Χάρισε ένα χαμόγελο σε ένα παιδί το αξίζει!! Γίνε ο Άγιος Βασίλης του (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2016)
: Αγαπητοί μου συμπολίτες, αξιότημα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου Αυρινίου και του Συλλόγου Ελλήνων Προσκόπων, καλωσορίσατε σε τούτη τη σεμνή τελετή μας. Τα λόγια που ακούστηκαν στην αρχή, ανήκουν στο Μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη. Δεν υπάρχει αρχή, δεν υπάρχει τέλος, υπάρχει η τορινή τούτης στιγμής, διωμάτι πίκρα, διωμάτι γλύκα και τυχαίρο με όλοι. Και εμείς ήμαστε σήμερα όλοι εδώ να χαρούμε τούτη τη στιγμή. Γιατί να απολαύσουμε, να την αισθανθούμε, να νιώσουμε και την πίκρα και να απολαύσουμε και τη δίκα της. Γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς, σε τούτη τη δύσκολη στιγμή, στην εκδήλωσή μας συνηπάρχουν και τα δύο. Μια στιγμή που γεννήθηκε από την επιθυμία των προσκόπων της πόλης μας, να χαρίσουν χαμόγελα σε παιδιά, να κάνουν άκακα πλασματάκια, να νιώσουν ότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Να δώσουμε την ελπίδα ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο χαμόγελο. Και ναι, μας αφήνει μία πίκρα. Και ότι όλο και περισσότερα παιδιά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, στερούνται το χριστουγεννιάτικο χαμόγελο. Αλλά με την δράση μας αυτή, εμείς, εσείς, όλοι μαζί θα ζήσουμε τη γλύκα που μας αφήνει η εικόνα ενός παιδικού χαμόγελου. Η ιδέα ξεκίνησε πέρυσι και είχε σαν σκοπό να στείλουμε το δικό μας Άγιο Βασίλ σε παιδάκια που συστηματικά τα ξεχνά. Και ξέρουμε, και ξέρετε κι εσείς, όλοι καλά ότι αυτά τα παιδιά δεν φέρνουν το παραμικρό μερίδιο ευθύνης για αυτήν την κατάσταση που βιώνουν. Ζητήσαμε από τα θημοτικά σχολεία της πόλης μας να μας φέρουν γραμμάτα από παιδάκια που θα τα ξεχνούσε και φέτος ο Άγιος Βασίλης. Τα συγκεντρώσαμε και τα κρεμάσαμε εδώ στο δέντρο μας. Σε λίγο όλοι ενδιαφερόμενοι φορείς, καταστηματάρχες, ιδιώτες θα έρθετε εδώ να πάρετε ένα γραμματάκι και στη συνέχεια να υλοποιήσετε την επιθυμία τους. Θα συγκεντρώσουμε όλα τα δώρα, καντιθούμε Άγιος Βασίλης, θα πάρουμε την κουδούνα μας, θα φορέσουμε το πιο μεγάλο χάρτος στο γενιάτικο χαμόγελό μας και θα μοιράσουμε τα δώρα από σπίτι σε σπίτι. Θα το αδειάσουμε ο Θετσουβαλιτός Άγιος Βασίλης από τα δώρα αλλά συνάμα θα τα γεμίσουμε χαμόγελα. Θα το φέρουμε πίσω και θα το αδειάσουμε στις ψυχές όλων μας γιατί το έχουμε ανάγκη τις Άγιες στους ημέρες. Αγαπημένα μου Άη Βασίλη, με λένε Λαπρινί και πηγαίνω στην τρίτη δημοτικού. Είμαι καλή μαθήτρια. Φέτος πήρα άλλη δασκάλα. Είναι μια υπέροχη δασκάλα που την αγαπώ πολύ και την ακούω με μεγάλη προσοχή. Φέτος θα ήθελα να φέρεις υγεία και ευτυχία σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Στην δασκάλα μου, στον διευθυντή του σχολείου μου και στους γονείς μου. Για μένα θα ήθελα να μου φέρεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Τη Μονόπολη. Σε ευχαριστώ που βρήκες λίγο ελεύθερο χρόνο και διάβασες το γράμμα μου. Με αγάπη Λαπρινί. Υπέροχο το γράμμα. Εγώ συγκινούμαι. Ήταν και το δικό μου αγαπημένο παιχνίδι η Μονόπολη. Της αξίζει της Λαπρινίς μου όλα αυτά που διάβασα πριν. Λοιπόν, σίγουρα το γράμμα της Λαπρινίς το έχει ακούσει η Βασίλης φέτος. Τα γυναστικά, η μουσική, η γλώσσα, τα εικαστικά. Αντιγραφή εργασιών σκέφτομαι και γράφω. Για αυτά τα Χριστούγεννα σκέφτομαι ότι θα ήθελα να μου φέρεις μια κανονική μπάλα ποδοσφαίρου. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά με αγάπη Παναγιώτης. Χρόνια πολλά σε όλους. Καλές γιορτές να έχουμε. Αγαπητέ Βασίλη, θα ήθελα να μου φέρεις ένα δώρο προκόσπιντο της Μπάρτης, η Κωνσταντίνα. Και ο Παναγιώτης, αγαπημένη Άη Βασίλη, θέλω φέτος το Χριστούγεννα να μου φέρεις ένα αυτοκίνητο. Σας ευχαριστώ πολύ.