Η ιστορία της Rahf (μεταγλωττισμένο) (unhcrgreece, 2019)
: Οι μητέρα μου τη λέγαν Φατμά. Και ο πατέρας σου? Ο πατέρας μου έχει πεθάνει. Έλα τώρα να χτενήσουμε τα μαλλιά σου. Θα ήθελες να γυρίσεις πίσω στη Συρία, ράβ. Ναι. Σου αρέσει η Συρία. Ναι. Από ποια πόλη είσαι? Ξέρεις το όνομα της πόλης σου? Είμαι από τη Συρία. Από τη Χόμπς. Και τι θυμάσαι από τη Χόμπς? Είμαι από τη Συρία. Από τη Χόμπς. Και τι θυμάσαι από τη Χόμπς? Θυμάμαι τα αυτοκίνητα και το σπίτι μας. Θυμάμαι το δωμάτιό μου και το δωμάτιό σου. Και το δωμάτιο στο σπίτι του παππού μου. Και τι σου αρέσει στο Λουξεμβούργο? Μου αρέσει το σχολείο. Και τα πάντα εδώ. Ξέρεις τη γλώσσα που μιλάνε στο Λουξεμβούργο? Όχι. Ποια γλώσσα ξέρεις? Μερικές λέξεις στα Γαλλικά. Δεν ξέρεις τη γλώσσα που μιλουν εδώ? Όχι. Αφού σε είδα να μιλάς τη δασκάλα μου. Μιλάμε στα Γαλλικά. Δηλαδή μίλησες στα Γαλλικά. Ναι. Ξέρεις μόνο λίγες λέξεις. Ναι, αλλά ακόμα μαθαίνω. Είσαι μοσκαλή. Τι γλώσσα μιλάς με τη δασκάλα σου? Λουξεμβουργιανά. Και τι γλώσσα μαθαίνεις τώρα? Γερμανικά. Είσαι ακόμα πολύ μικρή. Τι άλλο θέλεις να μάθεις. Δεν θες να μάθεις τη γλώσσα μας. Θέλω να μάθω τη γλώσσα μας και Αγγλικά. Η Ραφ είναι επτά ετών. Είναι από τη Συρία. Μετακόμισε στο Λουξεμβούργο και μόλις την οικογένειά της. Τα πηγαίνει πολύ καλά στο σχολείο. Της αρέσει να χρησιμοποιεί κυρομπογιές και να ζωγραφίζει. Τι άλλο σου αρέσει εδώ. Το Λουξεμβούργο είναι όμορφο. Μου αρέσουν τα πάντα εδώ. Μου αρέσει το Λουναπάρ. Μου άρεσαν τα πάντα. Στη Ραφ αρέσει το καράτε. Πηγαίνει στη σχολή καράτε μία φορά την εβδομάδα. Εκεί συναντά φίλους της από το Λουξεμβούργο και από άλλες χώρες. Θέλει να γίνει πρωταθλητρια του καράτε.