Παρουσίαση πλατφόρμας αποτύπωσης και καταγραφής δημοτικών μετρητών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ARTA WebTV, 2022)
: Παρουσιάστηκε σήμερα από την εταιρεία η μελέτη, οι οποίοι είχαν αναλάβει για την καταγραφή όλων των μετρητών, του δημοτικού φωτισμού και των κτιρίων και του ηλεκτροφωτισμού. Ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ξεκινήσαμε πριν 2-3 χρόνια για να έχουμε μια εξοικονόμηση, έναν οικοκύρεμα όλων των εξόδων που έχουμε στον ηλεκτροφωτισμό και να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να έχουμε μια πλήρη εικόνα που έχουμε μεγάλα έξοδα, που έχουμε μεγάλη κατασπατάληση ενέργειας και που μπορούμε να παρέμβουμε σαν πολιτική αρχή. Θέλουμε τώρα να μελετήσουμε τη συγκεκριμένη εργασία, θέλουμε να δούμε σε ποιους μετρητές υπάρχει πρόβλημα και να μπορέσουμε να διορθώσουμε. Είναι επίκαιρο από ποτέ να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια και για λόγους οικονομίας αλλά και γιατί είναι υποχρεωτικό πλέον και από το Υπουργείο να μπορέσουμε να έχουμε μια εξοικονόμηση για να είναι ο δήμος και συνεπής τις υποχρόσεις του αλλά και για να έχει όλα τα οφέλη από τις έξτρα χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου. Ολοκληρώσαμε σήμερα την παρουσίαση από την Εταιρεία Μηχανογραφική ΕΠΕ του έργου που αφορούσε την καταγραφή και αποτύπωση των δημοτικών μετρητών. Πρόκειται για μια εργασία η οποία έγινε στα πλαίσια εξοικονόμησης των δημοτικών πόρων. Αφορά την αναλυτική αποτύπωση όλων των δημοτικών μετρητών και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων ως προς την κατανάλωση και τη συμπεριφορά των δημοτικών μετρητών στο πέρασμα των χρόνων. Όπως είπα, πιστεύουμε ότι αυτή η εργασία θα έχει σημαντικά αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της αμίωσης της δαπάνης που αφορά το κόστος της ενέργειας, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο όπου το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί. Φυσικά δεν σταματάει εδώ το έργο, γιατί θα πρέπει από εδώ και πέρα να παρακολουθούμε τους μετρητές που παρουσιάζουν ενδεχομένως κάποια απόκλειση στην κατανάλωση σε σχέση με προηγούμενα έτη ή προηγούμενα χρονικά διαστήματα και προς αυτή την κατέθεση σκεφτόμαστε να κινηθούμε σαν υπηρεσίες. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την Εταιρεία για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο το χρονικό διάστημα που υπήρχε η υλοποίηση του έργου. Και φυσικά οφείλω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση που είχε την πρωτοβουλία αυτή, ώστε να γίνει αυτό το έργο και μας δίνει πάντα τη δυνατότητα να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογίες. Στο δήμο σήμερα παρουσιάσαμε μία πλατφόρμα παρακολούθησης και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Πραγματοποιήθηκε ένα έργο στο οποίο αποτυπώσαμε κάθε δημοτικό μετρητή σε όλο το εύρος του δήμου και τις δημοτικές ενότητες. Έχουν αποτυπωθεί πάνω σε χάρτες σε μια διαδικαστική πλατφόρμα. Ο κάθε μετρητής περιέχει πληροφορίες για την κατανάλωση και ιστορικό κατανάλωση. Και ο σκοπός αυτής της πλατφόρμας είναι, Μετά την μελέτη των συμπερασμάτων που έχουν εξαχθεί, ο Δήμος να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας. Οι υπηρεσίες του Δήμου συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε, εντυπωσίασε, Περιμένουμε και εμείς στα πρώτα αποτελέσματα.