Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας 13/2023 (Δήμος Ηγουμενίτσας, 2023)
: Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Προεδημοτικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Φορέων Παραβολικών Εντάξεων, Εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης, Εργαζόμενοι του Δήμου που είσαστε το σήμερα, Κυρίες και κύριοι, να σας καλωσορίσω στην 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εκκλημανίστριας, που πραγματοποιείται σήμερα η μέρα Τετάρτη, ώρα 19.30-31.05.2023, με 17 αναγραμματικές συμβουλίες. Στην ημέρια Τετάρτη, ώρα 19.30-31.05.2023, με 17 αναγραφωμένα θέματα στην ημερή σε διάταξη. Επί της αρχής και πριν μπούμε στα θέματα και στην επιμέρους διαδικασία, το σώμα βρίσκεται σε απαρτία, καθώς μέχρι στιγμής απ' όντως είναι ο κύριος Δημάκος, ο κύριος Τσουμάνης, ο κύριος Τσουμάνης είναι παρόν, έρχονται έτσι μετά. Επανελαμβάνω, ο κύριος Δημάκος, ο κύριος Λόλις, ο κύριος Βαλάκος, ο κύριος Λιώνης, η κυρία Κατσάρη, ο κύριος Δημητρίου Θωμάς, ενημερώθηκα θα έρθει σε λίγο, και ο κύριος Δήμας Θεοδόρος, ο οποίος βρίσκεται εκτός, όπως μας ενημέρωσε από την προηγούμενη συναιδεία στο Δημοτικό Σύμβουλιο. Κύριο Τζόρτης είναι έξω, να πει μέσα. Λοιπόν, δεν θέλω να σας κουράσω, επί της διαδικασίας δίνω το λόγο στον κύριο Δήμαρχο. Πρώτη θεματική ενότητα, ανακοινώσεις, ενημέρωση, επιμέρους ενημέρους για διάφορα θέματα, κύριε Δήμαρχε, παρακαλώ. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, γεια σας και από εμένα. Καλησπέρα και από εμένα, αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί υπαρευουσκόμενοι. Καταρχήν να εκπράσουμε τα θεματικά συμπτήρια για την απολύτωση του Ανδρου Πάγκαλου. Πιστεύω είναι ένας πολιτικός ιδιαίτερος, που πιστεύω έτσι το πέρασμά του, δεν έφυγε από την πολιτική και από τον ζωή, να αφήσει το δικό του στίγμα και τα δικά του σημάδια. Θα θεμάσαι, λοιπόν, θεμάσαι την πτήρια στους συγκιούς τους. Να ξεκινήσω και να πω ότι αύριο ξεκινάνε οι πανελλήνιες, να ευχηθούμε καλή τύχη στα παιδιά μας. Είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα διαπρέψουν όπως και στις άλλες χρονιές. Είναι μια κρίσιμη, πιστεύω, στιγμή για τους νέους, που κληρούν έναν κύκλο ζωής και θα μπορούν σε ένα άλλο κύκλο ζωής. Θα, λοιπόν, έχουν καλή επιτυχία και να είναι πάντα δυνατοί και ιεροί. Ένα άλλο που θέλω να πω, κύριε Πρόεδρε, είναι να δώσουμε συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο της Πλαταριάς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διεθύ μαθητικό διαγωνισμό με θέμα τομποτιακό ελληνισμό, μνήμες όνειρα και παρελθόν, παρόν και μέλλον. Συμπετήχαν περίπου 184 σχολεία από Ελλάδα, Κύπουλο και την Ομογένεια. Η Πλαταριά με το πρότζεκο Πόντος συναντά την ύφερα κατέξει την πρώτη θέση. Μπράβο στα παιδιά, πάντα επιτυχίες και πιστεύω τα σχολεία μας όλα είναι σε καλό επίπεδο. Αυτό δείχνει ότι πάντα σε όλες τις μαθητικούς διαγωνισμούς το διάπρεπουν. Να ενημερώσω επίσης στο σώμα ότι αύριο θα έχουμε μια ημερίδα για τον αθλητισμό στο Πάνθιον. Θα είναι ομιλητές εξαιρετικοί καθηγητές. Το Σάββατο θα είναι ο Γιτάνιος δρόμος, σάββατο πρωί, που θα ξεκινάει από το βρίγο του Ραϊού και καθαλήγει στο θέατρο Γιτάνι. Είναι μια συνεδιοργάνωση με τον Δήμο Φιλιατών και τον Δήμο Υγομενίτσας και την Αρχαιολογία. Και επίσης την Κυριακή είναι το πανελλείο πρωτάθμιμα του Τριάλθρου, το οποίο θα γίνει εδώ στην Υγομενίτσα. Θα ήθελα να περθώ και λίγο στο Σούπερ Λάρ Ράλι του 2020, που διοργανώθηκε εδώ στην Πόλη της Υγομενίτσας και στο Δρέμπνο της Υγομενίτσας. Πιστεύω ότι αυτή πιστεύω είναι και η γενική αποτύπωση, ότι ήταν ένα ιβέρτιο το πολύ σημαντικό. Ήταν πανευρωπερικού επιπέδου, κατακλείσαν την Πόλη μας πάνω από 6.000 μηχανές απότιμού υπάνεσαν οι διοργανωτές και φυσικά θα είναι πάνω από 8.000 κόσμο, ο οποίος κατακλείσαν όλο τον Δήμο, όχι μόνο τον Δήμο και τον Νομό και την Ήπειρο. Πιστεύω ότι είτε διοργανώθηκε με επιτυχία και πραγματικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους, και ειδικά τις υπηρεσίες του Δήμου, την καθαριότητα, τις πολιτικές προστασίες, τη δημιουργική υπηρεσία, όλους όσους βοήθησαν για Βαναπλάτη για την άρπη αδειογάλωση, ώστε αυτοί που θα επισκεφτούν την Πόλη μας και τα μέρη μας να φύγουν με τις καλές εντυπώσεις και φυσικά δεν θα παραλείψω να συγχαρώ και να δώσω κατεύθυνση και στο λιμενικό και στην αστυνομία και στην πλειοσβεστική, αλλά ιδιαίτερα στον Ερυθό Σταυρό, ο οποίος είναι πάντα παρός σε όλες τις διοργανώσεις. Και φυσικά ήταν μια διοργάνωση, η οποία έγινε μεταξύ του Δήμου Ευγομενίτσας, της ελληνικής διάσκησης χαληστών της Ελλάδος, της Περιφέρειας και του ΟΛΙΚ. Εγώ θα σταθώ και βλέπω τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή κοιτάζοντας το βάσος και όχι το δέντρο, γιατί πιστεύω ότι το να φύγουν σε μια πόλη το 10.000, να φύγουν 8.000 επισκέπτες σε ένα τετραήμερο ή πενταήμερο, πιστεύω είναι ένα σημαντικό γεγονός, διότι αυτοί θα είναι πρεσβευτές πλέον της τουριστικής μας διαφήμισης, αυτοί θα στα μέρη μας, από ό,τι είδα και πληροφορήθηκα, δεν μείνανε μόνο στο δρέμπανο, γιατί κακώς λέγεται ότι μείνανε στο δρέμπανο, μερικοί μείνανε στο δρέμπανο, αλλά πολλοί μείνανε εκεί έξω, αλλά και αυτοί που μείνανε στο δρέμπανο επισκέπτηκαν όλα τα σημεία του δήμου μας, ακόμα και τα πιο μικρά χωριά, υπήρχαν χωριά που πήγαν και πηγαίναν και τρώγανε και πίνανε και κάνανε, αλλά όλοι και την Ήπειρο, ακόμα και στην Κέρκυρα πήγαν. Επίσης, σε ένα σχολιασμό γράφτηκε ότι κακώς ο δήμος δεν ζήτησε ανταποδοτικά σε έναν δελτιού τύπο, από ό,τι διάβασα. Αυτό δεν μπήκε από θένα. Όταν εδώ φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψουμε το Συμβούλιο Συνεργασίας, ουδέποτε πτέθηκε τέτοιο θέμα να ζητήσουμε ανταποδοτικά και πιστεύω ήταν, κύριε Γόγολη, ένα μεγομόχωνιο απόψη που πήραμε, έτσι. Αυτό δεν μπήκε από θένα. Όταν εδώ φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψουμε το Συμβούλιο Συνεργασία, ουδέποτε πτέθηκε τέτοιο θέμα να ζητήσουμε ανταποδοτικά και πιστεύω ήταν, κύριε Γόγολη, ένα μεγομόχωνιο απόψη που πήραμε, έτσι. Αυτό δεν μπήκε από θένα. Όταν εδώ φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψουμε το Συμβούλιο Συνεργασία, ουδέποτε πτέθηκε τέτοιο θέμα να ζητήσουμε ανταποδοτικά και πιστεύω ήταν, κύριε Γόγολη, ένα μεγομόχωνιο απόψη που πήραμε, έτσι. Αλλά, λοιπόν, μην κοιτάμε τα μικρά, να κοιτάμε τα μεγάλα. Ότι εδώ ήρθα σε αυτή την πόλη, σε αυτή την πόλη, από τον Δήμο, ένας μεγάλος αρθυμόνους επισκεπτών από όλη την Ευρώπη, η οποία φυσικά και για μένα θα ήταν πέρα από το οικονομικό φύλος που όλοι είχαν οικονομικό φύλος. Δεν υπήρχε, να το πω, επαγγελματίας στο κομμάτι αυτό, το να μην καρπόθηκε. Αλλά το για μένα, σας το όλοι ξαναλείω πάλι, δεν είναι το ζήτημα το αν αφήσανε κάποια χρήματα στην περιοχή, είναι η διαφήμιση που γίνεται, που θα γίνει μέσα από αυτό των ανθρώπων. Και εμείς είμαστε εκεί και πάντα πάνω μπροστά και όσο μπορέσαμε, προσπαθήσαμε, αυτή η οργάνωση να γίνει, όσο γίνεται καλύτερα. Δεν ξέρω, πιθανόν, οι ιδιοργανωτές να βγάλανε και κάποια χρήματα, έτσι. Δεν είναι το θέμα αν βγάλανε κάποια χρήματα, αλλά και οι δικοί μας βγάλανε χρήματα, επαγγελματίες και όσοι συμμετείχαν εκεί βγάλανε χρήματα, έτσι. Άρα, λοιπόν, δεν πρέπει να μένουμε να το βλέπουμε από αυτή τη βλεβάνα, να το βλέπουμε γενικά, για να το βλέπουμε, όπως πρωί είπα, να βλέπουμε το δάσος και όχι να βλέπουμε το δέντρο. Αυτά, αγαπητοί πρόεδρε, δεν έχω κάτι άλλο να πω, όσον αφορά στο θέμα της ενημέρωσης. Είμαστε σε επίπεδο ενημέρωσης. Ανακοινώσω τον κ. Μίτσι, ζήτησε το λόγο. Ελάτε, κ. Μίτσι. Ευχαριστώ, πρόεδρε. Ήθελα να ανακοινώσω την ένταξη ενός προγράμματος της ΔΙΑ, η Γουμενίτσα, στο Ταμείο Ανάκαμψης, της 18 ΠΕΜ του 2023, στον άξονα της πράσινης μετάβασης και αυφόρος χρήσης των πόρων στην κλιματική αλλαγή. Είναι 1.510.000 ευρώ, αφορά τηλεχειρισμό και ψηφιακές παροχές, έξυπνα ρολόγια και παροχές ιδιαίτερα προσδοτημότητες μέσω της ψηφιακής μετάβασης. Είναι ένα στίγμα το οποίο εδώ και 9 χρόνια προσπαθούμε να υλοποιήσουμε. Σε σύνολο έχουν περάσει τα 8 εκατομμύρια ευρώ. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τη λειτουργία εν συνόλο αυτών των παροχών προς τους δημότες και την ανάμιξή τους μέσω της δήλωσης των κοιβικών τους με φωτογραφίες. Όλα αυτά θα γίνονται αναλυτικά, ηλεκτρονικά. Θα έχουν την ευαίσθητα οι πολίτες από μόνοι τους να υποβάλουν δηλώσεις προσωπικές. Θα δούμε με ποιον τρόπο. Εξετάζεται ενδεχομένως ο ίδιος ο κωδικός ο οποίος βάζουμε στο τάξης. Αν θυμάμαι καλά δεν ξέρω πώς λέγεται τώρα αυτό ακριβώς. Σε κάθε περίπτωση είναι μια διαδικασία στην οποία ενεπλάκισαν γύρω στους 84 φορείς αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δήμη και ΔΕΙΑ. Ένα πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχει κάποιος άλλος αν ο κύνος ενημέρωσε στο σώμα. Να κάνω εγώ μία ανακοίνωση. Θα πρέπει να ξαναγίνει προφανώς ένα πρακτικό διακομματικές δισβολής ανώπισης και των νέων εκκλουγών. Θα ακολουθεί η νόμη διαδικασία. Έχουμε κάτι άλλο. Όχι. Πάμε σε ερωτήσεις. Καλησπέρα και από μένα. Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα συλληπιτήρια για την απώλεια του πατέρα του συνάδελφου του Χρήστου Κάτσου. Συλληπιτήρια αγαπητέ Χρήστο. Επίσης τα συλληπιτήρια λόγω της ημέρας τον πολιτικό τον Φόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος έτυχε να τον γνωρίζω και προσωπικά. Μια έντονη προσωπικότητα, μία προσωπικότητα που έχει αφήσει το στίγμα του και με μία φράση που είπε πριν κάτι χρόνια ότι μαζί τα φάγαμε, έχει περάσει πλέον στην ιστορία και νομίζω ότι αυτό θα μείνει καταγεραμένο στις μνήμες όλων μας. Να κοιθώ κι εγώ καλή επιτυχία με τη σειρά μου στους διαγωνιζόμενους από αύριο για τις πανελλήνιες εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά μας. Αύριο είναι μία μάχη, δεν είναι ολόκληρη ζωή. Να μπορέσουν να βρουν το δρόμο τους, αλλά και όσοι δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν, η ζωή συνεχίζεται και να μπορέσουν να βρουν το δρόμο τους. Να συγχαρώ επίσης και να ευχηθώ καλή δύναμη στους εργαζόμενους των δομών του βοήθεια στο σπίτι, που πλέον είναι μόνιμο προσωπικό του δήμου, μετά από μια ταλαιπωρία πολλών ετών, βοήθεια στο σπίτι της Ιουμενίτσας, των φιλιατών, των παραμυθιάς, έλαβε τέλος. Να είναι γεροί και όρεξη να έχουν για δουλειά. Νομίζω ότι δεν είχαμε κάποια αλλαγή από τον Πίνακα αντιμαρκική, ήταν όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι. Ωραία, με το όσον αφορά για τον Χάρλι, νομίζω ότι ήταν μια μεγάλη οργάνωση για το τόπο μας, όπως είχε γίνει και το 2001, μεγαλύτερη σε αυτό το τετραήμερο που πέρασε. Πιστεύω ότι από ότι έχω ενημερωθεί από τους τοπικούς αντιπροσώπους τους ότι διεκδικούν και το 2027 την μεγάλη συνάντηση, για να έρθει πάλι και αυτής το τόπο μας. Ενδεχομένως να γίνουν παραλήψεις το 2001, ενδεχομένως να γίνουν παραλήψεις και τώρα. Νομίζω ότι όλοι μαθαίνουμε, όλοι γινόμαστε σοφότεροι και νομίζω ότι θα πάμε με τις λιγότερες απώλειες ή προβληματάκια στην επόμενη συνάντηση που έγινε. Σίγουρα μείνουν πολλά χρήματα στο τόπο μας, αυτό είναι ένα θετικό πρόσχημα. Σίγουρα ότι κάποιοι από αυτούς θα γίνουν κοινωνή για το τόπο μας. Η διαφήμιση, αυτό που επιζητούμε όλοι. Ενδεχομένως να μπορούσαν να γίνουν και πέντε πραγματάκια παραπάνω να γίνει πολύ περισσότερο η διαφήμιση όπως έπρεπε. Το κρατάμε, πάμε παρακάτω. Στο μνημόνιο συνεργασίας, όπως είπατε δημαρχία, όντως εδώ το περάσαμε. Δεν βάλαμε κάποιες συντηκλίδες. Κάναμε λάθος? Κάναμε λάθος, ok. Με το νηστέρο δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι. Αυτά και δεν έχω κάποια ερώτηση. Κάποιος άλλος συνάδελφος, κύριε Κάτσι, εσείς. Όχι να μην επαναλαμβάνουμε. Καντήθηκα από τον κύριο Βαβούλο. Εντάξει, ωραία. Αλλά είναι να κερδίσουμε και χρόνο. Ελάτε, κύριε Κάτσι. Ναι, ερώτησε, ναι, ερώτησε. Η τουριστική περίοδος, καλησπέρα βασικά, η τουριστική περίοδος ουσιαστικά ξεκίνησε. Άλλο ένα καιρό στα μπερδέυ λίγο. Θα ήθελα να εφηστήσω την προσοχή της δημοτικής αρχής, της τεχνικής πυρησίας και καθαριότητα. Στην Πέντρικα, εντάξει, γίνεται ένα έργο μεγάλο, οπότε υπάρχει μια εγρήγορση στις υπηρεσίες του Δήμου για αποκαταστάσεις ίσως οδοστρομάτων και λοιπόν προβλημάτων που παρουσιάζονται. Το έργο σε εξέλιξε, οπότε λογικό είναι και προβλήματα υπάρχουν και ίσως και πιο γρήγορα να λύνονται. Στα Σύμποτα υπάρχει πρόβλημα ουσιαστικά με την οδοδοποία. Δεν μπορεί να λυθεί, φυσικά, μέσα στο θέρος. Λίγες μέρες μην ανέωσε το χωριό να αρχίσει στα φορτών από κόσμο. Τουλάχιστον ας γίνει μια προσπάθεια για ένα καλό μεριμέτσιμα στους δρόμους και δεν μπορεί να πέφτω βάρος σε έναν πρόεδρο που, πώς θα το κάνεις, ένα τόσο μεγάλο χωριό με τόσες ανάγκες. Θα προτείνα λοιπόν να σε επισκεφτεί η τεχνική υπηρεσία με τον υποκταθαριότητος την κοινότητα σιβώτων. Ας φωτογραφείς σημεία που χρειζούν επισκευής και μικροεπισκευών και όσον αφορά το οδοστρομα και την καθαριότητα. ώστε να παρουσιάσουμε μια καλύτερη εικόνα το καλοκαίρι στους επισκέπτες και στους επιχειρηματίες που δραστηρούμε στο χωριό. Αυτά δεν είναι κάτι άλλο. Ευχαριστώ κύριε Κάτσον. Κάποιος άλλος συνάδελφος. Ελάτε κύριε Ταΐνα. Καλησπέρα. Έχουμε μπει τυπικά στην αντιπηρική περίοδο, αν και ο καιρός δεν μας το θυμίζει. Αλλά επειδή κάποια στιγμή θα σταματήσουν και οι βροχές και θα αρχίσουν και οι ζέστες και η ξηρασία, ήθελα να επισημάνω ένα πρόβλημα που μου επισήμενα με τη σειρά τους αρκετοί συμπολίτες στην ανατολική πλευρά εδώ του Αστικού Αλσιλείου, όχι στον κεντρικό δρόμο, ο οποίος όντως είναι καθαρός. Έχανα κι εγώ μια βόρτα και το διαπίστοσα, αλλά στο δρόμο που είναι από την πλευρά της ανατολής του βουνού, που δεν επιτρέπεται κανονικά να περάσει αμάξι, είναι μόνο για υπηρεσιακούς λόγους η χρήση του, εκεί υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά να γίνει και είναι ένα δρόμος ο οποίος και γυννιάζει με περιουσίες και χρησιμοποιείται από αρκετούς για περπάτημα και για άλλες δραστηριότητες. Μου φέραν και διάφορες φωτογραφίες που όντως δείχνει μια κατάσταση που χρήζει παρέμβαση. Είναι όπως εκεί που ο δρόμος που όπως πάμε να φτάσουμε στο γήπεδρο του μπάσκετ, που πάει αριστερά προς την πίσω πλευρά, όχι ο κεντρικός του βασιλείου, ο οποίος είναι όπως είπα σε μια καλή κατάσταση, έχει γίνει καθαρισμός, έχει προσεχθεί, είναι ο άλλος δρόμος που απαγορεύεται, έχει απαγορευτικό για την είσοδο αυτοκινήτων. Και βέβαια και το περιαστικό άρσος να πούμε ότι χρειάζεται μια προσοχή ενόψει της θερινής περιόδου. Αυτό είτε είναι αρμοδιότητα του Δήμου είτε είναι κάποιας άλλης υπηρεσίας, καλό θα είναι επειδή συμμετέχει και ο Δήμος το συντονιστικό όργανο, αν δεν είναι δική του αρμοδιότητα να το πει ώστε να επιλευθούν οι αρμόδοι. Και μια διευκρίνηση επειδή έγινε αναφορά στη διοργάνωση της Λέσκης Χάρλεη, όσον αφορά τα ανταποδοτικά, προσωπικά εξεδόθηκε μια ανακοίνωση η οποία θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αναφερόμουν σαν ανταποδοτικά. Οριθώς ψηφίστηκε το μνημόνι έτσι όπως ψηφίστηκε, γιατί αλλιώς δεν θα έρχοταν εδώ η διοργάνωση. Αυτό που επεσήμενε ήταν να ζητηθεί μια χορηγεία από τη Λέσκη Χάρλεη, ξαναγνωρίζοντας προφανώς ότι είναι στην αποκλειστική δική της αρμοδιότητα να το αποφασίσει ή όχι. Αυτό είναι η ουσία της παρέμβασης και όχι βεβαίως ότι έπρεπε να είχαν ζητηθεί εκνοπρωτέρα ανταποδοτικά, γιατί ξέρουμε όλοι ότι αυτό θα ήταν αποτρεπτικό. Από την και πέρα, όπως είπε και ο Γιάννης Ογόγολος, οι οποίεςδήποτε επισημάνσεις δεν έγιναν με σκοπό να ακυρωθεί θετική γενική εικόνα. Είναι επισημάνσεις που θα χρησιμοποιηθούν από αυτούς που θα είναι εδώ την επόμενη φορά που θα γίνει η διοργάνωση, ώστε να γίνει καλύτερα και να πιάσει και μεγαλύτερο τόπο για την περιοχή μας. Ευχαριστώ, κύριε Ταϊ. Έχουμε κάτι άλλο? Όχι, εδώ ο κ. Κωτσοπανηλότου. Ναι, δεν είναι ερώτηση. Απλώς τώρα μια και τ' όφερε η κουβέντα, μία επισήμαση, έτσι λίγο να το έχουμε υπόψη, μια και σε λίγο θα πούμε ίσως στο καλοκαίρι. Θα κλείσουν και τα σχολεία. Και ξέρουμε ότι είναι ένα έντονο θέμα η χρήση παιδικών χαρών. Άρα θέλω λίγο να δούμε μια συντήρηση, να μην έχουμε ατυχήματα που γίνονται, όχι σε μάτω, αλλά γίνονται πάντα λόγω κακής συντηρήσειας. Και αν μπορέσουμε και να κάνουμε χρήση της δικής μας παιδικής χαράς στην νέα συνταίφια εν ώψη καλοκαιριού, που αυξάνει ο κόσμος, ο τουρισμός και τα μικρά παιδιά και λόγω σχολείων και τα λοιπά είναι έξω και δεν έχουν που να παίξουν. Να δούμε το θέμα των παιδικών χαρών εν ώψη καλοκαιριού. Συντήρηση και χρήση όπου μπορούμε παιδικές χαρές. Αυτό. Δεν υπάρχει γιατί άλλο. Ωραία. Κύριε Δήμαρχε. Στα θέματα από τον κ. Κάτσο, ορθώς έπισημα είναι ότι όντως στα Σύμποτα και στο όλο το παρέλαιο από το όξο χρειάζεται μια γρήγορση και μια προσοχή ιδιαίτερη, ξεχωριστή από τα άλλα μέρη, διότι ξεκίνησε η τουριστική προοριστική περίοδος. Ήδη για τις Στα Σύμποτα έχουμε τρομολογήσει να γίνουν τέσσερις συντρόμοι, τέσσερις άξονες. Κεντρική, πιστεύω, κάθε μέη. Οι δύο είναι σε ένα έργο αντιμληγγρίσμας τασίας, το οποίο τώρα θα βγει. Και πιθανόν να προλάβουμε αυτούς τους δύο δρόμους να τους κάνουμε μέχρι στα μέσα του Ιουνίου. Και είναι και δύο δρόμοι οι οποίοι εντάχτηκαν, τους έχουμε εντάξει στην οδικιά σφάλεια. Είναι ο δρόμος από το Ζέρι που ανεβαίνει μέχρι τη Δεξαμενή και ένας δρόμος που είναι πίσω από το Φύλακα. Αλλά αυτοί δεν πιστεύουν να μπορέσουν να τους προλάβουμε να τους κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι, διότι άμα ξεκινήσει η περίοδο δεν θα είναι. Αλλά τουλάχιστον τους άλλους δύο δρόμους εκεί που είναι, δεν ξέρω αν ξέρετε σε χρήστον, εκεί που είναι οι διαγώνεις, που είναι οι κολόνες στη μέση, αυτός ο δρόμος είναι κεντρικός και ένας δρόμος που είναι πίσω από το Μπότσαρι, θα πιθανόν να προλάβουμε να τους κάνουμε, να το κάνουμε τώρα. Θα φύγουν και οι κολόνες, να έχουμε πρόσκληση στις κολόνες. Αυτό, κύριε Ντέι, συμφωνώ με αυτά που έγινε σήμερα και εγώ σήμερα ήμουν στα ΣΥΒΟΤΑ όλη την ημέρα, για προκειμένου να συντονιστούμε και να δούμε και με τις υπηρεσίες της καθαριότητας και να έχουμε καλό από τέλος τώρα την καθαριότητα, διότι, το ξαναείπαμε πάλι, ότι στην καθαριότητα πρέπει να βοηθήσουν και οι επαγγελματίες και οι δημότες. Τα ΣΥΒΟΤΑ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, δεν μπορεί να αφήνουν όποτε θέλουν τα αγκώδη, γιατί το αγκώδι είναι που δημιουργεί το πρόβλημα, πρέπει τα αγκώδη, βγαίνει πρόγραμμα, βγαίνει, ξέρω εγώ, πότε περνάνε τα προβληματοφόρα και εκεί είναι την παραμονή να βγάλουν και να μπορούν να τα μαζεύουν ή να ειδοποιούν την υπερησίαν, να πηγαίνει όπως έγινε από μια κυρία σύμβλη, η οποία θέλει να αλλάξει τα στρώματα και της είπα μην τα βγάζει στο όξο, περιμένει να στείλουμε τον φορτηγό να τα φορτώσει και κατευθείαν να πηγούμε. Για το δασίλειο δεν ξέρω τι γίνεται επάνω, θα το βούμε λίγο, δεν έπετε ότι αυτό ανήκει στην αποδιότητά μας, ανήκει στην αρχαιολογία και στη διεύθυνση ασθών. Αν είναι να το καθαρίσουμε, θα το καθαρίσουμε. Αν μπορεί να γίνει με τον Τέδιο, θέλει χέρια, τώρα θα πάρουμε τον Τέδιο να τους βάλουμε να τους προσθέσει. Και οι παιδικές χαραίες όντως θέλουν σε τήρησε, αλλά δυστυχώς οι παιδικές χαραίες είναι ένα πρόβλημα το οποίο και αυτό καθημερινά διωγώνεται. Και είναι σαν τη Λενέα. Είδα μια φτιάχνει σε άλλη καλά. Μας δώσει για την παιδική χαρά της Νέας Λέφτιας, παραλαμβάνεται το έργο, βρίσκεται την Τεχνική Επιτροπή και πιστεύω άμεσα, μόλις η Επιτροπή πάει και την παραλάβει, θα ανοίξει. Δηλαδή είναι ολοκληρωμένο το έργο και υπάρχει και έργο που είναι θέμα σε δημιουργία. Δεν έχω κάτι άλλο να απαντήσω, πιστεύω θα απαντήσουμε σε όλους. Θα απαντήσουμε το κύκλο να πάμε στα κάθε εμάς. Έχουμε κάτι, όχι έτσι, λοιπόν. Έχουμε εκτός συμμερήσεας, κύριε Δήμαρχη, να του εισηγηθείτε, παρακαλώ, προς το σώμα. Έχουμε εκτός συμμερήσεας, από τη δεύτερη καθαριότητας, δύο δίμηνες θέλουν να παιδίσει, τώρα οι οχτά μήνες έχουν τελειώσει. Υπάρχει ανάγκη, τουλάχιστον, για προσωπικό εργάτες καθαριότητας να πάρουμε δύο δίμηνες καθαριότητας. Δύο καθαριότητας με δίμηνη σήμαση. Γιατί δεν μπορούμε παραμάνω, κύριε Κατσιμάνη. Άρα, κύριοι συνάδελφοι, συμφωνούμε με τον Κατοπύργο, συμφωνούμε και με την Πρόσβληψη έτσι. Άρα, κύριε Κατσιμάνη, ομόφωνα το σώμα, δύο ναι. Και πάμε στα θέματα της σημερινής σας διάταξης. Πρώτο θέμα, με εισηγητή του κυρίου Δήμαρχου, εξέτασε δήματους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ. Κύριε Δήμαρχε, έχουν φύγει. Α, επιτρέψτε μου λίγο. Κι αυτοί στο σωτητό μου είμαι καμιά φορά με κάποια ιδέα και δεν πάνε καμονικά. Δεν τα πάω χαρά με την τεχνολογία. Ανοίξτε όπου έχετε υπέροχη. Κύριε Συμάνεκ, πώς έχουν πάει σε κάλους, σε δέφετσι, σε ό,τι έχουν. Πάτε σε εδώ, δέφετσι. Ναι, θα το κάνω έτοιμα. Κύριε Δήμαρχε, επαναλαμβάνω το θέμα. Εξέτασε δήματους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε, είναι ένα έτοιμα το οποίο έχουν επεβάλλει 13 εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠΜΕΑ. Ξέρετε πολύ καλά ότι έχουνε ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα προκειμένου να αποκτήσει μόνο και σταθερή εργασία. Είναι ένα θέμα το οποίο μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Είδαμε πάλι δύο αποφάσεις μέχρι τώρα ότι καλύπτουν πάλι τις διαρκείς ανάγκες και ότι είναι αναγκαίει και απαραίτητη για την ευρύπνη χρησιμοποίηση του προγράμματος. Ζητάνε με το νέο έτοιμα τους να κάνουμε αποδοχή ως δημοτικό σύμφωνο του περιοχομένου που καταθέσανε στο Δικαστήριο. Να διαβάσω μόνο τι περιέχει η αγωγή που καταθέσανε. Πιστεύω το έχετε, το έχετε τη δισηγή σε όλοι. Η αγωγή, πώς το μπορέσουν με την αγωγή τους, ζητούν να γίνει δεχτή η αγωγή τους, να αναγνωριστεί για τους λόγους που αναφέρουμε στο ιστορικό ότι με το εναγώμενο, μας συνδέει η Σύμβαση εξαρτημένες εργασίας αωρίς του χρόνου και να υποβρεθεί το εναγώμενο να μας απασχολεί. Δυνάμει τη Σύμβαση αυτή στη θέση την ειδικότητα και με τις αποδοχές που αντιστοιχούν εκ του λόγου με αυτή την υπηρεσική μας ένταξη και εξέλεξη λαμβανομένων υπόψη και το λοιπόν τυπικό μας προσόντων επί απειλή κριματικής υψηλής 300 ευρώ ως προς τον καθέναν κάθε μια από μας για κάθε μέρα μη συμμορφώσιος όπου με την απόβαση που θα εκδοθεί, να κηρυφθεί απόβαση που θα εκδοθεί προς ελληνώς εκτελεστή, να καταδικαστεί το εναγώμενο στ' ανηγέννη δικαστικά έξοδας στην Αμμιβή και στην Αμμιβή του Προεξίστου Δικηγόρου. Αυτά είναι που ζητούν με την αγωγή τους. Αυτό είναι το περιεχόμενο της αγωγής, το διεκδικητικό μας της αγωγής, το οποίο ζητούμε εμείς να το αποδεχτούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο και να ορίσουμε δικηγόρο, ο οποίος να παρασταθεί ενώπιτου μονομολούς πρωτοδικίου της Αθήνας και να στηρίξει αυτές τις θέσεις, τις αποφάσεις που θα πάρουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς παλαιότερα, με απόβαση οικονομικής επιτροπής, είχαμε ορίσει δικηγόρο, διότι σας λέω, έξεραν απασχόληση πάλι, στον Δήμο και έχουμε πάλι και πρωτογραφικές αποφάσεις. Με την 212 διβλιασμό μας είχαμε ορίσει τον Χρυσοστομακή, τον Κιάμο, δικηγόρο Παρατηωργείο Πάγο, τον Δημιουργού Συλλόγου Ανθρώπων, όπως εκπροσωπεί στο Δήμο για να συζητήσει τις από 7, 12, 12 και με γενικό αριθμό κατάσταση 72, 13, 20 αριθμό κατάθεσης. Δεν θα σας παραλείψω να πω ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει κάνει αρνητική γνώμη ως προς το έτοιμα των εργαζομένων, στο να συνεμινήσουμε δηλαδή και να συμμολογήσουμε και να αποδεχθούμε ότι ως Δήμος ότι το έτοιμα της αγωγής του και στην ιστορική και στη νομική του βάση πρέπει να γίνει απολευτό. Αυτή είναι η νομική προσέγγιση και στην προηγούμενη απόφασή μας όταν πήραμε την ίδια απόφαση υπάρχει η νομική υπηρεσία. Η νομική υπηρεσία ξετάζει την νομική πλευρά του προβλήματος. Εμείς πιστεύω ως όργανο και ως δημοτικό συγγούλιο πρέπει να διεργαστούμε και πολιτικά. Αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν πάνω από 15 και χρόνια δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μονημοποιήσουμε. Ξέρετε με τη τελευταία εξέλεξη που είχαμε και στο πρόγραμμα Σοβήδιος Σπίτι ότι η δική προεπηρεσία δεν πλέον είναι ατσαραγματική. Δεν μπορεί να μπούν σε κάποια άλλη διαδικασία όπως και το βοήθεια στο σπίτι. Αυτό πλέον έχει σταματήσει. Λοιπόν ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να βρουν σταθερή και εξαρτημένη και διαρκής εργασία είναι μόνο ο δικαστικός δρόμος. Εγώ θεωρώ ότι είναι άνθρωποι οι οποίοι είναι οικογενεάσχες, έχουν τόσα χρόνια που δουλεύουν. Δεν θα μπορούν σε κανένας ούτε δήμαρχος όλα πιστεύω και κανένας από εσάς να τους πει αύριο πάντε σπίτι σας. Λοιπόν όλοι μας πιστεύω θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να αφού τόσα χρόνια συνεργάζονται και σε εργάζονται και σε επίπεδο καλό πιστεύω γιατί εγώ τουλάχιστον ως δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά τους και την προσφορά τους που κάνουν και την στήριξη του προγράμματος. Θεωρώ ότι πρέπει να τους στηρίξουμε, να τους δώσουμε την θετική μας ψήφο, όχι όμως σε όλα. Να αφαιρέσουμε αυτό που λέει ότι είναι μια αποδοχή του σκέλου, δηλαδή που αφορά την απειλή χρηματικής ποινήσης σε βάρος των 300 ευρώ, δηλαδή να μην μπει στο αποφασιστικό μας. Να πούμε ότι διαφορούμε με αυτό, να μην μπει ως τέτοιο και φυσικά γιατί να μην μπει των δικηγόρων. Τα υπόλοιπα πιστεύω πρέπει να τις διοθετήσουμε. Εξάλλου αυτό που είπαμε και σε προηγούμενές τις αποφάσεις μας ότι καλύπτουν πάγες και διαρκείς ανάγκες, αυτό εδώ γίνεται που τώρα το ζητάει πιο αναλυτικά, πιο εμπιστατομένα ο δικηγόρος και ας αποφασίσει ο νομοθέτης κατά τη νομική του κρίση αν αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγια και εξαπλημένη σχέση εργασίας με τον δήμο. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω και φυσικά να ορίσουμε τον ίδιο δικηγόρο ο οποίος ασχολείται με αυτό το θέμα να παρασταθεί αύριο, γιατί και γνωρίζει το θέμα και έχει και τον Σχεόλο Φάκελον να παρασταθεί αύριο στο δικαστήριο και να στηρίξει αυτά τα οποία θα δώσουμε εντολή ως δημοτικό συμβούλιο. Αν υπάρχουν ερωτήσεις ως προς την εισήγηση του θέματος και μετά να πάμε σε τοποθετήσεις. Φυσικά και με τη ρυσήγη συμφωνούμε. Όντως έχουν πάρθει άλλες δύο-τρεις αποφάσεις για το σκεφτεμένο θέμα. Το ύφος αυτό με το τρακοσάρι εμένα με νοχλεί. Θα ήταν καλό να το βγάλουν και ο δικηγόρος και οι εργαζόμενοι. Δηλαδή, το θεωρώ σαν ένα μέτρο πίεσης το οποίο δεν αρμόζει σε έναν ερετό να πιέζει με τέτοιους τρόπους. Θεωρώ ότι θα πρέπει να το βγάλουν από μόνοι τους. Υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση, διευκίνηση, επί της εισηγήσεως του κ. Δημάρχου, ο κ. Γόκολος, ο κ. Κάτσις. Δεν καταλαβαίνω γιατί, είπε ο δήμαρς ότι δεν μπορεί να μονημοποιηθούν, γιατί δεν γίνεται νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση. Γιατί είμαστε εμείς σε αυτό το ζήτημα. Κύριε Δήμαρχο, αν θέλετε να απαντήσετε τώρα, ναι, απαντήσετε. Χτιμώ ότι δεν μπορεί να γίνει νομοθετική παρέμβαση και να τους μονημοποιήσουν. Αντίκεται και στο Σύνταγμα, αντίκεται και στο Τελειό. Γι' αυτό επιλέξανε, μέχρι τώρα, και με τους εργάτες Καθαριότητας, θυμάστε, και με τους εργάτες Καθαριότητας και με τους βοήθειες στο σπίτι, την ειδική μορειοδότηση. Ώστε να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν από 15 χρόνια να πάρουν μόρια, να πάρουν μπόνος, για να υπερέχουν έναν δύο τον άλλον. Αυτό τώρα καπαδίθηκε. Γιατί και εμείς, θυμάστε παλαιότερα, και εγώ δεν το κρύβω και δεν το λέω, είχα μια άλλη προσέγγιση. Και εγώ έλεγα ότι ναι, να κάτσει η Πολιτεία, να βρει την νομοθετική ρίζα, να βρει τον νόμο, να πάρει μέσω αυτής της διαδικασίας και να μονημοποιηθούν. Και μετά από όσα μου του Συμβουλίου της Επικρατίας, που η ειδική μορειοδότηση πλέον κρύφθηκε στα αγματική, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν βλέπω να υπάρχει άλλος δρόμος. Που δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Εγώ εκτιμώ ότι ο μόνος δρόμος που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για να γίνουν, να αποκτήσουν μόνιμη και στα διαδικασία, είναι ο δικαστικό δρόμος. Εγώ δεν είμαι νομικός, έτσι δεν τα ξέρω, αλλά τουλάχιστον από τις ζητήσεις που βλέπω και από άλλους δημάτους που είναι από την Ελλάδα, έχουν πάρει πολύ δημαϊντίμη στην Ελλάδα, έχουν πάρει οι ίδιες αποφάσεις του αυτού περιοχωμένου και προσπαθούν να στηρίξουν τους εργαζόμενους. Όχι μόνο των παιδιών που είναι στις δομές των δα που δουλεύουν τόσα χρόνια, αλλά και άλλους ανθρώπους. Ο Δήμος Αθηναίων πήραν αποφάσεις για αυτούς που δουλεύσανε τώρα με τον Κορωνίο, που τους πήραν για μια ηλικία περίπτωση, για μικρόχρονικο διάστημα. Δηλαδή, εκφραστήκα θετικά και για αυτούς τους λόγους που δουλεύσανε ένα χρόνο. Όχι, τι να πούμε εμείς για αυτούς που δουλεύουν από το 2005, θυμάμαι εγώ, είναι εργαζόμενοι και τέσσερα. Εγώ θυμάμαι τον Μαγαραίτη, έτσι και τέσσερα. Είναι σε μια ηλικία, πιστεύω, που έχουν διάξει όλοι οι οικογένειες, είναι σε μια ηλικία μεγάλης μεγάλοι, είναι όλοι σχεδόν πάνω από 40. Τι θα τους πεις από τους ανθρώπους, δηλαδή εγώ σας λέω αύριο το πρωί. Όχι, ο ιδιωτάος φίλος, πρέπει να τα πατήσω. Εντάξει. Παρακαλώ, κ. Δαΐς, διευκρινήσεις, ερωτήσεις. Επειδή υπάρχει άλλο ένα σημείο στην αγωγή που δεν έχει δοθεί, ας το πούμε, απάντηση από τον Δήμο, θέλω μια διευκρινήση. Λένε οι εργαζόμενοι να κηρυθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινώς εκτελεστή. Στην εισήγηση δεν αναφέρεται κάτι γι' αυτό το θέμα. Λέει, λέει. Και ένα δεύτερο, συνέχεια το ερωτήματος είναι, επειδή το είχαμε αναφέρει αυτό και στη συζήτηση που είχε γίνει για το θέμα των εργαζομένων στη ΔΙΑΐ. Η Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με το άστρο 72 του 2852 του Καλλικράτη, έχει δέσμια αρμοδιότητα να ασκεί και να εξαντλεί ένδικα μέσα στην περίπτωση που αφορούν προς διορισμό ή μετατροπή εργασιακής σχέσης μεταξύ εργαζομένων και του Δήμου. Το λέει ρητά, η άσκηση ενδίκων μέσων είναι υποχρεωτική. Άρα το ερώτημα είναι, αν δεχόμαστε ή δεν δεχόμαστε την προσωρινή, όπως λέει οι εργαζόμενοι της Συναγωγής τους, προσωρινά εκτελεστεί έως ότου αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή η άσκηση ενδίκων μέσων. Αυτοί οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή πληρώνονται με τα βάουτζερ, ανάλογα πόσα παιδιά είναι πληρώνονται. Ήδη ο Δήμος βάζει πάνω από δεκαγκιάδες το μήνα εξειδίων πόρων για να τους εξασφαλίσει την χρηματοδότηση. Όπως και να είναι, όποιαδήποτε σχέση να έχουν, πάλι τα ποσά που θα εισπράττει ο Δήμος θα είναι συγκεκριμένα. Όσα παιδιά έχουμε στις Μονάντας Άντες, τόσα βάουτζερ θα παίρνουμε αλλά τόσα λεφτά θα παίρνουμε. Δεν έχουν τα χρήματα από πάνω και αν κεδίσουν δικαστικά, γιατί είναι και αυτή η άποψη, αν κεδίσουν δικαστικά δεν θα μας στέλνει και την κυβέρνηση το ποσό που πρέπει όπως έκανε με το προγραμματικό σπίτι. Αυτό είναι όπως είναι η παιδική σταθμή. Άλλο λοιπόν, πόσα παιδιά έχουμε, τόσα βάουτζερ, είτε είναι μόνιμη είτε είναι προσωρινή με τη σχέση του ορισμένου χρόνου που έχουν, τα χρήματα θα έρχονται μέσω των βάουτζερ. Δεν έχει να κάνει με πόσους εργαζομούς θα έχουμε, θα έχει να κάνει με πόσα παιδιά θα έχουμε στις δομές σας, πόσα βάουτζερ θα έχουν. Και ήδη τώρα πληρώνομαι γιατί δεν εφτάνουν τα χρήματα που παίρνουν μέσα στο βάουτζερ για την κάλυψη και της εμπιστοδοσίας τους αλλά και της οδηγητικότητας των δομών. Αλλά επειδή θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος για τον δήμο, ότι προσφέρουν έργο, δαπανούμε όπως κάνουμε και σε άλλες περιπτώσεις, δίνουμε για τα σκυλιά, δίνουμε για τέτοιο χρήμα. Θα δώσουμε για τους ανθρώπους. Παρακαλώ κύριος Δημητρίου. Σχετικά με αυτά τα έτοιμα των 300 ευρώ και τα δικαστικά και τα έξοδα του δικηγόρου, μήπως για να τα διεκδικούν, να τα ζητούν, εν πάση περίπτωση να κάνουν πρόταση, τον συζητήσει για αυτή, δεν νομίζω ότι σήρθε έτσι. Αν μπορεί ο νομικός εκπρόσωπος, αν τον έχουν εδώ ή κάποιος εκπρόσωπος, να μας πει παρόσα. Αν έχουμε μιλήσει με τον δικηγόρος και το αποδέχεται, τελικά, είναι αυτό που λέει, δεν μπορεί να το αποδέχεται. Ο κύριος Κάτσος αυτό δεν μπορεί να το αποδέχεται σωσέρετός από το πράγμα. Δηλαδή, τι θα λες ότι εγώ, αν δεν το εφαρμόσω γιατί, δεν ξέρω ποιος θα είναι. Όταν θέλεις εδικήσεις, δεν ξέρω ποιος θα είναι. Ποια δημοτική αρχή και ποιος θα είναι δημοτικός. Δεν μπορεί να δεσμεύσουμε, έτσι, γιατί είμαστε και στο τέλος της θητείας μας. Έτσι, γιατί δεν ξέρω αν θα γίνει το δικαστήριο. Μπορεί αύριο να αναβληθεί, να γίνει στο τέλος του χώρου. Δεν μπορεί να πάρουμε τέτοια απόφαση. Εμείς δεν ομοποιούμαστε να πάρουμε τέτοια απόφαση και το έχουμε ψηγήσει και με τους εργαζόμενους και με τον δικηγόρο και ο δικηγόρος δέχτηκε να το απαλείψουμε. Δεν, τουλάχιστον είναι απόφαση μας. Ο κ. Χαλκόγνου. Εγώ θα επιμείνω λίγο για αυτό το 300. Ουσιαστικά αυτό διεκδικείται εάν ως δήμος εμείς δεν αποδεχτούμε την απόφαση από την κατάλαβα, του δικαστηρίου. Δηλαδή ενδέχεται καταργώντας αυτό το 300 και δεν το δίνουμε στους εργαζόμενους, ενδέχεται δηλαδή ο δήμος να μην τους δεχτεί. Από ό,τι καταλαβαίνω το 300 το εκδικούν κάθε μέρα, οι οποίοι δεν συμμορφώνουν το δήμος από την εδικαστική απόφαση. Από ό,τι καταλαβαίνω καλά ή όχι. Από ό,τι αποδεχόμαστε να εκδικθεί απόφαση που θα εκδοθεί προς ορινός εκδικτήτων. Απόδεχόμαστε. Δήμαρχε εσύ θα φύγεις ή μπορεί να αλλάξεις γνώμη αργότερα και να μην τους δεχτείς. Και έρχονται και εκείνη μια δεύτερη δαιειά όπως έγινε το 2010. Και διεκδικήσουν μεγαλύτερο ποσό. Μήπως άτανε πρέπει να βάλουμε ένα συμβολικό ποσό. Ξέρω, δηλαδή μου φαίνεται οξύμορα αυτό το πράγμα. Να λέμε ότι δεχόμαστε όλα αλλά καταργούμε μια ποινή ας πούμε έναντι του δήμου. Και να βάζεις ποινήσμα εαυτό σου. Τι θέμα ποινήσεις. Για να μην γίνουμε δαιειάει να το κάνουμε αυτό. Να μην γίνουμε δαιειάει. Ναι. Αυτό το κάνουμε για να μην γίνουμε ξανά δαιειάει. Και εσύ τι λες τώρα. Λες να ψηφίσουμε ότι εσύ. Γιατί εγώ δεν ψηφίζω, εσείς ψηφίζετε έτσι. Σε κάθε πράγμα. Να βάζεις ποινήσμα εαυτό σου. Εγώ ερωτώ. Ερωτώ. Διότι και αυτοί δεν τρελάθηκαν και είπαν να πάρουν ρήτρα. Έτσι. Προφανώς. Ρήτρα δεν ξέρω. Κύριε Καφόγλου εδώ θα δώσω και το λόγο. Να διαφκρινιστεί γιατί μπορεί να ακούστηκε λίγο υπερβολικό. Και σε εμένα ακούστηκε πολύ. Υπερβολικό κάθε μέρα 300 βράτσες. Προφανώς σε κάθε περίπτωση. Απλά ήθελα να διαφκρινιστεί λίγο αυτό. Ευχαριστώ. Υπάρχει κάποιος άλλος συνάδελος που θέλει να το αποθετηθεί από εμάς. Ελάτε κύριε Κόκολε. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Η παράταξή μας όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, τα τελευταία, σε κάθε έτοιμα των εργαζομένων, είχε μια σταθερή θέση, η οποία ήταν υπέρ όλων των ετοιμάτων. Παρόλο που στην προηγούμενη ανάλογη απόφαση που ζητήσαμε τις συγκεκριμένες ομάδες, ήταν μια συνεδρίαση που αποχωρήσαμε εμείς. Και με ύβρηση και πιέσης επιστρέψαμε πάλι πίσω για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί τότε δεν μας δώθηκε η ευκαιρία. Αποχωρήσαμε για σας αλλά είχαμε τις επιθέσεις από τους εργαζόμενους. Εμείς παρόλα αυτά γυρίσαμε πίσω και πήραμε και υποστηρίξαμε τη στάση μας αυτή, για να είμαστε ξεκάθαροι. Όπως και σήμερα στηρίζομαι πάλι το αιτήμα αυτό. Εγώ προσωπικά και εδώ είναι όλοι τους ότι δεν ήρθα σε επικοινωνία με κανέναν τους. Ούτε οι αυτοί ήρθαν μαζί μου, ούτε κι εγώ ήρθαμε κανέναν από αυτούς. Ούτε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, ούτε με τα μέλη του Συλλόγου. Παρ' όλα αυτά είναι μια δικημενική πρόταση. Για εμένα θεωρείται ότι οι θέσεις αυτές είναι πάγκες ιδιακής. Και χαίρομαι για τη Δημοτική Αρχή που έχει κάνει την αλλαγή από το πρώτο αίτημα σε άλλες ομάδες που είχαν εκείνοι. Θυμάστε, είχαμε σε μια αντιπαράθεση, αγαπητοί Δέσποινα, με το ΠΑΤΚΟ. Θα βρεθούνε τα χρήματα για 13-15 εργαζομένους που είναι, πρώτον. Δεύτερον, όσον αφορά για τον δικηγόρο εμένα σε όλη αυτή τη διαδρομή μου, πλέον 23 χρόνια δεν μου ξαναέρθει ανάλογο, έτοιμα, να βάλουμε ποινή επί της ημέρας. Το θεωρώ αυτό ότι είναι παρακίνηση από τους νομικούς. Οι ΟΥΠΙ είναι νομικοί πάνω στην πίεση της δουλειάς τους. Και είναι και προσβολή για όλους τους αιρετούς. Εγώ αυτό, εάν επέμενε, γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος και να το κοιτάω στα μάτια, εάν επέμενε αυτό το έτοιμα, εγώ δεν θα το ψήφιζα. Εξ ολοκλήρου δεν θα ψήφιζα την πρότασή τους. Για να είμαστε και ξεκάθαροι έτσι, για να μην κοροϊδεύουμε κανένα, ούτε να αφημένει καμία άλλη χμή. Από τη στιγμή που θα καταστεί η απόφαση αυτή προσωρινά και τελεστέα, ή και εξ ολοκλήρου σε δεύτερο χρόνο που θα εκδικαστεί, δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί δήμαρχος και δημοτική αρχή που δεν θα κάνει αποδεκτό αυτό το έτοιμα. Δηλαδή θα θέλει να κλείσει τις δομές αυτές. Για αυτό μερικές φορές οι δικηγόροι περνάνε και τα εισκαμένα και τους βάζουν τους εργαζόμενους σε μία άλλη πλάνη. Έτσι, να τα λέμε όλα. Δεν έχουμε αυτιά κανενός. Να λέμε πώς είναι τα πράγματα. Νομίζω ότι δεν τύθηται θέμα καθόλου το 300, έτσι σε καμία περίπτωση. Όπως δεν τύθηται θέμα καθόλου η επόμενη μέρα κιόλας να έχει άμεση ισχύ. Αλλά επειδή και κάποιο λόγο άπριο μπορεί να μην γίνει το δικαστήριο, λέω ότι έχει λόγος, συμβεί οτιδήποτε, αυτή η απόφαση να έχει και χρονικό διάστημα να μην ξαναέρχουμε πάλι να πάρουμε άλλη απόφαση, να έχει ισχύ. Δηλαδή μπορεί να πάμε σε μια αναβολή για οποιοδήποτε λόγο άπριο. Δηλαδή να μην εκδικαστεί αύριο από το απονομελές Πρωτοδικείου Οθηνών. Αυτά. Βάση, θα έχουμε κάτι άλλο. Κύριος Γίκας, κύριε Δήμαρχη, θέλετε κάτι, ναι. Θα πω από αυτό στον κύριο Πόβελο ότι τουλάχιστον με την παρούσα δημοτική περίοδο δεν θα πάρει άλλη απόφαση. Αυτή η απόφαση περί μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο σημαίνει ισχύ. Δεν έχουν ένα μήνα διάρκεια, έτσι. Ακτός αν αλλάξει στην επόμενη δημοτική περίοδο, σίγουρα αν είναι στο σέντημα, γιατί μπορεί να είναι η ίδια δημοτική σύμβολη. Λοιπόν, πρέπει να. Ο κύριος Γίκας. Ένα δεύτερο, κύριε Πρόεδρε. Καλησπέρα και από μένα. Ναι, κλείνουμε, κύριε Βόλε. Είναι σίγουρο και βέβαια δεν διαφωνεί κανείς σε αυτήν την αίθουσα, ότι καλύπτουν πάγες ειδικής ανάγκες και πρέπει να δικαιωθούν. Εκτός από το δικαστικό τους αγώνα, στους οποίους εύχομαι αύριο να είναι θετικό το αποτέλεσμα του Δικού Αθηνών, έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε να επισημαθεί ότι είναι και πολιτικό το θέμα. Σαφώς και η πολιτεία όφειλε να το κελίσει αυτό το θέμα. Και να έχει αποκαταστήσει τους εργαζόμενους. Άρα πολιτικά θα πρέπει να κινηθεί οποιοςδήποτε, όσον αφορά ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους αυτούς. Τόσο είναι ο δήμος, όσο είναι οι πολιτεί, όσο είναι οι βουλευτές του τόπου μας, ή όποιος εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία. Άρα είναι και πολιτικό το θέμα. Ευχαριστώ. Ωραία, έχουμε κάτι άλλο. Ελάτε κύριε Δαΐ. Καταρχήν να ευχηθώ και εγώ στην αυριανή δίκη να υπάρχει ένα αίσιο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι όπως διαφαίνεται όλοι μας θα ψηφίσουμε υπέρ της εισήγησης, διότι πραγματικά οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγες και διαρκείς ανάγκες, καλύπτουν θέσεις οργανικές καινές που δεν μπορούν να καλυφθούν με άλλο τρόπο. Και αν προχωρείς τη διαδικασία δικαστική, όντως θα λύσουν ένα πολύ σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα και για τις δομές αυτές του Δήμου. Να πούμε εδώ βεβαίως, ευχόμαστε καλή επιτυχία, διότι δεν προδικάζει η συνομολόγηση του Δήμου προς το έτοιμα της αγωγής την τελική δικαστική απόφαση. Ο δικαστής είναι ελεύθερος να κρίνει και να αποφασίσει. Δεν μιλάμε για συμβιβασμό εδώ εξωδικαστικό. Μιλάμε για μία συνομολόγηση που πάντα όμως τίθεται υπό την κρίση του αρμόδιου δικαστηρίου. Να πω ότι χαίρομαι που και η εισήγηση παραγνωρίζει το γεγονός ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει άλλη γνώμη, γιατί καμιά φορά οι πολύ εξημών, ιδίως ο αγαπητός Βασίλης Ογγόλιας, όταν διαφωνώ με τη νομική υπηρεσία, έτσι εξανίσταται λίγο και μου λέει, μα και η νομική υπηρεσία έχει πει για το θέμα αυτό. Φίλε Βασίλη, η νομική υπηρεσία είναι σεβαστή, διατυπώνει γνώμη, αλλά εμείς εδώ μπορούμε ήταν να συμφωνήσουμε με τη γνώμη της νομικής υπηρεσίας, ήταν να διαφωνήσουμε όπως αυτή την περίπτωση. Εδώ προφανώς η νομική υπηρεσία έχει την απουξή της, που θεωρεί ότι μετατροπή σχέση εργασίας από ορισμένους αριθμούς το χρόνο δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτή, αλλά εμείς απλά αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε εμείς αυτή την απόφαση. Εμείς λέμε στο δικαστήριο την πραγματικότητα, λέμε την αλήθεια και αφήνουμε το δικαστήριο να πάρει τη δική του απόφαση. Και για να κλείσω πρέπει να πούμε εδώ, για να έχουμε πλήρη την εικόνα του μέλλοντος, όποιος κι αν είναι δημοτική αρχή και όποια κι αν είναι σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου. Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί εργαζόμενοι, το είπα και στην ερώτηση που έκανα, με την υπάρξα νομοθεσία ότι και να γίνει πρωτοδίκος, το θέμα υποχρεωτικά θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή και σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει αυτή τη στιγμή, η Οικονομική Επιτροπή έχει δέσμια αρμοδιότητα να ασκήσει ένδικα μέσα. Αυτό να το ξέρουμε ότι είναι ένα βήμα, προσωπικά και νομίζω εκφράζοντας και την άποψη όλων, όσων μίλησαν κι όσων δεν μίλησαν. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία, αλλά να ξέρετε ότι πρέπει να ξεπεραστεί και αυτός ο σκόπελος. Όταν έρθει η ώρα μπορεί και να έχει αλλάξει νομοθεσία, θα δούμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να το πούμε για να έχουμε καθαρούς λογαριασμούς. Κύριε Σκοτσα-Παναγιότου. Θα πω πολλά κύριε Πρόεδρε. Εννοείται ότι συμφωνούμε όλοι για το έτοιμα των εργαζομένων. Απλώς ήθελα να κάνω μια, ας το πούμε, υπενθύμηση, μια ανάφορα σε ένα θέμα, που τώρα μου ήρθε λόγω του θέματος και δεν το έφερα άλλες φορές. Δηλαδή πρέπει ο δήμος, μια και έχουμε χτίρια δημοτικά, στο μέρον να πούμε σε κάποιο πρόγραμμα φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες ή αυτά τα παιδιά, γιατί εκτός από την υπερεσία αυτήν που είναι η απασχόλησή τους, έχουμε ένα θέμα πρακτικό με την φιλοξενία. Και χτύπαξη όταν απαιβιώσει ο γονής, αυτά παραμένουν πάντα παιδιά, πάντα χαρισματικά, με ιδιαίτερα προβλήματα όπως που δεν μπορούν να επιβιώσουν εκτός κάποιας δομής. Και ευτυχώς η ελληνική κοινωνία έχει ένα φιλότιμο, οι συγγενείς, οι άλλοι, και έτσι έχουμε τραβήξει μπροστά. Αλλά πρέπει και σαν δήμος για να το δούμε αυτό σαν μία μέρημνα, γιατί υπάρχουν τόσα προγράμματα και ευτυχώς έχουμε ένα χτίριο εκεί στο Μαργαρίτι, μπορεί για να χρησιμοποιηθεί ή και κάπου αλλού, δεν είναι το θέμα το χτιριακό, αλλά όσο να το τρέξουμε σαν πρόγραμμα φιλοξενίας. Έτσι, από διάφορα προστατικά ή απαιβίωση ακόμα και μια προσωρινή, κάποιος γονέας χρειάστηκε για να πάει στο νοσοκομείο για 2-3 μέρες. Αυτά τα παιδιά τι κάνουν μετά από το εργαστήριο και από το ΟΚΔΑΠ όταν πάνε σπίτι, αν δεν έχουν κάποιον δικό τους, είναι έρμη. Ο κ. Πατρίσης έχει το λόγο. Καλησπέρα. Χαιρετίζουμε και εμείς την απόφαση που θα πάρετε για τη στήριξη των εργαζομένων σε έναν άδικο συνταγματικό νόμο που δεν επιτρέπει τη μετατόπιση των συμβάσεων σε αωρίες του χρόνου και όπως σ' αυτό που είπε και ο κ. Δαΐς, στην υποκρατικότητα του ΠΑΚ και του νόμου Βορήδη, την άσκηση έκθεσης σε πρωτοδιοική απόφαση. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει και εσείς και τα συνδικαριστικά σας όργανα να παλεψούν πάνω σε αυτό, στην άρση αυτής της διάταξης του Βορήδη, αλλά και η απάντηση είναι ότι δεν έχει ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και μεγαλύτερη στήριξη των εργαζομένων. Πιστεύω ότι θα γίνει στο δικαστήριο όσο θα γίνει, με μία υποσχέσια των εργαζομένων, να υπάρχει και ο κ. Δαΐς στις δημοτικές αρχές, και να είναι καλύτερα να έχει ένα στρατιωμένο στήριξο δικαστήριου στους ανομάδες, πάνω στα νόμια τελικές. Αυτό θα είναι ένα πραγματικό μέρος. Ευχαριστώ και ευχαριστώ για το σύντομο λόγο σας. Επί των εργαζομένων, κάποιος θέλει να πει κάτι. Νομίζω καλυφθήκατε για τους τοποθετήσεις. Αγαπητέ Σπύρο, κύριος Γούλας. Αυτά τα περί 300 ευρώ και εμείς τώρα τα έχουμε. Το σώμα τα αντιμετώπισε το θέμα αυτό. Δεν νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα στα 300 ευρώ. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε, το σώμα είναι έτοιμο να αποφασίσει. Κύριε Δήμαρχε, λάτε. Εντάξει, λοιπόν, όπως δεν έχουμε κάτι να πούμε, στους προβλημασμούς που έβαλε ο κ. Δαΐς, σίγουρα είναι ένας προβλημασμός αυτός που έχει να κάνει με την επιχειρηματικότητα με τα σημερινά, δηλαδή. Δεν ξέρω με τι θα προκύψει αύριο, γιατί και εμείς παλιά, θυμάστε, είχαμε μια άλλη προσέγγιση και περιμέναμε να μονημοποιηθούμε με νομοθετική ρύθμιση, γιατί, όπως είπαμε, υπήρχε τότε η εμπειρία, η εξεδικημένη εμπειρία. Τώρα δεν υπάρχει. Λοιπόν, δεν ξέρω, ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Μακάρι να είναι νικηφόρα αύριο μέρα για τους δεκατοίς μας εργαζόμενους. Και, επίσης, δεν έχουμε κι άλλους που άλλοι έχουν μονημοποιηθεί. Άλλοι που δεν πρέπει να έχουμε άλλους. Είμαστε οι τελευταίοι που πλέον είναι σε αυτό το εργασιακό καδιστώς. Να είναι αύριο μια καλή, σημαντική μέρα για αυτούς. Και όχι ο Θεός, εδώ είμαστε και βλέπουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω, τα πάντα ρίχνει, τα πάντα εξελίζονται, τα πάντα αλλάζουν. Και θα δούμε και πώς θα είναι και το πολιτικό κλίμα, όχι μόνο στην κυριακή οικογένειά, πώς θα είναι και στην αυτοδιοίκηση. Όταν η αυτοδιοίκηση παλέψει για κάποια πράγματα, πιστεύω μπορεί να τα κερδίσει. Και βλέπετε ότι αυτό που κάνουμε σήμερα είναι και η διεκδίκηση της τοπικής ανθοίκησης. Γιατί πάρα πολλοί δήμαρχοι σηκώνουν το βάρος αυτής της διαδικασίας και παίρνουν αποφάσεις. Και τα Δημοτικά Συμβούλια, φυσικά, να προχωρήσουν παραπέρα παρότι οι νομικές τους υπηρεσίες, γιατί δεν είναι μόνο σε εμάς όλη την Ελλάδα οι νομικές υπηρεσίες, σου καταγράφουν και σου λένε τι σχεεί με το νόμο. Εμείς, όμως, εδώ είμαστε και πολιτικός όργανος και παίρνουμε και πολιτικές αποφάσεις. Και έτσι, τουλάχιστον, λειτουργούμε. Λοιπόν, να και τα καλή πνευματική αυτοδιοίκηση. Συγγνώμη, συγγνώμη, συγγνώμη. Δεν ξέρω αν προσώπιση, δεν ξέρω αν προλαβαίνει τώρα αύριο να πάμε, αλλά σε πιστεύω, αν αύριο γίνει το Δικαστηριό, αν δεν γίνει αύριο και γίνει μετά από τρεις-τέσσερις μήνες, ο Αλμώδης Αντιδρύν, όπως πιστεύω, μπορεί να πάει. Από ό,τι κατάλαβα, το ΣΟΜΑ, οι συνάδελφοι όλοι είναι υπέρ, εγώ εμένα θα μου επιτρέψετε, σε ό,τι αφορά το σκέλος αποδοχής της αγωγής, απριόριστο σύνολό της, να δηλώσω παρόν επί του συγκεκριμένου θέματος. Δεν επηρεάζεται η απόφαση, παρόν, παρόν, έτσι. Ναι. Γιατί? Ε, καλό είναι να μην τοποθετηθώ. Λοιπόν, δεύτερο θέμα. Τι έχουμε? Για τους χώρους, δήμαρχε, για τους χώρους. Για τη στέγη. Πρόταση για να αποκτήσουμε στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης στον ΔΑΠΑΜΑΙΑ στο πρώτο όρο. Έτσι, είναι καταδύ η πρόταση, ο βάκελος για έγκριση. Και περιμένουμε την απόφαση της έγκρισης. Δεύτερο θέμα ημερίσιας διάταξης αναμόρφωσης προϋπολογισμού, πέντη αναμόρφωση δήμου ηγουμερίτσας, έτους 2023. Κύριε Αντιδήμαρχε, έχει μοιραστεί η εισήγηση την ίδια και εγώ νομίζω το σώμα συμφωνεί. Διαδικαστικό είναι. Καλησπέρα. Πάμε στο τρίτο θέμα ημερίσιας διάταξης. Ο Μόχωνα το σώμα το ψήφισε. Τρίτο θέμα ημερίσιας διάταξης. Έγκριση, έκδεση, σώδον, εξώδον, πρώτο τριμήνου, κατά τον έλεγχο, υλοποίηση του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικότητας 2023. Εισηγητής ο κύριος Μόχωνας. Αντάστην ο κύριος Μόχωνας το σύνολό της στην εισήγηση, αν δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση, ο Μόχωνα να κεντρήσει με χρόνο. Οικονομικά μεγάλες νομίζω δεν υποτιθέται θέμα αβυσβήτησης. Ο Μόχωνα το σώμα. Τρίτο, τρίτο. Περίμενε να φύγω λίγο πρόεδρε. Κεντρήσουμε χρόνο βρε. Τέταρτο θέμα εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής με την υπαρήθεια 117-23 από φασί της περικατορισμού αμοιβής πλαιοεξούσιου δικηγόρου. Έχει μοιραστεί η εισήγηση ενώ έχουμε μια σταθερά θέση του κυρίου Ταχύ, του κυρίου Κάτσιου, του κυρίου Κοτζοπαναγιότου και του κυρίου Ρύζιτου Ρούσου και του κυρίου Καρφόκλου που δεν ψηφίζουν. Ο κύριος Κάτσις ψηφίζει και εσείς αυτό για δικηγόρο, έτσι και αποχωρείς μετά. Τελευταίο θέμα, εδώ να ετοιμαστεί ο εισηγητής, εισήγηση Επιτροπής Ποιότητα Ζωής με την υπαρήθεια 17 του 23 από φασί της γιατροποποίησης και διου πόλεως στο Μικροτάφτρια 31, της συγκεκριμένης πολυοδομικής μελέτης της πρώτης πολυοδομικής ενότητας λατοφορίου του Δήμου Υγουμενίτσας Δωμότητας Πρωτεία, εισηγητής Κώστας Ελεφέρειος Αντιδήματος. Τα δεκανιά του Δημοτικού Συμβουλίου Υγουμενίτσας έγινε αυτοδίκαια άρση δημοτομικής απολοτρίωσης στο Εκοδομικό Τετράγωρο 31 στην πρώτη περιφερειακή ενότητα του Δήμου Υγουμενίτσας για τις ιδιοκτησίες του κυρίου Γούλα Βασίλου και Χρυσικώπου Κωνσταντίνου. Από τα παραπάνω προέκρυψε εντροποποίηση στο Όμικρον ΤΑΦ 31 της πρώτης περιφερειακής ενότητας Υγουμενίτσας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι θυγόμενες ιδιοκτησίες μετά την αυτοδίκαια άρση δημοτομικής απολοτρίωσης. Προκειμένες ιδιοκτησίες δημοτομικής απολοτρίωσης του κυρίου Γούλα Βασίλου και Χρυσικώπου Κωνσταντίνου. Από τα παραπάνω προέκρυψε εντροποποίηση στο Όμικρον ΤΑΦ 31 της πρώτης περιφερειακής ενότητας Υγουμενίτσας προκειμένου να τακτοποιηθούν οι θυγόμενες ιδιοκτησίες μετά την αυτοδίκαια άρση δημοτομικής απολοτρίωσης. Η τροποποίηση δεν προκαλεί κανένα λειτουργικό πρόβλημα σε κάποια από τις θυγόμενες ιδιοκτησίες. Δεν εμπίπτυσε ζώνη με τα 200 μέτρα από την Ακτή και τα σχετικά. Αν θέλετε κάτι συγκεκριμένο, έγινε άρση της απολοτρίωσης το 19 για τους συγκεκριμένους κυριούς γιατί θυγόταν και η περιοχή τους είχε άλλη χρήση. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε απολοτρίωση. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε άρση μετά. Δεν γνωρίζω γιατί έγινε. Η άρση έγινε και να εξυπηρεθούν οι κύριοι και να αλλάξει από κοινοφελές χώρος σε οικοτομισμό χώρο. Είναι η 40η απόφαση του 19. Είναι στα όρια. Είναι ο κύριος Γούλας, Βασίλειος και Ατσικόπουλος Γωνσταντίνος. Είχαν πρόβλημα χρόνια και απλά έγινε... Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη που ήταν και η Μπέζερβάνη για μια Μπέζερβάνη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη που ήταν και η Μπέζερβάνη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρεύματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη. Είναι η αρχή που είχε κάνει με τη μεταφορά των υποκόπτων με την ολοθέτηση του ρευματος του έγκλη.