Ασφαλτόστρωση 1,5 χλμ. του κεντρικού δρόμου της Ανέζας προϋπολογισμού 220.000 € (ARTA WebTV, 2022)
: Είναι ένα έργο ασφαλτώστρωσης, μάλλον από κατάσταση του κεντρικού δρόμου στην Ανέζα, περίπου στα 1.500 μέτρα, όπου υπήρχαν φθορές από το έργο της αποχέτησης που είχε γίνει. Ένα τιμήμα έχει γίνει από την περιφέρεια Επείρου και αυτή τη στιγμή εμείς ως Δήμο Σαρτέων κάναμε την μελέτη, ζητήσαμε την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και εκεί ήταν η καθοριστική συμβουλή του Υφυπουργού, του Βουλευτιάρτος, του Γιώργου του Στήλειου, τον οποίο και ευχαριστούμε. Και συνέχεια εμείς δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε το έργο. Θεωρώ ότι μέχρι και τη Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί. Στον κεντρικό δρόμο, ζητούμε συγγνώμη, ας πούμε, από τους πολίτες που τόσο καιρό ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και εμείς ως δήμος ζητάμε χρηματοδοτήσεις, έχουμε όριμες μελέτης και όπου μπορούμε κάνουμε έργα. Εδώ να πω, μιας και βρισκόμαστε στην περιοχή, ότι ολοκληρώνεται και ένα μεγάλο έργο και μάλλον βρίσκεται σε εξέλιξη αυτά τα λεγόμενα 80 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσης αγροτικών δρόμων πολύ σημαντικά που βοηθούν, επίσης, στο πρωτογενείο τομέα και να πούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι και στον αέρα και μια καινούργια ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων που αφορά κυρίως και την περιοχή της Ανέζας, αλλά κυρίως το Απόμερο και το Μήτικα που μέχρι τώρα δεν είχαμε κάνει εκεί καμία ασφαλτόστρωση, έχουμε βάλει κάποια τεμίματα δρόμου και θα είναι και εκεί πάρα πολύ σημαντικό. Αλλά να πω ότι σε συνεργασία με τον Γιώργο του Στήλειος συζητάμε και άλλες χρηματοδοτήσεις για άλλα χωριά. Έχουμε για εσωτερική οδοπία από το Υπουργείο Ποδομών δηλαδή και στην Ράχη, έχουμε αποσύλει το σχετικό αίτημα και στα Ρόκα, αλλά και ετοιμάζουμε τώρα και τον Καλόβατο, πολύ σημαντικό, δεν θεωρώ ότι, βελπιστώ, ότι αν αυτά χρηματοδοτηθούν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην καθημερινότητα των δημοτών και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους. Έχουμε ένα καλό νέο, μια θετική εξέλιξη, σε συνενόηση και συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο Αρτέων και τον Δήμαρχο. Υποβάλαμε έτοιμα στο Υπουργείο Υποδομών να χρηματοδοτήσει την ασφαλτόστρωση εντός του κυσμού της Ανέζας. Το έτοιμα ικανοποιήθηκε, σήμερα λοιπόν είμαστε εδώ και βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο να εκτελούνται οι εργασίες ασφαλτώστρωσης συνολικά του οικισμού της Ανέζας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών, τον κ. Καραμαλή, για την ανταπόκριση που έδειξε στο αίτημά μας. Να πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλες ανάγκες και άλλα αίτηματα σε άλλες περιοχές του Δήμο Αρτέων και του νομού μας συνολικά. Ξέρω ότι είναι σε εξέλιξη και προχωράει η απόφαση για τη χρηματοδότηση στην τοπική κοινότητα Ράχης και έχουμε και άλλα χωριά όπως είναι ο Καλώβατος, τα Ρόκα και μια σειρά από άλλα χωριά καθώς επίσης βέβαια και χωριά των άλλων δήμων του νομού. Σε κάθε περίπτωση, το έργο είναι για τους πολίτες να το χαρούν, να το ζήσουν, να το χρησιμοποιήσουν, να το απολαύσουν και δικιά μας υποχρέωση, δικό μας έργο, δικό μας σκοπός είναι να προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη και να βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο οι ίδιοι να μπορέσουν να εργαστούν και να αναπτυχθούν περισσότερο. Μετά το έργο της αποχέδευσης του χωριού μας, η κατάσταση ήταν, μπορώ να πω, άθλια, τον πρώτο καιρό ειδικά. Προσπαθήσαμε βέβαια, μέσα από προγράμματα, να μπορέσουμε να κάνουμε την ασφαλτόστρωση. Η περιφέρεια έφυγε στο μεσό χωριό μετά το έργο και σαν δημοτική αρχή, κάναμε τις μελέτες για να βρούμε χρηματοδότηση για το υπόλοιπο. Θα ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό, τον κ. Στήλιο, γιατί μας χρηματοδότησε αυτό το έργο. Είχαμε τις μηνέτες εμείς έτοιμες από την περιφέρεια. Ήταν ένα έτοιμα των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο στο χωριό μας και τα διπλανά χωριά, γιατί ο δρόμος αυτός δεν είναι ένας δρόμος στο χωριό, είναι ένας δρόμος το οποίο σε εξεπηρετεί άλλα τέσσερα χωριά. Δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, γίνεται ένα έργο φανταστικό μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Ήταν καιρός να γίνει και ευχαριστώ πάλι τον κύριο Υπουργό και τον Δήμαρχο που έτρεξαν τις μελέτες, βρήκαμε τη χρηματοδότηση και προχωράμε παρακάτω γιατί μέσα από αυτό το πρόγραμμα Είναι και άλλα χωριά διπλανά που είναι να γίνουν μέσα στη ισοτηρική ειδοποιία, μέσα από χρήματα του Υποργείου. Και βλέπουμε μαζί με τα υπόλοιπα, για το αγροτικό δίκτυο ολοκληρώνο με τα 80 χιλιόμετρα ασφαλτοστρόσεων έξω στα γοράφια και στις μονάδες της κτρινοτροφικής και τα κτρινοτροφία, είναι ένα έργο το οποίο θα ονασθάνουμε όλοι. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω έτσι πραγματικά όσους συνέβαλαν στη χρηματοδότησή του έργου, τις τεχνικές υπηρεσίες του εργολάβου για την γερήγορη ολοποίηση. Προσπαθούμε σε ένα τεχνική υπηρεσία να είμαστε κοντά στα προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν να λυθούν όλα. Υπάρχουν πρόγραμμα μετά τα 80 χιλιόμετρα για άλλες ασφαλοστρώσεις και προσπαθούμε τουλάχιστον στα χωριά που έχουν πρόβλημα και υπαρουγικές τάξεις να είμαστε κοντά και να λύνουμε αυτά τα προβλήματα. Ευχαριστώ. Πολύ καλό έργο, σημαντικό έργο για την Ανέζα. Εγώ θα ευχαριστήσω όλους αυτούς που βοήθησαν να γίνει αυτό το έργο, γιατί όπως είπα και πριν είναι σημαντικό. Θα ευχαριστήσω τον Υπουργό τον κ. Στήλαιο ιδιαίτερα, γιατί έχει συμβάλει πάρα πολύ γι' αυτό το έργο, τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους τον κ. Μάρο και τον κ. Κωτσαρίνη πάλι, και το τοπικό συμβούλιο. Εύχομαι να συνεχιστούν τα έργα, να γίνουν κι άλλα. Γιατί έχουμε πάρει κάποιες υποσχέσεις από το δήμαρχο ότι θα συνεχιστούν τα έργα για την Ανέζα. Γιατί η Ανέζα είναι ένα μεγάλο χωριό και σημαντικό χωριό. Έργα να γίνονται, είναι πολύ ευχαριστώ, λέει το ρητό καλλιεργά παρά ποτέ, έγινε και μπράβο τους. Με τι ασχολείστε, ασχολείστε με τον πρωτογυνή τομέα αυτό. Ναι, ναι. Σας βοηθάει όλο το να γίνονται στο κομμάτι του Επιτρόπιλου, στη δουλειά σας. Φυσικά, φυσικά. Ήταν ένα χρόνιο έτοιμα? Πολλά χρόνια, μάλλον. Πάρα πολύ. Άρα εγκανοποιημένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα έργα καλά είναι να γίνονται και να προχωράει η δουλειά. Αλλά ποιος θα του περπατήσει τα έργα, με το βιτζίνα να έχει πάει στα 2,5 ευρώ και το πετρέλιο στα 2,20 ευρώ. Κι εγώ με τον πρωτοβιγκίνητη ο Μέας βουλούμαι, αλλά για να πεις, να πας στο τραχτέρ τώρα και να πας να κάνεις χουράφ, έχει αυξηθεί πολύ το πιτρέλιο. Τα έργα όμως καλά είναι να γίνονται. Χρειαζόταν το έργο γιατί χάλασανε τα αυτοκίνητα. Τέσσερα χρόνια τώρα που φτιάξανε το αποχειρητικό και μετά Δεν διαμαρτύρεται κανένας, όχι δεν διαμαρτύρεται, δεν το θέτει το θέμα κανένας ότι εδώ χάλασε με το αυτοκίνητα. Έχουν ξαναδιαματυρυθεί, αλλά δισηκώς τώρα εδέες ο Θεός λόγω εκλογών και στιγμών του έργου.