Συνέντευξη της Προέδρου της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" στο Mega (Greece 2021, 2021)
: Να την καλησπέρασω. Καλησπέρα σας. Καλησπέρα κύριε Αγγελοπούλου. Καλησπέρα κύριε Βαγγελατό. Αυτή η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι μια πολύ οριακή κατάσταση. Η κύριε Αγγελοπούλου είναι η επικεφαλής της Επιτροπής για το 2021. Ο πατριοτισμός είναι κάτι διαχρονικό, αλλά είναι και κάτι που πάντα εκφράζεται εκεί όπου η πατρίδα έχει ανάγκη. Και αυτή τη στιγμή η ανάγκη της πατρίδας είναι κλίνες Μέθ. Είναι νοσοκομεία. Είδα λοιπόν με πάρα πολύ κανοπής και γι' αυτό ζήτησα να έχουμε αυτή την κουβέντα ότι η Επιτροπή και η Πρόεδρος μάζωσαν χρήματα και προσέφεραν νέες κλίνες Μέθ στο σύστημα. Είναι ένας άλλος τρόπος για να τιμήσουμε αυτή την εθνική επέτειο, αλλά νομίζω είναι πραγματικά πολύ ουσιαστικός. Πείτε μας, κύριε Πρόεδρε, τι ακριβώς έγινε και πώς φτάσατε σε αυτή την πρωτοβουλία. Κύριε Βαγγελάτο, ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας δείξω τη δουλειά της Επιτροπής 2021. Πριν καιρό με την Ολομέλεια, ξέρετε ότι έχουμε 43 μέλη εξαιρετικούς Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, συζητούσαμε για την πανδημία και το τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Φυσικά και πρέπει να συντονίσουμε δράσεις για να τιμήσουμε την Επανάσταση. Όμως, πρέπει να σκεφτούμε, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, και δράσεις για τώρα και να εκφράζουν και τις δυνατότητές μας για το μέλλον, να διασφαλίσουν τις δυνατότητες των Ελλήνων για το μέλλον. Έτσι, λοιπόν, με τα έσοδα που παίρνουμε από τα νομίσματα που αγοράζει ο κόσμος εντός και εκτός Ελλάδος, με αυτόν τον τρόπο χρηματοδοτούμε δράσεις που ουσιαστικά δημιουργούν αντίβαρο στις σημερινές μάχες, μάλλον να το πω καλύτερα, δημιουργούν διεξόδους στα προβλήματα που μας φέρνει η σημερινή συγκυρία. Παλιά είχαμε τις μάχες, σήμερα μαχόμαστε για την υγεία μας, για τη ζωή μας. Πώς θα μπορούσαμε, λοιπόν, να είμαστε αδιάφοροι. Έτσι, λοιπόν, αυτά τα χρήματα, τα 2.330.000, πήραμε απόφαση και με την εκτελεστική επιτροπή, κάναμε διαγωνισμό, γιατί για όλα κάνουμε διαγωνισμούς, παρά το ότι τα χρήματα δεν είναι από το δημόσιο, όπως ξέρετε, ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο, κάναμε διαγωνισμό με τρεις διεθνούς φίλους και αποδεδειγμένης εμπειρίας ανθρώπους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Ένας ειρήκτηκε ο ανάδοχος και αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται οι κλίνες. Οι κλίνες δεν είναι κρεβάτια, κύριε Βαγγελάτο. Όχι, βέβαια. Και οι κύσκοι με τρόπο συνδέονται με όλα αυτές τις σωλινώσεις που έχουν σχέση με το νοσοκομείο, όχι μόνο αποχέτευση και ύδρευση και ηλεκτρικό, όλα αυτά. Και η διαφορετικότητά τους είναι ότι τώρα πάνε στο Παπενικολάου. Αν δείτε φωτογραφίες, υπάρχουν, φαίνονται οι σωλινώσεις, γίνεται μια τεράστια δουλειά, τώρα θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιοχής και αν αύριο, που ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη, ο κορωνοϊός εκλείψει, θα υπάρχουνε για άλλες επίγουσες ανάγκες άλλων Ελλήνων σε άλλες περιοχές. Προσωπικά, κυρία Γελοπούλη, το βίσκο, πολύ σημαντικό με την λογική αυτή που είπα και στην αρχή της κουβέντας μας, ότι η πατρίδα έχει ανάγκη, αυτό είναι ο πατριωτισμός. Κύριε Βαγγελάτο, ξέρετε, συγγνώμου σας για αυτό. Όχι, το λέω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κορωνοϊός είναι, μαζεύουμε τα λεφτά, αυτά τα νομίσματα, όπως λέτε, από τους ιδιώτες, τα βάζουμε στην άχρη και κάποια στιγμή θα κάνουμε κάτι. Το να βρεθείτε τώρα εδώ και να πείτε ότι εδώ είναι η ανάγκη και το κάνω, ναι, νομίζω ότι είναι κάτι που ο καθένας το επικρατεί. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω αυτή τη στιγμή, εμείς είναι η υποχρέωσή μας, είναι ο πατριωτισμός μας που κάνουμε αυτή τη δουλειά. Οι ευχαριστίες όμως πάνε στους χορηγούς μας που ήταν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και στους ανθρώπους, τους συμπολίτες μας που αγοράζουν το νόμισμα και το αγοράζουν με τέτοιους ρυθμούς, πρέπει να σας πω και μια αποκλειστική είδηση. Το ασημένιο νόμισμα που δείχνει την πρώτη Ελλάδα, Πελοκόνησο και μέσω της Στερεάς, με την φυσιογνωμία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ήδη εξαντλήθηκε. Αυτά τα χρήματα, λοιπόν, γυρίζουν πίσω σε εσάς, εμάς, στην κοινωνία. Και αυτό είναι το συγκινητικό στην υπόθεση. Να ρωτήσω τώρα και κάτι άλλο. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε κι άλλο. Δεν θέλω να πάω, γιατί από την άλλη μεριά μας στερεί πολλά ο κορονοϊός και νομίζω ότι αυτό το πράγμα και σε εμάς και στα παιδιά μας όλους, το να γιορτάσουμε 200 χρόνια, να νιώσουμε ξανά πράγματα πολύ όμορφα, είναι μια ανάγκη, είναι μια ανάταση. Τι θα γίνει, έρχεται, ας πούμε, 25 Μαρτίου, έφτασε, είναι εδώ. Θα γίνει κάτι, έστω να το δούμε, να το μυρίσουμε λίγο. Θα γίνουν πολλά και για την 25 Μαρτίου, η μέρα του Ευαγγελισμού, η μέρα του ξεσηκωμού, αλλά θα γίνουν και μετά. Μην ξεχνάτε ότι η πρωτοπορία μας είναι ότι θα απλώσουμε δράσεις όλο το χρόνο του 2021. Και αυτή την απόφαση την πήραμε πολύ πριν έρθει η πανδημία. Όπως επίσης η πρωτοπορία της Εθνικής Επιτροπής 2021 είναι ότι όλες οι προτάσεις έρχονται από την κοινωνία, από όλους μας. Έρχονται από όλη την Ελλάδα, από κάθε μέρος Ελλάδος, έρχονται από όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Σε 47 χώρες χτυπάει η ελληνική καρδιά. Υπάρχει αυτό που λέτε, η περηφάνεια μας που φτάσαμε μέχρι εδώ, να καμαρώσουμε γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ. 500 χρόνια με τουρτική της κραδιά και όμως μπορέσαμε και φτάσαμε άλλες προχωρημένες χώρες. Και καινοτομίσαμε και πρωτοπορήσαμε και περάσαμε πολλά ανάλογες μάχες. Αλλά είμαστε εδώ, ξεκόμαστε όρθοι, είμαστε περήφανοι. Πέρα λοιπόν της ελληνικής σημαίας που ελπίζω ότι θα κυματίσει σε κάθε σπίτι της Ελλάδας πριν την 25η Μαρτίου, βγάζουμε ένα αναμνιστικό εντυπώδευση να σας πω ποιοι γράφουν, θα είναι έκπληξη. Επίσης σε 18 ιστορικές πόλεις της Ελλάδας, από ένα εμβληματικό κτίριο, θα φωτιστεί με ένα ιδικό πρόγραμμα που μας κάνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που λέγεται στους όρους του διεθνής video mapping, που θα δείχνει ιστορία της Επανάστασης και ιστορία της πόλης. Και έχουμε και άλλες δύο επίσης εμβληματικές πρωτοβουλίες και επειδή μιλάω μόνο όταν έχουν γίνει τα πράγματα είναι στο δρόμο τους, αυτές θα σας ανακοινώσουμε λίγο αργότερα. Αυτά είναι και την 25η Μαρτίου. Ξέρετε όμως ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε κύριε Βαγγελάτο, από την 1η Ιανουαρίου γίνονται οι δυνδράσεις. Ξέρετε ότι αποτυπώνουμε κάθε 15 μέρες τι δράσεις γίνονται. Ξέρετε ότι αυτό το 15η μέρος, και το έχω γράψει εδώ, βγαίνουν τρεις δράσεις από τις 7 που γίνονται, που μιλάνε πρώτον. Πρώτη φορά ο εθνικός μας ύμνος στη νοηματική γλώσσα δημιουργείται ειδικό βίντεο από το Σύλλογο Διδασκόντων Νοηματικής στη χώρα μας. Αυτή είναι μια εθνική δράση. Επίσης, καταγράφονται τα Ιωνόβια Δέντρα της Επανάστασης στη Μεσσινία. Επίσης, γίνεται στη Βοστόνη συνέδριο για την Επανάσταση του Μέλλοντος, όπου μιλάει, ας πούμε, ο Κωνσταντίνος ο Δασκαλάκης. Ξέρετε ότι ετοιμάζουμε δράση το πρώτο ιστιτούτο τεχνητής νοημοσύνης, που ξέρετε τι είναι αυτό, γι' αυτό σας δέμει για το μέλλον. Θα εκπαιδεύονται εκατοντάδες νέοι ταλαντούχοι Έλληνες και δεν θα φύγουν στις ξένες χώρες για να το σπουδάσουν. Αυτά λοιπόν είναι μερικά από αυτά που ετοιμάζουμε. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και με τον κορωνοϊό. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτά που μοιραστήκατε μαζί μας. Κύριε Βακελάτο, κάτι να πω ακόμα. Επειδή μου λέτε, Κύπρο ετοιμάζουν και πώς, ξέρετε, όλη η κοινωνία θέλει να μπει μες στην υπόθεση. Πήραμε πρωιμερών πρόταση από τα καταστήματα Σκλαβενίτη 15 να διαθέτουν από τα καταστήματά τους όλη την Ελλάδα το νομισματικό μας πρόγραμμα. Δηλαδή νομίσματα που έχουν και συναισθηματική αξία και είναι ιστορική αξία. Για να έρθει πιο κοντά στον καθένα. Εύχομαι λοιπόν να έχουμε μια σημαία σε κάθε μπαλκόνι. Κρατάω αυτό που είπατε γιατί επειδή όσοι είναι στο σπίτι και δεν έχουν άλλο τρόπο να το δείξουν και να το φωνάξουν και θα τα ξαναπούμε σύντομα όταν θα έχουμε φύγει από τον Εφιάλτη για το πως όλοι θα είμαστε κάπου για να πιαστούμε, να κάνουμε ένα κύκλο όπως ξέρουμε σαν Έλληνες και να περάσουμε αυτή την περίοδο και αυτή τη χρονιά με τον τρόπο που της αξίζει. Ευχαριστώ πολύ κυρία Κυλοπούλου. Εγώ σας ευχαριστώ, εγώ ευχαριστώ.