Θεωρία Σκυροδέματος - Υποενότητα 12 / Διάλεξη 12 / ΣΥΣΤΑΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ - ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, 2015)
ΣΥΣΤΑΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΔΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ: Πολλά από τη θεωρία και από την ανάλυσή τους νόσου προηγήθηκε στα προηγούμενα βίντεο θα περάσουμε καταρχάς και προβλέψεων και των μετρήσεων μέτρηση με προβάδισμα καθώς θα ασχοληθούμε τώρα δηλαδή μετρήσεις ποσοτήτων σκυροδέματος οπλισμό στη φάση του σχεδιασμού ενώ τίθεται επειδή υπηρετεί ισόποσα προϊστορία ουσιαστικά είναι στη φάση της κατασκευής γίνονται απλοί από τον μηχανικό κ αρμόζει τώρα όσον αφορά τις επί μετρήσεις του οπλισμένου σκυροδέματος ουσιαστικά αναφερόμαστε σε σε υπολογισμούς όγκων και μάλιστα ο διαφόρων δομικών στοιχείων που συνθέτουν το την κατασκευή μας βίαια όπως έχουμε ξαναπεί τα ατομικά στοιχεία που στη θέα του διαφορά όπως κατασκευή έχει ουσιαστικά υποστυλώματα η στήλη είναι οι πλάκες κλήρο και εδώ θα βάλω και τη θεμελίωση η οποία όπως ξανά είπα και στη θεωρία έχει πολλών ειδών δομικά μέρη όπως πετρέλαιο ως μέρος των υποστρωμάτων τα οποία βρίσκονται κάτω του εδάφους του νερού στον υπάρχουν κόκκοι εισιτηρίου υπόγειοι κλπ αναλυτικά θα θα ξεκινήσουμε με το σκήνωμα τρεις σου λέει πως θέλουμε και θα κάνουμε απλές μετρήσεις ένα To συγκεκριμένο βαθμό είναι βασικές έννοιες και απλά παραδείγματα υπολογισμού ζωής αυτό πράγματα όσον αφορά λοιπόν υποστυλώματα σπαρμένα είχε προστίμου value και ενστάσεις στυλό υποστύλωμα ας πάρουμε τη διάσταση του στρώματος ούτε αυτήν βέβαια στάση αλλά ενώ σχεδιάζεται να έχετε μια έτσι προσδοκούμε να υπάρχει μια σχέσεις πότε αυτό 60 εκατοστά είναι καλό να κάνετε ένα αξιοπρεπές λιγάκι έτσι ώστε να μειώνονται και οι πιθανότητες σφάλματος ούτε αυτόν 50 εκατοστά πολλές φορές τα υποστρώματα είναι προγονικά δηλαδή αυτή η διάσταση των και ας πούμε και του ύψους του υποστρώματος πρώτον το κάνουν τα σχέδιά προσπαθούν ας πούμε το ύψος του δηλαδή από εδώ έως εδώ ας πούμε ότι είναι τρεις μέτρα βλέπετε όλα διαφορετικές διαστάσεις εκατοστά κλάδους πάχους Πατάκης μετά του ύψους θα βγούμε τρεις ένα απλή ογκομέτρηση αυτήν όπως αυτό του χρώματος ισούται εμπλέκομαι 6,5 επί τρεις δηλαδή 56 39,3 3000 έως 0,9 αυτό είναι μέτρα στο ένα τρεις αυτών να είναι 0,3 κ.μ. Παρόλα αυτά αυτό δεν έχει τον Κώστα του σκυροδέματος που απαιτείται γιατί ουσιαστικά για να πληρωθεί για να γεμίσει το στόμα διότι εάν γεμίσουμε υποστύλωμα και ακολούθησε μετά όπως από αναφέρθηκε στη λεπτομερέστερη ανακούφιση γονείς μου τότε υπολογίζουμε ότι περίπου κατά 10% θα μειωθεί όμως στο δρόμο δηλαδή άπαξ και εμείς ένα φορά κατά την έγχυση χρησιμοποιηθεί ο δονητής κάποια στιγμή σταθμού θα πέσει το σκυροδέματος που βρίσκεται μέσα στο στυλό για αυτό το λόγο πάντα υπολογίζουμε στον ΟΓΑ θα βάζουμε και ένα πολλαπλασιαστή 10% γυάλινος αυξάνουμε κατα κατά 10% της ποσότητας όσον αφορά τους όγκους δομικών μερών της και με τη συγκεκριμένη περίπτωση πλατεία αυτό το 0,9 θα πρεπε να πολλαπλασιαστεί το 1,1 και να δώσει 99 κ.μ. δεν έχω πρόβλημα να γράψει και να περάσεις είπε έτσι κι αλλιώς έτσι κι αλλιώς για ποτέ πια αποδεκτές αποκλίσεις την προσμέτρηση ας πούμε σκυροδέματος οπλισμό είναι περίπου 25% αυτά όσον αφορά τη μέτρηση ένα απλού υποστύλωμα τους πάμε τώρα επείγει υποστυλώματα δεν είναι μόνο όσο βολικά αλλά είναι και άλλου είδους γιατί θέλαμε να στείλουμε γνωστό όμως το τοπίο θα σας κάνουν δισδιάστατο σχέδιο αριθμός θα κατά κλάδους ας κάνω πρόβες των υποστρωμάτων παρμένα παιδιά που θέλουμε ένα γωνιακό δείτε λίγο έβγαλε το σκυλάκι λοιπόν κωμική διάσταση εδώ ας πούμε το έτσι του ύψους του ορόφου είναι 3,1 μέτρα ας πούμε ότι αυτή η διάσταση είναι 30 στο στην ΔΟΥ είναι στα 40 ο ασχολείται και αυτόν τον μήνα στο 35 στα ας πάρουμε ένα τέτοιο γωνία που του στήνουν με ένα εξαώροφο τρεις ακόμα μέτρα οδηγούμε τις προκύψει προφανώς ετών 32 κοντά συν 47 35 άρα όγκος ισούται με 3,1 που είναι το ύψος του ορόφου κάποιοι 35 70 συν 32 ετών αυτός νόμος του κωμικού μέρους κάνει Λαμίας ρόδου θα βάλω κατευθειαν τον πολλαπλασιαστή παρά σαν ακόμα ένα το οποίο θα αυξήσει ουσιαστικά ευρώ τρώμε επίσημα στην ποσότητα μας κατά 10% κι αυτός είναι τελικός όγκος του σκυροδέματος που απαιτείται έτσι ώστε να πληρωθεί με γέμιση αυτό πέραν του προστίμου εάν μιλάμε για κυκλικό υποστύλωμα υπάρχουν ειδικά υποστρώματα τότε προφανώς όμως όποιος αν μιλάμε για υποστύλωμα το οποίο έχει μια ακτίνα 25 εκατοστά κι αν μιλάμε για Nexus ορόφου με τέσσερις μέτρα τότε όλους τους σκυροδέματος που απαιτείται για να γεμίσει αυτό να πληρωθεί αυτό το υπόστρωμα είναι θα ήσουν δεν προκύπτει αυτό βοηθούμε έτσι που να την αγγλική λέξη για το νομό ισούται λοιπόν έχουμε ένα μεγάλο ένα κύκλο όποιος έχει εμβαδόν τρεις αυτά τραγούδια υγιή πείτε τετράγωνο κατακτά τότε δίνεται κοάλα οπότε θα χρησιμοποιήσουμε τον αναδύεται τραβούν στην επιφάνεια Κύπρου και Πειραιώς μιλάμε ουσιαστικά για ακίνητο που έχει ύψος τρεισήμισι μέτρα όμως του κυλίνδρου είναι η επιφάνειά του και βλέπει το ύψους 3,5 αυτό βέβαια είναι αφού στο τέλος του λιτού θα βάλουμε και τον πολλαπλασιαστή προσαύξηση το 10% και τελικά κάνουμε πράξη μας όταν κάνετε πράξεις το οποίο το αφήνετε πίσω τους υπολογισμούς σας δε θα μας λέτε έχουμε δεκάδες σπιτάκια πραγματοποιεί άρα έχουμε πει επί 0,25 στο τετράγωνο επί 3,5 έτη ανάχωμα αν ότι βγαίνει αυτό είναι όμως το πρώτο τους παιδί έτσι ώστε να κατασκευαστεί αυτό το παρά ως τέλος έπεται απλώσουμε τρεις σημεία και τίποτα παραπάνω απλά ήδη εξαντλήσαμε τα στρώματα θα πάμε να μιλήσουμε για δύο λόγους το 2000 όσον αφορά της τόκους ουσιαστικά μιλάμε για για στύλους για στύλους οι οποίοι είναι οριζόντια όπως τη διαδικασία μέτρησης είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη κυριακή σκέλος είναι Οθωμανικές δομές κατά βάση κατά συντριπτική τους πλειοψηφία οπότε αν σας κάνουν σχέδια και είναι η ίδια ακριβώς δάνεια 100 η οποία τρέχει μεγάλο μήκος αλουμυλ μιλάμε λοιπόν διαστάσεις 30 0,30 ποιοι 80 εμπειρογνωμόνων και μιλάμε για ένα τελικό μήκος το στους πολίτες να τότε καταλαβαίνετε ποδιών τους προγράμματος που απαιτείται για να κατασκευαστεί αυτό το δομικό στοιχείο είναι ίσον 0,3 , 8 έξω από το γινόμουν γνωστός αστικά το βάθος αυτής της συμφωνίας και πολλαπλασιασμός και τρίτη διάσταση τέσσερις θα βρούμε τον όγκο του φονικού μέρους αν βάλουμε τον πόνο πλαστή επεξεργαστή λόγω δονήσεις 1,1 εκατ με το 10% της έλεγα προηγουμένως θα βγάλουμε τελικά ποσού καινοτόμα απαιτείται έτσι ώστε να καταστεί αυτή εδώ η Κως και στις ΗΠΑ και στην απλή διαδικασία μόνο τρεις προσμέτρηση του προγράμματος δηλαδή πάρουμε λοιπόν η πλάκα η οποία έχει πάχος 10 εκατοστών κλάδος πέσαμε και βάθος ριάνα θα χθες το πρωί τρεις διαστάσεις της πλάκας τότε όμως ισχυρό δέματος που απαιτείται για να κατασκευαστεί αυτό το δομικό μέρος στην πλάκα κινηθούμε όλοι μισθών δεν υποβάλλουν τη τέσσερις επί τρεις επί 1,1 ξανά λέω αυτός ο χρήστης είναι 10% προσαύξηση λόγω συμπύκνωση του σκυροδέματος και κάποιοι και της περαιτέρω μείωσης των κατά συνέπεια να εκτιμήσουν το πιο νομολογία ναι καταλήγουν όσον αφορά τις μετρήσεις τούτο το του σκυροδέματος κι αυτό ουσιαστικά είναι το πρώτο στο πρώτο μάθημα θα κληθεί να ακολουθήσει το μάθημα της με ρίσκο οπλισμού ουσιαστικά οι πρώτες προγράμματος νομικού μετρήσεις με ένα πολλαπλασιαστή 10% ὑπάρχει μια προσαύξηση 10% λόγω συμπύκνωσης και βεβαίως μέσω δόνησης αλλά και κάτι ξεχωριστό που ίσως να μην ενδιαφέρει που έχει σχέση με το το ξέρουμε ότι μπορεί ξυλώδη πώς λοιπόν και αυτό αναγνωρίζεται ξυλώδη καλύτερα είναι μια ένα σχέδιο και θα το γράψω αυτό γιατί είναι βασικό που έχουν σχέση με τα δομικά μέρη που παρουσιάζουν πολύ αναλυτικά δομικά στοιχεία και τον οπλισμό τους στο ξύλο ότι αν πάρουμε για παράδειγμα πάμε για παράδειγμα οι οικοδόμοι θα κάνουμε πέρα την όψη της οικοδομής μαζί μάλλον ακόμη σκοτώνεις ας πούμε ότι αυτό είναι το το φυσικό έδαφος το όνομα Σοφία του φυσικού εδάφους εδώ είναι το υπόγειο και εδώ εμείς είχαμε μείωση καλό έτσι φαίνεται ότι έχουν φέτος μειώσεις μέλος Σαράφη περιληφθούν τους όργιο η εντός όπως συνηθίζεται στους μηχανικός αυτός είναι 1ος όροφος αυτός υπάρχει μια βασική διαφορά το λέει κάποιος μηχανικός 1ος όροφος ουσιαστικά αναφέρεται στο ισόγειο και κάπως έτσι μάλλον πρέπει να συνεχιστεί να δουλεύετε και εσείς τρεις ούτε τετραώροφης οικοδομής χόρευε τότε ποτέ θα προκύψουν τέσσερις ώρες θα προκύψουν οι εξής Ξυλοτύμπου παίξε σχεδία από σχέση τότε κράτη μέλη ΔΕΠ και το έχουμε δομικά μερίδα που έχουν σχέση με τη θεμελίωση θα υπάρχει ένα ξυλώδη πώς λοιπόν θα με ελλείψεις πρώτες νόσο ενώ θα υπάρξει ένα ξυλώδη πως όποιος ουσιαστικά έχει σχέση αφού έχουμε πάρει ουσιαστικά ένα σχέδιο το οποίο δείχνει το τι συμβαίνει εδώ πέρα θα πρέπει και από να πάρουμε και από ένα σχέδιο και να βλέπει τι γίνεται στο υπόγειο αυτό το όνομα σου εξηγώ αλλάζει χρώματα το βελτίωσης αφενός ξύλο ως της οροφής υπογείου θα υπάρξει ένα άλλος ξυλώδη πως οροφής πρώτου ορόφου εδώ ξυλώδη πους οροφής δεύτερο 2ο όροφο ξυλοδαρμούς τρίτου ορόφου και ξυλώδη πως θα όλο κάνουν κάποια μελέτη περιλαμβάνει όλα αυτά τα σχέδιά του εμπόρου τότε μόνο μπορούμε δηλαδή 1.3 4.6 για ένα οικοδομή η οποία αποτελείται ουσιαστικά όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα από τους ορόφους του ισόγεια και υπόγεια η από app όπως θέλετε που σήμερα μετά μια τετραώροφης οικοδομής μήπως αυτοί λοιπόν οικονομία πρέπει ναχει έξι σχέδια έξι προτύπου τα οποία περιγράφουν αναλυτικά ακρίβεια όλα τα δομικά μέρη τη σύστασή τους σε σκυρόδεμα τις διαστάσεις τους και την και τον οπλισμό των επόμενων ετών βρίσκεται ακριβώς έλαβαν σε όλες τις διευθύνσεις λοιπόν και έτσι τελειώνει και αυτό παρά το