Καθαρές Ακτές, Καθαρός Θερμαϊκός | Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 2021)
: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με έναν συμβολικό αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστικό τρόπο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Περιβάλλοντος οργανώσαμε μια εκτεταμένη και ολοκληρωμένη δράση καθαρισμού των αχτών στη Θεσσαλονίκη και στην Πιερία. Με την εθελοντική συμμετοχή των ψαράς, των μηδοκαλλιεργητών, από τους αλιευτικούς και οστρακοκαλλιεργητικούς συλλόγους κοιμίνων μαλγάρων της Χαλάστρα και του Μακρίγιαλου, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την πιο μεγάλη σκλημάκας επιχείρηση που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες για τον καθαρισμό της θάλασσας και των αχτών κατά μήκος του θερμαϊκού κόλπου. Μετά από πολυήμερες προσπάθειες, έχουμε ανασύρει δεκάδες τόνους πλαστικών δικτύων από τη θάλασσα και έχουμε απομακρύνει εκατοντάδες πλαστικά βαρέλια από τις αχτές. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το έκανε πράξης προκειμένου όλα αυτά τα απορρήματα να διαχειριστούν σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές της δικηγικής οικονομίας. Τημιουργούμε ένα μεγάλο πράσινο κύμα με στόχο να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία μια πράσινη περιφέρεια, μια περιφέρεια που σέβεται το περιβάλλον και προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια περιφέρεια που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς.