ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Προσφορά Ι» - γλύπτης Θόδωρος (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2016)
: Εγώ θέλω να πω δύο λόγια γιατί είμαι εδώ, για να στηρίξω αυτή την προσπάθεια. Παρά τις δύο εσκολίες που αντιμετωπίζω αυτόν τον καιρό, γιατί πιστεύω είναι τόσο σημαντικό αυτό που γίνεται, αλλά δεν πρέπει να εκλογηστεί μέσα στο ενόμα της τέχνης. Της τέχνης οσιλικότητας. Πρέπει να δώσω το μήνυμα μιας την ιδιοποίησης της κοινωνίας μας σε παραγωγικούς και εντυπωρικούς, σε παραγωγικές και εντυπωρικές δραστηριότητες, που απλούν γιατί η τέχνη για μένα, δεν πρέπει να εκλογίζεται στο αισθητικό φαινόμενο. Πρέπει να εκκινητοποιεί τη δημιουργικότητα ενός λαού, είναι ενός τόπου. Και τώρα ως πυλώνας, μετά το θέατρο, αυτός ο πυλώνας της δυνακοδίκησης της Ευγενίας, είναι ένας πυλώνας που πρέπει να χρησιμοποιεί σε αυτή την κατέθεση. Να μην εκλογιστεί επαναλαμβάνω στο αισθητικό φαινόμενο, που στην εποχή μας διαγινείται μέσα, από τα μέσα, σαν κάτι εξαιρετικό, σαν κάτι άλλοφι. Και πρέπει να αποτελέσει άλλοφι της κοινωνίας, αυτή η εκκληροδρατήθητα, να αποτελέσει πυρήνα κινητοποίησης. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.