ΚΔΑΠ "ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ"- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 08_04_2020 (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ) (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2020)
: Καλημέρα. Τετάρτη σήμερα. Είμαστε πάλι μαζί, εδώ με τον Δάκτυ Πόντινιο του Αερόστατο, να περάσουμε δημιουργικά το πρόνο μας και να φτιάξουμε την καινούργια κατοσκευή μας. Θα φτιάξουμε λοιπόν μια καρδούλα. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι πάρα πολύ απλά, τα έχετε όλοι στο σπίτι. Εγώ σας είπα και πάλι ότι έχω χαρτιά τα οποία είναι χρωματιστά α4. Αν δεν έχετε μπορείτε να τα χρωματίσετε μόνοι σας. Έχω τρία χρώματα και ξεκινάμε. Φτιάχνουμε, παίρνω δύο λορίδες. Τις χαράζω με το χαρακά μου να είναι όμοιες μεταξύ τους και να είναι ακριβώς όπως είναι το α4, σε αυτό το μήκος. Ναι, κόβω. Πολύ ωραία. Προσοχή, πάλι πάνω στη καμούλα. Κόβω και τη δεύτερη. Πολύ ωραία. Έχω αυτές τις δυο λορίδες. Τώρα θα φτιάξω με άλλο χρωματιστό χαρτόκι, θα φτιάξω δύο πιο μικρότερες. Πάλι θα χαράξετε με το χαρακά σας. Εδώ να το βλέπω κιόλας. Το αφήνω στην άγκρη. Και κάνω αυτό. Ναι. Άρα θέλω τρεις λορίδες. Η μία πιο μεγάλη, η άλλη πιο μικρή και η άλλη πιο μικρή. Και πάω στη τρίτη, την οποία θα πάρω πάλι να χαράξω. Και να κόψω. Να είναι ίσχυσι οι λορίδες μεταξύ τους. Ωραία. Και κάνω και το τρίτο. Πάρα πολύ καλό. Άρα έχω, το βλέπετε, αυτές κι αυτές. Σύνολο έξι. Και κάθε μία διαφορετικό μήκος μεταξύ τους. Εντάξει. Το βλέπετε. Ναι. Πολύ ωραία. Προχωράμε. Παίρνω την πρώτη λορίδα. Τη κόκκινη και τη κόκκινη. Και τις βάζω μαζί. Ναι. Προχωράμε την κίτρινη. Τη βάζω από τη μία μεριά. Και την άλλη από την άλλη. Το βλέπετε. Να χαιρετήσω και τα παιδάκια μου όλα. Να χαιρετήσω τη Χαρούλα. Να χαιρετήσω τη Μαρία. Να χαιρετήσω τον Ανδρέα. Να χαιρετήσω τον Πάνο, την Δήμητρα, τον Απόστολο. Να χαιρετήσω... Να πω και καλημέρα στον Πιχόρη που μας βλέπει. Να πω και καλημέρα στην Εμαρκέλα. Να πω καλημέρα και στον Γιάννη και στον Χρήστο. Μου μας βλέπουν και αυτοί. Στην Κατερίνα, στην Άλτεμις. Να πω σε όλα τα παιδάκια μας καλημέρα. Μας ήρθουνε πάρα πάρα πολύ. Ελπίζουμε να τελειώσει όλο αυτό. Και να είμαστε πάλι μαζί εδώ. Τι σκολίσα μεταξύ τους. Και ξεκινάμε. Βάζω κόλλα και κάνω αυτό. Ξανά κόλλα. Να το γυρίσω να το βλέπετε καλύτερα. Και κάνω αυτό. Και ξανά πάλι. Και βάζω πούτη κόκκι. Πάω την άλλη για τώρα. Βάζω τη μπλε. Βάζω τη κίτρινη. Γεια σου Άγγελε. Γεια σου Δημοσθανή. Και βάζω και τη κόκκινη. Αν έχετε ένα συλλαπτικό μπορείτε να το πιάσετε καλύτερα. Για να πείτε σας ξεφύγει και το τελευταίο που μπορούμε να κάνουμε εδώ. Είναι να πάρω μια κόκκινη κορδέλα. Εδώ την έχω από την πρόχειρη. Να βάλω όλα ανάμεσα. Το βλέπετε. Και να την περάσω εδώ. Πολύ καλά. Από αυτές τις καρδούλες μπορείτε να φτιάξετε πάρα πολλές. Και να τις κρεμάσετε στο φωτιστικό σας, στην κουρτίνα σας. Με διάφορα χρώματα. Και να κάνετε ένα πολύ ωραίο δεκόρ. Αυτή είναι η καρδούλα μας. Ορίστε. Πάρα πολύ ωραία και πολύ εύκολη. Είναι για όλα τα παιδάκια, όχι μόνο για τους μαγαλούς. Αλλά και για τους μικρούς. Είναι για μικρά χεράκια όλα αυτά. Προχωράμε στην επόμενη κατασκευασία μας. Εδώ θα χρειαστείτε... Σκάσε. Είναι αυτό. Είναι αυτό το κρυμπιδάκι. Εδώ θα θέλα να μην πάρετε χρωματικά χαρτιά. Αν γίνεται. Και να πάρετε λευκά. Απλά να το σχεδιάσετε όπως θα σας δείξω. Και να το ζωγραφήσετε. Ξεκινάμε. Κόβουμε ένα χαρτί. Εγώ το έβαλα κίτρινο. Για να κάνω το κέντρο του. Θα πάρετε ένα ποτήρι. Θα πάρετε ένα μικρό πιατάκι. Θα το χαράξετε γύρω γύρω. Και θα το κόψετε πάρα πάρα πολύ κακά. Θα το βάλετε στη μέση. Το βλέπετε όπως το έχω βάλει εδώ. Εδώ θα το κολλήσω κιόλας. Για να μπορέσω να φτιάξω το υπόλοιπο. Και με ένα μολυδάκι. Θα πάρετε και θα φτιάξετε. Να σας το κάνω καλύτερα με μόνο μακαδόνα μου. Και θα φτιάξετε τα γύρω γύρω. Τι θέλω να κάνω. Αυτό. Μπορείτε όλοι να το κάνετε. Προχωράμε. Πολύ καλά. Και είναι έτοιμο. Και ξεκινάμε να κόβουμε. Κόβουμε ακριβώς πάνω στην πάνη γραμμούλα. Όπως έχουμε ξαναδεί. Προσοχή με το ξαλίδι. Όσοι δεν μπορείτε, μπορείτε να σας βοηθήσει η πάνη γραμμούλα. Ή κάποιος άλλος μπορεί να είναι εκεί και να σας βοηθήσει. Βλέπετε πώς το κάνουμε. Εγώ το έκανα σε αυτό το χαρτί. Εσείς μπορείτε να το κάνετε κατευθείαν πάνω σε λευκό χαρτί. Και να το χρωματίσετε. Να κάνετε και λίγο ζωγραφική. Με τις ξυλοβουλιές σας. Εγώ πλέον το έκανα τώρα εσύ. Και να το δείτε και να κάνετε και πιο καλύτερα. Αυτό λοιπόν. Το βλέπετε, είναι πάρα πάρα πολύ εύκολο. Έχουμε μάθει να κάνουμε τέτοια πράγματα εδώ στο κουτάβ. Συνήθως όταν κάνουμε μαζί μάθημα αυτά κάνουμε. Θα θέλετε να το φτιάξετε και να είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο. Εγώ θα βάλω και το στόμα του. Γεμιτούλα. Και θα το βάλω κυματάκι. Τελειώσαμε με αυτό. Παίρνω έναν πράσινο χαρτί. Λοιπόν και ξεκινάω για να φτιάξω τα φύλλα. Και αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνετε. Και θέλω να φτιάξω αυτό. Και αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο, το βλέπετε. Φτιάχνουμε το κορμό και φτιάχνουμε και δύο φύλλα. Κορμέ. Φέταξε. Να πω καλημέρα και στη Βαντελονί. Τι θυμήθηκα τώρα να πω στη Μαρία, στον Νικηφόρο, στο Ιάννη. Να πω στον Προστατίνο, στο Νεκτάριο. Και σε όλα τα παιδάκια που μας βλέπετε. Στον άλλο καρτί εδώ το οποίο δισκέπτο. Θα κολλήσω επάνω το λίμνι μου. Θα βλέπετε πως το κάνουμε. Και θα κολλήσουμε και τα φυλλά με το κορμό που φτιάξαμε. Αυτό και αυτό. Και βγήκε αυτό. Μπορείτε να το χαρίσετε ό,τι θέλετε. Στην κορμούλα, στον παπά σας, στη φιλή σας. Είναι μια πολύ καλή πρόταση για δώρο για γενέργεια. Σε κάποια φίλοι ή για τη γιορτή της. Να της γράψετε μια ευχούλα από κάτω. Να κάνετε ό,τι εσείς θέλετε. Αυτό ήταν και σήμερα. Ευχαριστούμε πάλι πάλι που μας είδατε. Σας αγαπάμε πάρα πολύ. Μας λείπετε. Θέλουμε να έρθει η ώρα που θα είμαστε πάλι εδώ μαζί. Στο κουδάμι του Δήμαμου του Αερόστατο. Θα τα ξανακούμε πάλι μαζί την Παρασκευή. Και θέλω να πω ότι την επόμενη Παρασκευή που θα είμαστε πάλι μαζί. Θα ήθελα να έχετε προστά σας ένα μπουκάλι από νερό μικρό όμως. Όχι τα μεγάλα. Ένα μικρό. Θα κάνουμε μια κατασκευή η οποία χρειάζεται του μπουκάλι. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και καλημέρα.