Διάλεξη 10 / Εργαστήριο 10 - Γαλαζούλας Χρήστος (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 2013)
Εργαστήριο 10: Πάμε με μικρό αλματάκι εδώ πέρα. Όχι, όχι, επί τόπου, επί τόπου, επί τόπου. Μην πηδάτε χωρίς να σηκωνόμαστε. Αυτή η κίνηση να είναι. Και πάμε πίσω τώρα, προς τα πίσω. Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ. Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ. Και πάμε πίσω τώρα, προς τα πίσω. Προς τα πίσω, προς τα πίσω. Θέλω την ταλάντευση του κορμιού δηλαδή. Ωπα, στροφές, ανοιχτά λίγο τα πόδια. Πάμε τους στροφείς. Λάτε. Ωπα, στροφή του σώματος. Δώστε κίνηση στο σώμα. Νιώστε το σώμα σας. Ωπα. Όπως είστε πίσω στη γραμμή, εκεί, ξεκινάμε και φτάνοντας στο ύψος εδώ του τρυπών του, προς τα έξω, θέλω να βγαίνετε με πολύ γρήγορα βήματα, αλλά να βγείτε να κάνετε άμυνα. Με ένα χέρι ψηλά, το άλλο χέρι στο ύψος της μπάλας. Το close out, δηλαδή. Με το χτύπημα όλοι μαζί βγαίνετε. Τρέχουμε γρήγορα και εδώ κάνουμε σταμάτημα και χράπ, κατευθείαν παίρνουμε θέση άμυνας. Δεν είσαι καλά, κοίταξε πώς τα έχεις τα πόδια σου. Θέλω, ανοιχτά τα πόδια εδώ πέρα, ελαφρά το ένα πόδι λίγο πιο μπροστά, λυγισμένα τα γόνατα επάνω το ένα χέρι μου. Κοίταξε, άνοιξέ τα τα πόδια σου, φέρε το πιο μπροστά το πίσω πόδι, πιο πολύ ανοιχτά, λίγα τα γόνατα καλά, αυτή είναι η θέση. Το ίδιο, φέρε το πίσω πόδι, εκεί, ανοιχτό, ανοιχτό, πίσω, φέρε το μπροστά κορίτσι μου, μπροστά, και άλλο, και άλλο. Λίγα τα γόνατα, λίγα τα, λίγα τα, και εδώ, αυτή είναι η θέση σου που θα βγεις. Λίγο πιο μπροστά το πίσω πόδι, φέρε το, άνοιξέ το, λίγα τα γόνατα, εκεί, εδώ βγαίνεις. Γρήγορα Σταυρολά! Θα πηγαίνετε πίσω με ένα λάξι. Ένα, δύο, δηλαδή, σαν να ακολουθείτε κάποιον αμυντικό. Πάτε ελεύθερα πίσω, τώρα ξέρουμε την άσκηση, πώς θα την κάνουμε. Κάνετε σταμάτημα με το δεύτερο παλαμάκι, να σας δει, λέω από μία ματιά, λίγο πιο αδεωμένα. Ωραία, πολύ ωραία. Τρέξιμο, γρήγορο, θέση, και πάμε πίσω, ένα λάξι, μία από εδώ, μία από εκεί. Πάρα πολύ ωραία. Αυτά τα γρήγορα βήματα τα κάνουμε όταν είμαστε στη μία πλευρά της άμυνας και τρέχουμε να προλάβουμε τον παίχτη μας. Βγαίνουμε εκεί χαμηλά και μετά τον ακολουθούμε. Εντάξει, στην άμυνα αυτό θα μας χρειαστεί πάρα πολύ. Όπως και να βγαίνουμε και να ζητάμε μπάλα. Από τη μία πλευρά στην άλλη, σαν ψηλοί. Ελάτε, 2, 4, 6, 8. Τέσσερις εκεί πάνω στην άσπρη γραμμή και τέσσερις εκεί. Λοιπόν, ξεκινάμε με μέτωπο προς το καλάφι. Μέτωπο προς το καλάφι. Ελάτε λίγο πιο κοντά. Θα κάνετε γρήγορα βήματα. Όπως είπαμε χθες στη θεωρία. Μπαίνουμε με ταχύτητα μέτρια προς τα μέσα. Θα μπαίνουμε εκεί που είναι η συμβολή της κίτρινης γραμμής με την κόκκινη γραμμή. Μέσα με μετρια ταχύτητα. Κοντράρουμε το πόδι εδώ και βγαίνουμε με τα χέρια μας ζητώντας την μπάλα εδώ. Με το που φτάνουμε εδώ πέρα περνάμε στο τέλος και ακολουθεί η επόμενη. Θα του κάνουμε τουλάχιστον 10 φορές η κάθε μία και θέλω να ακούτε την ανατροφοδότηση που σας δίνω εγώ στην κίνησή σας. Παρακαλώ. Κοντράρω και βγαίνω με τα χέρια μου ζητώντας μπάλα. Τα χέρια μου είναι εδώ. Εντάξει. Όχι όχι όχι όχι. Με το που φτάνω εδώ πέρα χαλαρώνω τη θέση μου πάω στο τέλος και ακολουθεί η επόμενη χωρίς κάποιο σήμα δικό μου. Απλά εγώ θέλω να σας βλέπω και να σας δίνω ανατροφοδότηση. Ξεκινήστε. Το τρέξιμο μπροστά πίσω είναι εκκληκτικό και ταχύτατο. Μην παίρνεις θέση πριν. Τώρα και γρήγορα βγαίνουμε έξω. Καλησπέρα. Τα βήματα προς τα μέσα είναι πιο αργά από ότι προς τα έξω. Δεν κουβαλάτε τίποτα. Ζητάτε την μπάλα. Αν έχεις τα χέρια έτσι η μπάλα θα σε χτυπήσει. Κλειστά. Σχεδόν ενωμένοι οι αντίχειρες. Στόχο δίνουμε στο συμπαίχτη μας. Το ίδιο. Εδώ τα χέρια. Κλειστά για να μην περνά η μπάλα ανάμεσα. Έτσι δεν θα την πιάνεις την μπάλα. Έτσι. Ο δεύτερος έχει μπάλα. Τώρα θα κάνουμε την μπάσα εδώ πέρα. Θα την παίρνετε την μπάλα εδώ. Εντάξει. Και θα σταματάει εκεί η άσκηση. Τη δίνουμε την μπάλα μετά στον παραπίσω. Ξεκινήστε οι πρώτες. Έτσι μπράβο. Αυτός που πάσα. Έλα γιατί δεν έκαλες πάσα. Προσέξτε κάτι. Σας παρακαλώ φύγετε πιο πίσω. Ήπα ότι μπαίνουμε στη συμβολή εκείνη και παίρνουμε την μπάλα εδώ. Στη συμβολή αυτήν εδώ. Το ίδιο είναι και από εκεί. Εσείς πιο πίσω για να κάνετε πάσα. Λοιπόν. Και τη δίνουμε την μπάσα παραπίσω. Αυτός που πασάρει φεύγει κατευθείαν μετά. Στόπ. Εδώ θα πιάνετε την μπάλα με τζαμ στόπ. Τζαμ στόπ. Οκ. Και μετά θα βασάρετε. Πάμε. Μην κάνεις το τζαμ στόπ και μετά παίρνεις την μπάλα. Στον αέρα. Εκεί. Μπράβο. Πίδα. Μη όχι είναι με ένα πόδιο όμως. Ανοιχτά τα πόδια. Λυγισμένα. Μη βιάζεσαι σταυρούλα. Μη βιάζεσαι να δώσετε την μπάλα. Μείνετε κάτω. Έλα. Αυτός που πασάρει φεύγει κατευθείαν. Έτσι. Πολύ ωραία. Περιμένουμε. Τώρα βγαίνοντας και παίρνοντας την μπάλα. Εδώ που βγαίνουμε με το που παίρνουμε την μπάλα. Θα κάνουμε από εκεί ραχιέο πίβοτ. Και θα παίρνουμε τη θέση τριπνής απειλής. Την μπάλα εδώ. Θα βλέπουμε το καλάθι. Και μετά θα φεύγει ο άλλος. Βγαίνουμε. Παίρνουμε την μπάλα. Εδώ. Οπ. Κατευθείαν. Στροφή προς το καλάθι. Και την μπάλα εδώ. Τα χέρια μου καλά. Έτοιμος να κάνω. Σουτ. Τρίπλα. Πάσα. Η θέση τριππής απειλής. Τα είπαμε χθες στη θεωρία. Το δίνουμε στον άλλον εμείς. Εντάξει. Λοιπόν, ξεκινήστε. Ξεκινήστε. Είστε σε θέση τριππής απειλής τώρα. Μπορείς να σουτάρεις. Δώσε την μπάλα εκεί. Μην πηδάς. Πίβοτ κάνουμε. Σταθερά τα πόδια μας. Πολύ ωραία σταυρούλα. Ωραία. Το καλάθι δες. Τα είχα. Το καλάθι βλέπε. Βλέπε το καλάθι, όχι εμένα. Οπ. Γίνεται ζευγάρι οι δυόσες, ζευγάρι οι δυόσες. Πάρτε μία μπάλα ακόμα. Ζευγάρι οι δυόσες, ζευγάρι οι ακριανές. Ζευγάρι και μία μπάλα το κάθε ζευγάρι. Όχι, όχι. Ας την, ας την, δεν χρειαζόμαστε μπάλα. Αφήστε την μπάλα έξω. Θέλω να κάνω, αφήστε την μπάλα έξω. Θέλω να κάνουμε το ζευγάρι μας, ο ένας παίζει άμυνα από εδώ που ξεκινούσαμε και ο άλλος είναι επιθετικός. Α, έλα, έλα εδώ. Ναι, μαζί θα κάνω. Λοιπόν, απλά σας βγάζω στα κυβικά. Όχι στα κιλά. Λοιπόν, τι κάνεις εσύ, ξεμαρκάρισμα. Έλειπες χθες, τι να κάνουμε. Στην θεωρία. Α, δεν έχετε περιθώρια τέτοια. Μπαίνουμε με αργά βήματα όπως μπαίναμε προηγουμένως. Εσύ κάνεις άμυνα στον παίχτη σου. Και βγαίνουμε ξαφνικά εδώ, ζητώντας μπάλα. Τα χέρια. Την μπάλα θα την βάλουμε αργότερα. Εντάξει. Κύριε, δεν κατάλαβα τι λέτε. Εσύ ακολουθείς τον παίχτη σου. Α, μόνο την μαρκάρω. Ναι. Για να δω. Για να δω τι καταλάβατε. Ο αμυνόμενος ακολουθεί τον παίχτη του όπου και αν πάει. Ε, όχι, θέλω να βγαίνετε εδώ. Ναι, να ξεκινήστε. Δεν χρειάζεστε μπάλα. Το άλλο ζευγάρι το ίδιο κάνει εδώ. Το κάνουμε εκεί, έτσι. Τρεις, τέσσερις φορές. Εναλλάξη κάνουμε. Μιά ο ένας, μια ο άλλος. Πω, πω, πω, πω, πω, πω. Στοπ. Ακούστε λίγο. Θυμάστε όσοι ήσασταν χθες στη θεωρία τι σας είπα. Ότι το πιο συνηθισμένο σφάλμα που κάνει ο παίχτης όταν επιχειρεί να ελευθερωθεί από την πίεση του αμυντικού είναι να κάνει πλάγια βήματα και ό,τι να είναι. Με το που σας έβαλα έναν αμυνόμενο, αρχίσατε να κάνετε τα τέτοια. Τα πλάγια βήματα. Πώς μπαίναμε προηγουμένως με μέτρια ταχύτητα στην ευθεία. Βάλτε το κεφάλι σας μπροστά. Πάμε να γυρίσουμε κάτι. Βεβαίως. Αμυντικός. Εγώ επιθετικός. Τι θα με κάνει. Με μαρκάρι. Εγώ θέλω να ελευθερωθώ. Αυτό δεν κάναμε τόσο ώρα. Καταλάβατε. Αν προδώσω εγώ στον αμυντόμενο της προθέσεις μου. Θα προσαρμοστεί. Προσέξτε κάτι. Επειδή θα αρχίσουν τώρα οι πονηριές σας. Πέστε ότι η Αλεξάνδρα είναι πονηρή. Και εγώ την επόμενη φορά που θα πάω να κάνω το ξεμαρκάρισμα μου. Να πάω να βγω. Η Αλεξάνδρα έχει βγει γρήγορα. Θα κάνω αυτό. Εδώ είναι η backdoor κίνηση. Απλά ήθελα να τα βάλουμε σταδιακά. Λοιπόν, είδατε πώς την πήγαινα μέσα. Με σχετικά μέτρια ταχύτητα. Και βγαίνω πιο γρήγορα εκκληκτικά. Άντε να δω. Κάντε τις κινήσεις να εναλλάσετε στο ρόλο. Βάλ' τα χέρια σου Σαβιάννα. Βάλ' τα χέρια σου πάνω. Όχι, όχι, όχι. Δεν τις μπροχνεις, πρόσεξε. Εγώ θέλω να πάω έτσι, εδώ. Δεν τις μπροχνω. Αλλά εγώ πηγαίνω εκεί που θέλω. Αυτή καλά παίζει το ρόλο της. Σε πόνεσαι? Τα χέρια σου κοπέλα μου, τα χέρια σου. Συ, συ. Τα χέρια σου, εδώ. Βέβαια, εσύ θες να πας. Μην κάνεις έτσι. Δηλαδή, αυτή προσπαθεί να σε εμποδίσει στην κινήσή σου. Προς τα εκεί. Μπορώ και έτσι. Όχι. Μην κάνεις φάουλ, χωρίς να κάνεις φάουλ. Αλλά ουσιαστικά έχουμε επαφή, εδώ. Και ξαφνικά βγαίνω και ζητάω την μπάλα. Το κάνετε καλά, για να σας δω. Έλα. Μην φτιάχνεις εσύ συνέχεια. Δεν φτιάχνω. Για να σας δω. Ωπ, οπ, οπ, οπ. Τι είναι αυτά τα πλαγεία. Κύριε, αφού είναι μπροστά μου. Αγάπη μου, πρόσεξε μου. Μπροστά μου. Μην είναι μπροστά μου, Κατερίνα. Δεν θα σας φοβάται. Όχι κοπέλα μου, δεν είναι θέμα φόβου. Κοίταξε, εγώ κάνω κίνηση ευθεία. Ευθεία. Σαφνικά αλλάζω κατεύθυνση και ζητάω μπάλα. Έχει μείνει πίσω ήδη. Γιατί εγώ είμαι η δράση. Η αντίδραση είναι καθυστερημένη. Εσύ με το που αρχίζεις να κάνεις έτσι, παίζεις το δικό της παιχνίδι. Για να είσαι εδώ τώρα. Τα χέρια μου που είναι. Τα χέρια σου είναι μπροστά στο σώμα σου. Γιατί πας έτσι. Κύριε να την πατήσω. Πάτα την. Δεν μπορεί να σε εμποδίσει εδώ πέρα να κινηθείς. Κατάλαβες. Μην πας πάνω της έτσι, πάνε στο νόμο της. Δεν σπρώχνει. Δεν επιτρέπεται, γιατί είναι επιθετικό φάουλ. Εννοώ ότι εγώ, αν εσύ μπαίνεις εκεί, αν μετακινηθώ λίγο προς το πλάι, μπορώ να φύγω από δίπλα, αν εσύ κάνεις λάθος βήματα. Αλλάζονται ρόλους, έτσι. Είδες που είσαι ελεύθερη για να πάρεις την μπάλα. Λοιπόν, θέλω απλά να είστε λίγο πιο αραιωμένοι. Εσείς να είστε εκεί, εσείς εκεί. Και εσείς πιο χαμηλά. Θέλω να κάνετε τώρα, η άμυνα, να μην αφήνει τον παίχτη να ελευθερωθεί. Να προσπαθεί, δηλαδή, να βγει γρήγορα, να μην πάρει την μπάλα ελεύθερη. Αν βλέπω, δηλαδή, και βγαίνει τελείως ελεύθερος ο παίχτης, δεν κάνει καλή δουλειά η άμυνα. Εάν ο παίχτης, η άμυνα του βγει, μπορεί να το κάνουμε δύο φορές. Ελάτε όλες να δουλεύετε εδώ, όλα τα ζευγάρια, εδώ. Φέρτε μου μία μπάλα εμένα. Λοιπόν, ελάτε το πρώτο ζευγαρικοί, θα βγαίνετε και θα παίρνετε μπάλα από εμένα. Περάστε πλάι. Εν' αλλάξει τα ζευγάρια. Μία θα κάνει η άμυνα, η μία και μετά η άλλη. Λοιπόν, ελεύθερος. Ελεύθερη την πήρε. Τίποτα δεν έκανε η άμυνα. Το επόμενο. Ωραία. Χέρια να βλέπω. Πολύ ωραία. Δώσε την μπάλα σε εμένα, σε εμένα. Γιατί κάνεις πλάγια βήματα, κορίτσι μου. Ναι. Ευθεία. Ευθεία. Γιατί να φύγεις από και εδώ είναι η μπάλα. Εσύ θέλεις να πάρεις μπάλα από εμένα που είμαι συμπαίχτης σου. Παρακαλώ. Πάνε ευθεία και βγαίνεις σε εμένα. Αλλά έμεινες εκεί, βγες. Next. Η άμυνα τίποτα δεν κάνει. Δεν μπορώ να σου δώσω την μπάλα έτσι. Μπορείτε να μου πείτε τι λάθος έκανε η Αλεξάνδρα. Πλάγια βήματάκια έκανε. Τι έβαλε μέσα με μέτρια ταχύτητα και να βγεις έξω κυρικτικά. Είδατε ότι δεν μπορούσα να της δώσω την μπάλα. Δεν ήταν τελείως ελεύθερη. Έλα Ιωάννα. Πάμε. Βγάλε το χέρι την τσέπη σου. Ωραίο χορό. Πώς τον λένε αυτόν τον χορό. Ανδαλουσιανός είναι. Παιδιά, συγγνώμη, περπατήστε. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα. Μην κάνετε άλλα πράγματα. Περπάτε ακόμα ευθεία. Αν θεωρείς ότι εδώ είναι, η μετακίνησή σου θα είναι εδώ. Λίγο πλάγια. Ναι. Για να μπορείς να ξεφύγεις από η πλάτη της. Οπότε θα πιστοχωρήσει. Και εκεί θα βγεις ξαφρικά ή κυρικτικά μετά. Έπρεπε να την βάλεις πιο μέσα. Πιο μέσα να πάτε δηλαδή και μετά να βγεις. Καλά το έκανες. Πάτε ένα μέσα μέχρι τέρμα. Αν έφευγες μέσα τώρα... Ορίστε. Δεν ακούω. Ναι αλλά βρέθηκες από εκεί μεριά. Αν πήγαινες μέσα θα στην έδινα εγώ την μπάλα. Και θα ήταν εκτεθειμένη για το λάθος της. Μετά. Δεν ξεμαρκαρίστηκες καλά Ιωάννα. Next. Μέχρι μέσα πάντων. Πολύ ωραία. Πολύ ωραία. Έλα. Άσε να κάνει όχτια. Δεν πειράζει. Έλα. Γιατί εκεί κοριτσού μου. Εδώ πρέπει να βγεις. Πρέπει να βγούμε με γρήγορα βήματα έξω. Σκέψου ότι είναι άλλα τέσσερα ζευγάρια. Τα οποία στέκονται κάπου. Δεν είμαστε μόνοι μας στο γήπεδο. Για αυτό το λέω. Πάμε. Κορίτσι μου, δεν θέλω να μου πάρεις την μπάλα απ' τα χέρια. Ναι, αλλά εγώ έχω έναν αμυντικό εδώ μπροστά μου. Και εκεί κάνετε την κίνηση για να ελευθερωθείτε. Μπες, μπες, μπες, μπες κι άλλο. Ξαναμπες, ξανακάντε το. Πρόσεξε. Εάν βρεθεί εδώ και δεν μπορείς να πάρεις την backdoor, ξανακάνουμε την κίνηση μας. Στόχος είναι να ελευθερωθείτε. Όχι να έρθετε να πάρετε την μπάλα απ' τα χέρια μου. Πάμε. Μέσα, μέσα, μέσα, μέσα. Μη βγαίνεις όπου να είναι. Από εδώ να βγεις πρέπει, όμως. Γιατί εδώ είναι και άλλες... Προσέξτε εδώ, παιδιά. Είναι άλλα τέσσερα ζευγάρια. Δεν είναι το γήπεδο δικό μας όλο. Βάλ' την, βάλ' την μέσα. Πολύ νωρίς έκανες την. Ναι, μέσα και θέλω μέχρι εκεί να πηγαίνετε, κάτω. Πάνε, πάνε, πάνε. Έτσι. Αυτό είναι. Ελεύθερα την παίρνεις τώρα. Ξανά. Αυτό είναι. Το παραπανίσιο. Πάντα ο αμυντικός το πληρώνει και δεν το ξανακάνει. Να το ξέρετε. Πάμε. Μπράβο, ελεύθερα την πήρες. Έτσι πρέπει να ξεμαρκάρεστε. Μη τη βάζεις χωρίς όπου σε θέση. Άστε να πάρει ό,τι θέλει η θέση. Ξέρεις κάτι. Σε εσένα προσαρμόζεται. Δεν προσαρμόζεσαι εσύ σε αυτήν. Εσύ είσαι η βράση. Αυτή είναι η αντίδραση. Κάνε βράση εσύ. Άστε να κάνει ό,τι θέλει. Ωραία. Όχι πλάγια βήματα αγάπη μου. Έτσι μπράβο. Βγες. Εκεί πάνε. Δεν είναι λάθος είναι αυτό που κάνεις. Που πας να μπεις ανάμεσα μας. Γιατί την παίρνει πίσω στην πλάτη σου. Γιατί τρέγεις γύρω γύρω. Όχι εκεί να βγεις. Εκεί. Όχι εδώ. Εδώ είναι και άλλοι παίχτες. Ξανακάντε το. Κάνε ό,τι θες. Εσύ θα ήθελα να κάνεις. Τώρα σε άφησε. Γιατί ρε Ιωάννα. Απαγορεύεται κοπέλα με τους κανονισμούς αυτό. Προσέξτε κάτι. Προσέξτε χθες τη θεωρία πέρα από τα γελάκια σας. Εδώ. Μιλάω. Για σάς λέω. Τι έκανε η Σαβιάννα τώρα. Τι λάθος έκανε. Όχι όχι όχι όχι. Το που έσπρωχτ ήταν. Ναι. Γιατί δεν μπόρεσε να ελευθερωθεί. Τι. Όχι. Κοινούνταν πολύ γρήγορα και η Σταυρούλα προσαρμόστηκε ο αμυντικός. Όταν κοινούμαστε μέσα με γρήγορα βήματα ο αμυντικός προσαρμόζεται στην κίνησή μας. Και βγήκε γρήγορα. Βγήκε με την ίδια ταχύτητα ακολουθούσε απλώς η Σταυρούλα. Ενώ μπαίνουμε με μέτρια ταχύτητα και βγαίνουμε εκκρεκτικά γρήγορα. Κορετσιά συγκεντρωθείτε μπορείτε να το κάνετε. Δεν είναι κάποια δεξιότητα τόσο δύσκολη που να είναι έξω από τις κινητικές σας εμπειρίες. Απλά κάνετε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με αυτά που λέμε. Συγκεντρωθείτε στις κινήσεις που έχουμε πει να κάνετε. Κίνηση εμπρός με μέτρια βήματα. Μέτρια ταχύτητα. Έξοδος εκκρεκτικά. Ζητάμε την μπάλα. Πάμε. Θα βγαίνετε εδώ. Επειδή είμαστε ζυγός αριθμός. Εδώ είναι. Πιο μέσα. Από εκεί. Ελάτε όλες εδώ. Εγώ είμαι. Θα προσθέσουμε. Δεν είστε στάνταρτα ζευγάρια. Έτσι. Ανα δύο. Μία άμυνα, μία επίθεση. Προσέξτε. Θέλω με το που βγείτε και πάρετε την μπάλα εδώ. Κατευθείαν να αρθείτε και να γυρνείτε το καλάσι. Εντάξει. Τώρα είσαι άμυνα. Λίγο πιο εδώ. Προσέξτε με πού είναι το μέσα. Δείξε μου το μέσα. Πού θα την βάλεις. Την Αλεξία. Πού θα την βάλεις. Μέσα. Πού είναι το μέσα. Προς εκεί. Πού δείξε μου. Προς εκεί. Δηλαδή. Προς το καλάθι. Εκεί. Ναι. Τόσο μέσα. Στο καλάθι, ναι. Μάρκαρε με Αλεξία. Προσέξτε, ζητάω μπάλα και δεν μπορώ να πάρω μαρκάρι. Και ξεμαρκάρω με εγώ. Ωπ. Θέση. Τριπλής απειλής. Και μην δυσκολεύεστε με κινήσεις περητές. Παρακαλώ. Γιατί πάστε εκεί, αγάπη μου. Εδώ. Οκ. Θέσεις εκεί, μπορούσες να βγεις εκεί. Καλά την έκανες την κινήση. Αυτό είναι. Άλλο. Ναι, ναι. Αυτός που κάνει επίδεση, κατευθείαν παίρνει θέση για άμυνα. Δεν έχουμε ζευγάρια, είπαμε. Τελος πάντων. Πάμε. Αν τώρα. Πήγαινε. Πολύ καλό. Ωραία. Άμυνα. Αλεξάνδρα. Σταυρούλα, τι δεν ξέρεις να κάνεις. Σταυρούλα. Τι έγινε. Κάνε την κινήση σου εδώ πέρα. Μην ασχολείστε, τι κάνει ο αμυντικός. Πού είναι ο αμυντικός. Εσείς πάτε να βρείτε τον αμυντικό. Ο αμυντικός έχει. Ο ρόλος είναι να ακολουθεί εσάς. Όχι εσείς να παραβρείτε τον αμυντικό για να σας μαρκάρει. Θέση τριπλής απειλής. Ναι, κατευθείαν. Να είσαι έτοιμος να σου τάρεις και να κάνεις. Κάνε άμυνα τώρα. Δώσε την μπάλα στην επόμενη. Ελάτε με τη σειρά για να μπαίνετε. Πού πας. Βόλτα. Γιατί πας κάτω εκεί. Γιατί αγάπη μου πας, πες. Δεν ξέρω. Δηλαδή μην πηγαίνουμε έτσι. Ωραία. Εδώ. Βγαίνω. Κριάρι. Κριάρι είμαι. Φωλάκι μου, δεν εννοώ το ζώβιο. Εννοώ την κίνηση. Το ξέρω κι εσύ. Άντε. Άντε, γίνε και στην κίνηση κριάρι. Έτσι, μπράβο. Εκεί. Πάνε τώρα. Έκανες εσύ πονηριά. Την πήρε εκεί πέρα πιο επικίνδυνη. Κάνε άμυνα τώρα. Πάμε. Η μπάλα στην Ιωάννα και κάνουμε άμυνα. Με σπάει στα αυγά. Γιατί? Κάνε άμυνα. Δίφεντς. Κριτικά. Μπράβο. Γύρνα. Το καλάβι βλέπει. Μην κοιτάς σε μένα. Αριστερόχερας είσαι. Δεν πειράζει κορίτσι μου. Δεν πειράζει. Δεν έχει καμία σχεστή είσαι. Κάνε άμυνα. Η Ιωάννα η μπάλα. Χριστίνα. Εάν κάνεις τα χέρια έτσι είναι φάβο. Όχι. Αυτό επιτρέπεται. Και στην άμυνα επιτρέπεται αυτό. Το χέρι μαζεμένο όμως να μην απλώσει. Σαβιάννα κάνεις ένα λάθος αγάπη μου. Πως το επισήμανα προηγουμένως. Και δεν έδωσες την ιδέουσα σημασία. Πηγαίνεις με πολύ γρήγορα βήματα μέσα στο μέσα. Θέλει πιο αργά βήματα το μέσα. Και εκκληκτικά το έξω. Σιγά σιγά σιγά. Όχι όχι όχι. Έλα εδώ. Εάν είσαι εδώ και η αμυντική είναι εκεί. Δώσ' την μπάλα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ξεμαρκάρισμα. Είμαστε ελεύθεροι. Η άμυνα θα πρέπει αυτή την μπάσα να την κόβει. Έτσι αργά. Μπράβο. Αυτό είναι. Έτσι. Αυτό είναι ρε παιδιά. Αυτό είναι. Αργά γρήγορα. Γύρνα. Αυτό είναι. Έτσι μπράβο. Πάμε άμυνα. Άμυνα. Άμυνα. Μπράβο. Μπράβο. Έλα να το. Έλα λίγο. Εδώ εδώ. Άμυνα κάνεις. Άμυνα. Άμυνα. Ε, πού είναι. Δώσ' της την μπάλα. Δεν κάνεις άμυνα. Άμυνα. Άμυνα. Δεν ξεκινήσουμε. Όχι δεν ξεκινάμε. Πάμε να το βάλουμε σε πραγματικές συνθήκες. Εσύ ενοχλείς την μπάσα αυτήν εδώ και δεν μπορεί να πάρει μπάσα. ΟΚ. Οπότε τι κάνει. Πρέπει να κάνει κίνηση και να ελευθερωθεί από την πίεση τη δική σου. Εσύ λοιπόν έχεις το χέρι σου έτσι εδώ και ενοχλείς την μπάσα της. Μπράβο. Έτσι μπράβο. Γιατί πήγες τόσο γρήγορα. Είδες. Είδες ότι δεν είχες σκοπό. Όχι κορίτσι μου έτρεξες πάρα πολύ γρήγορα μέσα. Δεν πήγες αργά προς τα μέσα. Ξανακάνε το. Αχ ο κύριος ξέρει τι θα κάνουμε. Βεβαίως. Παρακαλώ. Πάντε να αργά. Πάντε να αργά. Αργά. Γιατί δεν πήρες αγκαλιά αγάπη μου. Εδώ τα χέρια σου. Εδώ. Όχι όχι. Έτσι εδώ. Πιέσαι γρήγορα τώρα. Όχι από εκεί. Στα βρουλά. Ξέρεις τι θα κάνεις. Έτσι δεν είναι. Και ξέρεις τι θα κάνω εγώ. Δεν θα της μπρώξω καθόλου. Μάρκα ρε με. Πει. Αργά πάω. Αυτό θέλω να την κάνεις για να καταλάβει. Επειδή κάνει πονηριές. Τι έκανα εγώ. Εγώ είμαι η δράση. Καταλάβετε το πλεονέκτημά σας. Είναι στους επιθετικούς. Βγαίνει γρήγορα αυτή. Για να μην μπορεί η τάχα να πάρει την μπάλα. Τι την κάνω. Την εκφέτω. Και επόμενη φορά θα φυλαχτεί. Δεν θα το κάνει. Είδες τι έκανα. Αυτό εννοούσα. Πονήρο. Κάνε άμυνα τάχα. Στοπ. Στοπ. Άμυνα. Σημαίνει ότι εμποδίζω αυτή να πάρει την μπάλα. Εδώ. Βάλει το χέρι σου εκεί πέρα. Η πάσα είναι εκεί. Ωραία. Πολύ ωραία. Τα βλέπετε τα βήματα της που δεν είναι σωστά. Τα βήματα σου. Τώρα γιατί περπατάς μια χαρά κορίτσι μου. Έτσι κάνει. Μη γελάς. Έτσι κάνεις. Έχει κανένα λόγο. Δεν ξέρω. Όχι. Κάνε άμυνα. Ελάτε. Ελάτε. Έλα. Μπράβο. Έλα. Άμυνα κάνε. Έλα Κατερίνα. Κατερίνα. Κατερίνα. Τα χέρια μην τα βάζεις όμως έτσι. Ναι είναι. Ναι από τα τανκά και τα βάλτσα τα ξέρετε αυτά. Ναι. Βγες. Γιατί σταμάτησες εκεί. Βγες έτσι με ένα αλματάκι τζαμστόπ. Άντε. Κάτι έτσι αυτό είναι. Έλα. Κάνε άμυνα. Αυτός που έκανε επίθεση. Μάρκαρε την. Όχι εσύ της μπρώχνεις. Αυτή θέλει να πάει εκεί και εσύ την εμποδίζεις. Όχι. Όχι. Έχουμε τις προσπίσεις παίχτη με μπάλα. Ήσουν όσοι παρούσα εχθές. Όσοι. Ξανά. Ξανά. Ξανά. Παιδιά. Ακούστε κάτι. Δεν είναι απαραίτητο ότι μπορεί να ξεμαρκαριστούμε με τη μία φορά. Εσείς ένα στόχο έχετε. Να ελευθερωθείτε από τον αμυντικό. Μπορεί να το κάνετε δύο ή τρεις φορές την κίνηση. Αν κάτι δεν κάνετε καλά. Η δράση είναι ο επιθετικός. Οκ. Για να δω τις κυρίες λίγο όπως ήταν. Σε πανάληψη. Φάλλο έκανες Αλεξάνδρα. Ξέρεις γιατί. Όχι κορίτσι μου. Ξέρεις τι. Ήταν έτσι το χέρι σου. Έτσι την είπες. Δεν ισχύει μόνο για τον επιθετικό ότι δεν πρέπει να έχει τα χέρια του έτσι. Ο αμυντικός δεν επιτρέπεται. Ναι αλλά δεν μπορεί να το έχει έξω από τον κύλινδρο του. Δηλαδή αν κινείται ο ένας επιθετικός έτσι και εγώ τον σταματήσω με το χέρι μου έτσι είναι φάουλ. Καταλάβατε. Δηλαδή κάνετε κι εσείς. Απλώνετε τα χέρια σας. Το άπλωμα του χεριού είναι φάουλ. Δίφενς. Δίφενς. Ο Σίπαρουσα. Δεν ξέρω ποιος. Ο Σίπαρ ο άλλος πάει πολύ πάνω στον αμυντικό, στον επιθετικό. Να πρέπει να είστε μακριά από το που κατάλαβα. Να είμαστε εδώ. Εμείς όλες είμαστε έτσι. Άρα αυτό είναι απ' τα φύτα μας το λέμε. Σας το λέω τόση ώρα. Αυτό δεν έλεγα τώρα. Εσύ. Ναι. Τι έκανες εσύ. Είμαι έτσι. Καταρχήν γιατί πηγαίνεις έτσι. Δηλαδή κάθε φορά μας βγάζεις καινούργιο φασούλι στο τρέξιμο. Δεν μπορείς να κινηθείς έτσι. Κουρασμένος είναι ο Νικόλας. Τι είναι. Α, απ' αυτά που κάνει η Χριστίνα. Έλα. Πάμε να δω. Μπράβο κορίτσι μου. Αυτό είναι. Τώρα να αρχίστε να. Εντάξει το θέμα είναι. Όχι μπορούν να τα κάνουν εδώ πέρα. Είτε το β. Πες μου τα χ. Ποιοι είναι οι τρόποι ξεμαρκαρίσματος. Η μετοπική, η πλαγιωμετοπική, από πίσω, από πάνω. Γιατί από πίσω πώς. Η πλαγιωμετοπική ποια είναι. Τρόποι ξεμαρκαρίσματος. Αυτά που έλεγα χθες εγώ στη θεωρία. Αυτά είναι οι στροφές τα πίβοτα. Χθες είπα τρόποι ξεμαρκαρίσματος. Κοινήσεις προσποιήσεις για να ελευθερωθεί ένας παίκτης. Η κίνηση β μέσα έξω στην ίδια ευθεία, η κίνηση π και η backdoor κίνηση. Έλειπες χθες ε. Ήσουν οσί παρούσα. Όπως και η σταυρούλα ήταν οσί παρούσα. Λοιπόν, τι σημαίνει. Έλα εδώ τώρα. Εάν εσύ είσαι επιθετικός και εγώ είμαι αμυντικός και κάνεις κίνηση εδώ. Και βγεις στην ίδια ευθεία εκεί είναι η κίνηση ξεμαρκαρίσματος στην ίδια ευθεία. Εάν βγεις εδώ και αποτυπώσουμε για να πάρεις την μπάλα είναι η κίνηση β. Δηλαδή το λατινικό β. Εάν κάνεις κίνηση στην ευθεία εδώ μετά πας προς τα πάνω και βγεις εδώ κάνεις το π το ελληνικό. Ανάλογα που είναι η μπάλα. Μην κοιτάς τώρα που είναι εδώ η Ιωάννα απλά κάθεται. Δηλαδή η κίνηση μας σχηματίζει αυτό. Εάν ακούτε εάν μπεις μέσα και εγώ βγω πολύ έξω. Θέλω να κάνετε κανονικά τώρα να πάρετε εσείς που είστε δύο τέσσερις πέντε έξι εφτά μπάλες έχουμε. Εφτά κοπέλες που είστε να είστε γύρω γύρω εδώ πέρα μέσα από τη γραμμή των τρυπών του. Από εδώ ξεκινήστε αραιωμένες. Έλα τη μία μπάλα ή κάθε μία. Αραιωμένες μην τις τυπάτε αραιώστε. Αραιωμένες αραιωμένες. Κι άλλο κι άλλο. Κατερίνα. Έλα κορίτσι μου κατά εδώ. Τι θέλω να κάνετε. Θέλω να κάνετε κίνηση προσπίηση με μπάλα στα χέρια σας. Κάνετε προσπίηση ότι θα σουτάρετε και χτυπάτε την μπάλα και κάνετε lay up. Εντάξει. Θα ξεκινάνε δύο-δύο. Οι δύο ακριανές, οι δύο πέτα. Λοιπόν, εσείς και η Σαβιάνα θα ξεκινήσετε. Με το που τελειώνετε εσείς πάτε στις θέσεις σας και κάνει η Κατερίνα με την Αλεξάνδρα. Δύο άτομα. Μία από εδώ, μία από εκεί. Λοιπόν, προσποιούμε ότι θα σουτάρω, τριπλάρω και κάνω lay up. Πάμε. Αυτό. Πολύ ωραία. Μάζεψε την μπάλα σου και πάνε στη θέση σου. Και οι δύο ταυτόχρονα. Το ίδιο είναι. Κανονικά. Κανονικά τα έκανες εσύ. Προσποιήσει για shoot μία-δύο τρίπλες και μετά lay up. Σταυρούλα. Άιντε. Αλεξάνδρα, να σε ρωτήσω κάτι. Το shoot έτσι το κάνεις με τα ποδαράκια ενωμένα. Λέω, έτσι σας το έχουμε μάθει. Γιατί κάνεις εκεί τότε με ένα ταπόδιο. Ενωμένα τα πόδια τα είχες. Να μην φύγει η μπάλα. Από αριστερά η μπάλα. Γιατί δεν κάνετε εσείς, τι περιμένετε. Μία από εδώ μία από εκεί συνεχώς. Δεν πειράζει. Κάνε lay up. Κανονικά τα βήματα σου. Υπολογήστε την προσπίεση για τα βήματα. Δεξιά, αριστερά, επάνω. Στην έβαλε. Κατερίνα, γιατί η κύρισή σου δεν είναι φυσική. Και πετάς την μπάλα έτσι και φεύγεις κατά εκεί. Όχι δεν σε χτυπάει μπάλα. Γιατί κάνεις ένα βήμα και όχι δύο. Δεξιά, αριστερά, επάνω δεν έχουμε. Είδες που πας. Από εκεί πας. Κατάλαβες τα μπρούλα. Ή κάνε μικρότερα βήματα γιατί βγήκες πολύ από κάτω. Πολύ καλά το έκανες τώρα. Το κάνεις πάρα πολύ καλά. Κάνεις ένα βήμα γιατί. Δεξιά, αριστερά, επάνω δεν μπορούμε να κάνουμε με τρίπλα. Ναι αγάπη μου πες μου. Μπαίνεις πολύ κάτω και μετά φεύγεις στο πλάι για να κάνεις το τέτοιο σου. Δηλαδή κάνε την προσπίεση εδώ. Κάνε μία τρίπλα, δύο τρίπλες. Υπολόγησε το χώρο που θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Είδες, καλύτερο είναι τώρα. Αυτό εννοώ σαν Κατερίνα. Βρες όμως εσύ το χώρο. Ναι ρε σταμπρούλα αυτό εννοώ. Να χαρά έτσι πολύ ωραία. Να ξεκινάτε από θέση τριπλής απειλής. Δηλαδή ακούστε με λίγο. Ξεκινάτε από αυτήν εδώ τη θέση έτσι που είμαστε εδώ. Κάνουμε προσπίεση για σούτ. Κάνουμε αυτήν την κίνηση και χτυπάμε γρήγορα την μπάλα δεξιά και φεύγουμε με τρίπλα. Κάνετε την λιγάκι έτσι όπως πρέπει να γίνεται. Σιγά σιγά. Άλλο πόδι είναι ελεύθερο. Το δεξί σου είναι ελεύθερο. Κορίτσι μου. Έτσι είσαι εδώ. Εδώ είσαι σε αυτήν εδώ τη θέση. Το δεξί πόδι είναι πιο μπροστά. Ναι αλλά κοίταξε λίγο πιο μπροστά. Κάντε φυσικές κινήσεις. Το τελείωμά σου πρόσεξε λίγο Αλεξάνδρα. Πάρα πολύ καλά τα κάνεις. Μέχρι τέλος να ακολουθεί το χέρι σου πάντα θα μπαίνει καλάθι. Πάντα θα μπαίνει. Καλό ήταν έχασα. Μη βλέπε μπροστά σου. Για ελάτε λίγο όλες τώρα εδώ. Να βάλουμε λίγο. Να είμαστε. Μπορείτε να πάτε δυο τρεις κάτω. Ελάτε εδώ όμως να σας πω τι θα κάνετε πρώτα. Έλα λίγο Αλεξάνδρα εδώ πέρα. Είσαι εδώ. Σε αυτήν εδώ τη θέση περίπου. Σε τέτοια απόσταση τριών μέτρων περίπου από το καλάθι. Και κάνουμε προσπίηση για δύσδυση εδώ. Προσπιούμαστε για δύσδυση. Γυρίζουμε εδώ πέρα και θα κάνουμε shoot. Θέλω, προσέξτε, τα πόδια σας είναι σε πολλές έχω δει να είναι λάθος. Η θέση μου η αρχική στην τριπλή απειλή είναι αυτήν εδώ. Εδώ. Ελαφρά το δεξί μου πόδι μπροστά. Ελαφρά. Λυγισμένα τα γόνατα. Και εγώ τι κάνω. Κάνω μεγαλύτερο βήμα ότι χωρίς να σηκώσω το πίσω μου πόδι ότι θα πάω για δύσδυση. Γυρίζω πίσω και το φέρνω στην αρχική του θέση και shoot. Με θέλω με καρπό δάχτυλα να γίνεται κανονικά το shoot. Καλό ήταν. Καλό ήταν. Όχι επειδή μπήκε, επειδή έκανες καλά την κίνηση σχετικά. Δηλαδή θα πήγαινες εκεί το μπάσιμο. Πώς θα εκεί δηλαδή στην Κερκίδα. Μάλλον σου τάρεις σωστά έτσι όπως είπαμε. Χωρίς να είναι ενωμένα τα πόδια σου τελικά. Σταυρούλα θυμάσαι, θυμάσαι όταν κάναμε τις προασκήσεις, τις προασκήσεις για τα χέρια μας. Θυμάσαι που το έκανες αυτό. Το κάνεις και όταν σωτάρεις. Δηλαδή τελειώνοντας, τελειώνοντας, εσύ κάνεις τα χέρια σου έτσι. Στο τελείωμα. Δεν είναι θέμα, δεν υπάρχει περίπτωση να σε βολεύει. Προς τα εμπρός γίνεται. Η κίνηση είναι προς τα εμπρός όταν θα πάμε για layout. Δεν έκανες jumpsuit και σούταρες με δύο χέρια. Ναι. Jumpsuit. Χωρίς να είναι ενωμένα τα πόδια σου κορίτσι μου. Ανοιχτά τα πόδια. Εντάξει, σήκω λίγο. Καλό είναι, καλό είναι. Καλύτερο είναι. Θέλω να σηκώσουμε κανονικά την μπάλα κοντά στο σώμα μας. Έλα, ξεδίπλωσε το σώμα σου. Δουβδώσε καμπύλι, σπάσε καρπό. Με δύο χέρια σούταρες. Καλό ήταν η τάχα. Σήκω λίγο από το τέτοιο. Jumpsuit θέλω να κάνετε. Και πάτε λίγο πιο κοντά άμα δεν φτάνει. Σημάδες, σημάδες. Καλό είναι, καλό είναι. Δεν ξανακούστηκαν. Ελάτε όλοι στη γραμμή των ελευθερών βολών. Μία πίσω από την άλλη. Όχι, όχι, εδώ, εδώ. Πιο μέσα, έλατε. Έλα Αλεξάνδρα, εδώ πιο μπροστά. Μία πίσω από την άλλη. Κάνετε shoot και πηδάτε. Παίρνετε το rebound και φεύγετε γρήγορα πίσω τελευταίες. Το shoot θέλω να το κάνετε με όλα όσα έχουμε πει. Δηλαδή, κράτημα της μπάλα σε αυτήν εδώ τη θέση. Από εδώ ξεκινάμε. Ξεδιπλώνουμε με το που αρχίζει να ανεβαίνει η μπάλα, αρχίζουμε να ξεδιπλώνουμε το κοντά μας έτσι ώστε φτάνοντας εδώ. Το χέρι στήριξης είναι εδώ. Το χέρι μας είναι πίσω από την μπάλα, ο αγγόνας μας είναι κάθετα στο στόχο και να κάνετε shoot. Και να τρέξετε να πάρετε το rebound μετά. Τρέξε. Και φύγε. Δεν είναι μία, δύο, τρεις θέσεις. Είναι μία θέση, ξεδιπλώνω. Μία κίνηση. Τα χεράκια. Στοπ, σταπ. Τα πόδια σου ήδη πως είναι. Έτσι. Μου έθελε αυτό. Σημαδεύστε το στόχο. Στοπ. Το πόδι το πίσω. Εκεί. Ναι, ναι. Δεν σημαδεύεις, δεν οδηγείς. Δεν σημαδεύεις, δεν οδηγείς την μπάλα. Αυτό είναι. Πρόσεξε το. Σεδίπλωσε το να δω ισόθυση τώρα. Για να μην βάζεις δύναμη με το χέρι. Ναι. Κατάλαβες. Το σώμα σου μπορεί να δώσει ισόθυση. Τι κάνεις μωρέ. Τα χα. Τα πόδια κορίτσι μου παράλληλα είναι. Πάλι. Ναι, τα έχεις έτσι, ένα μπροστά, ένα πίσω. Καλό είναι, βελτίωσε λίγο σε παρακαλώ. Τα πόδια σου. Τα πόδια σου. Για να μπορέσεις να δω ισόθυση με το σώμα του ξεδίπλωμα. Αυτό είναι. Δεν πειράζει. Μην βγάλεις ένα πετάκι στην μπάλα. Backspin. Είναι πολύ σκληρό το σούτ σου. Καμπύλι στην μπάλα. Καμπύλι. Δεν σημαδεύεται. Δεν σημαδεύεις και σου τάρεις από κάτω. Τα πόδια τι κάνουν. Δεν δίνουν ώθηση. Τα έχεις. Ναι. Ενώ είμαστε απολυγισμένα και μια κίνηση ξεδιπλώνουμε. Μη σου τάρεις με δύο χέρια. Το χέρι στηρίξεις μένει πίσω. Ένα χέρι. Γιατί δεν βάζεις καμπύλι. Και είναι πολύ σκληρό το σούτ σου. Δηλαδή αυτή είναι εδώ την κίνηση. Τα ανάποδα φάλτσα πρέπει να τα εκπαιδεύσεις. Άνοιξε τα πόδια. Άνοιξε. Όχι τόσο πολύ. Κορίτσι μου γιατί στρίβεις το σώμα σου. Ορίστε κάθετε εδώ το σώμα σου. Φέρει την μπάλα εδώ πέρα. Και αυτό εδώ θα τη διώξει εκεί. Άστο το άλλο το χέρι πίσω. Καταλαβαίνεις. Λίγα και κάνε. Αυτό το πράγμα θέλω. Δεν πειράζει. Πρόσεξε. Όταν την ώθηση που παίρνεις από τα πόδια και το ξεδίπλωμα του σώματος την βάλεσαι εκεί θα γίνει πιο δυνατό. Ας είναι εδώ. Προτιμώ να το κάνεις σωστά και εδώ. Χαμηλά. Μια κίνηση. Είδες που τη φέρνεις εδώ και μετά κάνεις άλλη κίνηση. Μία κίνηση συνεχόμενη. Καλύτερο. Καμπίνη δώσε και σπάσε καρποδάχτυλα. Μία κίνηση συνεχόμενη. Πολύ καλό. Έτσι. Δεν πειράζει. Εσύ την πέταξες κατευθείαν. Ξεδίπλωνουμε. Μη βιάζεσαι. Ξεδίπλωσε. Βλέπετε το καλάσσι. Καλό. Δεν την πέτασες σκληρά. Πλέον σπάσεις καρπό. Καλό. Μαλακά. Καλό. Σημαδέψτε λίγο τώρα να βάλετε καλάθια. Σημαδέψτε. Από ένα σού το όλοι και τελειώνουμε. Καλό ήταν. Βάλε καλάθι. Καμπίνη. Δυνατό είπαμε. Καρπό, δάχτυλα. Καλά σε έκανε και σε τιμώρησε η μπάλα.