Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ πλησιάζει, με την Εθνική Ελλάδας γυναικών να προπονείται στην Άρτα (ARTA WebTV, 2023)
: Μετά από το επιτυχημένο Final 4 του Βόλι Γυναικών που διοργανώσαμε, συνεχίζουμε εδώ στην Άρτα και γίνεται η προετοιμασία της εθνικής ομάδας του Βόλι, των γυναικών. Η αφρόκριμα του ελληνικού Βόλι είναι εδώ στην Άρτα, που προετοιμάζεται για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε πάρα πολύ κανοπημένοι που καταφέρουμε να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις και να μιλούν οι αθλήτρες, οι οποίες είναι εδώ, με τα καλύτερα λόγια για τις δημοτικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχουμε. Αυτό μας γεμίζει με περηφάνεια, συνεχίζουμε σε όλα τα αθλήματα να μπορούμε, κάθε χρόνο σκοπός μας είναι να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Άμεσα, μέσα τον Ιούλιο, θα κάνουμε και για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Αλλεία στο Παραποτάμεο Πάρκο. Από εκεί και πέρα, ήδη, μιας και έχουμε μπει στο Καλεντάρι των Μεγάλων Διοργανώσεων, κυρίως στο Βόλεϊ αυτή τη στιγμή και συζητάμε με την Ομοσπονδία και για άλλα πράγματα, έχουμε κλείσει ήδη από φέτος για τον χρόνο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, που είναι μια μεγάλη διοργάνωση και θα έχει και μεγάλη επισκεψιμότητα, γιατί καταλαβαίνετε ότι πέρα από το αθλητικό γεγονός που είναι, που αναδεικνύουμε το άθλημα του Βόλει και τη μή μας για το Πανελλήλιο που είναι στην Άρτα, αλλά και γενικότερα για τις Ακαδημίες και για τις ομάδες του Βόλει στην Άρτα αλλά και στην Ήπειρο, που έρχονται σε επαφή με αυτούς τους μεγάλους αθλητές, με αυτούς τους μεγάλες αθλητές, όλα αυτά έχουν και ως στόχο το να στηρίξουμε την τοπική μας οικονομία, να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έρχονται εδώ ή επισκέπτες οδήποτε να βγουν στα μαγαζιά της πόλης μας, να διαμείνουν στα ξενοδοχεία και με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά χτίζουμε, έτσι ώστε να μπούμε και στο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού και να διοργανώνουμε μεγάλες αθλητικές υποδομές. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από άλλες περιοχές, το δείχνουμε αυτό σιγά σιγά και εγώ είμαι ισόδοξος ότι θα καταφέρουμε και στο μέλλον να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Όλες οι προσπάθειες γίνονται όταν είμαστε όλοι μαζί και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση είχαμε δίπλα μας τους χορηγούς, τους φορείς, είχαμε τις ακαδημίες και τις ομάδες βόλεοι και της Άρτας αλλά και της Ιππύρου, βέβαια και είχαμε και δίπλα μας την Ομοσπονδία που είχαμε μια ευχαριστή ενεργασία και τον Πρόεδρο τον Γιώργο Καραμπέτσο τον οποίο τον ευχαριστώ και συνεχίζουμε όλοι μαζί για να κερδίζουμε τέτοια αθλητικά στοιχήματα και αθλητικά γεγονότα που μας τιμούν ως Άρτα και ως περιοχή γενικότερα. Είναι ανοιχτές και οι προπονήσεις αλλά και δωρεάν και ανοιχτές προπονήσεις και οι φιλικοί αγώνες οι οποίοι θα γίνουν και εύχομαι να έχει καλή επιτυχία η Εθνική Ομάδα Βόλειου των Γενικών και να πάνε όλα κατευχύν και να έχουν να θυμούνται πολύ ωραία την πόλη μας όπου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων θα έχουν τη δυνατότητα με τη συνεργασία μας να τους κάνουμε μια βόλτα στα αξιοθέατα στα μνημεία και γενικά στο κέντρο της πόλης μας έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν και όμορφες θυμίες από την πόλη μας. Αρχίσαμε τώρα τη δεύτερη εβδομάδα μας. Η ομάδα δουλεύει αρκετά σκληρά. Είναι μια νέα ομάδα η οποία ουσιαστικά είναι την πρώτη της χρονιάς Εθνική Ομάδα Γυναικών. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει το κυρίως γρουπ των πιο έμπειρων αθλητριών αλλά αυτό το γρουπ θα συνεχίσει αυτό το κυρίως γρουπ και κάποιοι θα επιλεκτούν να στηρίξουν την Γυναική Εθνική Ομάδα για το τελικά του Ευρωπαϊκού Προθαθήματος. Είχε πολύ καλές μνήμες από το Final 4 εδώ στην Άρτα γιατί η ομάδα του κέρδισε το κύπελο. Το γυμναστήριο είναι πάρα πολύ ωραίο για βόλαιοι όπως και τα ξενοδοχεία, γιατί είχε μείνει σε άλλο ξενοδοχείο τότε αλλά και σε άλλο ξενοδοχείο τώρα αλλά και τα δύο ξενοδοχεία έξυπναν εξίσου καλά. Οι εγκαταστάσεις όλες που έχουμε και στους εκπαιδικές αλλά και στο ξενοδοχείο είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για αυτή την πόλη, αυτή η προετοιμασία είναι πάρα πολύ σημαντική για την πόλη και είμαστε εδώ να δουλεύουμε σε μια πόλη συγκεντρωμένη και να συγκεντρωθούμε στον βόλαιο. Και η πόλη της Άρτας μας δίνει αυτό το μεγάλο έναυσμα. Όσον πάνε καλά τα πράγματα και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα θεωρείς ακόμα πιο που τυχερή την πόλη της Άρτας και θα έρχεται ακόμα πιο συχνά. Η στόχη του είναι πάντα υψηλή, πάντα βάζει στόχους υψηλούς και ο κύνος και για την ομάδα έχουμε θέση υψηλούς στόχους παρόλο που η ομάδα είναι νεαρή και πάρολο που αρκετά κορίτσια έχουν αποσυρθεί από αυτή την εθνική ομάδα. Αλλά πιστεύουμε ότι θα πάμε καλά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτά τα τουρνουά, όπως τα τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, χρειάζονται παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά εμείς χρειαζόμαστε να δείξουμε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν μπορώ να πω αν θα φτάσουμε, μέχρι που θα φτάσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο που θα πω είναι ότι θα παλέψουμε σαν ομάδα για όσοι μια υψηλότερη θέση μπορούμε. Έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας μας εδώ στην Άρτα. Ένα αρκετά πιστικό πρόγραμμα, αλλά έχουμε νομίζω ότι βρει το ρυθμό και συνεχίζουμε δυναμικά για την προετοιμασία μας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ευχαριστούμε την φλοξενία του Δήμου Αρτέων. Πολύ όμορφο γήπεδο είναι η αλήθεια. Φαίνεται πολύ μοντένο και είναι καινούριο και αρκετά μεγάλο. Είναι ένα πάρα πολύ φωτεινό γήπεδο, οπότε φτιάχνει και τη διάθεσή μας. Δεν έχουμε, η αλήθεια, χρόνο να πάμε πολύ να δούμε κάποια πράγματα. Περιμένουμε καθημερινά από το γεφύρι της Άρτας, το πασί γνωστό που το θαυμάζουμε. Η Άρτα είναι μια ιστορική πόλη και μας έχουν πει πάρα πολλά για αυτήν. Δυστυχώς όμως μακάρι βασικά να έχουμε το χρόνο να δούμε περισσότερα. Περιμένουμε λοιπόν όλων τον κόσμο που βρίσκεται στην Άρτα, μεγάλη και μικρή, να έρθουν να μας δουν στα φιλικά που θα πραγματοποιηθούν 19 με 21 με την Αίγυπτο εδώ πέρα. Τους περιμένουμε όλους να γνωριστούμε και από κοντά και να φτιάξουμε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Έχουμε ξεκινήσει αρκετά δυναμικά στις προπονήσεις. Είμαστε όπως βλέπετε πρώτον γκρουπ έτσι νέα κορίτσια και αυτό. Έχουμε, μέχρι στιγμής δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά. Τα πάμε αρκετά καλά για πρώτη βδομάδα. Οι καταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές, είναι και ένα καινούργιο εκπαιδέτηση μεγάλο. Μέχρι στιγμής είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες. Μέχρι στιγμής όλα είναι τέλεια. Ευχαριστούμε το δήμο της Άρτας και αν υπομονούμε για περισσότερες εκπλήξεις που κάτι έχουμε ακούσει. Μέχρι στιγμής αλήθεια είναι επειδή είναι πρώτη βδομάδα και δεν έχουμε δει πάρα πολλά πράγματα. Μόνο το κεφάλι της Άρτας, που εντάξει είναι πανέμορφο. Άλλο τώρα να το βλέπεις και να το διαβάζεις και άλλο να το ζήσεις από κοντά. Τώρα στη δεύτερη βδομάδα ελπίζω να δούμε περισσότερα πράγματα, να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη. Θέλουμε την υποστήριξη του κόσμου φυσικά. Την Κυριακή ξεκινά τα παιχνίδια, οπότε να είστε όλοι εδώ βέρα.