Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες (Υπουργείο Υγείας Κεντρική Υπηρεσία, 2020)
: Για να προστατεύσουμε την κοινωνία και τις επαθείς ομάδες, επιβάλλεται να μείνουμε στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας. Σε ποια μόνο σημεία πηγαίνουμε? Στη δουλειά, στο γιατρό, στο φαρμακείο, σε κατάστημα με τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, για προμήθεια καυσίμων ή για να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η άσκηση σε ανοιχτό χώρο επιτρέπεται, αλλά μόνο ανά δύο άτομα. Η βόλτα με το σκύλο επίσης επιτρέπεται. Πάντα θυμόμαστε. Κρατάμε απόσταση τουλάχιστον ενάμεση μέτρου από όλους. Δεν επιτρέπονται δημόσια συγκεντρώσεις άνω των δεκατόμων, αλλά ούτε και η οργάνωση ιδιωτικής συγκέντρωσης στο σπίτι. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να οργανώσουν τηλεργασία για όλες τις δραστηριότητες, όπου είναι δυνατόν, δίχως εξέρεση. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους πρέπει να τηρούνται βλαβικά. Μένουμε στο σπίτι.