Χρήστος Κακογιάννης και Γρηγόρης Μακρής στην κάμερα του UPwebTV (University Of Patras, 2018)
: Παρακολουθήσαμε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από καταξιωμένους εκεκριμένους ασφαίγοντες, αλλά το παρήγμα της επόμενης συνοπημένα άτομα παρουσιάζουν τις εργασίες τους και γενικά τις δουλειές τους και κατεβαίνουν σε όλο το ενδιαφέρον που κρύβουν μέσα στον τελεπιστήμιο της φυσικής. Έχω τη χαρά να έχω δίπλα με τον κύριο Κακογιάννη και τον κύριο Κακογιάννη. Χάρηκα. Και εγώ χάρηκα. Μαθητή της Τρίτης Λιεκείου και εμείς το κοινωμακρή Γρηγόρη. Διπλήκο εις το τελείο Παρουσιαστήμιο της Ισαλονίκης και στην Αθήνα Φυσικής Φυσικά. Ναι. Παιδιά, θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για την δική σας εισηγήση, την δική σας παρουσίαση στο Συνέδριο. Ναι. Λοιπόν, εμείς ο Γρηγόρης και εγώ παρουσιάζουμε, έχουμε δικαίωμα, έχουμε δικαίωμα, την Ολυμπιά Αναστρονομίας Καστροφυσική στην 10η Ολυμπιά Αναστρονομίας Καστροφυσική, που έγινε στην Βαϊλάντη πριν από κάποιους μήνες, το Νοέμβριο, η οποία ήταν για πάρα πολύ συγκινητική εμπειρία και να μας συγκινήσεις εσύ ως ελεύθερος κιόλας. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Καλησπέ. Ήταν ένας κοινός στόχος που είχαμε, δηλαδή εγώ προσωπικά είχα δει όταν ήμουν πιο μικρός και όλας τους μεγαλύτερους τότε που πήγαινα στην Ολυμπιάδα και λέω ωραία στόχος αυτός, λέω καθόλου ένα νοβάλλο στόχο να πω τελικά είχα ειναι η κυριαστή φέντη και συμμετείχα και στην Ολυμπιάδα και την 4η της Εντίας και την 10η της Σαϊνάς ξέχονται στις συμπειρίες, πολύ ενδιαφέροντες, μας αρέσουν όλα τα διακόντια του κόσμου, το κυριότερο είναι αυτό, κάνουν πάρα πολλές φιλίες, τα ξεσκετήκαμε στην φυσική στα αισθανόμια και τα νέα φορμογή να μάθουν περισσότερα πράγματα. Να πω πλέον στο σημείο αυτό ότι πραγματικά είναι τρανταυτό παράδειγμα όταν βλέπεις κάποιο συνέδριο, κάποια παγκόσμια δράση, διαγωνισμό, οτιδήποτε, είναι πάρα πολύ σημαντικό έτσι και το έννοξμα θα είναι άτομα και εσείς είναι τρανταυτό παράδειγμα, σας δόθηκε το έννοξμα, συνεχίσετε και προχωράτε και να συνεχίσετε να προχωράτε και να κάνετε πράξεις ό,τι πραγματικά σας αρέσουν Και ζητούμε δηλαδή στα παιδιά, σ'αυτούς τους μικρότους που είναι στο κοινωνικό, έτσι να μεθύνουμε ένα μήνυμα, να μην στεναχωριούνται, δηλαδή κάπου μπορεί να έρχονται να στεναχωριούνται, να λένε δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θέλουμε, να βρουν αυτά που τους αρέσουν και οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί μπάνκουν, είναι για τα παιδιά να συνεπέχουν και τους δίνουν φοβερές εμπειρίες, αξιάχαστε που του θεωρώ φωνή ό,τι τους έπιστε. Και ακόμα και να μην περάσουμε από αυτές τις φάντασεις που έχει συμβεί σε όλους μας σε αυσανισμίου, πάλι από το διάβρασμα που στο οποίο αξιοποιείς δεστό γεγονισμό, κερδίζεις πολλά πράγματα, μαθαίνεις εις βάθος σε διάφορες πισθήμες, το οποίο από μόνο του, χωρίς να δει να υπάρχει κάποια διάκριση, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υπέροχα μηνύματα και ενώ ψήνει των φανελληνίων που έρχονται, σιγά σιγά, όλα όλα που μεταφέρετε είναι πάρα πολύ σημαντικό και τα νέα άτομα να μην σαχωριούν για τίποτα και να μάθουν να ακολουθούν το όνειρο τους, όποιοι και να είναι και να τολμήσουν να μην χωρούνται. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας στο διαδικτυακό παραπιστημιακό κανάλι από το βιβλίο του Παρτιστημίου Πατρό, να ευχηθώ καλή συνέχεια σε ό,τι και να κάνετε, εκτός από την παρουσία σας σήμερα και πάντα επιτυχής. Κρύμα είναι το, για στο που είναι εδώ γεννήθηκε στην Ελλάδα, εδώ αναπτύχθηκε, όλα σχεδόν είναι στα ελληνικά, κρύμα είναι να μην υπάρχει το σχολικό πρόγραμμα, ας το ακουστήσουμε, για να μπορεί να υπάρχει επαναφορά του. Άλλο, αυτός είναι και ο ρόλος του διαδικτυακού παρτιστημιακού κανάλιου, να ακούγονται όλα αυτά που πρέπει να ακουστούν. Στο βαγωρεπορτάσιο είναι η Αλία Τατσπάρα και η Αλία Νίση Βαρθάκης.