που είχαμε και αυτό μας δίνει ένα έντασμα να επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά κάτι αντίστοιχο. Δεν ξέρω, πιστεύω ότι τα πήγαμε πάρα πολύ καλά, ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος, τα παιδιά μάθανε και το πιο σημαντικό από όλα, δεν έφυγε κανένας βαριεστημένος, όπως βλέπεις να φεύγουν σε τέτοια είδος συνέδρια. Θεωρώ ότι το κάναμε όσο πιο διαδραστικό κινότανε και ότι επιφυλασσόμαστε μάλλον στο μέλλον να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Ήδη η συμμετοχή των φοιτητών ήταν πάρα πολύ μεγάλη, να πούμε. Κατέκλεισαν την αέθουσα της βιβλιοθήκης και από ότι καταλάβαμε θα συνεχιστεί η όλη ιδέα γιατί ήταν και αρκετά θέματα που έπρεπε να πούμε. Αυτός είναι ο στόχος. Μακάρι να τα καταφέρουμε και να πηγαίνουμε όλο και καλύτερα και πάντα το πιο σημαντικό να προσφέρουμε στους φοιτητές. Αυτός είναι ο στόχος. Πολύ σημαντικό στόχος. Κοντά μου βέβαια έχουμε και την κυρία Ευγενία Κιντώνη, συχολόγος του Παλαιοπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Ήταν μία από τις ομιλήτριες του επαγγελματικού workshop. Και κυρία Κιντώνη θα θέλαμε εκεί να μιλήσουμε. Πώς είδατε το κοινό και φυσικά την αίσθηση που σας άφησε το συγκεκριμένο workshop. Θα ευχαριστήσω τον κ. Θορακόπουλο και το Γραφείο Διασύνδησης του Πανεπιστημίου Πατρών για την τιμή που μου έκαναν να παρευρίσκομαι εδώ και να συνηφέρω και εγώ ουσιαστικά σε αυτό το workshop. Η συμμετοχή πραγματικά όπως είπε ο κ. Θορακόπουλος του φοιτικού κόσμου ήταν σημαντική και τα παιδιά πραγματικά και με τις ερωτήσεις τους αλλά και με τη συμμετοχή τους μας έδωσαν σημαντική δύναμη και τη διοργάνωση αυτής του workshop. Θέτηκες γενικά τα μηνύματα που αποκόμισα και οι απορίες και σίγουρα και των παιδιών που βρίσκονται σε μια κατάσταση που θέλουν με ένα τρόπο να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν και το βιογραφικό τους και γενικότερα πώς να προσπαθήσουν. Καλύτερα τον εαυτό τους συναγωρά εργασίας είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και κακά τα ψέματα επειδή βρισκόμαστε και σε μια δύσκολη εποχή η διοργάνωση τέτοιων πρωτοβουλιών και αποτογραφή διασύνδεσης έχουν κέρια σημασία όλες αυτές οι διοργανώσεις και είναι πολύ σημαντικό να διεξάγονται καθότι δίνουν θετικά μηνύματα και στους φοιτητές γιατί με ένα τρόπο τους αυξάνουν και το κίνητρο να θέλουν να ζητήσουν παραπάνω ευκαιρίες πέρα από αυτές που παρουσιάζονται και καλό θα είναι και εμείς σαν νέοι άνθρωποι να το προωθούμε αυτό και με τη διοργάνωση τέτοιων ημερίδων και τέτοιων workshop που έχουν και ένα πρακτικό χαρακτήρα που δεν στέκονται μόνο στη θεωρία αλλά και με ασκήσεις που είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε. Έτσι είναι, η διάδραση εξάλλου είναι πάρα πολύ σημαντική το AppWebTV ως διεκτευό κανάλι του Πανεπιστημίου Πατρών και ως χορηγός επικοινωνίας κάλυψε το συγκεκριμένο workshop και έχει σαν στόχο να διαφυλάξει και τις ωραίες ομιλίες σας και ο κύριος Χαλκιόπουλος έδωσε το παρόν. Θα θέλατε να μας πείτε όμως από τη δική σας εμπειρία ποια είναι ενδεχομένως 2-3 λάθη που σας έρχονται στο μυαλό π.χ. ενός φοιτητή που ασχολείται με τη συγγραφή του βιογραφικού του ή με όλη την ψυχολογία που ενδεχομένως μπορεί να έχει με όλες αυτές τις σκέψεις. Ένα βασικό ατόπιμα που μπορεί κανείς να υποπέσει όταν φοιτητής είναι και ψάχνει να βρει το επαγγελματικό του προφίλ είναι ότι μπαίνει σε μια δικασία να βιάζεται γιατί η εποχή μας είναι μια εποχή που συνεχώς βιαζόμαστε να κάνουμε πράγματα χωρίς να έχουμε από πίσω ένα προκαθαρισμένο στόχο και ένα πλάνο ενεργειών μιας δέσμης ενεργειών που ουσιαστικά αυτές θα προδιαγράψουν και την επιτυχία των επαγγελματικών μας σχεδίων. Άρα, λοιπόν, είναι πολύ βασική παράμετρος που οφείλουμε όλοι μας και εμείς υπήρξαμε φοιτητές, αλλά και είναι σημαντικό αυτό να το μεταλλαμπαδεύσουμε και στις επόμενες γενιές με έναν τρόπο να μην βιάζονται να προλάβουν γιατί όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Είναι αυτό που λέμε ότι πάω αργά για να φτάσω γρήγορα και με έναν τρόπο να μπούμε σε μια δικασία να έχουμε στη φαέτρα μας εργαλεία όπως το να φτιάξουμε ένα ωραίο βιογραφικό. Γάτα ψέματα, είναι σημαντικό και οι ενίσεις του δικτύου γνωριμιών αλλά αν δεν έχουμε ξεκάθαρο στόχο, δεν μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα και νομίζω ότι η σωστή στόχοδεσσία με την επιλογή της κατάλληλης δέσμης ενεργειών θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για την επαγγελματική επιτυχία. Εξαιρετικά, άλλωστε ζούμε και στην εποχή της ταχύτητας και η παρατήρησή σας ήταν άκρως εύστοχη. Να τα τονίσουμε, ευχαρίσουμε πάρα πολύ. Καλή συνέχεια σε όλους και στο έργο σας. Καλή δύναμη και εύκολη επιτυχία. Να είστε καλά. Ας το ερπορτάς με Αλλιοκατσφάρα και ο Σπυρός Λόλος.