32η - 33η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας 2022 (Δήμος Καβάλας - Μunicipality of Κavala, 2022)
: Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Κ Officials Καταστικ역 Κ dropped Απολε Ιππτετ Γ FM 10 Ms Φ Υπότιτλοι Λοιπόν, εγώ μιλούσα μόνος μου τόση ώρα και δεν μ' ακούγατε. Καλησπέρα κυρίες και κύριοι. Καλώς ήρθατε στην 32η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλη. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε πολύ. Στην 32η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλη Lockerfield. Σημείρα έχουμε διπλή συνεδρίαση. Μετά από την ολληγό roommate κάθε στέριση, ξεκινάμε παίρνοντας παρουσίες. η κυρία Βακιρτζή Νεαπού zero, ο κύριος Βακιρτζής Neil guilty παρών ο κύριος Γραμμένο παρ Shin όσο δεν αναφέρω είναι από goods μακριστ 템 sleeves γιατί πήρα και πριν παρουσίες η κυρία Dragon There, ο κύριος για οβίδιائś παρων Ο κύριος Ιγνατιάδη Σαπόν, η κυρία Ιωσυφίδου Παρούσα. Κυρία Ιωσυφίδου, σας ευχόμαστε και χρόνια πολλά για τη γιορτή σας ως Αναστασία και ελπίζω όχι ως φαρμακολύτρα. Να είστε γεροί! Γεια σου πρόεδρε, ευχαριστώ πολύ παρόλα αυτά για τις ευχές. Ευχές, ευχές, ευχές, ευχές. Τα φάρμακα είναι να μας δίνουν υγεία. Ο κύριος Καλαντιαρίδης, όχι, ο κύριος Καλπακίδης, όχι, ο κύριος Κελαϊδάκης, όχι, ο κύριος Κουνάκος, παρόν. Παρόν, παρόν και χρόνια πολλά και στο Θέμη και στην κυρία Ιωσυφίδου. Σε όλους. Ευχαριστώ σε όλους μας έτσι, σωστά. Όλοι, όλοι. Και αυτές, ναι βεβαίως και στο Θέμη. Χρόνια πολλά κύριε Θέμη, αν και δεν είστε εδώ και περαστικά σας. Ο κύριος Λαζαρίδης, απόν, ο κύριος Μαυρίδης, απόν, ο κύριος Μιχαηλίδης, παρόν, ο κύριος Μουτσάκης, παρόν, ο κύριος Μορτασάγας, απόν, ο κύριος Μούτιας έχει παρετηθεί, ο κύριος Ξανθόπουλος, απόν, ο κύριος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, παρόν, ο κύριος Σωτήρης Παπαδόπουλος, παρόν, ο κύριος Χρυσόσθομος Παπαδόπουλος, απόν, ο κύριος Βαγγέλης Παπάς, απόν, και μάλιστα μου δήλωσε ο κύριος Παπάς ότι δεν θα είναι παρόντες εξαιτίας ενός συλλαλτηρίου η ομάδα του. Ο κύριος Λεωνίδας Παπάς, παρόν, ο κύριος Πετρόπουλος, παρόν, ο κύριος Ποτόιας, παρόν, ο κύριος Προμούσας, παρόν, ο κύριος Προυσαέφ, απόν, ο κύριος Σταυρίδης, παρόν, ο κύριος Σωτυριάδης, απόν, ο κύριος Τελήδης, παρόν, η κυρία Τσανάκα Παρούσα, ο κύριος Τσαπανίδης, παρόν, ο κύριος Τσουρουκίδης, παρόν, και ο κύριος Χρόνης. Έχουμε απαρτία οριακά, επίσης στην συνεδρίαση είναι η κυρία Κόγια από το τοπικό συμβούλιο Καβάλας, ο κύριος Κοτσακίδης, καλησπέρα κύριε Κόγια, καλησπέρα σε όλους, καλησπέρα κύριο Κοτσακίδη, ο κύριος Λόλακας από τα τοπικά συμβούλια και σας ευχαριστούμε που είστε τυπικοί, εσείς οι τρεις πρόεδροι. Όλοι είμαστε τυπικοί, απλώς μερικοί δεν μπορούν να συνδεθούν, κύριε Πρόεδρε. Αυτό είπα, κυρία Κόγια, ναι. Γι' αυτό δεν είναι το καν σε κάθε συνεδρίαση. Λοιπόν, τριακοστή δεύτερη συνεδρίαση λοιπόν, με μόνο θέμα, μισό λεπτάκι, τη σύνταξη έκθεσης και του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 21. Στην συνεδρίαση επίσης είναι παρόντες ο κύριος Χατζη Κωνσταντίνου, ο κύριος Τσαμπάζης και ο κύριος Τσαρτσής. Είναι εξ αποστάσεως με διάσκεψη. Γεια σας, κύριε Τσαρτσή. Είναι ορκωτός λογιστής του Δήμου. Τους υπόλοιπους δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο κύριος Χατζη Κωνσταντίνου και ο κύριος Βογιατζής μόλις πήγαν. Είμαστε 22, κύριε Τσανάκα. Έχουμε απαρτία λοιπόν. Με πόσους είπατε? 22. Μια χαρά. Κύριε Πρόεδρε, επί της διαδικασίας θα ήθελα το λόγο. Σας ακούμε, κύριε Τσανάκα. Επειδή εμείς γνωρίζουμε ότι χωρίς τη δικιά μας παράταξη απαρτία δεν γίνεται, αυτός είναι ο λόγος που όπως είδατε ήρθαμε άπαντες σχεδόν, όσοι μπορούσαν, αλλά σας ενημερώνουμε και ενημερώνουμε και το σώμα ότι θα αποχωρήσουμε, διότι μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την 23.77 κάθε το 2022, που έκρινε αντισυνταγματική, έκρινε αντισυνταγματικό τον τρόπο σύνθεσης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εμείς αποχωρούμε από αυτή τη συναιδρία και από την επόμενη θα αποχωρήσουμε, παρόλο που θα παριστάμε θα πάλι για να σας δώσουμε απαρτία και διότι θεωρούμε ότι το θέμα που έρχεται από την Οικονομική Επιτροπή πάσχει. Μέχρι να λυθεί το ζήτημα, είτε από το Δήμο Καβάλας Μοναχώπη, είτε από το Υπουργείο μαζί με εσάς, εμείς αυτό θα εφαρμόζουμε σε όλες τις συναιδριάσεις. Καλό βράδυ σας λέμε, μέχρι την επόμενη ώρα 8.30, που θα συνδεθούμε για να σας δώσουμε απαρτία για τον προϋπολογισμό. Μια παρατήρηση μόνο θα μπορούσα πρώτα. Παρακαλώ κύριε Αποβίδη. Είμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και απ' αυτού δεν δείχνεται κανένα θέμα που να άπτεται της απόφασης του Συμβουλίου Επικράτειας. Κύριε Ιαποβίδη, τα έχω κλείσει τα 20 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και πάω στο Επιτροπή. Για να καταλαβαίνω κι εγώ, επειδή δεν έχω εγώ αντίστοιχη εμπειρία με εσάς. Σίγουρα δεν έχετε και αυτό και σας δικαιολογώ για αυτό που λέτε. Το Δημοτικά Συμβούλιο πάντοτε ακολουθούν, θα χρειάζονται νομική υποστήριξη και οι αποφάσεις που παίρνουν πρέπει να είναι ισχυρές και να στέκονται απέναντι στο νόμο. Θα μου επιτρέψετε, δεν το κάνουμε για να κάνουμε κακό στη διοίκηση, ούτε για να κάνουμε κακό στον Μουριάδη, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Αν κάναμε αντιπολίτευση και λέγαμε στα ίσια που δεν συμφωνούμε στον ισολογισμό και στο υπολογισμό. Αλλά θα μου επιτρέψετε, 20 χρόνια. Κυρία Τσανάκα, εκτιμώ τις δράσεις σας, σας ευχαριστώ γι' αυτό. Σε αυτά θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας περί αυτής. Μας τα είπατε και την άλλη φορά. Σας ευχαριστώ πολύ, καλή δουλειά, τα λέμε στις 8.30. Τα λέμε στις 8.30. Και εγώ σας ευχαριστώ. Ευχαριστούμε πολύ. Εγώ σας ευχαριστώ. Κι εγώ της διαδικασίας μου δίνετε ένα λεπτό. Βεβαίως, κ. Ποτόριας. Ευχαριστώ. Μας δίνεται η ευκαιρία, κ. Πρόδη με τη σημερινή συνεδρίαση, να καταδικάσουμε το έγκλημα που έγινε στην πόλη μας, τη βιομηχανία των λιπασμάτων, τη δολοφονία του συμπολίτη μας των 30 ετών και πιστεύουμε πως θα πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι ενέργειες για να σταματήσει πια το κάτεργο αυτό στην πόλη μας. Οι ευθύνες είναι τεράστιες της κυβέρνησης που καλύπτει αυτό το εργοδοτικό έγκλημα και θεωρούμε πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος του να πάρει αποφάσεις σχετικά με αυτό που γίνεται για να σταματήσει αυτή η κατάσταση μέσα στο εργοστάσιο και να μην θρηγήσουμε και άλλα θύματα. Για να συμπαρασταθούμε όσο γίνεται δυνατόν σε τέτοια περίπτωση τους οικείους που θεωρούμε πως ότι και να πεις ο πόνος τους δεν απαλύνεται, προτείνουμε να κρατήσουμε ένα λεπτό συγγει για το θάνατο του 30χρονου συμπολίτη μας. Σε αυτό αν και δεν έχει σχέση με το διδικαστικό είναι ένα λυπηρό θέμα ο θάνατος ενός νέου παιδιού την ώρα της εργασίας του. Θα καλό θα ήταν βέβαια να μην παίρνουμε θέση για το Συμβάν γιατί δεν το γνωρίζουμε παρ' όλα αυτά λυπούμαστε και ευχόμαστε ευχόμαστε. Είναι κρίμα ναι να κρατήσουμε ενός λεπτού συγγει εις μνήμην. Μάλιστα αν μου επιτρέπετε ο νεκρός ήταν και γιος υπαλλήλου του δήμου και μάλιστα πολύ αγαπητού υπαλλήλου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών οδηγός σε δημάρχους του τάκη του Καζάνου ο γιος. Και όντως μας πονάει ακόμα περισσότερο διότι ξέροντας τον πατέρα και το παιδί ξέρετε ο πόνος και η χλήψη είναι μεγαλύτερη. Θα παρακαλούσα όμως και εγώ όπως και ο πρόεδρος καταρχήν είναι σίγουρο ότι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να τηρούνται από όλους. Όμως θα παρακαλούσα για να μην επειδή ακόμη είναι πολύ νωπός ο θάνατος και επειδή δεν ξέρουμε τις πραγματικές συνθήκες ας περιμένουμε λίγο για να έχει κύρος αυτό που θα κάνουμε αύριο μεθαύριο. Πάντως για το ενός λεπτοσυγγί θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουν. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ο λόγος στον κύριο Προμούσα, τον αντιδίμαρχο οικονομικών. Ευχαριστώ πρόεδρε. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του ισολογισμού, κατά τη χρήση του 2021 το σύνολο των εσόδων ανέρχεται στα 31.385.271,72 ενώ το σύνολο των εξόδων στα 29.180.318,50. Η διαφορά μεταξύ των εσόδων και των εξόδων ανέρχεται στα 2.204.953,22 το οποίο αποτελεί και πλαιόνασμα της χρήσης. Όσον αφορά τα πάγια, το σύνολο των παγίων ανέρχεται στο ποσό των 170.546.787,78 αφαιρουμένων των αποσβέσεων με είναι αναπόσβεστη αξία 85.703.710,97. Τα δάνεια του Δήμου προς το παρακανευτικό ανέρχονται στα 903.188,51. Εδώ πρέπει να πούμε ότι έχει προσεχθεί και ένα ποσό από το φιλόδιμο στο οποίο μας ζήτησαν το λογίσουμος δάνειο. Ουσιαστικά δεν πληρώνεται από εμάς, αλλά έπρεπε να γίνει αυτή η ουδησία λογιστική αγγραφή. Οι υποχρεώσεις του Δήμου, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα ανέρχονται στα 2.723.757,44 και οι απαιτείς του Δήμου ανέρχονται στα 9.703.880,67. Το ταμιακό απόθεμα του Δήμου είναι 10.935.220 ευρώ, άρα βλέπουμε ότι είναι απαρκές για την κάλυψη των υποχρεώσεων, τόσο του μακροπρόθεσμα, όσο και του βραχυπρόθεσμα. Και όσον αφορά το πλαιόνασμα εις νέο, ανέρχεται στο ποσό το 5.256.683,03. Έχουμε μπροστά μας και την έκθεση των νορκωτών, όπου όπως αναφέρει εισαγωγικά έχουμε ελέγξει τις ανωτεραιοικονομικές καταστάσεις του Δήμου Καβάλλας, οι οποίες αποτελούνται από τον ισολογισμό της 31 Δεκεμβρίου 2021, την κατάσταση αποτελεσμάτων και τον πίνακα διάθυσης αποτελεσμάτων της χρήσης, που έλεξε τη νομερομονία αυτή, καθώς και στο σχετικό προσάρτημα. Κατά τη γνώμη μας οι ενωτεραιοικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν έβλογα από κάθε ουσιώδη άποψη την οικονομική θέση του Δήμου Καβάλλας κατά 31 Δεκεμβρίου 2021 και την χρηματοοικονομική επίδοση για τη χρήση που έλεξε την νομερομονία αυτή σήμερα με τις ισχύους διατάξεις του Προοδητικού Διατάγματος 315 του 1999. Κλαδικό λογιστικό σχέδιο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτά σε γενικές γραμμές. Είμαστε στη διάθεση ίσως αν υπάρχουν τέτοιες ερωτήσεις. Κύριε Τσαρτζή θα θέλατε να αναφέρετε κάτι. Κάνατε και τον κόπο να διαβάστε την έκθεση μας και να γνωρίζουμε τη γνώμη. Δεν υπάρχει κάποια παρατήρηση. Οι οικονομικές καταστάσεις έχουν συνταχθεί σύμφωνα με το Προοδητικό Διατάγματο λογιστικό σχέδιο των δήμων και κοινοτήτων. Τα νούμερα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά δεν υπάρχει κάποια φοβερή μεταβολή. Αυτό που είπε και ο κύριος Αντιδήμαρχος για το θέμα του φιλόδημου που επί της ουσίας μάλλον τυπικά είναι δάνειο του Ταμείου Παραθυκών και Δανείων, το οποίο όμως θα εξυπηρετείτε από το Υπουργείο Σωτερικών. Κατά τα λοιπά είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διεθκρίνηση ή ερώτηση υπάρχει. Ωραία. Ευχαριστούμε κ. Τσαβάζης. Καλησπέρα και από εμένα. Μια παρατήρηση μόνο να κάνω. Το πλειώνασμα αυτό βασικά οφείλειται στο μεγαλύτερο μέρος του απορρώφησης συνουσίας των προβλέψεων που υπήρχαν μέχρι τον εισολογικό του 2020 όσον αφορά την πιθανή ζημία από την κοινοπραξία ΔΕΠΟΣ. Όπως ξέρουμε η εκαθάρρηση κοινοπραξίας έλεγχε το Μάρτιο του 21 χωρίς να υπάρχει με πιθανικό αποτέλεσμα. Με αποτέλεσμα όλες οι προβλέψεις που υπήρχαν στον εισολογισμό του Δήμου για να καλύψουν πιθανή ζημία μετατράπηκαν σε έσοδο και γι' αυτό είχαμε και αποτέλεσμα αυτό το μεγάλο πλαιόνισμα. Στην ουσία δηλαδή δεν είχαμε κάποια σοβαρή μεταβολή όπως είπε και ο Κωτός από μια χρονιά στην άλλη, υπήρχε μια πολύ μεγάλη ισορροπία μεταξύ σώδων και εξώδων και όσον αφορά φυσικά τα δάνεια που ανέφερε και ο Κωτός από το Ταμείο Παραγελτατικών η αύξη τους προέρχεται απλά και μόνο από τη μετατροπή του Φιλόδημος 1 σε δάνεια τα οποία εξυπηρετεί η Κυβέρνηση από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων και επίσης υπάρχει και μια άλλη παρατήρηση όσον αφορά το ότι επειδή το 2021 το Ταμείο Παραγελτατικών δεν μας κράτησε ούτε μία δόση, δεν πληρώσαμε τίποτα για τοκοκριολίσια δανείων των προηγούμενων ετών, ισχύει μια απόβαση της Κυβέρνησης για προς το παρόν άρχιση της υποχρέωσης αυτής, τα τοκοκριολίσια αυτά θα πληρωθούν όσοι φαίνεται το 2023 εκτός αν υπάρχει μία άλλη απόφαση. Αυτά από εμένα. Υπάρχει κάποια ερώτηση. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό κύριε Πρόεδρε, ο Κώσο Πνάτος είμαι. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριον Σιγαμπάζη. Το προσωπικό αναφέρεται ότι υπάρχει το μόνιμο και το αορίστο χρόνο. Το εποχιακό προσωπικό, το προσωπικό το οποίο προσλαμβάνεται με διάφορα προγράμματα, το προσωπικό το οποίο καλείται να κάνει πρακτική εκπαίδευση, μνημονεύεται, συμπεριλαμβάνεται μέσα στα στοιχεία του κόστους. Το προσωπικό αυτό που αναφέρεται περιλαμβάνεται στο λειτουργικό κόστος, στο γενικότερο λειτουργικό κόστος του Δήμου. Αυτό το προσωπικό που αναφέρεται όσον αφορά τους αορίστο και τους μόνιμους, αναφέρονται στο κόστος της διοικητικής διοικτουργίας, γιατί στην ουσία αυτό βαρύνει το κόστος της διοικησης και πηγαίνει στα έξοδα διοικητικής διοικτουργίας. Το εποχικό προσωπικό, που έχει και μεγαλύτερη όπως η καθαριότητα για άλλες υπηρεσίες, πηγαίνει στην ουσία στο κόστος της λειτουργίας του παραγωγικού. Οπότε περιλαμβάνεται στο γενικότερο αποτέλεσμα του... Άρα δεν είναι δηλαδή, δεν το συμπεριλαμβάνουμε στο κόστος των 10 613 χιλιάδων. Όχι το περιλαμβάνουμε... Δηλαδή είναι μόνο τα 371 άτομα. Το περιλαμβάνουμε, απλά δεν φαίνεται διακριτά στο αποτέλεσμα. Δεν φαίνεται στα έξοδα διοικητικής λειτουργίας. Στο σύνολό του όμως περιλαμβάνεται καμονικά μέσα στα έξοδα και αφαιρείται καμονικά από τα έξοδα για να έχουμε το αποτέλεσμα που έχουμε. Άλλως θα είχαμε πλέον όντως με περισσότερο. Ναι, αλλά έτσι όμως δεν μπορεί να γνωρίζουμε... Εμείς να γνωρίζουμε ποιο είναι το κόστος το πραγματικό αναεργαζόμενο στο δήμο. Μια ανακατηγορία, αν θέλετε. Κύριε Κουνάκος, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Απλά η λογιστική απεικόνιση μας υποχρεώνει να το κάνουμε κατά αυτόν τον δρόμο. Ναι, αν σας λέγανε εσάς κύριε Πρωμούσα, πόσο άτομα αποσχολούνται στο δήμο, σε τι σεβασμό, τι θα λέγατε, 371 άτομα? Η απάντηση σε αυτό είναι ότι είναι μαζί με τους υπουργικούς που αναφέρετε, είναι γύρω στους 770-750, εκεί πέρα είναι. Ευχαριστώ. Και το κόστος είναι το 10.613 εκατομμύρια. Το κόστος είναι, πόσο είπατε, είπατε? 10.613 εκατομμύρια. Α, ακριβώς, ναι. Ωραία, εντάξει. Υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση? Όχι. Εγκρίνετε, είμαστε σύμφωνοι όλοι. Να πούμε, Πρόεδρε. Ναι, βεβαίως, κύριε Πρωτογια. Λοιπόν, λέω εγώ, η θέση μας σχετικά με τον εσωλογισμό του 21 καθορίζεται όπως πάντοτε, βέβαια, με κριτήρια πολιτικά, με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των λαϊκών αναγκών των δημοτών και των κατοίκων του δήμου μας. Ως λαϊκή συσπήρωση, καταψηφίσαμε τον προϊπολογισμό του 21 ως αντιλαϊκό και θα ήταν πολιτικά αδιανόητο και ανακόλλουθο να μην καταψηφίσουμε την υλοποίηση και τα αποτελέσματά του. Οπότε, είμαστε αρνητικοί με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν μετράει βέβαια, αλλά είμαστε αρνητικοί. Έχω στείλει στο γραμματέα το πράγμα. Αυτό που είπα να περάσουν, επιμένω ιδιαίτερα γραπτά παρακαλώ στο πρόεδρε του πρακτηγών. Θα έχουν στείλει γραπτά, δεν χρειάζεται να τα γράψει, θα το κάνει απ' η κόλληση απλή. Ευχαριστούμε κ. Ποτοϊα. Εγκρίνεται καταπλαιοψηφία. Λήξη της συνεδρίας σας μέχρι την επόμενη που θα ξεκινήσει σ' 8.30. Οπότε κάνουμε ένα διάλειμμα και τα λέμε σ' 8.30. Υπότιτλοι AUTHORWAVE Ευχαριστούμε κ. Ποτοϊα Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Υπότιτλοι AUTHORWAVE Τι γίνεταιMartin mysterious Here you see here you see you will see you will see Can you hear me? Ο κύριος Ιακοβίδης παρών. Ο κύριος Δελικάρη Σαπών. Κύριε Δρακονάκη παρούσα. Ο κύριος Ιακοβίδης παρών. Ο κύριος Ιγνατιάδης Σαπών. Ο κύριος Σιφίδου παρούσα. Και πάλι χρόνια πολλά κύριε Σιφίδου. Δεν ήρθατε όμως εδώ να πάρετε τις περισσότερες ευχές. Ο κύριος Καλανταρίδης Σαπών. Ο κύριος Καλπακίδης Σαπών. Κέφτια έχεις πρότει ρε, χαίρομαι έτσι, μπράβο, χαίρομαι. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάντα όταν σας βλέπω έχω κέφτια. Ο κύριος Κελαϊδάκης Σαπών. Ο κύριος Κουνάκος Παρών. Ο κύριος Κουφατζή Σαπών. Ο κύριος Λαζαρίδης Σαπών. Ο κύριος Μαυρίδης Σαπών. Ο κύριος Μιχαηλίδης Παρών. Ο κύριος Μουτσάκης Παρών. Ο κύριος Κασσαπών. Ο κύριος Ξανθόπουλος Σαπών. Ο κύριος Παπαδόπουλος Σταόδωρος Παρών. Ο κύριος Σωτήρης Παπαδόπουλος Παρών. Ο κύριος Χρυσόσθομος Παπαδόπουλος Σαπών. Ο κύριος Παπάς Εβάγγελος Σαπών. Ο κύριος Παπάς Λεωνίδας Παρών. Ο κύριος Πετρόπουλος Παρών. Ο κύριος Ποτόιας Παρών. Ο κύριος Προμούσας Παρών. Ο κύριος Καβρίδης Παρών. Ο κύριος Σωτυριάδης Σαπών. Ο κύριος Τελίδης Παρών. Η κυρία Τσαννάκα Παρούσα. Ο κύριος Τσαπανίδης Παρών. Ο κύριος Τσουρουκίδης Παρών. Και ο κύριος Χρόνης. Κύριε Πρόεδρε διαδικαστικά. Ναι, ναι, κύριε Τσαννάκα σας ακούω. Λοιπόν, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην 2377 το 2022, που έκρινε αντισταυματικό τον τρόπο σύνθεσης της Εικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και τη μεταφορά αρμοδιωτήτωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στις Επιτροπές αυτές, και μέχρι να αλλάξει η σύνθεση αυτών των Επιτροπών, εμείς θα απέχουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο από όλα τα θέματα τα οποία έρχονται από τις Επιτροπές αυτές τις δύο. Ο προϋπολογισμός έρχεται από την Εικονομική Επιτροπή, επομένως εμείς δηλώνουμε απόντες και αποχωρούμε. Μάλιστα. Όπως είπαμε και πριν λοιπόν, κύριε Ατσανάκα, περιμένουμε την νομοθετική ρύθμιση της απόφασης αυτής, που θα... Μακάρινα. Ρηγήσει στην λύση του προβλήματος που φαίνεται ότι ανακύπτει, παρ' όλα αυτά δεν κήθεται κανένα θέμα έλλειψης νομιμότητας, γιατί καλυπτόμαστε από τον νόμο ο οποίος αυτή τη στιγμή ισχύει και λειτουργούν όλες οι Επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο νομίμως. Σας ευχαριστούμε πολύ όμως. Καλό βράδυ, εύχομαι, καλά Χριστούγεννα. Κύριε Πρόεδρε. Καλό βράδυ. Κύριε Πρόεδρε. Καλό βράδυ, κύριε. Κύριε Πρόεδρε, θα μπορούσα ένα θέμα διαδικαστικό, είναι προς τιμήν της παράταξης της κυρία Τσανάκα, αυτή η τοποθέτηση η οποία κάνει, προκειμένου να λειτουργήσει έστω υπό τη μορφή αυτήν το Δημοτικό Συμβούλιο και να λειτουργήσει ο Δήμος, γιατί καταλαβαίνετε χωρίς προπολεγισμό ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και αυτή είναι μια υπεύθυνη στάση σε σχέση με τις άλλες παρατάξεις, οι οποίες δεν συμμετέχουν. Απλώς πρέπει να το αναφέρουμε και πρέπει να πω ότι πρέπει να προθέτει άμεσα λύση. Έχει δίκιο, υπάρχει μια απόφαση από τις 2 του Δεκεύρου και έπρεπε σε αυτό το διάστημα του Υπουργείου Συντερικών να πάρει θέση ξεκάθαρη. Έτσι ακριβώς, γι' αυτό λοιπόν και τόνισα ευχαριστώντας την κυρία Τσανάκα για την παράταξη. Και καλά κάνατε, καλά κάνατε, είναι προς τιμήν της παράταξης. Αυτή είναι υπεύθυνη. Έτσι, ναι, και είπα πρωί το πρωί. Υπάρχει μια απόφαση ενός δικαστηρίου να σταματήσουμε τη λειτουργία του Δήμου. Ακριβώς, ακριβώς, ακριβώς. Λοιπόν καλά Χριστούγεννα. Καλά Χριστούγεννα με υγεία. Καλά Χριστούγεννα κύριε Τσανάκα, καλά Χριστούγεννα σε όλους τα μέλη. Θα τα πούμε και την επόμενη εβδομάδα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Καλά Χριστούγεννα τέλει. Καλά Χριστούγεννα με υγεία. Καλά Χριστούγεννα και από μένα. Και χρόνια πολλά, Αναστασία. Καλή χρόνια να έχω. Μακάριο και μόνο Χριστούγεννα. Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Κυρία Ιησούφιου, χρωστάτε το κέρας μας. Περιμέναμε τις επόμενες συνεδρίες. Λιαζώσις. Ονομαδικό θέμα είναι η δική συνεδρίαση και αυτή. Ονομαδικό θέμα της ημερήσης διάταξη. Ψήφση προϋπολογισμού Δημοκαβάλλας και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης. Οικονομικού έτους 2020. Το λόγο θα δώσουμε στον κ. Προμούσα, τον αντίμαρχο οικονομικών. Ευχαριστώ, πρόεδρε. Θέλω να πω δύο λόγια εισαγωγικά για το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινηθήκαμε και τη στόχευση αυτού του προϋπολογισμού, έτσι ώστε να δώσω κάποιες κατευθυντήριας γραμμές. Ο προϋπολογισμός που κληθήκαμε να καταρτήσουμε φέτος φέρει το βάρος δύο οικονομικών χρήσεων που άφησαν εξίτυλο το ύφνος της υγειονομικής και της ενεργειακής χρήσης. Η ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, η μίωση του κατακεφαλίου εισοδήματος, η αύξηση του πληθορισμού και το ψηλό ενεργειακό κόστος επηρέασε ανάμεσα την τοπική οικονομία, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας και φυσικά την τσέπη των συνδημοτών μας. Παράλληλα με όλα αυτά η οικονομική υπηρεσία του δήμου βρισκόταν σε μια φάση ανασύνταξης καθώς μετά την κινητικότητα των υπαλλήλων υποστελεχώθηκε δραματικά. Ωστόσο με συντονισμένη και καλά οργανωμένη δουλειά καταφέραμε να επαναστελεχώσουμε την υπηρεσία, να την οργανώσουμε, να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό και να βελτιώσουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν μια προσπάθεια ώστε να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες, να συντάσσονται ταχύταρα χρηματικοί και βεβαιωτικοί κατάλογοι προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδα της τρέχουσας χρήσης αλλά και να βεβαιώσουμε ανέσεις πράκτες οφειλές παλαιότερων ετών. Σίγουρα δεν είμαστε επιθυμητός σημείου, ωστόσο έχει γίνει σημαντική πρόοδος και τα αποτελέσματα είναι ήδη αθαρρυντικά καθώς πρέπει να τονίσω εδώ ότι τα τακτικά μας έσοδα διαγράφουν πλέον μία αυξητική πορεία. Σε κάθε υπορρίπτωση η καλή πορεία λοιπόν των τακτικών εσόδων επηρέασε θετικά τη σύνταξη του προϋπολογισμού καθώς η μεθαδολογία εκτίμησης των προσδοκόμενων εσόδων βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πορεία των εσόδων της προηγούμενης χρήσης. Ο προϋπολογισμός του 2023 είναι ένας άρτιος εσωσκελισμένος και ορθολογικός προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός και δίκαιος κοινωνικά. Φροντίσαμε ώστε να καλυφθούν όλες οι λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, οι εξειδικευμένες ανάγκες όλων των διευθύσεων, η απρόσκοπτη εφαρμογή του τεχνικού προγράμματος, δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην άρτια λειτουργία της υπηρεσίας καθαριώτας καλύπτωσης από λοιπά έσοδα την υστέρηση εσόδων που προέκυψε στον προϋπολογισμό των πορετικών. Πρόκειται για έναν στοχευμένο προϋπολογισμό με ιδιαίτερη βαρύτα και δυστυχία στην κοινωνική πολιτική καθώς προϋπολογίσαμε 900.000 ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς και εξασφαλίσαμε επαρκή χρηματοδότηση στο κέντρο κοινότητας, στο συμβουλευτικό κέντρο κυναικών, τα δημοτικά ιατρία ΚΑΠΙ και στο βοήθεια στο σπίτι. Προβλέψαμε ένα σημαντικό ποσό για τα κοινωνικά επιδόματα και το κοινωνικό παντοπολείο συνεχίζοντας το σημαντικό έργο της δίκησης καθώς επί των ημερών της διπλασιάστηκε ο αρτημός των δικαιούχων. Έχουμε εγγράψει στον προϋπολογισμό περισσότερα από 200.000 ευρώ για τροφές και φροντίδα δέσποτον ενώ η ολοκλήρωση του κοινοκομίου θα ενισχύσει το φιλοζωϊκό αποτύπωμα και πληρώνω όσο πετώ ενώ προχωρούμε με ταχύσιες αριθμούς τη μονάδα κομποστοποίησης και μηρυμνούμε για την ενημέρωση και μεσοτοποίηση των δημοτών. Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες τώρα, μηρυμνήσαμε ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα που υπάρχει στο ισοζύγιο σώδων-εξόδων της άνδρευσης. Παράλληλα, προχωρούμε στην υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας και εξυγκρονισμού των εγκαταστάσεων άδερχης από το πρόγραμμα εργατικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας δε την εξοικονόμηση δεύματος από την εργική ενότητα, θα επιτύχουμε τη μείωση του υψηλού αρδευτικού κόστος. Ο πολιτισμός και αθλητισμός είναι βασικές προτεραιότητες στην κατάρτιση αυτού του προπολιτισμού. Ο δήμος λύνεται για ακόμη μια χρονιά, πυλών αστήριξης της δημοφέλεια, του δημοτικού οδίου και του ΔΥΠΕΘΕ, με ένα ποσό που αθεστικά ξεπερνά το 1.200.000 ευρώ. Εσύονται σημαντικές πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Βεστιβάλ Φιλίπον, το Κοσμόπολες, το Άδωτος και Ψάλλοντας, το Wood Water World Festival, το διεθνές κολυβιτικό τουρνό Απόστολος Παύλος, το διεθνές σκακιστικό τουρνό, του Καβάλα Τ Παρά το υψηλό ενεργειακό κόστος, έχουμε προοκολογήσει πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, τα κάψιμα, καλύπτωτας το κόστος του οδευφωτισμού από τακτικά έσοδα και εξασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, των υπόλοιπων δημοτικών κτιρίων και τη μετακίνηση των αχυμάτων μας. Ωστόσο, δεν αρκούμαστε σε αυτά, καθώς η αντικατάσταση των λαπτίνων αδοφοντισμού με LED και ολοκλήρως της νομικής κενότητας θα δώσουν στο άμεσο μέλλον μια ενεργειακή αυτονομία στη Καβάλα. Βασική προτεραιότητά μας είναι να πληρώνουμε όλες τις οφυλές των παρελθόντων ετών, να μην έχουμε λιξηπρόθεσμα σε υποχρεώσεις και να είμαστε φερέγγιοι με τους συναλλασσόμενους του δήμου. Για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο δήμο μας δεν έχει καμία οφυλή απέναντι στη ΔΕΙΑ και στη ΔΕΙΑ. Τέλος, επικαιροποιήσαμε όλα τα δημοτικά τέλη, τα τέλη διαφήμισης, τα τέλη κοινοχρήστων, χωρίς καμία αύξη για τους δημότες και τους επαγγελματίες. Αναπτύξαμε μια παραγωγική συνέργεια με επαγγελματικούς κλάδους, όπως οι βολεογράφοι, λογιστές, ξαναδόχοι, εστιατόρες και άλλα και στεκόμαστε δίπλα τους στην επίλυση των προβλημάτων τους. Συνεχίζουμε την αναβάθμιση των ψηφιακών μας υπηρεσιών, εξοχρονίσαμε πλήρως το γραφείο ΤΑΒ, ψηφιοποιήσαμε όλη την ακίνητη περιουσία του δήμου, αλλάξαμε τη διαδικασία στα κινητήρια, είμαστε ο πρώτος δήμος που συνδυθήκαμε με την οδηγία των δημιουργικών υπολίπων αναπτυγή χρηματοδότησης, να σχεδιάζουμε τις πολιτικές αύξεις των εσόδων, αναπτύσσοντας ελεκτικούς και εις πρακτικούς μεγκανισμούς. Συνεχίζουμε την ανασύνταξη οικονομικής υπηρεσίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, με γνώμονα την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και το επίκεντρο των πολίτες. Αν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις εξειδικεμένες, είναι εδώ και ο διευθύς μας, ο κ. Χατζικοστατίνου, για να απαντήσει. Θα δώσω και τον λόγο στον κ. Χατζικοστατίνου. Καλησπέρα. Ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2023 έχει συνταχθεί σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, τη 49039 του 2022 και είναι προϊόν συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου και της Διοίκησης. Για την κατάρτισή του, για το 2023 φέτος, έχουμε ορισμένες αλλαγές σε κάποιους κωδικούς και συγκεκριμένα στο σκέλος των εσώδων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι δαπάνες που αφορούν τις επενδύσεις, δηλαδή η σάτα επενδυτικών δαπανών και η σάτα για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων, καθώς και η χρηματοδότηση, οι επιχορηγήσεις για την πυροπροστασία, μεταφέρονται από την κατηγορία 13 των εσώδων που ήταν στα έκτακτα έσοδα και πλέον εγγράφονται στα τακτικά έσοδα στην κατηγορία 06 έσοδα από επιχορηγήσεις κεντρικούς αθοτελής όρους. Έτσι, στον κωδικό 0611 κάποια κάλυψη γενικών αναγκών η πίστος είναι ίση με το ποσό που προκύπτει από το γινόμενο της πρώτης τακτικής μηνιαίας κατανομής του έτους 2022 που αποδόθηκε στο Δήμο επί 13. Φέτος, το μήνα Δεκέμβριο, υπάρχει μια υπουρική απόφαση που μας λέει αντί για 12 μήνες να υπολογίσουμε 13 μήνες για τους κάπ, δηλαδή έχουμε μια επιπλέον κάπ για το έτους 2023. Στον κωδικό 0612 κάπ επενδυτικών δαπανών των Δήμων η πίστος είναι ίση με το ποσό που προκύπτει από το γινόμενο της πρώτης τακτικής κατανομής του έτους 2022 που αποδόθηκε στο Δήμο επί 4, δηλαδή είναι 1.380. Η επιχορηγής για την προστασία η πίστος είναι ίση με το ποσό που αποδόθηκε και το 2022 δηλαδή 42.900 ευρώ και για τους κάπ των σχολικών κτιρίων είναι ίση με το ποσό που αποδόθηκε κατά το έτους 2022 δηλαδή 209.400 ευρώ. Έχουμε και μια αλλαγή στο σκέλος των εξόδων που αφορά τις προγραμματικές συμβάσεις ενώ τα προηγούμενα έτη οι προγραμματικές συμβάσεις εγγραφόταν στην κατηγορία γενικές υπηρεσίες στον κωδικό 067. Φέτος οι προγραμματικές συμβάσεις δύναται να εγγράφονται σε όλες τις υπηρεσίες ανάλογα με το φυσικό αντικείμενο της κάθε μίας. Ο προϋπολογισμός τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα κλείνει στα 72.025.533,93 ευρώ με ένα αποθεματικό 147.074,95 ευρώ. Αυτά σε γενικές γραμμές. Αν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις είμαστε στη διάθεσή σας. Ευχαριστούμε κ. Χατζη-Κουσταντίνο. Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις. Κύριε Ποτοϊα. Όχι. Ερωτήσεις δεν υπάρχουν, οπότε παρακαλώ για την ψήφιση. Κύριε Βακετζήσα ή κάποια ερώτηση ή όχι. Κύριε Ποτοϊα. Τον προϋπολογισμό και του 2023 τον πληρώνουν ακριβά τα λαϊκά στρώματα, αφού βέβαια ήδη έχουν πληρώσει ξανά και ξανά τους φόρους και τα χαράθια του κεντρικού κράτους. Αυτή η κατάσταση των αντιλαϊκών προϋπολογισμών παραμένει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί είναι καθυλωμένη η κρατική χρηματοδότηση. Ο προϋπολογισμός και για το 2023 κινείται στις ίδιες αντιλαϊκές ράδιες, μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, αύξηση των ίδιων εσόδων, με λίγα λόγια δηλαδή νέα χαράτσια και πρόσθετη φορολογία για τον λαό. Πάνω σε αυτή τη λογική λοιπόν που έχουμε εμείς για τον προϋπολογισμό, τον καταψηφίζουμε. Ευχαριστώ. Οι υπόλοιποι είμαστε ασθετικοί. Εκκρίνετε ομόφωνα. Σας ευχαριστούμε πολύ κυρίες και κύριοι που παρευρεθήκατε στη σημερινή συνεδρίαση. Καλά Χριστούγεννα. Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Σε όλο τον κόσμο με υγεία και λιγότερα προβλήματα. Καλησπέρα.