Reactivate Athens -- Επανα Ενεργοποιήστε την Αθήνα,101 Ιδέες (Cityofathens, 2013)
: Πρόκειται για μια ειδική μελέτη, ένα πρόγραμμα έρευνας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, που θα δημιουργηθεί όλοι εσείς. Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί όλοι εσείς. Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί όλοι εσείς. Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί όλοι εσείς. Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί όλοι εσείς. Αυτό είναι το πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί όλοι εσείς. Η αναζωογόνηση της Αθήνας και η αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε η πόλη να κατέχει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη των ιστορικών πρωτευουργών της Ευρώπης, απαιτεί τη συστράτευση και τις κοινές προσπάθειες όλων μας. Οι δυνατότητες του Κέντρου της Αθήνας είναι μοναδικές. Η γνώση της ερευνητικής ομάδας του Urban Think Tank, η μεγάλη εμπειρία, αλλά κυρίως η μεθοδολογία και το γεγονός ότι ο ίδιος ο πολίτης είναι πρωταγωνιστής αυτού του προγράμματος, μας έκανε στο Ίδρυμα Ωνάση να αποφασίσουμε να υποστηρίξουμε το πρόγραμμα Επανεργοποιήστε την Αθήνα κατωμία ιδέες. Με τη δράση τους, η ομάδα Urban Think Tank εμπλέκει όλους όσους θέλουν να εκφέρουν άποψη για το πώς φαντάζονται τη λειτουργία της πόλης. Αυτά είναι τα 101 ιδέες. Είναι να δημιουργήσουμε ανοιχτά, σε μια δημιουργή, τι είναι τα καλύτερα ιδέες, πρέπει να τα βάλουμε στον ίνδρυμα, πρέπει ο κόσμος να συμβεί σε αυτά τα ιδέες, και πρέπει να δημιουργήσουμε μια ολόκληρη βάση γνώσης, γιατί είναι σχετικά με τη δημιουργία της δημιουργίας. Η δημιουργία είναι η κλειδία, δημιουργώντας τους δημιουργούς να ζουν στην πόλη και η πόλη πρέπει να ετοιμαστεί για τους δημιουργούς που έρχονται, είτε να γεννήσουν ή να μεταφέρουν στην πόλη. Η έναρξη της πρωτοβουλίας για την επαναενεργοποίηση της Αθήνας έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και σε μια αποφασιστική καμπή για την πόλη και για τη χώρα. Στην εποχή που πρέπει όλοι να δείξουμε αν είμαστε αποφασιμένοι να περάσουμε δυναμικά στην επόμενη, στην μετά την κρίση μέρα. Στην μέρα της ανάκαμψης και μιας νέας εκκίνησης.