Το Αλφαβητάρι Οικονομικών της ActionAid ταξιδεύει στην Ελλάδα (ActionAid Hellas, 2020)
: Η κυρία Α και ο κύριος Α είναι εκπαιδευτικοί και θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα αλφαβιτάριοι οικονομικών ώστε να αποκτήσουν οι ίδιοι και οι μαθητές τους της γνώσης για να γίνει η κοινωνία μας πιο δίκαιη. Το πρόγραμμα αποτελείται από δραστηριότητες ψυχοπεδαγωγικής ενδυνάμωσης. Δραστηριότητες που εισάγουν τους μαθητές σταδιακά στην κατανοήση βασικών οικονομικών εμειών. Βήματα για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων μέσα από ομαδική συνεργασία, ιδέες και εργαλεία για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν οι νέες γνώσεις και δεξιότητες στην καθημερινή ζωή. Επιτυχημένα παραδείγματα. Τα εκπαιδευτικά πακέτα αλφαβιτάριοι οικονομικών για τις τάξεις 5 και 6 δημοτικού και γυμνασίου έχουν πέντε άξομες. Ανακάλυψη δεξιοτήτων και προσωπική ανάπτυξη. Δικαιώματα και δεσμεύσεις από τα μείευση και κατανάγωση. Στοχοθέτηση και προϋπολογισμός. Κοινωνική και οικονομική επιχειρηματικότητα. Χρησιμοποίησε το αλφαβιτάρι στην τάξη και βοήθησε να γίνει η κοινωνία μας πιο δίκαιη. Μάθε περισσότερα εδώ. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.