Με χαμόγελα και παιδικές φωνές ο αγιασμός στους παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου (ARTA WebTV, 2022)
: Είπαμε και νομίζω καιρός είναι και το αργήσαμε ότι όπως γίνονται οι αγιασμοί στα σχολεία δημοτικά γυμνά σελίκια έτσι είπαμε να κάνουμε και από φέτος τους παιδικούς σταθμούς, γι' αυτό σήμερα σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας, γίνεται ο καθαριμμένος αγιασμός για την ευχές για τη καλή σχολική χρονιά. Με χαρά είδαμε τα παιδιά εδώ σήμερα, τα χαμόγελά τους αλλά και τους γονείς που καταλαβαίνουν την αγωνία τους που όταν πηγαίνουν ένα παιδάκι στον παιδικό σταθμό είναι η πρώτη επαφή με μια σχολική διαδικασία, εκπαιδευτική διαδικασία. Οπότε τους κατανοούμε, εμείς είμαστε εδώ όμως να τους πούμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουν σύγχρονες και αναβαθμισμένες υποδομές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Γι' αυτό ελλοποιούμε και ένα πρόγραμμα έργων 800.000 ευρώ από το Υπουργείο Ψητρικών, που ήδη η εργολαβία τρέχει, έχουν γίνει εργασίες σε αρκετούς παιδικούς σταθμούς και βελπιστούμε μέχρι τέλος χρονιάς αρχαία της επόμενης να έχει ολοκληρωθεί. Άρα εκεί δίνουμε καλές υπηρεσίες στα παιδιά αυτά και κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να απορροφήσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων όλα τα παιδιά και τα μικρά παιδιά και τα βρέφια ακόμη. βάσει όμως και της δυναμικότητας που έχουμε, δεν μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά αυτά, να παίρνουμε πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπει η άδεια λειτουργίας, γιατί πρέπει τα παιδιά αυτά να τυχαίνουν και μιας φροντίδας και μερίμνας από τους εκπαιδευτικούς εδώ. Θέλω να πω ότι η πόρτα μας πάντα είναι ανοιχτή και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις σχολικές μας υποδομές. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, την Διοίκηση, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και τα παιδιά και κυρίως τους εγγονείς που μας εμπιστεύονται για την λειτουργία μας στους παιδικούς σταθμούς, αλλά θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους ιερείς και το Μητροπολίτη μας που συμμετείχαν χθες και σήμερα στους αγιασμούς που κάναμε σχολικές μονάδες. Καλή σχολική χρονιά, να είμαστε γεροί, δυνατοί και καλή πρόοδος όλων τα παιδιά. Να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους μαθητές των παιδικών σταθμών, και στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς, με υγεία πάνω από όλα και μια πολύ καλή συνεργασία να υπάρχει με το προσωπικό τους γονείς και τα παιδάκια. Στους γονείς να πούμε ότι να μην αγχώνονται, τα παιδιά τους είναι σε καλά χέρια όπως είπε και ο κύριος δήμαρχος, το εκπαιδευτικό προσωπικό έχει χρόνια εμπειρία και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στη σχολική χρονιά και οτιδήποτε προβλήματα προκύψουν, είμαστε σε διάθεση και το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και εμείς είμαστε σε διάθεση των γονιών για να τα αντιμετωπίσουμε. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, ένας νέος δημιουργικός κύκλος με πολλά χαμόγελα, ελπίδες και ασιοδοξία. Μια νέα δημιουργική χρονιά για τα παιδιά μας, τα καλωσορίζουμε. Ευχόμαστε σε όλα καλή, ασφαλή και δημιουργική χρονιά με πολλές επιτυχίες. Στους εκπαιδευτικούς μας ευχόμαστε καλή δύναμη και σε αυτούς και καλή επιτυχία στο δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνουν να επιτελέσουν με στόχο την πρόοδο των παιδιών. Και στους γονείς ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή ώστε και αυτοί να ανταπεξέχονται στο δύσκολο έργο τους. Η πρώτη εμπειρία των νέων παιδιών που έρχονται στο παιδικό σταθμό είναι λίγο δύσκολη. Ζητούμε από τους γονείς την κατανόησή τους, ζητούμε τη συνεργασία τους, ζητούμε να μιλάνε με τους παιδαγωγούς ώστε να τους κατευθύνουν για το σωστό τρόπο. Πώς, δηλαδή, πρέπει ένα παιδί να προσαρμοστεί στον παιδικό σταθμό. Είναι πάρα πολύ μικρά τα παιδιά. Δεν μπορούν να παρακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα του παιδικού σταθμού με την έναρξή του. Η προσαρμογή των παιδιών εξαρτάται από την οριμότητα του κάθε παιδιού. Δηλαδή θα υπάρξουν παιδιά που θα προσαρμοστούν σε μία εβδομάδα, με ολιγόρου παραμονή εννοείται, άλλα παιδιά που θα προσαρμοστούν στις δύο εβδομάδες και κάποια παιδιά που θα χρειαστεί ακόμα περισσότερος χρόνος προσαρμογής. Με υπομονή λοιπόν και επιμονή και οι γονείς και με τη στήριξη και τη βοήθεια των παιδαγωγών όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε μια καλή σχολική χρονιά με τα αποτελέσματα που ευελπιστούμε και εμείς ως εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς και τα παιδιά τους. Καλή σχολική, ασφαλή και δημιουργική χρονιά, εύχομαι σε όλους.