Δράση ενημέρωσης και σύντομη αξιολόγηση μνήμης. Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων επέστρεψαν δυναμικά (ARTA WebTV, 2023)
: Καταρχήν να πούμε ότι μετά την επίσκεψή μας στην δομή Άνιας, που λειτουργεί πρόσφατα και κάνει εξαιρετικό έργο στην πόλη μας, υπάρχει μια συνεργασία, μια δικτύωση, όπου και χθες στο Καλλαγγερικό και όπου εκεί βρέθηκε η δομή Άνιας και ο αντιδήμαρχος δημόσιας υγείας ο Παναγιώτης ο Γαλάνης, ο οποίος ενημέρωσε για διάφορα θέματα τους κατοίκους εκεί, αλλά και σήμερα ήταν εδώ στο Καπείο που μίλησαν για την Άνια, με χαρά αγκάλιασαν οι άνθρωποι που ήταν εδώ στο Καπείο της τρίτης ηλικίας σε αυτή τη δράση και γίνανε και κάποια προληπτικά τεστ. Από εκεί πέρα αυτό που θα συνεχίσουμε εμείς με όλους τους φορείς να κάνουμε δράσεις, είτε αυτό που φορούν την υγεία, είτε άλλους θεματικούς τομείς και όπως είπατε ότι πρόσφατα και ο δήμος χρηματοδότησε μία εκδρομή στο να πάνε στη Λευκάδα και πέρασαν πάρα πολύ όμορφα, όπου θέλουμε να έχουμε αυτούς τους ανθρώπους χαρούμενους, έχουμε χρέος για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της ζωής τους, όπου τους θέλουμε ενεργούς, χαρούμενους, να περνάνε όμορφα και γι' αυτό θα συνεχίσουμε και συνομιλήσαμε σήμερα για να μπορέσουμε να κάνουμε και άλλες δράσεις που αφορούν, όπως μου ζήτησαν και σε επίπεδο χοροδίας και σε επίπεδο χορών ή άλλων δράσεων αθλητισμού, προφανώς να κάνουμε και κάποια μπάνια στην Κορονησία, αλλά αυτό που θέλω κι εγώ είναι να λειτουργήσουν και ΚΑΠΙ στις έδρες των δημοτικών ενωτήτων, οπότε μαζί με τον πρόεδρο τον Γιώργο τον Πανέτα και τα στελέχη τους υπαλλήλους του ΚΑΠΙ συνεχιζόμαστε να κάνουμε όσο μπορούμε περισσότερο για αυτούς τους ανθρώπους. Σήμερα ήταν μια δράση ευαιστοποίησης του κόσμου γύρω από το πρόβλημα, το πρόβλημα που δημιουργεί η Άνια, μιλήσαμε για αυτό, μιλήσαμε για την Άνια, πιστεύουμε ότι ένας πολύ καλός τρόπος να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες, να χάσει από τη δημονοποίησή του, να ξέρει ο κόσμος πώς μπορεί να τα αντιμετωπίσει και ένας πολύ σωστός τρόπος είναι να απευθυνθεί στους ειδικούς. Το κέντρο ημέρας για την Άνια καθώς και η κινητή μονάδα για την Άνια που έχει ιδρύσει η εταιρεία Alzheimer Αθηνών και που εδρεύει στο παλιό νοσοκομείο στον πρώτον όροφο είναι εκεί διαθέσιμο δωρεάν για να προσφέρει η ημιμερήσια διαμονή στους ασθενείς για να προσφέρει ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια και να προσφέρει και ένα ιετρίο μνήμης που μπορεί να δώσει την διάγνωση που απαιτείται για αυτές τις περιπτώσεις. Είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια που παίρνουμε από το δήμο, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και από αυτό το βήμα και νομίζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις. Μακάρι να δημιουργηθούν όλα αυτά που σκοπεύουμε να κάνουμε, νομίζω θα είναι αποφελία των ανθρώπων. Πολύ ωραία σημαντικά πράγματα ακούσαμε, πάρα πολύ ωραία τα οποία πρέπει να τα τηρήσουμε και να τα κάνουμε, αυτά που μας είπαν οι γιατροί για να είμαστε εντάξει στην ηλικία τη πιο μεγάλη. Πάρα πολύ ωραία ήταν η εκδρομή, ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ μετά από δύο χρόνια, δυόμιση πόσο είχαμε να κάνει. Πριν από τον κορνιό κάναμε χορυφτικό, εδώ είχαμε χοροδεία, είχαμε τα πάντα και ελπίζω κι από εδώ και στο εξής να περνάμε καλά. Αρχίσαμε η πρώτη δραστηριότητα, ήταν η προχθυσιακή μας εκδρομή που πήγαμε ήταν πάρα πολύ ωραία, ήταν πάρα πολύ οργανωμένη, τρία λεωφορία, όλες τις ηλικίες, γυναίκες και άντρες. Δι' αυτή η εντριά μας, το προσωπικό τους, μας είπε ότι σήμερα θα γίνει η δράση αυτή. Εγώ προσωπικά είχα βοή μου στην Καλεντίνη στο χωριό μου και ήρθα τώρα, ανόρθω στην ομιλία αυτή που μου έδωσε πάρα πολλά πράγματα γιατί είχα σχέση και με τον Αλσχάιμερ, είχα τον πατέρα μου και είχα πολλές εμπειρίες, άκουσα και πράγματα καινούρια τα οποία πλούτσα στο μυαλό μου πάρα πολλά πράγματα δηλαδή από την νόσο αυτή και εύχομαι ότι να γίνονται πάρα πολλές δράσεις να γίνουν και θα γίνονται, μόνον όχι μόνον εκδρομές και τέτοια και ομιλίες και με τα πάντα, χωρί, διασκεδάσεις και θα περνάμε ωραία και πάνω από όλα η κοινωνικοποίηση, η επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας και να αλλάζουμε γνώσεις και ιδέες. Η εκδρομή ήταν υπετυχημένη, δεν λέω, περάσαμε πάρα πολύ ωραία, όσον αφορά και τις υπόλοιπες δράσεις θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται, αθλητισμού, αυτές τις ενημερώσεις, όσον αφορά τα ιατρικά και για την πίεση ακόμη και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβαίνει στην τρίτη ηλικία. Πάρα πάρα πολύ ωραία, έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, τώρα που έχει ανοίξει θα συνεχίσουμε με τις δράσεις, τις δραστηριότητες όλες που έχει ο αναγγύλιο δήμαρχος, εδώ τα κορίτσια είναι όλα άψοχα, εκδρομές πάμε, εκδηλώσεις κάνουμε, μπάνια κάνουμε, τα πάντα. Δόξα του Θεού, όλα καλά. Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω, τελευταία σάς είδαμε ότι πήγατε μια ωραία εκδρομή με τη συνδρομή του δήμου. Πήγαμε, πήγαμε Λευκάδο, από εκεί πήγαμε Μεγανίση, ήταν πάρα πολύ ωραία, τα λιουφορεία όλα γυμνάτα, όλα καλά.