Θεατρική Παράσταση: “Πολύ κακό για το τίποτα” - Ουίλιαμ Σαίξπηρ (University of West Attica, 2023)
: Επίσης, η εφαρμογή του κυβερνού είναι κατάσταση. Είναι μια κομμάτια, όπου πρέπει να είναι πρόκειται για να δημιουργηθεί ο κύριος. Αυτό είναι το πρόκειται για να δημιουργηθεί ο κύριος. Προκειμένει ο κύριος να δημιουργηθεί ο κύριος. Είναι ένας κατάστασης, ο οποίος δεν είναι κατάστασης. Είναι ένας κατάστασης, ο οποίος δεν είναι κατάστασης. Είναι ένας κατάστασης, ο οποίος δεν είναι κατάστασης. Κατάσταστασης. Αυτό το γράμμα λέει πως ο Δών Πέτρος η Σαραγωνία στάνει απόψι στη μεσή. Έρχεται πουλάνε, δεν είχε ούτε τριluent δρόμο που τον άφησε. Κι όσους άρχοντες έχάσανε σαν πίβηisierung στρατίας. Λίγους απο κάθε τάξη, κι αρχοντόνομα στο Κανέν. Η νίκη είναι διπλή όταν ο νικητής γυρίζει μόνος ξεκίνησε. Και βλέπω εδώ πως ο Δών Πέτρος ξεχώρησε, και τίμισε ιδιαίτερα έναν νέο από τη Φλωρετία, τον Γκλάβιου. Το άγγισε και με το παραπάνω, και δίκαια ν' αντάμπισε ο Δόμ Πάιτρος. Ξεφέρασε τον εαυτό του, και μόλις που είχε ο ψαρνιό, η άθλη του ήταν νοταρίστη. Και και δώσε με σύναινα δύο, που θα χαρεί πολύ όταν το μάθει. Του δώσα κάτι γράμματα από την απολύου, και έλαμψε χαρά στο πρόσωπό του. Τέτοια χαρά που άφησε να χαρά μετά στην μόλη της έμψης. Μα το θεάνιψιά μου, πολύ πειράζει τον Σινιό Βενέδικτο, αλλά είμαι σίγουρος πως άμα γυρίσει κι αυτός θα στανταποδώσει. Α, προσέφερε μυδάλες υπηρεσίες απ' τον πόλεμο, κύλια. Σας παγιάτεψαν οι προμήθειες, φέρετε, κι αυτός βοήθησε να φαγωθούν. Είναι γενναίο στομάχι, όλα τα λεφί και γενναίος στρατιώτης, κυρία. Γενναίος στρατιώτης και της κυρίλης, για τους κυρίους όλους. Κύριες με τους κυρίους, άντρας με τους άντρες και γεμάτος ερωτές. Ναι βέβαια, γεμάτος, παράγενισμένοι. Αλλά με τι, με αυτά που είμαστε όλοι αθλητοί. Κύριε, μην παρεξηγείς την ανοιψιά μου. Έχουνε προηγούμενα με τον σιόν Βενέδικτο. Κάνουνε πόλεμο που κανένας δεν κερδίζει γιατί αψημαχούνε με πειράγματα. Και κύριος, αλημονό του, δεν έχει να κερδίσει τίποτα απ' αυτή την ιστορία. Λοιπόν, με ποιον κάνει παρέα τώρα, γιατί κάθε μήνα συνεχίζει να αλλάζει τους φίλους του. Που ορκίζεται πως είναι και αδέρφια του. Παρέα κάνει τώρα τελευταία με τον άρχοντα Κλάβδιο. Θεός φυλάξει τον άρχοντα Κλάβδιο. Θα πέσει επάνω του σαν επιδιπλή. Είναι χειρότερος και από πανού του. Αν κολλάει και σε λίγο το θύμα τρελαίνεται. Αν πάρει την Βενεδικτίαση, δεν του φτάνει ότι είχε λίρες για τη θεραπεία του. Κυρία, θα ήθελα να μου παραχωρήσεις αυτή τη φιλία σου. Γιατί όχι, δέλε μου φίλοι. Αν εσύ, ανυψιά μου, δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο να τρελαθείς. Α, ποτέ. Μόνο αν απλάσσουν οι ζέστες το γεννάρι. Έρχεται ο Ντάν Πέτρος. Καλέ μου, σένιο Λεωνάτε. Ξύχετε να προϋπαντήσετε την αναστάτωση σας. Αναστάτωση? Ποια αναστάτωση? Εσείς πείτε μου, αναστάτωση. Αφού τα φεύγετε οι θλίψιμενοι πίσω και η ευτυχία έρχεται μαζί σας. Αν μας σηκώνετε, πολύ πρόθυμα το βάρος που σας φέρνουν. Νομίζω πως αυτή είναι η κόρη σας. Ναι, βέβαια. Η μητέρα της μου το έχει πει πολλές φορές. Είχατε αμφιβολίες και τη ρωτούσατε. Όχι, σένιο Βενέδικτε, γιατί εσύ τότε βλέπεις σού ένα παιδάκι. Στην έθερη, Βενέδικτε. Και από τα λόγια τους μπορούμε να μαντέψουμε ετήσεις σύντορα από τον μεγάλος και γυρνές άντρας. Η κοπαλαδίνικη σε κάθαρα ποιος είναι ο πατέρας της. Κορίτσι μου, θα σε περίφαλλει που μοιάζει στον τίμιο πατέρας σου. Αν ήτανε πατέρας της ο Σενιόρ Λεωνάτος, η Ροδέ θα ήθελε να έχει το κεφάλι του στους όμους της. Αναρωτιέμαι γιατί μιλείς συνέχεια, Σενιόρ Βενέδικτε, αφού κανένας δεν σε προσέχει. Παπά, η αγαπητή μου λέει για περιφρόνιση. Υπάρξεις ακόμα. Είναι δυνατόν να πεθάνει η περιφρόνιση, όταν έχει τόσο άφθονη τροφή από τον Σενιόρ Βενέδικτε. Ακόμα και η Ευγένεια γίνεται περιφρόνιση όταν είναι σύμβρετης μπροστά της. Η ταχύδουσα Ευγένεια είναι πανεύκολη να αλλάξει. Όμως, το βέβαιο είναι πως όλες οι γυναίκες μου έχουνε τεράστια δυναμία με εξέρεση εσένα. Και πολύ θα ήθελα να μην έχω τόσο σκληρή καρδιά, γιατί εγώ καμία δεν τα αγαπώ στα αλήθεια. Τόσο το καλύτερο για τις γυναίκες, γιατί αλλιώς θα τις τρέλαμες με τις ερωτοτουλίες σου. Προτιμώ να ακούω το σκυλί μου να καυγίζει ένα κοράκι, παρά έναν άντρα να μου ορκύζεται πως μ' αγαπάει. Εύχομαι ποτέ να μην αλλάξεις γνώμη, γιατί έτσι μερικοί άντρες θα γλιτώσουνε τα γρατζουνίσματα στο πρόσωπό τους. Αν ήτανε στα δικά σου μούτρα, ένα γρατζουνίσμα παραπάνω θα τα χειρατέρευε και πολύ. Εσύ θα έκανες για δασκάλα παπαγάλων, που επαναλαμβάνουν τις αιδείες που ακούνε. Καλύτερα πουλί με τη δική μου γλώσσα, παρά τετράποδο με τη δική σου. Μακάρι τ' άλογό μου να'χε την ατοχή και την ταχύτητα της γλώσσας σου. Όμως, προς θεού, εσύ συνέχισε. Εγώ βαρέχτηκα. Πάντα βρίσκεις τον τρόπο να ξεφεύγεις, όπως το άλογο από το Χολυνάντι. Σε έχω μάθει τώρα πια. Έτσι είναι τα πράγματα, Λεωνάτε. Σενιόρ Κλάβδια, Σενιόρ Βενέδιτε, είμαστε όλοι καλεσμένοι του αγαπητή μου φίλου Λεωνάκη. Του εξήγησα πως θα μένουμε εδώ τουλάχιστον για ένα μήνα. Και αυτός με την καρδιά του εύχεται να τεχει κάτι για να μας κρατήσει παραπάνω. Αρχοντά μου, καλώς ήρθατε. Και χαίρομαι που συμφιλειωθήκατε με τον Πλήκυπα και αδερφό σας. Σας ευχαριστώ. Δεν συνηθίζω να λέω πολλά. Είναι ευχαριστώ αρκεί. Παρακαλώ, έψω, χόρτατε. Περάστε πρώτος. Δώσαμε το χέρι σου, Λεωνάτε. Μαζί θα προχωρήσουμε. Βενέδιτε, πρόσεξε στην κόρη του Σενιολεωνάτου. Την είδα. Αλλά δεν την πρόσεξε. Δεν είναι σαν μια κοπέλα. Με ρωτάς να σε απαντήσω τίμια και να σου πω τη γνώμη μου. Ή θέλεις να σου μιλήσω όπως συνηθίζω, όσο αυστηρός κριτής του γυναικείου φίλου. Όχι, θέλω τη γνώμη σου αμερόλυπτα. Λοιπόν. Μα την πίστη μου τη βρίσκω πολύ κοντή. Για εγκόμια, εψηλόφνονα. Πολύ μαυρητερή για λαμπρούς επένους. Και γενικότερα πολύ μικρόσωμη για μεγάλα λόγια. Αν ήταν διαφορετική απ' αυτό που είναι, θα ήταν άσχημη. Και τώρα που είναι αυτή και όχι διαφορετική, εμένα δεν μ' αρέσει. Νομίζω ότι έχω κέφτια. Σε παρακαλώ, πες μου πώς σου φαίνεται. Γιατί κάνεις τόσο σεωστήσεις. Θα την αγοράσεις. Αχ, μπορεί ο κόσμος να αγοράζει τέτοια κοσμίματα. Αμέ. Και θύκες να τα βάζει μέσα. Για μένα είναι η πιο όμορφη γυναίκα που έχω δει. Και εγώ, που ακόμα βλέπω καλά χωρίς γυαλιά, κάτι τέτοιο δεν δείχνω. Τις αδέρφης, όμως. Αν δεν ήταν τέτοιος, δέμα μας την ξεπερνάει σωματιά. Με εσύ, μήπως σε έβαλες σκοπό να κατατήσεις σύζυγος. Για πες μου. Δεν ξέρω. Πάντως και να σ' απαντούσα όταν τύχθη το πάλι. Δεν ξέρω τι θα έκανα, εάν το χωτανήρω να γίνει γυναίκα μου. Α, τόσο πολύ. Μα δεν υπάρχει ούτε ένας άνδρας, σε ολόκληρο τον κόσμο, που να θέλει να φοράει το καπέλο του, χωρίς να έχει το ψήσωτι κάτι μετά από κάτω. Δεν θα ξαναδω αν η Παντρούλε Βέντε 60 χρονών. Κοίτα, ξανά έρχεται ο δόμ Πέτρος. Στην αυί που είσαι. Τι μυστικά έχετε εσείς οι δύο και δεν έχετε σπίτι του Λονάτου. Θα ήθελα, Υψιλότατε, να μ' αναγκάστε να σας τα πω. Σε διατάζω. Εν ονόματι της αποσίωσής σου εμένα. Εν ονόματι της αποσίωσής μου, λοιπόν. Ο κύριος από εδώ είναι ερωτευμένος. Με πιαν θα με ρωτήσει τώρα η ψηλότητά σας. Παρατηρήστε την ταχύτητα της απαντήσεώς μου. Με την Ηρώ, την κόρη του Λονάτου, εκείνη την ασχημούλα. Αν ήταν έτσα και μαδευτή. Ακριβώς όπως λέει και το παλιό παραμύθι. Δεν είναι έτσι, ούτε ήταν έτσι και Θεός φυλάξει να ήταν έτσι. Αν τα σύμματά μου δεν αλλάξουνε και εμένα σύντομα, λέω και εγώ Θεός φυλάξει να μην αλλάξουνε ποτέ. Αν αγαπάς την αμορφηρό μακάρι, γιατί είναι κοπέλα που ταξίζει. Αυτό τα λέτε για να με ψαρέψεις, αρχοντά μου. Εγώ το νιώθω πως την αγαπώ. Ε, και εγώ το ξέρω πως την αξιόλουγη κοπέλα. Εγώ δεν νιώθω γιατί πρέπει να την αγαπάς. Ούτε ξέρω γιατί είναι αξιόλουγη κοπέλα. Και αυτή είναι η δική μου γνώμη. Πάντα, πάντα είσαι αιρετικός με τις ωραίες γυναίκες σου. Και μόνο με το πίσμα του καταφέρνει να υποστηρίζει τη γνώμη του. Τη γυναίκα που με γέννησε είναι ευχαριστώ. Επίσης, προσφέρω τις ταπεινές μου ευχαριστίες διότι με μεγάλωσε. Αλλά ας με συγχωρέσουν όλες οι υπόλοιπες γυναίκες του κόμπους μου που δεν θέλω κέρατο στο κουτελό μου και βούχη το κρεμασμένο στο στήθος μου με όλο τον λουρί. Πάει τέλος. Αποφάσισα να ζήσω ανήπαντρος. Πρωτού πεθάνω θα σε δώ να λιώνεις από έρωτα. Να λιώνω από θυμό, από αρρώστια, από πίναρχοντά μου. Αλλά όχι από έρωτα. Εάν ποτέ ο έρωτας μου έχει ξανάψει πιο πολύ από το πιωτό, βγάλτε μου τα μάτια με την πέντε ερωτήλη στοιχοπλόκου και κρεμάστε με έξω από την πόρτα του χειρότερου χώρου με την πίωση σαν έμβλημα του τυφλού έρωτα. Α, μάλιστα. Και αν ποτέ αλλάξεις γνώμη θα έχουμε δεύτερη συζήτηση. Αν γίνει αυτό, κρεμάστε με σαν ένα καλάθιο που σκάνουμε τις γάτες. Βάτε με σημάδι και όποιος στο τέλος με το βέβαιο του με πετύχει, χτυπήστε τον στο νόμο και πείτε του «Μπράου, ο πρωταχλητή μου». Καλά, θα το δείξει ο χρόνος. Θέλει χρόνο και καιρό να δει ο τάβρος το ζηγό. Ο τάβρος, ναι. Αλλά εάν ποτέ μπει στο ζηγό, όσοι είναι τόσοι δεν είναι δίκτος, σας δίνω το δικαίωμα, κύριοι, να ξεριζώσετε τα κέρατα του τάβρου και να μου τα στρέψετε στο κούτελο. Αν ποτέ γίνει αυτό, θα είσαι τρελός για δέσιμο. Λέει όμως που θα συμμορφωθείς και εσύ. Στον μεταξύ, πήγαινε σπίτι του Λονάτου, δώσε του χεινοτισμού σ' εκμέρους μου και πες του ότι θα πάμε σίγουρα στο δείκνο, γιατί θα έχει κάνει πράγματα πολλές ετοιμασίες. Μη κοροϊδεύετε. Μη κοροϊδεύετε καθόλου. Σας χαιρετώ. Άρχοντα μου, μπορεί ύψολο η τάση να μου κάνει μια χάρη. Η αγάπη μου είναι στη διάθεσή σου. Κύριε μου, έχει και ο Λονάτος. Δεν έχει άλλο παιδί όχι σαν που είναι ιρώ, που είναι και μοναδική του κληρονόμου. Πλαδίδιν αγαπάς. Κύριε μου, όταν αρχίζατε από τον πόλεμο που τον έχει τελειώσει, την έβρεπα με στρατιώτυματιά και μ' άρεσε. Όμως, είχα πιο δύσκολα καθήκοντα. Δεν είχα χρόνια με συμπάχει, αν δεν κάνω αγάπη. Αλλά τώρα που γύρισα και οι έγγραφες του πολέμου άφησαν άδειες και οι κρυψόνες τους έρχονται πόθια να βρουν και τρυφερή θέση τους να πάρουν, που όλοι με βαγουρένουν πόσο όμορφη είναι η Ροφή και με υπεθυμίζουν πόσο μάλλεις μην πάς στον πόλεμο. Αλλά θα πάς στην όμορφη ροή συνεχίσε. Και εγώ θα βρω τώρα που να επενδύω και σε αυθυνκή στον πατέρα της για να την κάνεις τελικά βουτιά σου. Ε, πόσοι καλωσοί ξέρετε να βοηθάτε την αγάπη. Απόψε θα πω σε ό,τι σε ρωθώ με γιορτή εδώ. Θα μεταφυγεστώ και θα αποκλειδώ πως είσαι εσύ. Θα πω στην όμορφη ροή πως είμαι ο κλάχτυος. Στο στήθος θα σε διπλώσω την ψυχή μου και θα χρυμαλωτήσω την ακουίτηση με την ορμή και την δύναμη του ερωτά μου. Μετά θα πω τον πιστόξο του πατέρας. Άρα αυτή η εντελή θα είναι δικιά σου. Μην χάνουμε όμως χρόνο. Πάμε μέσα να εφαρμόσουμε ο σχεδιό μας. Λοιπόν αδερφέ μου πήρνε ο γιος σου ανηψιός μου. Φρόντισε για τη μουσική. Αυτή είναι η μόνη του φοντίδα. Όμως αδερφέ μου ο χρόνος σου πανέα παράξενα. Πού τε τ' άξιον ηρευτεί. Καλά νέα. Εκπρό της όψεως δείχνουν καλά. Ο πρίκυπας και ο κλάβδιος περπατώσαν στο περιβόλιο, σε ένα δρομάκι με δέντρα πυκνά, για να σ' αυτούς τους ανθρώπους μου τους άκουσαν να λένε πράγματα σημαντικά. Ο πρίκυπας αποκάλυψε στον κλάβδιο πως αγαπάει την αλυψιά μου, την κόρη σου, και πως σκοπέγε απόψε να τη ζητήσει η χορό για να της του ξομολογηθεί. Λοιπόν, αν έχει τα ίδια συναισθήματα κι αυτή, την περίσταση θα εκμετελευθεί και θα έρθει την ίδια στιγμή να συζητήσει μαζί σου. Ο άνθρωπος που σ' τα διγύρει κι αυτά έχει μυαλό. Είναι πανέξυπνος. Θα σου το σώσω να το ρωτήσει και μόνος. Όχι, όχι, όχι, όχι. Καλύτερα να το νομίζουμε για όνειρο μέχρι να γίνει αλήθεια. Εγώ όμως θα πω δυο τρία πράγματα στην κόρη μου. Να ξέρει τι απάντηση πρέπει να δώσω αν έχει εκείνη αλήθεια Σαλχοντάκ, γιατί είσαστε τόσο κακόκηφος και μελαχολικός. Γιατί λόγους που με έτσι δεν ορίζετε. Άρα και η κακοκεφιά μου και η μελαχολία μου ξεπερνούν τα όρια. Πρέπει να μάθετε να ακούτε τη φωνή της λογικής. Κι αν την ακούσω, ποια είναι η ωφέλεια. Ή θα θραπευτείτε αμέσως ή θα μάθετε να αντέχετε τα βάσα. Εγώ δεν γίνεται να κρύψω αυτό που είμαι. Λυπάμαι όταν έχω λόγο και δεν γελάω με τα στέια κανένας. Τρώω όταν πεινάω και δεν ζητάω από κανέναν. Κοιμάμαι όταν ειστάζω και δεν με γυάζει κανένας δουλειά. Γελάω όταν είμαι στις σκαλές μου και δεν κολλακεύω την επιθυμία κανένας. Κανάλαβισχόντα. Μάλιστα. Όμως αυτά που κάνετε δεν πρέπει να τα δείχνετε. Πρώτον καταφέρετε να σας βγαίνουν αβίαστα. Τώρα τελευταία δείξατε έχθρα προς τον αδελφό σας και μόλις πριν από λίγο καταφέρατε να κερδίσετε και πάλι την εμπνιά του. Καλύτερα τρίτης διαλογής λουλούδιες σε φράκτε λέφερο παρά τα ροδοτσιβνιά σου. Άλλωστε μου πάει πολύ περισσότερο στο χαρακτήρα όλοι να με καταφρονούν. Παραδεκόκρινο με τον τίμιο και να έπιξε όλο τον άλλο την αγάπη. Όσο γι' αυτόν, αν και κανένας δεν μπορεί να με περάσει για τίμιο κόλακα, δεν μπορεί να μαρτυθούν πως είμαι ένας ειλικρινής παλιάδοτος. Με πιστεύονται εγώ να με θύμωτου και μ' αφήνω περπατάω μόνο όταν έχουν δεμένα το πόδι. Για αυτό κι εγώ αποφάσισα ποτέ να μην γελαηθήσω στο κλειδί μου. Αν μου είχαν το στόμα ελεύθερο θα θακτώνα. Και αν ήμουν ελεύθερος θα κάνω τι ήθελα. Στο μεταξύ, άσε με να είμαι αυτό που είμαι και μην κάνεις προσπάθειες να μ' αλλάξεις. Και τι κερδίζετε μόνο αυτή τη δυσαρέσκεια. Ό,τι μπορώ, αφού δεν έχω να κερδίσω απ' αλλού. Μα ποιος έρχεται. Τι είναι, απεκράκι. Έρχομαι απ' ένα τραπέζι αλλ' όπρωμο. Τον πρίγκιπέ του αδερφού σοβρεπείται με βασιλικές τιμές στο Λεουνάτος και έχω και νέα γεννά συνοικές όπου είναι στα σκαριά. Ω, μπορεί κανείς να υποφεληθεί απ' αυτά για να οργανώσει ραδιουργία. Ποιος είναι ο τρελός που θέλει να παντρευτεί προβλήματα. Το δεξί χαίρεται ο αδερφός αδιός. Ο λεπτεπίλεπτος μασκλάβδιος. Αδερφός. Γαμπρός θα σου πετύχει. Και πιαν, πιαν έβαχε στο μάτι. Την Ηρώ. Την μοναχοκόρτου Λεουνάτου. Πάντα ναι της. Σαμπρό υποκοτόπουλο μαρτιάτικο. Και εσύ πώς το όρθες. Με πήραν ένας σαρματής όλο το σπίτι και εκεί που τους λιβάνιζαν μια μοχριασμένη σάλα μπαίνουν μέσα ο πρίγκιπέ με τον Πλάδιο. Πλιασμένη χέρι χέρι και σε ζητώδας πολύ σοβαρά. Εγώ τέχω πίσω που είναι κουρτίνα και τους ακούω να κάνουν τη συμφωνία ότι ο Δωμπέτρος θα κάνει κόρτες την Ηρώ και όταν την καταφέρει θα την πασάρσει ο κόμικλάβδιος. Ελάτε, ελάτε. Πάμε κατακίνη. Αυτό μπορεί να αποτεχθεί τροφή για την κακή μου διάθεση. Αυτός ο ανηδέστατος νεαρός θα απολαμβάνει τη δόξα της δικής μου πτώσης. Όν' καταφέρω να του χαλάσω το σχέδιο θα με πανευτυχείς. Είσαστε και οι δυο φίλοι μου καλοί. Θα με βοηθήσετε. Και τη ζωή μας δίνουμε, άρχοντά μου. Πάμε λοιπόν σε εκείνο το θεσπέσιο τραπέζι. Εκείνη χαίροντας εγώ έχω τα χάλια. Αχ και να'χα με το μέδος μου το μάγειρα. Λοιπόν, πάμε να δούμε τι θα καταφέρουμε. Ακολουθούμε την εξοχότητά σας. Μα ακόμα αν έρθουν οι μασκερεμέντες. Ποιο δάνει ο Ιωάννης δεν ήταν εδώ στο δίπλο. Δεν τον είδα. Απαπα. Στριφνή φυσιολογνομία. Όποτε τον δούμε πιάνει κάψιμο στο στήθος για μια ώρα. Είναι χαρακτήρας πολύ μελαγχολικός. Θε ήταν υπέκτος. Αυτός που θα μοιάζει μισός σ' αυτόν και μισός στο Βενέδικο. Ο ένας είναι σαν τον Μπόμπορ Τρέκ και ο άλλος σαν κατομαθημένος έφηβος που φιλιάρει διαρκώς. Α, έχουμε και λένε. Η μισή γλώσσα του Σ. Βενέδικου στο στόμα του κόμιτα Ιωάννη και η μισή μελαγχολία του κόμιτα Ιωάννη στο πρόσωπο του Σ. Βενέδικου. Με ωραία γάμπα και ωραίο πόδι θείων και με αρκετό χρυμό στο μπουκί. Ένας τέτοιος άντρας θα μπορούσε να κατακτήσει οποιαδήποτε γυναίκα ή θείο στο δόσμο. Αρκεί να κατάφερε να της αρέσει. Μα την πίστη μου ανηψία μου εσύ ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να βρεις σύντροφο αν είσαι με την κακογλωστιά στο στόμα. Αν δηλαδή σε σένα που είσαι διεστραμένη ο δός δεν τα χαρίζει καθόλου κέρατα. Ακριβώς. Γιατί δεν πρόκειται να μου χαρίσει άντρα που γι' αυτό παρακαλά έχω ανατιστεί πρωί και βράδυ. Ω θεέ μου! Δεν θα μπορούσα να τρέξω άντρα να πηγαίνει στη Μούρη. Θα προτιμούσα να κοιμάμαι στις σκληρά μάλλες εντώνια καλύτερα. Κι αν σου τύχει άντρας πανός. Τι να το κάνω. Να του βάλω τα φουστάνε μου και να το κάνω φιλεράδο μου και ακολουθώ μου. Ο τείχωτος στη Μούρη θείο μου είναι κάτι περισσότερο από άλλες. Και ο άντρας κάτι λιγότερο από άλλες. Η συνειψία μου πιστεύω ότι θα κάνεις αυτό που θα σου πει ο πατέρας σου. Α, ναι βέβαια. Η καλή μου ειξαδερφούλα θα πρέπει να σκύψει ευγενικά το κεφάλι και το ψελίσεις. Πατέρα, ό,τι θέλετε εσείς. Όμως, καλή μου ειξαδερφούλα, θα πρέπει να είναι κι όμορφος ο νεαρός. Γιατί αλλιώς θα ξανασκύψεις το κεφάλι ευγενικά και θα ψελίσεις. Πατέρα, ό,τι θέλω εγώ. Ελπίζω αν η ψιά μου να σε δώ μια μέρα πατρεμένη. Α, όχι. Όχι. Τουλάχιστον πριν ο Θεός σου φτιάξει άνδρες από άλλο, ηλικό και όχι, απαχώμενο. Εάν ο πρίγκιπας σου γίνει πολύ πουτικός, πες του ότι για όλα υπάρχει μέτρο και χρόνος κατάλληλος και ξέφυγε του χορεύοντας. Αδεμιά μου, Έλα, εσύ τα βλέπεις με πολύ καχυποψία. Ε, βλέπεις τι μου. Έχω το αλλομάδι. Μπορώ να ξεχωρίσω από μακριά την εκκλησιά και με το φως της μέρας. Α, έρχεται η παράδοση πασκαρεμένους. Ανοίχνω το τόπο. Α, έρχεται η παράδοση. Α, έρχεται η παράδοση. Κυρία, θα φέλατε να περπατήσουμε μαζί σαν φίλοι. Αν το ειματάτε αργά και κοιτάζετε την λίγη λογιά καθόλου, το βοηθάτε, δεν θα σας αρνηθώνει η μικρή περίπτωση. Δεν μέρα δείχνω σας, κυρία. Αυτό θα σας το πω όταν έχω διάθεση. Και πότε θα έχετε διάθεση να μου το πείτε. Όποτε. Με αυτό ότι μου αρέσει με το πρόσωπό σας, γιατί η Θεό σφυλά έξω με το λόγο που θέλεσα να πείτε. Εγώ, λοιπόν, θέλω να σε αρνηθώ. Εγώ για το δικό σας το πέραμα θα θέλω να πείτε, γιατί έχω ελεύθερο όμορφο. Πείτε μόνο. Λέω ότι χωρίς λίγο φωνηθά. Α, τώρα μ' αρέσει να πω πιο πολύ. Μαζί μου θα φωνάζω. Αμήν. Θεέ μου. Θεέ μου. Άντε να φωνάζω. Αμήν. Εγώ σας γνώρισα. Είσας ο σήμεραν τρόπος. Τι να λες. Σας γνωρίζω από τον τρόπο που βράχεται η κεφάλι σας. Σ' εξομολύθηκε κι εγώ. Δεν θα μπορούσα να το περδέψετε τόσο καλά, μήπως σας φωνηθώ. Μπορείτε και μην φωνάζομαι ό,τι εγώ είναι. Εσείς είσαστε. Εσείς είσαστε. Μορελεκτικός, αλλά δεν είμαι. Αχ, ελάτε, τώρα. Να μήσετε. Σας γνωρίζω από τον τρόπο που βρήκε η κεφάλι σας. Τι είπα το τροχάρισμα. Πάμε σε ταχτά. Σιωπή. Τι είσαστε. Οι εραντές φαίνονται. Έλα και πάμε. Όχι και να με σκόητε. Ούτε θα μου πείτε ποιος είστε. Όχι ακόμα. Μάλιστα. Είπα πως ήρθα κατά. Είπα πως ξεσήκωνα. Άνθρωπο που πήρε ο κατάστης ιστορίες. Ε, βαλάω. Ο Σινέρ δεν έρχεται. Ποιος είναι αυτός. Είμαι σίγουρη, τον ξέρετε πολύ καλά. Όχι, πιστέψτε με. Είναι ένας σκουτός και ανόλος. Το μόνο του χάρισμα είναι ότι μπορεί να ξυσιτώσει από το μυαλό του απίθιανος κοφανής. Είμαι σίγουρη ότι κάτω εδώ πέρα. Ας τώρα για να πεις εσύ. Άμα γνωρίζει αυτόν τον κύριο, θα πω τα όσα λέτε. Α, θα βέρεις και να του τα πείτε. Αλλά αυτός θα αρχίζει τις πηγητές του. Άμα ήδη δεν τύχει κανένας, δεν ακούσει γεγάς. Θα πέσει σε βαριά μοναχωρία. Και τώρα, ίσως ε, η οικονομία τα μυαχτερούν γαφέρινες, γιατί ο ενόητος θα βεβαίνει το βράδυ μισθυφός. Έλα κύριε, πρέπει να χορθήσουμε τους πρώτες φορό. Αρκεί να ξέρουμε ό,τι μας οδηγούνε σε καλό. Α, ναι, ναι. Γιατί αν πάω στον πρώτο φορό θα τους παρατήσω. Σίγουρο, αδερφός μου είναι ρετευμένος με τη Μυρώ. Γι' αυτό πήρε ιδιαίτερα στον πατέρα της και του έκανε την πρόταση. Στην Μυρώ κολλούθησαν όλες οι κυρίες και μόνο ένας μεταμπιεσμένος άντρας έμεινε. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Δεν είσαι ο Σινιόρ Βενέδικτος. Α, ναι, αναγνωρίσατε, Σινιόρ. Είσαι ο πιο έμπιστος του αδερφού μου. Κι εκείνος είναι ρετευμένος με τη Μυρώ. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Κι αυτός είναι ο κλάβος, διότι από τη σκηνή στον κατάλαβα. Καλησπέρα!