Τζιούμης: «Εκκληση σε όλους τους δημότες του Δήμου Τρίπολης να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους» (Δήμος Τρίπολης Official, 2021)
: Όπως ξέρουμε, το 2021 είναι η χρονιά απογραφής για τη χώρα μας, απογραφής κτιρίων, πυρουσιακών στοιχεών και λοιπά και απογραφής πληθυσμού. Πρόκειται, λοιπόν, τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την επικοινωνία, πέθαμε με τη στατιστική υπηρεσία, στις αρχές Νοεμβρίου, να γίνει η απογραφή του πληθυσμού. Έχει προηγηθεί η απογραφή των κτιρίων και των υπόλοιπων, του υπόλοιπου εξοπλισμού. Αυτό που θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, καταρχάς γνωρίζουμε ότι η απογραφή γίνεται κάθε 10 χρόνια, έχει γίνει το 2011 και το 2021 θα γίνει πάλι απογραφή. Ξεκινώντας την συνομιλία μαζί σας, αυτό που θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας, είναι ότι πρέπει να γνωρίζουν ότι η απογραφή του πληθυσμού έχει άμεση σχέση, είναι η μοναδική σχέση που υπάρχει μεταξύ των χρηματοδοτήσεων που παίρνει ο δήμος και η περιοχή μας γενικότερα από την πολιτεία έχει άμεση σχέση, όπως είπαμε, με την απογραφή του πληθυσμού. Δηλαδή, πόσα χρήματα δίνει η πολιτεία στο δήμο, βαρέντος χάρη, εξαβάται από το πόσο πληθυσμό έχει ο κάθε δήμος. Έως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτό είναι και το μοναδικό κριτήριο. Γίνεται μια κουβέντα αν αυτό θα αλλάξει και μπούν και άλλα κυρία, αλλά αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το μοναδικό κριτήριο και για τις χρηματοδοτήσεις έχει να κάνει με το πληθυσμό. Αυτό σημαίνει ότι καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο πληθυσμός, όσο περισσότερος είναι σε ένα δήμο ή σε μια περιοχή, τόσο μεγαλύτερες είναι και όσο μεγαλύτερα θα είναι και τα χρηματικά ποσά που θα δίνει η πολιτεία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία επομένως να πούμε σε όλους τους υπολίτες και αυτή την έννοια έχεις με μια συνέντεψη, ότι θα πρέπει να απογραφούν εδώ που μένουμε, γιατί καταλαβαίνουμε ότι αν απογραφούν κάπου αλλού, για διάφορους λόγους, ξέρετε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, κάποιος είναι από κάποιο χωριό άλλο μαθηνό και λέει να μην ερημώει στο χωριό μου αφού πάω να απογραφώ εκεί που είναι το χωριό μου, αυτό πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει σοβαρές συνέντευες και για το δήμο αλλά και για την ίδια την πολιτεία. Άνδρυ δηλαδή ένα συμπολίτης μας μένει στην Τρίπολη και πάει και απογραφεί στην Αυγολίδα που είναι το χωριό του, πέτρευε πρόσφυγες, πέτρευε ομολογίες, 표λεύει και πέτρευε εξηγήσεις για τον δρόμο, για τους κάδους, για το ένα το άλλο, πέτρευε πρόσφυγες, πέτρευε ομολογίες, γιατί που πέτρευε εξαφώντας από τις χρηματοδοτήσεις. Θα ήθελα λοιπόν καταρχάς, φέτος η απογραφή θέλω να πω θα γίνει με διαφορετικό τρόπο από ό,τι γίνονταν πριν 10 χρόνια και και πριν, δεν θα γίνει μια σκεκτήμενη μέρα όπως γινόταν, εκεί που βρισκόταν. Φέτος η διαδικασία και λόγω COVID έχει αλλάξει από τη στατιστική πλησία. Σε κάθε σπίτι θα πάει ένας φάγγελος, όπου εκεί ο πολίτης θα βρει τον φάγγελο, θα τον ανοίξει και μέσα στον φάγγελο θα έχει έναν κωδικό, όπου με τον κωδικό αυτό και μαζί με τους κωδικούς του τάξης, ναι, του καθενός μας, θα μπει σε μια πλατηφόρμα της στατιστικής αρχής και θα δηλώσει εκεί πέρα που είναι η μόνη μου κατοικία. Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής απογραφής, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεχειρίζονται ηλεκτρονικά μέσα, θα υπάρξει και για αυτούς μέρημα, αλλά εκεί θα πάει ο απογραφέας, ο υπάλληλος να το πούμε έτσι και στατιστικής πλησίας, και θα τον απογράψει εκεί που βρίσκεται. Επειδή, εγώ, ο κόσμος θα χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή, πρέπει να κατανοήσουμε ό,τι είναι πολύ σημαντικό. Εμείς, οι άνθρωποι που μένουμε στα χωριά μας, που μένουμε στην πόλη μας, θα πρέπει να δηλώσουμε ότι μένουμε στην πόλη μας και στα χωριά μας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλη την πορεία των επόμενων 10 χρόνων και μέχρι την επόμενη απογραφή. Καταρχάς, έχει σημασία και για την εκπροσωψή μας στην Πουλή. Αυτό βέβαια χωρά όλοι τον νομό, όχι μόνο τον Δήμοτρίπολης, αλλά εγώ, σαν Δήμος Τρίπολης και σαν Δήμαρχος Τρίπολης, θα ήθελα να παρακαλέσω ότι όλοι οι κάτοικοι που μένουν στο Δήμοτρίπολης και έχουν τα συμφέροντά τους στο Δήμοτρίπολης, θέλουν τον δρόμο τους, θέλουν τις υπαροχές όλους που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος, πρέπει να κατανοήσουμε ότι πέρα από συναισθηματισμούς ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να απογραφούμε στον δόκο που μένουμε, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα στα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής μας μέσω των χρηματοδοτήσεων που δίνει η πολιτιλία. Αυτό λοιπόν πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και βέβαια δεν θα το νούσα να πω και κάποιοι που μένουν στην Αθήνα, στον Κάπαλλο και έχουν καταγωγή από εδώ, θα μπορούσαν και κάποιοι αν θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους να απογραφούν στην περιοχή μας. Το ουσιαστικό και το βασικό όλοι όσοι ζουν και στην περιοχή μας, το Δήμο μας, να απογραφούμε εδώ στο Δήμο μας πραγματικά για να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός, άρα οι πραγματικές ανάγκες που αυτό σχετίζεται όπως σας είπα άμεσα με τις χρηματοδοτήσεις της πολιτείας. Είναι μια παράκληση προς όλους και ελπίζω ότι, να μιλήσω έτσι και λίγο ανοιχτά, καταλαβαίνουμε ο καθένας μας, κάθε πολίτης, το συμφέρον μας. Το συμφέρον μας είναι ο Δήμος να φαίνεται ο πληθυσμός που ζει πραγματικά στο Δήμο, να υπάρχει να καταγραφεί στην απογραφή έτσι ώστε και οι χρηματοδοτήσεις να είναι ανάγκες.