Παρουσιάσεις διδασκαλιών: ομαδικά θεατρικά δρώμενα / Διάλεξη 9 / σύντομη περιγραφή - Παπαγεωργίου Ευαγγελία (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Σχετικά με τους θεατρικούς χαρακτήρες, ακούστε με λίγο, μένω εδώ στην άκρη για να μην λαρώνω πολύ με τα παπούτια τον κεντρικό χώρο. Οι θεατρικοί σας χαρακτήρες, όπως όλοι γνωρίζουμε, κατασκευάστηκαν μέσω επιμέρους θεατρικών χαρακτήρων που ανταποκρίνονταν κάθε φορά σε μία ενότητα. Ας πούμε δώσαμε σαν θέμα επαγγέλματα, βγάλατε έναν θεατρικό χαρακτήρα μονοδιάστατο, μας ενδιέφερε μόνο το επάγγελμα. Δώσαμε μια θεματική ενότητα ηλικίας, επινοήσατε έναν θεατρικό χαρακτήρα μονοδιάστατο. Αυτό το κάνατε σε μία σειρά συναντήσων και με μία σειρά ανταποκρινόμενη σε μία σειρά θεμάτων. Συμφωνεί? Επινοήσατε μικρούς θεατρικούς χαρακτήρες, τους λέω μικρούς και εννοώ μονοδιάστατους με στο νου μόνο ένα χαρακτηριστικό τους, αλλά ήταν ένας θεατρικός χαρακτήρες, δεν ήσασταν ακριβώς εσείς, ήταν μια επινόηση που κάνατε θεατρική. Και καλείστε τώρα, έχετε ήδη κλείσει από προηγούμενα μαθήματα, δουλεύετε πάνω στην διαδικασία του να δημιουργήσετε έναν πιο σύνθετο θεατρικό χαρακτήρα χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις επιμέρους επινοήσεις σας. Λοιπόν, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν αρμονικό θεατρικό χαρακτήρα γιατί θα είστε τυχεροί και όλα αυτά που επινοήσατε τα επιμέρους θα ταιριάζουν ώστε να αποτελούν έναν πιο σύνθετο θεατρικό χαρακτήρα. Πολλά από αυτά, όμως, ενδέχεται να μην ταιριάζουν γιατί ήταν η δική σας ανταπόκριση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Εκείνη τη μέρα μπορεί να είχατε τέτοιου είδους έμπνευση, την άλλη μέρα μια άλλη είδους έμπνευση. Αυτό μην το φοβηθείτε. Δηλαδή, ναι μεν αν σας δυσκολεύει πάρα πολύ ένας ή δύο από τους επιμέρους χαρακτήρες σας και δεν σας χαλάει τη σούπα στο να φτιάξετε τον κεντρικό σας χαρακτήρα το σύνθετο, εντάξει μπορείτε όπως είπαμε να τον αφήσετε και στην άκρη και να μην τον αξιοποιήσετε. Αλλά, θα ήθελα να παιδευτείτε λιγάκι, να το παλέψετε, να τους εντάξετε μέσα στην εξέλιξη του, αν είναι δυνατόν και όλους τους χαρακτήρες σας, γιατί και στη ζωή υπάρχουν εσωτερικές αντιφάσεις στους ανθρώπους. Δεν είναι δηλαδή, δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι έτσι ώστε κάθε μας χαρακτηριστικό να είναι απολύτως τεριαστό με τα υπόλοιπα. Έχουμε αντιφάσεις, έχουμε ιδιαιτερότητες, έχουμε πράγματα που κάποιος που μας ξέρει σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και μας γνωρίζει μέσα από μία άλλη κατάσταση, να εκπλαγεί. Επομένως, δουλέψτε και με τις αντιφάσεις. Αυτό μπορεί να είναι ρεασιστικό σαν διαδικασία και να έχει και ένα ενδιαφέρον εκφραστικό. Θέλω να πω, μη διαστείτε να βγάλετε στην άκρη έναν επιμέρους θεατρικό χαρακτήρες σας και να μην τον ανακατέψετε με τους υπόλοιπους, αν δεν πολυτεριάζει, αλλά λίγο παλέψτε το να δούμε τι θα βγάλετε. Εντάξει. Το μάθημα δηλαδή των παιδιών διαπραγματεύεται τις συνέπειες της καταστροφής. Τις τιμήρες, την έξεφαση του χεισπαλίδας, τις προβλήματα, όλα αυτά. Μαρίστα. Α, οι συνέπειες της διαπραγματεύευσης του χεισπαλίδας. Όχι, όχι, το μάθημα. Τώρα, η ενότητα 13 μεταφορές δεν ισχύει, έτσι? Να κάνουμε ησυχία όλοι. Καλημέρα κύριε Κάρτσλερ. Πήρα να σας συνημερώσω για το επιχειρηματικό σας σχέδιο για τον Οφυσό στην Ελλάδα για τις προθέσεις να ελέγξετε την περιοχή της Χακηδικής. Ω, φάλλα λιγουερ τέικ κλαις. Φαλλοδόγραφο. Εκτέλον το δέικερ. Μπορείτε να με κάνετε πολύ χαρούμενο αυτή τη στιγμή, που το ακούω. Επιτέλον στο επιχειρηματικό μου πλάρα, ώστε η Χακηδική να γίνει προβλήματικό της. Ωραία. Κοιτάξτε, θέλω να βάλετε τις αδικασίες μπροστά, να πάρετε τις απαραίτητες άδειες και να κανονίζετε ότι όλα δεν πάνε καλά. Κανένας δεν θα σταματήσει την άλλη ραβδογκόλα. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς. Κανένας δεν ξαναγροφείς, δεν ξαναγροφείς.