2013.06.03 - ΠΔΕ - Περιφερειακό Συμβούλιο για ΣΕΣ 2014-2020 (Παρουσίαση του ΣΕΣ) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2013)
: Εταιρικός σχέσος συνεργασίας φορέων έρευνας και κοινοτομίας με επιχειρήσεις. Δεν πάμε στην κοινωνική τον μόνο έρευνο για την έρευνα, αλλά στην έρευνα που συνδέεται με την κοινοτομία και γίνεται μέσω των επιχειρήσεων, δηλαδή έρευνα περνά σε κοινοτομία και εφαρμόζοντα από τις επιχειρήσεις και βέβαια στην δημιουργία σχημάτων σδίτ. Μια απόμενη προτεινόμενη δράση είναι η μεταφορά τεχνολογίας και κοινοτομίας σε σημαντικούς τομείς περιφερειακής οικονομίας. Αυτό έχει δοκιμασίσει στο παρελθόν μέσω πολλά προγράμματα της Γενικής Ραμαδίας Ενώσης και Τεχνολογίας. Εδώ προσπαθούμε και προτείνουμε οι εξειδίκες αυτής της δράσης να περιλάβει τομείς, εννοείται, της περιφερειακής οικονομίας που έχουν σημαντική προσθεμένη αξία. Πάντοτε ζητάμε την προσθεμένη αξία, ούτως ώστε η κενική ανάπτυξη να είναι η σημαντικότερη, δυνατή. Η έμφαση εδώ πέρα είναι να υπάρξουν δυνατότητες ενισχύσεις μεταφοράς κέντρα κενοτομίας, μεταφοράς κενοτομίας και τεχνολογίας, ώστε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα μεταφοράς. Η ενίσχυση κενοτόμεων σχεδίων ανάπτυξης τομείου της οικονομίας παρουσιάζει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, μια άλλη, ένας άλλος τύπος δράσης. Νομίζω ότι και ο ίδιος οραματικός τόπος για την περιφέρεια είναι η εξοστρέφεια της Δυτικής Ελλάδος. Άρα ο τόπος αυτός έρχεται και δημιουργεί καινοτόμα σχέδιο για την ανάπτυξη τομείου της οικονομίας παρουσιάζοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα και βέβαια προώθηση διεθνικών ερευνητικών έργων για μικρομεσαίες, διεθνικά ερευνητικά κέντρα ενώ εννοούμε μάλλον έργα τα οποία είναι μεταξύ μιας επιχείρησης της περιοχής και αντίστοιχης από μια ευρωπαϊκή χώρα ούτως όχι να υπάρχει καλύτερη δυνατή καταφορά έρευνας στην μικρομεσαία επιχείρηση.