Η δήλωση του Δημάρχου Τρίπολης για τις Εθνικές Εκλογές (Δήμος Τρίπολης Official, 2023)
: Δήμαρχε, βρισκόμαστε στο Δεύτερο Γενικό Ολίκειο Τρίπολης, πριν από λίγο δώσατε και εσείς τη δική σας ψήφο, ημέρα σημαντική σημερα για τη χώρα μας, εθνικές εκλογές, δώστε μας το δικό σας σχόλιο, αν θεωρείτε ότι είναι κρίσιμη αυτή ημέρα και για τους Έλληνες πολίτες. Καταρχάς, όλες οι εκλογές, αλλά ειδικά οι εθνικές εκλογές, είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που ο καθένας από εμάς βρίσκεται μέσα στο μπλε παραβάν, με την απόφασή του εκείνη τη στιγμή, καθορίζει την τύχη και τη μοίρα της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, ο καθένας από εμάς. Άρα θα πρέπει πρώτα-πρώτα να το βλέπουμε ως γιορτή της Δημοκρατίας και το πρώτο σχόλιο που θέλω να κάνω είναι και να κάνω μια έκκληση, όσο μπορώ εγώ να κάνω μια έκκληση, όλοι να πάμε να ψηφίσουμε. Η δύναμή μας είναι ο ψήφος μας, η ψήφος μας, η αποχή μαστερεί ουσιαστικά τη δύναμη αυτή, άρα όλοι και ιδιαίτερα οι νέοι που δεν τους ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι εκλογές και γενικώς τα πολιτικά πράγματα να πάνε να ψηφίσουν. Από εκεί και πέρα ας αποφασίσει σήμερα ο λαός για την τύχη του για τα επόμενα χρόνια. Ο καθένας με ό,τι κριτήριο, ο καθένας από εμάς με ό,τι κριτήριο βάζει ως προτεραιότητα. Οι εκλογές κινούνται, όπως μαθαίνω και εδώ στο Δημοτρίπος αλλά και γενικώς όπως και η προεκλογική περίοδο με ηρεμία και ομαλότητα και αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση της χώρας μας. Και το βράδυ με τα αποτελέσματα πάντα η γνώμη και η άποψη του λαού είναι κυριέρχη, ο κυριέρχος λαός είναι αυτός που αποφασίζει. Ας αποφασίσει λοιπόν ο λαός σήμερα ποιος θα τον διοικήσει και θα τον κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε η χώρα μας να προκόβει να καταρχάς να έχουμε ασφάλεια και ηρεμία και από την άλλη να έχουμε οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ανάπτυξη στα επόμενα χρόνια. Κρατάω το τελευταίο σχόλιο σας να έχουμε αποτέλεσμα. Θεωρείτε ότι σήμερα θα κριθεί η κυβέρνηση ή θα χρειαστεί να πάμε και σε δεύτερο γύρο Δήμαρχε κατά πόσο οι εθνικές εκλογές θα δώσουν την εισοδοκή για τις αυτοδιοικητικές. Κοιτάξτε να δείτε τώρα αν θα έχουμε αυτοδυναμία σήμερα δεν θα έχουμε έτσι με την αναλογική και συμβόναμε αυτά που λένε οι εταιρίες δημοσκοπίσεων και από αυτό έτσι που πιάνουμε στον κόσμο αυτοδυναμία δεν θα έχουμε σήμερα κανένα κόμμα. Από εκεί και πέρα τώρα αν θα υπάρξουν συνεργασίες ή αν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές νομίζω θα εξαρτηθεί πάρα πολύ από τα αποτελέσματα. Ανάλογα των αποτελεσμάτων τα κόμματα θα αποφασίσουν. Τώρα από εκεί και πέρα όπως αυτό που είπατε ότι οι αυτοδιοικητικές ακολουθούν, χρονικά σαφώς ακολουθούν τις εθνικές εκλογές, είναι τον Οκτώβριο, αλλά δεν νομίζω ότι το αποτελέσματα των εθνικών εκλογών θα παίξουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ειδικά στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, τα κόμματα πλέον και συνειδητά τα ίδια τα κόμματα, νομίζω και οι πολίτες δεν εμπλέκουν τις κομματικές, ο κάθε πολίτης, οι ιδεολογικές τοποθετήσεις με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του λαϊξτον του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης. Τα κριτήρια είναι διαφορετικά, οπότε υπό αυτή την έννοια δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα αυτών σήμερα των εθνικών εκλογών ή του δεύτερου γύρω αν ακολουθήσει, θα παίξουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.