«Πάρε ανάσα και μίλησε»: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική προστασία (Δήμος Κοζάνης, 2023)
: Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήσαμε την Παρασκευή, σήμερα ξεκινούμε τις δράσεις για την προστασία των παιδιών και τη διαφύλαξη των παιδιών γύρω από τα ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης. Σήμερα έχουμε τη χαρά αυτήν τη στιγμή να χιλοξενούμε κάποιες σχολικές μονάδες, στη συνέχεια και σε όλη τη διάρκεια της μέρας θα περάσουν πολύ περισσότερες. Στόχος και γι' αυτό κάνουμε τη συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να προκαλέσουμε τους συμπολίτες, να προκαλέσουμε τους μαθητές, να προκαλέσουμε τα παιδιά να μιλήσουν. Εάν δεν αναγνωρίζεις ένα πρόβλημα δεν μπορείς να το αντιμετωπίζεις. Το αναγνωρίζουμε, το βάζουμε πάνω στο τραπέζι και μέσα από τις οργανωμένες υπηρεσίες που διαθέτουν τόσο η εκπαίδευση όσο και ο Δήμος Κοζάνης αλλά και η ελληνική αστυνομία να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κακοποίητικά φαινόμενα. Με πολύ μεγάλη χαρά η ελληνική αστυνομία μέσω της διεύθυνσης αστυνομίας Κοζάνης συμμετέχει σε αυτήν την πολύ μεγάλη εκδήλωση με πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης και σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την παιδική προστασία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης με αστυνομικούς να βρίσκονται δίπλα στα παιδάκια και να συμμετέχουν στην ενημέρωση αυτή στα παιδιά και είναι ένα βήμα εξωστρέφειας που κάνει η υπηρεσία μας προς την Πολιτεία και προς τα παιδιά που είναι το μέλλον της πατρίδος. Είναι πολύ σημαντική εκδήλωση, είναι η πρώτη δράση που πραγματοποιούμε και θα συνεχίσουν και στο μέλλον άλλες δράσεις πάνω στην παιδική προστασία. Θα ήθελα να πω σχετικά με την δράση έτσι που συμμετέχουμε ότι με χαρά από την αρχή δευτήκαμε το κάλεσμα, συμμετέχουμε στην δράση όχι μόνο σε αυτό το στάδιο όσον αφορά την ενημέρωση αλλά και σε όλες τις δράσεις που θα ακολουθήσουν με την νέα σχολική χρονιά. Βλέπετε κι εσείς ότι τα παιδιά συμμετέχουν σε όλη την διαδικασία, έχουν ενημερωθεί και θεωρούμε ότι από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα τεθούν είναι η πρόληψη της παιδικής κατοποιήσεις.