Διάλεξη 7η / Διάλεξη 7 / Διάλεξη 7η - Κασάπη Ελένη (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
Διάλεξη 7η: Σήμερα το μάθημά μας, για όσους μας παρακολουθούν έξω από το στάσερο, είναι η ίδια ακριβώς με την ίδια που έχουμε επιβιττές πάντα στη διάρκεια του ΔΕΤΑΝΑ για την Ιταλική Γλώσσα. Και σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που αν γίνονται πολύ δικοί σε αυτό, αν πάλι κρατούνται πάρα πολύ μακριά από αυτό, δηλαδή μεγάλες αγάπες και μεγάλες αντιπάτειες, είναι το παιδόσφαιρο. Τα κίναλα που θα διαβάσουμε τώρα υπάρχουν στον διαδίκτυο, το link θα υπάρχει στο ppt ακείο που θα βλέπετε ή που βλέπετε μάλλον πίσω να μας ακούτε και θα ξεκινήσω με την ανάγνωση μια φορά για να μπορέσουμε να συζητήσουμε. Και μάλιστα θα έλεγα πατέρα Μίλιο να μην διαβάσω όλο το κείμενο, να σταματώ κάθε φορά για να μπορούμε να συζητούμε. Λοιπόν, ξεκινάει αυτό το κείμενο που σήμερα μας ενδιαφέρει με τα εξής στοιχεία. Η Ιταρία, η Κάλτσο, εσυκουραμένε ο σπορ πιο σεκουλίτο, ειν'οκασγιόνιδη καλγιονάτι δε μόντο, άγγι εκείνον εσωτερικά απασγιονάτου δικουέστου σπορ, σ'έγγρετον εντερέσε με παρτίδε, δε μ'αστοάκρου δε λα πρόπρια νασιόνι. Εδώ λόγω θα ήθελα λίγο να γυρίσουμε, μία φορά μιλώντας ελληνικά, για να καταλάβουν όσοι μας παρακολουθούν τη Λίνα Αρχάλη, θα ήθελα να γυρίσουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε, έτσι δεν είναι πάτερ, ότι υπάρχουν ορισμένες μέρες που δεν κινείται ούτε ένα αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, είναι όλα τα καφενεία γεμάτα με κόσμο. Και ειδίως όταν έχει εθνικού ενδιαφέροντος αγώνες, κύπελα και τέτοια, ούτε στα σπίτια μιλούν οι άνθρωποι, δεν είναι αλήθεια αυτό. Έτσι, έτσι, όλοι καρφωμένοι στην τηλεόραση. Ωραία. Και μάλιστα δημιουργεί και φανατισμό μερικές φορές το ποδόσφαιρχη πατρίδα μας, γιατί είμαστε πολύ δουραστικοί και πολύ παθιασμένοι άνθρωποι, οπότε η Μεσόγειος εδώ εμπινώνεται διαφορετικά. Θα ήθελα λοιπόν τώρα να ακούμε αυτά τα ίδια που ακούσατε, να προσπαθήσουμε να τα πούμε με απλά ιταλικά κατάλημα για επίθετο 21, μεταξύ μας σαν παράδειγμα. Και μετά θα το ετοιμάσετε κι εσείς που μας ακούτε και βλέπετε το βίντεο μόνοι σας ή με κάποιον άλλον φίλο σας. Είναι βέβαιο ότι στην Ιταλία το σπορ είναι το πιο συνεργασμένο σπορ. Ακόμα και στην Ελλάδα δεν συμβαίνει το ίδιο. Ακριβώς, είναι ένα από τους σπορ πιο αγαπημένους. Είναι το πιο αγαπημένο από τους γυναίκους και από τους άνθρωποι. Οι γυναίκες λίγο λίγο. Γιατί δεν έχω ακούσει ποτέ μια γυναίκα να πιστεύει ότι δεν καταφέρει σήμερα γιατί υπάρχει το καμπιονάριο. Αντίο, βλέπω ότι οι γυναίκες στην οικογένεια προετοιμάζουν πολλές πράγματα, πολλές όμορφες πράγματα, γιατί είναι πάντα τόσοι χαρούμενοι στους άνθρωπους που παίρνουν στο σπίτι, στο παιχνίδι και προετοιμάζουν σουζουκάκια, τζατζίκι, πίτσα. Όχι, όχι, η πίτσα γερμανική. Εντάξει, για να είστε, ας πούμε, έτοιμοι για να παρακολουθήσουμε την παιχνίδιση. Παρακολουθήσουμε την παιχνίδιση, είναι εύκολο να μην μιλάμε, μη μιλάμε, μη μιλάμε, μη μιλάμε. Λαμβάνια, τζούρα, έχουν λιμφόρμι, υποσάχρωτα, ιτσοκατόρι, τελαντσιονάλλη, ιταλιάνα και περβέ στο μοτύβο βέγγονται και μάτυλια τζούρι. Θα μιλήσω τώρα λίγο ελληνικά, γιατί έχουμε αρχάριος. Θέλω να με συγχωρέσουν οι άνθρωποι που μας εμπιστεύουν αυτή τη στιγμή και μας σκυλούν με το να μας παρακολουθούν εξακουστάσεως, γιατί από τις εμπειρίες που ανακαλώ τώρα, εγώ νομίζω ότι εμείς έχουμε μπλε και άσπρο στην εθνική. Πράγματι είναι μπλε μπλούζα και τα παντελονάκια είναι άσπρα, πράγματι παλαιότερα ήταν ριγέ, παλαιότερα ναι, αλλά δεν έχω άλλα χρώματα. Ναι, ναι, ναι, όχι αυτά τα χρώματα της εθνικής είναι τα εθνικά χρώματα. Να προχωρήσουμε τώρα ιταλικά, αλλά με απλά λόγια, γιατί είναι αρχάριοι εδώ πέρα όσοι μας ακούνε. Στην Ιταλία υπάρχουν οι Ατζούρι, όταν ήμουν για το πρώτο χρονικό στην Ιταλία γιατί ήθελα να σχεδιάσω στην Βολόνια και πριν να σχεδιάσω έπρεπε να μάθω πίσω στην Ιταλία. Ήρθαμε 4 ώρες κάθε μέρα για να μάθω πίσω στην Ιταλία και έκανε συχνά τους Ατζούρι, αλλά οι Ατζούρι δεν ήταν μόνος οι παίκτες της Εθνικής Χαρσίας. Οι Ατζούρι ήταν και οι παίκτες της παλάκανέστρου. Γιατί ο Ατζούρις είναι το οικογένειό τους για όλους τους παίκτες της Εθνικής Χαρσίας. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου που μιλούσαν για τη Βενετία και για τα Βερόνια. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου που μιλούσαν για τη Βερόνια. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου από τους διευθυντές μου. Ήρθα σύντομα και σκέφτηκα ότι κάτι συμβαίνει εκεί και σκέφτηκα τις εμπειρίες μου. Ακόμα λίγο λεψιλόγια και τελειώνουμε. Παϊκίνας. Σε τώρα γιατί ξέρετε αν κάπου τότε στάνω αλλά να τώρα τέτοιξη έξερε. Εδώ είναι ο πάνγκος. Μένει πάντοτε ο προβολητής. Εκεί μένουν οι τεχνικοί της ομάδος. Οι γιατροί. Οι τραυματοφορίες. Και αυτοί που είναι διευθυντές. Οι αναπληγωματικοί. Αυτό τώρα είναι η αμυντική περιοχή. Ναι, είναι ακριβώς η αμυντική περιοχή. Κάτσο διλιγόρε. Οριγόρε. Μπουνιτσιόνε. Ασελιάντα κόντρολος κουάτρα. Και κομμέτου μφάνο με λάνε διλιγόρε. Φανόμε διέ με καρτσάτου διρεταμέντι η πόρτα. Σέντσα ο στάκολο διδιφερσόρι. Απάρτε λικοφιέρε. Επομένως ο μόνος που αμύνεται για την ομάδα όταν έχει πέναντι. Είναι ο τραυματοφύλακας. Και ελεύθερο όλοι αυτοί που είναι. Μπορεί μέχρι της ομάδας που δέχεται την επίθεση. Να βοηθήσει τον τραυματοφύλακας. Έτσι είναι και το φάουλ επίσης. Το λέει παρακάτω. Κάτσο δάγκολο. Ριπρέζερ διτζόκου εφετουάντα μπαλάρε δε δάγκολο. Από το επομένως τι είναι. Ξαναστείνει την μπάλα. Το κόρνερ. Ξαναστείνει την μπάλα μέσα από τη γωνία όμως. Το κόρνερ. Το φάουλ. Λοιπόν είναι μια γενικότερη κατηγορία λαθών. Μπορεί να είναι πολύ επιστητική και τότε βγάζει πέραντι. Ή μπορεί να είναι άλλη κατηγορία που βγάζει καρτούλες διάφορες. Που βγούν οι ιδιαιτητές και οι εμπορικητικοί τεχνικοί. Άμα δουν και άλλα πράγματα. Στους πέκτες. Ρεκούπερο. Τέλικο έξτρο τσοκάτο. Αλλά πήνεται η χορά του τίποτε μινούτη. Περρεκυβεράρε. Ιντερδουσιώνει. Βγάζει το τσοκάτο. Ρεκούπερο είναι η αναπλήρωση. Αναπληρώνει το χρόνο. Παράταση. Ωραία. Αυτό το λεξιλόγιο στις εξετάσεις που έχουμε, γιατί ή και ή θα βοηθήσει και επικοινωνιτές, όχι μόνο φέτος αλλά και σε άλλη χρονιά, θα πρέπει να μάθουμε, αν ανακατεύουμε αυτούς τους όρους και ανακατεύουμε και τις περιγραφές, να τα βάζουμε στη τοσκή τέσσερα. Αυτό χρειάζεται διαδικαστική κατανόηση. Βλέπετε ότι δεν ξέρουμε όλοι το μπόσταρα, ούτε θα χρειαστεί σε όλους. Αυτός όμως που το αναπάει και που αισθάνεται ότι θα του χρειαστεί, εδώ πρέπει να δουλέψει λίγο παραπάνω. Λοιπόν, πάμε τώρα στο Sport in Italia. Θέλετε, πατέρα Μίδιο, να διαβάσετε εσείς αυτό το κείμενο. Ναι. Λοιπόν, πάμε πραγματικά στο κείμενο, στο Sport in Italia. Στην ιταλική κοινωνική, το σπορτ είναι αρκετά πραγματικό, κυρίως μεταξύ των νέων. Σε άλλες χώρες, η σπορτή σχολή συμβαίνει πραγματικά στη σχολή. Στην Ιταλία, ενώ, μόνο δημιουργούνται δύο ώρες εβδομάδες, η σπορτ είναι δημιουργημένη στην εκπαίδευση φυσικής. Ο σπορτ, λοιπόν, βρίσκεται πραγματικά χωρίς από τη σχολή, στον χρόνο ελεύθερο. Συνήθως, είναι πραγματικά ασοσκέπτες πραγματικών, που δουλεύουν για το αλληλεγγύημα των παιδιών. Ο σπορτ είναι δημιουργημένος από αδερφές και παιδιά στην Ιταλία και το παιχνίδι, που λαμβάνει και την μεγαλύτερη ασοσκέπτες από τη τηλεόραση και τις εφημερίες. Συνήθως, οι παιχνίδες δεν αρέσουν το παιχνίδι, όπως και τους συγγνώτες τους. Πολλοί από τους παιχνίδες δημιουργούν, από την παιχνίδι, την δάση και την γυναστική. Ο σπορτ είναι αγαπημένος και δημιουργημένος από όλους και το νουότο. Είναι πολύ δημιουργημένος και το κυκλισμό, το τέννησ, το παλαβόλο, το παλακανέστρο, το ατλέτικο και τα αρχαία, όπως το καρατέ ή το γιουδό. Μετά την εβδομάδα, πολλοί παρακολουθούν το χώρο, όπου μπορούν να παρακολουθούν το σκί. Στην αγώνα πιο αγώνα, πολλοί Ιταλιανοί συμμετείχονται στην παλέστρα. Από το 1980, υπάρχουν δημιουργημένοι κλαμπ σπορτ, όπου συμμετείχονται τα φυσικά δραστηριότητες σε ένα κλειστό μέρος. Πολλοί, αυτοί οι σημείδες δημιουργούν και πισίνα, μασαγί, σάουνα και άλλα δραστηριότητες, τελείων με το ριλάξ και το καλό. Αυτή τη στιγμή θα κάνουμε το παράδειγμα της μεταχωρηκότητας. Για να γίνει κατανοητό το παράδειγμα της μεταχωρηκότητας, θα ξεκινήσω εγώ με δύο παραγράφους, μετά ο συνάδελτός μας και ύστερα θα δοκιμάσει κάποιος φιλητής να κάνει το ίδιο πράγμα. Λοσπόρ τι μου κάνει, εάν θέλουμε να μιλήσουμε σε βουλειά μου παρλάρε, δε λα λοστρα σιτουατσιόν σου λοσπόρτ, δοκιά μου όμως πρήβαιρε, λοσπόρ είναι γκρέτσα. Αυτό είναι μεταχωρηκότητα, παίρνουμε δηλαδή ολόκληρες μονάδες συμπαγής συντακτικές και τις μεταφέρουμε αλλού. Γιατί συμβαίνει αυτό. Όταν μιλούμε ξένη γλώσσα, δεν την έχουμε ακούσει από τα πρώτα βήματα της ζωής μας. Δεν την έχουμε αποκτήσει μέσα μας με συντακτικό, με γραμματική, με λεξιλόγιο, με τα μοντέλα γρουσικά του παππου, της γέγιας, της μαμάς, της γειτονιάς, του σχολείου κλπ. Ούτε έχουμε την τηλεόραση κάθε μέρα την Ιταλική, που θα έπρεπε να κάνει, δηλαδή αν δεν αξοδέθηκε κάθε χρόνο 100 ευρώ όλη τη χρονιά για να πηγαίνει σε καφετέρια, θα μπορούσε τα μισάνωτα δίνια, δεν είναι ενδιαφέρονται πολύ για την Ιταλική γλώσσα, για να πάρει ένα πιάτο τουλάχιστον και να πιάνει μόνο στουράνιο όποτε θέλει. Αφού δεν τα έχουμε όλα αυτά, θα πρέπει να στηριχθούμε πάρα πολύ και με τα πρωτικότητα. Επομένως, θέλουμε να μιλήσουμε για την Ελλάδα, εδώ λέει Λοσπόρτ στην Ιταλία, αν θέλουμε να μιλήσουμε για την Ελλάδα, τι θα πούμε, Λοσπόρτ in Grecia. Πάμε παρακάτω, ναι Λοσοτσετά Ιταλιά, ναι Λοσπόρτ in Bastanza Praticato. Αν θέλουμε να μιλήσουμε στην Ελλάδα, είτε θα πούμε το ίδιο πράγμα, είτε θα πούμε την άρχησή του. Για να το κάνω εγώ για να δείτε το παράδειγμα, ναι Λοσοτσετά Ιταλιά, ναι Λοσπόρτ, ναι Λοσπόρτ in Bastanza Praticato. Έχω την εντύπωση ότι δεν κάνουν πολλά σπόρια οι Έλληνες, έτσι νομίζω, δηλαδή υπάρχουνε ορισμένες ηλικίες που κυριεύουνε στα γυναστήρια ή που πάνε σε ομάδες ή που κολυμπούνε, αλλά δεν νομίζω, τα παιδιά μου γνώμη μπορεί να κάνουν άλλο. Εγώ επομένως εδώ λέω Λοσοτσετά Γκρέκα, Λοσπόρτ, νομνέα Μπασκάντσα Πρωτικάκο. Σωπρακούντο τρα γιόγανη, ενώ εγώ εδώ πρέπει να πω, σωπρακούντο τρα οι πιο αδούλτοι. Γιατί, γιατί στην Ελλάδα τα λένε παιδιά, είτε κάνουν στο σχολείο σπόρτ, είτε πάνε σε μια ομάδα, είτε πάνε σε μια ηλικία, είτε πάνε τους φίλους τους σε μια λάνα, είτε επειδή υπάρχει η κρίση και δεν θέλουν να ξοδεύονται και μόνο που πάλουν κουμιά από τις πόλες στην άλλη, είναι ένα πράγμα, είναι ένα σπόρ. Επομένως η ηλικία η οποία σίγουρα στην Ελλάδα με βγάζει σωστή, όταν λέω Νέα Λοσοτσετά Γκρέκα, Λοσπόρτ, νομνέα Μπασκάντσα Πρωτικάκο, σωπρα τούτο τραϊκείο αδούλτι, ανάμεσα στους πιο μεγάλους. Εντάξει. Η Λάδη παίζει, τα φορματιόν σπορτίβα θα βγαίνει σωπρα τούτο σκόλα. Εδώ μπορούμε να το πούμε για την Ελλάδα, η Γκρέξα, τα φορματιόν σπορτίβα θα βγαίνει σωπρα τούτο σκόλα. Γιατί φορματιόν σπορτίβα, δηλαδή φορματιόν να τι θα πει, επένδυψη, εδικασία, φορματιόν σπορτίβα. Η Λάδη που παίζει, λέει το παράδειγμα εδώ, εμείς θα το πάμε στην Ελλάδα και θα δούμε. Η Γκρέξα, τα φορματιόν σπορτίβα θα βγαίνει σωπρα τούτο σκόλο. Είναι αλήθεια αυτό. Έχουμε πολύ καλούς διβλομακούκους από τα ΤΕΦΑ, είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, δυστυχώς δεν έχουμε όλη τη δουλειά. Κάνουμε καταπληκτικά πράγματα. Στην Ελλάδα όντως υπάρχουν ιδομέτρα, ξεκινάει η εκπαίδευση για δραστηριότητα σχολείας. Λοιπόν, η Ιταλία, η Βέτσε πρέπει να δημιουργηθάται σε όλες δύο ώρες επιμαγγάλια, διβληκασίων ή φυσικά. Εδώ τώρα, πώς θα εφαρμόσουμε το μοντέλο, αφού εγώ δεν γνωρίζω πόσες ώρες έχουμε φυσική αγωγή. Δύο μη πάρε, αν και νόη. Αν και νόη δύο, τι θα κάνω, ξέρω ότι ο συνάδελφος ο πατρίου Μίλιος, έχει ως γονιός παιδί που πηγαίνει σχολείο. Άρα τι θα κάνω, μη σαν τύρε, προφεσόρε, η γκρέμψαν, πάντε ώρες βέγκονται δε δικάται, πέρι σε τη μάνα, διβληκασίων ή φύσικα. Ναι, δυσσόλυτον ελεσκώλε με έντιε, βέγκονται δε δικάται δύο ώρες σε τη μανάλη. Τι έκανα τώρα εδώ, πήρα αυτό που ήταν ατόφιο από το βιβλίο αυτούς ή όπως ήταν, έτσι δεν είναι, το πήρα και τι το έκανα. Διαπίστρωσα την κατάστασή μου και έκανα με καφορά εμβυρίας, τι έκανε η κατάστασή μου, δεν ξέρω, τι κάναταν δεν ξέρω, ρωτάω. Επομένως δεν πρόσθεσα τίποτα άλλο πέρα από την απλή λογική. Κατανοητό μου, πάμε παρακάτω. Ο σπορ βγαίνει, βγαίνεται πρωτοκίνητο πραγματικά, το σπορ είναι τα λασκώλα. Εδώ τώρα θα κάνω τους αλλογές για να μιλήσω για την Ελλάδα. Λοσσπορ, Περό, η Γκρέτσα, αν και σε εωφέντο, κομεδικασιά με θύση κανέλα σκώλα, παίρνω από την παραπάνω παράγραφη μοντέλο, τι γίνεται τώρα. Βγαίνεται πρωτοκίνητο πραγματικά, το σπορ βγαίνεται πρωτοκίνητο πραγματικά, το σπορ βγαίνεται πρωτοκίνητο πραγματικά, το σπορ βγαίνεται πρωτοκίνητο πραγματικά. Τι έκανα εδώ, αναγκαστικά έπρεπε να προσθέσω. Εδώ τι λέει, λοσσπορ το είχε διένει, πριν σιβαρμένει, το πραγματικά, το σπορ είναι τα λασκώλα. Αυτό όμως, ένα βήμα ακόμα, ο άνθρωπος είναι πάντα ελεύθερος. Πάντοτε μινείται ο άνθρωπος και όταν μιλάει, όταν κάνει άλλα πράγματα. Άρα πρέπει αυτή την ελευθερία που έχει στην πνευματική, την διανοητική και στη ζωή του να τη κάνει ελεύθερα να τη διαμορφώνει, έτσι δεν είναι. Δηλαδή αυτό το βιβλίο δεν θα μας μάθει ιταλικά, εμείς με τη θέλησή μας θα μιλήσουμε ιταλικά. Οπότε τι γίνεται τώρα, λοσσπορ το είχε διένει, πραγματικά, το φόρο είναι τα λασκώλα, είναι η Ιγαρία. Το σπορ είναι πραγματικά για κάποιες κλασσικές κοινότητες και κάποιες περιοχές. Μετά από τη σχολή, στον ελεύθερο χρόνο, είναι ασοσοκοπικές και πρωτοβουλικές ασοσιακές κοινότητες που δουλεύουν τον εργασία των παιδιών. Αν σαλονίκο, νελανόσπρο, τσιτά, ασαλονίκο, τσισόμο, τρέγκ γκράντι, ασοτσατσιόνι σπορτίβερ. Εδώ κάνω πάλι χρήση της ελευθερίας μου, κρατάω το πρότυπο και τι κάνω, ελεύθερος άνθρωπος είμαι, άρα τι θα κάνω, θα πάω ένα βήμα παραπέρα, θα χτίσω εκεί επάνω. Και πώς χτίζω, με την πραγματικότητα, ο κόσμος χτίζει με τη γνώση του παραρριθμού. Γιατί, γιατί θα το μιληθεί να πάει παραπέρα. Τι έχουμε, τρέγκ γκράντι ασοτσατσιόνι, ηρακλής, άρις και βάο. Και υπάρχουν επίσης ασοτσατσιόνια με πολύ σημαντικό σχέδιο. Βάο, για παράδειγμα, γιατί βάο έδωσε στον Σαλονίκο το κυκλισμό. Ήταν ένας από τους καλύτερους κυκλισμών. Ένας άλλος τρόπος της ζωής του σπορτιβού, βάο, εξελίχθηκε. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Ένας άλλος τρόπος της ζωής του σπορτιβού, βάο, εξελίχθηκε. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Υπάρχει ακόμα και μια άλλη ασοτσατσιόνια και σπορτιβή, η Χανν. Επομένως, νομίζω ότι για σήμερα έχουμε ολοκληρώσει πολύ καλά.