Θησαυροί της Βιβλιοθήκης Κοζάνης: Corpus Aristotelicum (ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ, 2020)
: Κόρπους Αριστοτέληκου Δύο από τους πέντε συνολικά τόμους μετά πάντα του μεγάλου αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Αριστοτέλη, το κόρπους Αριστοτέληκου που εκδόθηκαν από το 1495 μέχρι το 1498 στη Δενετία από το περίφημο Άλδο Μανούτιο συμπεριλαμβάνονται στους συσσαυρούς της Κοβενταρίου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Ένα έργο που αποτελεί το σπουδαιότερο φιλολογικό εγχείρημα κατά την περίοδο της αρχαιτυπίας. Ο πρώτος τόμος, έκδοσης του 1495, περιλαμβάνει το όργανο, τα λογικά συγγράμματα του μεγάλου στουχαστή. Αναλυτικά πρώτερα και ύστερα, τοπικά, σοφιστική έλεγχη. Ο δεύτερος τόμος, εκτός από τις πικίλες διατριβές γύρω από τον κόσμο των ζώων, περιλαμβάνει και δοκίμια, όπως το περιξενοφόντος και ζύνονος και γοργίου.