Ανάπτυξη θεατρικών χαρακτήρων: «στάση» απέναντι στη ζωή / Διάλεξη 3 / σύντομη περιγραφή - Παπαγεωργίου Ευαγγελία (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2015)
σύντομη περιγραφή: Λοιπόν, παιδιά σας, καλησπαιρίζω στο σημερινό μας μάθημα. Θα έχουμε λίγο αυτό το χασομέρι, εκτός αν μπορέσουμε να το διευθετήσουμε με τον Τσιρορό, ώστε να έρθει το κύριος να στείνει 10 λεπτά πριν, για να μπορούμε να ξεκινάμε χωρίς αυτήν την αναμονή. Λοιπόν, παιδιά, ευχαριστούμε πολύ. Είδαμε την τελευταία φορά πώς κανείς μπορεί να βάλει στο νου του ότι βρίσκεται σε μία φανταστική κατάσταση. Μας βοήθησε γι' αυτό το παιχνίδι με τα αγάλματα, έτσι ώστε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, όπως είναι το παιχνίδι με τα αγάλματα, όπως είναι το παιχνίδι με τα αγάλματα, όπως είναι το παιχνίδι με τα αγάλματα, έτσι ώστε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα. Ποιος είμαι, πού είμαι, τι κάνω. Είναι ερωτήματα που θα μας απασχολούν και στη συνέχεια των μαθημάτων, καθώς θα οδηγούμαστε στο να δημιουργήσουμε ως θεατρικής συγγραφής και ταυτόχρονα ηθοποιοί και ταυτόχρονα σκηνοθέτες του εαυτού μας, τον θεατρικό μας χαρακτήρα. Αλλά ταυτόχρονα είναι και ερωτήματα που θα πρέπει με παράλληλο τρόπο να σκεφτόμαστε, να σέτουμε και να απαντούμε σε σχέση με το τι θέλουμε να θεατροπίσουμε από πλευράς περιεχομένου των μαθημάτων μας. Δεν θυμάμαι αν την προηγούμενη φορά, γιατί πέρασαν δύο εβδομάδες, αν είχαμε περάσει στο θέμα των επαγγελμάτων. Ναι, είχαμε δει διαφόρους επαγγελματίες που επινοήσατε από την γκάμα των γνώσεών σας και των εμπειριών σας που σε οποίους κληθήκατε να αναπραστήσετε εδώ μέσω αυτοσχεδιασμού. Σήμερα θα σας ζητήσω το εξής. Θα ήθελα να σκεφτείτε, έτσι όπως είστε τώρα καθισμένοι στις θέσεις σας, μια στάση που μπορεί να έχει κάποιος άνθρωπος απέναντι στη ζωή. Μια στάση απέναντι στη ζωή μπορεί να είναι ότι η ζωή είναι ένα πάρτι. Μια διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή είναι ότι η ζωή είναι μια καταδίκη. Μια στάση απέναντι στη ζωή μπορεί να είναι εμένα γιατί δεν με παίζουν. Ή ότι και αν κάνω είμαι πάντα μόνη. Μια στάση απέναντι στη ζωή είναι μια διάθεση απέναντι στα πράγματα και μια γενικεύση επίσης απέναντι στα πράγματα που πέρα από τις επιμέρους διαφοροποιήσεις της ζωής κάνει κάποιον να επανέρχεται σε αυτή την άποψη που είναι κάπως παγιωμένη μέσα του που έχει σχέση με τον χαρακτήρα του. Το χαρακτήρα αν είναι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος ή αν βαριέται ή αν είναι πολύ ενεργητικός κτλ. Θα ήθελα τώρα επομένως να σας καλέσω να δώσετε μόνοι σας στον εαυτό σας να πάρετε μια απόφαση, να κάνετε μια επιλογή για μια στάση απέναντι στη ζωή. Να την επιλέξετε δηλαδή, δεν είναι ανάγκη να σας αντιπροσωπεύει σών και καλά να είναι η δική σας στάση απέναντι στη ζωή, μπορεί να είναι αφθαίρετη να την επιλέξετε αλλά να κάνετε μια τέτοια επιλογή. Μπορείτε να σκεφτείτε και ο καθένας και η καθεμιά να έχει για τον εαυτό του μια τέτοια απόφαση. Αν έχετε σκεφτεί και αν έχετε κάνει μια τέτοια επιλογή, θα ήθελα τώρα να την περικλήσετε μέσα σε μία φράση. Παράδειγμα σαν αυτά που σας έδωσα, η ζωή είναι ένα πάρτι, η ζωή είναι βαρετή. Ωραία, για να αρχίσουμε να ακούμε μερικές από αυτές τις φράσεις. Θέλεις να μας πεις τι σκέφτηκες. Όχι απαραίτητος, απλώς η λέξη ζωή βοηθάει, επειδή θέλουμε να είναι μία στάση γενικότερη που μπορεί να χρωματίσει κάθε εξήλωση της ζωής. Η λέξη ζωή κάνει να είμαστε σιώδης. Ναι, όχι τι πρέπει, πώς εσύ τοποθετήσε. Είμαι σιώδοξη. Η ζωή είναι γεμάτη δοκιμασίας που χωράει σπίτι μας. Η ζωή είναι γεμάτη δοκιμασίας, μας αρκεί. Ναι, δώσε βάση μάνα στην ουσία. Δώσε βάση στην ουσία, πολύ ωραία, όχι και όχι στην πενιά. Η ζωή είναι άδικη. Άδικη. Όλα κλαίνουν όλα. Πολύ ωραία. Η ζωή είναι άδικη. Η ζωή είναι φιλοδοξία. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι αμπιβιές. Άκου, η ζωή είναι ως πέταξε ρόμπι. Η ζωή είναι αχαριστία και φιλοδοξία. Αχαριστία και φιλοδοξία. Δύο πράγματα εσύ. Δεν έχω ένα τσιγάρο, δεν έχω τελειωμό και δεν έχω χάρο. Δεν έχω τελειωμό και δεν έχω χάρο. Α, αιώνιος δηλαδή. Η ζωή είναι αχαριστία και φιλοδοξία. Πώς? Η ζωή είναι αχαριστία και φιλοδοξία. Η ζωή είναι αχαριστία και φιλοδοξία. Ωραία. Η ζωή είναι αχαριστία και φιλοδοξία. Δεν υπάρχει άλλο δυνατό. Νυχιλίστρια. Η ζωή είναι μεγάλη. Μεγάλη, τι εννοείς? Διάρκεια. Έχει διάρκεια. Ναι. Πάντα και παντού υπάρχει κάτι πιστό. Ωραία. Έχει καθρέφτες. Καθρέφτες, τι εννοείς? Φιλοδοξία. Συμπεριφερόμαστε όπως... Ναι. Όπως συμπεριφέρονται και οι άλλοι. Φιλοδοξία. Ναι. Αλλά θεραπεύω γιατί... Ακούς όλες τις πράσματα που... Ωκ. Άρα αυτή την έννοια δίνεις. Επομένως η ζωή είναι καθρέφτες. Ναι. Η ζωή είναι πανέμορφη. Πανέμορφη. Η ζωή και η μοίρα διασχίζουν τέτοια μονοπάτια. Αυτό είναι μια στάση απάντηση στη ζωή? Ότι είναι μοιρέ. Ότι είναι μοιρέ. Η ζωή μοιράζει πιο πραγματικά. Οκ. Ναι. Προβλήματα και βιλήματα. Ωραία. Λύσης όλες. Ναι. Εγώ... Στη ζωή δίνεις πέμπες. Ωραία. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξης. Αν και ακούστηκε και πριν. Δεν πειράζει. Αν σε αυτό έχεις κατελήξει, πολύ καλά κάνεις. Η ευκαιρία είναι η ευκαιρία. Ευκαιρία. Ναι. Μα δεν έχουμε τη ζωή ενώ η ευκαιρία. Εγώ σκέφτηκα πρέπει να προλάβω τα πάντα. Θα προλάβω τα πάντα. Πάρα πολύ. Δεν είναι αφέρον. Ζήσεις το κάθε λεπτό. Καρπεντία μου. Βρες από το που πες τι κάνω. Ναι. Θα σας καλέσω τώρα να σηκωθείτε εδώ το χώρο. Κοιτάξτε. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Α. Αυτό που μόλις εκφράσατε, σε αυτή τη φράση που μόλις είπατε, χωρίς να τη λέτε τη φράση, αλλά προσπαθώντας με τον τρόπο της μετακίνησής σας στον χώρο, με το σερνάμενο βήμα ή αντίστροφα, με την εξαιρετικά γρήγορη κούρσα για να τα προλάβεις όλα, ή με τους σκυφτούς όμους, ή με όποιο σωματικό τρόπο θέλετε, θα προσπαθήσετε να αποδώσετε για τον εαυτό σας καταρχάς. Δεν χρειάζεται να παίζετε θέατρο για κανέναν, ούτε για την κάμερα, ούτε για εμάς, αλλά ο κασένας θα ελέγχει τον εαυτό του και το περπάτημά του, τον τρόπο με τον οποίο κλείνει ή ανοίγει το σώμα του, σκύβει ή αντίθετα περπατάει καμαρωτά, έχει μια ταχύτητα ή υψηλή ή χαμηλή και τα λοιπά, να ανταποκρίνεται λοιπόν αυτός ο τρόπος με τον οποίο μετακινήσετε στον χώρο, στο περιεχόμενο αυτό που εκφράσατε για τη στάση σας, απέναντι στη στάση του φανταστικού σας θεατρικού χαρακτήρα, απέναντι στη ζωή. Ο καθένας μπορεί να περπατά για κατάστατα, να καλύψεις ας πούμε όλο το χώρο, μετά να ρθείς διαγωνίως εδώ, μετά να πας προς τα εκεί και αυτό ισχύει για τον καθένα. Καθώς περπατάτε και σκέφτεστε παράλληλα την ουσία, το περιεχόμενο αυτού που εκφράσατε, να ελέγχετε διαρκώς το σώμα σας, πώς συμπεριφέρετε, το δικό σας σώμα, όχι το πώς σας βλέπουν οι άλλοι, εσείς πώς βλέπετε τον εαυτό σας και να τροποποιείτε όλο και προς το καλύτερο. Να είναι δηλαδή κάτι πειραματικό, να πειραματιστείτε με αυτό το περπάτημα και μέσα στο περπάτημα να το βελτιώνετε. Οκ, πάμε. Ξεκινάτε. Αυξήστε ή μειώστε την ταχύτητά σας ανάλογα. Ωραία, ελάτε σιγά σιγά σε κύκλο. Έλατε λίγο πιο πάντα να αραιώσουν από εκεί. Τώρα θα κάνουμε το εξής. Είδατε, προλάβατε να ελέγξετε τον εαυτό σας αυτό που κάνατε, αυτό που εαυτό σας έκανε. Ωραία, άρα λοιπόν είστε έτοιμοι να μας δείξετε στατικά πια ή με μικρή κινητικότητα γύρω σας, πώς ενσωματώνετε, πώς βάζετε στο σώμα σας, πώς κατεβάζετε στη σωματική σας έκπραση, αυτή την άποψη περί ζωή. Θέλεις να μας δείξεις? Ποια ήταν η ατάκα σου? Δεν σε ακούει. Για να δούμε λοιπόν. Μια στάση. Ωραία, αν σε βοηθάει περισσότερο να το κάνεις κινητικά, μπορείς να το κάνεις και να καταλήξεις πάλι εδώ. Αν μπορείς να το κάνεις από τις θέσεις, επίσης. Α, να πας εκεί κοντά, για να είσαι κοντά στο μικρόφωνο. Ναι, να ανοίξω λίγο πάνω. Βλέπετε και τα δύο, ίσως, αν δεν κρυώνεται, γιατί μυρίζει η έτσα. Ναι. Δεν θέλω τη ζωή, δεν θα μπορούσα να κάνω και πολλά. Τι έκανες πριν? Αν δεν είναι δυνατότητα, θα πάω μέσα σε ένα σημείο, γιατί απλά δεν έχει νόημα. Τότε θα ήθελα να περπατήσεις από εδώ προς το κέντρο, με αυτήν την αίσθηση ότι δεν τη θέλεις στη ζωή σου και να πας τελικά να καθίσεις εκεί. Και να μας πεις αυτό το πράγμα στο κέντρο και μάλιστα προς την κάμερα. Και να μας πεις αυτό το πράγμα, όταν φτάσεις. Μην το διαπραγματευτούμε πολύ ώρα, κάνε αυτό που σου ήρθε. Πες το. Δεν θέλω τη ζωή μου. Μεταφέρουμε στην κουβέντα μας αυτό που μαζέψαμε σαν αίσθηση της σωματικής μας έκφρασης. Θες να δοκιμάσεις? Ναι. Αφού η ζωή μας πέταξε στον δρόμο την άκρη. Ωραία, έλα. Η ζωή είναι ένας μακρής δρόμος. Λοιπόν, προσέξτε τώρα. Έχουν, από σύμπτωση μάλλον, έχουν εγκαθυδρήσει τα παιδιά μια ταχύτητα. Χαμηλή. Ας μην λειτουργήσει σαν καθρέφτης, ποιος είπε η ζωή είναι ένας καθρέφτης. Αν κάποιος άλλος προηγουμένως στην πρόβα που κάναμε, στο παιχνίδι που παίξατε, έχει ένα πολύ γρήγορο περπάτημα, ένα πολύ εκρυκτικό τρόπο, αυτόν θα κάνει. Μην εξομαλύνεστε με σχέση τους άλλους. Εγώ συμβολικό έκανα, δεν έκανα. Το δούμε. Η ζωή είναι γεμάτη δοκιμασία. Και μια δοστέση είναι αυτή. Η ζωή είναι άδικη. Δεν είναι άδικη. Εκφράζεται ένα μικρό θυμό, γιατί η ζωή είναι άδικη. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Πώς έχει ενσωμαρτωθεί αυτό? Έχω μια απαστητικότητα. Ωκ. Η ζωή είναι μεγάλη. Η ζωή χρειάζεται δύναμη και αποφασιτικότητα. Γι' αυτό και εγώ τα λέω όλα με το μικρόφωνο. Παντού και πάντως υπάρχει κάτι θετικό. Δώσε βάση μόνο στην ουσία. Σαλαρά. Είμαι ισόδοξη. Ζήσε το κάθε λεπτό. Βρες αυτό που θες και κάνε. Ωραία. Πρέπει να τα προλάβω όλα. Η ζωή είναι εμπειρίες. Η ζωή είναι στοιχεία. Η ζωή είναι γεμάτη επίεξης. Η ζωή είναι ωραία. Η ζωή είναι εμνάμη. Ό,τι δίνεις παίρνεις αυτή τη ζωή τελικά. Εγώ θέλω να σας καλέσω λίγο να σκεφτείτε πώς αυτό το περπάτημα σημαίνει αυτό το πράγμα. Είναι όμως μια άποψη πολύ συγκεκριμένη. Δεν μπορείς να φανταστείς μία περίσταση που σε κάνει να συμπεριφερθείς με έναν τρόπο και μία άλλη που σε κάνει να συμπεριφερθείς με έναν άλλον. Για σκέψου το λίγο. Υπάρχουν ευκαιρίες. Η ζωή είναι γεμάτη μπόδια. Προβλήματα και δηλήματα. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται από τις βένες. Η ζωή είναι πανέμορφη. Όλα κοιλάνε όμορφα. Η ζωή είναι μηρέα. Η ζωή είναι ένα μυστήριο. Η ζωή είναι κλουζό. Να αντιμετωπίζεις αναποδιάσεις με ηρεμία. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Η ζωή είναι ένας αγώνας. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία. Η ζωή χρειάζεται να χαριστεί την προορισία.