Η καθιερωμένη ετήσια τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Δήμου Αρταίων (ARTA WebTV, 2023)
: Κύριε Δήμαρχε, κύριε Διευθυντρία, κύριε Δήμαρχη, κύριε Πρόεδρε, κύριοι νηστητές των Ψυχολικών Ονάδων, σας καλωσορίζουμε σε μία από τις πιο ωραίες εκδηλώσεις του Δήμου μας, στην Ετήσια Βράβοψη των Αριστούχων Μαθητών. Αδιαμπισβήτητα τα παιδιά είναι το μέλλον μας και με αυτή την συμβουλική εκδήλωση από μέρους μας, με την καθιέρωση του Θεσμού Βράβοψης των Αριστούχων Μαθητών του Δήμου μας, αποδεικνύουμε έντρακτα τη σημασία της εκπαίδευσης, την αγωγή των νέων, σε συνδυασμό με το σπουδαίο έργο του επιθέλημου η εκδηλωτική μας. Για όλα αυτά θα μας συγκλείσει και θα μας κάνει ένα σύντομο ζητησμό ο Δήμαρχος Αρτέων, ο κ. Χρήστος Τυρογιάννης, ως διοργανωτής της εκδήλωσης. Καλησπέρα από εμένα, χρόνια πολλά, καλές γιορτές, καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία, με δύναμη, καλή πρόοδος τα παιδιά μας. Είναι μια εκδήλωση η οποία η βράβευση των Αριστούχων Μαθητών έχει καθοριστεί τα τελευταία χρόνια από μας ως Δημοτική Αρχή. Και αυτό γιατί θέλουμε να βραβεύσουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι μέσα από μία άμυλα, από μία εγγυνής άμυλα στο σχολείο, ξεχωρίζουν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμείς δεν δίνουμε την ίδια βαρύτητα σε όλα τα παιδιά που ακολουθούν τον δικό τους δρόμο με τον έναν ή τον άλφα τρόπο. Από την άλλη λόγω και η Αριστεία έχει τη δική της σημειολογία, γιατί αυτά τα παιδιά αγωνίζονται, μορφούν και όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί όλοι μαζί για να μπορέσουν να έχουν ένα καλή τρομέρο. Οπότε εγώ θα θέλω να συγχαρώ τους πρωτοεκτήσεις θητητές που σήμερα είναι εδώ και να τους ευχηθώ καλή θητική ζωή, καλή στενδεδρομία, να ετοιμηρώσω τα όνειρά τους. Γιατί μέσα στα όνειρα τα δικά τους θα χαρούμε όλοι πρώτα και οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί όσοι αλλά και εμείς ως κοινωνία, ως Άρτα, που τα παιδιά αυτά θα διακρίνονται σε διάφορους τομείς της επιστήμης που ακολούθησαν. Και θέλουμε για την Άρτα να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού και εκεί που είναι, που σπουδάζουν την Άρτα, την Άρτα που μεγάλωσαν, που αγαπούν, έτσι ώστε να μπορούν να λένε μια καλή κουβέντα για την περιοχή τους εκεί ή να μας λένε εμάς μια καλή πρόταση και μια καλή ιδέα από όπου κι αν είναι, έτσι ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την πόλη μας και την Άρτα. Δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι, δηλαδή και εγώ ως γονιός το λέω αυτό, ότι τα παιδιά μας σώνι και γαλά πρέπει να γυρίσουν πίσω, εμείς ως κοινωνία και ως τοπική αυτοδιοίκηση οφείλουμε να κάνουμε τις υποδομές εκείνες οι οποίες θα δημιουργήσουν θέση εργασίας ή θα κάνουν καλύτερη την περιοχή μας και πιο ανταγωνιστική, από εκεί πέρα όμως πλέον τα παιδιά μας έχουν άλλα όνειρα, έχουν τα δικά τους όνειρα, οφείλουμε να σεβαστούμε, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να είναι ευχαριστημένα αυτά εκεί που επέλεξαν να ακολουθήσουν ως εργασία. Συγχαρητήρα σε όλους μια ακόμα φορά και να ευχαριστήσω και την διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Διευθύντρια που είναι εδώ, που με την εργασία και την διεύθυνση καταφέρνουμε σήμερα να έχουμε αυτή την εκδήλωση όπως και με τον Αρμόδιο Αντιδίβαρμο Παιδείας, τον κ. Γκ. Δημήτρη. Σας ευχαριστώ πολύ. Και εμένα σε ευχαριστώ με δήμαρχε. Όπως ανέφερε και ο δήμαρχος, έχουμε τη χαρά και τη τιμή να έχουμε σήμερα μαζί μας, στην κεφαλή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μια κυρία που με τα αριστεία της διεκδίκησε και κατέλαβε αυτή τη θέση, την κυρία Παρασκευή Ταμπυλομάρτη. Κυρία Διευθύντρια, παρακαλώ δύο λόγια και από σας. Καλησπέρα σας. Αξιότιμοι κύριοι δήμαρχε, κύριοι αντιδίμαρχοι, εκλεκτοί προσκεκριμένοι γονείς και κηδαιμόρες, σημαντικοί προσκεκριμένοι παιδιά, σημερινοί πλέον φοιτητές και φοιτητές, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να βρίσκομαι σήμερα στη σημαντική αυτή στιγμή. Η βράβευση των αριστούχων μαθητών του δήμου μας αποτελεί επιβράβευση των επίπονων προστάθειών τους. Συνάμα κίνητρο και παράδειγμα για όλα τα παιδιά προκειμένου να ανοίξουν δρόμους στη ζωή τους και να εξελιθούν. Είναι γεγονός παιδιά ότι διανύσετε μια δύσκολη σχολική χρονιά με συνεχή προσπάθεια, κούραση και άγχος. Τα καταφέρετε όμως και όχι απλά τα καταφέρετε αλλά διακριθήκατε γιατί κατορθώσατε με επιμονή, με υπομονή, με μελέτη, με οργάνωση να πετύχετε τους στόχους σας. Η ζωή πλέον ανοίγεται μπροστά σας. Μπορείτε να αντιεκδικήσετε τα όνειρά σας. Βέβαια συγχαρητήριασμόζουν και στα παιδιά τα οποία δεν συμπλήρωσαν τους βαθμούς που προσδοκούσαν. Κατέβαλαν όμως προσπάθεια και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Αποκόπισαν σημαντικές εμπειρίες οι οποίες θα τα βοηθήσουν να ανταποκριθούν στο μέλλον, στους στόχους. Θερμάς συγχαρητήρια, παιδιά, σε εσάς, στους γονείς σας, στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είτε συνοδυμπόροι σε όλη την εκπαιδευτική σας πορεία, όχι μόνο την τελευταία σχολική χρονιά. Σας εύχομαι υγεία, να συνεχίσετε να προσπαθείτε με επιμονή να διεκδικείτε τη γνώση και την εξέλιξη προς όφελος δικός σας αλλά και προς όφελος της κοινωνίας. Είστε το άγριος. Είστε το μέλλον. Συγχαρητήρια, Θερμάς, σε όλους σας. Ευχαριστώ πολύ. Και εμείς ευχαριστούμε την πρωτοστήριε του Στεροβάτμιας Εκπαίδευσης, την κυρία Παρασκευή, θα πλειωμάτι. Σήμερα βραβεύουμε όχι μόνο την αριστεία των μαθητών, αλλά και την αγάπη τους για τα γράμματα και την προσύλλωσή τους, την αφοσίωσή τους στο δύσκολο αυτό στόχο τους. Μια εμπειρία, άλλοτε με δύσκολες στιγμές, άλλοτε με λιγότερες δύσκολες, άλλοτε με το ευχάριστες και θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλος άνθρωπος να μας μιλήσει γι' αυτά από έναν άνθρωπο που ζει αυτά τα παιδιά εδώ και χρόνια από κοντά την κυρία Βαγγελία Πρισένιου, τη διεστήτρια του Τρίτου Γενικού Βιλκινγκου Άρτας. Κυρία Πρισένιου. Καλησπέρα και από μένα, χλόνια πολλά κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι, νέοι και νέες ποιητές και ποιητήτριες. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα. Και θέλω να μοιραστώ κάποιες σκέψεις και έχουμε πάντα η ζωή να σας επιβραδεύει. Σήμερα είναι μια ηθική επιπράβευση της προσπάθειας να κυνηγήσετε το όνειρό σας. Είναι μια επιπράβευση των παιδιών που μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο αλλά και την ίδια αγωνία της προσπάθειας για να επιτύχουν και να εισάχθουν στον Πανεπιστήμιο. Και είναι μια συμβουλική αλλά και ουσιαστική κίνηση εκ μέρους του Δήμο Αρτέων για τη Νέα Γεμιά που αναζητά έναν ανοιχτό δρόμο για να ξεπιπλώσει τα όνειρα και τις διεκδικήσεις τους. Και εμάς χαρούμενος μας είναι να κρατήσουμε αυτόν τον δρόμο ανοιχτό. Θέλω λοιπόν να πω στις νέες ποιητρίες και στους νέους ποιητές να μην σταματούν να κυνηγούν τα όνειρά τους. Να ζουν, να αγαπούν, να ερωτεύονται, να διασκεδάζουν, να διεκδικοποιούν, να αμφισβητούν, αλλά να είναι και συνεπίστευστοι σπουδές τους. Να έχετε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Ευχαριστώ. Και εμείς ευχαριστούμε. Νομίζω ότι δεν πειάζεται, δεν υπάρχει λόγος να καινηστερίσουμε άλλο και να προχωρήσουμε στην πράγμαση των μαθητών, των αριστούχων μαθητών. Μαθητών. Με τον πλέον, ε. Μέχρι κι εγώ περδεύομαι, φαντάζομαι κι εσείς. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τον Ντεαρό, με τον παιδιτή, που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο μέσω όρων βαθμών πανελληνίων τεσσάρων εξεταζόμενων μαθημάτων. Είναι μαθητής του πρώτου επαλάρτας και το όνομά του είναι Αλεξάνδρ Μαπτζής. Μαπτζής. Εντάξει. Ο μέσος όρους βαθμών πανελληνίων τεσσάρων εξεταζόμενων μαθημάτων που συγκέντρωσε ο Αλεξάνδρ είναι 19,0 πέτρου. Την πράδεξη που Αλεξάνδρ θα κάνει ο δήμαρχος Αρθέων ο κ. Γρύστας Τσιρογιάνης. Σε εγκατήρια. Σε εγκατήρια. Πέρασα στη Ζουρία, στη Σχολή Μουλή Βαθμωτικών Ενωμορίας. Η φιλική μου ζωή εκεί πέρα είναι όχι η κανονική που θα έλεγε κάποιος. Αλλά γενικά είναι μια συναρπαστική εμπειρία θα έλεγα. Γιατί παρ' όλα που υπάρχει και το ακαδημοϊκό μέρος της σχολής υπάρχει και το στρατιωτικό κομμάτι. Το οποίο είναι αρκετά για ένα πλοπολίτη. Σου αρέσει? Γενικά ναι. Μπράβο, είσαι ευχαριστημένος δηλαδή. Σε εγκατήρια. Σε εγκατήρια και πάλι. Σε ευχαριστημένος και καλά. Ο επόμενος είναι και αυτός μαθητής του ΠΡΟΚΟ ΕΠΑΛΑΤΕΣ. Μέσος όρους βαθμών Πανελληνίων 4 εξεταζόμενων μαθημάτων 18,87 είναι ο νεαρός Νικόδημος Αναστάσιος Σταύρου. Μέσος Πανελληνίων πέρασαν στην Παραμακευτική, αλλά τώρα βρισκόμαστε στην Κλινιατρική στο Απιθήκτα. Καλή είναι η εμπειρία που μπορώ να πω. Και είναι πολύ ωραία ευτυχική ζωή στη Θεσσαλμή. Έχω προσωπική εμπειρία, σε πιστεύω. Από το πρώτο ΕΠΑΛΑΤΕΣ και η επόμενη μαθημία, η Ελευθερία Μαρία Κουτσού. Μέσος όρους βαθμών Πανελληνίων 4 εξεταζόμενων μαθημάτων 18,3 παρακαλώ. Την πράγμασή θα κάνει ο Αντιδήμαχος Τεχνητών Έργων, κυρίως Χριστολίνος. Συγχαρητήρια. Εγώ πέρασα στη Σχολή Μονίκου Εξομοντικόν. Α, ναι. Δε θέλαμε να ξεκινήσουμε. Εγώ θα ξαναδάζω τα έκθεση. Οπότε του χρονολογικά πάλι θα ήθελα να σε εγγραφέρω να σου ερεστώ. Μπορεί. Δεσποινής Ελένη Παπά, η οποία συγκέπτωσε μέσω όρους βαθμών Πανελληνίων 4 εξεταζόμενων μαθημάτων 18,27 παρακαλώ. Παρακαλώ. 70 διότητα. Συγχαρητήρια. Θέλεις να μας πεις τι λόγια. Ήρθα εκ μέρους της ηλίτριας, είμαι εξαδέρφη της. Δυστυχώς βρίσκεται στην Αθήνα, πέρασε μορμική Αθηνών. Πρώτη της επιλογή είναι πολύ ευχηθισμένη, που εικόπη και σαν να με ευχηθεί. Τις ευχές μας. Ξεκόμενος μαθητής από το Δεύτερο Γενικό Λύκειο Άρτας, Θεόδωρος Τσίκος. Μέσος όλους τους βαθμούς παγκενιών, 4 μισθαζόμενων μαθημάτων του Θεόδωρου, είναι 18,97 παρακαλώ. Την πράγμαση θα ήθελα να κάνει ο Προϊστάθμιος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κύριος Ιωάννης Ζαθαρέλων. Θεόδωρο, ευχαριστώ στους δυο λόγους. Έχω περάσει η ηλικτρολόγου τεχνικών και τεχνικών οικολογιστών στη Θεσσαλονίκη. Είναι δύσκολη η σχολή, αλλά εντάξει, δεν έχω κανένα παράγωμα. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Είσαι αριστόχρος που θέλεις. Ο δεύτερος μαθητής που θα βραβεύσουμε σήμερα είναι από το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας, Εμμανουήλ Παπάς. Μέσω σώματος του Παγκόσμου Πανεϊνιού και στους δεκτομικούς μαθημάτων του Εμμανουήλ 18.35, παρακαλώ και θα παρακαλούσα, η Διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας, στην κυρία Πρισένιου να κάνει την πράγματα στο Εμμανούηλ. Καλησπέρα. Καλησπέρα. Εγώ στουδάζω στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήματος Αθηνίκης. Είναι ένα πολύ καλό τμήμα. Είναι ενδιαφέρουσο ίσως. Είναι πολύ ενδιαφέρουσο. Είναι καλύτερα απ' ό,τι το περίμενα. Ναι, δεν το έχω μετανιώσει από τη στιγμή. Ευχαριστούμε να περάσετε σήμερα. Επιτρέψτε μου να πω ότι στον πρόσωπο των μαθητών που κραβέχτηκαν εδώ σήμερα, ουσιαστικά επιτραβεύουμε τον σύνολο των μαθητών για την πρόοδο τους και για τις άγνοες προσπάθειες που καταβάλουν καθόλου τη διάρκεια των σχολικών τους πρόμων για την επίτευξη των στόχων τους, για την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως για τη διαρκή βελτίωσή τους. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους σας, με υγεία, με αγάπη, με ευτυχία και ευημερία. Και στα παιδιά που κραβέχτηκαν σήμερα, ας μου επιτρέψετε να κάνω μια πιο προσωπική ευχή. Κάθε προσπάθεια που καταβάλλετε, κάθε στόχος που θέτετε και είναι υψηλός, να θέθετε με ανάλογη επιτυχία, όπως αυτή σας η προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας εδώ. Καλή χρονιά σε όλους. Παρακαλώ παραμείνετε, απολαύστε τον καφέ σας, τον ποτό σας, τον κρασί σας, κάτω από τους ήδους της μουσικής, του ραδιοφωνικού παραγωγού μας, το λέξι του Κατσαντοράκη που είναι εδώ σήμερα για μας. Σας ευχαριστώ πολύ.