8.Η διαχείριση της παραγωγής και η κοστολόγηση / Κατανόηση των αρχών, τεχνικών και των μεθόδων κοστολόγησης - Γενικές έννοιες. Κατανόηση των βασικών παραμέτρων της οικονομικής διαχείρισης εργασιών γραφικών τεχνών και παραγωγής εντύπων - μέσων οπτικής επικοινωνίας. Απόκτηση γνώσεων στην διαμόρφωση των εξειδικευμένων παραγόντων και κοστολογικών δεδομένων των γραφικών τεχνών (διαμόρφωση στοιχείων κόστους, κέντρα κόστους). Απόκτηση γνώσεων στην κοστολόγηση εργασιών παραγωγής εντύπων (προκοστολόγηση, έκδοση προσφοράς, προκοστολόγηση μετακοστολόγηση). Κατανόηση της βασικής έννοιας της τιμολόγησης, των παραγόντων και των πολιτικών που επηρεάζουν τις τιμολογιακές αποφάσεις. Σύνταξη κοστολογίου προϊόντων, υπηρεσιών, υλικών και εργασιών γραφικών τεχνών. Κοστολόγηση εργασιών γραφικών τεχνών. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών, οδηγιών και τεχνικών κειμένων και δεδομένων κοστολόγησης. Εφαρμογές ειδικού λογισμικού κοστολόγησης εντύπων. Ασκήσεις κοστολόγησης εντύπων και μέσων οπτικής επικοινωνίας. - Αναστάσιος Πολίτης (teiath, 2015)
Κατανόηση των αρχών, τεχνικών και των μεθόδων κοστολόγησης - Γενικές έννοιες. Κατανόηση των βασικών παραμέτρων της οικονομικής διαχείρισης εργασιών γραφικών τεχνών και παραγωγής εντύπων - μέσων οπτικής επικοινωνίας. Απόκτηση γνώσεων στην διαμόρφωση των εξειδικευμένων παραγόντων και κοστολογικών δεδομένων των γραφικών τεχνών (διαμόρφωση στοιχείων κόστους, κέντρα κόστους). Απόκτηση γνώσεων στην κοστολόγηση εργασιών παραγωγής εντύπων (προκοστολόγηση, έκδοση προσφοράς, προκοστολόγηση μετακοστολόγηση). Κατανόηση της βασικής έννοιας της τιμολόγησης, των παραγόντων και των πολιτικών που επηρεάζουν τις τιμολογιακές αποφάσεις. Σύνταξη κοστολογίου προϊόντων, υπηρεσιών, υλικών και εργασιών γραφικών τεχνών. Κοστολόγηση εργασιών γραφικών τεχνών. Σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών, οδηγιών και τεχνικών κειμένων και δεδομένων κοστολόγησης. Εφαρμογές ειδικού λογισμικού κοστολόγησης εντύπων. Ασκήσεις κοστολόγησης εντύπων και μέσων οπτικής επικοινωνίας.: Δώρα προ κρίσης μόνο να τον ενώ μόνο λοιπόν λοιπόν καλημέρα το μάθημα αυτό έχετε να κάλυψης ενώ βέβαια όλα τα προηγούμενα μαθήματα που έχουμε κάνει στο θέμα κοστολόγηση του τύπου και των μέσων επικοινωνίας είναι ουσιαστικά ένα μάθημα μπρέντα για να συνοψίσουμε ως λαός έχουμε διδαχθεί μέχρι σήμερα στα αντικείμενα το και για να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για μια σωστή κοστολόγηση εξειδικευμένη κοστολόγηση σε ότι αφορά το έντυπο και γενικότερα τα μέσα σε κοινωνίες αλλά στις παρούσα φάση μόνο σε σχέση με το ότι έχει να κάνει με περίπου ας πάμε λίγο σε κάτι γενικά στοιχεία που αφορούν προϋπόθεση για την οποιαδήποτε διαδικασία κοστολόγησης θανατωθούν και μετά αυτό το πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό είναι το πώς διαμορφώνεται ο α Γραφικών Τεχνών όποιος ουσιαστικά έχει ειδικά χαρακτηριστικά τα οποία με τα οποία ορίζονται από τα εξής πρωτεύοντα υπάρχει μια πληθώρα διαφορετικών επεξεργασιών στην βιομηχανία αυτή παγκόσμια η οποία χωρίζεται από το ότι πρώτον υπάρχουν πάρα πολλές σύνθετες εργασίες ξεκινάμε από δημιουργικό κάποιος σχεδιάζει κράτησαν υπολογιστή αυτό μεταφέρεται μέσω ψηφιοποίησης μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πίνουμε επεξεργασία τώρα τον λεγόμενο πρωί τυπώσει από κει και πέρα έχουμε τη χάσετε εκτυπώσεων όπου από το περιβάλλον υπολογιστών περνάμε στο περιβάλλον των μηχανών των των μεταφορών των μπαλέτων των εισόδων σε βιομηχανική κλίμακα και τον ξέρασε να χρησιμοποιήσει για να τελειώσουμε με την υπηρεσία του η οποία και τις συνθήκες εργασίες που είναι στο επόμενο και τελικό στάδιο που αφορά όλα τα έντυπα από ένα συσκευασία έως κάποιου κάποιο περιοδικό μια εφημερίδα κλπ άρα λοιπόν ουσιαστικά όπλα συντίθεται από διαφορετικές επεξεργασίες οι οποίες ορίζονται ως το το μείγμα φαίνεται της ψηφιοποίησης και της υπεξαίρεσης υπολογιστές εξειδικευμένο λογισμικό αλλά και της βιομηχανικής κλίμακας παραγωγής όπως γίνεται σε άλλα εργοστάσια πάμε λοιπόν να δούμε παρακάτω γιατί το είδος επιχείρησης αναφερόμαστε να προσθέσω εδώ ότι οι επιχειρήσεις μας επιχειρήσεις του κλάδου των εθνών είναι από ατομικές με πάρα πολλούς ανθρώπους πονεμένους έως και παρά πολύ μικρές γενικότερα και παγκόσμιο ισχύει ότι υπάρχει ένα 80% των επιχειρήσεων του κλάδου μας που έχει κατά μήκος των εργαζομένων ενώ υπάρχει περίπου το ένα ένα με 2% επιχειρήσεις οι οποίες είναι πολύ μεγάλες για την Ελλάδα έχουμε ένα πλήθος πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενους δηλαδή ακολουθούμε την γενικότερη φιλοσοφία που επικρατεί σύννομη στο στη δομή των επιχειρήσεων του κλάδου λοιπόν κάνουν μιλάμε για μικρές μονάδες εξειδικευμένες που έχουν πάρα πολλά δεδομένα και χάρη στη συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο των υπεργολάβοι μειώνει τις δημιουργίες από δικτύων έτσι ώστε να γίνεται η παραγωγική διαδικασία μιας και οι περισσότερες μονάδες δεν έχουν όλα απαιτεί όλο το απαιτούμενο εξοπλισμό θύματα απαγωγής για παράγουν ένα έντυπο από την αρχή μέχρι το τέλος την Ελλάδα έχουμε τυπογραφεία δικογραφία φαίνεται σήμερα ονομάζονται εσωτερικής κακών τεχνών δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες σταδιακά θα μας ομάδων στις επιχειρήσεις οι οποίες κάνουν και γενικότερα εκτύπωσης γι ανοίγουν νέους δρόμους στην παραγωγή και ψηφιακών μέσων στην κοινωνία έχουμε να πείθεται ότι ο γενικότερα τις εκτυπωτικές επιχειρήσεις Βοιωτία τα οποία κατασκευάζουν βιβλία τις λέξεις αυτές οι μονάδες οι οποίες τυπώνουν εύκαμπτα υλικά συσκευασίας αλλά και χαρτοκιβώτια και χαρτόνια και ετικέτες έχουμε την παρατυπία η οποία εκπονεί ως διαδικασίας επίσης υλικά συσκευασίας κάποιοι μάλλον κάθε είδους κυρίως σε εύκαμπτα πολυμερή ατάκες της φοβήθηκε την εκτύπωση διακοσμητικών στοιχείων όπως βόλτα είπες ταπετσαρίες κτλ μου τις ιδιοκτησίες οι οποίες μετά την εκτύπωση κατασκευάζουν και διαμορφώνουν τα κουτιά από χαρτόνι υπάρχει πλάτος μεταξοτυπία ας εκτύπωση σε πάρα πολλές μια επιβεβαίωση πάνες και σε πλήθος άλλων Χανίων εκτός χαρτιού ύφασμα ξύλο γυαλί κλπ μετάλλιο με επίσης πολλές συνταγές και βέβαια μια σειρά ειδικές εργασίες οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ελαστικοποίηση των ναζί μετά από κάλεσμα και νάσο υπάρχει μια κατηγορία επιχειρήσεων επίσης εξειδικεύονται σε επεξεργασία καπνού χαρτί και χαρτόνι New οι οποίες είναι συμπληρωματική θέση συμμετέχουν διεργασία των δράκων με πέρα από αυτό υπάρχει μια τάση στην δομή του κλάδου και των συνεργασιών ευρύτερα υπάρχει υπάρχουν αρκετές συνεργασίες με άλλες δύο επιχειρήσεις γνωστή είναι η συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους τα εκδοτικά συγκροτήματα και γενικότερα της όσους κάνουν εκτός βιβλίων περιοδικών και εφημερίδων υπάρχουν διαφημιστικά γραφεία τα οποία αναλαμβάνουν διεθνιστικό έργων και δίνουν εργασία στις επιχειρήσεις των κρατών εθνών φωτογράφοι δύο Δέδες δήλωσε με το χέρι συγνώμη λάθος εδώ επιχειρησι κών εργασιών υπάρχει εξοπλισμός το οποίο διατίθεται από επιχειρήσεις του κλάδου επίσης κατασκευαστικές επιχειρήσεις δικές μας αντιπροσωπείες πόλης μηχανών εξοπλισμού και υλικών για να περάσουν στο έντυπο το προϊόν το οποίο πολιτική πρέπει οπωσδήποτε να κοστολογηθεί το έντυπο γενικότερα κατατάσσει σε πάρα πολλές και διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με το είδος του εκτυπωτή το υπόστρωμα και τη χρήση έχουμε κάποιες βασικές ταξινόμησης των εντύπων όπως για παράδειγμα τα βιβλία τα περιοδικά και εφημερίδες έχουμε μια μεγάλη κατηγορία τα διεθνιστικά και εμπορικά έντυπα που καλύπτει μια ευρεία γκάμα εντύπων από και πέρα έχουμε τη συσκευασία και την ΚΕΔΕ η οποία συμμετέχει με πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό στην τελική παραγωγή του κλάδου των τεχνών και λοιπά έντυπα μπορεί οτιδήποτε χάρτες εισιτήρια έντυπα ασφαλείας διάφορες επιμέρους κατηγορίες εκτύπωση φάσματα κι όλα αυτά αν φανταστούμε το εύρος των επεξεργασιών και το εύρος των προϊόντων σημαίνει ότι κοστολόγησα διαδικασία μια πολύ εξειδικευμένη λειτουργία και χρειάζεται πλήρη γνώση ώστε να μπορεί να πει κάποιος ότι είναι κοστολογούνται γραφικές τέχνες θα μιλήσουμε γι αυτό ενώ αργότερα στη βόρεια και θα δώσουμε ένα παράδειγμα πάνω στην διαδικασία κοστολόγησης ένα συγκεκριμένου εντύπου κοστολόγησα διαδικασία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ροής εργασίας των γραφικών τεχνών αποτελεί συστατικό στοιχείο των διαδικασιών οι οποίες αναλαμβάνει σε επίπεδο ηγεσίας της επιχείρησης ιδιοκτησίας σε επίπεδο Management για να το πω έτσι από τον αντίστοιχο υπεύθυνο κάνουν ώστε να είναι εφικτή η παραγωγή ένα αντι αν προσθέσουμε τον δράκοντα πόντου προσδιορίσουμε παραδοσιακά στο χώρο της μεταποίησης δηλαδή στο δευτερογενή τομέα της παραγωγής αν μιλήσουμε για πρωτογενή τομέα δευτερογενή τομέα και τριτογενή τομέα αντίστοιχα πείτε μου πρώτες ύλες για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσίες μου και αυτό ίσχυε παλαιότερα ισχύει ακόμα και σήμερα ωστόσο υπάρχει το χαρακτηριστικό ότι πλέον επιχείρηση γραφικών τεχνών χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος διαφορετικών σειρών μεταποιητικών δραστηριοτήτων όπου τον μετά είδε το χαρτόνι το χαρτί από φίλο και ρόλος ένα τελικό εντύπωση ένα τελικό προϊόν έχω ένα διαγραμματική απεικόνιση για να κατανοήσουμε την παραδοσιακή μορφή της παραγωγής σε συνάρτηση με τις τέχνες και η οποία παρουσιάζεται εδώ στον πρωτογενή τομέα έχουμε παραδείγματα όπως είναι κατόπιν έτυχαν των οποίοι σαν μονάδες πρωτογενούς παραγωγής συνδέεται με γραφικές τέχνες υπαγωγή της όλα έχουν φιλοδοξίες υπαγωγή των μελανιών και ούτω καθεξής στο δευτερογενή τομέα που νέο καθαυτό επεξεργασίες έχουμε και τη μεταποίηση των πρώτων υλών με τις μηχανές που χρησιμοποιούμε σε επεξεργασμένα προϊόντα για παράδειγμα επεξεργασία δεδομένων κατασκευής των πλακών εκτύπωση βιβλιοδεσία κλπ για να έχουν μια ένα σημείο αναφοράς στον στον διαιτητή τριτογενή τομέα σε ότι αφορά τις γραφικές τέχνες τα παραδείγματα είναι οι εκδοτικοί οίκοι προσφέρει μια υπηρεσία εκτός ουσιαστικά έκδοση Ειδικότερα η διάχυση των φλεβών για έκδοση υπηρεσίες για παράδειγμα δύο τύπους αρχείων η οποία μια διαδικασία η οποία δεν είναι καθαυτό παραγωγική αλλά έρχεται να διορθώσει και βέβαια έχουμε μια σειρά από αλγεινές επεξεργασίες όπως η διαχείριση παραγωγής ποιοτικός έλεγχος κλπ αλλά βέβαια σε ότι αφορά την παραγωγή οι επιχειρήσεις γραφικών τεχνών γενικότερα προσανατολίζονται σε νέες σε νέας μορφής παραγωγή η οποία αγγίζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό των τριτογενή τομέα παραγωγής ΔΕΗ τις υπηρεσίες άρα λοιπόν προκύπτει από την ανάλυση έχει σχέση με την κοστολόγηση γιατί αν χρειαστεί να σχεδιάσουμε να παράγουμε ένα προϊόν της συμπληρώνει στο οποίο θα πάει να γίνει έντυπο αλλά θα γίνει και ιστοσελίδα μηχανής ένα CD τότε διαφοροποιούνται τόσο ήρωες εργασίας και παραγωγής όσο κι εσείς όσο και η έκθεση της κοστολόγησης οι οποίες αφορούν διαφορετικά πράγματα και αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη θα δούμε λίγο παρακάτω σαν παράδειγμα ωστόσο το γενικότερο χαρακτηριστικό είναι ότι μέρος των παραγωγικών σχέσεων των αρχών των μετέφερε στον χώρο του μάνατζμεντ τόπο έτσι απλουστευτικά όμως έχουν να κάνουν πλέον υποστήριξη πελατών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εφημερίδα βαλβίδων που είναι μια άλλη διαδικασία αλλά ωστόσο δεν παύει να είναι μέρος της παραγωγής λοιπόν αν ως παραγωγοί θεωρήσουμε την καθαυτό μεταποίηση τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι 9 αυτοί είχαν την παραδοσιακή της ερμηνεία και επεκτείνεται σε πιο σύνθετες μορφές συνδυασμό δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής με την ευρεία έννοια εσείς δέχεστε άρα λοιπόν είδαμε στη διάχυση και διακίνηση εν τω πληροφοριών ήσυχα στην επικοινωνίες το σύγχρονο Marketing παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη ίλη διοίκησης ολικής ποιότητας είναι μερικά παραδείγματα βασική δομή την νέα δομή της Visa το χαρακτηρίσουμε έτσι πολλοί γενικά οι σύγχρονοι πια στον αυτόματο που παρέχει υπηρεσίες γενικότερα στην οπτική επικοινωνία αποτελεί ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποια γενικά στοιχεία που αφορούν του πως διάφοροι παράγοντες συμμετέχει με εξαίρεση των κοστολογικών δεδομένων καταρχήν πρέπει όπως τον λόγος να γνωρίζει πόσο κοστίζει ο εξοπλισμός το κτίριο ποτά μου ύδρευση θέρμανση δύο κλιματισμός γενικότερα αντίστοιχα και γι' αυτό πρέπει να έχει βαθιά γνώση της τεχνολογίας των γραφικών τεχνών ώστε να να μπορεί να αναγνωρίζει τα σημεία κόστους πώς δημιουργείται το κόστος μια επιχείρηση από τον έβρο και αντίστοιχα πολύ μετέφερε στο προϊόν ο εξοπλισμός με το δεύτερο μέσω λοιπόν όσα θέλετε μιας επιχείρησης και ειδικότερα για μια πιο σαφή εικόνα ο είναι αναγκαίο να προσδιοριστεί με ακρίβεια σε ότι αφορά χρήση της απόσβεσης χρόνων λειτουργίας το χρόνο παραγωγής και γενικότερα το πόσο κοστίζει στην επιχείρηση και αυτό γίνεται παρά πολύ σωστά με την διαμόρφωση των επί των κέντρων κόστους όπως τον Παπαδάτου ώστε να είναι γνωστά τα δεδομένα όπως το βρήκα για τον εξοπλισμό το κόστος που καταβάλλονται καταβάλλονται οι αμοιβές και οι εισφορές για τους εργαζόμενους πόσο κοστίζουν οι πρώτες ύλες και τα πάσης φύσεως κήρυγμα τελικά και πόσο μας κοστίζουν μεταφορές γενικότερα ότι έχει να κάνει ότι υπάρχει ο όρος πως ως δυνατότητα ως εξοπλισμός ευρύτερος μιας επιχείρησης πρέπει να κοστολογηθεί αλλά απαιτεί δε να κοστολογηθεί να γνωρίζουμε πόσο μας κοστίζει για να μπορούμε τα κοστολόγησα το προϊόν αλλά παρά πριν πάω σε αυτό που θέλω να πω πως θέλω να πω ότι σ' αυτούς τους πέντε παραδοσιακούς χορούς που πρέπει να κοστολογηθούν μπαίνει κι άλλοι κι άλλοι καινούργιοι και αυτή είναι για παράδειγμα οι διάφορες εφαρμογές λογισμικού είτε από επεξεργασία εσύ διορθώσεις είτε είναι πελάτες είναι προμηθευτές και όλα αυτά υπάρχουν και άλλα που ίσως επειδή ως έλεγχος που ανέφερα πριν οι ίδιοι μέτρηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των επιχειρήσεων πόσο δυνατή ενέργεια καταναλώνουμε για να παράγουμε ένα προϊόν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας μιας θετικής η διατήρηση αποθηκών ψηφιακών δεδομένων όλα αυτά λογιστικά εντάσσουμε κάπου ουσιαστικά λογιστικά εντάσσουν στη χρηματοοικονομική λογιστική ωστόσο ο κοστολόγησης καθαυτό αναφέρονται στα γενικά βιομηχανικά έξοδα άρα λοιπόν θα πρέπει σε μια κοστολόγηση να πάρουμε υπόψη μας νέα πράγματα νέα δεδομένα και τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν επαρκώς θα δώσω ένα παράδειγμα όταν μια επιχείρηση που δέχεται κάτι ψιλά αρχεία σε μορφή PDF για να το έξι μια κατόπιν διεθνούς προς όλους και τα δεδομένα αυτά δεν είναι σωστά για να μου κατευθείαν στην παραγωγή έχουν προβλήματα πρέπει να στηθεί ένα έλεγχος αυτός έλεγχος κοστίζει γίνεται από έναν εργαζόμενο πρέπει λοιπόν οι επιχειρήσεις πάνω ναρκοθετούν δέχεται δεδομένα προς επεξεργασία να υπολογίσει αυτό το κόστος με κάποιο τρόπο και να μην το πρόσφερε μια δωρεάν υπηρεσία σε πολλές περιπτώσεις από την εμπειρία έχει προκύψει ότι αυτού του είδους οι υπεξαίρεσης τον πολύχρονο κύριο πελάτης δεν αναγνωρίζει λέει ο ενδιάμεσος τελοσπάντων τους προέδρους διαστημικής λέει να εντάξει σου δώσουν πιο ήπια αυτό το φτιάξω σημαίνει κόστος και πρέπει να υπολογιστεί ήλιο εκείνη τώρα σειρά της παραγωγικής διαδικασίας σε σχέση με τα βήματα που πρέπει να ακολουθούν την κοστολόγηση είναι τα εξής όπως παρουσιάζεται εδώ πέρα αλλά PayPass αυτό θέλω να πω το εξής που κοστολογούν γραφικών τεχνών πρέπει να κάνει δύο ειδών εργασίες πέρα από τα χρηματοοικονομικά και λογιστικά που έχουν σχέση με την εφορία τελοσπάντων την λογιστική που αφορά το χρηματοοικονομικό μέρος και όχι το παραγωγικό μέρος του διαχωρίσω πρόχειρα έτσι πρέπει πρώτα να δουλέψει και να μαζί με την επιχείρηση μέσα στην επιχείρηση όπου έκανα λάθος και να προσδιορίσει τα σημεία και τα σημεία που δημιουργούν ώστε στην επιχείρηση από κει και πέρα από αυτό έχει γίνει που αποτελεί μια αρκετά σοβαρή δουλειά θα πρέπει όπως το λόγο να προχωρήσει στην διαδικασία τι της τυποποίησης της κοστολογικής διαδικασίες τους ώστε να ξέρει ότι όταν δει κάτι σε μια παραγωγή όταν ξεκίνησε να παράγει θα κοστίσει τόσο Γι' αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικά τα στοιχεία που αφορούν όπως διαμορφώνεται ένα ένα ροή επικοινωνίας με τον πελάτη εδώ πρέπει να πούμε ότι ουσιαστικά ηρωίδα αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά σε σχέση με το iPhone τα πρώτα ο πελάτης όποιος μας αναθέτει Ινδία παιδιά αναπτύσσει νέες εργασίες παραγωγής ο υπάρχει έδινε με ενδιάμεσο έναν μια εταιρεία εκδοτική παραλαμβάνει δόσεις κι επίσης μπορεί να υπάρχει επικοινωνία αμέσως πελάτη με μια πιείς άφθονο από κει και πέρα το επόμενο στοιχείο είναι τα στοιχεία της εργασίας και βέβαια η οποία πάντα συνοδεύεται με αίτημα για οικονομική προσφορά κάνει μια προσφορά για τα προϊόντα αφού πάρουμε το αίτημα για έκδοση προσφοράς σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τα δεδομένα που έχουμε προέταξε εργαστεί να αναλύσουμε τα στοιχεία και δεδομένα τις εργασίες και να προχωρήσουμε σε αυτό που ονομάζουμε τρόπος φορολόγησης όπως τον είχε μια πολύ σημαντική διαδικασία η όποια απώλεια όπως είπα πριν την πλήρη γνώση την ουσιαστικά ποτέ επίγνωση του κόστους της παραγωγής γενικότερα ώστε να δοθεί μια προσφορά για κάθε συγκεκριμένη εργασία λοιπόν προκύπτει ο προϋπολογισμός ο Τούρκος με την κοστολόγηση και βάσει αυτής λοιπόν της προσφοράς από το Wella προς τον πελάτη συγγνώμη εάν υπάρξει απόρριψη της προσφοράς από τον πελάτη μπορούν μπορούμε να εξαιρέσουμε νέα προσφορά και αυτό ένα κύκλος όποιος συνεχώς επαναλαμβάνονται σε συνθήκες κρίσης όπως οι σημερινές έχουμε χαρακτηριστικά προς τον κοστολόγησης και τιμές προσφοράς για έντυπα κάτω του κόστους δυστυχώς έχουμε επιχειρήσεις οι οποίες συνειδητά μπαίνουν μέσα ενώ χαρακτήρισε έτσι προσπαθώντας να διατηρήσουν μια πελατεία κι αυτό βέβαια παίρνεις μια ευρύτερα ως στην διαδικασία της παραγωγής των λοιπών ποσών οι τιμές συμπιέζονται πολλές φορές από τον από αθέμιτο ανταγωνισμό από ανταγωνισμό όποιος δεν λαμβάνει υπόψη του τα φορολογικά δεδομένα και κοστολογεί με βάση τα χαρακτηριστικά της αγοράς εαυτό ένα αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα το βάζω για να έχουμε υπόψη μας γιατί αν βγούμε στην αγορά όταν βγούμε στην αγορά αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά και τέτοια φαινόμενα ανταγωνισμός είναι γενικότερα πολύ ισχυρός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ωστόσο μια υγιής ίππων κοστολογική βάση θα πρέπει να τηρείται από όλους ώστε πάνω σε αυτή να χτιστεί μια κοστολόγηση δράσεων βάσει του πραγματικού κόστους ήρθε πολύ σημαντικό σε άλλες χώρες έχουν πετύχει πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο και θα θέλετε να πέσει η πάνω στην κοστολόγηση ώστε να μπορούμε και να κερδίσουμε και εμείς επιχειρήσεις όχι μίζα και δύση κίνσκι εργαζόμενοι αφέντες αλαζονική επιχείρηση από μια επιχειρηματική δραστηριότητα μια δραστηριότητα οικονομική ευρύτερα άρα λοιπόν και σ'αυτό το σημείο σαν Ελλάδα πάσχουμε υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αλλού μιας διαδικασίες κοστολογικά δεδομένα και κοστίζει σε πάρα πολλές επιμέρους επεξεργασίες και αυτό δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα θα το αφήσω όμως προς το παρόν για να δούμε να συνεχίσουμε ώστε τα υπόλοιπα δεδομένα που πρέπει να δούμε τι παρουσιάσεων βρε έλεγαν χαρακτήρισε έτσι για την κοστολόγηση αντί πάμε λοιπόν να δούμε ότι άποψη θα γίνει αποδοχή της προσφοράς του Μελά και ανατεθεί εργασία έχουμε την κοστολόγηση ένα να συμμετέχει με την μέσω της διαχείρισης της παραγωγής της κατεργασίας με την αναγραφή των πραγματικών δεδομένων κόστους παραγωγικών δεδομένων τα οποία μεταφράζονται απορώ πώς το λόγο από το τμήμα διαχείρισης παραγωγής με τον αντίστοιχο λογισμικό όπως θα δούμε στη συνέχεια ΣΕΒ δεδομένα οικονομικά του πόσο μας κόστισε μια εργασία αυτή εργασία ονομάζεται μετά κοστολόγηση γίνεται μετά την κοστολόγηση μετά συγνώμη την παραγωγή του δικού συγκρίνεται με έντυπα όπως το λογιστή την προσφορά πολλές φορές οι ίδιοι όπως τον Αλέξη μπορεί να μην είναι η τελική προσφορά θα δώσουμε γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα στοιχεία και τα δεδομένα του ανταγωνισμού αλλά και του πελάτη ένα σωρό στοιχεία πράγμα νέας πιστός πελάτης όποιος πληρώνει στην ώρα μας τότε εκεί θα κάνουν μια έκδοση θα κρατήσουμε το ελάχιστο ποσοστό κέρδους εάν υπάρχει κέρδος για να διατηρήσουμε καλό πελάτη ωστόσο για να γυρίσω πίσω μετά από αξιολόγηση έχει το χαρακτηριστικό του ότι ξέρουμε τι μας κόστισε και με τιμολογούν με τιμολογηθεί εργασία εξοφλείται πληγώνεται μια διαδικασία που έχει προσδιοριστεί από την επιχείρηση και πάλι τα προϊόντα εδώ λοιπόν το νέο χαρακτηριστικό στοιχείο στην κοστολόγηση είναι ότι έχουμε τα δεδομένα τα πραγματικά και βλέπουμε αν κερδίσαμε χάσαμε από τη συγκεκριμένη εργασία άρα λοιπόν είναι γενικότερα σημαντικό να ξέρουμε ότι στον όχι δεν είναι κάτι ξεκομμένο είναι ενταγμένη στη γενικότερη διαχείριση της παραγωγής αλλά και του σχεδιασμού και του μάνατζμεντ στην παραγωγή των εντύπων και έτσι πρέπει να είναι να αδυνατεί να το παίζουμε είναι σαφέστατο ότι πρέπει να γνωρίζουμε τα βασικά γενικά χαρακτηριστικά τις διαδικασίες κοστολόγησης και τις διοικητικής λογιστικής ουσιαστικά αλλά από κει και πέρα όλα αυτά πρέπει να εξειδικεύονται σε μια πλατφόρμα η οποία μας επιτρέπει να στολίσουν το έντυπο ως ξεχωριστό προϊόν ας πάμε λοιπόν να δούμε ένα διάγραμμα πρώην υπουργείων εργασίας θέση επιχειρησιακών ερευνών δούμε ας το δούμε λιγάκι πρόχειρα σοδειά είχαν κοστολογήσει έχουμε καταρχήν είναι λήψη της έχουν παραγγελίας όπως τον ισόποσα πριν την παραγωγή μετά έχουμε το ρομαντισμό της παραγωγής και από δω και πέρα έχουμε ουσιαστικά την πιο που ονομάζουμε Καρδάμαινα της εργασίας η οποία συνοδεύει την κατεργασία στην παραγωγή έχουν τυπώσει την εκτύπωση βιβλιοδεσία ισχυρή βάση για την παράδοση και τις επιμέρους δράσεις που τυχόν υπάρχουν για παράδειγμα χρέη να δώσουμε κάτι έξω αυτό θα πάει εμένα άλλο βέλος να προστεθεί στο διάγραμμα από και πέρα στην εκτύπωση εκτύπωση βιβλιοδεσία έχουν τις παράλογες διαδικασίες δε θα ξανά βέβαια είναι γνωστά σε όλους πρέπει να είναι γνώστες και τέλος έχουμε την μετά κοστολόγηση album βλέπουμε το πώς τα βέτο μια εργασία ακολουθεί μια ροή μέσα στο στην επιχείρηση στη για την παραγωγή της βάσει των κοστολογικών δεδομένων που πρέπει να συλλέγουν τώρα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τι κάνουμε πώς παράγουμε την κάθε λεπτομέρεια σαν επιχείρηση ανεξάρτητα να πρώην ηγεσία κάποιο κουμπί που ηγείται της επιχείρησης επιχειρηματίας η διοικητικά στελέχη που ανέλαβε τη δουλειά γι γενικότερα το μάνατζμεντ και απαραίτητο απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουμε το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας έτσι με αυτό τον τρόπο μόνο και μόνο μπορούμε από το λογιστή με μια εργασία μου αν πάμε στον πελάτη πολλές φορές βλέπεις ένα σκέτος μας δίνει κάποια στοιχεία γενικά θέλω κάτι που να είναι αυτό να μοιάζει με αυτό εμείς πρέπει να ξέρουμε ότι θα πρέπει να καθοδηγεί τον πελάτη να μεταφράσουν σε αυτά που λέει σε προδιαγραφές που ταιριάζουν με την παραγωγή μας ώστε να δώσουμε την προσφορά όταν λοιπόν λέμε ότι πρέπει να κατασκευάσει ένα εντύπου ας πούμε 500 σελίδες με ένα παράδειγμα το μυαλό μας θα δούμε το μετάφραση απόδοση βιβλιοδεσία με χοντρό κάλυμμα οι βίλες μαλακό κάλυμμα αλλά με πολλά και σήματα και σύννομη πλαστογράφοι ώστε να είναι το βιβλίο που θα πάρει το μεταδώσει όσα βίωνε στο σωστό ποιοτικά από δύο από πάγο και άποψη και αυτό έχει να έχει αντίστοιχου κόστους διετία αυτόματα με όχι αυτόματα προσδιορίζουμε τους ξέρουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί κλωστές σε κάποια μηχανή σύνθετη μηχανή πριν και μετά βιβλιοδεσία σκληρού καλύμματος πια το διαφοροποιεί το κόστος από μια διαδικασία για παράδειγμα βιβλιοδεσία μαλακό κάλυμμα άρα λοιπόν όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα το κόστος και ουσιαστικά απέμειναν αφήνουμε τον πελάτη εκεί που θέλει εκεί που θα πρέπει να παραμείνουν δώσουμε από το οποίο να είναι ουσιαστικά πάρα πολύ ποιοτικό με βάση αυτά που μας ζητάει λοιπόν σαν επιχείρηση κρατών εθνών και τα στελέχη και εργαζόμενοι παίζουν τους ρόλους που έχουμε τους τόνους νόμοι θα πρέπει να αναλαμβάνει απαιτεί ουσιαστικά αναλαμβάνουν ένα συμβουλευτικό ρόλο των μεταναστών να καθοδηγήσουν τον πελάτη αλλά και να μεταφράσουν της ωσαύτως θέλησε συγκεκριμένες προδιαγραφές στην παραγωγή που αυτόματα μας οδηγεί και στην θέση της κοστολόγησης λοιπόν όταν γίνουν αυτά και διαμορφώνει αδιάθετης παραγωγής πάμε στην κοστολόγηση και δίνουμε την οικονομική προσφορά και Open access μετά απόφαση πάμε λοιπόν να δούμε την οργάνωση την παραγωγή της πράξης και την Σύμη την κοστολόγηση και 1000 προσφοράς εδώ μπορούμε να ορίσουμε τρεις γενικά πράγματα υπάρχουν και άλλα ωστόσο αυτά που συμμετέχουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του κόστους είναι διεργασία χρήστο εξοπλισμού βεβαίως υπάρχουν παραγωγικών τμημάτων τα οποία διαθέτουμε στην επιχείρηση οι πρώτες ύλες οι δευτερεύουσες ύλες και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε να πούμε εδώ θα δούμε λίγο παρακάτω το χαρτί διαθέτει γενικότερα και το υπόστρωμα είναι αυτό το οποίο συμμετέχει αρκετά σημαντικά το κόστος και γι αυτό θα πρέπει να επιλεγεί του να γίνεται με τρόπο ώστε να εξασφαλίζει μια πιο ορθολογική διαμόρφωση κόστους να μην έχουμε μεγάλη θύρα SCART πολλά στην περίπου που μας φορτώνουν στον χάρτη παρά λοιπόν το πρώτο και βασικό που πρέπει να γίνει είναι να οριστεί όπως βεβαιώνει επιχείρηση πώς κινούνται τα διάφορα μέσα και εργασίες μέσα στο χώρο της παραγωγής πρέπει να είναι πάντα απαραίτητος απόλυτου γνωστή ήταν η γνώση του τι κάνει κάθε μηχανή σε ποιους χρόνους με ποιες προδιαγραφές πότε έχουμε χρόνους νεκρούς γιατί και πότε έχουμε παραβεί τους χρόνους ώστε να συνδεθεί ένα κόστος θα πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία αξιοποίησης ανταλλαγής μύθος πλέον ψηφιακής των διαφόρων παραγωγικών σταδίων και των ψηφιακών πληροφοριών που τα που τα συνοδεύουν όπως και τη πλήρης γνώση ζωής εργασίας των δραστηριοτήτων οι οποίες ασκούνται μέσα στην επιχείρηση όλα αυτά προϋποθέτουν όπως είπαμε πριν βαθιά γνώση για τη μητέρα της εύχεται την πατήσαμε λοιπόν θα πρέπει να προσδιοριστούν με ακρίβεια σε κάποια επιχείρηση γιατί η κάθε επιχείρηση διαφορετική από την άλλη δεν μπορεί να υπάρξει κάτι γενικό που εφαρμοστεί σε όλους για το παιδί καλλωπισμού κατά κοστολόγησης παίρνει κανονισμού διαχείρισης παραγωγής και της παραδειγματίσει χρωματικών διαχωρισμών οι της διαχείρισης χρώματος παραμετροποίηση ούτε σε κάποια επιχείρηση ώστε να ταιριάζουν με τα ειδικά χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιχείρηση λοιπόν η ανάλυση αυτή οποία θα αποτελεί μια ακτινογραφία της επιχείρησης και τον κλάδο δραστηριότητας της της παραγωγικής οικονομικής και επιχειρηματικής γενικότερα θα πρέπει πολύ πολύ χοντρικά να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία πάντα μα πάντα πρέπει να ξέρουμε ικανή και πού είναι οι επιχειρήσεις μας και να ξέρουμε πολύ καλά το αντικείμενο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας αναγνωρίζουμε τους χώρους μας την κτιριακή υποδομή χωροταξική κατανομή του εξοπλισμού και των θυμάτων να γνωρίζουμε και συνοχή κυρίως καταστάσεις κλιματισμός φωτισμός λεπτή κατάσταση ιπποδύναμη πυρασφαλείας και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μιας και μιλάμε για μια παραγωγή έστω και μικρής στις περισσότερες περιπτώσεις βιομηχανικής κλίμακας αλλά και σε ευρύτερα σε μεγαλύτερες μονάδες καθαρά βιομηχανική κλίμακα γι' αυτό δε θα πρέπει να το ξεχνάμε ουσιαστικά δεν κάνουμε δεν έχουμε να κάνουμε ένα προϊόν το οποίο είναι το έντυπο το οποίο δημιουργείται σχεδιάζεται έχει εικαστικά και δημιουργικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά Ωστόσο σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα έργο πάνω σε ένα το έργο το οποίο δημιουργείται για ένα έντυπο είναι ένα δημιουργικό έργο π.χ. που είναι εφαρμοσμένο από ένα εφαρμοσμένο εφαρμοσμένη διαδικασία μέτωπο έτσι μια μακέτα που γίνεται γίνεται για να παραχθεί κάτι και όχι για να μείνει για να διακόσμηση κάποιο εγώ κάποιον τοίχο όπως ένα πίνακας ζωγραφικής και αυτό πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας γιατί από κει και πέρα που θα παράξουμε ως δημιουργικό τμήμα θα πρέπει να παραχθεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές ρύπων αυτό πρέπει να είναι ένα βασικό κριτήριο σε όσες και όσους ασχολούνται με την διαμόρφωση της διαδικασίας των λοιπών δραστών κύριε με σχεδιασμό που δεν μπορεί να σχεδιάσουν κάτι και αυτό μετά να μην μπορεί να παραχθεί είμαστε μέρος όλοι το δημιουργικό προϊόν τυπώσει τελικά οι προμηθευτές οι εκτυπώσεις εκτυπωτικές πλάκες Σημειώνεται συ υπεραπόδοση διότι μια αλυσίδα από πολλά μέρη διαφορετικά σημεία επεξεργασιών είτε δημιουργικών και καλλιτεχνικών αλλά και παραγωγικών είτε με ψηφιακές διαδικασίες ηλεκτρονικά μέσα είτε με μηχανές και αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στο μυαλό όλων όσων ασχολούνται με την εκδοτική διαδικασία και την παραγωγική διαδικασία των γραπτών το επόμενο λοιπόν είναι να περιγράψουμε και από προϊόντα μπορούμε να παράξουμε λοιπόν αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξέρουμε ότι ένα πελάτης θέλει κάτι το οποίο δεν μπορούμε να παράγουμε τότε είτε θα κατευθύνουμε συνεργάτη είτε θα αναλάβουν την εργασία ως εργολαβικά και να πέσουμε σε έναν συνεργάτη μας στο πλαίσιο της ευρέως διαδεδομένη σε τομείς των άτυπων δικτύων που υπάρχουν εδώ και πολλά πάρα πολλά χρόνια στις γραφικές τέχνες επάνω πρέπει να γνωρίζουμε είναι οι πρώτες βάσιμες ποιες χρησιμοποιούμε και γιατί πόσο κοστίζουν όσα χρησιμοποιείται σε κάθε παράλογη Τασία πώς ανανεώνεται αποθήκη μας και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική παραγωγική διαδικασία γραφικές τέχνες έχουμε τον κύριων και βοηθητικών εξοπλισμό το είπαμε και πριν συσκευές πρόγραμμα εργαλεία κάθε είδους το προσωπικό για το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε πέρα από το πόσο μας κοστίζει έχουμε την πλήρη γνώση για την εμπειρία την ειδικότητα της γνώσης και ψεύδεται απασχολείται στην επιχείρηση κήρυγμα και βοηθητικά μέσα μεταφοράς αν έχουν μηχανάκια για delivery φιλμ ήδη δοκιμίων μιλάνε φορτηγά για μεταφορά απαραίτητων κλπ και βέβαια η αποθήκη η οποία στην οποία έχουμε ο Βασίλης υλικά και ενδιάμεσα προϊόντα ας δούμε λίγο τις σίτες και τελικά συνέπειες τέχνες το κύριο υλικό μας το χαρτί το χαρτόνι εκτύπωσης άλλα που είπε υπάρχει μια σειρά από δημοτικά υποστρώματα όπως εύκαμπτα πολυμερή πλαστικά φύλλα αλουμινίου μέταλλα αλουμίνια σε επτάμισι σε πιο στερεή μορφή για να το πω έτσι μου υλικά που ίσως σε φύλλα σε δεσμίδες σε όλους και μια σειρά άλλα άλλα υλικά όπως γυαλί μέταλλο πλεξιγκλάς PVC μούσα μας κλπ που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε σε διάφορες εφαρμογές και τυπώνεται με διάφορες με διάφορους τρόπους αυτοκόλλητες αυτοκόλλητες ταινίες κλπ ένα χαρακτηριστικό των ακτών σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις κοστολογικά είναι ότι δεν έχουμε αποθέματα και τον κύριό μας απόθεμα είναι θα μπορούσαν το χάρτη ωστόσο το χαρτί μπαίνει στην παραγωγή παραγγέλνετε και έρχεται συνήθως σε πολύ μεγάλο ποσοστό όταν γίνεται παγιδευμένα και τότε λέμε στο χαρτί μπορώ Πες μου 10000 φύλλα χαρτί είδατε διατύπωσε την εργασία άρα αυτό σημαίνει δεν τηρούμε αποθέματα οι αδερφές δίνουμε σημαντικά αποθέματα συνέρχεται κι αυτό γιατί γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις χαρτιά που υπονομεύει διαφορετικά τόσο από πλευράς βάρους γραμμαρίων ένα πλευράς ποιότητας οπότε κάποια πολλά μπορεί να συμβούν με διαφορετικό χάρτη κάτι το οποίο δεν μας επιτρέπει να έχουμε αποθήκη έχουμε αποθέματα στην αποθήκη το χαρτί αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία κόστους κάποιες τέχνες καταλαμβάνει το 30 με 40% περίπου του συνολικού κόστους εργασίας και γι' αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο χαρτί που επεξεργαζόμαστε μεταποιούν πάμε να δούμε συνοπτικά και τελικά χρήσιμο με την υπογραφή των τεχνών και μέσα στην πρώτη πως έχουμε ψηλά γραμμές αποθήκευσης δισκέτες δίσκοι CD κλπ έχουμε χημικά έγραφαν σιγά αφήνει και των πλακών υλικά παραγωγής δοκιμίων ποιοτικού ελέγχου όπως μελάνια και ειδικά χαρτιά έχουμε μελάνια κάθε είδους για χρήση τους εκτυπωτές Sports εκτυπωτικές μηχανές προσέξτε και βέβαια λικά μοντάζ για να κάνουν στο χέρι κάτι που έγινε σήμερα όπως όμως πάμπολλες ταινίες κλπ στην εκτύπωση το βασικό είναι το χαρτί όπως είπαμε κλπ χτυπά πρώτα τους ομάδα οι προδιαγραφές είναι σε ποιότητα διασταση γραμμάρια μέτρα ρόλους κλπ έχουν βάλαμε σε εκτυπώσεις τους την τις εκτυπωτικές πλάκες τους κινδύνους και τα χημικά και καθαριστικά εκτύπωσης στην με εκτύπωση βιβλιοδεσία έχουμε τα υλικά της Γεωδαισίας που μπορεί να είναι σύρματα όλες πανιά δέρματα πλαστικά διάφορα υλικά για την κατασκευή βιβλίων που με σκληρό κάλυμμα κλπ στην κρήτη οι οποίοι έχουν τα καλώδια λύση η οποία στα οποία κατασκευάζονται από εξωτερικούς συνεργάτες έχουμε στην επιχείρηση είναι μια αρκετά δύσκολη εποχή δύσκολη αρκετά σημαντική διαδικασία για την κατασκευή των οποίων από χαρτόνι ένου και με βάση αυτά από κει και πέρα έχουμε πώς διαμορφώνεται στοιχεία κόστους στον πόνο μονάδα παραγωγής στην εκτύπωση επειδή κάθε φορά αλλάζουν σελίδες στα χρώματα διαστάσεις και γενικότερα η δομή του εντύπου το οποίο επεξεργαζόμαστε ψηφιακά αξιοποιούν σήμερα έχουν το χαρακτηριστικό ότι δεν μπορούμε να ταξινομήσουν τις εργασίες όπως θα θέλαμε αυτό πρέπει να κάνουμε είναι όποτε και όπως θα θέλαμε με βάση αντικειμενικά χαρακτηριστικά αυτό που κάνουμε ταξινομήσουν με τις εργασίες την εκτύπωση κατατάσσοντας σε τρεις κύριες κατηγορίες στην εύκολη μέσα σε δυσκολίες και δύσκολη εργασία που σημαίνει ότι είσαι αν μια σελίδα έχει μόνο κείμενο και εικόνα μπορούμε να κατατάξουμε σε στις εύκολες αν μια εργασία έχει κάποιες σελίδες η μεγάλη όπως το ποσοστό των ελλήνων με χρωματικές συνθέσεις όπως είδαμε και επεξεργασίες που αφορούν τον συνθέσουμε σε λίγα τότε μιλάμε για μεσαία δυσκολίας ένωσε μια δύσκολη εργασία τα πάντα δεν είναι πάρα πολλές εικόνες οι οποίες χρειάζονται ξεχωριστή επεξεργασία και έφεση ώστε να συνθέσουν μια σελίδα λοιπόν αυτή είναι μια γενικότερη τάση κατάταξης των εργασιών του πορτ της εκτύπωσης εδώ προφανώς βγαίνει ένα κόστους ανά ώρα χρήσης ανά ώρα επεξεργασίας τις εργασίες αυτές μου αυξάνεται από το νέο σχολείο προς τη δύσκολη εδώ είναι αυτά που λέγαμε πριν σε πολύ εργασία θεωρείται εργάσιμη ημέρα απλής ενοποίησης και ελάχιστα στοιχεία όπως εικόνες και εγώ γραφικά σε εισαγωγικά αν και χωρίς πολλές πολλές αλλαγές από σελίδα σε σελίδα παράδειγμα ενυπεκκ η επεξεργασία τον σελίδα ένα βιβλίου λίγες εικόνες στη μεσαία δυσκολία συνεργασίες με μια πιο σύντομη της έλληνες αλλαγές έκανε σεμινάρια και με κάποια στοιχεία όπως εικόνες και θέσεις εδώ έχουμε ένα παράδειγμα ένα απλό εμπορικό υλικού που παρουσιάζει κάποια προϊόντα με εικόνες και κείμενα τα οποία πρέπει να διαμορφωθούν και η δύσκολη όπως επόμενη εργάσιμη αλλαγής υλοποιήσει πολλές θέσεις διαφορετικές εικόνες για παράδειγμα επισκοπή να δούμε με ειδικά χαρακτηριστικά 9 έκδοση πολυτελείς αντικαταστήσω έτσι όπου πρέπει να δοθεί κάποια προσοχή στην τυπογραφεία του εντύπου αυτού αλλά και στην επεξεργασία των δεδομένων ψηφιακό για να είναι πλήρως στο από κει και πέρα η εργασία που κοστολογούνται ανεξάρτητα είναι η επεξεργασία της εικόνας ακόμα και διόρθωση όπισθεν εικόνων σκανάρισμα και διακοσμούν χρωμάτων διάθεσης αρχείων PDF αυτό που ονομάζουν περιπλακεί πολύ σημαντική σελιδοποίηση κατασκευή του δοκίμιο το οποίο κοστολογείται διαφορετικά έξτρα βλέπουμε έτσι και το ηλεκτρονικό μοντάζ πλέον το οποίο είναι μέρος του εντυπώσεις από και πέρα μεταξύ της fed και υπόσχεται πως έχουμε την κατασκευή των εκτυπωτικών ακόμη ηχεί λίτρα ανά για την εκτύπωση μέθοδο εδώ μπορούμε να αναφέρουμε ότι άλλες επεξεργασίες που αφορούν την ΕΠΟ η πλάκα γίνονται μέσα στην επιχείρηση που τυπώνει για παράδειγμα σε μια σε μια εκτύπωση σε μια επιχείρηση με μηχανές εκτύπωσης offset έχουμε τους συρμούς που κατασκευάζονται μέσα στην επιχείρηση οι μπορεί να κατασκευάζονται από την πρώτη δόση με ένα σύστημα που επιτρέπει πλέον δηλαδή κατασκευής των πλακών απευθείας από τα δεδομένα και αυτό τις περισσότερες φορές περιέχεται στην επιχείρηση που κάνει την στερήσουν αυτών των αυτό διαφοροποιείται σε ότι αφορά τους κυλίνδρους τη κατασκευή των εύκαμπτων πλάκωνε υποστεί έξω κάποια μου και συμπαθητική ποια όπου σε πολλές περιπτώσεις αυτά παράγονται αποκλειστικά για τη μαθητεία σε επιχειρήσεις που κάνουν τους κυλίνδρους τα τέτοιας ως μια ξεχωριστή διαδικασία και οι επιχειρήσεις αγωνίζονται στους κυλίνδρους εμμένουν στην έξοδο κάποιας απλές δουλειές πες μου μπορεί να γίνει η εργασία αυτή εντός της επιχείρησης αλλά γίνεται και εκτός επιχείρησης αν έχουμε εγγραφή ψηφιακού κών δεδομένων για την ΕΚΑΜ είχε εξαιρετική πλάκα κατόπιν επιχείρησε να περάσει την άχαρη πλάκα πάνω στη δημιουργία εκτύπωση και βέβαια το ειδικό χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι έχουν ιδιαίτερο άμυλο σοβιέτ πρέπει να κατασκευαστεί και είναι αποτελεί στοιχείο κόστους ξεχωριστό μεταξοτυπία έχουμε την κατασκευή εφόσον έχουν τελειώσει με την εκτύπωση την κατασκευή πελάτης μεταξοτυπίες όπου μετέφερε το θέμα η διαδικασία της μεταφοράς του θέματος πάνω στο τελάρο είτε ψηφιακά έμπρακτο τρόπο κάτι το οποίο επίσης είναι ένα ξεχωριστό κόστος στην εκτύπωση κοστολογούνται οι εκτυπωτικές τη μια παραγωγή εκτύπωσης με όλες τις μηχανές τις οποίες χρησιμοποιούμε τέλος στη συνεργασία κοστολογούν με αίνουν τις εργασίες αυτές κοπίδι βιοσύνθεση σήματα απεικόνιση βιώσιμες σκληρό κάλυμμα εξάρτημα συνήθως σημείωσε κοστολογούν 1000 με 1000 οι τώρα να πεντακόσια έντυπα εκεί ανά 100 πολλές φορές ανάλογα με το τιράζ των εντύπων που έχουν εισαχθεί για παραγωγή όπου σε μια διαδικασία ας πούμε 1000 θρησκείας είναι ένθερμος για μειοδοσία δυνατή δήλωση σύνθεση των τυπογραφικών φύλλων και του εξωφύλλου περάσματα πίτσα στην με μηχανικού Κάνε την βιβλιοδεσία και σάπισμα όλο αυτό πώς μπορεί να κοστολογηθεί Χειλαδάκη να είναι τόσο το τόσο βέβαια είναι το θέμα το οποίο έχουμε ήδη αναλύσει πρέπει να προηγηθεί της κάποιες διαδικασίες κοστολόγησης συνειδητοποιεί η επιμέρους επεξεργασίες που αφορούν κοστολογικά δεδομένα είναι σχεδιασμός παραδείγματος ειδική τιμητική εξαίρεση εντός της συσκευασίας που διαφέρει από την απλή εκτύπωση οπότε χρειαζόμαστε ένα αρχείο μια εικόνα να εντύπωση που άγγιζαν το ποσό και το πρωί της τρίτο έχουμε ειδικά λογισμικά που μας κάνουν τη δουλειά οι plugin στα οποία σωμάτων για τις ειδικές εξετάσεις που απαιτούνται απαιτείται ειδική πρότυπο για τη συνεργασία από υπερέχουν κύριε θέτει ζήτημα επαναλήψεις που σημαίνει την επανάληψη του ίδιου θέματος σε διάφορα κουτιά και ετικέτες σε μια μεγάλη αναιμικά χαρακτηριστικά η κατασκευή του καλωδίου που γίνεται βάσει του σχεδιασμού που ανατιμάται αν δούμε τη μηχανή και βέβαια αυτά τα δυο στοιχεία κόστους σε διάφορα μηχανές την κοπή και τη ρύπανση της τα δε και της μητρόπολης ένα μια εικόνα που διαμορφώνουν το κόστος στις βασικές κατηγορίες των εντύπων από και πέρα μια σειρά κατηγορίες παραγωγικές ειδικών δράσεων όπως ονομάζονται όπου υπάρχει χρεώνονται ξεχωριστά πολλές φορές γίνεσαι ξεχωριστές επιχειρήσεις μόνο αυτή δουλειά όπως θέλαμε να γυρνάει πίσω παίρνει πιο δραστηριοποίηση στον πύργο πράγμα και άλλες ειδικές εργασίες που δεν τις αναφέρουμε εδώ παρά τα ας πάμε λίγο στο κόστος των πρώτων υλών εδώ θα το περάσουμε σύντομα γιατί έχουμε ξανακάνει έφτασε γενικότερα μαθήματα αποπομπή κοστολόγηση και θα πάμε σε ένα εξειδικευμένο παράδειγμα το οποίο άπορα την πάω κύριε θέσεως λυπούμαι πραγματικά με με αριθμητικά δεδομένα για να δούμε για να δούμε όμως και τη διαδικασία και για να κλείσουμε το στόμα μα αυτός κοστολόγηση των εντύπων έχουμε τα βιομηχανικά κόστη που είναι η διασφάλιση του εμπορίου τάξη να ταξινομηθεί με διάφορους τρόπους ωστόσο υπάρχει μια θεμελιώδης Μάνθος ταξινόμησης που είναι τα άμεσα και έμμεσα πως λοιπόν εδώ έχουμε πρώτες ύλες και υλικά τα οποία συγκαταλέγονται στα άμεσα κόστη όπως είναι τα άμεσα εργατικά η Αυγή αμέσως τα πάνες και ενώ όλα αυτά τα οποία μπορούν απευθείας να βαρύνει εργασία μια παραγγελία και όχι περισσότερες από ένα ένα πρωινή μια υπηρεσία με αυτό τον τρόπο τα άμεσα κόστη έρχονται να προστεθούν στα έμμεσα από το τι θα δούμε αμέσως αμέσως μετά από λοιπόν ότι αποδίδονται σύνδεσης αναφέρεται συχνά και ως άμεσα τελικά πρώτες και βοηθητικές ύλες κι εκεί τα εκείνα τα οποία μορφοποιείται και δεν έπαιξαν ακόμη και κοντά σε συγκεκριμένο προϊόν για παράδειγμα το δέρμα για μια τσάντα και το χαρτί σαν δύο είναι άμεσο υλικό αλλά και δημιουργία μη σου πω πως πάρα πολλά προϊόντα τα άμεσα τελικά αποτελεί το μεγαλύτερο πλευράς συμμετοχή στοιχείο κόστους ένα παραγόμενο προϊόν από και πέρα ειδικά τα οποία επίσης συμβεί είτε στην παραγωγή αλλά δεν ξεχωρίζουμε για την κατεργασία μου και δεν κάνουν φανερή την παρουσία τους ως κόστος έως παίρνουν παραγωγικό στοιχείο μου ονομάζονται έμμεσα ειδικά ο υπολογισμός τους ελληνικεσ γραμμές είναι αντί οικονομικό δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την μελάνι με το διατυπώνουμε σε μια μηχανή εκτύπωσης κάθε φορά για κατεργασία κάνουμε δεν υπολογίζουν τον υπολογισμό γιατί όπως το νοησισ ωστόσο γενικότερα λογιστικά στη διοικητική λογιστική έτσι εσύ κοστολόγησης αυτό αναφέρεται ως έμμεσο κόστος λοιπόν το μελάνι σε μια εκτύπωση είναι έμμεσο κόστος και υπολογίζεται μεταφέρεται Athens ως έξοδος γενικά βιομηχανικά έξοδα μου έκανα εγώ με ουσιαστικά τα άμεσα και τα ανήλικα και οι υποθέσεις αυτές συνιστούν το κύριο αντικείμενο της παραγωγής μας έτσι κάποιες ταινίες όπως είπαμε αμέσως λοιπόν το ποτό όπως όσα μας τελικά πιστεύω ότι και τα ΜΜΕ τον είχαν ισχυρό παράγει επιχείρηση η αγορά για να αξιοποιήσει τους εστίες από για παράδειγμα υπήρξε η επιχείρηση και των τεχνών που θα τυπώσει αυλή θα χρειαστεί χαρτί το οποίο βέβαια βοήθεια άμεσα και με ακρίβεια είναι άμεσο έξοδο άμεσο κόστος δημιουργεί άμεσο κόστος κι άμεσα την επίσκεψή της και βάση για το συγκεκριμένο βιβλίο αν πάρουμε απ' όπου τα κενά ας διαβάσουμε όλα τα στο κόστος όμως παγίδες πρέπει να βοηθούν το μελάνι από τις πλάκες ιχνοστοιχείων παραποίησης και όλα αυτά τα οποία συμμετέχουν στην παραγωγή έπαιρνα Αποστολίδου όπως είπαμε πριν δεν μπορεί παρά να επιμεριστούν στην κατεργασία ακόμη και αν υπάρχει δυνατό άρα λοιπόν έχουμε μια βασική η κατηγοριοποίηση σε άμεσα και έμμεσα τελικά των βασικών υλικών που χρησιμοποιούνται στις γραφικές τέχνες για το χαρτί είπαμε ότι συνήθως δεν το αποθηκεύουμε αλλά θα πρέπει να πω όταν αποθηκεύουμε να έχουμε διατήρησή του με βάση ημέρες προδιαγραφές θερμοκρασίας και υγρασίας τους τα εγκλήματά μου σε πολλές περιπτώσεις εάν θέλουμε να τυπώσουμε σε μια συγκεκριμένη μηχανή που είναι σε άλλο χώρο από αυτόν της αποφυγής του εφεξής όπως είπαμε δεν έχουμε στις γραφικές τέχνες πολλά αποθέματα και στο βασικό που το χάρτη ωστόσο στα υπόλοιπα το Μεγανήσι και πλάγιες κλπ στις σχολές θα πρέπει να κινούνται σχετικές προδιαγραφές ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι θα πρέπει να υπολογίσουμε την κοστολόγηση να στείλουμε ένα όριο ποσότητας φυλλικού μεγαλύτερο του κατώτατου σαν βοηθός προειδοποιητικό σημείο το οποίο ονομάζεται σημείο ανά παραγγελία εθνικών εταιρειών the Queen όπως αναφέρεται για παράδειγμα αν χρησιμοποιούμε μεγαλύτερα ακόμη θα πρέπει να υπολογίσουμε να μην πέσουμε κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο στην αποθήκη μας κουτιά μελανιών ώστε να μην μείνουμε εάν προμηθευτή μας δεν μπορεί να μας φέρει άμεσα μετά αν θα αξιοποιήσουμε υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία αφορούν την του πώς παραγγέλνουμε υλικά δε θα μείνω σε αυτά τώρα για να αποχωρήσουμε λίγο πάμε λιγοστά κέντρα κόστους τα οποία συνδυάζονται με τα γενικά βιομηχανικά έξοδα υπάρχουν σχέση των γενικών βιομηχανικών εξόδων και των κέντρων κόστους που αναφέρουμε σε άλλες παρουσιάσεις μας άλλα μαθήματα μας είναι ότι αυτά τα μέσα από τη Nova τα διάφορα κέντρα κόστους θα μιλήσουμε με έμμεσο τρόπο δηλαδή με κάποια συντελεστή καταλογισμός λέγεται γίνεται καταλογισμού δηλαδή ένα έμμεσο υλικό καταλογίζεται σε ένα κέντρο κόστους και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσδιορίσουμε την κοστολογική επιβάρυνση θα έχει χριστεί συγχαρεί με τη χρήση του συγκεκριμένου μέσου ηλικιακού ουσιαστικά πηγαίνετε καταλογισμό αφορά τη μικρότερη μονάδα στην τάση δεν έχει ευθύνη για την οποία πραγματοποιείται μια λογιστική πρόσθετες μειώσεις κόστους με σκοπό τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας της δραστηριότητας προκειμένου λοιπόν να υπολογίσουμε το συνολικό κόστος παραγωγής ένα προϊόντος θελήματα κόστους των ανάλογων θέσεων πρώτων υλών σε ότι αφορά δε τα γενικά βιομηχανικά έξοδα με τη διαδικασία που τον πριν τοποθετήσαμε σε εργασίες και τα αναλογούντα γενικά βιομηχανικά έξοδα ωστόσο ενώ οι σχέσεις του κώστα πρωτεϊνών και της άμεσης εργασίας προσέξτε μετά από δύο δεν είναι εύκολο λόγω της άμεσης σχέσης κατηγορίες ως το προϊόν η οποία καταγράφεται εύκολα το βασικό είναι η συσχέτιση των γενικών βιομηχανικών εξόδων όπως ανέφεραν πριν και τον των στοιχείων των υλικών που συμμετέχουν άμεσα στην παραγωγή άμεσα αφότου κατανάλωσε αλλά έμμεσα ως προς τον κοστολογικών λογιστικό προσδιορισμό αυτή η έκθεση παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες ο λόγος είναι τα έξοδα αυτά από την παραγωγή όλων των προϊόντων που διακινεί μια περίοδο έμμεσο κόστος και δεν μπορεί να γίνει εξειδίκευση της με καθένα από επισφαλώς πέτυχες αυξομείωση στη διάρκεια του χρόνου πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για παράδειγμα αν πληρώνουμε το τηλέφωνο κάθε δίμηνο η των νερών ανά εξάμηνο αυτό θα πρέπει να καταλογιστεί στην 12μηνη λειτουργία της επιχείρησης όμως αυτή έχει αποφασιστεί αν έχουμε μια οι δύο βάρδιες δουλεύουν 16 ώρες είναι πολύ διαφορετικός καταλογισμός των έμμεσων εξόδων απ'οτι αν δουλεύουμε ένα βάρδια 8 ώρες η διαφορά του λοιπόν αυτό που η κατανομή καταλογισμός των έμμεσων εξόδων γενικών βιομηχανικών εξόδων μια εικασία αρκετά σημαντική βία πρέπει να γίνει εξαρχής με βάση τα πραγματικά δεδομένα Γι' αυτό τον λόγο χρησιμοποιούνται οι λεγόμενοι συντελεστές απορρόφησης των γενικών βιομηχανικών εξόδων μέσω διαδικασίας καταλογισμού όπως είπαμε και πριν φέρεται να αποχώρησε λίγο αυτά τα έχουμε ξαναδεί εποχή διαπόμπευση των ελληνικών βιομηχανιών των εξόδων είναι πράγματα τα οποία μπορεί κάποιος να βρει και γενικότερα στις γενικές σημείωση τα βιβλία της κοστολόγησης και διοικητικής λογιστικής δε θα επιμείνω σε αυτό θα ήθελα να πάω σιγά σιγά σε ένα παράδειγμα βλέποντας αυτά κάπως πιο γρήγορα θάμνους αυτά όπως είπα ήθελα να αναφερθώ λιγοστό στα κέντρα κόστους που είναι πάρα πολλές μαρτυρίες γραφικές τέχνες ώστε να μπορούμε να προσδιορίσουμε το κόστος μιας μηχανής πολύ σημαντικό πακέτο πώς λοιπόν διέκρινε σε βοηθητικά τα οποία δεν αποτελούν βασικά και τεράστιο τις επιχειρήσεις δημιουργούνται για να συγκεντρώνεσαι τα κόστη τα οποία στη συνέχεια κατανέμονται στα κύρια κέντρα από τους πηγή κόστους ενέργειας ενοικίων συντηρήσουν κλπ τάκη Κυριάκος συνοικίες το εκείνα στα οποία συντελείται ένα μέρος της καθαίρεσης του προϊόντος τα πιο βασικά στον βυθό το λιθογραφίες και τον μηλίτη δύο μπορούν να είναι κέντρα κόστους ωστόσο κάθε μηχανή εκδοτική αν έχουμε δύο μεγάλες μηχανές τετράχρονος όπως για παράδειγμα και οι δύο μηχανές συνιστούν δύο διαφορετικά κέντρα κόστους είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιμερίσει με τα έξοδα και να προσδιορίσουμε το ωριαίο κόστος της κάθε μηχανής ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια πολύ σωστή όσο πιο σωστή κοστολόγηση όπως το νησί και κοστολόγηση της εργασίας μας σε κάθε κέντρο κόστους συνεπώς και τη συγκέντρωση του βιομηχανικού κόστους και μεταξύ των παραγόμενων ποσοτήτων και παράγουμε κι ο διορισμός του ως νέος πρόεδρος εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες τον δήμο του προϊόντος την πολυπλοκότητα της παραγωγής και της βέλτιστης διοίκησης λοιπόν στη τύπος προϊόντος μπορεί να απαιτεί δύο τρεις και τέσσερις και 500 απαράδεκτη αλλά προϊόντα αγώνα που να απαιτούν ακόμα περισσότερα ο αριθμός των κέντρων κόστους που απαιτείται για να παραχθεί προϊόν προσδιορίζουν ουσιαστικά το κόστος εργασίας που πρέπει να πραγματοποιηθεί καθώς και το λόγο των δομών κόστους τα οποία πρέπει να ενώσει τα στην διοίκηση και όχι στις γραφικές τέχνες συνεπώς έχουμε γενικά βοηθητικά κτίρια το προσωπικό την οργάνωση παραγωγής διοίκηση γενικές υπηρεσίες ποιος ανεξάρτητα κέντρα κόστους την αποθήκευση και μεταφορά ως κύρια κέντρα κόστους έχουν την πρώτη πόσοι την εκτύπωση και βιβλιοδεσία απλά διαιρούνται σε επιμέρους και διότι γενικά δεν αρκετών τον άγνωστο κόστος ολόκληρου του τμήματος αλλά απαιτείται να επιμερίζεται και σε μικρότερα μπολ φυτικά όχι και όπως λέει ο κεντρικός για παράδειγμα στο ράφι όπως είπαμε τέσσερεις από τις μηχανές δεν αρκεί να προσδιοριστεί ένα γενικότερο 100 όλο το λιθογραφείο της μηχανής που τυχόν ενόψει αλλά ήταν ακριβώς σαν να είναι ανάγκη να είναι γνωστό το ωριαίο κόστος λειτουργίας και χρήσης για κάθε τύπο τη μηχανή αυτή διαδικασία κύριε εικασία κοστολογούν 100 χρόνων με τις γνώσεις τις γενικές τηλέφωνο για να τον δουν στην μηχανική των γραφικών τεχνών και μετατροπή των δεδομένων της γνώσης αυτής σε υπολογισμό του πορεία όπως είναι τα επίπεδα μηχανή έχουμε και συμπληρωματικά κέντρα κόστους τα οποία μπορούσες εσύ τιμές ομάδες δαπανών οι οποίες σχετίζονται με μέτριο έχουμε άμεσο κόστος για παράδειγμα όλα τα έμμεσα κόστη που σχετίζονται με αξία του χαρτιού που καταναλώνονται μπορούν να ομαδοποιηθούν σε συμπληρωματικό φόρο στη συνέχεια θα τα έμμεσα κόστη σώματος το τελικό κόστος του πρόεδρος διά της επιβάρυνσης το κεντρικό εδώ λοιπόν έχουμε συμπληρωματικά κέντρα κόστους το οποίο μπορούμε να ονομάσουμε με βάση την αξία του χαρτιού με βάση το βάρος του με βάση τον όγκο παραγγελιών κλπ έτσι λοιπόν έχουμε μια πιο εξειδικευμένη κατανομής τόπος σταματήσουμε διάπλαση βιωματικά και δράκους και πώς θα κατατάξουμε ώστε να είμαστε να είμαστε πιο ουσιαστικής κοστολογήσει μας διεφθαρμένος αυτό υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες μέτρων κοστολόγηση πρόεδρο όπου όπως κοστολόγηση αν κατά παραγγελία 25 θα λειτουργεί για η διαδικασία οι συνεχείς κοστολόγηση είναι θαμμένος αυτό θα προχωρήσω απλά να πω ότι αρκετά σημαντική νίκη κοστολόγησης κ λειτουργία εργασία ήδη Activity based on κοστούμι όπως λέγεται η οποία έχει ακόμη συνέπειες τέχνης εφόσον παράλληλα το κάθε προϊόν έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικές και διαφορετικά φορολογικά δεδομένα όπως είπαμε λοιπόν κάποιες τέχνες έχουμε την κοστολόγηση κάθε έργο που είναι μέρος της κοστολόγηση ανά δραστηριότητα υπαγωγή με βάση εξειδικευμένη παραγγελία όπου όλα σχεδόν αλλά από παραγγελίες μπάρκερ δε παραγόμενο προϊόν που βγαίνει συνεχώς το ίδιο διαφοροποιείται παγίδες Βαγγελάκη κοστολόγηση Κατεβαίνω πολύ βασική αιτία αυτής κάποιου για πάντα και θα πάω σε ένα παράδειγμα εκτίμηση κόστους παραγωγής για να κλείσουμε το και κοστολόγηση εργασίες Paris εντύπου πάμε λοιπόν να δούμε πώς προσδιορίζουν το κέντρο κόστους σε μια επιχείρηση με βάση τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά αυτό το είπαμε ότι πάμε σε μια κρατική επιχείρηση βιομηχανίες όπως δηλώνει είναι δύο και κάπως ισχύουν και αυτά και να πάμε σε αυτό πώς θα μπορέσουμε να παράξουμε ένα έντυπο ένα εμπορικό διαφημιστικό έντυπο φυλλάδιο το οποίο όταν μπαίνει στην επιχείρηση τα εξής χαρακτηριστικά διαφημιστικό φυλλάδιο με το είδος αντίτυπα 3000 τεμαχίων διάθεση της 21 21 εκατοστά το στομάχι από τέσσερις βιαστές ανοικτό 29 42 αριθμός σελίδων 80 και έπεσε στο εξώφυλλο το λέμε τα πράγματα εκτιμώ εσείς τα ακόμη και στις δύο όψεις και το χαρτί που χρησιμοποιούμε έχουμε λοιπόν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να πούμε πώς θα παραχθεί αυτό το έντυπο εξώφυλλο τέσσερις σελίδες τα χρώματα εκτύπωση επίσης έδρα μου διαφέρει το χαρτί πόσα 50 άτομα και έχουν και κινητική εργασία της πλαστικοποίησης ένα όψη ένα πλευρά είναι εσύ πως θα γίνει ΣτE με δύο ΚΑΠΗ ξες εμείς την ονομάζουν σε κάποιους η διαδικασία αυτή διαθέτουμε θεωρούμε ότι διαθέτει μονάδα προδότη που έχω είναι επειδή η επαρχία είναι σωστά οι ενδιαφερόμενοι να και βέβαια όλοι αυτοί βέβαια συνοδεύεται από τα βασικά τεχνικά και οικονομικά στοιχεία τα οποία είναι χρήσιμα στην εκτίμηση του κόστους και την κόπωση το νοησισ εργασίας ας δούμε πώς προδιαγράφει τις εργασίες που μόλις μας ανατέθηκε μεταφράζεται σε τεχνικά και οικονομικά στοιχεία από το τμήμα διαχείρισης σε συνεργασία με την κοστολόγηση ουσιαστικά το πράγμα αυτές διαδικασίες πράγμα συγνώμη για την έκφραση είναι ενιαίο και πρέπει να είναι ενιαίο ίνα αλληλοσυμπληρώνονται συνέχισε ο έτσι λοιπόν στα τεχνικά στοιχεία περιλαμβάνεται τη μηχανή θα τυπώσουμε είναι τύπος φίλου διαστάσεων τομή γιατί στα τέσσερεις από τις μονάδες τρεις ακόμη υπάγονται η παραγωγικότητά μας είναι 60 κιλά ανά ορά στην καθαρή παραγωγή και είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό στην στις μηχανές που παράγουν πιο scorsese νεκρός λέει δεν παράγει μηχανή αλλά αλλάζουμε ρύθμιση μετά να αλλάζουμε τις πλάκες καθαρίζουμε μελάνι όλα αυτά λοιπόν ονομαστικός κων παραγωγής μας 2000 15000 πνεύμα δεν ισχύει ωστόσο όσο πιο μεγάλο είναι όμως όρος παραγωγικής διαδικασίας της μηχανής στο άλλο τόσο πιο μεγάλη ορθολογική χρήση και αποτελεσματική χρήση κάνουμε στην καλή μας κατόπιν πολύ σημαντικό να γίνει αλλά και μια σειρά από διαδικασίες και θα αρχίσει να μειώσουμε τον τους νεκρούς τον μπάουι μας έχουν της παραγωγικότητας περαιτέρω των μηχανών πλαίσια στην κρατική μηχανή συνθέσει σήματα και την τομή σε μια μηχανή έχει ισχύ τη συγκεκριμένη παραγωγικότητα ενώ η παραγωγικότητα σε συρμούς από το σύστημα το οποίο λέει είναι 15 σιγή ανά ώρα εκτυπωτικές πλάκες έχουμε τα οικονομικά μας στοιχεία τα οποία προϋπάρχουν πανέτοιμη του χαρτιού είναι τόσο για το περιεχόμενο και για τα εκεί για το εξώφυλλο το πόσο μας κοστίζει το μας κοστίζει υπερβολικό μέτρο να γιατί καθετί που χει πλάκα παρατηρούμε ότι έχουμε συγκεκριμένες μονάδες για να προσδιορίσουμε το κόστος και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε φως μόνα μπορούμε να λέμε χαρτί παρά παράγει ένα χαρτί και να λέμε πως θα το κοστολόγηση μηδενίσει 1050 κιλά ν Σερρών Στανίση χιλιόμετρα ναι έχουμε ρόλο σε μετά τέλος πάντων όλα αυτά πρέπει να έχουν προσδιοριστεί πριν κάνουμε την οποιαδήποτε διαδικασία κοστολόγησης με σκορ εντατικοποίηση πόσο μας κοστίζει έχουμε άμεσα εργατικά στην εκτύπωση και εκτύπωση που έχουν προϋπολογιστεί με βάση των εργαζομένων και πως αυτός που συμμετέχει στην παραγωγή τα άμεσα κάποια στην Ασία είναι λίγο λιγότερα και την αστικοποίηση πίνακα βλέπουμε γενικά βιομηχανικά έξοδα οπότε με βάση τις ώρες άμεσα εργασίες όπως τις χαρακτηρίσουμε και βέβαια προχωράμε σε μια εκτίμηση κόστους παραγωγής λαδιού πάντοτε έξω λίγο γρήγορα για να δούμε το βασικό έναν το πόσο σύνθετο είναι το πρώτο πράγμα και αν φανταστείτε από ένα εργασία φανταστείτε να δώσετε 10 προσφορές 15 προσφορές μέσα σε μια ημέρα σε διαφορετικούς πελάτες με διαφορετικά στοιχεία και θα πρέπει να υπολογίσετε όλες αυτές παραμέτρους επί 20 φορές για έναν για να δούμε πόσο σύνθετη διαδικασία καθόλου απλή διαδικασία και απαιτεί γνώση επιπέδου μηχανικού για να γίνουν όλα αυτά τα υλικά που χρειαζόμαστε και κατανοητή σε άμεσο και έμμεσο κόστος είναι βλέπουμε εδώ ΑΝΤ άμεσο επικοινωνείτε μέσω θα έχουμε στην στην διαφωνία μας αυτή το κόστος των πρώτων υλών η κατανάλωσή τους και όλα τα τα έχουμε ξαναπεί αυτά δεν διατηρούν αποθέματα και αναφερόμαστε στα έμμεσα έλικας του με βάση τους τελέστηκαν ευλογημένο γενικών βιομηχανικών εξόδων όπως αναλύεται κατωτέρω έχουμε δει πόσο αγοράζουν χάρτης συνήθως με το κιλό σε άλλες περιπτώσεις αναμένεται μετάδοση οφειλών θα πρέπει να υπολογίσουμε το βάρος για τη συγκεκριμένη παγκόσμια είναι μια εικασία την οποία την κάνουμε υπολογισμούς για να προκύψει εξ όσων γνωρίζουμε είναι πως αν προκύψει το κόστος την τη διάσταση του φύλου τώρα που το κοινό που θα απαιτηθούν για τις συνεργασία πάμε να δούμε λοιπόν πώς υπολογίζουμε το χαρτί των εσωτερικών σελίδων σελίδες διαστάσεις μήκος είναι 29 μηχάνημα στην 72 εκατοστά θα παραγγείλουμε λοιπόν χαρτί 61 επί 86 και θα έχουμε 16 ομάδες αναπήρων 8 σελίδες άνω του κακού φίλου όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί ένα όψη και πίσω όψη & έχουμε 16 55,80 σελίδων θα δουν πώς κατανέμεται το 80 σε σχέση με το 16 σελίδων που είναι στο κάθε χρόνο έτσι πολύ βασικό χαρακτηριστικό το ξέρουμε όλοι ότι υπολογίζουμε πάντοτε με βάση τις προδιαγραφές της μηχανής μας τα δόντια της μηχανής όπως τα λέμε το σημείο δύο το φίλο μας επαναλαμβάνεται από αρπαγής και να οδηγηθεί μέσα στην εκτύπωση στην λοιπόν διαψεύδοντας έλληνες έχουμε πέντε φύλλα χαρτιού επί 3000 15 φύλλα χαρτιού όμως εδώ πρέπει να υπολογίσουμε επιπλέον αριθμό φίλων για αυτά που ονομάζουμε κατά την πορεία της παραγωγής θα χαλάσουμε φύλλα τόσο στην εκτύπωση ώστε στην ουσία λοιπόν τα υπολογισμό χονδρικά αν ήσουν εδώ κάθε 1055 θα πρέπει να υπολογίσουμε συνολικά 750 κιλά άλλο βασικό χαρακτηριστικό πρέπει να γνωρίζουμε ποιες διεθνείς που σας Καλησπέρα απορούν κατεργασία και αναίρεση διαφέρει η μονόχρωμη θα μιλώντας κατά αν είναι παραπάνω τετράχρονη έχουν περισσότερα στα και αυτά έχουν προκύψει μας προδιαγραφές που έχουμε παίξει στη νήσο τεχνολογιών που με τον πάμε υπολογίσουμε το κόστος εργασίας συνομιλούν το βάρος του χάρτη της εργασίας πόσο είναι πάρα θέλουμε γύρω στον ένα τόνο πολυπολικό 10 και με την τιμή που έχουμε για την αγορά των το χαρτί των εσωτερικών σελίδων μας κοστίζει 717,86 ευρώ πάμε υπολογίσουμε την διαδικασία το εξώφυλλο την έξοχη τυπώνεται ανοιχτό όπως είναι λογικό και όπως ξέρουμε έχουμε τέσσερις απλές στη ένα όψη και των λοιπών με τη διαίρεση της παγωνιάς συνεπώς απαιτούμε απαιτούνται τεράστιες εξώφυλλα επί τέσσερις μήνες στο βορρά κόπτονται 750 καθαρά πήγα και 150 πλήρες κατάνια ποσά την το βάρος τους και τιμητές προκύπτει από την απ τον υπολογισμό αυτό κάνουμε εδώ πέρα όσο πρέπει θα χρειαστούμε εδώ υπολογίζουμε το πόσο μας κοστίζει έτσι με παραγγελία για το σώμα της μηχανής και έχουμε τις πλαγιές που είναι 7200 άσχετα αν έχουν πάνω θέμα 61 Tue 16 και ουσιαστικά έκανε το τ.μ. μας κοστίζει περίπου 80 80 λεπτά θέλουμε 8 που δυσκόλεψαν που κακοποιούνται που σημαίνει 40 εποχικές πλακίδια τις εσωτερικές τριβές οι απέξω πρώτες τοπικές συνταγές όπως το θέμα μας είναι μονταρισμένο από ΑΒ όψη πάνω στις θέσεις του και εδώ έχουμε άλλο ένα στοιχείο που διαφοροποιείται θα βάλουμε δύο την ίδια μπρος και πίσω όψη μια επιφάνεια συγνώμη στον ρατσισμό όσα γίνονται στο χαρτί τούμπα να μπορέσουμε να τυπώσουμε το παγωνιά που το λέμε να μπορέσουμε τυπώσουμε txt και στην πίσω όψη αντίθετα Α και Β όπως λοιπόν θέλουμε αβέβαιες τσίγκους επί το τ.μ. αναφέρεται που έχουμε έχουμε γύρω στα 36 τ.μ. για την παραγγελία τους κήπους αν έχουμε τεσσεράμισι ευρώ το τ.μ. τότε το πως το δικό μας συνέλαβε 60 περίπου ευρώ συνεχίζουμε 950 στο PC εξώφυλλα έτσι C5 ευλογία πήρα τότε έχουμε 405mm αγώνα τα μέτρα του φίλιπ γκλας που θα περαστεί ποιοι και πως απλώς αστικά και θα έχουμε κόστος περίπου έως 100 ευρώ όπως βλέπουμε εδώ πέρα βλέπουν μια σειρά υπολογισμών που είναι απαραίτητα για την κατεργασία για κάθε εξέταση από κάθε την κ Ευαγγελία εγώ δεν είναι ίδια για την κατεργασία και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν άμεσα τελικά έχουμε γίνει ένα ποσό που είναι αυτό που είδαμε 1193 ευρώ πυροδοτώντας θέσεως εις τα και μεταβολές μετά τις εργασίες που θα επιφέρουν άμεσα τόπος παραγωγής και ξαναλέμε τα έμμεσα εργατικά όπως αμοιβές δικηγόρων υπαλλήλων και όλα αυτά είναι τα γενικά βιομηχανικά έξοδα άμεσα εργασίες που που έχουμε μέσα στην γενικότερη Ενιπέα τυπώσει τυπώσει πλαστικοποίηση και υπηρεσία και στην πράξη έχουμε αυτές τις τιμές εφόσον μιλάμε για χρόνο πλέον το οποίο όποιος λοιπόν έχει υπολογιστεί ότι στα 22,53 ευρώ και δεν υπολογίζουν το κόστος χρήσης των μηχανών δύο ώρες άρα έχουμε το σύνολο που είναι αυτό αντίστοιχα ώστε όποια φωνή τύπος ρύθμιση της μηχανής καθαρή παραγωγή μαρτίου καθαρισμός μηχανής βλέπουμε ότι για τη συγκεκριμένη εργασία ναι έχουμε δυόμιση ώρες νεκρό χρόνο χρόνο κάνουν άλλες δουλειές και μόνο τέσσερις ώρες εκτύπωση που σημαίνει ότι το έμμεσο οι διαδικασίες την οποία μηχανή δεν παράγει είναι αρκετά πολύ σημαντικό σε σχέση με την υπαγωγή λοιπόν αν συνεχίσουμε εδώ θα δούμε στα επόμενα βήματα ουσιών το στην αστικοποίηση έχουμε ένα ώρα ρύθμιση μηχανής και ένα παραγωγή ίσως λίγο τραβηγμένο παράδειγμα να μην τόσο ως σωστό και λιγότερο στη μηχανή αλλά τελοσπάντων ας το δεχτούμε Ευθύμιος ΣΙΑ ισχύει το ίδιο στο δίπλωμα περισσότερα μετά τη μηχανή της περισσότεροι διαδικασία πριν να χωρίσουμε δίπλα στις σε σχέση με αυτή τη διαδικασία άρα και εδώ αυτά θα μπορούσαν να αναλυθούν επιπλέον ωστόσο εάν έχουν ομαλοποιηθεί τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ωριαία ένα όριο κόστους για την υγεία των βιβλίων δεξιά κάτι που είναι αρκετά θετικό το σύνολο τώρα τις άμεσες δράσεις είναι εδώ όπως βλέπουμε και παρακάτω έχουμε τον καταλογισμό των γενικών βιομηχανικών εξόδων το οποίο προκύπτει ως εξής στη συγκεκριμένη εργασία λοιπόν έχουμε το συνοδό προϋπολογισμό γενικών βιομηχανικών εξόδων επτά 1000 πόσα ευρώ μου εάν έχουμε επιλέξει σαν καταλήγοντας καταπίνουν τις ώρες άμεσα εργασίας υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αλλά αν έχουμε επιλέξει αυτό βρίσκονται τότε ας δώσουμε μια υποθετική υποθετικές ζωές άμεσα εργασίας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ένα έτος ίσως είναι ένα εξάμηνο ανά περιοχή από συσσώρευση τότε θα έχουμε ένα συντελεστή καταλογισμού των γενικών μηχανισμών εξόδων όποιος είναι 909,15 ευρώ ανά ανά ώρα μάσηση εργασίας ασχολείται οι ΗΠΑ με χωρίσαμε Σέρρες σωστά άρα λοιπόν αυτό θα πάει να καταλογιστεί μη στην συγκεκριμένη εργασία να δούμε τις ώρες που τους όποιος δούλεψε έγινε άμεσα εργασία στη μηχανή μας έτσι λοιπόν έχουμε αυτόν τον πίνακα για ένα συγκεκριμένο εξάμηνο βλέπουμε εδώ πέρα γενικά βιομηχανικά από εκτύπωση βιβλιοδεσία πλαστικοποίηση ποιο ήταν χώρες που αναλογούν νιώσαμε εργασίας και υπολογισμός συντελεστή οπτικού των ελληνικών βιομηχανικών εξόδων ανά ώρα άμεσες που είναι διαφορετικός και πήγατε επιμέρους επεξεργασία και εδώ έχουμε ένα ακόμα θέμα της πόλης είτε τις διαδικασίες παραγωγής όταν έχουμε βέβαια όλα αυτά μπορούμε να προχωρήσουμε στην στο φύλλο προϋπολογισμού κόστους παραγγελίας που έχει ασκηθεί από δικό μας δείτε τι θέλω να πω ότι το νόημα της συγκεκριμένης εργασίας πότε ξεκίνησε ποτέ έληξε αυτό είναι μέρος της κάρτας αναπηρίας εργασίες όπως έχουμε δει στα μαθήματα διαχείρισης διάχυση πάλεψε δήμου και παγώματος παραγωγής και βέβαια από εδώ και πέρα έχουμε κατανομή των κουνούν του ως παραγγελίας σε διάφορες λογιστικές μονάδες απαιτείται τμηματοποίηση είδαμε σε ένδικα μέσα για εκείνη τα βιομηχανικά έξοδα με βάση το κάθε ένα υλικό που χρησιμοποιούμε χάρτη βλέπουμε εδώ και το κόστος του να το ουσιαστικά από την λογιστική κοστολογική διαδικασία παρουσίαση των δεδομένων του Σίμου συμμετέχουν στο κόστος της εργασίας και από και πέρα ακολουθεί μια διαδικασία με την οποία όλα αυτά απεικονίζονται όπως θα δούμε εδώ μονάδες κόστους κόστος σε ευρώ ώρες άμεσα ερευνητικό του συντελεστής γενικά βιομηχανικά έξοδα και κόστος ώστε να προκύπτουν συνολικά κόστη όπως βλέπουμε εδώ τα οποία θα πρέπει να προστεθούν πάμε λοιπόν να υπολογίσουμε τα κόστη σε άμεση ελληνικά άμεσα εργατικά γενικά βιομηχανικά έξοδα και κόστους μας κοστίζει αυτό που παραξενεύει από το φυλλάδιο μας το οποίο είναι αυτό νόμοι είναι του κόστους βασιλικό και το κόστος ανά μονάδα πόσο μας κόστισε το καθένα και βέβαια από κει και πέρα ερχόμαστε να ανέφεραν αναφερθούμε στο ποσοστό και γνωστό βίο προστίθενται οι τίμιων νόμων και ΦΠΑ για να διαμορφωθεί το τελικό κόστος για να δείτε μόνο λοιπόν όταν όλο αυτό πραγματοποιηθεί τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην μετέπειτα διαδικασία επιλογής στη γη ουσιαστικά για να περαστεί αυτό στα βιβλία Μέθανα πόθος αυτά απλώς θέλω να πω ότι από κει και πέρα υπάρχουν θέσεις για να κλείσουν αυτό ότι μπορούμε να υπολογίσουμε να έχουμε είπε καταλογισμό η που καταλογίζονται γενικών βιομηχανικών εξόδων αυτό το βλέπουμε απολογιστικά δε μπορούμε να δούμε από πριν γιατί δεν είναι δυνατό το πράγμα ωστόσο είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν τα από τα μέσα ειδικά γη και γενικότερα τα έμμεσα ότι συμμετέχουν σημαντικά την παραγωγική μας διαδικασία και εδώ χρειάζεται ένα πιο ακριβής προσδιορισμός στην αρχή της δουλειάς μας όταν κάνουμε την αρχική κοστολογική εικασίες να προσδιορίσουμε τα κόστη τα κέντρα κόστους και όλα τα όλα τα στοιχεία τα οποία απαιτούνται είναι σωστή κοστολόγηση δε θα μείνω πολύ σε αυτά απλώς θα ήθελα να τελειώσω λέγοντας ότι τελικά προκύπτει πως δεν προκύπτει με βάση τον είπε καταλογισμό υπό υπό το πρίσμα των γενικών βιομηχανικών εξόδων μια τελική μονάδα που είναι ήδη εδώ σε σχέση με την αρχή του υπολογιστή μου ήταν 0,55 μεγάλο λάθος εδώ λοιπόν βλέπουμε και μια μικρή απόκλιση που είναι αρκετά σημαντικό να έχουν πολύ μικρή απόκλιση ανάμεσα στα προϋπολογισθέντα άνθρωπο έτσι γενικά βιομηχανικά έξοδα κές και τον στη διαδικασία του υπερκαταναλωτισμού υπό κατάλογοι μου τους για την κάθε εργασία αυτό όμως γίνεται απολογιστικά στο εξάμηνο ως το τρίμηνο το χρόνο ανάλογα με την λειτουργία της κάθε επιχείρησης και έτσι πρέπει να να πώς να προσεγγιστεί έκανα τελειώσω λέγοντας ότι κοστολόγηση του εντύπου μια πολύ σημαντική διαδικασία εικασία που χρειάζεται γνώσεις που δεν τις έχουν πάρα πολύ γι αυτό προκύπτουν συνεχώς θέσεις κοστολογούν στις γραφικές τέχνες που είναι αυτός που πάει εκείνη τεχνολόγος μηχανικός των γραφικών τεχνών και σ'αυτή την κατεύθυνση τα μαθήματά μας στο τμήμα ΜΜΕ των τέκνων διαμορφώνονται και θα διαμορφωθούν ακόμα καλύτερα έτσι ώστε να καλύψουν αυτά τα αντικείμενα στα οποία υπάρχει ουσιαστική ζει είναι προσφορά θέσεων εργασίας είναι κάτι πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να δούμε και σαν τμηματάρχες αφηγητές και σαν μέθοδος έπρεπε να κλείσω ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσοχή σας και ελπίζω των μαθημάτων συνεισέφερε σε κάποιο ποσοστό στην καλύτερη γνώση σε ότι αφορά τις συνθέτες επεξεργασίες των γραφικών τεχνών και το επίπεδο το οποίο πίστευε το οποίο πρέπει να έχετε για να μπορείτε να μπορεί κάποιος να εργαστεί αποτελεσματικά και με πολύ καλύτερες προοπτικές αμοιβής τις επιχειρήσεις του κλάδου και πάλι ευχαριστώ