1η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2021 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2021)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE την μάστηγα του αιώνα που δοκιμάζει όλον τον κόσμο και όλη την οικουμένη και να ξεκινήσουμε προς τα εμπρός μια πορεία η οποία θα λύσει όλα μας τα προβλήματα. Συνδρασμιόταση. Ευλογητός ο Θεός ημών πάντοτε νυκαιαϊ και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν. Ισπάσαν την γυναιξήλθεν ο φθόγγος σου, πως δεξαμένην των λόγων σου. Διού Θεο πρέπος εδογμάτης σας, την φύσην των όντων ετράνων σας, τα των ανθρώπων ηθικά τε κόσμοι σας. Βασίλειον Ιεράτευμα, Πατερός Ιε, Χριστόν τον Θεό νικέτευε, δωρήσασθε ημήν το μεγαέλεως. Εθνών σε κήρυκα και βοστήρα τρισμέγιστον, νεαπολυτών και φιλιππισίων διδάσκαλων, κυκουμένη σα γλάισμα, εφροσύνος γερέρωμεν, τους αγώνας τιμώμεν και τας βασάνους διαχρηστών, δώσευτών σου μαρτύριων. Αγίε Παύλε Απόστολε, πρέσβε βε Χριστό το Θεό, σωθήνε τας ψυχάς ημών. Ο των αιώνων ποιητής και δεσφότης, ε, των όλων υπερούσιε όντως, την ενή αύστιον ευλόγησον περίοδον, σώζον το ελέησο, το απείροι τύρμον, πάντας τους λατρεύοντας ει το μόνο δεσφότη, και εκβώντας φοβολή τροτά, ε, φορομπάση το έτος χωρίγησον. Ελέησον ημάς ο Θεός κατά το Μέγα, ελέώσου δεόμεθά σου επάκουσον και ελέησον, έτι δεόμεθα υπέρ των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών, έτι δεόμεθα υπέρ του Αρχιεπισκόπου και Πατριαρχου, έτι δεόμεθα υπέρ του Βαρθολομέου και της Ιεράς ημών Συνόδου, και πάσης της εν Χριστώ ημών Αδελφότητος, έτι δεόμεθα υπέρ του ευσεβούς ημών αίθνους, πάσης αρχής και εξουσίας εν το κράτη ημών και του καταξυράν θάλασσαν και αέρα φιλοχρίστου ημών στρατού, και των σωμάτων ασφαλείας, έτι δεόμεθα υπέρ του ευλογητίνετ, εν ειαυτών της Χριστότητος του Κυρίου, και γενέστε αυτών ειρηνικών και σωτήριων, έτι δεόμεθα υπέρ απάντων ημών των συντελούντων, εις την καταθεών επίδοσιν, ως και εις την ευόδοσιν των έργων του Δήμου της Καβάλλας, πάντων των εργαζομένων διακονούντων υπηρετούντων, πάντων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου των Προέδρων και απάντων των Προέδρων των δημοτικών σχημάτων, και γενέστε αυτής υγείαν ψυχής και και σώματος, των απεκδεχομένων το παρασουμέγα και πλούσιον έλεος, ότι ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός υπάρχεις και εσύ την δόξα ν' αναπέμπωμεν, ελεή και το Υιώ και το Αγίο Πνεύμα την Ικαιαή και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Του Κυρίου δε ειθώμεν, Κύριο Θεός ημών ο καιρούς και χρόνους, εν τη ίδια εξουσία χαίμενος και την ζωήν ημών εις χείρας σου διακρατών, επάκουσον ημών δεωμένων σου εν τη ευσύμω ημέρα ταύτη, επίτι εισόδο ημών εις των αιών ενιαυτών της Χριστότητός σου, και ευλόγησον την βασιλόπιταν αυτήν την προσφερωμένη, υπό του παρόντος δήμου της Καβάλας, εις δόξαν σύν και τιμήν, του εν Αγίης Πατρός ημών βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου και Σαρίας της Καπαδοκίας, επίβλευσον μεγαλόδωρε εξ ουρανού Αγίου σου και κατάπεμψον εφημάς, τους θεταδόρατα αυτά ευκρετήσαντας και τους εξ αυτορ μεταλαμβάνοντας, τας ουρανίους δωρεάς σου, ότι επισήλπηκαμεν το ζώντι Θεό εις τους αιώνας, ευλόγησοντας εισόδους και εξόδους ημών, πλήθυνον εν αγαθείς την ζωήν ημών και κατέφυνον τα διαβήματα ημών προς εργασίαν των θείων σου εντολών, ότι ου και πάρτο μόνο ζήσετε άνθρωπος. Ότι σοι ο άρτος της ζωής, Χριστέ ο Θεός ημών, και σοι την δόξα να αναπέμπουμε συν τόν άρθος σου Πατρή και το Παναγείο και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, είκε αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν. Δόξα σοι ο Θεός η ελπίσιμον δόξα σοι. Χριστός ο αληθινός Θεός ημών, ταις πρεσβείες της Παναχράνδου και Παναμώμου Αγίας αυτού μητρός, ταις πίνης ημών Θεοτόπου και Άι Παρθένου Μαρίας, των Αγίων Ενδόξων και Πανεφίμων Αποστόλων, του Αγίου Ενδόξου και Πανεφίμου Αποστόλου Παύλου, του Ιδρυτού της Εκκλησίας ημών και Πολιούχου αυτοίς, των Εναγίης Πατέρων ημών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίου Πατριαρχών Αλεξανδρίας, και πάντων των Αγίων ελεήσε και σώσε ημάς ο σαγαθός και φιλάνθρωπος, δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον ημάς, αμήν. Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι του τόπου μας, είμαστε αδελφωμένοι σε αυτόν τον κοινό αγώνα για την πόλη της Καβάλλας, για το δήμο της Καβάλλας, αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, και όλοι και όλες, με πρώτη την κυρία πρωι δήμαρχο την κυρία Τσανάκα, εκπρόσωποι και πρόεδροι των δημοτικών σχημάτων. Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να τελέσω με αυτήν την όμορφη εκδήλωση της σκοπής της Βασιλόπιτας, γεγονός το οποίο προσδιορίζει γενικότερα και μια έναρξη. Έναρξη του νέου έτους σε όλα τα καλά και τα ωραία και τα πρέποντα. Δόξα στον Θεό, τουλάχιστον οι τελευταίες στιγμές για την πατρίδα μας και για τον τόπο μας, σχετικά με το θέμα της πανδημίας, η οποία μας ταλανίζει επιπολή, μας δείχνει ένα σημείο αναφοράς και ελπίδος. Πέραν όμως αυτού, ίσως αυτό μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε το πώς η μεγάλη σημασία έχει η ενότητα στην αντιμετώπιση πραγμάτων τα οποία είναι πάνω από τις ανθρώπινες δυνάμεις μας. Αν και όλοι είμαστε υπόλογοι για αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας και στη κοινωνία μας και στον κόσμο ολόκληρο. Ο άνθρωπος ταλανίζεται από την ανασφάλεια, από την μοναξιά και την αδικία. Σε ένα γεγονός το οποίο βεβαίως όπως και να το πράξουμε και να το σκεφτούμε και να το δούμε, μας έφερε πιο κοντά. Ίσως κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις μας δίνουν γενικότερα τη δυνατότητα να εκφραστούμε κάπως πιο εγωιστικά. Παρ' όλα αυτά όμως ο κοινός σκοπός είναι η υγεία των μέλλων και μάλιστα των μέλλων των παιδιών μας. Για όλα όσα συμβαίνουν εύχομαι με όλη μου την καρδιά να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να ξεφύγουμε από αυτά και να μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία αλλά και η ελπίδα στον άνθρωπο. Πέραν από τον Θεό το έτος αυτό το οποίο έχει οριστεί εδώ και πολύ καιρό και πολλά χρόνια σαν μια ευλογημένη επέτειος προκειμένου να αντιμετωπίσω με τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται από την έναρξη της ελληνικής επαναστάσεως εναντίον των Οθωμανών Τούρκων της εποχής εκείνης. Το κράτος μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, οι άνθρωποι μας, οι προγονείς μας αγωνίστηκαν με όλη τους τη ψυχή και τη δύναμη των σωμάτων τους σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις σημερινές για να αντιμετωπίσουν έναν φοβερό κηκεώνα και τα κατέφεραν, αντιμετώπισαν την κατάσταση και βρέθηκαν μπροστά. Αν και πάλι η διχόνοια έφτασε στους τόπους μας και στους ανθρώπους μας με αποτέλεσμα τα προσωπικά συμφέροντα να οδηγήσουν σε δύσκολες και πολύ πικραμένες στιγμές της εποχής εκείνης. Εύχομαι λοιπόν σε όλους σας και σε όλες σας να έχετε πλούσια τη δύναμη του Θεού αλλά και δυνατεί την ελπίδα σας. Την ελπίδα και την αισιοδοξία έξω από φόβους και αδιέξοδα. Γράφει ο Απόστολος Παύλος που ίδρυσε την εκκλησία μας «Έσοθεν φόβοι, έξοθεν μάχε». Είναι ένα θαυμάσιο μοναδικό λόγιο του Αποστόλου Παύλου. Ας το σκεφτούμε στον εαυτό μας για να εξαρρύψουμε τις έξοθεν μάχες και να ταπεινώσουμε τους έσοθεν φόβους. Θέλω ιδιαιτέρως όμως σήμερα να κάνω μια παρέγβαση για ελάχιστα λεπτά για να σας παρακαλέσω για κάτι. Σύμφωνα με ένα έτημα της τοπικής μας εκκλησίας το οποίο ξεκίνησε από τον προηγούμενο πρόνο επιθυμώ να σας παρακαλέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο να προβείτε σε μια θετική έκβαση του ετοίματός μας κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, όλοι και όσες με ακούτε αυτή τη στιγμή προκειμένου να ιδρυθεί μια ενωρία στη συνοικία των Ποταμουδίων το βλέπω εδώ γραμμένο για να μην κάνω κάποιο λάθος η οποία ενωρία αποτελεί ένα πάγιο έτημα για να ιδρυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες από τους κατοίκους της συνοικίας αυτής αφού μέσα στην περιοχή αυτή στα υψηλά και τα βόρεια της Καβάλλας δεν υπάρχει άλλος ενωριακός ναός τα σχετικά δικαιολογητικά και τα δεδομένα βρίσκονται στη διάθεσή σας έχω την πρόθεση σε όλα τα δημοτικά σχήματα και τις δημοτικές ομάδες να αποστήλω το σχετικό υλικό θα αποτελεί μια βάση για τα 207 χρόνια το γεγονός αυτό και η τοπική μας εκκλησία μαζί με τον δήμο μας θα υπογράψουμε γενικότερα αυτή την εκκλησία την οποία θα την παραδώσουμε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Ανάληψη του Χριστού που το σώστε την 25 Μαρτίου πάντοτε να εορτάζουμε σε αυτή την εκκλησία της οποίας η μορφή δεν ξέρω εάν υπάρχει δυνατότητα να παρουσιαστεί τώρα εδώ από την κάμερα τόσο μακριά είναι μια σμίκρινση της Αγίας Ειρήνης στην Κωνσταντινούπολη τέτοιος ναός δεν υπάρχει στη Μακεδονία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα θα αποτελέσει ένα μοναδικό έμβλημα του τόπου και όλοι εμείς που θα φύγουμε μετά από κάποια χρόνια εύχομαι να είναι πάμπολα να είναι 100 και 150 αν μπορούν τον τρόπο να ζούμε περισσότερο θα αποτελεί ένα έμβλημα για τις επόμενες γενεές έχουν διευκρινιστεί τα δεδομένα διότι σύμφωνα με ένα νέο νόμο ο οποίος έχει προκύψει δεν χρειάζεται αλλαγή του ρημοτομικού σχεδίου και αυτό θα σας κατατεθεί και από τον κύριο Δήμαρχο και από τον κύριο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εύχομαι να μην περάσουμε δυσκολότερες εποχές και δυσκολότερα χρόνια αλλά θέλω να σας πω ότι όλοι μας και όλες είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον τόπο να δώσουμε τη ζωή μας, την ψυχή μας τον κόσμο μας και τους εαυτούς μας όποιο και να είναι το κόστος σε σχέση με αυτούς οι οποίοι μας ταπεινώνουν και ευρίσκονται κυρίως σε πλούσιες χώρες και δυναμικές προοπτικές της κοινωνίας ένας μικρός υιός κατέστη δυνατός στο να μας καταστρέψει όλους λοιπόν επειδή εμείς είμαστε παιδιά των πατέρων μας υιός με υ και γ τώρα και επειδή είμαστε όντως αντάξειοι αυτών οι οποίοι μας εγέννησαν και μας έφεραν στους τόπος μας γι' αυτό το λόγο πρέπει να αποδείξουμε στις επόμενες γενιές αυτό που πρόκειται να συμβεί και δεν εννοώ μόνο για αυτή την εκκλησία αλλά ενώ γενικότερα για το πως θα αφήσουμε τα ύχνη μας, την πορεία μας, της ζωή μας σ' αυτούς που επέρχονται Καλή χρονιά και ευλογημένη όλα να είναι δυνατά, ωραία, ενωμένα, αποφασισμένα, ομονοημένα είναι σημαντικό να έχουμε διαφορές πάντοτε στην αναζήτηση του κοινού καλού αλλά είναι και πολύ σημαντικότερο να αναγνωρίζουμε όλοι τα λάθη μας και να αναγνωρίζουμε και την αξία των άλλων προτάσεων, των άλλων δεδομένων προκειμένου να προχωρήσουμε για το κοινό καλό, όπως είπα, για τα παιδιά μας, για τις ζωές μας Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους και σε όλες σας Κύριε Δήμαρχε, εσείς θέλετε να μιλήσετε να πείτε κάτι Θα κόψετε εσείς την πίτα Καληστούμε πολύ σε βασμιότατε Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου, πριν κόψουμε την πίτα να ισχυθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους συναδέλφους Εύχομαι το 2021 να είναι ένα έτος δημιουργικό Ένα έτος που, όπως πολύ σωστά είπατε, να έχουμε απαλλαϊκή από αυτόν τον ιό, τον μικρό ιό ο οποίος έχει ανατρέψει όλες τις ζωές μας και ζούμε αυτήν την τρέλα που ζούμε το τελευταίο διάστημα Θα κόψω την πίτα Είναι ένα κομμάτι για την Εκκλησία και για τον Χριστό Το πρώτο κομμάτι που θα κόψω είναι για την Εκκλησία, για τον Χριστό και την Παναγία και φέτος έχει και ένα άλλο συμβολικό χαρακτήρα, όπως είπε και ο σεβασμιότατος που είναι τα 200 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους Οφείλουμε υπάρχουν πολλές απόψεις στις ιστορίες Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι λένε ότι ήταν μια επανάσταση ενάντια στους Κοτσαβάσιντες Ήταν αυτοί οι οποίοι λέγανε ότι ήταν μια επανάσταση απέναντι στις ιδέες Φυσικά όμως ποτέ κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τον ρόλο που έχει παίξει η Εκκλησία μας στην επανάσταση του 1921 διότι αν δεν ήταν σε όποια θέση και να είναι κάποιος πρέπει να αναγνωρίσει ότι αν δεν ήταν η Εκκλησία να σώσει τη γλώσσα μας, να σώσει την ιστορία μας ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή να φορούσαμε φέσια όλοι και να προσκυνούσαμε στον Αλάχ. Όμως η Εκκλησία ήταν η κηβωτός την οποία μας έσωσε και φτάσαμε στο 1921 και φυσικά να μην ξεχνάμε ποτέ ότι υπήρχε δυστυχώς αυτή η ιδιχόνια η οποία ελπίζω να τελειώσει κάποτε διότι δυστυχώς βλέπω ότι εξακολουθεί με την πάροδο του χρόνου αντί να μειώνεται μάλλον να ξανααυξάνεται. Και φυσικά δίνοντας το κομμάτι στο σεβασμιότατο θέλω να διαβεβαιώσω ότι η τεχνική υπηρεσία επεξεργάζεται την πρόταση ούτως ώστε θα ενημερωθείτε και εσείς και την πρόταση αυτή και θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρουμε την απόφαση που πρέπει. Ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά και πάντα να είστε γερός και να βοηθάτε τον κόσμο. Δαιμονιά. Λοιπόν, το δεύτερο κομμάτι είναι για τον Δήμο Καβάλλας. Έναν δήμο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς φεύγουμε. Σήμερα είμαστε δήμαρχοι, αύριο δεν είμαστε. Δεν παντρευόμαστε αυτή τη θέση και άρα πρέπει αυτό το κυριό μας μέλημα να είναι το καλό του δήμου. Λοιπόν, το άλλο κομμάτι, το τρίτο, είναι για το Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιπόν, είναι η ανάσα για τον Δήμο. Ο τόπος της ζωής μας είναι μικρότερο, το κομμάτι δεν σημαίνει τίποτε. Απλώς πρέπει να κάνουμε λίγο οικονομία. Λοιπόν, για την κοινωνική αποτελεσματική παρέμβαση, κύριο Παπά. Συμπαράταξη πολιτών, κύριο Συμβέρος. Η λαϊκή συσπήρωση, κύριος Ποτόλιας. Συνεργασία για την Καβάλα, ο κύριος Καπτόπουλος. Ελληνική αυγή για τον Δήμο Καβάλα, ο κύριος Βογιατζής. Επειδή έχουμε και έναν ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τον κύριο Κουνάκο. Η Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου. Βοήθεια στο σπίτι για τον νομικό πρόσωπο, κοινωνική αλληλεγγύη, το καπί, παιδική σταθμή, βοήθεια στο σπίτι, που τόσα πολλά προσθέρνουμε στους δημότες της Καβάλας. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το τελευταίο κομμάτι που αφήσαμε είναι για τις ένοπλες δυνάμεις και για την αστυνομία, οι οποίες όλο αυτό το καιρό στα σώματα ασφαλείας, φυλάσσουν την πατρίδα μας. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια. Το επόμενο είναι για την δημοφέρεια.