2013.06.14 - ΠΔΕ - Συνέδριο pelop.gr (Συμμετοχή της ΠΔΕ) (ΠΔΕ Περ Δυτ Ελλάδας, 2013)
: Άγιον τα ΦΑΛΓΑ Τα φΑΛΓΑ που εσάς διευκολύντρια, τα ΦΑΛΓΑ που εσάς διευκολύντρια, τα ΦΑΛΓΑ που εσάς διευκολύντρια, τα ΦΑΛΓΑ που εσάς διευκολύντρια, τα ΦΑΛΓΑ που εσάς διευκολύντρια, τα ΦΑΛΓΑ που εσάς διευκολύντρια, και οι κόσμοι των θεσμών και των φορέων της περιοχής. Καθί να συγχαρώ την εφημερίδα αυτή, ο Πόλυσο, την ιστορική εφημερίδα μας για τη διαχρονική τη συμβολή σε όλη την εξέλιξη και της Αχαίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Δεν αποτιμάται το έργο της και η προσφορά της. Αποτιμάται μόνο με το σεβασμό στη μνήμη και τη δημιουργικότητα που ξαναφέρνει στο φροσκήνιο. Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή. Το τέταρτο θέμα που θέλω να θέσω στην διαδικασία είναι ως περιφέρεια, περιφέρεια Αθεντικής Ελλάδος, είμαστε σταθερά και όχι πριν την κρίση, μετά την κρίση, στην προτελευταία θέση ανάπτυξη. Άρα λοιπόν, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για το δομικό πρόβλημα που διαπαιρνά όλες τις πολιτικές μας αλλά διαπαιρνά την ίδια την πορεία και την τύχη της περιφέρειας της Αθενικής Ελλάδος. Και βεβαίως υπάρχει ένα νέο... συζητάμε για το τι έκαναμε, τι δεν κάναμε ή τι δεν έγινε και όλα αυτά νομίζω ότι πραγματικά δημιουργεί μια εσωστρέφεια σε όλους μας και όχι ότι δεν υπάρχει λόγο να τα πούμε και αυτά προφανώς, έτσι, αλλά σε τέτοιου είδους συναντήσεις, σε τέτοιου είδους δυνατότητες που μας δίνονται ως αυτοδιοίκηση, νομίζω ότι θα πρέπει να ξεδιπλώνουμε λίγο και την ας το πούμε εξωτερική μας πολιτική με τις, σε παρένθεση, όρους για να μην παρεξηγηθώ. Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της δυνατότητας που μου δίνετε, θα σας συμμιλήσω λίγο για τις προσπάθειες που κάνει η Περιφορία Ελλήνικης Ελλάδος σε σχέση με τη διεκδίκηση πόρων σε επίπεδο μακροπεριφέρας, αδριατικής ιωμίου, έτσι όπως λέγεται, η οποία έχει μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη και νομίζω ότι αυτό μας δίνει κάποια αλπίδα σε σχέση με όλα αυτά τα, σε ισαγωγικά, δεινά που περνάμε ως χώρα και ως αυτοδιοίκηση κυρίως.