ΚΔΑΠ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ (ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ) (ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, 2020)
: Καλημέρα, το πρόγραμμα του Δήμου Χαγρινίου Μέσον Λευ Στρίμιγκς συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα. Είμαστε το ΚΔΑΤ ΔΙΜΟΝΙΟΥΤΟ ΕΡΟΣΤΑΤΟ και σήμερα θα κάνουμε κάποιες κατασκευούλες παλι μαζί. Λοιπόν, ξεκινάμε. Θα κάνουμε αυτό εδώ το σαλικαράκι. Είναι πάρα πολύ εύκολο, θα το δείτε και εσείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι πάλι να έχουμε ένα διαβίτι ή αλλιώς ένα μικρό πιάτο για να μπορέσετε να το φτιάξετε από πάνω. Και αν δεν έχετε πάλι σας είπα χρωματιστά Α4 θα έχετε μόνο λευκά και μπορείτε να τα χρωματίστε μόνοι σας. Λοιπόν, ξεκινάμε. Εγώ έχω το διαβίτι μου εδώ και θα το κάνω μόνη μου. Λοιπόν, κάνουμε ένα στον δυο. Το κόχουμε, για κάντε το πίσω σιγά σιγά. Προσεκτικά να μπαίνει ακριβώς πάνω στη γραμμούλα. Κόχουμε ακριβώς πάνω στη γραμμούλα, έτσι παιδάκια. Λοιπόν, να πω στην Αλεξάνδρα, στην Ευαγγελία, να πω στην Τωρίτα, στην Αγγελιάνα, στο Χριστό, στο Γιάννη, να πω στον Εριστοτέλη, στην Έλληνα, στην Ειρήνη. Γεια σας παιδάκια, μας είπετε πάρα πολύ, θα θέλαμε να είστε εδώ μαζί μας, αλλά δεν μπορούμε. Γι' αυτό μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε πράγματα μόνοι μας. Λοιπόν, αυτό είναι που θα φτιάξουμε, το στρογγυλό, το τσακίζουμε στη μέση. Πάρα πολύ ωραία. Και είναι αυτό. Εντάξει. Λοιπόν, παίρνουμε ένα άλλο χαρτί πάλι, σε διαφορετικό χρώμα, εγώ δεν το κάνω πάλι αυτή τη φορά, εσείς πρόειτε να το κάνετε στο λιβκό, και κάνουμε ένα πιο μικρό παλικύπριο, αυτή τη φορά. Τέλεια. Λοιπόν, εδώ απέναν, για να το βλέπετε καλά. Παλικόπτουμε, πάρα πολύ ωραία, προσεχτικά, είπαμε έτσι, για να μας βγει ωραίο. Και αυτό μπορείτε να το βάλετε πάνω στο γραφείο σας, και όπως θέλετε. Λοιπόν, και συνεχίζουμε. Έτσι, κάνουμε και αυτό που θέλετε. Ωραία, αφήσουμε στην άκρη τα λοιπούλια πακαρτάκια μας. Και τώρα, με ένα μαύρο τακαδόρο, θα κάνουμε αυτό εδώ το σχηματάκι. Για να το βλέπετε εσείς. Αυτό, εντάξει, πάρα πολύ ωραία. Και το κολλάμε, εδώ, θα το χωρίσω εδώ τώρα για να το δείτε. Βάζουμε κόλλα στη μισή επιφάνεια. Στη μισή επιφάνεια την κόλλα. Πολύ πολύ ωραία. Λοιπόν, δείτε το λοιπόν. Εντάξει, είναι αυτό. Λοιπόν, είναι αυτό, εντάξει, τέλεια. Συνεχίζουμε, πάμε στο υπόλοιπο. Θα πάρω ένα α4 λευκό. Και θα κόψω ένα μικρό παραλληλόγραμμο, το οποίο θα το κόψω στη μέση. Αυτά. Είναι αυτά τα δύο. Εντάξει, τέλεια. Λοιπόν, προχωράμε. Βάζω κόλλα πάλι εδώ. Πολύ ωραία. Θα σας το δείξω τώρα τι ακριβώς έκανα. Λοιπόν, και φτιάξαμε αυτό. Τώρα θα πρέπει να προσθέσουμε τα ματάκια του. Λοιπόν, εγώ έχω αυτό εδώ τη κόλλα μου. Μπορείτε και εσείς να βρείτε κάτι τέτοιο, παρόμοιο. Ή ό,τι άλλο έχετε στο σπίτι. Λοιπόν, κάνω δύο στρογγυλά με αυτό. Χρωματίζω, κάνω τα ματάκια του. Πολύ ωραία. Και κόχω. Εντάξει. Ωραία. Λοιπόν, πάλι προσευχτικά πάνω στη γραμμούλα, όπως έχουμε πει κάθε φορά. Πάνω για σένα το λαό. Λοιπόν, πολύ ωραία. Κι άλλο εδώ, κι άλλο ένα ματάκι. Το οποίο αυτό θα το κολλήσουμε πάνω σε αυτά τα δύο λευκά που το βάλουμε από πάνω. Να χαιρετήσω και τη Μαλένα, να χαιρετήσω τη Στελίτσα, να χαιρετήσω τον Δημήτρη, τον Νικόλα, να χαιρετήσω τον Γιώργο, να χαιρετήσω το Στάφρο, που μας βλέπει, γιατί Κρυστάδρος μας βλέπει. Λοιπόν, και συνεχίζουμε. Και προχωράμε. Έτοιμα και τα ματάκια. Τα φτιάξαμε. Λοιπόν, αυτό είναι. Να χαιρετήσω και τον Εκτάριο, να χαιρετήσω τον Ζιζί μου. Είναι ο δικός μου αυτός. Να χαιρετήσω τον Βαζίλη, τον Ανάση, την Ευαγγελία, τη Μαρία, την Άντια. Λοιπόν, αυτή είναι η κατεσκευή που κάναμε τώρα. Είναι πολύ, πολύ εύκολη. Μπορείτε να την κάνετε κι εσείς μόνοι σας. Είναι αυτό. Και προχωράμε να πάμε για την επόμενη, αν θέλετε. Λοιπόν, έτοιμο και αυτό. Τι άλλο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε σήμερα, λόγω που βρισκόμαστε στο σπίτι, θα φτιάξουμε μια πολύ ωραία κατασκευούλα. Είναι αυτό. Μπορείτε να βοηθήσετε τη μανούλα και εσείς να μεγειρέψετε μαζί και να κάνετε και πράγματα άλλα μαζί. Λοιπόν, αποτελείται από μία πιλούλα, μία κουτάλα. Και αυτό είναι... Λοιπόν, είναι πάρα, πάρα πολύ εύκολο. Και με όλα αυτά, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε, μένουμε στο σπίτι. Θα μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά και κάνουμε υπομονή και δείχνουμε κατανόηση. Θα είμαστε πάλι κοντά σας, πολύ, πολύ σύντομα φαντάζομαι, για να φτιάχνουμε από κοντά πράγματα μαζί. Λοιπόν, είναι αυτό. Τι θα κάνουμε τώρα. Θα πάρουμε ένα α4. Εγώ θα προτιμήσω έναν κόκκινο. Λοιπόν, αυτό το κόκκινο κόκκινο. Το τσακίσω στη μέση. Για δείτε, εντάξει. Το τσακίσα στη μέση. Λοιπόν, και προσέξτε με λίγο, εδώ, κόβω. Κόβω εδώ. Και τι κάνω αυτό. Εντάξει. Πολύ καλό. Λοιπόν, είναι αυτό. Το βλέπω. Ωραία. Λοιπόν, παίρνω ένα λευκό χαρτί, ή ό,τι άλλο κάτι θέλετε. Και κόβω στη μέση. Και κρατάω όσο χρειάζομαι. Εγώ κράτησα αυτό. Το κολλάω προσεκτικά πάνω στη κατεσκευή μου. Βάζω κόλλα όμως σε τρεις μέρες. Σε τρία μέρη, έτσι. Θα βάλω τα κόλλα εδώ, εδώ και εδώ. Το πάνω κομμάτι θα το αφήσουμε γιατί πρέπει να μπουν μέσα αυτά που θα φτιάξουμε με τα βλέπερα. Αν θέλετε, χρωματίζετε. Εγώ εδώ θα φτιάξω κάποια πράγματα για να το δείτε. Τέλεια. Μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε εσείς, ό,τι σχέδιο θέλετε. Έχω βάλει και μια μεγάλη καρδιά γιατί μου αρέσει πάρα πολύ. Ωραίο. Κοιτάξτε τι έκανα μέχρι στιγμής. Είναι αυτό. Λοιπόν, εντάξει. Χρωματίστε, βάλετε ό,τι θέλετε μέσα σε αυτό το σημειό. Μπορείτε να βάλετε και αυτοκόλλητα, γλίτερ και ό,τι έχετε στο σπίτι και σας αρέσει για να το διακοσμήσετε. Να το συνεχίσουμε. Ωραίο. Αυτό. Εντάξει. Πολύ καλά. Προχωράμε. Το αφήνουμε στην άκρη και παίρνουμε άλλο έναν κόκκινο χαρτί και κόκκιμε αυτό εδώ. Το βλέπετε. Αυτό είναι. Και κόκκιμε. Και ξανακόβουμε πάλι. Άρα, θέλω δύο λορίδες. Πολύ ωραία. Τη μία την τζανίζω στη μέση και την κόβω και την άλλη την αφήνω ως τέχη. Και κολλάω. Και βάζουμε και δίδα. Τα υπόλοιπα. Θέλω να τα βλέπετε. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την εικόνα. Και είναι αυτό. Εντάξει. Πολύ καλά. Και φτιάχνουμε τώρα τη κουτάλα μας και το πιρούγκλου. Είναι αυτό. Είναι πάρα πάρα πολύ εύκολο να το φτιάξετε. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Απλά σχεδιάζετε δύο γρομούλες και φτιάξτε κάτι δικό σας που θέλετε. Αυτό είναι το ένα. Λοιπόν. Και το άλλο. Εγώ θα το πατήσω τώρα, βέβαια. Μπορείτε ή αν έχετε κάποιο παιχνιδάκι το οποίο είναι έτσι. Μπορείτε να το κάνετε. Το πατάμε και αυτό. Με τον αγαπώ μας. Και κόφω. Γιατί δεν το λίγο. Έτσι, μπράβο. Κάναμε αυτό. Δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο. Απλά αν δεν μπορείτε ή αν δεν έχετε, ή μάλλον δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε να πάρετε ένα παιχνιδάκι που έχετε σε κουτάλι πιρούνι και να το πατήσετε από πάνω. Σίγουρα έχετε από τα κουστινικά σας. Και μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας. Προχωράμε. Κόβουμε γύρω γύρω. Πάρα πολύ καλά. Έτοιμο το ένα. Και κάνουμε και το δεύτερο. Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο περίεργα τα φράγματα τώρα, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή, όπως είπαμε, για να περάσει όλο αυτό, να είμαστε γυρίς, για να μπορούμε να ξεκυλίσουμε πάλι την καθημερινότητά μας. Και για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο, όχι μόνοι σας κα παιδιά αυτή τη στιγμή που παρακολουθείτε. Για όλους όπως είναι και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Λοιπόν, έτοιμη η μία. Έτοιμη η δεύτερη. Και αυτή λοιπόν είναι η δεύτερη κατασκευούλα μας. Εντάξει, ωραία. Λοιπόν, χαρίκα πάρα πολύ που τα λήπαμε στο Κέντρια Διτυακά. Θα τα πούμε πάλι την πέμπτη, πάλι την ίδια ώρα, θέλω να είστε εδώ, να σας δώσω μόνο κάποιες ουρικίες διάπημες, δεν χρειαστούμε να έχετε μπροστά σας, γιατί είναι πιο εύκολο και για σας, για να έχετε μπροστά στα πράγματα και για να τα φτιάχνουμε αμέσως. Λοιπόν, θα φτιάξουμε αυτήν εδώ την κατασκευούλα. Είναι πάρα πολύ εύκολο, μην το βλέπετε ότι είναι δύσκολο. Τι θα χρειαστούμε, θα χρειαστούμε ένα δολό από χαρτί κουζίνας ή ό,τι άλλο βρείτε. Θα χρειαστούμε μαύρο χαρτόνι αν έχετε, λευκό αλουφατέσσερα και χρωματιστό χαρτόνι. Ή αλουφατέσσερα, ό,τι έχετε. Αυτή είναι η πρώτη κατασκευή. Και η δεύτερη μετά είναι αυτός εδώ ο κάβουρας. Είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο. Θα το χαρείτε και εσείς που θα το φτιάξουμε. Αυτά λοιπόν παιδιά. Χάρηκα πάρα πολύ που τα είπαμε. Και θα τα πούμε πάλι την πέντη. Λοιπόν, αυτά να σας χαιρετήσω όταν θα πηγαίνει η μόνη μου το αερόστατο. Και θα συνεχίσουμε πάλι μαζί σας. Καλησπέρα.