Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η μνήμη των πεσόντων ηρώων στην Καλαμιά Φιλοθέης (ARTA WebTV, 2022)
: Ο Γερμανός αξιωματικός τότε θεώρησε ότι η αξία ενός τηλεγραφόξυλου που περνούσαν οι τηλεφωνικές γραμμές ισούνται με την αξία της ανθρώπινης ζωής. Οι ήρωές μας όμως είχαν διαφορετική αξία. Οι ήρωές μας είχαν διαφορετική αξία. Οι ήρωες μας είχαν διαφορετική αξία. Οι ήρωες μας είχαν διαφορετική αξία. Οι ήρωες μας είχαν διαφορετική αξία. Οι ήρωές μας όμως είχαν διαφορετική άποψη και έβαλαν το λιθαράκι τους για την ελευθερία που αυτή τη στιγμή απολαμβάνουμε εμείς. Πέρασαν μέσα από μπόρες, από κατηγίδες, αλλά η λαϊκή ρύση λέει μόνο όταν αντέξεις τις κατηγίδες θα μπορέσεις να δεις το οράνιο τόξο. Το οράνιο όμως τόξο το χάρισαν σε εμάς, το βλέπουμε, βλέπουμε τον ήλιο της ελευθερίας και τους ευχαριστούμε και ταπεινά λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για άλλη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλεθέης σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Αρτέων διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση εις μνήμην των θυμάτων του Ναζισμού, των συγχωριανών μας που εκτελέστηκαν στη μάχη τους ενάντια στους κατακτητές για να έχουμε εμείς την ελευθερία μας. Είναι μια συμβολική εκδήλωση, η οποία είναι για να τους θυμόμαστε τους ανθρώπους προηγήθηκαν από εμάς και πάλεψαν για να μπορούμε να είμαστε εμείς εδώ σήμερα. Θυμούμε σήμερα την εμνήμη των συμπατριωτών μας, των συνδημοτών μας, οι οποίοι χάθηκαν στην περίοδο του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου. Έχουμε χρέος να θυμόμαστε τις επαιτειακές αυτές εκδηλώσεις και ιστορικές στιγμές, διότι ο λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την επαναλαμβάνει. Πρέπει να θυμούνται οι παλαιότεροι, να γνωρίζουν οι νεότεροι, γι' αυτό και η παρουσία των σχολείων της περιοχής, που έδωσε άλλη χρεία στην όλη εκδήλωση. Ποτέ ξανά πόλεμος, ποτέ ξανά βδία, από όπου κι αν αυτή προέρχεται και να πω και με αφορμή την επέτειο του όχι, πάντα να στηρίζουμε την πατρίδα μας, το έθνος μας, τη θρησκεία μας.