Δημοτικό συμβούλιο 28-1-2016 (Cityofathens, 2016)
: Είμαστε ελεύθεροι για γέρα, ελεύθεροι για γέρα, ελεύθεροι για γέρα. Καθίστε κάτω αν έχετε την καλοσύνη να ξεκινήσουμε. Ευχαριστώ. Αποστολόπουλος Γεώργιος του Χρήστου, παρόν. Βαρελάς Ανδρέας, παρόν. Βασιλείου Χριστίνα, παρούσα. Βελέτζα Δήμητρα, παρούσα. Βερέμις Αθανάσιος, παρόν. Βλαχάκη Σιλίας, παρόν. Γιανοπούλου Καλιόπη, παρούσα. Γεννηματάς Ανδρέας, παρόν. Απον. Προσήλθε ο Αποστολόπουλος του Παναγιώτη. Γουμαπινελόπη, παρούσα. Γούδης Χριστός, απόν. Δασκαλάκι Μελπομένη, παρούσα. Γιαμαντάκου Καλιόπη, παρούσα. Δούκα Μαρία, παρούσα. Δραγούμις Φίλιππος, παρόν. Δρογός της Ευστάθειος. Απόν. Ζαφυροπούλου Αθηνά, παρούσα. Ζέπου Αμαλία, παρούσα. Ηλιοπούλου Μαρία, παρούσα. Κακλαμάνης Νικήτας, παρόν. Καπερνάρος Βασίλειος, απόν. Κασιδιάρης Ηλίας, απόν. Απόν, δικαιολογημένος. Είναι στη Βουλή Υδικός Αγορητής, ωραία. Κατσούλη Ελένη, παρούσα. Καφετζόπουλος Αντώνιος, παρόν. Κοντοσταθάκου Ευαγγελία, παρούσα. Κωνσταντάας Δημήτριος, παρόν. Κωνσταντίνου Πέτρος, παρόν. Λίγο ησυχία μπορούμε να έχουμε. Λάμπρος Κιλιανός, παρόν. Μάρκαρης Πέτρος, παρόν. Μιχαλολιάκου Ουρανία, απόν. Μοντιανό Αλέξανδρος, παρόν. Μπέης Παναγιώτης, παρόν. Μπρούλας Γεώργιος, παρόν. Μυριβίλη Ελένη, παρούσα. Παπαγιανάκης Ελευθέριος, παρόν. Πλεύρης Αθανάσιος, απόν. Προβατάς Φώτιος, παρόν. Σοφιανός Νικόλαος, απόν. Σπηλιοτόπουλος Αριστόβουλος, παρόν. Σπηλιοπούλου Σουλτάνα, παρούσα. Στρατηγάκη Μαρία, απόν. Τεντόμας Χρήστος, απόν. Και πάμε στους προέδρους των κοινοτήτων. Αναστασίου Ελένη, παρούσα. Μελά Χριστίνα, απόν. Μοραϊτάκης Γεώργιος, παρόν. Μανολιουδάκη Χαρίκλια, απόν. Αδαμόπουλος Διονύσης, παρόν. Ζωτήρου Ελένη, παρούσα. Γαβρίλη Δαύνη, παρούσα. Έχουμε απαρτία, ξεκινάμε τη συνενδρίαση. Όταν καθίσετε και ησυχάσετε, ξεκινάμε τη συνενδρίαση. Λέω, όταν ησυχάσετε και καθίσετε, ξεκινάμε τη συνενδρίαση. Κύριε Αποστολόπουλε, κύριε Ατζέπο, κύριε Προβατά. Ωραία, λοιπόν, ξεκινάμε τη συνενδρίαση. Θα μου επιτρέψετε δύο κουβέντες πριν ξεκινήσουμε. Υπάρχει το φαινόμενο, όλοι οι Σύμβουλοι κληρώνονται σε διάφορες επιτροπές. Ή ορίζονται σε διάφορες επιτροπές. Είναι υποχρέωσή μας η παρουσία μας, μεταξύ άλλων, και η παρουσία και το να εκτελούμε τα καθήκοντά μας ως μέλη των επιτροπών. Πάρα πολλοί ζητούν να εξαιρεθούν, δεν πηγαίνουν κλπ. Αυτό δημιουργεί δυσλειτουργία στην υπηρεσία και στις υποθέσεις του Δήμου. Παρακαλώ όλους, λοιπόν, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, που μπορεί να υπάρξει βεβαίως, να αποδέχεστε και να εκτελείτε τα καθήκοντά σας. Κύριος Βερέμις, κάτι γι' αυτό. Ήθελα να δικαιολογηθώ για τις απουσίες μου, κυρία Πρόεδρε. Ήταν λίγο ανωτέρα βία. Έκανα μια εγχείρηση στο ισχύο και μετά παλινδρόμησε λίγο και κουτσάθηκα περίπου. Αλλά τώρα είμαι εντάξει. Αν θέλετε θα προσκομίσω και τα σχετικά δικαιολογητικά. Θα τα καταθέσετε. Λοιπόν, πριν δυό λεπτάκια, ένα-ένα θέμα. Θα τα καταθέτεις στα πρακτικά, ο κύριος Βερέμις. Για το θέμα, κύριε Λάμπρο, ελάτε. Θα παρακαλούσα τον επικεφαλής στην κάθε Επιτροπή να γίνεται κάπως έγκαιρα ειδοποίηση, όταν πρέπει να γίνει μια παραλαβή έργου ή μετρήματος και λοιπά, για να μπορούμε να κανονίσουμε τα προγράμματά μας. Γιατί πάλι, εντάξει, έχουν τη δυνατότητα αυτή, θέλει, δηλαδή, κάποιες μέρες να... Έχετε δει κι εγώ παίρνω τελευταία στιγμή τηλέφωνο, ειδικά όταν δεν μπορούν τα τακτικά μέλη, τα αναπληρωματικά, τα παίρνω τελευταία στιγμή. Αυτό θα το μεταφέρουμε στους διευθυντές, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως δημοτικοί σύμβουλοι και τι υποχρεώσεις έχουμε. Κύριος Βλαχάκης. Οι δύο πιο σημαντικές επιτροπές του Δήμου της Αθήνας είναι η οικονομική και η ποιότητα ζωής. Στην ποιότητα ζωής παρατηρούνται συνεχείς απουσίες, πράγμα το οποίο πια δυσκολεύει τη λειτουργία της επιτροπής σοβαρότατα. Άμα λέω σοβαρότατα, δεν έχουμε απαρτία. Είναι διαπαραταξιακές, είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρή η δουλειά η οποία έχουμε να κάνουμε σε σχέση με την πόλη και με το κέντρο της πόλης, ειδικότερα, και ήθελα να σας πω προς όλες τις παρατάξεις, ότι εγώ στην επόμενη συνεδρία της επιτροπής θα βάλω θέμα αντικατάστασης οποιοδήποτε βάζει, έχετε με παραπάνω από τρεις απουσίες στην επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι επιτροπές, είτε γιατί δεν έχονται τα τακτικά μέλη, είτε γιατί τα αναπληρωματικά μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Σε αυτό που είπατε κυρία Πρόεδρε, υπάρχει το εξής πρόβλημα όμως και πρέπει να το πάρουν υπόψη και αυτοί που κάνουνε τις κληρώσεις, και αυτοί που κάνουνε τους ορισμούς. Δεν μπορεί να είναι σε διαγωνισμούς που κάνει η Οικονομική Επιτροπή, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Δεν γίνεται αυτό. Αναγκάζονται πάντοτε οι σύμβουλοι που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατά τη δημοσιογραφία. Αναγκάζονται πάντοτε οι σύμβουλοι που είναι μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας να μην μετέχουν, να απέχουν από τη διαδικασία για να μην υπάρχει αυτή εκ των πραγμάτων δύσκολη θέση να είναι και μέλος της Επιτροπής και ειδικά της τριμελής Επιτροπής που είναι ουσιαστικά η ψήφωση καθοριστική. Είχετε δίκιο και αυτό θα τακτοποιηθεί με τη δίκη. Σήμερα θα φέρουμε ένα προημεριστή ας αλλαγή των μελών ακριβώς γιατί είναι μέλη σε άλλες Επιτροπές και υπάρχει συνθήση αρμοδιωτήτων. Προσήλθε η κυρία Στρατηγάκη, πριν δώσει το λόγο στο δήμαρκο για το θέμα που έδισε ο κύριος Βερέμις. Κυρία Αγγελοπολού, ναι, πείτε και εσείς. Εγώ να ζητήσω, είναι ότι έχω λείψει δυό φορές, το ξέρω από την ιμπιότητα ζωής, απλά για τις κληρώσεις τυχένι. Εμένα μου έτυχε να χρειαστεί να ανοίξω φακέλους να παραλάβω στην ίδια εβδομάδα δυό-τρία πράγματα, γι' αυτό παρετήθηκα. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να βρεθεί η λύση, αλλά αν μπορούν και αναπληρωματικοί εκείνες τις φορές να ανταποκρίνονται ας πούμε, γιατί δεν γίνεται. Βέβαια να πούμε ότι είναι σωστό να συμμετέχουν μόνο οι συμπολίτευσοι, έτσι, εδώ και αν έχει νόημα η συμμετοχή της αντιπολίτευσης της Επιτροπές. Κυρία Βελέτζα. Όσον αφορά την παράταξή μας ελληνική αυγή για την Αθήνα, αφενός για τους διορισμούς στους οποίους μόλις αναφερθήκατε των αναπληρωματικών μελών, έχουμε να κάνουμε το εξής σχόλιο, το οποίο έχει προκύψει και από όλες τις συνεδριάσεις στις οποίες έχουμε συμμετάσχει ως ελληνική αυγή υπό την παρούσα σύνθεση. Και είναι το εξής, δεν μπορεί να θεωρούμε ότι το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει τις υποχρεώσεις ή τα δικαιώματα που κάποιοι από την πλειοψηφία επιλέγουν, δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά κάρτ. Επομένως δεν μπορεί να μας καλείτε και μάλιστα τελευταία στιγμή, όπως είναι αυτό γεγονός κατά γενική παραδοχή, να παραλάβουμε όλες τις αναπληρωτές κάποιο έργο και να μην έχουμε διοριστεί και να μην έχουμε εκλεγεί σε άλλες επιτροπές. Χαρακτηριστικό επίσης ως προς τις επιτροπές της ποιότητας ζωής και την οικονομική επιτροπή είναι αυτό που μόλις αναφέρθηκε από την πλειοψηφούσα παράταξη, ότι δηλαδή δεν έχουν συμμετοχή. Αυτό τα λέει όλα νομίζω. Κάποιοι οι οποίοι ορίστηκαν δεν έχουν συμμετοχή και έτσι υπάρχει πρόβλημα συγκροτήσεώς τους. Και εμείς οι οποίοι δεν συμμετέχουμε πουθενά, καλούμαστε μόνο όταν σας χρειάζεται. Ευχαριστώ. Νομίζω ότι αυτό μόλις είπα ο κ. Βέης και μετά ο κ. Συνάδελφης. Κύριε Συνάδελφη, το θέμα δεν είναι νομικό το θέμα, είναι καθαρτώ πολιτικό. Και έχουμε ευθύνη, σαν Προεδρία και Προεδρία, να ενημερώνετε πολίτες ποιοι σύμβουλοι είναι απ' όντες. Να βγαίνουν κάθε φορά, έβγαιναν θερμοτικά σύμβουλια του έτους πόσοι ήσαν ποιοι ήσαν παρόντες και πόσοι λείψανε. Όπως επίσης για κάθε λειτουργία πολιτική των ερετών. Το δε σύστημα να συχαίεται το υπηρεσιακό με το πολιτικό, δηλαδή μια Επιτροπή που αποδραλείται από διοικητικά στελέχη να συμμετέχει και ένας ερετός, είναι απελχαιωμένο πολύ η αρχαία εποχή που ήταν η τοπική αυτοδήξη. Σήμερη η εποχή οι ερετοί πρέπει να παράγουν πολιτική, δεν είναι κομμάτι της υπηρεσίας. Πρέπει η τοπική αυτοδήξη να γίνει επιτέλους ευρωπαϊκή, δεν πάει άλλο. Καθόμαστε και χάνουμε χρόνο. Δεν μας περιμένει κανείς. Ευχαριστώ. Κύριε Βαφιάδης. Εγώ ήθελα να πω το εξής. Θυμάμαι επί των ημερών της διοίκησης του κυρίου Κακλαμάνη. Καταρχάς υπάρχουν δύο είδη επιτροπών. Η μία επιτροπή, το ένα είδος είναι οικονομική και επιότητα ζωής, που εκεί εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι και τοποθετούνται. Και το άλλο κομμάτι είναι η επιτροπής παραλαβής έργων και διάφορων άλλων. Εγώ είμαι και σε μια επιτροπή που πολλές φορές έρχονται εκατοντάδες, χιλιάδες τιμολόγια, τα οποία δεν τα ελέγχω και υπογράφω. Υπογράφω γιατί λογικό είναι από την καθαριότητα. Δεν μπορώ να πάω να ελέγξω το ρουλεμάν. Δεν μπορώ να πάω να ελέγξω αν αλλάχθηκαν τα λάστικα. Δεν μπορώ να πάω να ελέγξω αν αλλάχθηκαν όλα τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων. Αλλά τα υπογράφουμε. Τι να κάνουμε. Δεν μπορεί να γίνει. Ελπώς πρέπει να σταματήσει η λειτουργία του δήμου. Καλό θα είναι λοιπόν, η δική μου άποψη είναι, την προηγούμενη φορά, κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι από την αντιπολίτευση, μπορεί να είμαι λάθος, αλλά διορθώστε με αν δεν είναι έτσι, δεν υπήρχε της αντιπολίτευσης σε διάφορες επιτροπές. Δηλαδή παραλαβής έργων, δεν ξέρω. Αν όμως είναι έτσι, καλό είναι, όσοι μπορούνε να συμμετέχουν για τις επιτροπές των παραλαβής έργων, θα πρέπει να είναι, τουλάχιστον να έχουν ευκαιρίες, να μπορούν δηλαδή. Εγώ τουλάχιστον σχεδόν πηγαίνω κάθε μέρα στο Δημαρχείο εκεί στη Λεωσίον, γιατί είναι πάρα πολλά. Πάρα πολλά. Σας μιλάω εντύμως. Έχω βέβαια την ευκαιρία για να φεύγω από το γραφείο, αλλά αυτό σημαίνει ότι θέλει δουλειά. Δεν είναι τόσο απλά τα πραγματικά. Είμαστε ο πρώτος δήμος, είμαστε η πρωτεύωσα της χώρας, που πραγματικά πρέπει, τουλάχιστον, κατά τη δική μου άποψη, πρέπει να συνενούμε, τουλάχιστον, σε αυτά για την καλή λειτουργία του δήμου. Πάντως η ποιότητα ζωής, δεν είμαι εγώ, δεν συμμετέχω στην ποιότητα ζωής, αλλά ξέρω ότι η ποιότητα ζωής, έστω και αυτό που υπάρχει, γιατί στην Εικονομική Επιτροπή δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, είναι ο κύριος Αντιδήμαργος εδώ, ο Γιώργος Βερδάς, μπορεί να το διαβεβαιώσει στην ποιότητα ζωής, αλλά έχω ακούσει από διάφορους συναδέλφους, μπορεί να μιλήσω και ο κύριος Σαβραμίδες, δεν έχει καμία αρμοδιότητα πια. Δεν έχει. Δηλαδή εδώ τα καταστήματα αυτή τη στιγμή που λειτουργούν όλα, η ποιότητα ζωής παίρνει απόφαση, πράγματι οι άνθρωποι αγωνίζονται και ειδικά ο κύριος Αντιδήμαργος, και στην άλλη μέρα βλέπεις τα μαγαζιά ανοιχτά πάλι. Έχει νόημα. Τέλος πάω, μεγάλη κουβέντα ο κύριος Γούδης και νομίζω ότι εξαντλήθηκε το θέμα. Επί της ουσίας κύριε Πρόεδρε, εμένα με καλούν κάπως αναπλειωτή κατά καιρούς, σε μια επιτροπή που δεν έχω καμία σχέση, εγώ σε όλη μου τη ζωή μετέχω σε επιτροπές που είναι συναφείς με την ειδικότητά μου, τι να βρείτε ειδικότητά μου, δεν είναι δυνατό να παραλαμβάνω έργα και να υπογράφω, δεν ξέρω τι είναι αυτά τα πράγματα. Εάν δηλαδή αναγκαστώ και υποχρεωθώ να πάω θα ρίχνω λευκό εκεί, δεν πρόκειται να υπογράψω, δεν τα ξέρω. Δηλαδή επί της ουσίας κάτι πρέπει να κάνει ο δήμος να βάζει λένε είναι οι υπάλληλοι, δέχονται όλοι οι υπάλληλοι και οι αρμόδοι, τότε τη χρειαζόμαστε εμείς. Γιατί εδώ είναι περίεργα τα πράγματα, εδώ διασύρονται άνθρωποι και άνθρωποι βάζοντας μια υπογραφή ας πούμε σε διάφορα πράγματα. Πώς να τη βάλουμε, καλή την πίστη. Να ξαναπώ ότι η συμμετοχή των ερετών προβλέπεται από το νόμο και είναι υποχρεωτική. Κανείς δεν έχει όρεξη να αναλαμβάνει ευθύνες στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκρεθεί όπως είπε ο κύριος Γούδης. Κανείς δεν έχει ειδικότητες ούτε ο κύριος Βαφιάς σε σχέση με τα ρουλεμάνου, ούτε οι υπόλοιποι πολύ περισσότερο. Στις περισσότερες επιτροπές γίνεται κλήρωση μεταξύ όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι, ποιος το είπε, να φεύγουν τα ονόματα όταν έχουμε διπλές. Αλλά με κλήρωση μπορεί να μπει κάποιος ή μπορεί να μην μπει και μπορεί να είναι και τελείως άσκετος. Τέλος πάντων, για το θέμα του επιτου αιτήματος του κυρίου Βερέμι για δικαιολόγηση των απουσιών του. Για το κατεπίγον, καταρχήν, είναι ομόφωνο. Εγκρίνεται ομόφωνο. Στο κατεπίγον, κύριε Μπέι, αύριο στέλνουμε, έστειλα τελευταία προειδοποίηση, αύριο στέλνω στο Γενικό Γραμματέτης Αποκεντρωμένης, εν ώψη και προσφυγής που έχει γίνει κατά προηγούμενης απόφασής μας για δικαιολόγηση απουσιών, τον πλήρη κατάλογο για το 2015 των απουσιών των συμβούλων. Στο κατεπίγον, κύριε Μπέι, αύριο στέλνουμε, έστειλα τελευταία προειδοποίηση, αύριο στέλνω στο Γενικό Γραμματέτης Αποκεντρωμένης, εν ώψη και προσφυγής που έχει γίνει κατά προηγούμενη απόφασής μας για δικαιολόγηση απουσιών, τον πλήρη κατάλογο για το 2015 των απουσιών των συμβούλων. Παρακαλώ. Λοιπόν, πόση είναι υπέρ του κατεπίγοντος. Εγκρέντε κατά πλειοψηφία πόση είναι κατά. Κύριε Μπέι απέχετε με αποχή του κύριου Μπέι το ίδιο και για την ουσία του αιτήματος το ίδιο. Εγκρέντε λοιπόν κατά πλειοψηφία. Κύριε Δήμαρχε, έχει απ' το λόγο. Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Πριν από μια ώρα βρισκόμουν στον Ελεών, στον καταβλησμό που έχει δημιουργηθεί εκεί. Πάρκουν διάφοροι πείσμοι που όταν έρχονται περνάν απ' την Αθήνα, η Κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να τους πηγαίνει στον Ελεών. Ελεώνας είναι ένας καταβλησμός ο οποίος λειτουργεί σε καλές συνθήκες, αξιοπρεπείς συνθήκες. Τους τελευταίους μήνες η κατάσταση αλλάζει κάθε μέρα με ταχύτατους ρυθμούς. Το πρώτο κύμα, το μαζικό από αφήξεις Αρσιτέλιου Λίου, είχαμε το πρόβλημα με το πεδίο του Άρεως, τα αντίσκηνα και την παραμονή εκεί προσφύγων και μεταναστών. Σπεύσαμε να βοηθήσουμε τότε την Κυβέρνηση, προσφέραμε το χώρο στον Ελεώνα, έγινε αυτός ο καταβλησμός ο οποίος λειτουργεί όπως λειτουργεί. Εξασφαλίσαμε τουλάχιστον να περατωθούν τα έργα της διάνοξης οδού Αγίας Άννης και το αποχαιτευτικό στην οδό Αγίου Πολικάρπου, αλλά η κατάσταση επιδινάνεται. Η κατάσταση επιδινάνεται πρώτα απ' όλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φτάσαμε εκεί που η Γερμανία είχε ανακοινώσει ότι θα υποδεχθεί 800.000 πρόσφυγες, τώρα όλοι κάνουν πίσω. Υπάρχει ένα κλίμα πανικού και όταν υπάρχει ένα κλίμα πανικού και ο καθένας παίρνει τον δρόμο του, τελικά την πληρώνει πιο αδύναμη. Και η χώρα που είναι κατεξοχή είναι βάλωτη αυτή τη στιγμή σε αυτό το ζήτημα, είναι η χώρα μας. Είναι η χώρα μας γιατί βρίσκεται σε αυτή τη γεωγραφική θέση που βρίσκεται. Είναι η χώρα μας γιατί έχει όλες αυτές οι υποχρεώσεις να εκπληρώσει του μνημονίου, έχει αυτό το τεράστιο χρέος, έχει αυτή τη τεράστια κρίση. Είναι μια κρίση που είναι και κρίση διοίκησης της χώρας διακυβέρνησης στην ευρύτερη έννοια. Δηλαδή πράγματα που πρέπει να τα κάνουμε γρήγορα, τα κάνουμε με πολύ βραδείς ρυθμούς. Και αυτό τουλάχιστον μπορέσαμε να το δούμε πάρα πολύ εύκολα και το περασμένο Δεκέμβρη στην πλατεία Στάγματος. Τα πρώτα δείγματα, ποια τα σαφή, είχαν δοθεί τότε. Και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί ήδη στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τα σύνορα πότε ανοίγουν, πότε κλείνουν. Πρέπει να πιθανολογούμε ότι κάποια στιγμή θα κλείσουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει να ελέγξουμε τα σύνορά μας. Τι εννοεί? Εννοεί δύο πράγματα. Το πρώτο είναι, όχι το πως θα αποθύσουμε τις βάρκες που έρχονται, αυτό το ξέρουμε ότι δεν είναι δυνατόν. Δεν είναι δυνατόν ούτε με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ούτε με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που επιβάλλουν τη διάσωση, όταν ο άλλος προσφύγει βέβαια στο εύκολο μέσο να τρυπήσει τη βάρκα, να τη βουλιάξει για να διασωθεί. Άρα με τίποτα δεν εννοούν απόθυση, αυτό που εννοούν εκ πρώτης όψεως είναι ότι θα πρέπει διαδικασίες πια στα hot spots, δακτελοσκόπησης, δακτελικά αποτυπώματα τα οποία πρέπει να περνούνται σε ειδικό σύστημα, τόσο ώστε να στέλνονται και σε άλλες χώρες, εξέτασης της γνησιότητας των εγγράφων που τυχόν φέρουν οι άνθρωποι αυτοί. Εξέταση του αντιχών, οι άνθρωποι αυτοί είναι καταγεγραμμένοι σε κάποιες βάσεις δεδομένων, της Interpol, το σύστημα Schengen κτλ. και επειδή αυτά τα πράγματα ουσιαστικά δεν έχουν γίνει, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή τελεί υποκατηγορία. Με το κίνδυνο να βρεθεί η αιτιολογία ότι δεν έλεγχουμε τα σύνορά μας και σπεύδω να σας πω και τη δεύτερη όψη, δεν έλεγχουμε και την έξοδο από τη χώρα, γιατί σου λέει πρέπει να ελέγχεις και την έξοδο από τη χώρα. Αυτό είναι χοντρικά το πώς το θέτουν με έναν άνησο τρόπο οι χώρες, βλέπουμε οι μεγάλες χώρες δεν το θέτουν το ζήτημα, κρατάνε μέχρι στιγμής μια επιφυλακτική στάση απέναντι στη χώρα μας, είτε είναι η Γερμανία, είτε είναι η Γαλλία, είτε είναι η Μεγάλη Βρετανία. Μικρότερες χώρες θέτουν το ζήτημα. Και διαβάζουμε και στους Financial Times ότι να θυμολογείται αυτό το οποίο μπορεί ο καθένας να υποθέσει, στοιχειοδός ότι θα υπάρξουν κρούσεις στη χώρα με αντάλλαγμα, ελάφρυνση του χρέους, η ελάφρυνση εν γέννη των προϋποθέσεων πήρησης των μημονιακών υποχρεώσεων, η Ελλάδα να καταστεί ας το πούμε έτσι τώρα χοντρικά ένα πέραντο στρατόπεδο προσφύγων. Έχουμε διαβάσει στους αριθμούς το πώς οι προβλέψεις πάρουν. Το κακό σενάριο είναι ότι 3 με 4 εκατομμύρια πρόσφυγες θα εισρέψουν στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει αν πάρουμε τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν, όπως μέχρι τώρα δείχνουν τα πράγματα, μιλάμε για το 90 με 95% θα περνάνε από τη χώρα μας. Καταλαβαίνετε ότι ας πούμε στο κακό σενάριο, το οποίο σημαίνει κλείνουν τα σύνορα πάνω, υπάρχουν αυτές τις δροές, η χώρα βρίσκεται απομονωμένη, το σενάριο είναι εφυαλτικό. Παράλληλα βλέπουμε, γιατί αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, βλέπουμε ότι πνίγονται πια άνθρωποι στο Αιγαίο και έχει καταδύσει ρουτίν. Μέσα στο 2015 συνολικά πνίγηκαν 272 άνθρωποι. Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου μες το 2016 έχουν πνίγει 68. Δείτε τις διαφορές. Στην Αθήνα, πρώτα απ' όλα στο ευρύτερο Λεκανοπέδι, αυτό που είχε επικεντρωθεί ως ένα φαινόμενο των ανθρώπων αυτών να περιπλανώνται στην Αθήνα, έχει αρχίσει πια και εμφανίστηται και σε όμορους δήμους. ΣΝΕΙΑ ΣΜΙΔΝΙ, στη Καληθέα, ακόμα και προς τα βόρεια προάστια. Γιατί όσο τα σύνορα κλείνουν, τόσο μεγαλώνται το πρόβλημα. Στη Πλατεία Βικτωρίας, ενώ είχαμε πει, τουλάχιστον, δεν θα κοιμάται κανείς και θα μπει μια τάξη, το φαινόμενο συνεχίζεται. Επανεμφανίστηκαν αντίσχυμες στο πεδίο του άρεους. Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, το οποίο κινδυνεύει να μας κατακλείσει, να αλλάξει η φυσιογνωμία της πόλης. Εκεί που κάποιες περιοχές, όπως λόγω χάρη Πλατεία Βικτωρίας, έχουν δει τη ζωή τους να αλλάζει, το βλέπουμε αυτό να επεκτείνεται σε τέτοιο σημείο, τόσο ώστε να ανατρέπει την οποιανδήποτε κανονικότητα, καθημερινότητα, τον προγραμματισμό του δήμου, την εφταξία της πόλης, την οικονομική ζωή, σε βαθμό τέτοιο, ούτως ώστε να φτάσουμε σε μια κατάσταση που θα μιλάμε μόνο γι' αυτό, θα εργαζόμαστε μόνο γι' αυτό και δεν ξέρω αν θα μπορούμε στη θεοκατικό σενάριο που δεν μου αρέσει καθόλου να κυνηγνωλογώ και να το αντιμετωπίσουμε. Θέλω να πω ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο απειλεί να αλλάξει ρυζικά τη κατάσταση. Σας μίλησα για τους αριθμούς, βλέπετε μια Ευρώπη πανικόβλητη, βλέπετε όμως μια Ευρώπη η οποία προσπαθεί να επικαλείται και να λειτουργεί με κάποιους κανόνες ως υποκρισία κι αν υπάρχει. Γιατί υπάρχει πολλή και υποκρισία εδώ πέρα. Αλλά όταν έρχεται η Δανεία και σου βάζει αυτόν τον κανόνα, έτσι με τα 1.300 ευρώ, εμείς ακούμε αυτό το πράγμα, μας σηκώνεται η τρίχα, από κάτω όμως υπάρχει μια κάποια ορθολογική επιχειρηματολογία των δανών. Δεν λέω ότι τις συμμερίζομαι, αλλά οι άνθρωποι αυτοί μπαίνουν στα κοινωνικά προγράμματα, παίρνουν το επίδομα που παίρνει ο άνεργος δανός, γι' αυτό βάζουν το όριο το 1.300 ευρώ, με το 1.300 ευρώ δεν πειράζουν κανέναν, θα έχει όλα τα προνόμια που θα έχει και ο δανός άνεργος, θα έχει περίθαλψη, θα έχει σπίτι, όλα αυτά, και κάθονται και κάνουν το λογαρισμό τους και σου λέει, ξέρεις κάτι, η χώρα εδώ πέρα, εγώ δέχομαι αυτό το βάρος κάτω από αυτές οι προϋποθέσεις. Αν είναι να πάμε πέρα από αυτό, πρέπει πια όλα να τα συζητήσουμε εκ νέου. Εμείς εδώ, ούτε αριθμούς έχουμε, ούτε πολιτική έχουμε, ούτε καθόμαστε νυφάλια να κάτσουμε να το συζητήσουμε το ζήτημα. Ποια είναι η πολιτική του Δήμου της Αθήνας αυτό? Το πρώτο είναι ότι είμαστε μόνοι μας. Γιατί οι άλλοι επιλέγουν την εύκολη λύση. Ότι αυτό, να είναι στην αυλή του διπλανού. Αυτό το έχω πει, έχει κοντά ποδάρια αυτό το πράγμα. Δεν θα μακροημερεύσει. Από την άλλη πλευρά ο Δήμος κάθεται και λειτουργεί και έχει μια πολιτική που θα σας την εκφέσω στις αδρές γραμμές, να την καταλάβετε. Αλλά πρέπει να πορευόμαστε με ένα τέτοιο τρόπο, ούτως ας να μη σου πουν, α εσύ είσαι πάρε όλη τη μαϊμού στη καμπούρα, που δεν είναι μαϊμού, είναι ελέφαντας. Προσπάθησα λοιπόν να φέρω στο ίδιο τραπέζι, το Υπουργείο με την Κέδε. Το καταφέραμε πριν από δύο εβδομάδες. Βγήκαμε δηλώσεις, προγράμματα κτλ. Δεν βλέπω τώρα κανενός το αυτοί να ιδρώνει και να συνεχίζουμε, να δίνεται συνέχεια. Ο Δήμος θα δώσει συνέχεια σε αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε, να μην κάτσει η Κέδε στο τραπέζι, να συζητήσει για το πώς θα επομισθούμε όλοι ακριβοδίκαια αυτό το πρόβλημα και να αναζητήσουμε λύσεις από κοινού. Και γι' αυτό το τονίζω προσπάθεια κατεύθυνση, επειδή βλέπουμε πόσο γρήγορα τρέχουν οι εξελίξεις, όταν πριν από λίγους μήνες είχαμε το πρόβλημα με το Προαναχωρησιακό Κέντρο για τους μετονάστες τώρα, στο έρδομο Δημοτικό Διαμέσο, που λέγανε «Α, και ου και όχι εδώ» και τα λοιπά, να ξέρουμε ότι οι αλληλεγγύοι πρέπει να είναι και μέσα στην πόλη μας. Δεν επιτρέπεται κάποιες γειτονιές από μόνες τους να καλούνται να λύσουν το πρόβλημα, οπότε και εμείς ως Δημοτικό Συμβουλίο και ως μέλη ξεχωριστά το καθένας και η καθεμία, το πώς ερχόμαστε και αγκαλιάζουμε αιτήματα των κατοίκων και τα προβάλλουμε, γι' αυτό το θέμα να το προσέχουμε πάρα πολύ. Γιατί τώρα και το τυπικό κριτήριο εξέλιπε, όπως γίνονται οι εκλογές, ότι εκπροσωπούμε και ένα δημοτικό διαμέρισμα. Τίποτα. Όλοι εκπροσωπούμε όλη την Αθήνα, αλλά ακόμα και αν ίσχε το προηγούμενο εκλογικό σύστημα. Όλοι πρώτα απ' όλα περιμένουμε για την πόλη γενικότερα. Ο Δήμος συνεργάζεται και με την ύπατη αρμοστία του ΟΟΕ για το πρόγραμμα της μετεγκατάστασης. Και θα κοιτάξουμε να δούμε γενικότερα πώς μπορούμε να εντάξουμε αρμονικά στην πόλη, εν αριθμού ανθρώπων. Κάποιοι θα μένουν λίγο και θα φέρνουν. Κάποιοι άλλοι θα κάνουν αίτηση για άσυλο στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Και θα μείνουν στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Υπάρχει η πλευρά που λέει ρίξτε τους στη θάλασσα και μίχτε τους. Ωραία. Όμως όλοι οι υπόλοιποι ξεκινάμε από μια άλλη αφετηρία. Και η αφετηρία είναι να δούμε πώς θα χειριστούμε λογικά το πρόβλημα. Γιατί ό,τι κάνουμε εδώ, δίνει το παράδειγμα σε όλη τη χώρα. Άρα θέλει πολύ μεγάλη υπευθυνότητα γι' αυτό το ζήτημα. Και στο πολύ σύντομο μέλλον, το πρώτο θέμα της σημεριστίας διάταξης θα είναι να συζητήσουμε το πρόγραμμα πια που θα έχει εκπονίσει και θα έχει αρχίζει να εφαρμόζει ο Δήμος, σε αυτό το ζήτημα. Το συζητήσουμε όλοι, ορθολογικά, να πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας και το ελπίζω ότι θα πρετανεύσει η λογική. Γιατί όσο βαθαίνει αυτή η κρίση, τόσο πιστεύω κάποιους τους κάνει πιο έξαλλους, αλλά και κάποιους άλλους τους κάνει να συνειδητοποιούν βαθύτερα τα προβλήματα της χώρας. Εγώ κλείνω προς το παρόν με αυτό. Κυρία Προέδρεση, συνεχίζω με άλλα δύο ζητήματα, με άλλο ένα. Επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα, θα πρέπει διαρκώς να γινόμαστε σοβαρότεροι και ως προς όλα τα άλλα. Αυτό το γεγονός που εμφανίστηκε το Σάββατο. Κάποιοι να πηγαίνουν 50, 60, 70 στο Σεράφιο Κολυμπητήριο, έχοντας καλλιεργήσει το πανικό προς πάσα κατεύθυνση. Ότι εκεί απειλούμε θα κλείσουμε τις παιδικές χαρές, το γεμίσουμε τσιμέντα και θα γίνει εκεί πέρα και εγώ δεν ξέρω τι, και κατεβάζουν ανθρώπους που αρχίζαν μετά βανδαλισμούς, ξηλώναν την περίφραξη, την κλέψανε κιόλας την περίφραξη. Ποιοι άγνωστο. Έτσι, για να εμποδίσουν την εκτέλεση ενός εργού, το οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά 80%, το οποίο θα αποτελέσει ένα κόσμιμα για την πόλη, το οποίο οι δημοτικές αρχές της πόλης, ήδη από το 2003 η μία μετά την άλλη, το αγκαλιάσαν και εμείς αυτή τη στιγμή το ολοκληρώνουμε, και να μην συνειδητοποιούμε ότι μιλάμε για ένα κολυμπητήριο και μία μεγάλη εγκατάσταση, που τα μόνο διοικητικά γραφεία που θα έχει θα είναι για το ίδιο το Σεράφωνο και το υπόλοιπο θα γίνουν χώροι πολιτισμού και νοτομίας και επιχειρηματικότητας για την πόλη και την γειτονιά. Και όλα αυτά τα επιμέρους θα τα σχεδιάσουμε μαζί. Ότι η παιδική χαρά μετακινείται και πάει μάλιστα και σε ασφαλέστερο σημείο ή ήταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Πώς? Ναι, όλα αυτά θα τα συζητήσουμε. Θα γίνει πεζογέφυρο. Θα γίνει. Σας το βεβαιώνω. Υπάρχει μέσα στο προγραμματισμό της περιφέρειας και θα γίνει. Που είναι ένα έτοιμο που το θυμάμαι εγώ από την προεκλογική εκστρατία του 2010 ότι είχε διατυπωθεί το έτοιμο αυτό και οι άνθρωποι έχουν δει. Πάμε λοιπόν αυτή τη στιγμή, πόσο μάλλον, που είναι ένα έργο που έχει αρχίσει ουσιαστικά εδώ και 10 χρόνια. Τώρα πάει 12. Να το τελειώσουμε, να το εγγενιάσουμε όλοι μαζί. Να εκλείψει τρέλα αυτό το παρανοϊκό κλίμα. Δηλαδή να μην κοιτάμε τι κερδίζει η περιοχή σε αναβάθμιση, σε ζωή, για τη νεολαία. Ότι φτιάχνουμε εκεί που ήταν τι ήταν. Μια εγκατάληψη και ένα σκουπιδαριό. Ότι φτιάχτηκε αυτό το πράγμα το οποίο τώρα από τη στιγμή που άρχισε να κατασκευάζεται το έργο στη κυρολεξία ευτισέμα, γιατί η αρχαιολογική υπηρεσία βρήκε ευρύματα, έπρεπε να τρέχουμε για να τελειώνει γρήγορα. Ο Δήμος επιβαρήθηκε γιατί ο Δήμος καταβάλει τους μισθούς των αρχαιολόγων που είναι εκεί και κάνουν τη δουλειά. 1,5 εκατομμύρια περίπου έδωσε ο Δήμος από τη τσέπη του για αυτή την ιστορία, με κόπο και αίμα. Πάμε να το τελειώσουμε και να παραδόσουμε όλοι μαζί αυτό το κόσμο στην πόλη, αντί να καθόμαστε και να ακούμε την παράνοια του καθενέως επιτέλους. Και όταν πια κάποιος δεν έχει και τι να πει, λέει, αρχίζει και λέει ψάματα έτσι και φαντασιώσεις. Σταματάω εδώ, κυρία Πρόεδρε, και σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ, μα καιρός Αξελός. Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με το θέμα το μεγάλο που έθιξε ο κύριος Δήμαρχος. Σωστά, κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση πηγαίνει όλους τους ξένους που να πηγαίνουν στον Ελλαόνα να δούνε τι δομές έχει αναπτύξει με τις πολύ μικρές της δυνάμεις αυτή η χώρα ή με τις πολύ μικρές της δυνάμεις αυτή η πόλη και να δούνε πραγματικά ότι υπάρχει μια μέρημνα ή μια προσπάθεια μέρημνας, που βεβαίως απέναντι σε αυτό το μεγάλο ζήτημα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί κανείς. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια και καλή, ότι εδώ πρέπει να λέμε και αλήθειες. Και η πρώτη αλήθεια που πρέπει να πούμε, γιατί πολλά λέγονται, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ελληλεγγύη και οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη βοήθεια, την ελληλεγγύη, το συμμερισμό των ζητημάτων, την στήριξη του ενός κράτους προς το άλλο, έχει εκλείψει. Φάνηκε εμπροστά σε ένα τεράστιο ζήτημα, το μεγαλύτερο ζήτημα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πόσο σαφρά ήταν τα θεμέλια αυτής της Ένωσης, τα οποία στηρίζονταν μόνο σε οικονομικά ωφέλη, μόνο σε οικονομικά στοιχεία, μόνο σε οικονομικούς δείκτες και όταν αυτοί οι δείκτες μπαίνουν σε δοκιμασία και όταν ζητήματα τεράστια δεν αφορούν οικονομικούς δείκτες, τότε πραγματικά ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Άρα φαίνεται για άλλη μια φορά, ειδικά με την είσοδο των τελευταίων κρατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία μερικά εκ των οποίων φιμίζονταν κιόλας, άλλωστε και η σημερινή τους κατάσταση πολιτική το αποδεικνύει και οι επιλογές τους οι πολιτικές το αποδεικνύουν, φιμίζονταν για συνεργασία με το ραϊχ, φιμίζονταν όμως πραγματικά, αυτό θα επιφέρει. Γιατί δεν έχουμε συνηθίσει και εμείς να λέμε την αλήθεια και να προσπαθούμε και απλώς είμαστε συνεχώς αμεινόμενοι. Διάβαζα πρόσφατα ένα άρθρο που έλεγε του Πέτρ Στάιν, του μεγάλου θεατράνθρωπου, που έλεγε ότι το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων είναι ότι θέλουν να αμύνονται συνεχώς και ποτέ δεν επιτίθενται. Ε, όσο αμεινόμαστε εμείς, τόσο αυτό το τεράστιο φράσος όλων αυτών οι οποίοι δεν δέχονται να συμμεριστούν ή να συμμετάσχουν σε μια τέτοια, σε μια αλύση, πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, θα αυξάνει. Πραγματικά η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το μέγεθος, η Αθήνα δεν μπορεί να το σηκώσει, η απόθηση των προσφύγων κατά τη λογική του πνίχτε τους ή τρυπήστε τους τις βάρκες ή πυροβολήστε τους, δεν μπορεί αυτή η λογική να επιβιώσει, να επικρατήσει, σε αυτή τη χώρα. Όντως έθιξε ο κ. Δήμαρχος ότι υπάρχουν πλαστογραφίες, διαβατηριών και τέτοια, ήρθαν οι επιτίδοι από τις ξένες χώρες, οι επιτίδοι λοιπόν από τις ξένες χώρες και πλαστογραφούν κατά κόρον διαβατήρια, όχι δηλαδή ελληνικά, δεν έχουν κανένα λόγο να πλαστογραφίσουν ελληνικά διαβατήρια, πλαστογραφούν διαβατήρια Συριακά και των προσφύγων αυτών που επιτρέπεται η διελευθύνσή τους στις άλλες χώρες. Η απαράδεκτη λογική αυτών των χωρών, του να συλλαβάνουν τους πρόσφυγες και αφού τους συλλαβούν, τους γδύνουν από τη Μαλφή, τους αφήνουν μόνο 200 ευρώ και τους παίρνουν οτιδήποτε υπάρχει πάνω από τα 200 ευρώ για να τους εντάξουν μέσα σε τάχαμου προγράμματα, μέσα σε τάχαμου αυτά, αυτά, με συγχωρείτε, εντάξει, είναι έξω από τη λογική του Έλληνα. Είναι έξω από τη λογική αλληλεξαντήτως πολιτικών τώρα. Εγώ δεν κάνω πολιτική με τόσο μεγάλα ζητήματα, αλλά όποιον και με ρωτήσει... Τι γίνεται κύριε Πρόεδρε, θέλετε να τα πείτε εσείς καλύτερα ή διαφορετικά, σε σας μιλάω. Συνεχίστε κύριε Αξέλε, ελάτε. Άμα δεν μπορεί να ησυχάσετε, θα σας ησυχάσουμε εμείς. Ελάτε, ελάτε. Αυτό λοιπόν, όντως, βέβαια είναι το πρόγραμμα της Πλατείας της Βικτορίας, το οποίο όντως είναι πολύ μεγάλο, αλλά έχει εναχιστοποιηθεί κάπως και η λύση, η λύση. Αν μπορεί να υπάρξει λύση, η λύση θα έρθει... Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορώ να συνεχίσω, αλήθεια σας το λέω. Ακούω ένα συνεχώς βοβοβοβοβοβο, έλεος δηλαδή. Θέλουν οι κύριοι να παρακολουθήσουν την συζήτηση ή όχι. Γιατί είναι πέξω, το όλ 것을 βοβοβοβοβο κοινό, έλεος όμως. Λοιπόν, κι εκεί που θα συμφωνήσουμε με τον κύριο δήμαρχο είναι το εξής, ότι πράγματικα πρέπει να γίνει μια πολύ συγκεκριμένη συνενόηση, συμφωνία, πλαίσιο, που να λέει μεταξύ μάλλον της κυβέρνησης, της ΣΚΕΔΕ όπου έχει βρει αυτό το θέμα ο κ. Πατούλης ως πολύ εύκολο πολιτικά θέμα και σπεκουλάρης συνέχεια λες και το θέμα όσο και να σπεκουλάρεις πάνω στα κεφάλια όλων μας τ' άρθει πάνω στα κεφάλια όλων μας τ' άρθει θέλουμε δε θέλουμε είτε είμαστε πιο εδώ, είτε είμαστε στο Μαρούς, είτε είμαστε στην Νεασμήμνη, είτε είμαστε στην Κιψέλη ό,τι γιγαντόνται, ό,τι μεγαλώνται, τα έχει πει και ο Μπρεχτ όταν καίγεται το σπίτι του γειτονά σου προσπάθησε να το σβήσεις και εσύ γιατί άμα δεν το προσπαθείς να κάψεις μετά έρχεται η συνάντησή του δικού σου αυτά δυστυχώς είναι αυτό αυτοίμες πολιτικές να γίνει λοιπόν αυτή η συνάντηση, να καταρθειστεί ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης αυτής της κρίσης κατά την απόψη μας, μεταξύ της κυβέρνησης, της ΚΕΔΕ, των δήμων των μεγαλύτερων τουλάχιστον που θα έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα να κληθούν και επιστημονικοί φορείς, πανεπιστήμια που έχουν προσεγγίσει πάνω σε αυτά τα ζητήματα και να παρθούν δεσμευτικές αποφάσεις όμως που να ισχύουν για όλους και κάποτε και η ΚΕΔΕ θα πρέπει να αποφασίσει ότι οι αποφάσεις θα είναι δεσμευτικές και για όλες τις τα μέλη δεν μπορεί η ΚΕΔΕ να μην αποφασίζει γενικά να απεραντολογεί και να κάνει μια χαρτογράφηση του προβλήματος, την κάναμε λοιπόν Πέστε μου ποια λύση έχει πει ποτέ η ΚΕΔΕ ότι θα αντιμετωπίσει σε σχέση με τους άλλους δήμους. Φωνάζει και ο δήμαρχος και λέει και οι άλλοι δήμαρχητικά και οι άλλοι δημαρχητικά. Δεν έχουν όργανο οι άλλοι δήμαρχοι, δεν ανήκουν στην ΚΕΔΕ. Πού τους υποχρέωσε η ΚΕΔΕ να συμμετάσχουν σε αυτό το τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει. Θα επιδηλωθεί. Εγώ δεν είναι τόσο αισιόδοξος ως εσείς. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι θα επιδηλωθεί και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα. Διότι από τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της Ευρώπης δεν σταματάει τη ροή. Γίνεται τεράστια μάχη να πέσει το τείχος στον Ευρώ. Δεν πέφτει το τείχος με μεγάλο πολιτικό κόστος μιας κυβέρνησης που δεν το ρίχνει και δεν το ρίχνει γιατί φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπεφτε το τείχος. Η Τουρκία δεν αναλαμβάνει τίποτα, απαιτεί μόνο χρήματα και σφάζει βέβαια όλη τη νοτιοτελική Τουρκία. Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται αυτή τη στιγμή η Ευρώπη και με συγχωρείτε τέλος δεν έχει. Λοιπόν, θέλω να βάλουμε ένα θέμα ότι στα Κάτω Πετράλωνα οι παιδικές χαρές έχουν εκλείψει και στα Άνω και στα Κάτω. Διότι στα Άνω Πετράλωνα η περιοχή Βουτιέ είναι κλειστή. Στην Κονίστρα με την οποία την διεκδικούσαν σύλλογοι, κάναμε εδώ συζητήσεις, κάνουν αγώνα οι κάτοικοι, είναι κλειστή. Την καθάρισαν οι κάτοικοι επίσης αυτή, επίσης κλειστή. Αυτή τη στιγμή δηλαδή δεν υπάρχει πουθενά παρά μόνο μία ανοιχτή, η οποία ανήκει και κλείνει κι αυτή κατά περίπτωση. Επειδή ο κύριος δήμαρχος είπε για το Σεράφειο, εμείς θα προκαλέσουμε νέα συζήτηση, πάνω σε συγκεκριμένη τοποθέτηση, με συγκεκριμένα σχέδια και με συγκεκριμένη εισήγηση. Οι κάτοικοι, αυτούς που κατηγορείται για βανδαλισμό, και δεν ήσασταν εκεί βέβαια, δεν επίστησαν, δεν μπορέσατε να τους πείσετε παρά την κάθοδο των 5 αντιδημάρχων και της διευθύντριας του γραφείου σας, η οποία μάλιστα είπε ότι θα φτιάχνουν και φασολάκια οι κάτοικοι εκεί, μετά όταν ολοκληρωθεί το έργο θα φυτεύονται και φασολάκια. Πρόεδρος αναπτυξιακής είναι κύριε Αξιβέλη, πρόεδρος αναπτυξιακής ως τέτοια έργα κύριε Αξιβέλη. Ναι, εντάξει, εντάξει, ας σχόλουμε, πρόεδρος αναπτυξιακής, δεν είπα κάποιο άλλο τίτλο, απλώς δεν το έξερα, σας ζητώ συγνώμη, δεν το είπα γι' αυτό. Λοιπόν, δεν προέβησαν σε κανένα βανδαλισμό, έκοψαν το συρματόπλεγμα, το οποίο απαγορεύεται ακόμα και στα στρατόπεδα, διότι πλέον χαρακτηρίζεται ως φωνικόόπλο... Με σχόλει το προσίδιο ο κύριος Τεντώμας και η κυρία Μιχαλολιάκου. Το στρογγυλό συρματόπλεγμα πάνω στους τείχους, το αγκαθωτό συρματόπλεγμα στρογγυλό πάνω στους τείχους, απαγορεύεται. Έχει απαγορευθεί παντού. Και η εταιρεία η οποία κάνει αυτά τα έργα, το έχει βάλει. Αυτό κόψαν οι κάτοικοι και βέβαια δεν κλέψανε το συρματόπλεγμα, οι κάτοικοι, οι οποίοι ήταν και αρκετοί έως πολλοί. Ναι, την περίφραξη, αυτό λέω, την περίφραξη. Όχι. Ένα λεπτό, κλέψανε το συρματόπλεγμα που είναι πάνω από την περίφραξη, κύριε Δημαρχέ. Αυτό το στρογγυλό συρματόπλεγμα με τα αγκάφια. Κλέψανε ή δεν το κλέψανε τελικά. Οι κάτοικοι θα κλέβανε το συρματόπλεγμα, σας παρακαλώ δηλαδή. Εγώ το έκλεψα και το πήρα σπίτι μου. Λοιπόν, επίσης, δεν μιλάμε κύριε Δημαρχέ ούτε για κολυμβητήρι ότι πρόκειται να γίνει, όλη η ιστορία των κατοίκων είναι για το υπέργειο πάρκινγκ, το οποίο κατέστρεψε την παιδική χαρά. Αυτό είναι όλο. Και κατέστρεψε και το περίπατο των κατοίκων στο πράσινο. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Πώς φτάσαμε τώρα στον κολυμβητήρι, δεν έχω καταλάβει. Εάν εσείς θεωρούσατε ότι εκεί ήταν σκουπιδαριό ή ήταν έτσι, θα μου επιτρέψετε λοιπόν σε κάποιους που πάνε εκεί να σας πούν και που έχουν πάει γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς περνάμε καθημερινά, ότι εκεί υπάρχουν γήπεδα, ότι εκεί μόνο σκουπιδαριό δεν ήταν, ότι εκεί πήγαιναν οι άνθρωποι και τα παιδιά τους διότι υπήρχε μια πάρα πολύ καλή παιδική χαρά και ήταν μια χαρά. Λοιπόν, ό,τι θέλετε. Αλλά έχω κι άλλο να πω, αλλά όχι για αυτό το θέμα, για άλλο. Γιατί είμαι αυτό, για να τελειώνουμε τουλάχιστον, να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Η παιδική χαρά θα πάει 100 μέτρα πιο κάτω. Θα είναι μεγαλύτερη και ασφαλέστερη. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται το 18 εκατομμύρια ευρώ. Τι να κάνουμε, το ΕΣΠΑ προβλέπει και καλά κάνουν οι άνθρωποι ότι υπάρχουν θέσεις στάθμευσης. Υπάρχουν θέσεις στάθμευσης και υπάρχουν υπόγειες. Υπόγειες υπάρχουν. Προβλέπει συγκεκριμένες. Το πρόβλημα είναι αν θα πάει 100 μέτρα παρακάτω η παιδική χαρά. Και γιατί είναι το πρόβλημα αν θα πάει το πάρκινγκαν θα πάει 100 μέτρα πιο κάτω. Μα δεν είναι να έχει σχεδιαστεί κύριε Αξελέχ χρόνια τώρα το σχέδιο του ΕΣΠΑ. Έχει σκεκριμένους κανονισμούς. Αν οι κάτοικοι ξυπνάνε όποτε θέλουν συγκεκριμένοι που δεν τους πείσαμε, όπως θα πεις ανθρώπους που το έχουν βάλει γινάτιο ότι δεν θα πειστούν ποτέ. Εδέρδεα δεν τους πείσαμε λέει. Σιγά την ορθολογική συμπεριφορά τους που θα καθόν τους ενώ θα αλλάξουν επιχειρήματα. Λοιπόν, αν αυτό είναι το πρόβλημα δυστυχώς το πάρκινγκαν είναι συγκεκριμένες θέσεις γιατί είναι συγκεκριμένη η συνδυναμικότητα στο έργο. Είναι τόσες οι θέσεις και πάνω στο κεφάλι μας δεν μπορούμε να τις βάλουμε. Τις βάλαμε εκεί και η παιδική χαρά θα πάει 100 μέτρα πιο κάτω. Όλα αυτά για ένα έργο 18 εκατομμυρίων που θα φέρει τέτοια ζωή στη γειτονιά και θα κάνουμε και την πεζογέφυρα. Εγώ δεν σας διακόψα τώρα. Όχι, είπα, σας ζήτησα. Ναι, εσείς είπα εντάξει. Για να τελειώσω κύριε Δήμαρχε θέλω να σας πω ότι δεν ξέρω αν ξέρετε εκεί όλη την περιοχή και την μίζω να περιοχεί ένα γύρο. Όλη αυτή η ιστορία γίνεται για έναν λόγο και μόνο. Για να έχουν πάρκινγκ τα ανοιχτομαγάζα. Για κανέναν άλλον απολύτως λόγο δεν γίνεται. Δεν έχουνε καθόλου πάρκινγκ. Πείτε να τελειώσει ο κύριος Σαξελός. Ελάτε κύριε ακούμα. Είμαι στα πλαίσια της δημοκρατικότητας που σας διακρίνει εδώ όλους. Τώρα μη χρησιμοποιείτε εκφράσεις. Τελειώστε την οχεία σας. Γιατί. Τελειώστε και μη ρωτάτε. Όχι, δεν ρώτησα κανένα. Λοιπόν, υπάρχει περίπτωση να συνεχίσω, μπορώ, ευχαριστώ. Λοιπόν. Επίσης, κύριε Πρόεδρε, τώρα μπορεί να είμαστε σε ένα άλλο θέμα πολύ γρήγορα. Σας είχαμε παρακαλέσει να κάνετε αυτό με τους μικροπολιτές, τους τυφλούς και αυτά. Να κάνετε διαπαραταξιακή. Να δούμε ξανά αυτό το θέμα της θέσης και όλα αυτά. Και σας και τον κύριο Μπρούλια. Ξαναεπανέρχονται αυτοί. Φωνάζουν. Δεν έγινε τίποτα. Ας το κάνουμε τώρα. Δεν υπάρχει ένα θέμα. Τώρα, ας γίνει μια διαπαραταξιακή να λυθεί και αυτό το θέμα. Τους πούμε εκεί, εκεί, εκεί. Ναι, αλλά επειδή λέμε ναι, ναι στο Συμβούλιο και μετά δεν γίνεται τίποτα, δεν το κάνουμε. Και επίσης, υπάρχει και ένα ζήτημα πάρα πολύ εξαιρετικά τυπικό. Αλλά, αν θέλει, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρχαν αυτές οι δύο θέσεις στην ξενοφόντρος, κάτω από την ανοιχτή πόλη τώρα, που της είχε, ήταν ο κ. Κακλαμάνης πριν η παράταξη του κ. Κακλαμάνη και είναι στο όνομά της της παράταξης και πρέπει να γίνει μία τροποποιητική απόφαση του Συμβουλίου, δεν νομίζω, είναι εντελώς τυπικό, για να μπορέσουμε να, ευχαριστώ. Και τον αριθμό της απόφασης πρέπει να την τροποποιήσει. Μάλιστα. Μας τον πείτε. Είναι εδώ η 158 του 12. Υπάρχει αντίρρηση για το κατεπίγον, εγκρίνει το μόφωνα και το θέμα μας, οπότε τροποποιείται η 158 του 12 ως προς την παράταξη, παραχωρείται στην ανοιχτή πόλη. Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κατά τα λοιπά παραμένει ως έχει. Κύριε Στουλιατόπουλος. Σε σχέση με όσα αρχικά ο Δήμαρχος είπε, είναι γεγονός όμως αφισβήτητο ότι το επόμενο διάστημα, η τάση που θα υπάρχει στο μεταναστευτικό θα είναι όσο το δυνατόν και περισσότερο οξημένη. Και γύρω από αυτό πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει για την Ελλάδα την πάγια τακτική του Καρώτου και του Μαστιγίου. Ναι μεν ο Δήμαρχος αναφέρθη στο Καρώτου που είναι τα οικονομικά κίνητρα για να μπορεί η χώρα μας να υποδέχεται διαρκώς και περισσότερους μετανάστες στο επόμενο διάστημα. Εκείνο που δεν επεσημάνθη και πρέπει να το έχουμε συνεχώς μπροστά μας είναι ότι η χώρα μας θα αντιμετωπίζει και το Μαστιγιο που θα είναι η απειλή εξόδου από τη συνθήκη του Σέγγεν. Μια απειλή η οποία είναι εξαιρετικά δυσίωνη εάν συνυπολογήσει κανείς ότι το τελεσύγραφο το οποίο πήραμε αφορά τους επόμενους τρεις μήνες. Και μάλιστα είναι τόσο έντονο το τελεσύγραφο που πιστεύω ότι η απειλή αυτή διαρκώς και θα πολλαπρασιάζεται. Και βεβαίως μπορεί κάποιες παρατάξεις εδώ να νομίζουν ότι η έξοδος από τη συνθήκη του Σέγγεν ενδεχομένως να είναι και μια πανάκια σε μια εντός εισαγωγικών πιο ελεύθερη και πιο αποδεσμευμένη χώρα. Όμως μην ξεχνούμε ότι κάτω από συνθήκες οικονομικής κρίσεως το μοναδικό σχεδόν εισόδημα που έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο προέρχεται από τον τουρισμό. Η απειλούμενη λοιπόν έξοδο έστω και προσωρινή της χώρας μας από το Σέγγεν κοστίζει πάρα πολύ σε επίπεδο προσδοκόμενης αναμονής ροής τουριστικού συναλλάγματος. Και κυρίως τουριστικής κίνησης για τους ευνόητους λόγους. Η Ευρώπη η οποία ακόμα και σήμερα δεν έχει καταφέρει να επιλύσει το πρόβλημα της εμβάθυσης και δεν έχει καταφέρει ακόμα και σήμερα να αναθεωρήσει τις συνθήκες που έχουν να κάνουν με την μεταναστευτική της πολιτική και βλέποντας διαρκώς το πρόβλημα να περιορίζεται σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα. Την ίδια χρονική στιγμή η Ευρώπη που εξαιτίας αυτής της αδυναμίας αδυνατεί να αντιμετωπίσει και κυρίως τους εμπόρους λευκής σαρκός που εν πάση περιπτώσει με κίνδυνο τη ζωή πολλών χιλιάδων μεταναστών προσπορίζονται αρκετά χρήματα θα κοιτάξει όσο το δυνατόν να σπρώξει για τη δημιουργία πολλών στρατοπέδων εντός εισαγωγικών συγκέντρωσης προσφύγων και τις δύο αυτές χώρες με πιο ευάλωτη την Ελλάδα εξαιτίας και του γεγονότος ότι προς τα εκεί υπάρχει η ροή της Τουρκίας και για την εντός εισαγωγικών μεγαλύτερη πίεση μεταναστών προς την Ευρώπη. Υπό αυτή λοιπόν την έννοια δεν ξέρω αν κύριε Αξελέ κάνει καλά ή κακά η κυβέρνηση που πηγαίνει διαρκώς στους ξένους για να δουν τον Αλέωνα σε κάθε όμως περίπτωση θα πρέπει να συνηπολογίσουμε τα εξίσεις στοιχεία. Πρώτον, ότι πέρα από την ΚΕΔΚΕ που προφανώς και καρδική μου εκτίμηση δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν το αντίστοιχο Υπουργείο που τυπικά προίσταται της ΚΕΔΚΕ και αυτό ακόμα δεν κάνει τη δουλειά του σωστά να έρθει δηλαδή... Το Υπουργείο Συντερικών δεν έχει και αυτό ανταποκριθεί στο ύψος της ευθύνης που του αναλογεί έτσι ώστε και με τη δική του καθοδήγηση να μπορέσει η ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε μία συνεργασία ώστε και οι δήμαρχοι όχι μόνο των όμορων δήμων της Αθήνας αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής να πάρουν το μερίδιο που αναλογικά πρέπει να πάρει ο καθένας για να επιμεριστεί ένα τεράστιο πρόβλημα που αυτή τη στιγμή μονομερός επιβαρύνει τον κεντρικό αστικό ιστό της Αθήνας. Επίσης πέρα από το τι κάνει ο δήμος και το τι κάνει η ΚΕΔΕ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται να αναθεωρήσουμε την μεταναστευτική πολιτική πολύ περισσότερο όταν διαρκώς έχουμε καινούργια τελεσύγραφα όπως το χθεςινό για τις τρεις μήνες προθεσμίας που έχει λάβει η χώρα μας προκειμένου εάν δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έρθει η έξοδος της χώρας από το Σέγγεν με ανυπολόγιστες όπως σας είπα οικονομικές ζημίες. Όλα αυτά λοιπόν μας κάνουν να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί γι' αυτά τα οποία θα προκύψουν στο μέλλον και μέσα και από αυτή τη συζήτηση βεβαίως να καλέσουμε όχι μόνο το Δήμο της Αθήνας ή το αρμόδιο όργανο την Κέδε αλλά και το αντίστοιχο Υπουργείο και να πιέσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση γιατί πρέπει να ληφθούν μέτρα σε απόλυτη κλιμακωτή σκάλα. Δεν φτάνει δηλαδή μόνο ο Δήμος της Αθήνας πια, το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τις δικές μας δυνατότητες και προφανώς υπάρχουν πράγματα που εμείς πρέπει να κάνουμε και δεν τα έχουμε κάνει δεν αρνούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν αλλά πρέπει να δούμε ότι το πρόβλημα θα γίνεται όλο και περισσότερο πιο δύσκολο και πιο σύνθετο και γι' αυτό χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία κύριε Αξελέ και από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Μπορώ να προχωρήσω στα επόμενα. Αλλά γιατί επευθύνεσαι σε μένα όσον αφορά την πολιτική ηγεσία δεν έχω καταλάβει. Πείτε όμως. Γιατί έχω την αίσθηση ότι η πολιτική ηγεσία έχει μεγαλύτερη δυστυχία στη δική σας φωνή. Προχωρήστε. Το ζήτημα που εγώ ήθελα να φίξω και το οποίο εν πάση περιπτώσει προέρχεται από επιστολές, τηλεγραφήματα, διαμαρτυρίας και αντίστοιχες καταγγελίες αρκετών διευθυντών σχολείων αλλά κυρίως αρκετών συλλόγων γονέων και κηδαιμόνων είναι ότι η κατάσταση στο δήμο της Αθήνας όσον αφορά τα σχολιά πηγαίνει διαρκώς και χειρότερα. Βεβαίως περητό είναι να σας πω ότι κάτω από συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ένα έθνος, ένας λαός, ένα κράτος, μια πόλη δεν μπορεί να επενδύσει σε μέλλον και σε προοπτική αν δεν επενδύσει προφανώς στην παιδεία, αν δεν επενδύσει στην κουλτούρα, αν δεν επενδύσει στον πολιτισμό εάν δεν επενδύσει στη νέα γενιά και στις νέες τεχνολογίες. Και προφανώς είναι περητό να πω ότι κάτω από συνθήκες οικονομικής κρίσεως το χάσμα το οποίο διαφοροποιούσε τη δημόσια παιδεία από την ιδιωτική παιδεία γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Οι έχοντες έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν τις καλές υπηρεσίες της παιδείας, οι μη έχοντες οι οποίοι διαρκώς είναι και περισσότεροι, άρα και περισσότερες οικογένειες καταφεύγουν διαρκώς στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που δυστυχώς όμως τους τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή μέσα από την οποία θα μπορούσε να λειτουργεί. Και αυτό το λέω, όπως καταλαβαίνετε, για τον εξής απλό λόγο. Ότι το πρόγραμμα της ελληπούς χρηματοδότησης των σχολικών μοναδών του Δήμου της Αθήνας μέσω των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας εμφανίζεται έντονο τα τελευταία χρόνια. Όμως, τους τελευταίους μήνες έχουν ξεπεράσει και αυτό το τραγικά χαμηλό ρεκόρ των προηγούμενων ετών. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αυτών. Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες από συλλόγους γονέων και κηδαιμόνων, καθώς και από διευθύς σχολικών μοναδών, πρόκειται η αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών, τόσο σε αναλώσιμα γραφείου, δηλαδή υπάρχουν σχολεία χωρίς φωτοτυπικό χαρτί, χωρίς τόνερ για φωτοτυπικά μηχανήματα, χωρίς εκτυπωτές, χωρίς τη δυνατότητα απουσιολογίων, γιατί έχει εξαλληθεί ακόμα και η δυνατότητα προμήθειες γραφικής ύλης, αλλά πια στους τελευταίους μήνες δεν έχουμε ήδη υγιεινής, ήδη καθαρισμού. Με άλλα λόγια απουσιάζει το χαρτί υγείας, τα σαπούνια, τα καθαριστικά, με αποτέλεσμα μεγάλος να έχει αυξηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης μολυσματικών ασθενειών, πολύ περισσότερο με τους καινούργιους ιούς που κυκλοφορούν και με τα καινούργια κρούσματα τα οποία έχουμε. Δεν θέλω λοιπόν να ξέρω, καταρχήν για ποιο λόγο έχει προκύψει η σοβαρή καθυστέρηση στην καταβολή της τακτικής χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων από το Δήμο της Αθήνας. Γιατί δηλαδή, αφού υπάρχει τακτική χρηματοδότηση, ο Δήμος της Αθήνας ακόμα και σήμερα αυτούς τους μήνες αδυνατεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη, συλλημένες δηλαδή υποχρεώσεις του, και σε ποιες ενέργειες θα προβεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την άμυση επίλυση του προβλήματος αυτού. Κυρία Σπηλιοτόπουλε, θέλω να σας πω ότι για το δεύτερο θέμα που βάλατε, η κυρία Ηλιοπούλου έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν μπορεί να μιλήσει καθόλου, έχει αφωνία, και θα απαντήσει γραπτός, μόλις προοδηθούν αυτά τα ερωτήματα πολύ σοβαρά που βάλατε, θα σας απαντήσει αμέσως. Η κυρία Βελέντζα θα μιλήσει γιατί, ως εκπρόσωπος... Ναι, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα. Η κυρία Βελέντζα. Καταρχάς, ως προς το τεράστιο πρόβλημα του λαθρομεταναστευτικού, έχω να παρατηρήσω τα έξι σε σχέση με αυτά που ανέπτυξε ενώπιό μας ο δήμαρχος επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τα ίδια και τα ίδια. Είπε ο δήμαρχος λοιπόν, υπάρχει πλευρά που λέει ρίξτε τους στη θάλασσα και πνίξτε τους, θα τον διορθώσουμε. Υπάρχουν πλευρές που λένε ρίξτε τους στη θάλασσα και πνίξτε τους. Και αυτό είναι όλοι, αυτές είναι όλες οι αυτοαποκαλούμενες παρατάξεις ως συνταγματικές, δημοκρατικές κτλ. Διότι, γιατί πρέπει να μιλάμε πάντοτε με επιχειρήματα. Ένα κράτος και ένα έθνος κράτος δεν είναι ξέφραγο αμπέλη, έχει θεσμούς. Έχει το δικαιϊκό του σύστημα και πάνω από όλα έχει σύνορα. Όταν λοιπόν οι κυβερνόντες έχουν δώσει το δικαίωμα ουσιαστικά σε όλους να έρχονται χωρίς δεύτερη σκέψη, ακόμα και με τη μεγαλύτερη κακοκαιρία, βεβαίως και δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την αποτροπή τους. Όταν όσοι έρχονται στην Ελλάδα με τον τρόπο που εισέρχονται δηλαδή πολύ απλά παράνομα. Παράνομη ενέργεια συνιστά για οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο σε όποια φυλή ή όποια ιθαγένεια κι αν έχει. Η παράνομία είναι παράνομία. Λοιπόν, όταν η κυβέρνηση λέει δεν έχουμε σύνορα πρέπει να ρίξουμε τους φράκτες όπως συμβαίνει από πολλές νεολαίες και πρέπει να επιστρατεύσουμε με τα χρήματα των ελλήνων πολιτών, όλες της Μυκιώ, των αργόσχολων, τεμπέληδων και άνεργων, προκειμένου να στηρίξουν τους εισερχομένους παρανόμους οι οποίοι βεβαίως πάντοτε επιβαρύνουν τους νόμιμα και σκληρά εργασομένους των διαφόρων λαών. Αυτό δηλαδή τι είναι? Δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να αποφευθεί. Ένα άλλο θέμα είναι η επίκληση της Συνθήκης Σένκεν. Φαντάζομαι ότι είναι σε πολλούς εξημών γνωστό ότι μόλις τον Αύγουστο του 2015, όλα τα υπόλοιπα μέλη της Συνθήκης Σένκεν και για να ακριβολογώ με αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκαναν ποσοστώσεις και άσκησαν τα εθνικά τους και κυριαρχικά τους δικαιώματα λέγοντας το εξής. Εάν κρίνουμε ότι κάποιοι που επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια και την εθνική μας ασφάλεια, τότε εμείς θα καθορίσουμε ότι μπορεί να τους δεχτούμε εφόσον το κρίνουμε και κατά ποσοστό ποιχή 10%. Το υπόλοιπο 90% ας μείνει στην Ελλάδα. Όταν λοιπόν οι άλλες χώρες ασκούν τα νόμιμα κυριαρχικά τους δικαιώματα βάσει των διεθνών συνθηκών, μιλώ δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου και βεβαίως αυτά ακριβώς πράττουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Άρα είναι όλοι οι άλλοι παράνομοι ή είναι ένα ερώτημα νομίζω που θα πρέπει να μας απασχολήσει. Ένα άλλο που ακούστηκε κενικότερα είναι ότι υποτυπών τελεσυγγράφου και απειλών θα πρέπει εμείς να αποδεχθούμε να γίνουμε αποθήκη ψυχών και η χώρα μας να έχει αυτό το προορισμό. Να μην έχει κανέναν άλλο προορισμό ούτε για αντάπτυξη ούτε για ευημερία ούτε για τίποτε. Ούτε για επιβίωση του ελληνικού έθνους. Θα πρέπει να έχουμε αυτό το προορισμό. Είμαστε αποθήκη ψυχών. Οποιουδήποτε έρχεται εδώ με όποιο τρόπο θέλει παρανομώντας χωρίς να ξέρουμε καν ποιος είναι και από πού προέρχεται. Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός μας. Και βεβαίως δεν ξέρω τι αίσθηση σας δίνει εσάς η έννοια και μόνο που επανειλημμένως ακούστηκε. Οι έννοιες μάλλον απειλές από τους ευρωπαίους, τελεσύγραφα, εκβιασμούς. Αυτό λέγεται πολιτισμένη Ευρώπη, πολιτισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση, ισοτιμία των κρατών μελών. Ή μήπως λέγεται κάποια κοράκια εκβιάζουν αυτούς οι οποίοι επιτρέπουν να πέσουν θύμα εκβιασμού. Γιατί πως δεν επιτρέπουν να πέσουν θύμα εκβιασμού οι υπόλοιποι ηγέτες των άλλων κρατών. Εκτός αν είναι ανόητοι και μόνο εμείς είμαστε οι έξυπνοι. Και δηλαδή τι θα γίνει. Θα μας λένε πάρτε ένα κοκαλάκι και πάρτε αυτά τα χρήματα σας διαγράφουμε ένα μέρος του χρέους πιο χρέους. Του παράνομου χρέους. Μας κάνουν χάρη να μας διαγράψουν ένα κάποιο μέρος που αυτοί θα κρίνουν εφόσον κρίνουν. Τους παράνομου χρέους το οποίο βεβαίως μονίμως θα αναπαράγεται και θα αυξάνεται διότι η ισροή όλων αυτών των ανθρωμεταναστών εμάς επιβαρύνει. Και δική μας ανεργία προκαλεί. Λοιπόν αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα και θα πρέπει όλοι τουλάχιστον οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι. Ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και ότι κάποιοι εδώ δέχονται τους εκβιασμούς γιατί προφανώς υπάρχει λόγος να τους δεχτούν. Λοιπόν και μερικά σημεία ακόμη ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα για να καταλήξουμε η επιλογή της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και της παροχής πάσης φύσεως ευμενούς μεταχείρισης και όλο αυτό το σύστημα υποδοχής που επιφυλάσσουν οι χώρες για τους ελαθρομετανάστες αυτό είναι κακή πολιτική και αυτός είναι ο λόγος που εισέρχονται με οποιασδήποτε καιρικές συνθήκες και πνίγονται. Αντίθετα η Ισπανία η οποία έχει σύνορα με το Μαρόκο δεν έχει τέτοιο πρόβλημα γιατί ασκεί μια στοιχειώδη πολιτική ενός στοιχειοδό σοβαρού κράτους. Τέλος θα ήθελα να θυμίσω το γενικό και αυτονόητο ότι υπάρχει διεθνές δίκιο και ότι η λέξη συνθήκη σημαίνει συμφωνία. Η συμφωνία λοιπόν πρέπει να εφαρμόζεται προς όλους ισότιμα και θα πρέπει σε περίπτωση που κάποιος θύγεται να προασπίζει όσο φύλλει τα δικαιώματα του δικού του κράτους, του δικού του έθνους. Και υπάρχουν και δύο άλλα ζητήματα και ένα σημείο ακόμη για τον Ελεώνα. Όταν υπάρχουν ελεώνες και δεν υπάρχουν σύμφωνα με τη σωστή εφαρμογή του δικαίου στρατόπεδας τα οποία θα κρατούνται και διάφορα άλλα μέτρα μια σειρά μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν βεβαίως και θα συνεχίσει το πρόβλημα και θα είναι συνεχώς κλιμακούμενο. Και να θυμίσουμε βεβαίως ότι η ελληνική αυγή έχει υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κυρίου δημάρχου ο οποίος παραπονέθηκε για τους αργούς ρυθμούς σε διάφορα θέματα από πλευράς πολιτείας, όμως ο ίδιος εξυπηρέτησε την κυβέρνηση και δήθεν τώρα διαμαρτύρεται τελώς υποκριτικά παραχωρώντας άνευ αποφάσεως έστω του δημοτικού συμβουλίου, γι' αυτό το λόγο και έχουμε υποβάλει τη μηνυτήρια αναφορά, δηλαδή δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Επομένως γιατί διαμαρτύρεται και μάλιστα απέδειξε ότι αν η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση θέλουν πράγματι να λειτουργήσουν με ταχύδα τους ρυθμούς μπορούν να το κάνουν, μόνο που το κάνουν πάντοτε υποφελία των λαθρομεταναστών. Και βεβαίως ένα τελευταίο, το ζητούμενο σε μια πολιτισμένη τουλάχιστον χώρα θα είναι πως θα αυξηθεί ο λαός της, πως θα αυξηθεί το έθνος, πως θα αναβαθμιστεί το επίπεδό του, το οικονομικό, το πολιτιστικό, πως θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή, πως θα εξασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια και σταθερότητα και πως θα είναι μια αξιοπρεπής χώρα που θα ασκεί σοβαρή εξωτερική πολιτική, ισότιμα με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας. Δεν είναι λοιπόν λογική ότι αφού στην Αθήνα έχουμε κάποιες χιλιάδες λαθρομεταναστών, δεν πειράζει ας τις μοιράσουν όλα τα διαμερίσματα και όλη η Ελλάδα. Η ορθή πορεία ενός έθνους, κράτους, απαιτεί να αναβαθμίζονται σε όλες τις περιφέρειες, σε όλους τους δήμους και σε όλα τα διαμερίσματα οι πολίτες και όχι να υποβαθμίζονται. Λοιπόν και θα ήθελα δύο θέματα ακόμη, θα παρακαλούσα λίγο γιατί μιλάω όσο πιο δυνατά μπορώ αλλά παρόλα αυτά, να είστε καλά εγώ για τώρα όμως λέω ότι δεν ακούγομαι για όποιον τουλάχιστον ενδιαφέρεται. Μετά τις ερωτήσεις που έκανε ο κ. Αξελός στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο εκτός ημερησίας θέμα που αφορούσε το διαγωνισμό για την ασφάλιση των αυτοκινήτων και την επανεξέταση ή νέα σύνταξη των όρων του διαγωνισμού, διαπιστώσαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή πήρε απόφαση για ματέωση αυτού του διαγωνισμού. Θεωρούμε ότι σωστά έπραξε και ευχόμαστε όπως οι παρατηρήσεις του κ. Αξελού που είναι και δικοί μας προβληματισμοί ληφθούν σοβαρά υπόψεις στο νέο διαγωνισμό. Δηλαδή, σωστή αναφορά οχημάτων που ασφαλίζονται και να μπουν ουσιαστικά χρηματοοικονομικά κριτήρια για τις ασφαλιστικές που θα συμμετάσουν στο διαγωνισμό, κυρίως όσον αφορά τα ίδια κεφάλαιά τους και βέβαια είναι απαράδεκτο να λέμε ότι θα δεχτούμε ασφαλιστικό διαμεσολαβητή όποιον μας υποδείξει ο ανάδοχος. Κατά την άποψή μας, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι επιλογής του Δήμου με εμπειρία στις διαδικασίες και γνώση των υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, την ανοχή σας για κάποιο ζήτημα ακόμη, κάποιο άλλο θέμα, παίρνοντας αφορμή από την κατάθεση του νόμου 4354 του 2015, που αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο και ειδικότερα στο έγγραφο, παίρνοντας αφορμή από το έγγραφο με θέμα την παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του κεφαλαίου β του νόμου αυτού, μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του δημοσίου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και τον δέκο του κεφαλαίου α, σας το λέω επακριβώς για τα πρακτικά και αν θέλετε θα σας προσκομίσω και τον νόμο του νόμου 3429 του 2005 και άλλες μισθολογικές διατάξεις. Στο άρθρο 7, παράγραφος σίγμα τάφ, τίθενται κριτήρια για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε αεοτά. Θα θέλαμε λοιπόν να ρωτήσουμε πρώτον οι πολυμετοχικές αε που μετέχει ο δήμος μας επιδιώκουν κρατικό, δημόσιο ή αυτοδιοικητικό σκοπό. Δεν νομίζουμε ότι είναι αυτοδιοικητικός ο σκοπός της Εταιρείας Μηχανογράφησης, ΔΑΕΜ, της ΕΑΣΙ και άλλων. Δεύτερον, όσον αφορά το κριτήριο της εποπτείας διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της διοικησίας τους, πιστεύουμε ότι δεν έχει εφαρμογή στις πολυμετοχικές εταιρίες του Δήμου Αθηναίων γιατί πρώτον τα διοικητικά συμβούλια ελέγχονται από τη γενική συνέλευση των μετόχων και δεν διορίζονται από το δικό μας δημοτικό συμβούλιο, το οποίο άλλωστε πάγια όταν οι γενικές συνελεύσεις πρόκειται να αποφασίζουν για διοικητικό συμβούλιο, εμείς προτείνουμε πρόσωπα προς εκλογή. Πέραν αυτού τα διοικητικά συμβούλια σύμφωνα με τη νομοθεσία περιαέ, έχουν την απόλυτη εξουσία να αποφασίζουν για ό,τι αφορά την εταιρεία τους και ακόμη αν υπάρξει υπαρέτηση μέλους, το διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει με ποιον θα το αντικαταστήσει και η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίνει ή όχι την αλλαγή που έκανε το διοικητικό συμβούλιο. Επίσης, στήθεται θέμα διαζευκτικά εάν επιχωρηγούνται τακτικά αποκρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού, πράγμα που δεν συμβαίνει στις πολυμετοχικές αεψιλών των ΟΤΑ. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι τα διοικητικά συμβούλια των πολυμετοχικών αεψιλών που μετέχει ο δήμος θα πρέπει να εξετάσουν τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει το εδάφιο αυτό για την ένταξη ή μη του προσωπικού τους στο ενιαίο ομισθολόγιο, λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τους τις καταστατικές τους ρυθμίσεις και κύριο αντικειμένο των εργασιών τους, εάν αυτό εμπίπτει στις αρμοδιότητες των ΟΤΑ. Γιατί εξόσον γνωρίζουμε αρμοδιότητες των ΟΤΑ υλοποιούνται μόνο από κοινοφελείς επιχειρήσεις που ο δήμος Αθηναίων δεν έχει και όχι από πολυμετοχικές εταιρείες των ΟΤΑ. Τέλος πρέπει να σας επισημάνουμε ότι αν οι πολυμετοχικές του δήμου Αθηναίων ανήκουν στο νόμο 4354 του 2015 έχει να κάνει και με τις αμβές και αποζημιώσεις προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνών των συμβούλων και μελών των διοικητικών συμβουλίων σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρο 22 σε συνδυασμό με το άρθρο 28 του ιδίου νόμου. Γι' αυτό επιμένουμε κάθε διοικητικό συμβούλιο να εξετάσει το θέμα. Ξεκαθαρίζουμε ότι το θέμα το βάζουμε για διερεύνηση από τα διοικητικά συμβούλια των οποίων βέβαια τις απαντήσεις θα περιμένουμε να μας αποσταλούν εγγράφος και σε καμία περίπτωση δεν σχολιάζουμε αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το προηγούμενο. Γιατί εμάς μας ενδιαφέρει όποιο και να είναι παλιό ή νέο ή του ιδιωτικού τομέα ο μισθός να καταβάλλεται εγγέρος και να κανονίζουν οι εργαζόμενοι κατάλληλα για την πορεία της ζωής τους. Συγγνώμη πολύ σύντομα θα ήθελα κάποια ανακοίνωση της ελληνικής αυγής για αύριο. 20 χρόνια μετά την τραγική νύχτα των ημείων οι Έλληνες εθνικιστές αποτίουν φόρο τιμής στους σύρωες αξιωματικούς του πολεμικού μας ναυτικού και στέλνουν το μήνυμα της εθνικής αντίστασης σε αυτούς που συνεχίζουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα. Η ελληνική αυγή για την Αθήνα θα συμμετάς και στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης και καλεί όλους τους Αθηναίους να παρευρεθούν αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 7 στο μνημείο ημείων έμπρος στις λέσσες αξιωματικών. Ευχαριστώ. Συγγνώμη Σάββατο 30 Ιανουαρίου ώρα 7. Κυρία Πρόεδρε, πολλά θέματα ακούστηκαν μέχρι τώρα, αλλά μέσα στο δήμο της Αθήνας εδρευήκε ένα εργοστάσιο, αν το έχετε ακούσει κανένα σας, Softex, η οποία ανήκει στην πολυεθνική Bolton τα τελευταία 20 χρόνια, η οποία αποφάσισε αφού έβγαλε ένα σκασμό εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια ότι πλέον τα κέρδη της δεν είναι ικανοποιητικά στην Ελλάδα και με μια απόφαση βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο και πετάει 150 εργάντες στον δρόμο. Ενδιαφέρει το δήμο της Αθήνας αυτό το ζήτημα, να βγει να κάνει μια ανακοίνωση ο κύριος δήμαρχος, ο οποίος είναι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων που θα σώσουν τη χώρα. Και βλέπουμε οι ιδιωτικές επενδύσεις ποιες είναι. Αυτές που έρχονται να πάρουν άλλες επιχειρήσεις που πουλιώνται για ένα κομμάτι ψωμί ή δημόσια περιουσία, βγάζουν ότι βγάζουν και μετά αποχωρούν παίρνοντας τα κέρδη μαζί τους. Μήπως δεν έγινε το ίδιο με την ΕΤΜΑ, μήπως δεν έγινε το ίδιο με τη ΣΕΡΠΑΛΚΟ για να πάμε και σε προηγούμενα χρόνια προ κρίσης. Αλλά και για να σκεφτούμε λίγο καλύτερα αυτό που λέμε σαν λύση του προβλήματος των εργαζομένων, της ιδιωτικές επενδύσεων, της ξένας επενδύσεων στην Ελλάδα, που μας έχουν φάει τα αυτιά όλα αυτά τα χρόνια. Και φυσικά τη δουλειά τους δεν τη χάνουνε από μετανάστες, πρόσφυγες ή εργάτες της Oftex. Όπως ορισμένοι ρατσιστές, φασίστες ισχυρίζουν όλα αυτά τα χρόνια ότι ξένοι παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων, αλλά ακριβώς τις δουλειές αυτές τις παίρνει το μεγάλο κεφάλαιο. Και από τη θέση αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων, θα είμαστε στο πλευρό τους, με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να λειτουργήσει το εργοστάσιο και να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Δεύτερο, όσον αφορά τα ζητήματα του προσφυγικού. Μάλλον δεν διαβάσατε ότι ο Γιούγκερ έστειλε μια επιστολή στον Σλωβαίνο προθυπουργό, στον οποίο αποκαλύπτει τη δημοσίευση του ηλεκτρονικού βήμα, στην οποία αποκαλύπτεται ότι ήδη έχει εγκατασταθεί η Frontex και ελέγχει τα σύνορα Ελλάδας φύρω μου. Ήταν ένα από τις κόκκινες γραμμές που παρουσιάσε η Κυβέρνηση τότε, όταν υπέγραψε τη συμφωνία για να παραμείνουν της Νόδου Κορυφής, που αποφασίστηκε ότι στην Ελλάδα θα μείνουν 60.000 πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά έβαζε σαν θέμα ότι είναι αδιαπραγμάτευτο το ζήτημα του ελέγχου των συνόρων από την Ελλάδα, από τις ελληνικές δυνάμεις. Και φυσικά σήμερα η ίδια παρακαλάει να εγκατασταθεί η Frontex στο Αιγαίο και ήδη εγκαθίσταται η Frontex και στα χερσαία σύνορα. Για να λυθεί ποιο πρόβλημα, το πρόβλημα των αντιθέσεων μεταξύ των αστικών τάξεων και των χωρών της Ε.Ε. Δεν θέλουν μετανάστες, πρόσφυγες, για να τους χρησιμοποιήσουν ως εργατική δύναμη, όπως έκανε τον πρώτο καιρό η Γερμανία. Και αφού εξασφάλισε αυτούς που ήθελε το μεγάλο κεφάλαιο τώρα, κλείνει τη στρόφυγκα. Και άλλες χώρες που θέλουν με άλλους όρους η καθεμία να επιτρέπει ή να αποφασίζει να μην επιτρέπει την είσοδος στις χώρες της των προσφύγων και μεταναστών. Και ο εκβιασμός αυτός ότι θα πάψει να ισχύει η Σέγγεν εντός τριμμήνου αν η Ελλάδα δεν εξασφαλίσει τα σύνορά της, που θα οδηγήσει. Ακριβώς θα οδηγήσει ώστε η κυβέρνηση να παρακαλάει τη Σέγγεν, τον Νάτο, να προστατέψει τα σύνορα, ανοίγοντας στον δρόμο, γι' αυτό που από παλιά έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν, τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την κατάργηση στην πραγματικότητα των συνόρων, τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Ελλάδα στην Τουρκία και των φυσικά Ηνωμένων Πολιτειών, Νάτο και λοιπά. Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να μένουν στο απειρόβλητο και να μην τα συζητάμε. Ακριβώς γιατί εκεί είναι η μήτρα του προβλήματος και της εξέλιξης των πραγμάτων του αποκλεισμού και του εκλοβισμού στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών προσφύγων του τα επόμενα χρόνια και το επόμενο διάστημα. Γιατί ακόμα κι αν κλείσουν οι διάφοροι δίοδοι, το πρόβλημα θα παραμένει όσο ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή μένεται και όχι μόνο στη Συρία το Ιράκ και το Αυγανιστάν, αλλά ανοίγουν και άλλες πληγές με τον πόλεμο στην Ιεμένη και σε άλλες χώρες. Πραγματικά, λοιπόν, η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα αντιτακτεί ή θα συνενέσει σε μια τέτοια πολιτική, που ήδη δείχνει με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και των διαφόρων Υπουργών ότι τάσσετε στην πλευρά εκείνη, ότι να φεύγουν, να μην μείνει πολλοί κόσμος εδώ, να πάρετε όλοι το ίσο βάρος, αλλά στην πραγματικότητα δεν αντιτίθεται σε αυτή την πολιτική, η οποία γεννάει το πρόβλημα. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, εμείς πιστεύουμε ότι ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί ενάντια στη καταστολή, στη φρούρηση των συνόρων από ξένους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φρόντεξης και λοιπά, να παλέψει για την κατάργηση του δουλεινου τρία, σαν και άλλων συνθηκών, οι οποίες οξύνουν τα προβλήματα των χιλιάδων μεταναστών και των λαών της περιοχής. Ευχαριστώ. Περιστούμε. Προσέλθω ο κ. Δρογόσης. Ο κ. Κακλαμάντης έχει το λόγο. Κυρία Πρόεδρε, βέβαια ο κ. Δήμαρχος Λύπη, και παρά ότι παρουσίασε σωστά και το συμπλήρωσε πιο σωστά ο κ. Αξελός, το θέμα το μεταναστευτικό με την ευρίαν του έννοια, και εύχομαι και νομίζω και ο ίδιος ο κ. Αξελός εύχεται να μην επιβεβαιωθείς τις δυσμενείς προβλέψεις του, αλλά πολύ φοβούμαι ότι αυτό είναι όνειρο. Ξέρετε, εγώ σαν γιατρός είμαι πάντα της άποψης ότι πρέπει να προλαμβάνεις και όχι να θεραπεύεις. Γιατί σας το λέω αυτό, κ. Πρόεδρε, γιατί ήσασταν και τότε εσείς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Μάιο λοιπόν του 2011, με υπουργό τότε δημόσιας τάξης τον κ. Χρήστο Παπουτσή, και επειδή έχει αρχίσει να διαφαίνεται για όσους τουλάχιστον παρακολουθούσαμε το πρόβλημα που ερχόταν, κατέθεσα εδώ ένα ψήφισμα, το οποίο θα το υπενθυμίσω στους νεότερους, γιατί οι παλαιότεροι φαντάζομαι το θυμούνται γιατί το κατεψήφισαν. Και είναι όλα όσα σήμερα ο κ. Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να γίνουν. Αυτό το ψήφισμα κατετέθη το Μάιο του 2011, πέντε χρόνια πριν. Ποιοι ήταν οι βασικοί άξονες που επρότεινα, τα οποίες είχα στείλει και στον κ. Παπουτσή. Δεν μου απείτησε ποτέ βέβαια. Ενιαίο Πολιτικό και Διοικητικό Κέντρο Διαχείρισης του Προβλήματος του Μετανάστευτικού. Ίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης το 2011, με ισχυρή και εξειδικευμένη ομάδα υποστήριξης. Επί κεφαλής του Υπουργείου θα πρέπει να είναι ένα υπερκοματικό εξοκοινοβουλευτικό πρόσωπο, με αποδεδειγμένη εμπειρία στο θέμα και επιχειρησιακές ικανότητες. Δύο, αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχέδιο εθνικής κλίμακας. Άλφα, ο ελληνικός στρατός θα πρέπει να αναλάβει και τη φύλαξη των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση. Δύτα, δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε παλαιούς χώρους ομαδικής συμβίωσης, επιχείς στρατόπεδα, ως τη στιγμή που είτε θα επαναπροωθούνται στην πρώτη χώρα εισόδου τους, είτε θα νομιμοποιούνται, ως το δικαιούνται, μέσω πολιτικού ασύλου. Τρία, διεθνοποίηση του προβλήματος. Αναθεώρηση του Δουλίνο δύο, ενίσχυση της FRONTEX, και ιδιαίτερα από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία αντιδρά, η γείτονα χώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα έχει ουδέ μία ευρωπαϊκή προοπτική, εάν δε συνεισφέρει άμεσα στην επίλυση του προβλήματος, το οποίον και ενισχύει, γ, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλεται να αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται από τα μεταναστευτικά κύματα στη χώρα μας και να συνεισφέρει οικονομικά και πολιτικά. Και επιπλέον δράσεις πρόληψης και προτάσεις επίσης για το κέντρο της Αθήνας. Αυτό το ψήφισμα απερήφθη με τα πολλών επένων το Μάιο του 2011. Και οι προτάσεις ήταν και εξειδικευμένες. Απλά σας διάβασα τους τίτλους γιατί εμένα δεν μ' αρέσει να μιλάω πολύ. Σήμερα, θυμηθείτε, τίνθ ζητάνε οι κύριοι της Ευρώπης, αυτοί οι ευρωλάγνοι και οι ευρωλιγούριδες, τι προτείνει η Κυβέρνηση πέντε χρόνια μετά. Και καλά αφήστε την Κυβέρνηση, εμείς δεν ελέγχουμε εδώ την Κυβέρνηση σαν Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το απερήψε και το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό το ψήφισμα. Με χαρακτηρισμούς μπορείτε να αντιληφθείτε ειδικά επειδή πάνω πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορα. Θα το ξανακαταθέσω και σήμερα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα θα πρέπει και συμφωνώ απολύτως και είμαι και στη διάθεσή σας κύριε Δήμαρχε και κοινοβουλευτικά αν θέλετε βοήθεια. Εντάξει, η Κέδε τώρα συνενδριάζει, βγάζουμε ένα ψήφισμα για το Θεαθήνε, όπως είπατε μακριά από την πόρτα μας και τελειώσαμε. Εντάξει, εκεί δεν γίνεται, γιατί εγώ διάβασα εκτός της δηλώσης του κυρίου Μουζάλα που μίλησε για δύο καινούργια στρατόπεδα, 1.502 χιλιάδων και το ένα πάλι λέει στην Αθήνα. Μακάρι να εννοούσε αυτό, γιατί έτσι όπως το είπε, μακάρι να εννοούσε αυτό, έτσι. Άρα να έχουμε γλύγωση, εγώ πάντως επειδή αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα, καντιλαμβάνομαι και την πίεση την οποία πρέπει να τηνειραστούμε όλοι μας. Βεβαίως, εντάξει, ο δήμαρχος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, γιατί έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη δράσης και αντιμετώπισης. Αυτό λοιπόν ως προς το πρώτο σκέλος. Το δεύτερο σε ό,τι αφορά το Σαράφιο. Κύριε δήμαρχε, δεν ήσασταν εσείς τότε. Παρόμοιες αντιδράσεις αντιμετώπισα και απ' την παράταξή σας, μερικά πρόσωπα είναι και σήμερα εδώ, για να φτιαχτεί αυτό που τώρα επενείται. Ακριβώς. Διουρδών απλώς δεν υπήρχε η παράταξή μου. Και πρέπει να σας πω ότι είχαμε κάνει την έρευνα, γιατί ξέρω ότι υπάρχει και μια δικογνωμία σχετικά με το πάρκιν. Δυστυχώς ή ευτυχώς, μπορεί να είναι ευτυχώς, δεν το γνωρίζω, η αρχαιολογία μας είπε, υπόγειο πάρκιν ξεχάσετε το. Αλλά για να αδειοδοτηθούν όμως οι εγκαταστάσεις, αυτές που περιγράψατε, υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν κάποιες θέσεις υπέργειου πάρκιν. Διαφορετικά, όχι η πολεοδομία του Δήμου της Αθήνας, όποια πολεοδομία θέλετε δεν μπορεί να δώσει άδεια ανέκρισης των εγκαταστάσεων. Άδεια λειτουργίας, κυρίως την άδεια λειτουργίας. Σωστά το λέτε, ναι. Λοιπόν, εκεί είναι το θέμα. Και εγώ πιστεύω την διαβεβαίωσή σας ότι η παιδική χαρά και θα ξαναγίνει και μεγαλύτερη θα είναι, και επειδή έχω εικόνα του χώρου, ότι θα είναι εικασφαλέστερη. Εάν αυτό είναι το πρόβλημα, νομίζω ότι όλοι πρέπει να το εξηγήσουμε στους κατοίκους. Και εάν όμως ισχύει ότι πάτε να φτιάξετε και υπόγειο πάρκιν, αυτό είναι άλλο θέμα. Έτσι, είναι άλλο θέμα, λέω δεν το γνωρίζω, είναι άλλο θέμα, όπου σε αυτό εγώ επιφυλάσσομαι. Έρχομαι τώρα σε ένα θέμα το οποίο δεν μπήκε, αλλά υπάρχει, ναι, εδώ οι κάτοικοι και θελήσουν να το βάλουν, σχετικά υπάρχει και στην ημερή σε όμως διάταξη, με τη μελέτη του κυρίου Τρυποδάκη για τον δρόμο στο Φιλοπάπου. Κύριος Τρυποδάκης δεν είναι ένας τυχαίος αρχιτέκτονας, κατά την άποψή μου είναι σοβαρός επιστήμονας, είχε πρωτοστατήσει στην ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και όλα αυτά και δεν νομίζω ότι πρέπει με ευκολία να πούμε ότι αυτά που θέλει να κάνει πρέπει να τα πετάξουμε στον κάλωθο των αχρηστών. Σταματώ όμως κύριε Δήμαρχε και αυτό νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δείτε και εσείς και να το ζητήσετε και νομίζω ότι δεν θα υπάξει καμία αντιδικία με τους κατοίκους μετά. Στο πρώτο έτημά τους που λέει να εκπονηθεί συνολική και επιστημονικά άρτια κυκλοφοριακή μελέτη και όλη την περιοχή των ενοποιημένων αρχαιολογικών χώρων γιατί προσέξτε ο δρόμος αυτός είναι διπλής κατεύθυνσης. Η μελέτη λέει ότι θα γίνει μονόδρομος. Συγγνώμη για τη διακοπή, να το πούμε είναι το θέμα δύο. Όχι, επειδή είναι και για τους κατοίκους το λέω και δεν έχω άλλο να βάλω εκτός ημερησίας εγώ και κλείνω με αυτό. Εγώ έχω χρονομητρήσει μιλώ τέσσερα και ακόμα 27 δευτερόλεπτα. Δεν θέλω να πω πόσο μίλησαν άλλοι. Για πείτε μου τι θα γίνει στα ανοπετράλωνα παραδείγματος χάρη εάν αυτός ο δρόμος μονοδρομηθεί. Όχι δεν είναι όλο το κομμάτι. Μην κάνετε τώρα διάλογο όμως. Για πείτε μου τα πετράλωνα θα πνιγούν. Εάν υπάρχει μια κυκλοφοριακή μελέτη που μπορεί να δώσει λύση και στο πρόβλημα που λέω εγώ και στα πρόβλημα που βάζουν οι κάτοικοι. Νομίζω ότι δεν θα έχει κάνει σαντίριση. Θα είναι ένα ωραίο έργο. Αλλά δεν μπορείς να πας να κάνεις τέτοια μεγάλη παρέμβαση χωρίς να υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη. Διότι εγώ στην εισήγηση δεν είδα κυκλοφοριακή μελέτη. Το είδα ότι είναι θέμα της ημερήσιας διάταξης. Γιατί το συζητάμε αφού το έχουμε θέμα στην ημερήσια να γίνει λίγο πιο συντροτημένα η θέση. Κυρία Πρόεδρε είναι το ίδιος χρόνο. Δεν θα ξαναμιλήσω. Εάν υπάρξει λοιπόν αυτή η κυκλοφοριακή μελέτη μπορεί και οι αντιδράτες να αλλάξουν άποψη. Αυτά ήθελα εγώ να πω και κλείνω. Ευχαριστούμε. Ο κ. Καπερνάρος. Όχι ο κ. Σαβραμίνης, όχι ο κ. Κωνσταντίνο. Πρώτα απ' όλα θέλω να βάλω το ζήτημα, επειδή μιλάμε για τη φτώχεια, μιλάμε για τις καταστροφές που βλέπουμε με το ότι έρχονται εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη. Αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να μιλήσουμε για τη μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή που έρχεται σε αυτή τη χώρα με τη ψήφιση του ασφαλιστικού και των μειών φορολογικών μέτρων. Έχουν εξεσηκωθεί οι εργαζόμενοι, πάμε για τη γενική απεργία στις 4 του Φεβάρη, υπάρχουν μπλόκα αγροτών και νομίζω ότι φαίνεται με την πιο έτσι καθαρή εικόνα μέσα από ποιο τρόπο χιλιάδες άνθρωποι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται στην μετανάστευση μέσα από αυτές τις πολυπικές τη φτώχειας και των μνημονίων. Για όσους τις βλέπουν αυτές τις πολιτικές να ξεδιπλώνονται από γύρω τους λοιπόν, να μην απορούνε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από άλλες χώρες περνώντας τις ίδιες εμπειρίες, το τι σημαίνουν δηλαδή οι πολιτικές που υποτάσσουνε τα πάντα στα κέρδη, στην αποπληρωμή του χρέους των τραπεζιτών. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το κρατήσουμε, θα έπρεπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να δηλώσει τη στήριξή του και στους επιστήμονες που κυνητοποιούνται, μια σειρά από στρώματα, και στους εργαζόμενους και στους ίδιους τους αγρότες, αν θέλει να είναι συνεπές με τις διακηρύξεις του περί αλληλεγγύης. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο, τουλάχιστον από τη δικιά μας τη μεριά, σαν ανταρσία, έχουμε να το προτείνουμε και τουλάχιστον να ακούσουμε και κάτι, γιατί δεν ακούσαμε και απολύτως τίποτα. Δεύτερο σε σχέση με το ζήτημα των προσφύγων που έβαλε και ο κύριος Δήμαρχος. Νομίζω ότι από την τοποθέτησή του, έλειπε αυτή τη φορά ένα βασικό στοιχείο. Ωστόσο, εγώ έχω κρατήσει την τοποθέτηση που έκανε μετά της 12 του Νοέμβρη, και 12 Νοέμβρη είναι η επίθεση του ίση στο Παρίσι, όταν εξέφρασε την άποψη, ότι η επέμβαση της Γαλλίας, δεν είπα τη λέξη με τους βομβαρδισμούς, είπε με τον τρόπο που εξελίσσεται το μέτωπο, μπορεί να οδηγηθεί και σε ένα τέλος. Είναι η ανάποδη εικόνα, είναι αντίστροφη, είναι ότι οι βομβαρδισμοί και η εμπλοκή περισσότερων δυνάμεων, έχουν οδηγήσει σε εικόνες σαν και αυτές που βλέπουμε στην πόλη Μαντάγια, άνθρωποι πια να πεθαίνουνε και παιδιά να πεθαίνουνε από την πίνα των αποκλεισμών του τι έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περιοχή και βέβαια το προσφυγικό κύμα δεν έχει καμία προοπτική να σταματήσει. Υπάρχουν ευθύνες λοιπόν το γιατί έχουμε αυτά τα κύματα των προσφύγων και η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία, αυτή είναι η υπεύθυνη. Αν θέλουμε να αναζητούμε λύσεις, επειδή είναι ένα θέμα το οποίο το συστάμε πάρα πολλά χρόνια, πρέπει όλοι να το παθετούνται πάνω σε αυτό, διότι πιστεύω ότι κάθε λογικός άνθρωπος έχει να συμφωνήσει πάνω σε αυτό. Να πει ότι ναι, ξεκινάμε ότι μαζί πρέπει να καλέσουμε αυτές τις δυνάμεις να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς. Το θεωρώ αυτονόητο ότι χρειάζεται να υπάρχει μια συμφωνία, διαφορετικά νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε παραλογισμούς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι θεσμίτες προσπαθούν να το ξεχάσουν αυτό και ότου θαύματος έρχονται να μιλήσουν για την Ελλάδα και να πούνε, και μάλιστα το είπανε διαμέσως το Financial Times, είπανε το εξής. Η Ελλάδα συμφωνεί να σφραγεί στα βόρεια σύνορα της με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης διακόρτοντας τη ροή μεταναστών στη βόρεια Ευρώπη. Η Γερμανία συμφωνεί σε μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους καθώς και σε άμεση οικονομική βοήθεια για τη διαχείριση της έκκλησης κρίσης. Οι πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά θα φιλοξενούνται στα ελληνικά νησιά σε καταβλησμούς προσφύγων υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα γυρίσουν στη Συρία ή από πού αλλού διαφεύγουν όταν αποκατασταθεί η ειρήνη. Αυτή το που θέτησε το Financial Times είναι ανατριχιαστική. Για όσους την έχουν διαβάσει έχει και μια συνέχεια που υπενθυμίζει το ότι οι χώρες της Ευρώπης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν φτιάξει μεγάλα στρατόπατα συγκέντρωσης μέσα στα οποία είχαν βάλει μεγάλους πληθυσμούς με οικογένειες και παιδιά για χρόνια ολόκληρα, περίπου δεν είχαν βάλει μόνο τέτοιους πληθυσμούς, είχαν βάλει και αντιφρονούντες. Θυμηθεί την περίπτωση της Ελλάδας στην Μέσα Ανατολή για να δώσω ένα παράδειγμα το τι ακριβώς γινότανε. Και άρα η πρόταση των Financial Times είναι ακριβώς αυτή. Φτιάχτε στην Ελλάδα στα νησιά, κάντε τους τόπους εξωρίας για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή λοιπόν είναι η πρόταση. Δεν την εκφωνήσαμε χωρίς να υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό. Είναι διότι το κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητάει αυτή τη λύση. Αυτό δηλαδή το οποίο είχαν προτείνει στην Τουρκία με το να συγκροτήσει η ίδια στρατοπέρα συγκέντρωσης, να έχει πολιτική απόθεσης των προσφύγων και με τρία δύση να τους συγκρατήσει. Αυτή τη στιγμή η πρόταση είναι προς την Ελλάδα. Και χρειάζεται να πούμε ένα ξεκάθαρο όχι σε αυτή την πολιτική. Είναι μια πολιτική που πραγματικά θέλει να κάνει αυτό το οποίο κάνανε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και βέβαια το να κλείσεις εκεί μέσα οικογένειες με γυναίκες και παιδιά, όπως έχει γίνει στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια, το να δουστερήσει το μέλλον, το να έχουν μέλλον στην εκπέρευση τα παιδιά τους και σε μια καλύτερη ζωή, καταλαβαίνετε το τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει διπλή τιμωρία των θυμάτων των ίδιων των πολέμων από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι συνένοχη σε αυτά τα εγκλήματα. Άρα τα τελεσύγραφα τα οποία στέλνουν αυτή τη στιγμή, χρειάζεται να δούμε τι σημαίνει το τελεσύγραφο, ότι έχετε τέσσερις μήνες για να κλείσετε τα σύνορά σας διαφορετικά είστε έξω από τη Σέγγεν. Καταρχήν αυτό είναι η ανωτροπή της ίδιας πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεκατάσταση, όπου πριν από έξι μήνες έλεγε ότι ξέρετε 120.000 είναι ο αριθμός των προσφύγων που μπορεί να αποδεχτούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη συνένωσή τους βέβαια πρέπει να το δεχτούν. Αυτή τη στιγμή αυτή την πολιτική την αποσύρουν και φέρνουν μπροστά μια άλλη πολιτική. Η πολιτική αυτή είναι η στρατοδικοποίηση της FRONTEX, είναι η αυτόνομη παρέμβαστη της FRONTEX στα σύνορα, είναι το να ανοίξουν τα στρατοπέτα συγκέντρωσης ή το να αρχίσουν οι απελάσεις και οι επαναπροωθήσεις. Και ξέρετε η επαναπροώθηση στην Τουρκία κάποιου σύρου πρόσφυγα, βρείτε μου ένα τρόπο με τον οποίο δικαιολογείται με βάση του Διεθνού Δικίου. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Είναι πλήρη σαφαιρεσία, είναι το άκρο νότο του ρατσισμού, είναι τα μέτρα τα οποία έχουν εξαιμητήσει αυτή τη στιγμή σε μια σειρά αποσημεία της Ευρώπης. Και όσο να λέει και ο Μουζάλας και κάποιοι άλλοι ότι ξέρετε είναι περιθωριακό αυτό, δεν είναι καθόλου περιθωριακό. Τα μέτρα της Δανείας, τα μέτρα στην Αγγλία, το ότι για να μπορείς να πας να φας πρέπει να έχεις στο χέρι σου ένα βραχιολάκι κόκκινο. Το ότι για να μείνεις σε μια κοινωνική κατοικία που λένε πρέπει να είναι βαμμένη, η πόρτα κόκκινη. Τι θυμίζουν αυτά? Κάποιοι χθες μπήκανε στη διαδικασία να θυμηθούν το Ολοκαυτώμα. Είναι η μέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος. Όμως είναι σαφές ότι αυτά θυμίζουν το πώς μαρκάρανε οι Ναζί τους Εβραίους με τα κίτρινα τρίγωνα. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όποιος ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τις αξίες αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της ειρήνης, είναι πέρανοιχτωμένος. Ο κ. Αξελός αναφέρθηκε σε αυτά και μάλιστα αποσοποιήθηκε. Μην μου χρειώνονται μένα το τι λέει το χώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε, όλα χρειώνονται. Η πολιτική την οποία έχει αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική του ρατσισμού, έχει μια άλλη ώψη, που λέγεται μνημόνιο. Και το να βγαίνει ο Μουζάλας και να λέει σήμερα ο κ. Υπουργός, να μην τον υποβαθμίσω, να λέει ο κ. Μουζάλας ότι εμείς αντιστεκόμαστε, δεν θέλουμε να γίνει η Ελλάδα τόπος εξωρίας, αλλά κρατάμε το φράχτη, αλλά κρατάμε ανοιχτή την Αμιβαλέζα και αντιστεκόμαστε. Ξέρετε τι μου θυμίζει εμένα αυτό. Αυτό το οποία λέγανε οι προηγούμενοι Υπουργοί Οικονομικών, οι οποίοι διακηρύσσανε ότι θα ασκήσουν τα μνημόνια, αλλά μετά που λίγο υπογράφανε και με τα τέσσερα. Λοιπόν, προς τα εκεί πηγαίνουνε, προς αυτούς τους συμβιβασμούς, και για μας αν υπάρχει μία εναλλακτική διέξοδος, είναι η διέξοδος της εργατικής αντίστασης, διότι αυτά πάνε χέρι με χέρι. Όταν μας προτείνουνε, δεχτείτε συμβιβασμό για αναδιάρθωση του χρέους και πάρτε εδώ στρατόπατας συγκέντρωσης, εμείς δεν έχουμε ένα διπλό όχι σε αυτά. Συνεχίζουμε το όχι που είπαμε το προηγούμενο καλοκαίρι, και το δικό μας το όχι σαν ανταρσία είχε αναλλακτική λύση. Είχε τη διαγραφή του χρέους, είχε τη σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών, και πάνω σε αυτό στηριζόμαστε. Αυτό χαιρόμαστε που βγαίνουνε οι αγρότες με τα μπλόκα και οι εργάτες με τις απεργίες. Και είναι ο ίδιος ο κόσμος ο οποίος είναι αλληλέγγιος με τις πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και όσοι ανησυχούν και χαρακτηρίζουν τις πρόσφυγες βάρος, να τους θυμίσουμε ότι για το 1 εκατομμύριο προσφύγων που μπήκανε σε αυτή τη χώρα, τουλάχιστον από τη δικιά μας τημεριά, είμαστε πολύ υπερήφανοι ότι υπάρχει κόσμος της αλληλεγγίας που φρόντισε να έχουν και φαγητό, που φρόντισε να διασώζονται και όλα, έστω και αυτά είναι οι κυβερνήσεις σήμερα και είναι ντροπή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν επεμβαίνει σε αυτά τα ζητήματα, να υπάρχει ποινική δίωξη στους πυροσβέστες από την Ισπανία. Αυτά είναι ντροπή. Νομίζω ότι όποιος θέλει ως αριστερός και απεθύνομαι προς εκείνη τη μεριά να βάλει διαχωριστική γραμμή πρέπει να την βάλει πάρα πολύ καθαρά σε αυτά τα σημεία. Κανένας εκκλειασμός δεν θα περάσει, αρκεί να είμαστε στριγμένοι σαν ένα κίνημα, σαν κι αυτό που πήγε και πολιόρκησε το φράκτη στο Νεύρο, μαζί με τον κόσμο που το πολιόρκησε στο Καλλέ, αψηφώντας τις απειλές των φασιστών της ΛΕΠΕΝ στη Γαλλία που απειλούσανε ότι θα κάνουν αντισυγκέντρωση. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ισα ίσα, για όσους θέλουν να βάλουν φρένους στους φασιστές της ΛΕΠΕΝ και της Χρυσής Αυγής σε αυτή τη χώρα, ο δρόμος είναι να μην περάσουν αυτού του τίπου τα μέτρα, τα μέτρα των φρακτών. Η Ευρώπη των φρακτών είναι το θερμοκύπριο που της ανεβάζει και από αυτήν την άποψη εμείς συνεχίζουμε, έχουμε τη 19 Μάρτη σαν νέα Διεθνή Μέρα Κυνηδοποίησης. Το δεύτερο θέμα που θέλω να βάλω, έχουμε κάνει μετασχολεία, είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε βάλει πάρα πολλές φορές, αλλά πρέπει να επανέλθουμε, το βάζω εν ίδια ερώτησης, τι είχε απογίνει με τη σύντηση. Έχουμε φτάσει μήνας σχεδόν Φλεβάρης, θα κλείσει και αυτή η σχολική χρονιά, η παράκληση είναι να δοθεί μία εικόνα πόσες μερίδες φαγητού πηγαίνουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Είναι τόσο συγκεκριμένη η ερώτηση και περιμένουμε μία συγκεκριμένη απάντηση. Και το τρίτο, νομίζω ότι είναι άδικη η επίθεση του κυρίου Δημάρχου κατά τον κατοίκο που κυνητοποιηθήκαν για να υπερασπίσουν το χώρο τους, ήρθαν εδώ, είπανε ξεκάθαρα, αναφέρομαι στο Σεράφειο, τώρα του να τους χαρακτηρίζουμε το χώρο της περιοχής της γειτονιάς όπου κάνανε βόλτα τα παιδιά τους. Εγώ, από όλες τις υποθέσεις που κράτησα την προηγούμενη φορά, ήταν η πράγματι της μητέρας που έλεγε ότι αυτό το χώρο το χρησιμοποιούσαμε και θέλεμε να το χρησιμοποιούμε. Λοιπόν, αφήστε τα ωραία και τα μεγαλυπίβολα σχέδια τι θα παραδώσετε μετά από δέκα χρόνια. Στα δέκα χρόνια δεν θα έχουν να κάνουνε βόλτα. Λοιπόν, το άμα ξυλώσανε και κάναν στριματόπλεγμα, σιγά τα βγά. Έλεω, δηλαδή, ότι καταγγείλουμε τώρα και για κλωπί και για βανδαλισμό και για κανυμπαλισμό. Δεχτείτε και λίγο πίεση από τα κινήματα, δεν θα σας κάνει κακό. Μπορεί και να σας συνεφέρει και όλα. Άρα, νομίζω ότι λίγο πιο χαμηλά, όταν κριτικάρετε κόσμο που αμφισβητεί τις επιλογές σας, δεν κάνει κακό. Το πρόβλημα δεν είναι η αμφισβήτηση, είναι οι παρανομίες που διαπράκτηκαν. Λοιπόν, ποιος άλλος συνάδελφος θέλει, ο κύριος Γούδης, για απαντήσεις ή αντιδήμα. Απαντήσεις μετά η αντίμαρξη, στο τέλος η Πρόεδρη. Ο κύριος Γούδης. Το πρόβλημα αυτό το προσφυγικό κάθετος μεταναστευτικό έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις και έχει γίνει πλέον τόσο σοβαρό, ώστε να αναγκάζει όλους μας να χαμηλώσουμε τους τόνους, τουλάχιστον ως προς την λειτουργία. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο δήμαρχο και αν δεν το γνωρίζει να το διευευνήσει, τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας και σε τηλεοπτικά μέσα και σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και διαδίκτυο, ότι περιστατικά ανάλαβα με αυτά που συνέβησαν την πρωτοχρονιά στις ευρωπαϊκές πόλεις, συνέβησαν την πρωτοχρονιά στην εκδήλωση του δήμου και στην Αθήνα, με επιθέσεις αλλαγενών κατά γυναικών, ότι δεν είναι ένα το περιστατικό είναι περισσότερα, ότι παρενέβει η αστυνομία και ότι υπάρχουν συλλήψεις. Θα παρακαλέσω τον δήμαρχο εάν γνωρίζει να συνημερώσει, εάν δεν γνωρίζει να αποτανθεί στις αστυνομικές αρχές, έτσι ώστε να μην κινείμεθα μέσα σε μια παραφυμολογία και να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς μας συμβαίνει. Το δεύτερο θέμα, το οποίο επίσης θα περούσε να κάνει ο δήμαρχος, είναι να πιέσει λίγο την κυβέρνηση, να μας δώσει μερικούς αριθμούς, τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, μη σημαστεί στο σκοτάδι. Ακούμε ότι το τελευταίο χρόνο μπήκαν 800.000. Πόσοι μπήκαν, πόσοι φύγαν, ποιοι είναι μετανάστες, ποιοι είναι πρόσφυγες, δεν γνωρίζουμε τίποτα και κινείμεθα μέσα σε έναν έφος παραφυλολογίας και όχι επίσημης ενημέρωσης. Και επί της ουσίας του θέματος, επειδή έγινε ανάλυση στο απεριτού, τι ακριβώς συμβαίνει και πώς θα αντιμετωπιστεί, η Βουρεια Ευρώπη έχει λαούς οι οποίοι όταν θύγονται τα συμφέροντά τους ιστορικά είναι δολοφονικοί και θα αντιδράσουν. Θεωρούν ότι αυτό το οποίο έκανε η ελληνική κυβέρνηση με το να προσκαλέσει ελεύθερα τους μετανάστες με τη γνωστή έτσι πρώτη της κίνηση ως προς το θέμα αυτό το προσφυγικό και μετανάστευτικό, ότι τους απειλεί πλέον, υποθέτω και όχι υποθέτω, αναγνωρίζω ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης ξεκίνησαν σε έναν ανθρωπιστικό πλαίσιο από καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, απλά αντιλαμβάνομαι και αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν μπορούσαν να δούμε το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος. Πιστεύω ότι το βλέπουν τώρα, το παράδειγμα της ιδεμένης είναι χαρακτηριστικό, είδατε ότι εκεί με την κατάληψη της ιδεοδομικής ιδανής έφυγαν τα φώτα της δημοσιοτός, εξεδίουξαν τους δημοσιογράφους και επέλησαν το πρόβλημα. Τον ίδιο τρόπο θα οφείλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο το οποίο λαμβάνει έκτασης βουλής στη χώρα. Το πώς ακριβώς θα το αντιμετωπίσουν όπως κανείς μας δεν σηκώθηκε να πει τι ακριβώς έγινε στην ιδεμένη και πώς απελευθερώθηκε η γραμμή είναι θέμα των αρχών να το κάνουν και πιστεύω ότι θα το κάνουν, αυτό βλέπω. Να λάβετε υπόψη σας ότι δεν είναι μόνο το Schengen ότι η Ευρώπη δεν θα μας το πει ποτέ ανοιχτά, πέει που λέει αυτό που λέει για τη συνθήκη του Schengen, αλλά δεν θα μας πει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να σταματήσουμε όλο αυτό το κύμα, θα μας τιμωρεί όμως οικονομικά. Δεν είναι τυχαία ότι εμφανίζονται συνεχώς τα μηνώνια και όλα αυτά νέα και νέα αιτήματα. Να μας πτωχεύσει, θα μας γονατίσει και θα μας αναγκάσει να ολοκληρώσουν, έχουν μιλήσει και άλλοι πάρα πολλοί. Τελειώνω κυρία Πρόεδρε, λέγοντας ότι επίσης να μην το ρίχνουμε το μπαλάκι στην Τουρκία. Η Τουρκία λέει ότι λέμε και εμείς σήμερα, τι να κάνουμε τους καημένους τους πρόσφυγες, έχουμε δύο εκατομμύρια και πηδούνε στις βάρκες, τι θέλατε να τους πυροβολήσουμε, μα εμείς είμαστε καλοί Τούρκοι. Ευχαριστώ. Θα ήθελα ενημέρωση, την προηγούμενη φορά έβαλα ένα θέμα για ένα καινούργιο κατάστημα υγειονομικό ενδιαφέροντος πόιο άνοιξε στην Ερμού και το οποίο ενώ έχει άδεια να ψυκτηρεί λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης βέβαια και το οποίο είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και μάλιστα έχει κάνει τον αρχαιολογικό χώρο στην οδό Ερμού, δηλαδή που είναι κηρυγμένος ο αρχαιολογικός χώρος οργανωμένο πάρκινγ, θα ήθελα μια ενημέρωση αν έγινε κάτι από την κυρία Γκούμα και τον κύριο Καφεντζόπουλο. Κύριος Βαρελάς. Θέλω να ενημερώσω το σώμα για μια εξέλιξη την οποία είχαμε σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση, την οποία θα υπογράφαμε με την περιφέρεια σε σχέση με το πεδίο του Άριος. Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για ένα χρόνο για τον καθαρισμό του πεδίου του Άριος από το Δήμο Αθηναίων και η απόφαση αυτή η οποία είχε εγκριθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο πήγε στην Επίτροπο Νομιμότητας της Περιφέρειας η οποία δεν το υπέγραψε και το έστειλε στο αντίστοιχο έχτου ελεκτικό τμήμα του Ελεκτικού Συνεδρίου. Πριν από λίγες μέρες, πριν 2-3 μέρες βγήκε η απόφαση του έχτου τμήματος του Ελεκτικού Συνεδρίου που και αυτό συμφώνησε με την άποψη της Επιτρόπου της Περιφέρειας ότι δεν νομιμοποιείται η Περιφέρεια να προβεί σε υπογραφή σύμβασης με τον Δήμο Αθηναίων για τον καθαρισμό του πεδίου του Άριος. Δεν ξέρω ποια διαδικασία θα ακολουθήσει η Περιφέρεια αν θα κάνει προσφυγή κατά τις απόφασεις και όλα τα υπόλοιπα. Εγώ θέλω να ενημερώσω το σώμα ότι η ομάδα της Διεύθυνσης Καθαριότητας η οποία καθαρίζει το πεδίο του Άριος μέχρι να διευθετηθεί η κατάσταση θα παραμείνει στο πεδίο του Άριος και θα συνεχίσει να συνδράμει τις υπερεσίες καθαριότητας διότι η εξέλιξη στο πεδίο του Άριος είναι, όπως είπε και ο Δήμαρχος, πάλι έχουμε μια οπιστοχώρηση με το φαινόμενο της εμφάνισης αντίσκυνων και όλα τα υπόλοιπα. Όποιοι θέλουν από τις επικεφαλείς τους παρά των παρατάξεων να πάρουν την απόφαση του ελευτικού συνεδρεύου μπορούν να συνονιηθούν με τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου να τη στείλουμε ηλεκτρονικά να τη δείτε. Ευχαριστώ. Ευχαριστούμε κυρία Γιάννου Πούλου. Σχετικά με τα σχολεία. Θέλω να ενημερώσω το εξής. Το Δημοτικό Βρεφακομείο ολοκλήρωσε τον έλεγχο που έκανε για να δούμε σε ποια δημοτικά σχολεία παραμένει η διαδικασία σύντησης μαθητών. Ολοκληρώσαμε, τη Δευτέρα περνάει με απόφαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφακομείου και μόλις ανεβείς το διαδίκτυο θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης. Περίπου είναι 1.100 παιδιά στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή. Δεν πειράζει, εγώ το είπα, δεν είναι θέμα του κ. Κωνσταντίνου. Γράφηκαν στα πρακτικά. Ευχαριστώ πολύ. Έχουμε ήδη ξεκινήσει όλους τους συλλόγους όσους μας είχαν κάνει άτομα δίνουμε. Θα σας κάνω ένα ερωτικό σημείωμα να σας το στείλω στις παρατάξεις τι ακριβώς σητείζει το Δημοτικό Βρεφακομείο. Εντάξει, ευχαριστώ. Και εμείς ο κ. Αγγελόπουλος και κλείνουμε. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω δώσει πάρα πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία έχουν θέσει οι κάτοικοι και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το Σεράφιο Κολυμβητήριο. Θα είμαι αυτή τη φορά σύντομος γιατί δεν θέλω να σας κουράσω. Και θέλω αυτά που θα σας πω άλλη μια φορά να γίνουν κατανοητά να αντιληφθείτε ότι είμαστε σαφώς μέσα στα πλαίσια, κινούμαστε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της σωστής... Κυρία Πρόεδρε, με συγχωρείτε. Επιδιαδικασίας μου επιτρέπετε. Συγγνώμη κ. Αγγελόπουλο, επιδιαδικασίας. Έβαλε ο κ. Διόρχου σε ένα ζήτημα. Εμείς απαντήσαμε. Εμείς δεν βάλαμε τέτοιο ζήτημα και μάλιστα είπαμε και ζητήσαμε να μπει ένα θέμα γιατί θα έρθουμε με εισηγήση, επειδή αναμήχθηκαν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι δεν είναι σήμερα εδώ, δηλαδή στην παρούσα σύνθεση, θα φέρουμε την εισηγήση, θα φέρουμε τα σχέδια. Είπαμε να γίνει μια συζήτηση. Αν αρχίσουμε να κάνουμε το αποσφά, γιατί θα απαντήσουμε εμείς και δεν θα τελειώσει. Το σέβομαι αυτό που λέτε, αλλά ο κύριος δήμαρχος το έβαλε, δεν το βάλαμε εμείς. Απαντήσεις θα δώσω κυρία Ξέλα. Και να απαντήσει ο δήμαρχος δεν χάλασε. Ε, είμαι υποχρεωμένος. Ειδικά για τα τεχνικά θέματα. Λοιπόν, θέλω λοιπόν στο σώμα άλλη μια φορά να πω, ότι ο χώρος ο οποίος προορίζεται για υπέθρυο πάρκινγ για να γίνει το κτίριο βιώσιμο, λειτουργικό και να είναι αδειοδοτημένο, είναι οικόπεδο. Δεν είναι χώρος πρασίνου. Αυτοί οι οποίοι διαδίδουν στις κατοίκλωσες, ότι είναι πάρκο, δεν ξέρω πού το βρήκαν αυτό γραμμένο. Ο χώρος είναι οικόπεδο. Έτσι, ξεκάθαρα πράγμα. Ποιο είναι τώρα το κοινό χρυστοπράσινο. Είναι τα υπόλοιπα 18 στρέματα, εκεί που θα φτιάξουμε την καινούργια παιδική χαρά, χώρος στον οποίο μπορεί να πιστοποιηθεί, όπως σας είπε ο δήμαρχος, μια μεγάλη παιδική χαρά. Έτσι. Τρίτον, είχαμε καταγγελία ότι στο εργοτάξιο υπάρχουν ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι. Εγώ έλαβα πολύ σοβαρά την καταγγελία που έγινε από το μέλος της ανοιχτής πόλης στην τρίτη δημοτική κοινότητα. Αμέσως ζήτησα γραπτός από την ανάδοχο εταιρεία, αυτό θέλω να ενημερώσω το σώμα, να μου απαντήσει γράπτα εάν ισχύουν οι καταγγελίες του διαμερισματικού συμβούλου. Είναι γραμμένο στα πρακτικά. Η απάντηση προφορική της εταιρείας ήταν κάθετα όχι. Περμένω, αύριο μου υποσχέθηκαν, θα στείλουν στο γραφείο μου και θα σας κοινοποιήσω την έγγραφη απάντηση από την ανάδοχο εταιρεία. Προσέξτε. Σίγουρα αυτό που λέτε κύριε Στέλιο, κύριε Λάμπρου, προφανώς η απάντηση θα βασίζεται από την επιθεώρηση εργασίας του ΕΙΚΑ. Προσωπικά δεν δέχομαι σε εργοτάξο του Δήμου και να σταματήσει αυτή η σπέκουλα ούτε σε κτίριο του Δήμου όσο είμαι εγώ αντιδήμαρχος να δουλεύει μισός ανασφάλιστος εργαζόμενος. Τελεία και πάυλα. Τελειώσαμε και εμείς. Υπάρχει ένα θέμα, όπως είπαμε και στην αρχή, έξ' αυτού ορμόμενη έκανα και τη κουβέντα, πρέπει να τροποποιήσουμε την υπαριθμό 14 πρώτου του 2016 η απόφασή μας, ακούστε με λίγο, για τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών. Είχαμε ορίσει την κυρία Γκούμα με αναπληρωτή τον κύριο Προβατάκη, τον κύριο Βαφιάδη, με αναπληρωτή τον κύριο Λάμπρου, είναι μέλη είτε της Οικονομικής Επιτροπής είτε της εκτιμητικής Επιτροπής η κυρία Γκούμα, ο κύριος Βαφιάδης και ο κύριος Λάμπρου, οπότε προτείνεται στη θέση της κυρίας Γκούμα η κυρία Σπυροπούλου, θερμή παράκληση να μην πει όχι, στη θέση του κυρίου Βαφιάδη ο κύριος Αλεξίου και παρακαλώ για έναν εθελοντή, στη θέση του κύριου Λάμπρου ως αναπληρωματικό, κύριε Καπερνάρω, κύριε Βελέτζα, είστε επαγγελματίας στο Κατανό αλλά να είναι κάποιος, κυρία Βελέτζα δεν ακούει όμως, κυρία Βελέτζα ως αναπληρωματική, είστε εντάξει, στην Επιτροπή για τη Διενέργεια Δημοπρασιών. Κυρία Πρόεδρε να λάβω γνώση ακριβώς του περιεχομένου και να έχω έγκαιρη ενημέρωση βεβαίως. Είναι η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών για εκποίηση αγορά εκμίσθωση ή μίσθωση ακινήτων για το 2016. Προτείνεται λοιπόν, ο Δήμαρχος είναι Πρόεδρος της Επιτροπής, προτείνεται να είναι κυρία Σπυροπούλ τακτικό μέλος, αναπληρωματικό ο κύριος Προβατάς ή αν θέλετε το αλλάζετε, πείτε πώς μπορεί να είναι... Ποιος? Εγώ σας λέω ότι... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες... Ποιος είστε εγγραφέντες, ποιος είστε εγγραφέντες...