Οδηγίες για την καλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη Νομικής ΕΚΠΑ, 2018)
: Καλώς ορίσατε στη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής. Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κτίριο του Παλαιού Χημείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σόλνος και Μαυρομιχάλη και είναι ανοιχτή από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Οδηγίες για την καλή λειτουργία της Βιβλιοθήκης Κατά την είσοδό μας στο κτίριο αφήνουμε στο φύλακα την ασυνομική ή φοιτητική ταυτότητα ή όποιο άλλο έγγραφο ταυτοποίησης επιθυμούμε για λόγους ασφαλείας. Παραλαμβάνουμε κλειδάκια τα ερμάρια χρηστών και το αποθετούμε στον δικό μας ερμάριο τα αντικείμενα που δεν μας είναι απαραίτητα καθώς και όλες τις τσάντες. Και όταν λέμε τσάντες εννοούμε και τις σακούλες και τους χαρτοφύλακες και τις στικές laptop. Κρατάμε το κλειδάκι μας μέχρι να αποχωρήσουμε από το κτίριο. Η φύλακη των προσωπικών αντικειμένων του κάθε χρήστη ανοίγει αποκλειστικά στον ίδιο. Το κάπνισμα δεν επιτρέπει σε κανένα χώρο του κτίριου ούτε και στα έθρια. Ο καφές επιτρέπεται μόνο στο κεντρικό αναγνωστήριο και στα έθρια και εκεί με προσοχή. Ελαχιστοποιούμε έτσι τον κίνδυνο καταστροφής των βιβλίων. Για την ξεκούραση και τα γεύματά μας χρησιμοποιούμε τα έθρια. Σε περίπτωση κακών καιρικών συνδικών χρησιμοποιούμε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πρώτο όροφο. Δεν επανατοποθετούμε τα βιβλία στα ράφια αλλά τα αφήνουμε σε κάποιο τραπέζι ή στο καρότσι δίπλα στο γραφείο εξυπηρέτησης του ίσογείου. Κι αυτό γιατί αν κάποιο βιβλίο τοποθετηθεί σε λάθος θέση θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Όταν δανειζόμαστε βιβλία τα επιστρέφουμε στον προκαθορισμένο χρόνο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα πολλά αντίτυπα και ενδεχομένως άλλοι αναγνώστες περιμένουν να τα συμβουλευτούν. Στις περιπτώσεις καθυστέρησης και συμφωνώ με τον κανονισμό προβλέπονται πεινές. Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα και την ερεμία των λάγων χριστών και τηρούμε ησυχία σε όλους τους χώρους. Θέτουμε πάλι το κινητό μας τηλέφωνο σε αθώρυβη λειτουργία. Δεν μιλάμε ποτέ μέσα στα αναγνωστήρια αλλά κατευθυνόμαστε ήσυχα στους διαδρόμους σε σημεία όπου δεν ενοχλούμε και προσπαθούμε να έχουμε όσο δυνατόν πιο σύντομες συνομιλίες. Διατηρούμε όλους τους χώρους καθαρούς, χρησιμοποιούμε τους κάδους διευκολύνοντας έτσι και το έργο του προσωπικού καθαριότητας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας δεν διστάζουμε να περθυθούμε στο προσωπικό της βιβλιοθήκης. Το προσωπικό της βιβλιοθήκης σας ευχαριστή για την καλή συνεργασία.