3 - BBB διμοιρασμός διαφανειών, video και επιφάνειας εργασίας (University of the Aegean, 2020)
: Η δυνατότητα για ανέβασμα διαφανιών μπορεί να δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά θα πρέπει ο συμμετέχον που θέλει να κάνει την παρουσίαση να έχει πάρει το δικαίωμα παρουσιαστή. Το δικαίωμα αυτό, το δίνει μόνο ο διδάσκων ή ο συντονιστής κάθε φορά σε όποιον επιθυμεί. Ο παρουσιαστής ξεχωρίζει από το μικρό γαλάζιο εικονίδιο με μία οθόνη. Στο επάνω αριστερό βαθμό του παρουσιαστή, βγαλάζει ο εικονίδιο με μία οθόνη, στο επάνω αριστερό μέρος το εικονίδιο δίπλα από το όνομά του. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, παρουσιαστής είναι ο χρήστης Q-Rep και για να μπορέσει ο χρήστης Αλέξανδρος να ανεβάσει διαφάνεια, θα πρέπει να του δοθεί το δικαίωμα παρουσίασης, κάνοντας κλικ επάνω στο όνομά του και επιλέγοντας ανάληψη παρουσίασης συντονισμού. Σε όποιον έχει το δικαίωμα παρουσιαστή, ενεργοποιούνται στο κάτω μέρος της οθόνης δύο επιπλέον κουμπιά. Από το κουμπί με τον άσπρο σταυρό και τίτλο Ενέργειες, ο παρουσιαστής μπορεί να επιλέξει Μεταφόρτωση παρουσίασης. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει το αρχείο ή να επιλέξει Περιήγηση για αρχεία, να διαλέξει το αρχείο παρουσίασης από το σύστημα αρχείων του και να πατήσει Μεταφόρτωση. Το BBB δέχεται διάφορους τύπους αρχείων όπως εικόνας, PDF, Word ή PowerPoint, τα οποία πριν τα εμφανίσει μετατρέπει αυτόματα σε PDF. Συστήνεται να μετατρέπονται από τους χρήστες σε PDF και να μεταφορτώνεται το αρχείο PDF και όχι το PPT. Οι διαφάνειες των αρχείων PowerPoint που έχουν εφέ κινήσης ή μετάβασης θα εμφανίζονται ως στατικές εικόνες. Για λόγους ταχύτητας μεταφόρτωσης, προτείνεται το αρχείο να είναι μικρό σε μέγεθος με μέγιστο αριθμό σελίδων τις 200 και μέγιστο μέγεθος 100 MB. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση, οι διαφάνειες εμφανίζονται σε όλους τους συμμετέχοντες και ο παρουσιαστής μπορεί να περιηγηθεί ανάλογα με τα βελάκια στο κάτω μέρος, μπρος ή πίσω, να μεγεθύνει ή σμικρύνει την παρουσίαση ώστε να τονίσει σημεία της, να επιλέξει τέριασμα στο πλάτος της οθόνης ή να μεταφέρει σε πλήρη οθόνη την παρουσίαση και το αντίστροφο. Στην περίπτωση που θέλετε να αναπαράγετε ένα εξωτερικό βίντεο ώστε να το παρακολουθήσουν όλοι ταυτόχρονα και έχοντας αντιγράψει τη διεύθυνση του βίντεο, μπορείτε από το κουμπί «Ενέργειες» να επιλέξετε «Διαμοιρασμό ενός εξωτερικού βίντεο». Στο νέο παράθυρο, επικολλήστε τη διεύθυνση του βίντεο και πατήστε το κουμπί «Ενέργειες» για να παρακολουθεί το βίντεο. Στο νέο παράθυρο, επικολλήστε τη διεύθυνση του βίντεο και πατήστε το μπλε κουμπί «Διαμοιρασμός ενός νέου βίντεο». Το βίντεο θα ξεκινήσει να παίζει σχεδόν ταυτόχρονα σε όλες τις οθόνες των συμμετεχόντων. Ο παρουσιαστής έχει τον έλεγχο της αναπαραγωγής και μπορεί να σταματήσει το βίντεο ή να ανατρέξει σε διαφορετικά σημεία του ενώ ενημερώνονται οι οθόνες των άλλων συμμετεχόντων. Ο παρουσιαστής έχει επίσης τη δυνατότητα να μοιράσει την οθόνη του ώστε να δείξει πρόσθετο υλικό, εκτός από παρουσίαση ή βίντεο, όπως για παράδειγμα κάποιο λογισμικό ή μια ιστοσελίδα. Ο διαμοιρασμός οθόνης ενεργοποιείται από το τελευταίο εικονίδιο με την οθόνη, κάτω δεξιά. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, ο παρουσιαστής μπορεί να επιλέξει να διαμοιράσει όλη την οθόνη του ή αν έχει πολλαπλές οθόνες συνδεδεμένες στον υπολογιστή του, να επιλέξει μία από αυτές. Να διαμοιράσει το παράθυρο μιας εφαρμογής ή μιας καρτέλας από τον μπράουζερ του. Στο παράδειγμά μας, ο παρουσιαστής διαμοιράζει την οθόνη επιλέγοντάς την και πατώντας Share. Ο διαμοιρασμός ξεκινά και μετά από λίγα δευτερόλεπτα το περιεχόμενο εμφανίζεται στους υπόλοιπους χρήστες. Για να διακόψει το διαμοιρασμό, ο παρουσιαστής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κουμπί με το οποίο το ξεκίνησε. Ο παρουσιαστής θα πρέπει να ξαναπατήσει το κουμπί με το οποίο το ξεκίνησε.