Orpheus Creating (SaferInternet4Kids- Ελληνικό Κέντ. Ασφαλ. Διαδικτ., 2016)
: Ο Ροφέας Όταν ο Ροφέας ζωγράφιζε, ο βυθός γέμιζε χρώμα. Όταν ο Ροφέας έπαιζε μουσική, όλα λούζονταν με φως και μαγεία. Όταν χόρευε, τα πάντα αποκτούσαν ρυθμού. Όταν τραγουδούσε, έδιωγνε από τις ψυχές τη λύπη. Έγραφε όμορφες ιστορίες και η φαντασία ταξίδευε στα ακουσμά τους. Όταν έπαιζε στη σκηνή, έδινε φτερά στο συνέστημα. Διάβαζε ένα πείημα και οι καρδιές συναντιούνταν. Όταν φωτογράφιζε, κρατούσα απ' τη ζωή ό,τι αξίζει κανείς να θυμάται. Όταν οι άλλοι ζούσαν τη ζωή τους, ο Ροφέας δούλευε σκληρά για να τους την ομορφύνει. Όταν έντυναν με τα έργα του τις όμορφες στιγμές τους, ο Ροφέας προσπαθούσε συνεχώς να τις κάνει περισσότερες. Όταν οι άλλοι φρόντιζαν τις ανάγκες τους, ο Ροφέας έβαζε όλοι του την ενέργεια να βρει τον πιο σύντομο δρόμο που φέρνει τον έναν στον άλλον κοντά. Όμως ψάχνοντας τρόπους να γίνει καλύτερος, συχνά έμενε μόνος. Και το ίδιο συχνά νηστικός, γιατί κανείς δεν σκεφτόταν πως έχει κι αυτός ανάγκες. Ως που μια μέρα αποφάσισε να αφήσει τις τέχνες και να ζει όπως όλοι. Σύντομα ο κόσμος άρχισε να χάνει το χρώμα του. Στο βυθό δεν είχαν τίποτε όμορφο και καινούριο να μοιραστούν. Και όλα στο τέλος έγιναν γκρίζα. Αν αγαπάς τις τέχνες, βοήθα τους καλλιτέχνες να συνεχίσουν. ΟΠΙ. Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας. ΟΠΙ. Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας