Χαιρετισμός Μαρίας Ανδρούτσου Δημάρχου Αγίου Δημητρίου (DimosPallinis, 2014)
: Καλούμε την κυρία Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχο Αγίου Δημητρίου. Σας καλωσπέρισω κι εγώ με τη σειρά μου και να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο δήμαρχο της Παλίνης, που μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε στην ημερίδα. Μετά το προβληματισμό που έθεσε και κυρίως αυτά που αντιμετωπίζει τοπική αυτοδίκηση σήμερα, την εχθρική στάση της κεντρικής διοίκης του κράτους, αλλά και την κατηγιστική ομιλία του Σίμου του Δανηλίδη, υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΡΔΕ, που πέρασε μέσα από μπροστά μας όχι μόνο την αγωνία των τριών τελευταίων χρόνων που περνάμε η Δήμαρχη Νάντα, να κριθούμε άμεσα στα θέματα της νέας πτώχιας που απλώνεται, αλλά και την ιστορία και τη διαδρομή που έκανε η τοπική αυτοδίκηση για να εδραιώσει την παρουσία της στα αισθήματα της κοινωνικής πολιτικής. Νομίζω ότι περνώντας το δεύτερο μέρος και στις παρουσιάσεις θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε και να μπούμε σε κάθε μία από τις ενότητες, να κερδίσουμε πληροφόρηση όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ και αντίστοιχα να μεταφέρουμε τη δική μας εμπειρία. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ σήμερα και που θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω στο δεύτερο μέρος μία από τις πρωτοβουλίες που πήραμε σαν δήμο στην εφαρμογή των δημοτικών λαχανόκυπων. Ένα πρόγραμμα που αρχικά ενώ είχε τεθεί ως δέσμευση από την προεκλογική μας περίοδο, στο προεκλογικό μας αγώνα λιδωρήθηκε, υποτιμήθηκε από τους αντιπάλους, έγινε αντικείμενο χλεβασμού και αγνητικής δημοσιότητας. Το τέλος όταν οι πολίτες είδαν την πρόταση και την αγκάλιασαν ανέτρεψε τελείως τη στάση και της πόλης μας και πέρα από τη δημοσιότητα που έδωσε στο εγχείρημα έφερε μέχρι και το CNN στη γειτονιά μας, είδαμε πως μπορεί μια πρωτοβουλία που απευθύνεται στην κοινωνία να αγκαλιαστεί και να αποδώσει καρπούς, καρπούς ουσιαστικούς και μεταφορικούς. Να ευχαριστήσω, να συγχαρώ για τη διοργάνωση και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε όλες τις εισηγήσεις. Να είμαστε καλό και καλή επιτυχία στην ημέρα.