Interaction Design / Interaction Design - Πολίτης Διονύσιος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2016)
Interaction Design: Λοιπόν, καλησπέρα σας. Είναι το πρώτο μάθημα που κάνουμε στο Εαρινό Εξάμηνο μαζί. και θα σας πω τα θεωρητικά του μαθήματος, πρώτα απ' όλα όσον αφορά την υπόστασή του. Και η υπόστασή του είναι δηλωμένη στον οδηγό εντός εισαγωγικών σπουδών του πανεπιστημίου μας, που είναι η μονάδα διασφάλισης ποιότητας, αυτή εδώ. Έτσι, η μονάδα διασφάλισης ποιότητας είναι πολύ σημαντική για την ύπαρξή της. Ζέρετε πολύ καλά, γιατί σ' αυτήν γίνονται οι αξιολογήσεις των μαθημάτων, σε οποία συμμετέχετε και εσείς και εγώ. Και είναι αντικείμενο από ό,τι γνωρίζετε, της κατεύθυνσής μας και της σειράς των μαθημάτων που κάνουμε, το πώς γενικά αξιολογούμε ένα σύστημα. Και μάλιστα θα θυμάστε, είχαμε ορίσει μέσα σάκρες το προηγούμενο εξάμινο και τη μαθηματική φόρμουλα της αξιολόγησης, όχι μόνο να κάνεις ένα απαντήσεις-αρωτηματολόγιο-αξιολόγησης, αλλά να προσδιορίσεις έναν βαθμό εμπλοκής. Και αυτό δεν μας απασχολεί εμάς που είμαστε τεχνοκράτες, επειδή ας πούμε κοινωνική πολιτική ή κάποιο είδους πολιτική στο πανεπιστήμιο, αλλά όντας πληροφορικάροι μπορούμε να παρέχουμε τα εργαλεία που θα προσδιορίσουν το βαθμό εμπλοκής. Το πανεπιστήμιο λοιπόν έχει καθορίσει τη μονάδα διασφάλισης ποιότητας, η οποία στη φάση που βρισκόμαστε μας ενδιαφέρει σαν ένας ιωνί οδηγός σπουδών, που περιγράφει με κάποιες αΐζοδιαδικασίες το μάθημα. Έτσι, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» και μάλιστα με τον καινούργιο FEC που έχει έρθει για το μεταπτυχιακό μας, έχει πάρει το νέο του τίτλο και έχει προσταθεί η έκφραση σχεδείας αλληλεπίδρασης. Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» και μάλιστα με τον καινούργιο FEC. Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» και μάλιστα με τον καινούργιο FEC που έχει έρθει για το μεταπτυχιακό μας, έχει πάρει το νέο του τίτλο και έχει προσταθεί η έκφραση σχεδείας αλληλεπίδρασης. Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» και μάλιστα με τον καινούργιο FEC που έχει έρθει για το μεταπτυχιακό μας, έχει πάρει το νέο του τίτλο και έχει προσταθεί η έκφραση σχεδείας αλληλεπίδρασης. Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» και μάλιστα με τον καινούργιο FEC που έχει έρθει για το μεταπτυχιακό μας, έχει πάρει το νέο του τίτλο και έχει προσταθεί η έκφραση σχεδείας αλληλεπίδρασης. Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή» και μάλιστα με τον καινούργιο FEC που έχει έρθει για το μεταπτυχιακό μας, έχει πάρει το νέο του τίτλο και έχει προσταθεί η έκφραση σχεδείας αλληλεπίδρασης. Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή». Επίσης, ο τίτλος του μαθήματος λέγεται «Προχωρημένα θέματα επικοινωνίας ανθρώπου υπολογιστή».