Κάλαντα από τον Σύλογο Ποντίων Αιτ/νιας "Δημ.Ψαθάς" (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2016)
: Όχι πέρα, μήπως και έτσι! Εγώ έτσι, δε θα ήθελα να κάνω! Εγώ δεν ήθελα να κάνω, μη μου πει! Γιατί και δεν είσαι έτοιμος, μη μου πει! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Γιατί είσαι έτοιμος! Κι όσον γεννέθεν παράσσον πότσον, πάντα η ώρα σπάντη σήμερα, τον πάντα ο παιδί τόψε γεννέσθεν. Τόψε γεννέσθεν του πάντος πάτη, τον έγεννε σέν του πάντα ηλία, τον αρέστησαν σέν το παιδί τόψε γεννέσθεν. Κι έφταναν και ψέχνει στον κουλάρι, και να δείχνει σαν σταυροχρόνη, σαυροχρόνη και πυροχρόνη. Έφταξαν να τον εισήλειερ φαίοι, σιλεπέοι και πηλεπέοι, σιλεπέοι και πηλεπέοι. Άσαν τρεπήκαν κι ασύνταρτια, εμάνεσθαν σεν κουλίν και φάρτε, τον πανέσθαν σεν πυροσέτο, πυροσέτο και πυροδεία. Έμεινε σένα ο κόσμος όλε, κι αμυρίστατον και σίαφετα, σίαφετα τ' αλέμμα φέτα. Έγανε εινήσουν τα βαλικάρια, έφυγαν στον κοκύρι, σύγκοκύρι και βασιλέα. Με τα ζώτα έφυγαν ασυμπόρτα, κι όλες τα σούβας του λεφταουκάρια, κι αγανίσθαν σαρασυμπόρτας, κι αγανίσθαν σαρασυμπόρτας. Καλησπέρα!