Παραμύθι ν’ αρχινήσει - Εκεί που κοιμάται το φεγγάρι (ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, 2020)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Έτσι ως ίδια, χωρίς να το καταλάβει, χάνει τον έλεγχο και η μαγεία του δωματίου της Μαρτίνας άρχισε να τον τραβά κοντά της. Σύμφωνα με το βιβλίο των μυστικών, το κλειδί βρίσκεται εκεί όπου δημιουργούμε και ανακαλύπτουμε, όπου ονειρευόμαστε, εκεί όπου μπορούμε να παίξουμε μουσική, φανταστικά παιχνίδια, εκεί όπου τα μάτια και τα φώτα θα κοβολούν. Σε αυτό το μέρος που ονομάζεται εργαστήριο των ιδεών, λειτουργούν οι μηχανισμοί τους σύμπακτος. Βρήκα την τοποθεσία, αλλά η ενέργεια που χρειάζεται είναι τεράστια. Χρειάζεται η βοήθεια όλων των κατοίκων της ουράνια. Αχ, το γκαράκι μου, πόσο όνειρος έχω ξομολογηθεί. Έχει την τάταξη διακόητω να τη νύχτω μαζί σου στην χώρα των αμύρων. Η Μαρτίνα συγκεντρώθηκε, έβαλε όλη της την ενέργεια και με τη βοήθεια της μαγείας ξεκίνησε η αποστολή. Η σοφίτα του σπιτιού της εκτινάχτηκε προς το χαμένο φεγγάμ. Εφοδιασμένη με μία πυξίδα και όλα τα παιχνίδια της σοφίτας, το εργοστάσιο κανηδεών ξεκίνησε την αποστολή τους τους ουρανούς. Τους πήρε λίγη ώρα για να καταλάβουν πώς λειτουργούσε το εργοστάσιο των ιδεών και πώς σχετίζονταν με τον ύπνο του φεγγαριού. Η ενέργεια των λέξεων από τους πλανήτες και των κατοίκων από τους γαλαξίες έχει ξασθενήσει και δεν είναι αρκετή για να λειτουργήσει το εργοστάσιο. Λέξεις λύπουν, τα όνειρα στερεύουν. Σκάψτε το μυαλό σας, έχετε σκέψη καθαρή, αφήστε τις ιδέες να πετάξουν, φωτίστε τες, έτσι θα ξυπνήσουμε τον Πεγγάρο. Ξαχνικά το εργοστάσιο ζωντανήψε, άρχισε να λειτουργεί. Οι σκουριασμένες γραθανηχανές άρχισαν να χτυπούν λέξεις στον αέρα. Τους τυμήρισε μια γλυκιά και αχνή μυρωδιά. Ένας ψίτιρος, ένα αβέβαιο μορμωριτό, ένα χαρούμενο χτύπημα ακούστηκε στο κεντρικό γέφαλο. Οι ιδέες ξύπνησαν και άστραψαν η μία μετά την άλλη. Η Μαρτίνα, ο Σίρβερ και τα παιχνίδια έτρεξαν να τις πιάσουν και να τις πάρουν μαζί τους. Τα κύματα των αστεριών και οι θεονομιφάτες του γαλαξία προκάλεσαν αναστάτωση. Διθυσμένος στη σιωπή το Φεγγάρι κοιμόταν. Οι λαμπερές ιδέες ενώθηκαν, πέταξαν μπρος το μέρος του και εκείνο ξυπνώντας αργά οτίστηκε. Τα καταφέραμε! Μόνο όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας πετύχαμε το στόχο μας. Όταν συνεργαστήκαμε για τον φινό σκοπό καταφέραμε τα κατόκοτο. Είδατε λοιπόν, όταν υπάρχει αγάπη και συνεργασία πετυχαίνουμε πάντο το στόχο μας. Να είστε πάντοτε αγαπημένοι και να βοηθάτε ένα στον άλλο. Για σκεφτείτε κι εσείς, θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς την αγάπη. Θα μπορούσε κάποιος να τα καταφέρει μόνος του χωρίς τη συνεργασία των φίλων του. Δεν είναι τελικά πιο όμορφο να έχουμε πάντοτε κάποιον δίπλα μας. Και τώρα, τι λέτε, πάμε να κάνετε κι εσείς τη δική σας ουράνια. Δείτε τις οδηγίες στο επόμενο ιδέακι. Σας φιλώ γλυκά! Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε πολύ! Μπορούμε να κάνουμε δεδράκια από ρωρό από χαρτί ιδείας, στο οποίο θα το βάθουμε τα φέγια να κάνουμε το κομμό. Και πάλι μπορούμε να βάλουμε χαρτί γοφρέ πράσινο. Ή να σχεδιάσουμε τα δικά μας δεδράκια. Τέλος μπορούμε να ζωγραφίσουμε το κάτω μέρος της πούτερ μας δρόμους, στους οποίους μπορούμε να βάλουμε πάνω αφροθύμητα. Και τέλος να κάνουμε το φεγγάρι της ουράνια. Μπορούμε να το σχεδιάσουμε σε κίτρινο χαρτόνι, ή σε ένα χαρτί, το οποίο θα το ζωγραφίσουμε μετά από την κίτρινη δέντερα. Επίσης μπορούμε να σχεδιάσουμε άστερα άκρη, για να τα πόξουμε και να τα κολλήσουμε. Και για να κάνουμε πιο ευθυμονιάτητη τη κατασκευή μας, μπορούμε να κάνουμε τα μανιπάδες, ή να κολλήσουμε βαμβάκι για να κάνουμε το χιόνι. Αυτά για σήμερα, παιδάκια μου! Ευχαριστούμε να σας αρέσει και να περάστε όμορφα φιλάκια!