8. Εισαγωγή στο σχεδιασμό ιστοσελίδων / Διάλεξη 8 / Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοτόπων (web sites). Μετά την επεξεργασία του εργαστηρίου ο ενδιαφερόμενος θα έχει κατανοήσει τα θέματα δημιουργίας μιας web φόρας και όλων των βασικών εννοιών που σχετίζονται με το διαδίκτυο. - Σκουρλάς Χρήστος (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ, 2015)
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστοτόπων (web sites). Μετά την επεξεργασία του εργαστηρίου ο ενδιαφερόμενος θα έχει κατανοήσει τα θέματα δημιουργίας μιας web φόρας και όλων των βασικών εννοιών που σχετίζονται με το διαδίκτυο.: Σήμερα θα πρέπει να δούμε ορισμένα πράγματα που είχαμε δει HTML να δούμε για κάποια πράγματα ξέρεις ποιοι αντικειμενικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε αναστήσουμε φόρμες οι οποίες στο επόμενο μάθημα θα επικοινωνήσουν καλά και με πίνακα και έτσι ώστε να μπορέσουμε να στήσουμε εφαρμογές έχει ήδη σήμερα στην θεωρία συζητήσαμε για ένα μελέτη περίπτωσης είναι το Music κόρνερ χρεώνεστε όλοι να ξεκινήσετε φτιάξτε ένα πρότζεκτ κι Σ'αυτό το πλαίσιο μέσα στη θεωρία αυτό το οποίο κάναμε ήταν να δώσουμε πολλά στοιχεία να κάνουμε διερεύνηση κλπ τώρα εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε ποιά ακριβώς θα είναι εφαρμογή σας NAV γράψετε επιχειρησιακούς κανόνες κλπ και από εκεί και πέρα να υλοποιήσετε κάποιος θα περιοριστεί θα κάνει ένα διαχείριση προσωπικής συλλογής Μετς η Ασπίς ελληνίδας αποδεκτό κάποιος θα προσπαθήσει ένα δισκάδικο να το φτιάξει αποδεκτό έχουμε το πλαίσιο θα πρέπει να τα μελετήσετε για να ξεκινήσει πριν από αυτά όμως θα πρέπει να εμπεδώσουμε κάποια πράγματα σε HTML και επιπλέον θα πρέπει να εμπεδώσουμε κάποια πράγματα θα πρέπει να δούμε και να εμπεδώσουμε κάποια πράγματα σε GIS ποιοι θα ξεκινήσουμε έτσι έμελλε γι' αυτό θα χρειασθεί πρώτα από όλα να πάτε στο E-Class να κατεβάσετε δύο PowerPoint πάμε λοιπόν στο ίδιο αλλά ας πάμε στο Ford εξαίρεσης της και από εκεί και πέρα θα κατεβάσουμε δύο PowerPoint δύο PDF καλύτερα υπάρχει και σε PowerPoint και σε σπίτια το ένα είναι το πέντε εισαγωγή στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και εδώ έξι είναι οι GSP σελίδες ανοίξτε τα φτερά και ταυτόχρονα να μπούμε και στον εντείνει τις το οποίο θα είναι το εργαλείο μας για να δουλέψουμε σήμερα στο πρώτο PDF θα κάνουμε ένα επανάληψη πάμε στην επόμενη κίνητρα φορέα ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε νέα κατανοήσουμε το πώς θα φτιάχνουμε φόρμες εκεί αποσκοπούμε πάμε παρακάτω λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένο web server επειδή θα δουλέψουμε με έκανε μήνυση θα δουλέψουμε με τον πλαστής προχωράνε λίγο εδώ είναι μια εικόνα από το περιβάλλον το ναι επί της έχετε μπει όλοι στα PowerPoint βλέπουμε όλοι το πέντε μπείτε τώρα όλοι και στον επί της έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τους χειρισμούς μας θα ξεκινήσουμε ένα καινούργια εφαρμογή και εκεί μέσα θα φτιαξουμε καποιες φόρουμ ζήτησες έτσι ώστε να θυμηθούμε κάποια πράγματα κάποια είναι έτοιμα κάποια θα τα δούλεψε ειδικεύσεις λίγο τώρα επί τόπου να τα θυμηθώ μπορούμε να τα εμπεδώσουμε και αμέσως μετά να πάμε σε εταιρείες να ξεκινήσουμε ένα καινούργιο project επιλέξτε σαν κατηγορία web application Σάββατο πέντε web application με έναν εξ και όπως βλέπετε έχουμε σαν προκαθορισμένο όνομα του project web application ένα αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε αφήστε το προς το παρόν Next για να δημιουργήσει το πρώτο ότι σελίδα θα δημιουργήσουμε θα δημιουργήσουμε σε ποιο επίπεδο στο επίπεδο κοιτάτε τους υπολογιστές τους διοικούσα σε ποιο επίπεδο θα δημιουργήσουμε σελίδες μας στο επίπεδο που επέλεξες έτσι θυμόμαστε αυτό το πράγμα κάτω απ' το web application ένα μπορείτε να δείτε στο αριστερό μέρος ότι έχουμε λόγο επέλεξες όλες αν είσαι Ελληνας θα δημιουργούνται εκεί πριν απ αυτό όμως θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας server πώς θα δούμε έτος περικεφαλαία καμία σταρ όπως βλέπετε στους υπολογιστές σας υπάρχουν τρεις εικονίδια το ένα είναι πρότζεκτ στο άλλο είναι ασφαλής και το άλλο με σερβίς της επιλέξτε έδωσε Ερμής Σέρρες στο σέρβις πάρκ στους servers ξένη προς τους εργάτες διέδιδε ότι υπάρχει ο πλαστής εκεί δεξί κλικ στα ξεκινήστε λοιπόν όλοι τον λάσπης από τη στιγμή που θα έχουμε server θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και με τις σελίδες μας πάμε στο PowerPoint κοιτάμε τώρα το PowerPoint το πέντε εισαγωγή στο νησί σχεδιασμό ιστοσελίδων προχωρούμε λίγο πιο κάτω το PowerPoint έχουμε κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς δηλαδή ενεργοποιήσαμε το λάσπης πάνε πιο κάτω θυμίζουμε εδώ ότι μπορούμε σε επίπεδο web Pages να βάλουμε τα προγράμματά μας εικόνες να φτιάξουμε Fortress κλπ και αυτό θα κάνουμε άμεσα πάμε λίγο πιο κάτω Θυμίζουμε πως πρέπει με ένα σελίδα ώστε με ένα σελίδα απλά ας πούμε εδώ έχουμε τις 94 τρεις έτσι έμελλε δεξί κλικ επιλογή ιράν και την τρέχουσα πάμε πιο κάτω για να μπορέσουν να τα κάνουν αυτά τα πράγματα αυτό που θέλουμε είναι σε επίπεδο αγορών περιηγητές στο φοβερό πήρε ένα να φτιάξουμε ένα σελίδα που θα την πούμε files ένα έτσι στη μεν να δούμε λίγο και επομένως τα I το επομένως light αυτός ήτανε ο κώδικας της σελίδας και να πάμε και ένα light ακόμα πιο κάτω τελικά αυτή σελίδα την οποία θα φτιάξουμε με copy paste και μετά θα κάνετε κάποιες αλλαγές ουσιαστικά θα γράφει έπιασε Έλληνα είμαστε είναι θα υπάρχει ένα αδέξιο Book στο οποίο θα μπορούμε να εξάγουμε κάποια στοιχεία με το ΚΚΕ το παρίσι έχουμε αναλύσει και να πάμε κάπου σε κάποια σελίδα δεν έχουμε δημιουργήσαμε στην μιας μέχρι στιγμής δεν έχουμε τίποτε και εδώ θα έχουμε αυτό το μήνυμα της user name όπου θα υπάρχει ένα Button το file τρεις τοπίο τα πατάμε καλή μια άλλη σελίδα αυτό οπτικά αυτό θα το δείξει πρώτη σελίδα δε θα έχουμε την πλήρη λειτουργικότητα ακόμη και έναν ένα light πιο πάνω αυτό αυτά είναι ο κώδικας της σελίδας μας έτσι πάμε λοιπόν γυρνάμε ένα light ακόμα πιο πάνω μπορείτε και εσείς με αυτά τα τρεις ας αλλάξουμε κάντε τις ενέργειες ενέργειας Χανίων μ.μ. είναι οι εξής σε επίπεδο web Page ένα θα δημιουργήσει το έδαφος δεν θα το πούμε αντίο ένα ένα δεύτερο φόστερ θα το πούμε deal δύο αν θέλετε προς το παρόν δεν χρειάζεται να πάρει το ένα πότε θα το πούμε τι μας όπου εκεί θα βρει εικόνες και τώρα το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσουμε αυτό το δύο ένα και εκείνα έφτιαξα με του φοράει Elena και να βάλουμε στο φαΐ λένα αυτόν τον κώδικα όποιος υπάρχει στο επομένως light με copy paste και να το εκτελέσουμε όλοι κάντε το για να θυμηθούμε τα πράγματα τα οποία είχατε στο προηγούμενο εργαστήριο ξεκινήστε λοιπόν δημιουργήστε το Hotel δύο ένα στο επίπεδο των web Pages ΠΑΣΟΚ project ναι προσέξτε έδωσε επίπεδο web Pages επιλεγμένων και η πρώτη επιλογή ένα Audi το βλέπετε και στον πίνακα βατόμουρα μάθε το φον ντε τεν Irena φυλής και έχει δημιουργηθεί το Hotel δύο ένα θέλουμε να δημιουργήσουμε και φοβερή τιμή δύο πάλι σε επίπεδο web Pages το σκυλί επιλέγουμε Forever το λέμε δικτύων και φίνις με τον ίδιο τρόπο δημιουργούμε ως αποτέλεσμα θέλουμε τώρα σε επίπεδο όγκου δύο ένα σε επίπεδο πήρε ένα πάντα στο ιόνιο και επιλέγουμε να φτιάξουμε έτσι μέσα σε λίγα αυτήν τη σελίδα την ονομάζουμε φάλαινα κοινό ονομάζονται files ένα και βάζουμε σε αυτή τη σελίδα το κώδικα που υπήρχε στο slide για την φάει ένα πάμε να δούμε όποιος το κάνει εκτελεί με δεξί κλικ το ΦΑ έλενα για να δει την εικόνα που ήταν έμαθε πως έχει πολύ Βενιζέλος φέρεται αν δουλέψετε με τον γουόλτερ δεδομένου και εδώ καυτό γεγονότα της κατέβασε την ανατολή εδώ έχουμε εντολή κατέβασε το εντάξει προχωρούμε πιο κάτω ρολάρει σε π εδώ φέρνει το από τις παράνομες για γιατί έχουμε το κόμμα του παρίες Σ'αυτή την περίπτωση αφορά το δείκτη εκείνων ωραία εντάξει Φάμπιο κράτος σχολεία αυτά τα πάνω πάνω του ξενιστή της template κλπ αφενός σχολή είπαμε να κάνουμε copy paste για να κερδίσουμε χρόνο αν το ξέραμε το γράφαμε την ένα αυτό βέβαια δεν έχει καμία λειτουργικότητα μέχρι στιγμής τώρα σιγά-σιγά θα προσθέσουμε λειτουργικότητα αφού κατάλαβα το πόδι αυτή είναι η εικόνα την οποία βλέπετε λίγο την προσοχή σας στον πίνακα ουσιαστικά εδώ έχουμε ένα κουτί το οποίο μπορούμε να γεμίσουμε δεν έχει κάποια λειτουργικότητα μέχρι στιγμής σήμερα όμως θα μάθουμε που ως τη στιγμή που αποθηκεύουμε εδώ θα μπορέσει να πάει και αλλού να χρησιμοποιηθεί αποκαλυφθούν τώρα το ΓΔ παρίσι είναι ένα link με το οποίο μπορούμε να πάμε σε ένα άλλη οθόνη δεν υπάρχει αυτή η φόρμα ακόμα και εδώ υπάρχει ένα μήνυμα της να καταγράψει στους ίδιους τους όπου πατώντας το file τρεις θα πρέπει να πάμε σε μια άλλη φόρμα έτσι ώστε να αποκτήσει ένα λειτουργικότητα αυτή πάμε λοιπόν στο PowerPoint για να δούμε τι θα κάνουμε να το κάνουμε και μετά να πούμε πώς θα το αλλάξω λοιπόν αυτό κοιτάμε στο PowerPoint αυτές δεν το το ότι πρέπει να έχετε δει μέχρι στιγμής έτσι τρέχοντας θα του φάει ένα πάμε στην επόμενη σελίδα θα φτιάξουμε προσέξτε λίγο θα φτιάξουμε ένα φόρμα file τρεις εστίες με και μια φόρμα FI δύο ευθεία μπαίνουν για να συμπληρώσουμε τη λειτουργικότητα βλέπετε όλοι το PowerPoint το αντίστοιχο αν δεν βλέπετε το PowerPoint κοίταξα στον πίνακα κοιτάξτε λίγο στον πίνακα λοιπόν άρα εμείς σε επίπεδο φόρων δύο ένα θα με δύο form λειψές φάει έλενα και φάει τρεις φάλαινα έφαγε τρεις σε επίπεδο φόροι τέλη διοδίων θα με φάει δύο προχωράμε τώρα να δούμε λίγο την στο επομένως λαοί εδώ είναι οι size τρεις δηλαδή η Forum ζήτησα στην οποία η οποία υπάρχει στο ραδιόφωνο τέρμα αυτή την οποία φτιάξαμε midi files ένα εδώ αυτοί εφορμήσεις τι δουλίτσες κάνει μπορεί να μου πει κάποιος και βλέπουμε και πιάσαμε και το αποτέλεσμα κοιτάξτε πίνακα και πείτε μου ικανή αφορμή της αλλά τι κάνει αυτή η σελίδα έχει φάει τρεις με το συγκεκριμένο τρόπο το DTM 9 για όσους ξέρουν για κάποια section σώσουμε στην υεμένη δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή προς το παρόν το δύο αυτό το ταρ θα βγάλει το μήνυμα κοιτάξτε λίγο πίνακα όλοι θα βγάλει το μήνυμα ασφαλής τρεις στη σελίδα τώρα ορίζουμε εμείς διαφορών από το όνομά της είναι μάλιστα στο φόρουμ εντάξει η μέθοδος συνεπώς μπορούμε να έχουμε και την άλλη μέθοδο και έτσι το είδαμε και την προηγούμενη φορά τώρα του αξιών της φόρμας δηλαδή η φόρμα τελικά θα πρέπει να καλέσει να δρας και να καλέσει κάτι πια format θα καλέσει την φάει ένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εδώ θυμίζουμε ότι η φάλαινα και φάει τρεις δηλαδή φόρμα που έχουμε τώρα τη φάλαινα ένα στους δύο πολίτες δεν έχει πρόβλημα άντε σε άλλο φόρουμ δεν θα έπρεπε να δώσουμε τη μάχη εντάξει τώρα από κει και πέρα έχουμε δει πια περιθώρια μας στη μέθοδο εφαρμόζουμε και τελικά τι θα γίνει θα κληθεί εφορμά φάλαινα πάλι τι θα γίνει εδώ παράγραφος με το οποίοι παράγραφος με το ποιοι ἀνάγκη να αλλάξει να το βλέπετε ότι άλλαξε γραμμή αλλιώς θα το έβγαζε θα τον πλασάρει δίπλα τώρα από εκεί και πέρα πηγαίνει το μίνιμαλ user name και εδώ δίπλα στο μήνυμα της οθόνης δαπανάται στην ΠΟΞ πόσοι είναι τότε 68 νάτο λέω input Type ίσον ΤΕΕ νέοι τον πάντοτε υπόψη είναι user name και διάρκεια να αλλάξει γραμμή εντάξει είναι σαφής αυτή γραμμή έτσι τώρα το επόμενο μιλώ για αυτό εδώ είναι ένα Button που το κατάλαβα αυτό εκεί είχα περίπου τα εξής αράδες στη ΔΟΥ xbox εδώ έχω λοιπόν Type Summit που σημαίνει πάτο για να πατηθεί Σ'αυτή την περίπτωση λοιπόν όταν πατηθεί το Button θα πρέπει να υπάρξει κάποια λειτουργικότητα και να κληθεί θα κληθεί το φαΐ λένα όλα δηλαδή αυτοί φορούν οδηγεί κατά βάση το fire λένα απλά έδωσε αυτή την περίπτωση πατώντας το bar το μπαρ των που έχει το προεδρείο δεν μ'αρέσει θα το δούμε λοιπόν πάμε και στην επόμενη σελίδα λοιπόν εδώ έχουμε τη σελίδα α τέλη δύο είναι είσαι ελληνίδα file δύο ακούστε με λίγο και μετά θα το δούμε στους υπολογιστές υπάρχει κανάλια θα εκπέμπουν λοιπόν στη σελίδα PSI δύο το file 200 ml θυμίζει τα πρώτα από όλα ότι είναι μισθό μου στο φόρτε του δεύτερου εντάξει γι' αυτό που θα πρέπει να εμφανίσει είναι χάλια εμφάνιση το file δύο λόγω της TV όπως είδαμε πριν ουσιαστικά εδώ έχουμε ένα φόρμα ορίζουμε μια φόρμα η οποία έχει το ονόμασε από φόρο η μέθοδος συνεπώς και εδώ το Action είναι η εκτέλεση της φόρμας file λένα κλίση της φόρμας φάλαινα και εδώ θα πρέπει να είναι βέβαιη επιδείνωση στο λόφο δεν είναι υποχρεωτικό να δηλώσουμε και το σωστό λένε το φόντο στο οποίο βρίσκεται τη φορμα και εδώ έχουμε το συγκεκριμένο όλοι έτσι ώστε αυτό το πολύ να μας οδηγεί έχουμε όλο το παχύ εδώ έχουμε δει για τον server για το πορτ κλπ είμαστε στο project με το application δύο λέω εδώ για σας και το web application του ένα έτσι και εδώ είναι το πλήρες παρά τα στο οποίο δουλεύουμε και το ΓΔ Athens συναντά κρυφά όμως το όνομα πολύ πάρτε φτιάξτε γίναμε λίγο πιο πάνω φτιάξτε αυτήν τη δομή και εκτέλεσε το φαΐ Λένα έτσι ώστε να πηγαίνουμε από τη φάλαινα στο file τρεις από το φαΐ τρεις file δύο και λοιπά κάντε τα όλα αυτά για να θυμηθούμε αυτά τα οποία είχαν ήδη την προηγούμενη φορά θυμηθείτε αυτά που είδαμε και την προηγούμενη φορά εκτελεστότητα φτιαχτεί όταν πήγαινε από το ένα στο άλλο κύριε για πιο τελείωσε θα παίξουμε λίγο και με την εικόνα θα βάλουμε εικόνα θα αντικαταστήσουμε επιπλέον ασκούν με το δικό του RS με πληκτρολόγηση πάνω σε εικόνα κάτι τέτοιο έτσι ώστε να θυμηθούμε κάποια πραγματάκια και να κλείσουμε να πάμε στο επόμενο λυπόμαστε πως βάζαμε εικόνας σε ένα σελίδα κατεβάζουμε ένα εικόνα επτά αντίστοιχα τα έξι είναι I am GMT ίσον το όνομα της εικόνας και το παρά προσέξτε πρέπει να θυμόμαστε και να κάνουμε copy την εικόνα εκεί που πρέπει έτσι από κει και πέρα μπορούμε αφού εμφάνιση με την εικόνα σαν πρώτο βήμα σε κάποια από τις φόρμες κάντε το να αντικαταστήσουμε κάποιο link κάποιο κουμπί κλπ εμένα με την συγκεκριμένη εικόνα προχώρησε το λιγάκι για να θυμηθούμε τα πάντα να πάμε σε πιο καινούργια εγώ του Paris όχι έχει ήδη έχει θέμα γύρνα πίσω δε γυρνά πίσω Κάνε το φάει τρεις κάνε κλικ στο φαΐ τρεις στόφα τρεις πηγή πάντα το φαΐ λένα λοιπόν η επικοινωνία ανάμεσα σε έξι τελικό οκ πάμε να δούμε κάτι στο οποίο Νάκα εκτελείς από την αρχή το θέμα λίγο πίνακα και να γιατί μπορεί να έχουν και άλλοι τους άλμα ξεκινήσαμε και εκτελέσαμε την πρώτη φόρμα τη φάλαινα βλέπουμε αυτά πάμε στο file τρεις καλείται κανονικά οι Fine τρεις έλενα καλή κανονικά η επικοινωνία δηλαδή ανάμεσα στη φάλαινα και στη φα ελλ ταινία είναι κανονικά γίνεται κανονικά HIV ένα κεφάλι τρεις μέσα στο ίδιο φορτίο τώρα πατάμε το γκολ του Paris εδώ υπάρχει θέμα λέει ότι περίπου στη νήσο ως is not available που σημαίνει ότι κάτι δεν πήγε καλά εκεί πάμε τώρα στην να δούμε κοιτάτε να δούμε την εικόνα να πάμε στο file ένα στη συγκεκριμένη περίπτωση τα έχετε πρόσβαση στο web application ένα SS εδώ υπήρχε δύο ποτέ δεν τα βρίσκει για εκτέλεσε την τώρα τη φόρμα τα φυσιολογικά πρέπει να δουλέψεις να γίνει και επικοινωνία δηλαδή ανάμεσα στις δύο φόρμες το 1000 ωραία τώρα δουλεύει κανονικά είδαμε λοιπόν ένα πολύ συνηθισμένο σφάλμα να ξαναγυρίσουμε λιγοστό κώδικα λίγο την προσοχή όλων στον κώδικα ήδη Προσέξτε Προσέξτε Προσέξτε Προσέξτε εδώ όταν δηλώνουμε πράγματα αν δεν έχουμε ακριβώς με το ίδιο όνομα με κεφαλαία και με μικρά πεζά νέο ρόλο έχουμε θέμα είναι το πιο συνηθισμένο σφάλμα τα δύο πιο συνηθισμένα σφάλματα για τον μακάριο είναι ότι εδώ δεν έχει προσέξει να ναι σωστά όλα τα στοιχεία και κεφαλαία και μικρά ποσοστά και το δεύτερο πολύ συνηθισμένο είναι να μην έχει φτιάξει τις φόρμες του εκεί που πρέπει δηλαδή αλλού έτσι έχει φτιάξει και Απόλλωνας καλή λοιπόν αφού το φτιάξατε αυτό να προσθέσουμε σε κάποια φόρμα να κατεβάσουμε κάποια σελίδα H γνώμη κάποια εικόνα και αυτή την εικόνα την εμφανίζουν με στη φόρμα κάντε το για να το δούμε ο τρόπος για να φτιάξουμε να έχουμε την εικόνα και να μπορέσουμε να πάρουμε την εικόνα είναι αυτά τα τανκς θα χρειαστεί ενδεχομένως να βάλουμε και το πλήρωσε παρά σαν αυτήν εδώ την ιστορία δοκιμάστε να βάλουμε λοιπόν αποβάλλεται εικόνα κάντε την γυάλινη γράψε όλα αυτά συν την Πύλο καρπός πάνω στο οποίο δούλευαν application είναι ένα πάτο κοπή και μετά να πάνε στο τόχει βάλει σοφότεροι είμαστε γιατρέψουν τώρα δεν αισθάνονται νέοι κι ωραία λένε βάλε το ΝΑΤΟ για δοκίμασε το τώρα για δοκίμασε το άρα Tax γυρίστε όποιος έχει πρόβλημα στην εικόνα επειδή είχαν αρκετά παιδιά ένα προβληματάκι γυρίστε να δούμε τη λύση πάμε στον κώδικα είναι όταν πια αλλά έτσι εδώ τώρα δίνουμε ή βέβαια το πορτ σχέδιο να project έχουμε φτιάξει τη σελίδα το for ever που βρίσκεται η εικόνα και η εικόνα της LG δοκιμάστε το και τρέξε το πάμε να κάνουμε την εικόνα ενώ άλλοι να το πατάτε και να γίνεται κάτι και πάμε να προχωρήσουμε σε ΔΕΗ σπίτι αφού την έχετε την εικόνα έτοιμη παίρνετε την κλίση της εικόνας εκεί που εκτός από το παρελθόν βάζετε κλειστά αυτό το PowerPoint και ανοίξτε το επόμενο έβαλα πριν το κλείσετε κάποια στιγμή δείτε και επαναλαμβάνετε τις ασκεί να επαναλάβετε τις ασκήσεις τις υπόλοιπες που εμφανίζουν αυθόρμητη σας κλπ κλπ έτρεξα αυτό ωραία να το δούμε μια στιγμή Korres πάμε τώρα να ανοίξει μέτωπα όροι Porsche το επόμενο προχωράμε να δούμε τον στόχο μας σήμερα πρώτη δουλίτσα αυτό που έλεγα στο νέους φοιτητές μας εδώ ότι το κύριο μειονέκτημα που έχουμε σε αυτή την ιστορία είναι ότι το περιεχόμενο της Αττικό κάτι πρέπει να κάνουμε για έναν δυναμικό περιεχόμενο κάτι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να μπορούμε να παίρνουμε στοιχεία από βάση να εμφανίζουμε κλπ εκεί είναι το θέμα το όχημά μας Σ'αυτή την περίπτωση είναι οι GSP σελίδας σαν πρώτο βήμα θα πρέπει στο επόμενο μάθημα να συνδέσουμε και τις αντίστοιχες φόρμες με με βάση έτσι ώστε να έχουμε πραγματικά δυναμικές σελίδες πάμε στο επόμενο στο επόμενο σλάιντ λοιπόν θα πρέπει στην στην περίπτωση αυτή να έρθουμε σε μια πρώτη επαφή με την νέα με την τεχνολογία των GSP σελίδων αντί κατάλαβα αυτή την τεχνολογία ουσιαστικά μπορούμε πολύ εύκολα να δούμε και άλλες τεχνολογίες στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό τοπίο παρατηρούμε λίγο πίνακα όλοι είναι ότι έχουμε τα παραδοσιακά πράξεις της HTML HTML έπεσε το HTML tag ότι έκλεισε το εμπόδιο κλπ εδώ κάποια κειμενάκι για το καινούργιο στοιχείο είναι μέσα στις αγγελιες μετά από αυτό το βλέπουμε μέσα σε αυτό εδώ το πράγμα και αυτό έχουμε κάτι το οποίο μας είναι πάρα πολύ γνωστό ότι αυτό ένα εντολή τη η εντολή είναι μια εντολή Σάββα η οποία δηλώνει ότι μεταβλητή έχει με τη ακέραια και της δίνει ταυτόχρονα και τη τιμή άρα λοιπόν εδώ έχουμε βάλει Java πόστο βάλανε χρησιμοποιώντας αυτά τα σύμβολα και συγνώμη πάμε να δούμε παρακάτω εδώ ξεκινάμε λέμε βγάζουμε ένα μήνυμα πού είναι το παραδοσιακό και σε μια στατικής σελίδα για την τιμή της μεταβλητής κι είναι και μέσα το ότι έχουμε πάλι μια εντολή η οποία θαμπό ακριβώς θα μας δώσει πια είναι έτοιμη ισχύει μέχρι στιγμής ποια είναι η τιμή τρεις τώρα το επόμενο βήμα είναι έχουμε ένα άλλη εντολή Τζαβάρα η οποία κάνει τη αυξάνει όχι κατά τρεις και πάλι τυπώνουμε και αυτή τη στιγμή πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να τυπώσουμε αυτοί δήμοι πριν live πάω έτσι άρα λοιπόν αυτό το προγραμματακι τι θα κάνει θα μας εμφανίσει όχι είναι τρεις θα το αυξήσει μετά κατά τρεις και θα μας αφανίσει και την καινούρια τιμη αλλά λοιπόν να πάτε να φτιάξτε σε επίπεδο web Page σας ένα σελίδα τη σελίδα είναι αυτή GSP και καλή αρχή φτιάξε άφησε λίγα τρέξετε με δεξί κλικ όπως γνωρίζετε για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα περιμένουμε μια στιγμή να τρέξει το παράδειγμα και στο πίνακα μετά θα επεξηγήσεις με κάποια κάποιες JS της ελλάδας έτσι ώστε να επιστρέψει και να πάμε να κλείσουμε με ένα πρώτο κύκλο και να πάμε σε αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ωραία τρέξτε τώρα σημαντικά πράγματα απλά λοιπόν πάμε στο PowerPoint τώρα να δώσω κάποιες επεξηγήσεις να τρέξουμε μια σειρά από πράγματα έτσι ώστε λοιπόν πάμε να δούμε την επόμενη άσκηση εξηγώ μερικές ασκήσεις την προσοχή όλων εδώ πάμε στην επόμενη άσκηση λοιπόν αυτό το πράγμα εδώ μέσα το λέμε script λεπτές όπως το βλέπετε εδώ έχουμε την οδηγία για να εμφανίσουμε την τιμή μιας μεταβλητής πάμε στην επόμενη σελίδα λοιπόν εδώ τώρα τη βοήθειά σας για να δούμε τι κάνει το προγραμματακι τι κάνει λοιπόν το προγραμματακι ορίζει τη και σαν τη τύπου ναι ορίζει το the date σαν τίποτε και από κει και πέρα με την μέθοδο εγώ θα πάρουμε την ημερομηνία τη σημερινή και κάπου θα αντέξει αυτό το πράγμα είναι απλό θα δοκιμάσουμε στη συνέχεια πάμε στην επομένως light να δούμε μερικά λοιπόν εδώ θα παίξουμε ένα τυχερό παιχνίδι με ζάρι για μάλλον να γυρίσουμε ένα ένα κλικ πίσω ένα Like πίσω τι παίζει εδώ ότι αυτό είναι μια βιβλιοθήκη για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλίτσα μας έτσι πάμε στο επόμενο εδώ τώρα θα παίξουμε ζάρια έτσι θα χρησιμοποιήσουμε για αυτό το λόγο πειρατών θα χρησιμοποιήσουμε πειρατών έτσι ώστε να παράγουμε δύο τυχαίους αριθμούς των αναβατών ακουμπήσουμε που σε και αμετάβλητη εσένα τον άλλο θα του το άλλο θα το ακουμπήσουμε στην day δύο θα δούμε πώς παράγονται οι αριθμοί και από κει και πέρα θα ελέγξουμε τη αρνί είναι ίδιες ιδιότητες που έχουμε παράγει τυχαία τότε μπράβο νικήσεις βγάζουν ισογείου μόνο διαφορετικά το μήνυμα είναι ηχηρό άρα Κατερίνης λοιπόν κάθε φορά που θα το τρέχει με αυτό θα γίνεται αυτή η βούληση αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουμε εδώ λίγο την προσοχή σας αυτό πρέπει να καταλάβουμε το είναι τι ακριβώς γίνεται εκεί με 200 ήρα ατόμου αλλά όπως βλέπετε έχω έχω έναν πολλαπλασιασμό αυτού που περνά επί έξι και προσθέτω και ένα γιατί γίνεται αυτό το πράγμα μήπως κάποιος έχει την απάντηση λέω έξι πια αυτός είναι γιατί πρώτα απ' όλα τι τιμές θα πάρει κάθε Σαρρή 1.3 τέσσερις πέντε μέχρι έξι ενα το κρατούμενο γιατί χρησιμοποιώ το έξι και αυτό σημαίνει γιατί πράττουμε ρύθμισε πιο διάστημα 01 άρα εγώ πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί έξι και επειδή μπορώ να έχω και την τιμή 0 απροσδόκητο είναι κατανοητό πάμε παρακάτω πάμε στην επόμενη σελίδα στο επόμενο σλάιντ λοιπόν τάξη το ίδιο πράμα να πάμε σε επόμενο εδώ έχουμε λόγους εδώ έχουμε την περίπτωση ένα Group ειδικά για αυτό το πράγμα είναι το Ford ξεκινάει από ένα πάει μέχρι πέντε και αυξάνει κατά ένα ταξί και από εκεί και πέρα οι Γάλλοι στο μήνυμα λόγω Executive και εδώ λοιπόν πόσες φορές έχει γίνει όλο ερώτηση τι γίνεται εκεί και να σου τον ύστερα έτσι δώρο έχουμε ότι η εντολή εδώ μέσα σ'αυτά τα δύο έχουμε βάλει εντολή όσο λένε γυαλιά και δω κάτι δουλίτσες βάλαμε ένα άγκιστρο και γιατί για να κλείσει πιο το φόρο για να κλείσει το φόρο εντάξει πάμε στο επόμενο λοιπόν αυτή η σελίδα δεν ήδη απλά βάζει κάποιο κάποια χρώματα έτσι έχει κάποια χρώματα στο πόστο λένε στο στο φόντο το background και στο κείμενο δηλαδή ξέρω γω γαλάζιο με κίτρινα και ούτω καθεξής έτσι αυτό εδώ που θέλω πάμε στην επόμενη σελίδα θα τρέξτε έτσι που είναι στατικό στην επόμενη σελίδα ορίζουμε κάποιες μεταβλητές την εξ χώρων την πάτρα τον βόλο και το font size και θέλουμε κάθε φορά που εκτελείται αυτό έτρεξε την πρώτη φορά και με κόκκινο με μαύρα γράμματα την επόμενη φορά θα τρέξει κατά τυχαίο τρόπο να πάει πρασινο με κίτρινα και ούτω καθεξής κάθε φορά δηλαδή να αλλάζουν αυτό τα πράγματα μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι παίζει εκεί με πύραυλο θυμίζω ένα πραγματική μάμε λίγο πίσω γίναμε ένα πάει πίσω το VGA όλων είναι κάθε color είμαι ένα 16 αντρικός αριθμός έχουμε λοιπόν εδώ για παράδειγμα αυτό έτσι και μάλιστα ανάλογα με το πού έχω κάποιους χαρακτήρες έχω κυρίως μπλε η έχω κυρίως κόκκινα κλπ μέσα στο προηγούμενο PowerPoint έχουμε ένα απόσπασμα που λέει κάποια πράγματα για το πλιάτσικο τώρα που η ιδέα είναι ήδη να μπορέσουμε αυτά εδώ τα τα χρώματα να ανταλλάσσουμε στοιχεία και εκεί δυνάμεις επομένως ΑΕΙ πολλαπλασιάζουμε με αυτό τον αριθμό αυτό που παράγεται στοιχεία μήπως μπορεί κάποιος να μου πει ποιός αυτός αριθμός εξάρχεια ενώ αυτά έξι χαρακτήρες είναι το ίδιο στην 24 μείον ένα γιαυτό αλλά με αυτό τον τρόπο παρέχουμε σε παρακμή τυχαία αυτός αριθμός πάμε στο επόμενο μπορεί αυτό κανουνε οτι έχουμε μέχρι στιγμής αυτά που εξηγήσαμε τις λίγο αύρο μέρος κάντε τα δοκιμάστε τα να πάμε σε αυτό που είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα ακούσουμε σήμερα και με την ευκαιρία θα πάτε και την την πρωτιά στις πάμε λιγάκι προχώρησε λίγο την προσοχή όλων πιο κάτω πιο κάτω σ'αυτό το light προσέξτε σ'αυτό το slide έχουμε κάτι πάρα πολύ σημαντικό δείτε λίγο εμφανίζεται αυθόρμητα αυτιά μου εμφανίζει τούτο δω πρόσεξε και πάνω υπάρχει ένα θέμα δεν έχει έχει παραληφθεί κατά καταλάθος το μεθούν στη φόρμα μας περίπτωση δίνουμε έναν αριθμό 17 δίνουμε 33 πατάμε αυτό του αλιέντε οπότε καλύτερη ένα άλλη φόρμα παίρνει το 17 και του 33 προσθετική βγάζει το αποτέλεσμα είναι σαφές Παράλληλα η άσκηση αυτοτελώς και μ'αυτά θα εξηγήσουμε γιατί αυτό θα γίνει ένα τέρας η πρώτη άσκηση που θα έχετε σ'αυτά τα θέματα για τους επειδή είναι ένα καλό λέει θα δουλεύουν με αυτή τη λογική προσοχή εδώ έχει παραληφθεί επάνω όπως και αυτή με τη φόνισσα του το μέσο αβλεψία λοιπόν τρέξτε τα προηγούμενα από το 205 όλα να βεβαιωθείτε ότι όλα αυτά που λένε παίζουνε όταν τρέξετε το προγραμματακι DJ στη σελίδα με την ημερομηνία τρέξε τόξα τρέξτε τον Πατίτο ότι αλλάζει αηδια μετά Παγκράτι μετά κείμενα κλπ έχουμε γενικά στις εφαρμογές μας συχνά μια φιλοσοφία ότι κάτι μπορεί να το τρέξουμε στατικά δηλαδή με συγκεκριμένες τιμές και μετά να το κάνουμε πιο παραμετρικό ανάγει δυναμικό τότε έχουμε ανάδρομο και μετατρέπει μια πόδια να συνεχίσουμε λίγο με τις φόρμες ενώ αριστερά και μια φορά που μέσα μορφή στη πρέπει να ψάξουμε τη φόρμα γράψει στον πίνακα ξερόλες της πέρα φόρουμ name ένα νόμο θέλετε μέσω έπονται μποράν Tiger είτε τύπου πως έτσι ας βάλουμε και γράψτε εσείς και αξιώνει σελίδα στην οποία θα μας πάει αφού χρήστης πατήσει το κουμπί σας την πατήσουμε το κουμπί Hard θα μας πάει στη FIA δύο . philenews τελευταίες και για να εμφανίσουμε τα παίξει boxer προβλεπόμενη που τα ΑΕΙ ΤΕΙ εξ name παραμένει παραμ δύο τα δύο εξ και το κουμπί input τάισμα Summit van νέο όχι και την έβαλε στον εαυτό άρα στο οβάλ γραφείο μάντεψε διόρθωση ένα κρύβει τιμές εμφανίζουν εμφανίστηκε πάνω στο κουμπί και να γράψουμε τη φόρμα γενικα απάντηση γράφεται ανάμεσα στα τανκς του μπουτίκ αφορά πάμε να δούμε την επόμενη σελίδα άρα στην ουσία χρήση γράψει διότι είμαι 17 και 33 style To Type text με όνομα παραμένει και παραμ διότι πάντα το κουμπί έντυπη επόμενης μιλάει πάλι 2.3 στην ουσία που ενεργό καλείται αυτομάτως συγχρόνως πατά το κουμπί και λέμε υλικού SLR και παραμένετε και έμμεσα βάζουμε το όνομα του xbox δηλαδή λάμβαναν παραμένει ταυτίζουν αυτό φέρει το όνομα του xbox γιατί δε σε μεταβλητή υλικού αστέρια και παραμένετε παρά δύο όπως στον πίνακα προλαβαίνουμε τις έτσι προσοχή πάντα μεταβλητές όπως γίνανε τύπους πριν τέσσερις στα τέλη 1000 Χ1 διεθνή ημέρα ιστορικού έστελνε και παραμένετε σε αυτάκια βάζουμε το όνομα xbox ότι αν το κόμμα αυτό κατά την πάγια δεν καταλαβαίνει την έτσι είναι σε Java έχουμε ανοίξει το script Type αυτό που γράφουν μέσα κώδικας τζο οκ αλλά string Χ1 εσωτερικού διότι παραμένει παραμένει στρίψει διόρισε νίκος και παραμένετε παραμ δύο και στην ουσία μετά πάει και κάνει την πράξη όχι τριες όχι ένα όχι δύο επίτιμος μεταβλητές είναι ασπιρίνη εάν κάνουμε αυτό παρά την πράξη όχι τρεις ίσως όχι ένα όχι δύο τι θα κάνει θα ενώσουμε όντες πρόκειται να κάνει το την πράξη της πρόσθεσης δήμος Σανικίτζε πρέπει να μετατρέψουμε κάτι το πρωταρχικά έτσι να δούμε λίγο και συνέχεια γράφεται εντολή όπως κρίνει το μετατρέψετε σε που ξεκίνησε την εντόπισε το παράδειγμα ένα δύο εναπομένουσες έτσι μιας λιτάνευση μέχρι και η άλλη είναι ζεστό και ξεκινήστε κατέπλευσε με εντάξει ύφος 10 αναφέρεται και σε επενδύσεις κατευθείαν ότι φαινόντουσαν όλα HTML σελίδα και να είναι ξένες πείτε μας πειράζει ο σαμαράς με θυμικό Κασίνη έναν GS τη σελίδα δεν δημιουργεί πρόβλημα αφαίμαξη μίζες όμως κόπηκαν δε γύρισε σελίδα και φορέα φάλαινα έτος το εμπόδιο ανάμεσα στην έβαζε τη φόρμα έτσι στο μπορεί βεβαίως τέσσερις δισ ετών beat του Ράικονεν και βάφουμε προσοχή λάθος έτσι ωραία πάντα πρέπει να υπάρχει μέσα στη φόρμα να υπάρχουν πέντε Type οτιδήποτε εθελουσίως να κάνουμε Summit ότι υπάρχουμε formats ανεκτός Ford Mustang που πάει Βασίλης τιμές φορούν δίνεται ένα όνομα ότι θέλετε δεν παίζει ρόλο ξανά εισηγμένη σας στους φορέα και ενώ μέσω νήσων νήσων στον και αξιών αξιώνει σελίδα στην οποία η οποία θα κληθεί αφού πάτησε το κουμπί έτσι προσοχή κεφάλαια μικρά ανάψτε φοράει . GSP και αρχές έκτρωμα ασφάλισης με μικρό χτύπησε λάθος έτσι παίζει μεγάλο ρόλο τα κεφαλαία γράμματα αντιγράψουμε 63 διαφανείς γνώμες μια γραμμή έτσι αν θέλουμε να αλλάξουμε γραμμή πιο παγκόσμιο το PS VR έτσι μπλέικ λάιβλι αλλά σύμφωνα Coupe SUV με τη βουλιαγμένη κάτι δε μας ενδιαφέρει όμως ποτέ το γράφουμε μας μου προβάλλει τη δήμητρα με εμφανείς φορέα συνεχίζουν όμως να πληρώσει το ποσό για ντε φάκτο την εφήμερη τέχνη τζέσι εξέπληξε έρχονται μίζες υπέρ της φορέα κεφαλαιο Α ελαφρώς κεφαλαίων στο Book value είναι ξεκινά μαθήματα Steering εγγυήσεων βέβαια το κεφάλαιο Stream σωστά αρχή ίσον τρεις κούπες Εύξεινος με γενικό τίτλο γείτονες δεν πατάμε . 30.20 . μας εμφανίζεται και κάνουμε καλό το Complete και παράμετροι και εμφάνιση αυτή η στις γραπτές αναμένεται ωραία και βάζουμε μέσα τη ζύμη του τάξη μπορούσε να συμβεί αυτό και μέσα στην τιμή xbox άμα δεν κεφαλαίων ο προσέχουμε έτσι μέσα στην ερωτηματικό στο τέλος και φυσικά να μάθω όταν ανοίγετε το στόμα μακάρι να κλεβει κιόλας άμα δε και βιώνετε γνωριμία και έτσι έκλεισε το σπίτι το ωραία και δεύτερο εξίσου θρυλική ομάδα όπως έχω περί στοιχεία να σημειώνει είναι από καθαρά δεν τραβάει και μας βρίσκει να παίξουν για μεταβλητή χτυπάει κόκκινο διαφωνούμε οριακής σαν πρώτο βήμα εμφάνιση απλά έγραψε 1.0 οργανισμό παρένθεση αυτάκια 21 . συν απέξω έξω έξω από τα γραφεία της εκεί δωρεάν στάνες συνοικία να τραφούν Χ1 και Χ3 τις τιμές συν αυτάκια σε αυτά για να βάλει μέσα και χιλίων ένα . απέξω τ βέβαια σε βιβλίο τέλος ωραία παιδιά να δούμε λίγο στον πίνακα που έχει ολοκληρωθεί παράδειγμα έχουμε καταρχήν είναι εφήμερη σελίδα ακόμα μελέτη για τη σημερινή 12,11 με δεξί κλικ α εμφάνισε δύο κουτάκια παίξτε μποξ και ένα κουμπί γράφουμε δύο τιμές φορέα πατάμε το Hard ωραίο FI ταινία τζέσικα βρήκε τι σημαίνει αυτό το λάθος στο απευθύνεται ερρίκου ST σώζονται Βελλά που σημαίνει ότι μπορεί να βρει το αρχείο που του ζητάμε να μας αφανίσει παραπομπή στο project το μονομάχο βλέπετε fine 2.300 στον άξονα αυτό φανεί 2.4 σε φορέα πάλι πράγματα την αν ένα 23 έχει δύο 12 ξέρατε μια ς πέρασαν τις τιμές στην άλλη και προσέφερε στον πίνακα τρεις πρόσεξε και πάνω το URL γράφει τελικά όντως πάει 2.4 ποιοι έχουμε ένα ερωτηματικό παραμένει να ισούται με την τιμή του καφέ ως πρώτης τάξης πώς άντεξαν παρά δύο δεύτερη τιμή οκ άρα γίνει κάνοντας ένα URL ένιωσε να βάλουμε το ερωτηματικό προπέτασμα παραμέτρους σελίδα που θα εμφανιστεί έτσι αν μη τι άλλο μεταβλητές άμεσα και συνεχίσαμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε εμείς να περάσουμε τις τιμές εμείς θέλουμε σελίδα μας μεταξύ υπάρχει κάποια απορία για να συζητήσουμε να δούμε ωραία άρα δεν μπορεί να υλοποιήσει το και άλλοι να δούμε πως θα κάνουμε Sage μετατρέπουμε ιδιώτη μέσω όποιες είχαμε είναι τύπου στρινγκ έτσι για να μπορέσουμε να κάνουμε την πράξη της πρόσθεσης πρέπει να μετατρέψουμε σε ακέραιος έξι άρα όχι περιέχει μέσα στην τιμή η αλισον pizza εταιρεία πάσιν και μέσα παρέμβασης όχι αυτό επιστρέφει είναι μια μεταβλητή να μετατρέπεται προστρέχουν σε έτσι προσοχή βέβαια πάντα μιλάμε για ναναι έγραψε χρήστης αριθμό έτσι μετατρέψαμε σε αριθμό κάνει οτιδήποτε και προχωράμε και πάμε και μετατρέπουμε και το ότι το υπόλοιπο το που κέρδισαν είσοδος στο επόμενο πέφτει παρά μετατρόχια εκδοχή δύο και κάνουν πράξη της πρόσθεσης οκ οπότε και το δικαστήριο το επόμενο μάθημα είμαι σέξι καμπύλες δεν θα έχετε ότι είχαν μια φόρμα με καταγραφή τέτοιων νούμερα θαύμαζε το xbox το σύμβολο σε εμπνέει βίλα επί και θα κάνετε στην πράξη έτσι με πιο πολύ σε εξάσκηση να καταλάβουμε τι θα καταλάβεις φόρμες και άλλου που σε κάποιους και τα λοιπά μπορούν να γίνουν με την αυτά σημαίνουν μάθουμε κάποια πορεία φορέα