Ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Γραμμενίτσας (ARTA WebTV, 2022)
: Με χαρά διαπιστώνομαι ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου στη Γραμμενίτσα. Ένα έργο το οποίο υλοποιείται μέσα από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και αφορά κυρίως ενεργιές εξοκονομίες προς την κατεύθυνση. Αλλάξαμε τα κουφώματα, όλα δηλαδή τα πόρτες και παράθυρα και βάλαμε ενεργειακού τύπου κουφώματα. τα πόρτες και παράθυρα και βάλαμε ενεργειακού τύπου κουφώματα. Ή βάλαμε αντιλής θερμότητας για τη θέρμανση και βάλαμε και αντικατεστήσαμε όλα τα φωτιστικά με φωτιστικά τύπου LED και κάναμε και εξωτερική θερμομόνωση. Άρα, με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε με έργα, δηλαδή, να εξοικονομούμε την ενέργεια η οποία αυτή η πόρη, οι πολύτιμοι οι οποίοι θα εξοικονομηθούν από το δήμο θα δοθούν πάλι στις σχολικές κοινότητες για άλλες δράσεις. Και πραγματικά συντονιστήκαμε όλο αυτό το διάστημα, η τεχνική πυρησία του Δήμου με τον εργολάβο, για να μπορέσει να καταφέρει να το λοηποιήσει στο σωστό χρόνο. Και αυτό μας χαρούμε ιδιαίτερα και συνεχίζουμε σε όλα τα σχολεία, με λοιμάν μας σε όλα τα σχολεία, να τα κάνουμε ενεργειακά τα σχολεία μας για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να δώσουμε και μια καλύτερη, και μια καλύτερη, αν θέλετε, ποιότητα διδασκαλίας και στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές. Οπότε, με αυτά τα έργα, να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά εδώ στους μαθητές του Γυμνασίου στη Γραμμενίτσα. Ναι, πιστεύω ότι είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα που έχουμε στείλει σε όσα σχολεία μπορέσαμε να το κάνουμε. Η βούληση και του Δημάρχου και εμάς είναι τουλάχιστον οι συνθήκες για τα παιδιά που πραγματικά έρχονται στα σχολεία για να μάθουν κάποια πράγματα, να είναι τέτοιες που να τους επιτρέπουν να απολαμβάνουμε καλύτερες συνθήκες στο μαθημά τους. Οι ερχόμενοι μαθητές σε αυτή τη νέα χρονιά εδώ θα δουν ένα άλλο σχολείο ενεργειακά αναβασμισμένο, το οποίο θα είναι καλύτερες τις συνθήκες. Συνήθως, εύχομαι καλή χρονιά, να έχουνε καλό μυαλό και βλέπω και εδώ θα είμαστε. Θα συνεχίσουμε και τα υπόλοιπα ό,τι χρειαστεί σαν Δημαρχείο και σαν τοπική κοινότητα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο καθένας με τον τρόπο του. Έχουμε την τιμή σήμερα να έχουμε κοντά μας το Δήμαρχο και τους υπεύθυνος παιδείας και τους υπόλοιπους από το Δημαρχείο, να ευχαριστήσουμε βέβαια τη Δημοτική Αρχή για ότι ενέταξε αυτό το έργο και είδαμε σύντομα μια τεράστια διαφορά και με δεδομένη την ενεργειακή κρίση είναι ένα έργο χρήσιμο. Και πάλι ευχαριστώ, μας ελπίζουμε να έχουμε μια καλή χρονιά τουλάχιστον από πλευράς υποδομών, είμαστε εντάξει.