Σε εξέλιξη η κατασκευή αποχέτευσης ακαθάρτων και στην περιοχή της Λιμίνης συνολικού μήκους 8χλμ. (ARTA WebTV, 2022)
: Είναι ένα έργο αποχέτευσης που αφορά τους οικισμούς Αγία 30 Κεραματών, το οποίο εκεί ξεκινήσαμε από εκεί και έχει ολοκληρωθεί σε πάρα πολύ μεγάλο μέρος και πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα μπει σε λειτουργία. Είναι το κομμάτι της αποχέτευσης στη Λιμίνη και το κομμάτι της αποχέτευσης στο Γλυκόριζο, σε μια ενιαία έργολαβία, 5,5 εκατομμύρια ευρώ, που όλα αυτά τα λήματα θα συνδεθούν με το βιολογικικό καθροσβούσιο στην Άρτα. Αυτά τα λήματα θα συνδεθούν με τον Βιολογικό Καθροσβούσιο στην Άρτα. Είναι μια εργολαβία που θα ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμά της μέχρι 31-12-23, ενταγμένη στο ΠΠΗΡΟ, στο ΕΣΠΑ, δηλαδή στις περιφέρειες Ιππήρου. Εδώ στην Ελειμίνη έχει ξεκινήσει ο εργολάβος, πάνε καλά οι εργασίες. Είναι ένα δίκτυο 8 χιλιόμετρων που περνάει απ' όλα τα σπίτια του χωριού με έναν τηλεοστάσιο. Υπάρχει μία εκκρεμότητα που μας στέθηκε εδώ από τον πρόεδρο της κοινότητας για να συνδεθούν κάποια σπίτια στην είσοδο του χωριού όπως ερχόμαστε από την εθνική οδό γιατί αυτά δεν ήταν εντός οικισμού, είναι εκτός οικισμού, αλλά είναι όμως σπίτια τα οποία έδωσε εντολή της υπηρεσίας μας να το δούνε για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε αυτό το αίτημα να συνδέσουμε και αυτά τα σπίτια εκεί στον οικισμό οπότε βένει καλά εργολαβία και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά Είναι ένα πάγιο έτοιμα της εδώ τοπικής κοινωνίας που με χαρά βλέπουμε ότι λοποιείται. Τόσα χρόνια υπάρχει οβελογικός στον Γλυκόριζο χωρίς να υπάρχει αποχαιρετικό στον Γλυκόριζο και ερχόμαστε με αυτή την εργολαβία να φτιάξουμε και το αποχαιρετικό δίκτυο στον Γλυκόριζο έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε, ας πούμε, μια δική από τόσα χρόνια οι άνθρωποι φιλοξενούσαν τα λήματα όλες τις πόλεις και δεν είχαν δικό τους αποχαιρετικό. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, είχαμε μία μελέτη την οποία την επικυρωπήσαμε και την υποβάλαμε σε αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως και το τρίτσις και αλλού. Επειδή είναι λίγα τα σπίτια και είναι μεγάλο το οδικό δίκτυο, καταλαβαίνετε ότι δεν έβγαινε αυτή η συνάρτηση του κόστος με την ωφέλεια του έργου. Όμως στο Πεπιπίρου, και γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω και τον Αλέκο του Καχριμάνη, ο οποίος ενέταξε το έργο αυτό στο Πεπιπίρο, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για μας, γιατί δώσαμε λύση σε αυτό το πάγιο αίτημα. Και αυτό που εμείς οριμάζουμε για επόμενες μελέτες, για επόμενα αποχαιρετικά στη νέα προγραμματική περίοδο, είναι το έργο στον Άγιο Σπυρίδωνα, που αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο υλοποίησης των μελετών, για να μπορέσουμε στον Άγιο Σπυρίδωνα να κάνουμε και την αποχέτευση και την είδερφση του χωριού. Όταν το περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια, θα λυθούνε σοβαρά προβλήματα από πολλά σπίτια που είχαν πρόβλημα με την αποχέντευση. Με ένα πολύ καλό έργο. Έχουν μείνει εκτός μελέτης κάποια σπίτια στην εθνική οδό, γύρω στα 100 μέτρα, τα οποία είπε και ο κύριος δήμαρχος, θα κοιτάξει να ενταχθεί στη μελέτη, στο πρόγραμμα, για να φτάσει μέχρι και η αποχέντευση. Είπαμε τα έργα μένουνε, η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά τα έργα μένουνε και αυτό έχει σημασία.