30 μωβ κάδοι για ανακύκλωση ρούχων-υποδημάτων τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία στον Δήμο Αρταίων (ARTA WebTV, 2022)
: Ήρθαμε εδώ σήμερα για να δείξουμε τους MOCAD, οι οποίοι είναι για την ανακύκλωση ρούχων παλιών και μεταχειρισμένων, δερμάτεινα είδη, παπούτσια και λευκά είδη. Στην Ευρώπη έχει εφερμοστεί από πολλά χρόνια, τώρα εμείς είμαστε από τους πρωτοποριακούς δήμους στην Ελλάδα που μπαίνουν MOCAD. Θέλω να βοηθήσουν όλοι οι πολίτες γιατί με την ανακύκλωση των ρούχων, με την ανακύκλωση των BLECAD και με τα ελπαντικά, βοηθάμε να μην μαζεύονται πολλά σκοπίδια στους φράσινους και έχουμε μεγάλα μεταφορικά κόστη για τη μεταφορά στο χειτά και τα χρήματα αυτά που θα παίρνουμε από την ανακύκλωση, ο δήμος θα τα δίνει στο κοινωνικό ποντοπουλείο. Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή επένδυση και πρέπει να προσέχουν οι πολίτες να μην ρίχνουν μέσα στους MOCAD οτιδήποτε, εκτός από ρούχα αυτά που αναφέραμε και στους BLECAD να μην ρίχνουν σκοπίδια. Ούτε φωτιές να ανάβουν τώρα το χειμώνα και έχουμε απόλυλες κάδων. Πιστεύω και ευελπιστώ ότι οι πολίτες θα ανταποκριθούν πλήρως το αίτημα αυτό. Εξεκινήσαμε τη τοποθέτηση των MOCAD στο δήμο Αρτέων. Στο δήμο Αρτέων θα μπουν 30 MOCAD σε όλη την πόλη, σε όλο το δήμο. Αυτό που ήθελα να ενημερώσω τον δημότη, ότι οι MOCAD λειτουργούν με το σύστημα, στο πάνω κομμάτι είναι το πορτάκι και το λαβί πρέπει να βεβαιωθούν ότι είναι κάτω, να ακουμπήσουν το σάκο πάνω στο πορτάκι και σπρώχνοντας το χερούλι επάνω, πέφτει η σακούλα μέσα. Καλό είναι οι σακούλες να είναι δεμένες και αυτό βοηθάει και τη συλλογή μας. Ούτε καθυστερούμε, ούτε κλείνουμε την διάβαση, ούτε το δρόμο για την κυκλοφορία, οπότε μας βοηθάται και μας με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε πιο γρήγορα τη συλλογή μας. Να επενθυμίζω ότι στο MOV GADO ανακυκλώνουμε τα εξής, είναι ρούχα, παπούτσια, τσάντες, ζώνες, λευκά είδη, τα οποία γράφονται και στο GADO επάνω.